Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55265) kovsol válasza nozs23 (#55261) üzenetére


kovsol
titán

Igen, van pár teljesen felesleges szoftveres nyomorítás 6100-6400-6600 között. Mivel a szenzor és a processzor bennük egyforma így még az se lehetne az indok, hogy mert a kisebb modell nem bírná el. Szimplán így akarják még jobban nyitni az ollót egyes modellek közt. De legalább az AF az rendben van mindegyikkel, gondolom ezt akarják felhozni mint előnyt a konkurensekkel szemben.

De pl A9 vs A7III között is vannak olyanok, hogy direkt kivettek olyan opciókat a gombra programozható funkciók közül ami a gyors funkciók közti váltást segíteni, hogy mondhassák, hogyha gyorsan akarsz fotózni vegyél A9-t.
Pl ha én át akarom állítani a fókusz mező méretét, akkor A7III esetében gyors gombra rakva is a kis menüt hozza be amin át kell tekerni minden opciót, addig az A9 esetében lehet csinálni kedvenc fókusz mezőket, és gombot nyomkodva vált köztük, a menüt nem is kell előhozni.. Vagy ha a menüs opciót akarjuk, akkor is be lehet állítani melyikeket mutassa ott csak. És más ilyen dolog is van, hogy A7III esetében gyorsgombra rakva is egy pici menü jön elő, míg A9 esetében azonnal vált a menü felhozása nélkül. Pl Ember és állat szem keresés közti váltás.

Arról meg ne is beszéljünk, hogy érintőkijelző van a sony gépekben, és arra lehet használni csak, hogy fókuszpontot odébb rakjuk vele, meg az elkészült képekbe lehet nagyítgatni. Miért nem lehet legalább a gyors menüben funkciót állítani vele? :W

lugosi Nikon Z50 egy szuper gép, de van két sötét kitzoom hozzá és kész. Ha natív obit akarsz akkor lehet venni rá a FF objektíveket, vagy adaptálni az DSLR cuccokat.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.