Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55995) 426os


426os
őstag

Sziasztok!
Kacérkodom a gondolattal, hogy elkezdjek kicsit foglalkozni fotózással, hobbiból. Amatőr vagyok, korábban csak egyszerűbb kompakt gépem volt, illetve telefonnal fotózom, ha épp olyan van, de nem vagyok vele elégedett. Alapvetően MILC vonalon indulnék el a kisebb méret miatt, illetve nem látom számomra a DSLR előnyeit.
Alapvetően statikus témák érdekelnek, leginkább természetfotók. A keret, amit a projectre első körben szánok max 100k (váz+obi, kiegészítők), és használt gépben gondolkodom.
Milyen irányban lenne érdemes nézelődni? Rövid kutakodás után Sony A5/6000-t láttam érdekesnek. Ha jól értelmeztem, ezekhez sok kiegészítő (pl obi) érhető el, vállalható áron. Előbbi bőven megvan 100k alatt, még marad is belőle, utóbbi azért több. Érdemes lehet még 2020 végén A5000-be beruházni és azzal kezdeni? Biztos vagyok benne, hogy az elején nem a gép lesz a szűk keresztmetszet, hanem a tudásom, de ettől még valid a kérdés. Milyen obit javasoltok kezdésnek? Ilyen gépeket hirdetnek 16-50mm/F3.5-5.6 OSS-el pl. Mennyire vállalható az említett felhasználásra? Milyen egyéb gépet javasolnátok még megfontolásra? Fontos lenne, hogy aránylag népszerűbb legyen, legyen hozzá elérhető infó/közösség a neten, illetve ne csillagászati áron legyenek hozzá az objektívek.
Köszönöm előre is a segítséget!

.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.