Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
stevewonder #64544 üzenetére
Felméssz az Euroventre, és kikeresed. Ha nincs ott, akkor eleve felejtős a történet.
-
zsolosz
tag
válasz
stevewonder #64544 üzenetére
A 64471-es hozzászólásban tettem be a Daikin Comfora család fogyasztási adatait.
www.daikintech.co.uk oldalon. -
stevewonder
aktív tag
válasz
tibibi #64542 üzenetére
Nem az átlagra tervezed a fűtést, hanem a csúcsra sztem. Ha nem tudja -15ben tartani a benti hőmérsékletet, akkor az nem oda való. Én legalábbis így gondolom. Ezért lenne jó egy olyan táblázat ahol ki tudnám keresni ehhez a kinti hőmérséklethez tartozó leadott fűtésteljesítményt.
-
tibibi
őstag
válasz
stevewonder #64532 üzenetére
Nyilván kinek mekkora haszna van rajta azt ajánlja ami neki jobb. Én mint felhasználó a tapasztalatomat osztom meg. Ki mondta ,hogy nem fűt -7 fok alatt ?? Éppen azt mondtam ,hogy felesleges -15-re ráizgulni, nyilván minél hidegebb van kint annál nehezebb takarékosan előállítani a benti hőfokot. Mégiscsak hőszivattyú nem villanyfűtés
-
WaterWave
veterán
Multkor szharakodtam a wifivel, ami megoldódott... Most kiváncsi voltam, hogy hangutasítás megy-e a Gree+ applikációval google home programmal összekapcsolva... Jelentem tökéletes.
Ha két klíma van, el kell nevezni, pl little room vagy great room-ként, és "turn on little room" paranccsal bekapcsol a klíma... Szuper. -
Pepe78
őstag
válasz
stevewonder #64539 üzenetére
Nagyon jó ár.
HA kapható lenne a Nordic 470k lenne a br kisker ára.
Januárban lesz majd belőle. MInt ahogy a Midea Oasis+ ból is.
Nálam pl Extreme Save 3,5 kw vagy All Easy Pro 3,5 kw van a palettáról 310 és 379-es szerelt áron. (3 méter csóvezésig)470-ért már túl drága lesz amúgy ez a gép. 400k szerintem ami még reális , de ezt a piac dönti el úgy is.
-
Pepe78
őstag
válasz
stevewonder #64535 üzenetére
Én annyit biztosan tudok, hogy nem rosszak a lenézett Gree, Midea stb gépek sem.
Még az is lehet , hogy %-os arányban több a meghibásodás is. Van alkatrész , csak akarat kell.
Van aki büszke, hogy csak japánt szerel és lenézi azokat aki csak kínai-t vagy kínait is szerel.
Nekem nem derogál kínait szerelni.
Sőt ez szakmailag nem kell különbséget jelentsen. -
stevewonder
aktív tag
válasz
Pepe78 #64534 üzenetére
Hozzá nem értőként én is úgy gondolom, hogy a piac azért beáraz mindent. Nyilván bizonyos esetekben van olyan, hogy egy sokkal olcsóbb készülék jobb egy drágábbnál, de csodák nincsenek sajnos. Valamiért én úgy érzem, hogy egy 300ba kerülő japán nem lehet jobb egy 400ba kerülő kínainál. Szerintem egy daikin 5-6kiló körül tudhatja ugyanezt, mint a midea/fisher 4-ért. Persze lehet, hogy teljesen tévedésben vagyok. Ezért is kérdezek inkább itt.
-
Pepe78
őstag
válasz
stevewonder #64532 üzenetére
Jók a japán gépek de drágák.
Természetesen az félrevezetés amikor azt írják, hogy egy kínai nem fog fűteni, szar stb. Semmi alapja , de ez egy kicsit ilyen Honda fórumos bütés.
Csak a Japán ami persze JÓ is , de lehet nem tud / akar valaki annyit fizetni érte.Tök vicces már inkább mint idegesítő, hogy pl tegnap 2 Midea-val zártam a hetet , elégedett ügyfél , majd este itt elolvashatom , hogy nem is csináltam semmit.
Nekem mondjuk mindegy, hogy japán vagy kínai , csak olyan legyen amiről személyesen azt gondolom, hogy nem lesz vele gond. Mert ugye ki akar garanciában viszza-vissza szaladgálni?
Meg persze a megfagyunk , két gép kell és 600-650 a keret akkor szépen le is szűkül a választék. Ilyen érdeklődőből egyre több van.
-
stevewonder
aktív tag
válasz
tibibi #64529 üzenetére
Van gáz és vegyes tüzelésű kazán is, de be akarja magát biztosítani(pont azért, mert fázós).
Mi az, hogy nem fűt -7 alatt? Akkor minek írják rá? Nincs esetleg egy olyan táblázat ahol a kinti hőmérséklethez meg van adva a leadott teljesítmény?
Melyik olcsóbb japán? Egy olcsóbb japán papíron rosszabb adatokkal is jobb lehet, mint a midea teteje? Értem én, hogy a japánok jók, de ennyiért azok elég alsópolcosnak tűnnek… -
tibibi
őstag
válasz
stevewonder #64526 üzenetére
Milyen fűtése van jelenleg?Ha 24 fok alatt fázik akkor a klíma huzathatása miatt 27 fokban is fog
Én szóltam,de persze azt csinálsz amit akarsz. -15 fokra készülve klímát venni nem 400k lesz hanem 700k Évek óta nem volt huzamosabb ideig -7 fok alatt a napi átlag,persze ha Zabar környékén lakik a falu szélén akkor esetleg
. Szóval ha mindenképpen kell akkor valami olcsóbb daikin,mitsu.,fujitsu ami belefér az árba .De mindjárt megjönnek az okosok és elmondják miért lesz neked jó a gree,sinclair aux és társai
#64528AsusBoy Fűtésnél rezonál vagy hűtésnél,mert fűtés közben jóval zajosabbak nem átmenő csavaros bakra cserélve talán javul valamit. -
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam egy lakást amivel együtt megörököltem egy 2-3 éves Midea Blanc 3.5 kw-os klímát.
kültéri egysége amikor feltölt a kompresszor eléggé rezonàl és eléggé zavar engem.
A sima gumialátéteket már kicseréltem gumibakokra azonban csak nagyon minimális mértékben csökkent a rezonálás.
Valakinek ebben esetleg egy kis tipp, trükk ? -
Al Brandy
tag
Nekem van Mitsu HR, igaz nagyobb méretben. Ha csak kiegészítő fűtésre kell, akkor nyugodtan vedd meg a HR-t . Ha jól méretezed,nem fogod megbánni. Nem fog lefagyni,és nagyon jól leszabályoz. Leolvasztást is elég ritkán csinál,mert lassú járatú,nagy légszállítású halk venti van a kültérijében. Cserébe -5 fok alatt eléggé lecsökken a hatásfoka. Hűtésre pedig tökéletes. Árához képest nagyon jó minőségű. Autóban a fapados Suzukihoz tudnám hasonlítani.
-
stevewonder
aktív tag
Sziasztok
400k környékén kellene egy klímát vennem anyósnak. Mindenképp olyan kellene ami -15fok alatt is dolgozik normálisan. Egy 30m2-es szobát szeretne vele fűteni. 24 fok alatt fázik a gép előtt
Azt tartania kell akármilyen hideg is van különben nekem annyi. A ház közepesen jól szigetelt, ha ez fontos.
Midea oasis/ Fisher nordicot néztem elsőre, de inkább megkérdezlek bennetek. Van itt azért bőven tapasztalat. Nem szeretnék mellényúlni…. Ha esetleg van jobb, megbízhatóbb ugyanilyen áron, akkor ne tartsátok magatokban.
Köszi előre is mindenkinek! -
szabi1.6
csendes tag
Sziasztok!
Van köztetek olyan aki ért a Fisher klímákhoz? Túl nagy a hőingadozás és ezen kellene állítani. 22 fokra van állítva. 21-nél kapcsol be és felfűt 24-re. Ez túl sok.
Előre is köszi -
corne
csendes tag
válasz
Pepe78 #64522 üzenetére
Köszönöm! Kiegészítő fűtésnek kell és inkább majd hűtésre. A Sinclair paraméterei papíron jók. Ára 300K felett valamivel, a 2,7-es. Mitschuból hr35 (ebből nem tudom mennyi lenne, ha egyáltalán van 2,5-ös) kb. 315től. Plusz Wifi 20.000. Ha innen nézem akkor az a kérdés, tényleg melyik éri meg. Sinclairben van csepptálcafűtés és téliesítve van. Mitschu is azt mondják bírja. De én nem vagyok szakértő.
-
Pepe78
őstag
A Sinclair Marvin Gree csoportos gép.
Egy Micu AP35 olyan 150-200k-val kerül többe.
Árban túl nagy az eltérés ahhoz, hogy össze tudjuk őket hasonlítani.A kínai gépekből sokkal több fogy évente mint a japán társaikból így alapvetően a nagy számok törvénye alapján több hibáról is lehet hallani.
Az én jelenlegi ügyfélkörömben a kínai gépek mennek. Van néha egy kis gond itt-ott amit orvosolni szoktunk de vannak 10-15 éves Midea , Gree masinák is amik a mai napig mennek.
Az AUX is 2002 óta létezik. Annyira rossz nem lehet az sem.
-
-
zsolosz
tag
Használ itt egyébként valaki 5 kW-os klímát?
Érdekes, összehasonlítva például a 3,5 kW Comfora-val az adatokat, a csendesben egyedül nagy a különbség 21 dBA vs 30 dBA.
Légszállítás kontra hangerő:
FTXP35N5V1B, közepes 35 dBA/9 m3, magas 40 dBA/11,5 m3/perc.
FTXP50N2V1B, alacsony 33 dBA/11,8 m3, 38 dBA/14,4 m3/perc.
Én ebből azt a következtetést vonom le, hogy egy nagyobb térben egyáltalán nem lesz csendesebb egy kisebb klíma, hanem pont fordítva... -
novi68
tag
válasz
#72755712 #64394 üzenetére
Köszönöm megvan. Elvileg csatlakozik a hálózatra a klíma WiFi egység,mert látom egy darabig a nevét,de nem tudok továbbmenni mert azon kívül, hogy "csatlakozni" tudok rá,nem kínálja fel a jelszó beírását és a továbbiakat sem,aztán egyszer csak eltűnik.... Tudom,béna vagyok, de nem hiszem,hogy ennyire bonyolult lenne a dolog... Szóval csak a hajam hullik.....
-
corne
csendes tag
Sziasztok!
Sinclair Marvin klímáról mi a véleményetek? Szerelő ajánlotta, hogy csendes, gazdaságos, jól fűt. Illetve egy másik cég is jókat írt róla. Ezenkívül a Hisense klímát is ajánlották, hogy a Sinclairhez hasonlóan csendes és jó. Én Mitschut /Hr35vf vagy ap25vg/ szeretnék, arról lebeszéltek a csepptálcafűtés hiánya miatt. Hogy télen majd vizesedik. Szóval mit gondoltok erről illetve a Sinclairről és a Hisenseről?
Köszönöm! -
-
fulton
addikt
válasz
Pepe78 #64414 üzenetére
Lőttem egy képet. Ahonnan a fotót csinálom ott jövök ki a udvarra a házból.
-
zsolosz
tag
Köszönöm az aggódást, be fogok számolni az élményről, ígérem.
Hidd el sokat gondolkodtam, mi legyen, és első körben a csendre helyeztem a hangsúlyt. De mivel a csend nem csinál sem hideget, sem meleget, így átgondoltam.
3,5 klímákra van ahol 15-25 m2-t írnak a katalógusok.
Némelyikre akár 29-45-öt is, ahol a 45 egy passzívház, gondolom...
Nekem nem ilyenem van.
42 nappali+10 a konyha + a lépcsőház és a többi.
Ide belátható, hogy nem vehetek egy olyan klímát, ami lead 2,5 kW-ot...
Szerintem.
Nem sok Daikin Comfora FTXP50-el éltem együtt, sőt Daikint is csak prospektusban láttam eddig, de ha kibírtuk az on-offos Daewoo 5,5 kW-al 18 évig (ami persze nem ment minden nap), akkor talán jó lesz ez is.
Van egyébként egy más típusú 3,5 kW-os klíma is az emeleten, ez alapján döntöttem a nagyobbik mellett.
Ennyi a történet röviden.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest