Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
Sziasztok
Egy kis tájékoztatást szeretnék kérni. Adott kertes családi ház, az udvar felőli szomszéd a háza végében lévő garázs tetejére rakott fel egy nagy kültérit ( Mégpedig úgy hogy mifelénk fúj, ertelem szerűen zug ejjel nappal megy) neki ez lényegében a saját telkén van nem nyúlik át a mi részünkre annyi hogy olyan 1m - 1.5m re van a tető szélétől (ami egyben a telekhatár ugye ugymond)
Nekem pont a kültérivel egyvonalba esik az udvar vége és kezdődik a kert, így mivel hatul jövünk megyenk a házból allandóan oda zug az udvarra. Nem volt itthon senki, akkor csinálták mire hazaérkeztem már fent volt. Azt szeretném kérdezni hogy jogilag az rendben van hogy a szomszéd oda felrakta a klímát esetemben ami hozzájárulásunk nélkül felénk fordítva azt? A problémám az hogy fordíthatta volna 90 fokkal az ő hátsó udvara felé is és akkor nem lett volna ilyen hangja, úgy neki a hátsó udvaron ahol rendszeresen portyáznak zugott volna. Megy a "neki senki ne mondja meg mit hogyan tesz a telkére)... -
-
Pepe78
őstag
válasz
undercover #64313 üzenetére
Nem mai darabok. Én nem szereltem már ilyenekt. mennek ezek nulla fok alatt is. -5 -10 lehet a határ szerintem.
-
undercover
őstag
válasz
undercover #64313 üzenetére
Valami ötlet?
-
pjen
félisten
válasz
ANDROID??? #64378 üzenetére
Panasonic nordic ethera, ha lehet még a PKE sorozatb keress.
-
novi68
tag
válasz
Real_Necro #64352 üzenetére
Szia,köszönöm hogy válaszoltál! Nem tudom,mit csinálok rosszul,de nem tudom összekapcsolni továbbra sem a klíma egységét a WiFi modemmel,ami egy UPC- s modem és van rajta WPS gomb is. A leírtaknak megfelelően nyomom 2 mp-ig a mode gombot,aztán megyek,megnyomom a routeten a WPS gombot,semmi nem történik,csak a routeten kialszik a WiFi kapcsolatot mutató ikon,aztán megnyomom mégegyszer, visszajön az ikon,de továbbra sem történik semmi.... A 7 mp-es verziónál,ahol a letöltött Melcloud alkalmazásban vagyok beírom a kért számsorokat,aztán kiderül, nincs regisztrálva a készülék..de pont ezt szeretném!!!!! Biztos béna vagyok, segítséget elfogadok,kritikát,savazást nem szeretnék....Köszönöm, ha segítesz,vagy bárki ,akinek fuckin' Mitsubishi AP klíma van a birtokában.
-
törölt tag
válasz
Alpenjunge #64377 üzenetére
Temesvárra kellene csak vinniük, cégnek.... ha aktuális lesz
-
Khaosz55
addikt
válasz
Tikakukac #64380 üzenetére
Fóliázás is megoldás, viszont a következők nem ajánlottak ?
Mitsubishi Zen MSZ/MUZ-EF50VGKB
Mitsubishi Luxury MSZ/MUZ-LN60VG2B vagy a LN50VG2B de itt már kicsi az árkülönbség.
Nem olcsók főleg a LN széria. Igaz nem világos az sem mivel nyújt többet az LN az EF-hez képest. Annyi látok hogy hatékonyabb a LN és van hőmérséklet szenzor illetve plazma légtisztító ami nem lényeg számomra mert van Daikin légtisztítóm.Gyakorlatilag nálam többet megy télen mint nyáron.
-
TDAT
csendes tag
válasz
ANDROID??? #64379 üzenetére
Ő már beszélt valakivel, esetleg kapott infókat, tanácsokat ezzel kapcsolatba?
-
embe
nagyúr
GREE klímánál van úgynevezett factory reset? Gyári visszaállítás full alapra.
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok,
Fűtésrre kell keressek klímát, 20 +10 m2 helyiségekbe. (H tarifa lényeges)
Miben érdemes gondolkodni, nyilván nem a legolcsóbb kell (ez nem azt jelenti, higy 600/db kell elkölteni rá), esetpeg valami javasolt?
- csendes legyen (nagyon)
- mínusz 20 esetén is tudjon fűteni
- A++++++.....Javaslatok?
-
Alpenjunge
kezdő
-
Khaosz55
addikt
válasz
BlackJack21 #64370 üzenetére
Tudom van fekete változata, de majd ha kidöglik akkor lehet kipróbálok egy japánt, nem mintha bármi gondom is lenne a Gree-vel. Majd kiderül mi tetszik.
-
pjen
félisten
válasz
elfelejtette #64374 üzenetére
Hól laksz, hogy -25 fokos levegőt tud beszívni a klímád?
-
elfelejtette
veterán
válasz
mjani1172 #64357 üzenetére
Köszi a tippet. Közben fejlemény van.
Sikerült szerezni egy analóg higanyos hőmérőt, így kiderült, hogy
-a digitális hőmérő félremér
-25 fokos a beszívott levegő, ezért szabályoz le még 26 fokra állítva is
-30 fokra állítva felmegy a kifúlt levegő hőmérséklete 55 fokig (lassan) -
Khaosz55
addikt
válasz
mjani1172 #64355 üzenetére
A szigetelés határozza meg, hogy mekkora klíma kell hány négyzetméterre. Nekem 90mˇ2 van 3.5-ös Comfort X. Födém 45 cm szigetelés, Lábazat 10cm könnyűszerkezetes ház falakban 15cm szigetelés, padlóban csak 5cm. Januártól tervezem, hogy a padlót is megfűtöm kondenzációs kazánnal. A klíma+padló fűtés kiválóan működik, nincsenek hőmérséklet túlfutások.
Ha majd kipusztul a Comfort x, akkor azért egy 5.5-6Kw-os kerül a helyére. Mitsubishit néztem ki, feketét akarok következőnek az passzol a nappalimhoz. Daikinból méreg drága a fekete. -
törölt tag
talán azt, hogy ugye a gree klímák nagy része nem pontosan annyira fűti fel a helyiséget, mint amennyit beállítottál, hanem magasabbra. Mivel van mozgástér, így a klíma kevesebbet kapcsol ki és be. ha belenyúlnak, akkor lehet ugye közelíteni a hőmérőn és a klímán lévő hőmérsékletet, de ez azt is jelenti, hogy ha a kettő közel egyezik, akkor amikor a beállított értéket a klíma hőmérője eléri ki is kapcsol, majd ha hűl a helyiség visszakapcsol. Sokkal többször, mint ha van eltérés beállítva (pld. 3fok) És a ki-be kapcsolgatás nem tesz jót a klímának, ha jól tudom
ha hülyeséget írtam elnézést kérek.
-
embe
nagyúr
GREE klíma állításhoz. A FB.-on van fent ez a leírás. Nincs FB fiókom, így nem tudok ott kérdezni. Mintha vita alakult volna ki arról, hogy ez most mit is állít.
Van aki azt mondja, hogy a tűréshatárt. Vagyis ha pl. 22 fokra van állítva, akkor mennyivel alatta kapcsoljon be, vagy mennyivel fölötte.
Másik vélemény, hogy ha pontatlan a hőmérő, akkor ezzel lehet korrigálni.Esetleg van itt valaki aki pontosan tudja hogy akkor mit is állítunk vele?
-
törölt tag
válasz
feco70 #64364 üzenetére
Ez köztudott, a Dizi-Therm Kápolnásnyék is mondta.
De azt is mondták, hogy a Gree találta fel a klímát. Ők meg azt találták ki, hogy 80+áfa a Gree felszerelése (csak az van nekik), és erre még rájön az anyagköltség, a konzoltól az utolsó csavarig, tételesen.
Ilyent látott valaki Magyarországon? Mitsubishi elektromos inverter MSZ-FT25VGK + MUZ-FT25VGHZ 9000 BTU -
TDAT
csendes tag
válasz
poli27 #64359 üzenetére
Bocsi rosszul mondtam, Avant van a hálóban
tegnap a tesztelgetés alatt(egész nap itthon voltam) minden féle módot lehetőséget kipróbáltam, és így lett nap végére 6,2kWh a fogyasztás, kint 4-7 fok körül volt. Tesztelek egy pár napig, aztán meglátom. Alapvetően én is quiet modeba szeretem használni.
-
TDAT
csendes tag
válasz
mjani1172 #64354 üzenetére
Nekem is feltünt ez az app/távirányítós dolog. Most tegnap este turbóra kapcsoltam, szépen felfűtötte a helységet 22 fokra(21 re van állítva) és kikapcsolt, majd később megint bekapcsolt és fűtött. Mondom király megjavult a dolog, erre most reggelre nézem, folyamatosan fúj, de ilyen nem hideg, hanem éppen langyos levegőt. Megnéztem a fogyasztást, és reggel 7 ig már megevett 1,4 kWh-t. Kíváncsi leszek mi változik, ha felrakom az ajtókat, és "egy" helységet fog fűteni. De nekem továbbra sem tűnik normálisnak ez a működés.
-
Tikakukac
titán
válasz
mjani1172 #64351 üzenetére
Pontosan tudom a földrajzi koordinátákat is, mikor legutóbb kültérit cserélt a szerelő, akkor mondtam ezt neki
Nyilván gáz a szitu, nyilván érthetetlen miért ott tartunk ezen a téren is, egyfelől értem, hogy a user semmilyen szinten ne bírjon ilyesmiket elállítani, mert többnyire sík egyszerű népekről van szó, másfelől én azért saját felelősségre és akár ezen a téren garivonós beavatkozásként engedném.
Így remélem kerek
Bár ahogy nézem megint az van, hogy fele ennyiért kellett volna csak rakatnom Greet, azzal nem szívnék, az bármit tud
-
poli27
veterán
Nálam le szokott állni ugyan ez a klíma, 2db fűti jelenleg a 80nm es házat... az egyik elite, a másik egy légtisztítós pure 1.0. Mindkettő le szokott állni, én csendes módba használom, úgy semmi hangja nincs szinte... Van egy 2,5kw elite a hálóba is de az csak nyáron megy... A két klíma 5-6kw körül eszik naponta 0 fok környékén
Most is áll a Pure, az Elite meg megy 150w on(általában itt szokott menni) A comfort az elitnél 2 vel rosszabb, mert van köztük az avant még )
-
-
mjani1172
addikt
válasz
elfelejtette #64308 üzenetére
Ahogy többen írták, 99% hogy a födém nincs szigetelve, ott megy el a meleg.
A klímát pedig 24 fok fix 2 es sebességre kell állítani, nálam ez vált be legjobban.
Beállítotram a 21 fok automatát, semmit nem ért,,. közelébe sem volt. Azóta kísérletezgetek.
Nem tökéletes, én sem ilyen megoldásban gondkodtam, de ez van. -
mjani1172
addikt
Érdekes a mostani hozzászólások fényében visszaolvasgatni azokat a véleményeket akik 90 m2-t fűtenek, 23 fokra a legkisebb fokozaton. Egy darab 3.5 kw os japán klímával. Persze minusz 15 ben, nem csak ilyenkor,ami két szobával odébb is simán tudja ezt.
-
mjani1172
addikt
Nekem mitsuk vannak az irodában.
Niem mindig ugyanúgy működik. Eleve meg lehet különböztetni ha távirányítóval kapcsolom vagy ha appal. Persze mindkettőn fix kettes fokozat, 22 fok van beállítva.
Ha távval kapcsolom, akkor inkább logikusabb a működés, az app zavarosabb, de sosem úgy fűt, mint a távval indított fűtés.
De a működése sosem teljesen ugyanaz. Szerintem, (de ez tényleg csak kósza gondolat,) szerepet játszik a külső hőmérséklet. Amíg nem volt ilyen "hideg", addig szépen megállt, lecsöndesedett. Most meg ugyanakkora sebességgel dolgozik, szinte hideget fújva. -
Real_Necro
veterán
válasz
novi68 #64350 üzenetére
Meddig jutottál vele és melyik módszerrel szeretnéd csatlakoztatni? Nekem is nyögvenyelős volt, meg nagyon lomhán reagált, aztán jött egy firmware frissítés és felélénkült.
Meleg levegős témához:
Majdnem egy hete lett felrakva az AP42, körülbelül 17 méteres távolsággal, egyelőre rátöltés nélkül, de persze lesz rátöltve. 22°C mért levegőnél 30°C-ra állítva 48-49°C-ot mértünk felfűtésnél, lehet melegedett volna jobban is, de nem akartunk megsülni. 22-22,5°C-on használjuk, azt szépen tartja, langyos levegőt fújva.
A kültéri és a beltéri is fantasztikusan csendes. Rezonálást sem tapasztaltunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple TV eladó
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest