Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1012) Atomgeszi válasza harry (#1008) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Szia!
Én sem vagyok nagyon szakmabeli, de rengeteget olvastam és kaptam tanácsokat mindenkitől.
Két típus van. Vannak a fix kompresszorosok és vannak az inverteresek. A kettő között lényegi különbség, hogy a fix kompresszoros(On/off) az olyan, hogy bekapcsolod és 100%-on megy(legalábbis a kinti egység, a bentit tudod szabályozni,de annak megint nem sok értelme van mert feleslegesen dolgozik a kinti 100%-on , ha a bent csak 25%on megy a befúvás) amíg ki nem kapcsolod vagy el nem éri a kívánt hőmérsékletet a szoba. Az inverterest meg, ha bekapcsolod az tudja változtatni a kinti egységnek a teljesítményét, tehát tud menni "félgázon" is illetve szinten tartja a szobát pld 25%-on.
Klímáknál van egy EER és COP szám. Ezek minél nagyobbak annál jobb a hatásfoka a klímának. EER 3,2 felett van az már A kategóriás, viszont a 4 felettiek már AAA+-ban mennek tehát az már elég jó hatásfokkal dolgozik.
Két szobát sose lehet olyan jól lehűteni, mintha mindkét szobába lenne 1-1 klíma. Mert az egyik szobába mindig kellemesen hűvös lenne a másikban meg már elviselhetetlenül hideg.
Ilyen esetben lehet maradni az On/off klímánál, hogyha egésznap kell mennie a klímának.
Invertereset olyan helyre érdemes rakni ahol egy háló szobát kell hűteni és azt kell szinten tartani. De, ha ilyen nagy távolságok vannak akkor úgyis folyamat mennie kell.
Ha mindenképp egy klímát akarsz, akkor 3,5kW alattit ne vegyél(legjobb lenne 2db 2-2,5W-os, akár multi klíma vagy két egymástól függetlenül működő). Érdemesebb már délelőtt elkezdeni a hűtést mert igazából attól, hogy le van árnyékolva a falak még átveszik a hőt és az fűtené a lakást , tehát, ha délelőtt elkezded hűteni a szobákat a falak is hűvösek maradnak és később könnyebben birkózik meg a klíma a hűtéssel.
Én szerintem jobb , ha árnyékos helyen van, ugyanis, ha árnyékba van 30 fok, tűző napon 35 akkor egyértelmű, hogy a 30 fokból könnyebben csinál hideget mint a 35 fokból és csak "szenvedne".

Gonosz15 Van klímás ismerősöd?
Érdemesebb klímacéggel szereltetni és tőlük venni a klímát, mert, ha esetleg később probléma lenne vele a garanciánál nem húznák egymásra a vizes lepedőt(ugye az edigitál azt mondaná, hogy a szerelő volt balfasz nem fizetnek, a szerelő meg az edigitalra fogná). Amúgy fix kompresszoros, ha egész nap mennie(tehát nincs sokszor ki be kapcsolgatva) kell akkor ez is megfelelő lehet, de egy kis szobára érdemesebb invertereset venni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.