Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#63791) zhit86


zhit86
csendes tag

Sziasztok!

Anno én is kaptam segítséget itt, ezért gondoltam leírom, hogy miket tapasztaltam az én Daikin klímámmal eddig (kb. fél év). Nem vagyok nagy szakértő, szóval így kezeljétek a "beszámolót".

DAIKIN FTXC35C - RXC35C típus.

Amikor vetettem csak ez volt készleten méretet tekintve, lehet, hogy a kisebb is elég lett volna, de most már nem bánom, hogy eggyel fölé lőttem, most fűtésnél szerintem a 25-ös kevés lenne (kiegészítő fűtésként, nyitott ajtókkal a fél lakást szoktam fűteni vele kicsit, kb. 19-20-ról 21-22 fokra, műanyag ablakok vannak, de amúgy nem szigetelt a lakás).

Kültéri:

A mai viszonyok között én úgy látom, hogy van benne anyag, sok cső (hőátadó vagy mi a neve) van benne, nagy, nehéz stb.
Mi nem a falra, hanem egy fém bakra tettük a ház fala melletti kis járdadarabra.
A szerelő hozta a bakot, de elég silány, a gumi része már feslik, túl vékony, be is rezonál néha.
Összességében ezt leszámítva (ami inkább bak/tartó hibája) a kültéri kb. fél "gázig" csendesnek mondható, maxon azért már megjön a hangja, kifejezetten csendes típusnak nem mondanám. Amennyire én látom a szomszéd házakon lévő (főleg Gree) egységek sem sokkal másabbak hangerőben, hangszínben (de a mienk és a legtöbb szomszédé is új vagy pár éves csak, szóval hosszabb távon még lehet különbség).

Beltéri:

Az első pár napban volt egy kis nagyon halk kattogása (vagy nem tudom hogy nevezzem... kb. mint az 1 sec léptetésű, folytonos mutatójú, "hangtalan" ébresztőórák hangja közelről), kb. 2 méterig lehetett hallani. Nem volt vészes, és később valahogy be is kopott/járatódott és elmúlt ez a hang.

Daikin viszonylatban ez egy low end beltéri egység...

Az kicsit azért gáz, hogy nincs érdemi kijelzője, csak a táviránytón látható minden. Néha olyan is van, hogy nem jól fordítod a távirányítót, csippan gombnyomásra, de mégsem veszi a jelet teljesen és nem váltja a hőfokot, módot stb.

Tehát a távirányító és a valóság (amit nem is látsz sehol, mivel nincs a klímán kijelző) innentől elválik egymástól :W . Azért túlélhető a dolog, csak rendesen rá kell célozni a távirányítóval, meg figyelni, hogy engedelmeskedik-e valóban :) .

Általánosságban engem nem zavar, hogy kicsit fapados a vezérlés, nekem nem hiányzott sem a Wifi, sem más ilyen extra.

Nyáron a párával hűtésnél kicsit küzd, az istennek sem tudtam egy kb. 25 fok 50% páratartalom állapotot elérni. Inkább csak a 25 fok 60% pára ment neki.
Próbáltam kevesebb fokra tenni, próbáltam a dedikált páramentesítő opciót is stb., de nem erőssége a pára kezelése. Visz azért ki sokat, jön ki víz a csövön stb., de én más klímáknál ilyen tekintetben láttam már jobb produkciót (pl. munkahelyen). Lehet, hogy valami egyedi, bekötési ok miatt van ez, de szemre én nem látok problémát.

Nyáron túl sokat nem használtuk, nem is volt annyira meleg nálunk és 24-25 fok alá nem is szoktunk hűteni soha.

Fűtésre viszont most elég sokat ment, napi 2-3-4 órát esténként szeptember végétől a hidegebb napokon. Ez megy neki jól eddig, az sem okozott gondot, hogy kint ráesett épp az eső, nem finnyás :D

Összességében úgy látom, hogy Daikin-éknál ez az egyik belépő szintű modell, semmi nagy extra, nem kiemelkedő semmiben, de baj sincs vele (eddig).

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.