- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
akoskahun
újonc
Sziasztok!
Gree Lomo Plusz klíma kültérije (3,5kw) kizárólag fűtésnél szörcsögő hangot ad ki. Ez normális? Beszéltem azzal a szerelővel aki telepítette a klímát 2 éve, ő egyből rávágta, hogy ez természetes mivel fűtésben hangosabb a klíma mint hűtéskor. Az oké, hogy hangosabb de a szörcsögő hang is normális? -
Aszi123
tag
válasz
rmihaly #63944 üzenetére
Ez csodálatos
Ilyet vazzz.. Greeee
Egyébként leleményes megoldás.Hiszterézis jelen esetekben a tól-ig való késleltetés. Mondjuk +- 0,3c a beállított hőfoktól a megengedett késleltetés. Tehát +- 0,3-ig nem kapcsol, a beállított hőfoktól. (Egy jó vezérlésnél ez az érték 0,1) A komp pedig a klímánál magasságban megadható érték, elvben "figyeli" a padló és a menyó közeli levegő hőmérsékletét, és ezt tudod te kompenzálni, ha nem megfelelően működik. szvsz 4 métertől van érdemi funkciója. Ha pedig már a külső hőmérőjét tudod kompenzálni, az már hasznos, csak azt sem tom van egyáltalán ilyen klíma? És igazad van, ez két különböző dolog, két külön tulajdonságra van hatással. Nem illik ezeket keverni.
-
rmihaly
tag
válasz
waveson #63898 üzenetére
Ha lenne típus hozzá meg lehetne nézni, de így elég sok lehetséges mód lenne.
Ha ki tudjátok választani az AUTO üzemmódot, akkor azzal az egység 20C-t szeretne tartani.
A kompenzációs értékre hardveres állítási módot találtam (azaz az alaplapon kell jumpereket elhelyezni/átvágni).Gree klímák esetén van vészhelyzeti mód (azaz amikor elhagyod a távirányítót, akkor az előlap alatt lévő kapcsolóval auto üzemmódban indítható az egység.) Lehet van Toshibán is ilyen gomb.
Ha ennyire szigorúan veszik a 18C-t akkor csak az járja ha bebizonyítjátok hogy amit beállítottak nektek az nem felel meg az előírt 18C-nek (adott esetben 100% táppénz is járhat :) ). -
rmihaly
tag
válasz
baloghgabor #63939 üzenetére
Egyértelműen a hőmérője mér fals értéket. Ki kell vezetni és minden problémája megoldódik.
Meg az se baj ha tényleg hidegebb lesz (nekem most szigetelve csak 1db megy mindig felváltva kb 230W környékén, úgy hogy kint 7-10C van, 50m²-re.) A 10m², meg összenyitott helyiség is viszonylag kicsi, szerintem nálad is még éppen határon működik.A Gree klíma fűtésben az alábbi feltétel szerint indul és áll le:
Ténylegesen mért helyiség hőmérséklet - kompenzáció > beállított +2C => kikapcsol
Ténylegesen mért helyiség hőmérséklet - kompenzáció < beállított -2C => bekapcsol
Ha a két érték között van előző mód szerint működik.
Mint látod ez 4C eltérés... a kompenzáció lehet 0..1..2..3
Nálam a kompenzáció 2.Ha tehát 24C-ra állitod, akkor 26C-ig meg se áll, fűt. Ha véletlen 3 a kompenzáció, akkor 24C-ra állítva 27C -ig fűt.
És 4 fokot kell hűlni a levegőnek (ott ahol méri), hogy ismét bekapcsoljon, na és itt jön az hogy hol is méri ezt a hőmérsékletet.
Ha a burkolat alatt/fal mellett, akkor ott a fűtés miatt a teljes készülékház átmelegedhet (ez enyémnél szépen látható volt hőkamerával)
Mi történik ekkor?
Az hogy stop parancsot kap a klíma.
Mikor fog visszakapcsolni?
Ha itt a mért hőmérséklet 4C-al csökken....
Mivel a készüléknek van hőtároló képessége, és a mért érték a beállított felett lehet 3-4C-al is, így lassan fog visszahűlni, nem úgy mint a szoba.
A szoba lehet hogy 6C-t is hűl ahhoz képest amikor kikapcsolt.Nálam 1,7m magasan mér, 2 a kompenzáció, 21C-ra állítva 1m magasan elhelyezett időjárás állomás 24,3C-t mér.
Nem jól működne a klímám?
Nézzük csak:
24,3 mért - 2 = 22,3 ami < 21+2 azaz az előző üzemmódban működik a klíma.
Ilyen mért értéknél már csökkenti a kompresszor frekvenciáját, de a minimumon megy. Ha ez sok akkor eléri a kikapcsolási feltételt.Azaz jól működik.Mint írtam korábban, és most is: fűtés üzemmódban a készülékház átmelegszik. A készülék ezt hőmérsékletet a helyiség hőmérsékletének veszi, és mivel ez nagyon nem egyezik, ne is várjuk, hogy jól fog működni.
Ha véletlen sikerül klímás szerezned vezesd ki a klímából a hőmérséklet szenzort.
(Én simán beletoldottam a vezetékbe, egy darab hőszigetelésre helyeztem /ne a fal hőmérsékletét mérje/) -
tibibi
őstag
válasz
baloghgabor #63931 üzenetére
Én tudom mi a gond az ami nálam volt a gree-vel
Próbáltam állítgatni meg figyeltem mennyit fogyaszt, állandó görcsölés miért nem olyan mint a daikinok. A megoldás az lett,hogy lesz@rom bekapcsolom oszt fűtsön ahogy akar!
-
Strezi
őstag
válasz
Gettó megoldás, de tegyél be elé egy legolcsóbb (pár éve még 300Ft volt OBIba is), mechanikus - konnektoros időkapcsolót, napi mondjuk 2 x 15 perc kikapccsal(amikor nem zavar, vagy "meghülyülés" idejére). Tudom, tudom! nem "jó" neki, de ha ezután nyugodt napjaid lesznek a "reset" révén akkor el lehet gondolkodni hogyan tovább....
-
Pepe78
őstag
válasz
A garanciát nem tudod bukni! Ha F gáz számmal rendelkező szerelő üzemelte be, adott számlát / kitöltötte a garanciát akkor az garanciális! Ne hagyd magad. Ha kell adok telefonszámot és direktben olyan emberrel beszélhetsz aki a hibákkal foglalkozik. Ne hagyd magad! Ha nincs lepecsételve valamid, pótolni kell. MInden legyen rendben és az garanciális lesz.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Pepe78 #63936 üzenetére
Ugyanott van, mint az előző gép, ami tíz évig rendben dolgozott. Alacsony a szoba, 25cm-re a mennyezettől, a saroktól 55 cm-re. Máshová nem nagyon lehet a szobában tenni, mert vagy ablak, vagy szekrény, vagy ajtó, más dolgok vannak.
Előzőben is írtam, áramtalanítás után kiválóan működött, majd megint bolond lett. Most éppen szinte normálisan működik. Erre kérdeztem, hogy lehetséges ez vajon? Nem hinném, hogy intelligens és tanulja a helyét és működést. De az is összeesküvés elmélet szintje, hogy a távolból állít valaki a vezérlésen. Forgalmazónak írtam több emailt már, ők a hőérzékelőre gyanakodtak. De Ifeel módban is néha jó, néha nem. No meg a telepítést nem Polár szerelő végezte, mert a fél év alatt nem tudott ideérni. Így szerintük buktan a garanciát is. Így ha netán panel hiba lesz, akkor tényleg mehet a kukába.
Nem minden gép ragaszkodik a fázis helyes üzemhez. De ezt is próbáltam, amikor áramtalanítva lett párszor. Fordítva, majd megint megfordítva. Elejében azt hittem ez a baja, de ezek után is visszatért a helytelen működése. -
baloghgabor
aktív tag
válasz
Strezi #63935 üzenetére
Sajnos azzal voltak gondok, de most a fogyasztásméréssel egyszerre nézem azt is. A Fujitsum néha panaszkodott is elmúlt télen, akkora változások voltak. De egy ideje majdnem rendben van, 230-245V közötti. Ráadásul erre a tipusra írták, hogy nagy feszültség határok között képes működni. Persze a hirtelen ingadozást nem szereti semmi sem.
Azért gondoltam az elején is, hogy vezérlés baja lehet, mert próbáltam teljes feszültség mentesítést, öt perc után visszakapcsolva rendben ment egy ideig. Majd egyszer pedig hazaérve egy hosszú szolgálat után, ahol csak néztem az applikációban, hogy már megint milyen összevissza működése van, éppen akkor volt kettő, rövid áramszünet. Hagytam is a klímát, el is indult és majdnem normálisan működött. Másnap persze már megint nem. (éjszakára eddig kikapcsoltam, mert nem akartam megbolondulni éjjel a ki-be kapcsolásától). Egyszer próbáltam a sleep módot is. Hát hatalmas attrakció volt. Mintha turbó módban kezdett volna fűteni, így fél óra múlva akkor is lelőttem, mert éppen éjjelre nem akartam már szaunát.
A legérdekesebb, hogy most már túl vagyunk azon az esti időponton is, amikor 'elmennek nála', most, ki tudja meddig, mintha normális lenne . . . -
Pepe78
őstag
válasz
baloghgabor #63934 üzenetére
Az, hogy korábban egy gép hogy működött az semmit sem jelent.
Én is használok SDU-t. Kb az SDU annyira jól fűt, hogy simán megcsinálja a kívánt értéket majd le is állítja magát.
Az , hogy kikapcsol kis időre majd vissza az szerencsétlen dolog. Kicsit ha hidegebb lesz már nem fogja csinálni.
A 3-4 fokkal is melegebbet csinál nem normális. Meg kell nézetni. Panel, szenzor, bármi.
A lamella tekergető dolog egy elb@szott ötlet a gyártól az biztos.
Képet tettél már fel valahová, hogy hová van telepítve? Sarokhoz közel? Milyen távolságra van a menyezet?Most volt tegnap egy ügyfélnél aki kicsit raklamálós köntösben nem volt megelégedve az egyik All Easy Pro-val. Egy nagyon hülye helyre kellett feltenni a beltérit. Ő ragaszkodott hozzá mondjuk. Sőt betölt alá egy sarok polcot aminek a teteje jó meleg volt... + legyeztette fel-le a terelőt. És nem értette miért nem olyan jó mint a nappaliben. 62,5 fokon ment fűtésben az egyik a másik meg 63-on. Hibátlan gépek, csak nem hatékony a beltéri elhelyezése miatt. Sőt még rontanak is rajta amennyire csak lehet. ( Polc + fel-le terelgetés).
Magától mondta is, hogy ő akarta oda és csak oda.
Fontos , hogy hová is kerül az adott helyiségen belül a masina. Persze a kültéri is ugyan ilyen fontos.
-
Strezi
őstag
válasz
Feszültség rendben van? Tudod mérni? Hátha. Mondjuk ha az, megoldani nem egyszerű...
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Pepe78 #63933 üzenetére
Maga a helyiség kicsi, tízen m2, de az ajtóval szemben van a gép, ami az előszobára nyílik, ez mellett a fürdő, és a másik oldalt a nappali/konyha. Összesen talán 40m2. Sem ezek a méretek nem változtak, sem a külső hőmérséklet, minden hasonló, mint pár hete, amikor telepítve lett. Az telepítés előtti napon pedig ugyanitt egy Fujitsu Leca normálisan működött, közel tíz évig. Ez a polár pedig teljesen megmagyarázhatatlan módokon. A fő érdekessége, hogy nem előbb kapcsolt ki, mint az elért hőmérséklet, hanem jóval följebb fűtött, volt hogy ki sem akart kapcsolni. Ha pedig lejjebb vettem, akkor sem. Egészen 18© beállításnál állt le, majd mivel ennyire nem is hűlt ki a szoba, vissza sem akart kapcsolni. Szóval számomra teljesen érthetetlen. Mondjuk sokmindent átéltem már az egy évtized alatt, amióta klímákkal fűtök, igaz ez a csoda típus most került ide hozzám.
-
Pepe78
őstag
válasz
Hány m2-es helyiségben van a gép?
-
baloghgabor
aktív tag
Sokat tapasztalt klimások is vannak itt, hátha ők tudnak valami okosat mondani a jelenségre?!
Igen, meg mindig a Polár klíma, de ha elvonatkoztatunk ettől a típustól, elképzelhető az, hogy távolról, a wifin keresztül lehetséges módosítani (meghekkelni) a klíma működését? Mert a másik variáció szerint tanulna a klíma, vagy alkalmazkodna a helyi és felhasználói viszonyok hoz?! Mindkettő nagyon meredek dolognak tűnik a számomra is. Viszont nagyon nem értem, vagy más valami történhetett?! Első két hétben teljesen random módon működött, beállítások után nem azt követve amit elvártam volna. Ezt főként wifi kapcsolaton keresztül tette, de távirányítóval sem az a hőfok volt sokszor, hanem több, nem szabályozott le, hanem lekapcsolta magát és igen rövid időre majd vissza. Egyszer sikerült egy rövid áramszünet után rendesen működnie, majd másnap ismét random módon működött. Ifeel opcióval egy ideig mintha rendben ment volna, majd az is "elszállt". Két napja viszont a beállított 24©-ot tartja (igaz a hőmérő szerint 26©), de a reggeli 900-1300W után 500-600W, majd hol 180W, másnap 220W szabályoz le. Néha érzékel hidegebbet, akkor felmegy a fogyasztás, majd ismét beáll az alacsony értékre. Estére bolondul meg, általában 18-19h körül, kezd magasabb fogyasztás után lekapcsolni, majd egy perc múlva vissza. Ilyenkor ki is kapcsolom, mert idegesítő ahogyan a lapátot sok másodpercig nyekeregve tekeri majd szinte azonnal vissza. Másnap reggel félve indítom, mostmár időzítve, wifivel és két napja egészen hosszú ideig szinte az elvárható a működése. A külső hőmérséklet kb. ugyanaz már jó ideje, 5-10©, néha ködös, nap ritkán süt, páratartalom magas. Idebent egyszer begyújtottam a sparheltba, ami 14KW, így tud rendesen jó meleget csinálni mindenhol. Akkor le is állt a klíma teljesen, még a belső ventilátor sem forgott. Estére kikapcsoltam és másnaptól van ez a szinte üzemszerű, normálishoz közeli állapot. Számomra ez így egy nagy rejtély. -
PROTRON
addikt
válasz
waveson #63927 üzenetére
Akkor valahogy lekéne hozni onnan azt a 18 fokot, hogy elhiggye nincs annyi.
Én még arra tudok gondolni hogy valami olcsó anyagból "légcsatornát" építeni a beszívó oldalra, hogy mindenképp olyan helyről szívjon levegőt ahol 16 fokos van.
Pl az ablakig kivezetni(mármint ablak elé, nem kell az ablakon átküldeni), lehetőleg akkora átmérővel hogy azért a keresztmetszet meglegyen.Tudom eltévesztettem a topikot, ez nem a házibarkács gányolás.
-
Tony21
tag
válasz
waveson #63927 üzenetére
"A gond itt azzal van hogy 18 fok valszeg a klíma magasságában van, ami kb 3 méter. És még van 2 méter álmennyezet nélküli magasság a plafonig. Szóval úgy sz*r ahogy van."
Ez tényleg nem ideális, meleg ugye felfelé száll.
Lefelé fordított lapátokkal nagy ventivel próbáltad? -
waveson
tag
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat. A hiszterézis állítása még ettől függetlenül érdekelne, ha +4-et be lehetne neki adni akkor jó lenne. Az is lehet hogy 0-án áll.
mpo: Itt ilyenekkel nem lehet trükközni, hogy automatára állítod, vagy hűtésre, fűtésre, a beltéri kommunikál a VRF-el, a VRF pedig központilag vezérelhető, tehát ha azt mondják neki hogy márpedig hűteni 25 fokig lehet (tehát 24,23,22,21,20 fokokat nem tudsz beállítani, hiába írja a távirányító hogy 20, a klíma 25-re állítja be a hőmérsékletet), fűteni pedig 18 fokig. Itt is hiába állítod többre, nem lesz több. A gond itt azzal van hogy 18 fok valszeg a klíma magasságában van, ami kb 3 méter. És még van 2 méter álmennyezet nélküli magasság a plafonig. Szóval úgy sz*r ahogy van. Ha lehetne 22 fokra állítani a klímát, akkor lehet jó lenne, de nem lehet sajnos.
Ezért kérdeztem mint utolsó mentsvár, hogy lehet-e hiszterézist állítani, mert azzal el lehet érni azt, hogy abból a 18-ból 22 legyen mondjuk. -
qpakcovboy
őstag
Van egy 3 hónapos daikin klímám, ami fűtés közben ilyen hangot ad. A másik kettőnek nincs ilyen hangja. Ez az un. csobogó hang? Hálószobában van, így elég bosszantó. Garanciálos egyébként.
-
rígel
őstag
válasz
DopeBob #63919 üzenetére
Egy klímának nem fő funkciója a páramentesítés, csak működési elvéből fakadóan HŰTÉS módban kicsapatja a hőcserélőn áthaladó levegő páratartalmát, így szárítva azt. A Páramentesítés funkció gyakorlatilag hűtés, csak nagyon leveszi a hőfokot, és a ventit, hogy , ezért nyilvánvalóan nem túl hatékony. Valamire jó, de egy dedikált páramentesítővel nem vetekszik. Csakúgy mint egy jó légszűrőt sem pótol. Sokan azt hiszik, hogy ha vesznek egy klímát, akkor kapnak egy teljes értékű légszűrőt és páramentesítőt is. Hát nem.
Egyébként leghatékonyabb páramentesítést úgy érhetsz el, ha leveszed minimumra a hőfokot hűtés módban, és max ventilátorfokozaton elkezded nyomatni. Igaz akkor "járulékos veszteségként" jól lehűti a helységet, és mire visszafűtöd, elmegy egy csomó energia, és a páratartalom se lesz sokkal kisebb -
DopeBob
addikt
Sziasztok,
végre beszerelésre került a klíma, Daikin Perfera lett végül, 3,5kW-os.
Tudja valaki, hogy ennek a páramentesítő funkciójának hogy kéne működnie? Reggel bekapcsoltam, mikor hazaértem, nem csinált semmit, páratartalom nem csökkent. Átkapcsoltam fűtő üzemmódba, hogy egyáltalán megy e, akkor kb 100%-os páratartalmú levegő jött belőle vissza. Naivan azt gondoltam, ki tud váltani egy páramentesítő készüléket.
-
RudY
addikt
válasz
waveson #63901 üzenetére
Ha megtalálod a hőérzékelőjét, akkor egy gagyi minőségű sűrített levegős spray is megteszi, ami ugye fejjel lefelé fújva könnyen fagyaszt.. hátha bevadul egy-egy rövidebb fújásra.
Elvileg - szerintem - simán mennie kellene, nem lehet, hogy a két alkalmazás zavarja egymást? Elég lenne az Onecta,a Daikin Online Controller-t elég régóta nem frissítik, már ha arról van szó.
-
-
CB
senior tag
Üdv!
Tavasszal telepítettünk két Daikin hűtő-fűtő klímát a lakásba.
Kértem bele wifi egységet is, de a telefonomra telepített appok (ONECTA és Controller) a fogyasztást nem tudják megjeleníteni.
A fogyasztási adatok megjelenítése a wifi egység okosságától, vagy a klímától függnek?Köszi
-
PROTRON
addikt
válasz
waveson #63908 üzenetére
De akkor azon dolgok terén a programozási részhez sem szabadna tudnod hozzáférni ha ennyire le vagytok korlátozva.
Szólni kell a vezetőségnek hogy az asztaloknál a hitelesített hőmérővel mért érték szerint nem éri el a törvényi kötelezettségbe foglalt 18 fokot a tényleges hőmérséklet, hívják vissza a klímásokat hogy oldják meg és kiemelni hogy van ám a klíma beltériknek hiszterézise meg egyéb állítható dolgai is, nem minden gordiuszi csomóhoz csak kardot lehet használni.Ezen kívül csak a trükközés marad, oké nem tudod kivezetni a hőmérőt, akkor valahogy meg kell oldani hogy hidegebbnek érezze a levegőt arra felé. Ventilátort odavezetékezni a borításhoz és lefuvatni az agyát?
BTW a klímás cég se tudná kivezetni a hőmérőt?
-
waveson
tag
2 külön helyről beszélek, elnézést
Igen, otthon lehet 23ra állítani, akár 30-ra is, de az irodában nem, ott 18-ra lehet max állítani. Fűtésen van. Le van központilag szabályozva, hogy ne lehessen fentebb állítani. Hűtést 25ig lehet állítani. Ha központilag le van szabályozva, nyomkodhatod a távirányítót, a klíma 18-ig engedi. Szal ha mondjuk 16-on van, nyomsz egyet felfele a távirányítón, 17, nyomsz még egyet, 18, ha még egyet nyomsz, többször csippanva jelzi hogy nem engedi.. Persze a távirányítón 30-ig el tudod nyomni, de végig csipog a beltéri, ez ilyen "tiltakozó" hangja van, mint amikor 30 fölé akarnád nyomni. Csak ezt már 18-nál csinálja. -
mpo
veterán
válasz
waveson #63904 üzenetére
- Fel kell venni 23-ra, hogy valami kis minimális teljesítményen menjenek,
- Szóval ez a 18fokra maximalizálás nem működik, nem fűtenek
Nem értem.
Ha lehet 23 C-ra állítani, akkor a 18 C nem a maximum, hanem a minimum.
Ez inkább hűtés, mint fűtés, olyan, mintha hűtésre lenne állítva. -
waveson
tag
válasz
gabor9991 #63902 üzenetére
Persze, de hogy rakod hideg vízbe, a klímán belül van a hőmérő?!
Jaja központilag le van szabályozva, csak annyira sötétek akik beállították, hogy soha az életben nem fűtöttek még klímával főleg otthon nem, és f1ngjuk nincsen róla hogy minden klíma más, Japán össze vissza takarékoskodik, te meg megfagysz, ha nem te állíthatod a hőfokot..Nappal nekem is ki vannak kapcsolva a klímák, 19fokra vannak amúgy rakva. De ha elindítom őket mikor indulnék haza, és 19en vannak, semmi nem történik kb. Fel kell venni 23-ra, hogy valami kis minimális teljesítményen menjenek, mire hazaérek ne 20 fok legyen hanem 21 mondjuk. Ha 19-en hagyom, akkor 1 óra alatt a 20-ból csinálnak 20,2 20,3-at. Igaz fogyasztás nuku, de meg is fagy a család
Szóval ez a 18fokra maximalizálás nem működik, nem fűtenek. Irodában kb megfagynak a dolgozók, tőlem kérdezték hogy lehet-e valamit csinálni, hát mondom megkérdem itt. -
waveson
tag
válasz
pepusos #63899 üzenetére
Igen, nem egy hajóban eveznek, adatlap alapján kb semmi különbség nincs közöttük. Pedig van, bőven, minden szempontból. Egy Perfera és Comfora között is óriási a különbség!
Talán még nagyobb is. Nem véletlenül kerül, amennyibe kerül. Fogyasztásban is egészen más a helyzet, bár SCOP talán 0,5 van közöttük, vagy annyi sem, de hiába, ha felvesz 100W-ot a hálózatból és jó langyosat fúj, míg a Sensira 100W-ból még csak háát, langyosKÁT
Nem akarom lehúzni a Sensirát mert tök jó meg minden de azért más, na.
A kínaival nincs ilyen gond, tűz forró levegőt fúj, olvad a szoba, ami tök jó mert gyerekek szobájában van, az egyetlen gond az, hogy 2x többet fogyaszt el egy 20nm-es szoba kifűtésére, mint a Comfora 80nm-re. Ha nem megy a tálcafűtés, ha megy, ami már nálam 3 foknál megy (?!?!), akkor 2.5X annyit kajál a 20nm kifűtésére mint a Comfora a 80-ra. Nem tudok mást mondani erre, mint hogy Made in China.De ez most mindegy is, itt ezt úgy is sokan tudják, gondolom nem mondtam újdonságot, hálisten hogy lebeszéltetek arról hogy ilyesmiket vegyek, bár az elolvasott 50ezer hozzászólásból rájöttem magamtól is hogy kerüljem messzire ezeket.
-
waveson
tag
Így van, nem lehet 18-nál nagyobb. Csakhogy be sem kapcsol 18-ra beállítva. És ilyen 14-16 fok van. Reggel 14, délre 16, talán. Amikor lehetett 20 fok fölé állítani, kb 22 fokra állítva csinált 18 fokot. Nem erőlködött, érzetre hideg levegőt fújt, közvetlenül a klíma elé téve a kezedet épphogy nem hidegnek érezni. Jelenleg semmit nem csinál, ilyen alacsonyra állított hőmérsékletnél, naponta 2x bekapcsol, megy 3 percet és ennyi, úgy érzi hogy elérte a beállított hőmérsékletet, pedig baromira nem. Le van szabályozva központilag, ez VRF-es (VRV, ki hogy ismeri
).A 18 fokkal nem lenne gond (pff), de a közelébe sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest