Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpenjunge
kezdő
válasz
Árpi001 #64592 üzenetére
21m2 nappali + 12 m2 gyerekszoba.
a gyerekszoba ajtajával szemben van a klíma így csak egy fok a különbség.
15m2 konyha onnan nyílik az 5m2 fürdő itt is egy fok a különbség.
Innen nyílik egy 5m2 előtér és onnan pedig egy 14m2 háló.
Az előtérben szintén egy fokkal van kevesebb a hálóban pedig 2 fokkal de mivel még az is 20 fok így ez is elég. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
mjani1172 #64597 üzenetére
De elszivárog, ez az amivel egyáltalán nem számoltok. Van házam, látom ezeket a dolgokat. Meglepődnél a föld mennyi vizet képes elnyelni. Csak, hogy érzékeld az arányokat. A szikkasztónk, erősen agyagos földben, kútgyűrű, alja kulé és csak lefele tud szivárogni. 2,5 m3-es, (0,9 az átmérője, és 0,9 méter magas), aminek az alapterülete 2,8m2 (3,14x0,9). No, ebből a szikkasztóból a teljes tartalom, igen a 2,5 m3 eltűnik 1,5 nap alatt (nagy eső után megtelt, néztem hogy milyen ütemben fogy). Nem 25-50 liter hanem 2500. Két nagyságrendnyi különbség. No ez az amit már nem építünk a fal mellé, mert tényleg problémát okozhat. Két vödör víz konkrétan lópikula és itt még oldal irányba is mehet a víz, mert a környező talaj nincs telítve.
Nyilván ha nagyon parázol akkor 50 centivel elteszed a faltól és kész. De mondom, statikai problémát (mert itt mintha valami alámosásról lett volna szó) biztos nem fog okozni.
-
pjen
félisten
válasz
kardkovacsi #64596 üzenetére
Nagyobb nyári zivatar lehet csak havonta 2 havont van 1 és utána süt a nap. Felszárad 10 perc alatt. Ez a 10 liter napi szint és nem is nagyon párolog. Óriási különbség.
-
mjani1172
addikt
válasz
kardkovacsi #64596 üzenetére
10 liter víz 1 m2-en az 10mm csapadék.
Gondolj bele, hogy nyáron amikor meleg van, hányszor esik az eső. (nagyon ritkán, aszály van).
Télen meg folyamatosan kapná a vizet egy pontban, (20 litert kb 0,2 m2 en) 6 hónapon keresztül, ami nem is párolog el . -
kardkovacsi
senior tag
válasz
forumpista #64577 üzenetére
10 liter víz 1 m2-en az 10mm csapadék. Egy nagyobb nyári zivatarnál leeseik 30-40mm 15-20 perc alatt, úgy hogy mindenhová. Itt meg 10mm, egy egész nap alatt és el tud szivárogni, minden irányba. Alapot kimosni biztos nem fog (erre reagáltam), ha meg rossz egy ház víz szigetelése akkor egy nyári eső sokkal nagyobb problémákat okoz.
-
pjen
félisten
válasz
poli27 #64590 üzenetére
A képeket láttad svédről? 64580 hsz. Az én 5 fűtő panám tönkre tenné a fél kertet és kerülgethetném is öket. Ha gondolod küldök privibe képet. A szembe szomszédom orom falán 5 darab fűtő klíma. Pár ezer forint értékű fűtő kábel és megvan oldva a víz, és klíma sincs útban.
-
Árpi001
senior tag
válasz
Alpenjunge #64591 üzenetére
Milyen az elrendezésetek?
-
poli27
veterán
válasz
mjani1172 #64584 üzenetére
Én családi házról beszéltem, senki nem beszélt tárasház 8. emeletéről de a másodikról se... te elég korlátolt vagy felfogásban ahogy nézem (ha nem érted meg, egy normálisan családi házba telepített fűtésre optimalizált fűtő klímát, nem 3-4m magasra telepítünk, és utána meg fűtőszállal próbáljuk valahogy elvezetni a vizet csövekkel, hogy ne a falat hugyozza telibe), szóval nem vitázom veled...
Jha és csak szólok a Samsungoknak azóta sincs semmi baja, egyiknek se (nem csak a klímák), és azóta került más Samsung is a házba
...
-
marcusa
addikt
-
rmihaly
tag
válasz
ANDROID??? #64585 üzenetére
Szia!
A hőigényt kell meghatározni, ahhoz a klimá(kat).
Ha túl nagy az se jó (drága) ha túl kicsi az se (nem tudja befűteni a lakást).
Klímás fűtés alapvetően 1 helyiséges fűtés, és bizonyos feltételek biztosítása mellett tud több helyiségben érződni a hatása.
A ház hőigénye meghatározó, mivel nem mindegy, hogy a méretezési (kb -12C) hőmérsékleten mekora a lakás hővesztessége. Ezt további vesztességek figyelembe vételével kell növelni. Így megvan az épület átlagos hőigénye (ezt kell a klímának biztosítani az adott hőmérsékleten).Na és itt értünk el oda, hogy mekkora teljesítményű klíma, milyen hőmérsékleten.
Nálam (Pécs mellett) -11C csak 1x volt két év alatt, a -25C csak fagyasztóban láttam.
Szigetelés nélkül 50m²-re 2db 3,5kW-os klímá éppen elég volt, úgy hogy -7C-nál már mindkettő névleges értéken (kb 1kW) üzemelt. Ilyenkor napi fogyasztásom 35-40kWh volt.
3-7C között kb 400W/db, 18-20kWh/nap.Most le van szigetelve a lakás, és ugyanezekkel a gépekkel napi 3-7C- nál napi 9-12kWh megy el, úgy hogy még így is néha lekapcsol valamelyik.
Előzőekből arra következtetek, hogy a klímáim simán fogják fűteni a lakást -15C-on is (mert le van szigetelve), de szigetelés nélkül már nem biztos hogy erre képes lennének.
Amúgy a klímám adatlapja szerint -22C-ig van írva a fűtése.
Továbbá fontos, hogy a klíma a megadott teljesítményeket magas ventilátor fokozat mellett adja le, ennél kisebb ventilátor fokozaton kicsit csökken a COP, ill. lehet hogy az adott kis/közepes fordulat nem elég a teljesítmény leadásához.
Mai szigetelt lakások kb 1,3-1,5W/m²/fok hőigénnyel rendelkeznek.
Alapvetően klímát így válaszanék:
1. Lakás hőigénye @-11C -on (pl 4kW)
2. Lakás hőigénye @átlagos téli időszaki hőmérsékleten (pl 2kW)
3. Klíma beltéri egységek darabszámának meghatározása (adott helyiségre vonatkozó hőigények figyelembe vételével)
4. Megnézni melyik az a gép ami az átlagos hőigényhez tartozó teljesítményt a minimális fokozaton tudja biztosítani (ilyen hőmérsékleten már célszerű folyamatos kis fokozaton működnie a gépnek)
5. A gép minimális teljesítményéhez tartozó hangnyomás szint szerint rangsorolnék
6. Gyártó/klíma típus kiválasztása (tetszik e a beltéri, extra funkciók, anyagi keret)
7. Kivitelezés, használat.Ha nem önálló fűtés a klíma, akkor egyszerűbben is lehet rangsosolni.
-
rígel
őstag
válasz
Elárulok valamit. Már semmi sem a régi
Önmagához képest.
De azért klímából még még mindig a Daikin a legjobb. (nem ár/érték arányról beszélek, mielőtt a kínai fan-ok nekem esnek) A MitSubishi is hasonló árszint és minőség.
Persze nem a belépőszintről van szó. Ha nem engedheted meg magadnak, akár jobb választás is lehet egy kínai. -
arnyekxxx
veterán
válasz
akkor c&h, esetleg gree
a c&h az made in gree -
ANDROID???
addikt
Egy klímás azt mondja, hogy inkább fűtésre legyen - 25 tudó gép, ha van rá keret akkor Mitcubishi, vagy toshiba (a daikin már nem a régi), vagy ha nem akar az ember annyit költeni, akkor c&h, esetleg gree.
Típust még nem mondott.
Csendes (nagyon), és A+++ (nagyobb Scop nem baj :) )..
Esetleg valami javaslat, pici segítség a keresésben?
Mit miér/miért ne? -
mjani1172
addikt
válasz
poli27 #64578 üzenetére
Tudom, hogy nagyon egyszerűen látod a világot.(Samsung témában már bebizonyítottad)
Mit vonatkoztassak el és miért? Én itt élek, itt lakom, dolgozom. Mit érdekel, (ilyen szempontból), hogy máshol mi van? A karibi térségben nem fürdenek mert Magyarországon tél van? Érdekel ez ott valakit? Senkit.Nem vonatkoztatnak el. Nekik az a jó, nekem meg ez.
-Tehát azért rakjam pl az V. kerületben az emeleten lévő lakásomból a földszinti lakó ajtaja elé,
-Vagy a házamban ahol az egyik oldalon a garázs, másik oldalon a terasz , a harmadik oldalon a kert, míg a negyediken a bejárat,
-Vagy az üzletemben a bejárat elé a járdára,
a klímát mert te Norvégiában ezt láttad egy ipari dolognál? Egyszerűen nem lehet felfogni, hogy különböző igényekre, különböző megoldások születhetnek?Menj ki valamelyik főútra, menjél szemben a forgalommal. Akkor majd elmagyarázzák, hogy nem kell elvonatkoztatni,sokkal jobban mint ahogy én tudom. Ez nem London.
-
rmihaly
tag
Szia!
Korábban leírtam, és a tapasztalatom szerint is a beállításs, az elhelyezés helyén lévő hőmérséklet különbséget lehet korrigálni.
Gree vezérlési logikája, az érték állításával nem változik.
A leírásban is csak fűtés esetén szerepelteti a korrekciós értéket, és csak akkor ha a beltéri hőmérője az alapjelet szolgáltató szenzor (iFeel esetén értéke 0, fali termosztátnál is úgy tudom 0, de lehet hogy ennél állítható).
Gree vezérlési logikája (Fűtés)
① Ha Tbeállított-(Tbelső hőmérséklet-Tkompenzáció)≥1℃, fűtés mód bekapcsol. Kompresszor, kültéri ventilátor és 4 utu szelep indítási módba vált.
② Ha -2℃< Tbeállított-(Tbelső hőmérséklet-Tkompenzáció) < 1℃ , az egység a megelőző üzemállapotban működik.
③ Ha Tbeállított-(Tbelső hőmérséklet-Tkompenzáció)≤-2℃ , kompresszor leáll, és kültéri ventilátor további 30másodperc után leáll.
Beltéri ventilátor maradék hő elszállítási fokozaton működik.
④ Ha az egységet fűtési módban kikapcsolják vagy változtatják üzemmódot, 4utu szelep kikapcsolt marad 2 percet a kompresszor kikapcsolását követően (kompresszor bekapcsolt állapotban van, fűtés módban),
⑤ Ha Tkülső hőmérséklet> 30℃ , kompresszor azonnal leáll, kültéri ventilátora 30másodperccel később áll le.
⑥ A feltételek adottak a kompresszor bekapcsol, ha az egységet fűtésre kapcsolják, hűtésből vagy szárítás módból, 4utu szelep 2~3 perc késleltetéssel kapcsol be.
Note: Tkopenzációs érték meghatározott a beltéri és/vagy a kültéri egség által.
Ha beltéri egység vezérli, akkor a beltérin beállított értéket küldi a kültéri egységnek. Ha nem küld kompenzációs értéket, akkor 3°C alapértelmezetten.Mint a működési logikai leírásból látszik, a kompenzációs érték szimplán egy hőmérseklet eltolást állít be.
A vezérlés hiszterézise -1C/+2C (a kompenzációs értéktől függetlenül).Itt az angol nyelvű forrás (service manual):
Heating mode
Working condition and process of heating mode:
① When Tpreset-(Tindoor ambient temperature-Tcompensation)≥1℃, unit enters into heating mode. Compressor, outdoor fan and 4-way
valve start operation.
② When -2℃< Tpreset-(Tindoor ambient temperature-Tcompensation) < 1℃ , unit operates according to the previous
status.
③ When Tpreset-(Tindoor ambient temperature-Tcompensation)≤-2℃ , compressor stops operation and outdoor fan will stop 30s later.
Indoor fan will be in residual-heat blowing status.
④ When unit is turned off under heating mode or changed to other modes from heating mode, 4-way valve will be power-off 2min after
compressor stops working (compressor is in operation status under heating mode).
⑤ When Toutdoor ambient temperature > 30℃ , compressor stops operation immediately. Outdoor fan will stop 30s later.
⑥ Under the condition that compressor is turned on, when unit is changed to heating mode from cooling or drying mode, 4-way valve
will be energized in 2~3mins delay.
Note: Tcompensation is determined by IDU and ODU. If IDU controls the compensation temperature, then Tcompensation is
determined according to the value sent by IDU to ODU; If IDU does not control the compensation temperature, then Tcompensation will
default to 3℃ by the ODU. -
arnyekxxx
veterán
-
poli27
veterán
válasz
mjani1172 #64574 üzenetére
Te nagyon keményen tolod a hülyeséget azt tudod ugye?
Vonatkoztass már el Magyarországtól... jha hogy nem megy értem... Menj ki a Svédekhez meg a Norvégokhoz, és a magad szemével is meg tudsz győződni róla , milyen a normális fűtő klíma/hőszivattyú telepítése... ott szükség van rá, mert nem ilyen telek vannak mint itthon... És ezek a képen nem ipari bodegák csak jelzem...
-
forumpista
aktív tag
válasz
kardkovacsi #64571 üzenetére
Eleg sok az, mert a folyamatos azt jelenti hogy minden nap, honapokon keresztul, ennyi vizet eresztesz a fal tovebe egy pici helyre. (600liter/ho).
ugyanis a magyar klima olyan hogy oktobertol decemberig szinte folyamatosan paras nedves trutyi ido van, napot neha hetekig nem latni, a klima csak ugy ontja a vizet magabol.
na mindegy tolem mindenki ugy csorgatja a vizet a fal tovebe ahogy akarja, csak jelezni akarta, hogy ez nem feltetlen annyira egeszseges, foleg a magyar hazak “minosegenek” fenyeben. -
tibibi
őstag
válasz
kardkovacsi #64571 üzenetére
Csak ismételni tudom magam ne vezesd félre a hozzá nem értőket! Az,hogy neked fogalmad sincs mennyi vizet termel egy klíma fűtés közben és mekkora kárt tud okozni a folyamatos vizesedés egy alapban és a szivárgó víz a falban legyen a te bajod. Sőt én le is zártam a témát pont.
-
mjani1172
addikt
válasz
kardkovacsi #64569 üzenetére
Bocs, de napi 20 liter víz, ha nem egy tőkéletes, új, korszerű háznál van az már bőven sok. Nekem látható a pincében, hol volt lukas az esőcsatorna. Pedig az ennek csak a töredékét engedte át.
-
mjani1172
addikt
válasz
poli27 #64560 üzenetére
Kérlek próbáld meg értelmezni amit írtam.
Ezek
-nem eglévő házak,
-nem belvátos,
-nem emelet.
Ezek kültéri, ipari bodegák. Neked szép lakások, nekem nem. A középső tetején a hullámpalával és a szögvassal, bizonyítja hogy miben van köztünk esztétikai eltérés.
Bármit írnék, úgyis jönne rá a riposzt.
Így a fórum alap megállapítását írom csak le:
A képeken látható klímák nagyobbak mint 3..5 kw gy eleve csak a hülye telepít ilyet.(bár jó helyre) -
stevewonder
aktív tag
válasz
kardkovacsi #64568 üzenetére
Dehogy veszem. Az végképp kapufa. Nincs olyan opció, hogy extrák nélkül, de normális méretű hőcserélővel, minőségibb csapágyazással vagy több töltettel. Mercit sem tudok választani klasszik analóg műszerekkel sajna. Majd nézzük a pixelhibákat 15év múlva
-
jimmy74
őstag
Sziasztok!
Az összefoglalóban nem nagyon találtam meg a választ.
Teljesen laikus vagyok pár hete foglalkozom jobban a klimákkal.
Egy kertes házról lenne szó melyben jelenleg cserépkályhákkal fűtök.
Kényelem faárak illetve a 12 órás meló nem engedi meg sokszor hogy időt fordítsak a fűtésre.
Ráadásul hasznos lenne nyáron is a hűtés.
Igen fűtésre használnám is vagyis e célból gondoltam a klimára de persze hűtésre is.
Egy készülékkel szeretném megoldani amúgyis a szobák elhelyezése olyan hogy sztem ez adott.
Egy "nagyobb" egybefüggő légtér van ami kb 25nm vele szemben 2 kis szoba ajtókkal ,a szobák kb 10nm-esek.
Belmagasság nem nagy kb 2.4m.
A klíma külső szerkezete nyugati oldalra nézne ha sztem oda raknák ahová én gondolom.
Ez azon alapul hogy amerre fújna a klíma arra van a két szoba.
A gree mellett az szól hogy helyi ismerős a beszerelő és a javító a gree -nél.
Viszont olvasom azért a japánok ott vannak,ennek még nem néztem utána ki az aki a közelben akár szerel és garanciálisan is javít.
Milyen klímát ajánlanátok teljesítményben meg akár pontos tipusként is?
Nem lenne H tarifa most és semmilyen állami támogatás se.
Árban ha kicsit drágábban lenne nem gond csak ne legyen duplája pl egy gree-hez képest.
Köszönöm. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
tibibi #64570 üzenetére
Eleve definiált már a "folyamatos" 10-20 liter vizet? Másodpercenként, óránként, naponta? Vagy talán abban a tévedésben élsz, hogy 20 liter vizet "gyárt" a klíma másodpercenként?
Azért picit gondolkodjunk már, mennyi víz csapódik ki egy klímán? Napi 10-20 liter víz. A semmi főleg, hogy leolvasztáskor annak egy része eleve gőzzé alakul.
Ami problémát okoz az amikor a vízmosás van, az napi egy vödör víz nem fog alámosni egy alapot sem. Amikor ilyen repedt házakat látsz akkor legtöbbször az eresz csatorna van rossz helyre vezetve. Egy tető össze vizét hasonlítod össze egy klíma kültérin kicsapódott mennyiséggel. Mint írtam több nagyságrend van a kettő között. -
tibibi
őstag
válasz
kardkovacsi #64569 üzenetére
Ha folyamatos 10-20l viz szerinted semmi az legyen a te bajod,de ne vezesd félre a hozzá nem értőket!
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
forumpista #64564 üzenetére
10-20 liter víz a ház tövébe, az semmi. Az elszivárog pillanatok alatt. Statikai problémát biztos nem fog okozni. Ahhoz 2-3 nagyságrenddel több víz kéne.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
stevewonder #64562 üzenetére
Akkor vedd az olcsóbbat, nem vagyunk egyformák. Nekem kifejezetten tetszenek a technikai újdonságok, ezért is szeretek a felső polcról vásárolni, már amikor megtehetem.
-
PROTRON
addikt
válasz
zsolosz #64565 üzenetére
Nálam belvárosi lakás, Fujitsu 12 LTCA
a kültéri alatt még egy faláttörés, azon bejön a kondenz cső, közösítésre kerül a beltéri kondenzcsövével, majd végig a szoba falán az elöszobáig, ott végig az előszoba falán a furdő+wc-ig, ahol meg bele a WC-be.
A felmérős emberke gond nélkül bevállalt mindent is, mondtam azért neki hogy a helyszíni rajzra rakja fel a méter adatokat is, még hülyének is nézett miatta, mondván a kollegái tudják mit csinálnak.
A kiérkezett telepítős emberke fél órán át győzködött arról hogy rakjunk kívülre vödröt és hogy ne vezessük vissza, mert úgy se fog 1-2 dl-nél több víz folyni, meg hogy nem tudott róla hogy itt ilyen feladat van....majdnem elküldtem a halálba, mondtam vegyük csak elő azt a helyszínrajzot amit kaptatok...jééé...ez lett beárazva, ezért lettetek Ti kihívva.
De még akkor is győzködött, hogy ahhoz az 1-2 dl vízhez minek ennyi minden....mondom nem 1-2 dl és én nem fogom pakolgatni a vödröt, pláne ha véletlen felborul és a szomszéd eltöri a kezét a jéggé fagyott függőfolyosón.Másik szomszédok hagyták magukat a kancsó/vödrözéssel, az egyiknek folyton kiborul az 5 literes vizes palackja...párszor már rászóltam, mert volt hogy tényleg nem vettem észre és megcsúsztam rajta.
Meg is mondtam nekik hogy fűteni a konvektorral fűtsön mind a két lakás, egyelőre betartják...Pár napja nyirkos időben figyeltem a sajátomat, rendesen 3-4 litert leolvasztott.
-
zsolosz
tag
válasz
forumpista #64564 üzenetére
Én például szívesen látnám, ki-hogyan oldotta meg ezt a nem is olyan kis problémát.
Akinek van fotója, amit szívesen megosztana a közösséggel, megköszönném. Gondolom másokat is érdekel ez a téma... -
forumpista
aktív tag
válasz
poli27 #64560 üzenetére
Nem ertek hozza, de azert az hogy napi 10-20 liter viz odafolyik a haz tovetol 10 cmre minden nap, szerintem nem egeszseges.
Persze az is lehet hogy eszakon nem annyira epitettek hazat valyogbol, meg csinaltak rendes alapot, meg lehet hogy ott inkabb szaraz hideg van ezert a kifolyo vizmennyiseg nem okoz gondot.
de itthon nem ez a helyzet, szoval erdemes figyelembe venni a helyi “adottsagokat“ is. -
stevewonder
aktív tag
válasz
kardkovacsi #64559 üzenetére
Én kifejezetten azt élvezném a legjobban, ha semmi nem túlgondolva. Szerintem pont nincs szükség egy klímánál wifire meg mindent is látó szemre és sorolhatnám még. Más kérdés, hogy valaki meg erre gerjed és ezt a gyártók ki is használják mindenhol. Nem csak a klímáknál. Halál felesleges dolgokról elhitetik az emberekkel, hogy arra igenis szükség van. A műszaki tartalom meg az élettartam persze masszívan zuhan mindenhol ezen dolgok térnyerése miatt is, mert úgyis megveszik, hisz mennyi földi jóval tele van pakolva, akkor az biztosan csak remek dolog lehet. Holott, véleményem szerint, csak simán megvezetik ezzel az emberek.
Off
Autóba kell a tablet, mert az is milyen szuper. Közben rájönnek, hogy hát eddig is a fél társadalom hüme volt a vezetéshez most meg még menet közben nyomkodja is félvakon a kijelző. Ez így balesetveszélyes. Tegyük kötelezővé a vezetésbiztonság eszközöket(sávtartó, holttérfigyelő és társai). Mindjárt többet is nyerünk rajta, mert az lcd olcsó, a proci ami hajtja az egész rendszert meg már tíz éve is szar volt. Lehetőleg sok műanyag csövet használjunk, mert az gyorsan fárad, meg olyan beltéri szövetet, hogy elporladjon idővel magától, ha nem ül bele senki akkor is. Szóval én úgy érzem, hogy át vagyunk ..szva a palánkon
Off vége -
-
poli27
veterán
válasz
mjani1172 #64558 üzenetére
Tévedsz hogy a fórum találta ezt ki... a fűtésre tervezett klímának nem a házfalon van a helye, hanem egy hóhatár konzolon, alatta olyan talaj amibe elszivárog a kondenzvíz... Ennyi a megfejtése az igényesen telepített fűtő klímáknak, és pont ezért nincs csepplemeze a fűtő Daikinoknak, mert ahova ezeket tervezik, ott normálisan megcsinálják a klíma beszerelést, és úgy ahogyan kell... Ne keverd Magyarországgal, mert itt minden azon pörög ki a legolcsóbb...
De furcsa egyik klíma se a házon van... lehet ott tudnak valamit amit te nem... -
kardkovacsi
senior tag
válasz
stevewonder #64535 üzenetére
Én meg azt gondolom, ugyancsak hozzá nem értőként, hogy az ilyen drágább cuccok legtöbbször az apróságokban adnak sokkal többet, amire így ránézel és azt mondod, hmm ez igen, igényes megoldás. sokszor tényleg az ilyen apróságok, hogy raknak bele egy rendes szűrőt, sokkal jobb a hőérzékelése vagy épp halkabb (ez mondjuk egy akadékoskodó szomszéd esetén kifejezetten hasznos), vagy mondjuk az olyanok, hogy nézik merre vagy és nem fújják rád a hideget. Ezek olyan dolgok amik az alap funkcionalitáshoz nem kellenek, mindkettő tud hűteni...a kérdés az hajlandó vagy-e ezekre áldozni.
-
mjani1172
addikt
válasz
poli27 #64551 üzenetére
Vannak olyan nézetek amik itt elterjedtek, de sehol sehol máshol.
Ez is egy olyan.Ez földre telepítés most divat lett, és biztos vannak előnyei is. De vannak hátrányai is ( az esztétika mellett,) és nem is mindenhol megoldható.
De mivel japán, így ha nincs alja és össze vissza vizel mindent, így jó.
Ugyanúgy, mint amikor el lett itt magyarázva, hogy a fapados daikinnál ami többet tud az parasztvakítás.
Én például nem akartam a földre tenni, szeretem ha ezek a gépek nincsenek szem előtt, és nem a padlón hevernek. Mindegyik klímám külső belső egységéből el van vezetve a víz, és a csövek a falban futnak, kivétel ami a cégben van, de lakásban nem nézegetem a kábelcsatornát, engem az is zavar.
Ez mellett kb 3X annyi por van a padlón mint ha feljebb van rakva.
Hiába működik akkor sem igényes megoldás. Sem műszakilag, sem esztétikailag. -
tibibi
őstag
válasz
stevewonder #64544 üzenetére
tervezheted a csúcsra,de akkor mint írtam kevés lesz a pötyő
-
törölt tag
válasz
stevewonder #64548 üzenetére
Nem véletlenül került rá a "deleted" címke.
-
poli27
veterán
válasz
mjani1172 #64504 üzenetére
Tévedsz, mert normális országokban ahova ezeket tervezik pl Skandináv országok, a földre kerül a klíma egy hóhatár konzolra, alatta meg pl kulékavics van... nomrális esetben így kell telepíteni a fűtésre optimalizált klímát, és nem 3m magasba, ahonnan levizez mindent...
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest