Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Még egy kérdés: Miben különbözik az alábbi két klíma? Az első kb. 25ezerrel drágább.
Midea MS9V-09HRDN1 (vida dc inverter) (MS9V-09HRDN1)
Midea MSR1-09HRDN1 (R1 dc inverter) (MSR1-09HRDN1)
-
Üdv!
Ezt a klímát néztem ki:
Midea MSR1-09HRDN1 (R1 dc inverter) (MSR1-09HRDN1)Vélemény? Esetleg van valakinek ilyen? Megéri az árát? (~100e huf)
-
-
sittes79
addikt
Hi,
Lassan itt a kánikula
és kéne klíma nekem; ez a helyzet mit ajánlotok:
54m2-es tégla lakást szeretnék felszerelni klímával, 4 emeletes épület 4. emelet ezért igen meleg van, sajnos nincs erkély sem. 2 nagyobb szoba van egymástól mintegy 4-5m távolságban egy folyosó választja el.
Milyen klímát ajánlanak, splitben gondolkodom, árban max 100.000 + szerelés.
Köszönöm
egy ilyet néztem ki, itt találtam a forumban:
http://www.midea.hu/termekek/ms9vi-12hrdn1
szerelés általában mennyi szokott lenni?
-
BITBOYS
addikt
válasz
NRobi777 #1085 üzenetére
Akkor pedig valami nem jó. Nálam ha 20 fokra állítom a klímát(hűtés), szinte dermesztő hideget fúj. Így bőven elég számomra a 24 fokos beállítás még a legnagyobb kánikulában is.
A te szobádhoz képest pont optimális a klíma teljesítménye sőt, egy 32m2-es szobát is vígan lehűtene papíron. Valahogy le kellene mérned a fogyasztását.
Mindenesetre a leírtak alapján tutira nem üzemel megfelelően. Hívd ki újra a szerelőket.
Jah, amúgy ki van takarítva a kül/beltéri?Petya25: Jó kis cuccnak tűnik. Nekem egy korábbi verzió van, hűt-fűt rendesen. Nagyon jó a szervizháttere a samunak, már ezért megérte.
-
Petya25
őstag
Belevágok egy oldalfali-split-klimába.
Amit kinéztem az egy Samsung-aqv12ewan.
Valakinek van vele tapasztalata? -
ati2
őstag
A plazma szűrő nem más mint egy ionizátor., gyakorlatilag ózont kever a levegőbe [link]
Jó dolog amúgy, és tényleg eső szaga van, csak a túl sok ózon káros a szervezetre.@_BM_ : Azért a 70% elég durva lehet, nálam 55-60% van szerencsére.
A ventis megoldás is jó szokott lenni, ha olyan a lakás elrendezése. -
ttoth
tag
Köszi, sok hasznos infó volt a válaszodban. De a márka és minőség kérdésében több konkrétumra számítottam. Igazából erről csak annyi infóm van, hogy a midea jó. Most a felső szomszédnál voltunk, neki nemrég állították be a designair klímát. Erről valakinek van valami tapasztalata?
És egyébként milyen az a plazmaszűrős klíma?
-
_BM_
senior tag
"ne gondold hogy az egész lakást egyöntetűen behűti 1 fej, ha nincsen mozgatva a levegő"
Én egy darab beltérit használok 70 nm-en úgy, hogy a lakás közepén egy 60 cm átmérőjű ventivel átszívom a hieg levegő egy részét a lakás másik felébe. Igaz, így többet dolgozik a kültéri, de megspóroltam egy plusz beltérit. A legnagyobb melegben is tartani tudom a 25 fokot, de ami ennél is fontosabb: 70%-ról 55%-ra le tudom szorítani a páratartalmat.
-
ati2
őstag
válasz
NRobi777 #1085 üzenetére
Hívj ki egy másik klímás céget az legalább megmondja, ha szar.
Az 1-2 °C különbséget hány fokos szobában érzed?Ha megy a kompresszor akkor csak 2 hibalehetőség van:
1. elszökött a gáz
2. nincs kinyitva normálisan mindkét csap a kültérinNálam most le kellet szedetni a kültérit a hőszigetelés miatt. A kültériből a kimenő csapot elzárták, ezáltal a visszamenő ágon még visszaszívta a gázt a kültéri magába.
Így ha újra felrakják és szerencsém lesz, akkor nem kell újra feltölteni gázzal (eredetileg is a kültériben volt tárolva a gáz). -
T 1000
aktív tag
Szia!
Én is nagyon sokat hezitáltam 3 éve, hogy milyen /mekkora klímát vegyek és hogy hova tegyem a 1,5 szobás 48 nm-es lakásomba.
Klíma: zseniális módon én márciusban köttettem be, mivel tudtam hogy mindenki nyáron fog kapkodni a klímákért, elég jó alku pozícióban voltam. Én végül egy Samsung Neoforte 3,5 kw-os klímát vettem. Az olcsóbb tipusoknál a vélemény megoszlik, sokak szerint a Genex sz@r török meg kínai átmatricázott szemét, sokak meg gond nélkül használják, van aki szerint az Oriuon is jó, mások átkozzák. Az én véleményem az hogy az olcsóbb tipusoknál nagyobb a minőségi szórás a márkás társaikhoz képest vagyis lehet hogy kifogsz egy jó darabot és évekig nem lesz bajod, lehet hogy nem..
Elhelyezés: a hálószobám a nappaliból nyílik, a hűtést úgy oldom meg a kánikulában, hogy a hálószoba ajtóba este beállítok egy álló ventillátort. Ugyanis az egyik szobából a másikba a hideg levegő nem megy át magától vagy nagyon minimális mértékben, szóval én inkább "átszivattyúzom". Amúgyis a nappaliban van az ember a legtöbbet. Nyílván a beltéri egység elhelyezésével tudsz variálni, hogy merre fújja a levegőt, de ne gondold hogy az egész lakást egyöntetűen behűti 1 fej, ha nincsen mozgatva a levegő (haverom pl 2 db 1,2 Kw-os kültérit és 2 beltérit rakatott fel a panelbe, mivel neki a szobák nem egymásból, hanem folyosóról nyílnak, de árban ugyanúgy jött ki.
sagvary: annó én is gondolkodtam ezen, nekem a kültéri egység az (új, műanyag) ablak másik oldalán, az ágyamtól 2 méterre található, szinte nem is hallom. Amúgy meg amikor van a lakásban vagy 30 fok és elkezdi nyomni a klíma a hideget, garantálom hogy a zaj a legkevésbé sem fog zavarni...
NRobi777: mérd meg a kilépő levegő hőmérsékletét, kiváncsi vagyok milyen értéket kapsz, de szerintem tutira bekrepált a klíma...
-
NRobi777
csendes tag
Sziasztok!
Egy éve van egy Fisher FS-95HF típusú klímám, egy 25 m2-es földszinti szobában használom, és az a problémám vele, hogy ha be van kapcsolva, gyakran alig érezhető 1-2°C különbség a szobában. Ha a hűtést például 20 °C-ra állítom
a kifújt levegő akkor is alig hűvösebb mint a szoba hőmérséklete. A szerelők akiktől vettem a klímát már többször is kint jártak ellenőrizni, de azt mondták, hogy semmi hibát nem találtak a működésében, de nem értem akkor miért nem hűt rendesen?
Lehet hogy csak ennyire képes ez a klíma? Még az is zavar kissé, hogy a távirányítója magyar nyelvű, akkor valószínűleg az egész klíma magyar gyártmányú lehet? -
sagvary
aktív tag
Milyen decibel érték az ami már nem, vagy alig zavaró?
-
tag
ma mar plazma szuru nelkul klima sikerre nem szamithat
-
ati2
őstag
Mindegy hova rakod a beltérit, mert csak az adott szobát hűti le normálisan, az ajtó nyílásokon nagyon lassan cserélődik a levegő (min 12 óra mire a többi helységben érezhető).
Hatásfokra meg jobban jársz, ha közel van a kültéri + beltéri.Ha nem tetőtér, vagy lapos tető alatt van a lakás, akkor szerintem bőven elég a 3,5-ös.
Nálam egy 2,6-os Fujitsu ASYB-09LDC van 55 m2-re, de a lakás 2/3-a északi fekvésű, és van felette 2 emelet. A déli oldalon az erkélyen falán van a kültéri + beltéri is.
Persze van vagy 2-3 °C különbség, a lakás két vége között még folyamatos üzemben nyitott ajtóknál is.Mindenesetre a melegebb + nagyobb szobába rakasd a beltérit, ha van ilyen.
Ha déli fekvésű mindkét szoba, vagy messze vannak egymástól, akkor vagy multi, vagy 2 mono split.A multihoz meg persze külön van a beltéri + kültéri.
-
ttoth
tag
Sziasztok!
Gyűlnek bennem a jobbnál-jobb kérdések, előre is elnézést:
- Van valamilyen ajánlott, de még megfizethető márka? Illetve a márkák sorrendje? Nyilván a klímák közt is van Trabant meg "bömös", de ezeknek mi a klímamárka megfelelője? Egyelőre úgy tűnik, hogy a Midea jónak mondható.
- Erről mi a véleményetek: MS9VI-12HRDN1 - vagy ez multi, amihez külön meg kell venni a multi külső egységet?
- Egy két szobás 55nm-es lakást le tud hűteni egy nagyszobába telepített 3,5kw-os mono split? Kb 5 fokkal hűvösebbre a kinti hőmérséklethez.
- Az előző kérdéshez: inkább a külső egységhez közel legyen a belső egység - hogy rövid legyen az összeköttetés a két fél közt -, vagy a szoba másik sarkában - hogy a hideg levegő jobban hűtse a lakás többi részét?
Egyelőre ennyi, aztán ha lesz még kérdés, majd jövök
Előre is köszi a válaszokat.
-
€uro
őstag
válasz
hossszú #1074 üzenetére
Köszönöm!
Időközben úgy döntöttem, hogy a csövek bekötését és a készülék végső üzembe helyezését szakember fogja végezni. Holnap reggel nyolcra jön. Már elő van neki készítve minden: Kültéri egység felszerelve; beltéri egység hátlapja felcsavarozva; A falon átmenő lyuk kifúrva, cső benne, gipsszel eldolgozva;
-
Dictator^
veterán
35nm2-es ebédlő rész mellett szeretnénk még 3 szobát hűteni onnan, ami még olyan 40nm2.
A kérdés az lenne , hogy mekkora lenne elég?
Belmagasság: 2.70, Déli fekvésű ház, 7-es nikecel szigetelés, új műanyag keretes nyilászárók, tetőtér van, de nincs beéptíve. Perlitbeton fődém van.
Eddig Samsung és Genex, de melyiket melyikből?
Üdv
-
_BM_
senior tag
válasz
fokukac #1071 üzenetére
A mobil split legnagyobb problémája, hogy a beltéri és kültéri egységet összekötő vastag cső vagy nem bontható, vagy bontás után újra fel kell tölteni gázzal, ami szakembert kíván és pénzt. Bontásra azért van szükség, hogy ki lehessen vezetni a csövet az erkélyfalon kialakított nyíláson keresztül (faláttörés további munka és költség). Ha nem bontod, hanem simán kirakod a kültérit az erkélyre, akkor nem lehet becsukni az erkélyajtót, onnan kezdve totál értelmetlen az egész.
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Én is egy mobil split klíma beszerzésén gondolkodok, egy szobát kellene csak lehűteni konkrétan ahol én vagyok. Nagyon kicsi tulajdonképpen csak egy számtechkuckó. Ablakok egy dupla szárnyú és egy egy tripla, és lapos tető ami okádja a meleget befelé. Kérdés elég lenne egy egycsöves ? vagy inkább kettő csöves? ez is ritka mint a holló, vagy ugye a mobil split. Árakat elnézve a mobil split elég húzós, és nem is kapni(vaterán hozzá lehetett volna jutni de már mind elvitték és nagyon jó áron volt) azért már beszerelnek nekem egy split klimát. Viszont az nem lenne kihasználva, mert nem tartózkodom mindig a kuckóba mostanság már hosszú ideig. Szóval tanácsot kérek mit érdemes kezdeni a dologgal melyik márkát ajánljátok ha nem mobil hanem split. Nem nagy légteret kell hűteni tehát nem kell óriási teljesítmény, legyen megbízható sok év garanciával. Olyan 60-70-esetleg 100-ezret szánok rá.
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Rendeltem egy Midea MSR1-07HRN1 mono split klímát. Én szeretném üzembe helyezni, ezért valamilyen szerelési útmutató vagy leírást keresek hozzá.
Segítsetek kérlek! Merre találok ilyet? Vagy majd ha megérkezett a készülék, akkor abban lesz ilyen szerelési útmutató?
-
fokukac
nagyúr
sziasztok!
a mobil split klímákról (aminek a kültéri egysége kilógatható az ablakon/erkélyen, de ugyanakkor el is lehet vinni, ha úgy hozza a sors) van valakinek valami tapasztalata?Igazából hamarosan elköltöznék a lakásomból, és most már nem szereltetnék be split klímát, ha nem muszáj.( Meg a beszerelési ktg. elég magas, és ugye ilyenkor kissé túlterheltek a szerelők, tehát lehet, hogy akár hetekig is kellene várni...)
Igazából már 3 éve itt lakom, de ez az első nyár, hogy úgy érzem, hogy kibírhatatlan itt a tizediken...
-
BoGár_2
csendes tag
De meghalt a topik.
Ti is kaptatok klíma ajánlatot mailben? -
ati2
őstag
válasz
BoGár_2 #1065 üzenetére
Ha jól zárnak az ablakok+ajtók akkor még szívhat a szellőzőn keresztül is.
Rosszabb esetben a kéményből, ha nyitott égésterű vízmelegítőd van. Panelban gyűjtőkéménynél kimondottan életveszélyes, mert a többi lakó + saját égésterméked rántod be a lakásba, ergo könnyen CO mérgezést lehet kapni. -
-
ati2
őstag
válasz
Dictator^ #1054 üzenetére
Az 1,2 kW a konnektorból felvett fogyasztás, ami 3,5 kW-nyi hőt von ki a belső légtérből. Amúgy a klíma az elég hülye név, mert igazából hőszivattyú a rendes magyar neve.
A második fele csak arra vonatkozik, hogy az inverteres (a kompresszor fordulatszáma / teljesítménye változik) klímák rövid ideig tudnak nagyobb teljesítményen is dolgozni, mint ami normál megadott érték.
A hagyományos klímákban fix fordulatszámon megy a kompresszor, ami 3,5 kW-al hűt, vagy nem hűt. Emiatt a szoba hőmérséklet is ingadozik kb 1-2 fokot a ki/be kapcsolások között.
De nálad, ha alul lenne méretezve a hűtőteljesítmény, akkor csumán menne mindkettő, sok különbség nem lenne. -
spyduck
nagyúr
mégsem...
-
spyduck
nagyúr
Köszönöm a válaszokat
-
Dictator^
veterán
-
ati2
őstag
válasz
Dictator^ #1048 üzenetére
Konkrétan nem tudnék pontos számokat mondani, de amíg le nem hűlt a belső levegő a beállított értékre, addig a megadott hűtőteljesítménnyel megy.
De az első 2-3 órában esznek a legtöbbet, ha csak ritkán kapcsolod be. Szerintem ilyen használatnál lehet számolni a 2 órára a maximumot 2 * 1,2 kW-ot (kb 100 Ft).Az invertereseknél 2 teljesítmény van megadva hűtésre.
Pl. Fujitsu ASYB12 Hűtőteljesítmény: 3,5 kW + Teljesítmény tartomány: 0,9 - 4,3 kW
Ez az első 30 percben 4,3 kW -al is hűt, ha nagy a beállított és a szoba hőmérséklete között a különbség. Utána már csak max 3,5 kW-al. -
BITBOYS
addikt
válasz
spyduck #1050 üzenetére
A szerelési költség 35- 40K egy splitnél, tehát többe kerül mint maga a mobilklíma.
Ha hosszú távra tervezel, csendet, komfortosságot, kevesebb villanyszámlát szeretnél és esetleg helyhiányban szenvedsz, akkor a mobilklíma számodra nem megfelelő. Számos előnye lehet egy split klímának.
Meg ugyebár a mobilkílma kifújja a meleg levegőt az ablakon, de vissza is szívja a helységbe. Ezért rossz a hatékonyságuk, de egy agyrohasztó kánikulában sokkal jobb mint a ventillátor és léghűtő társaik.
Új hozzászólás Aktív témák
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest