Hirdetés

2024. május 15., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54551) fridrik.bela


fridrik.bela
újonc

Kedves Fórumozók!

Egy milc vásárlásán gondolkozom, azonban szeretném jól körbejárni a témát, mert én ebben nemigen vagyok jártas. Amire eddig jutottam az az, hogy megfelelő választás lehet számomra egy sony 5000-5100-as, de vázolom az igényeim hátha teljesen tévúton járok.

Egyik szempont az, hogy egy HDMI capture card-al live streamre tudjam használni, a hdmi out-on keresztül. Nem szeretnék vásárolni egy briot, vagy logitech 922-öt, mert nagyon túlárazottnak tartom és a minőség az elmarad attól amit láttam egy a5000 esetében.

Valamint szeretném családi fotózáson használni, kislányom 3 éves, megannyi pillanat van amit meg tudnék örökíteni és ezt inkább tenném egy ilyen készülékkel mint a telefonommal.

Milc felé azért húz a szívem, mert kisebb mint egy dslr de azért mégis tudok objektívet cserélni akár egy fixet a live streamhez és egy kitet, ha utazunk.

Szeretném a tanácsotokat kérni, hogy jó irányba megyek e, vagy esetleg ha tudnátok ajánlani készüléket azt is szívesen venném.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Üdv,
Fridrik Béla

(#54552) vihartigris válasza fridrik.bela (#54551) üzenetére


vihartigris
őstag

Mennyi a keret vázra, objektívre, egyéb dolgokra?

bármi reciproka a semmi

(#54553) PuMbA válasza Oposzumtoszó (#54550) üzenetére


PuMbA
titán

Nikon előnye, hogy jobb a szenzor, tehát nagyobb a dinamikatartomány, kevesebb a zaj, nincs AA filter, azaz részletekben is odanyomja a Canon-t, de ennek teljes kihasználásához olyan obi is kell és az ilyen 18-135 kit / utazó obik keveset hoznak ki bármilyen szenzorból, szóval egy Nikon kitobival ugyanúgy nem kapsz profi képminőséget, mert az mindig az obin fog múlni. Ha viszont Canon vonalon maradsz egy használt 7D Mark II-nél, akkor is kapsz képminőség javulást, de kevesebbet, viszont lesz jó AF-ed, 10fps-ed, por és vízálló vázad, ami állatfotóra jól tud jönni. Ez a "minden jöhet" pont az a dolog, amit nem szerencsés megfogalmazás, mert ilyen gép nincs. Ezért vannak külön sportfotós gépek, mert portréra például nem azok a legjobbak.

[ Szerkesztve ]

(#54554) Neck válasza Oposzumtoszó (#54547) üzenetére


Neck
veterán

Sokat segítene, ha leírnád, mi indokolja a váltást. Mi az, ami már kevés számodra.
Sokkal könnyebben fognak a fórumtársak vázat ajánlani, ha tudják, melyik szempontban keresel előrelépést.

Tényleg csak a példa kedvéért:
jobb AF kell, pl több AF pont, vagy eye AF (ez inkább MILC)
Kisebb, zsebrevágható váz kell
Újabb/jobb/nagyobb szenzor kell, mert sötétben kevés már, vagy kevés a MP
jobb sorozatfelvétel kell
Szenzorstabi kell (ez is inkább MILC)
Erre arra forgatható, vagy touch kijelző kell
Két kártya foglalat kell
E-Shutter kell, mert Time lapse alatt nem akarod elkoptatni a zárat

Fú mit tudom én.

NE ezekből válassz, írd le, neked mi a gondod a 7D-vel.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#54555) Oposzumtoszó válasza Neck (#54554) üzenetére


Oposzumtoszó
senior tag

Elajándékozom családon belül egy kisfiúnak, akinek nagyon tetszik és majd fotós tanfolyamra szeretne menni, de nincs gépe. Viszont jelen helyzetben nem engedhetik meg maguknak a szülei, hogy gépet vegyenek.
Közeleg a szülinapja. A gyerek mosolyogjon, a többi nem számít! :)

[ Szerkesztve ]

(#54556) vond válasza Oposzumtoszó (#54550) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Családi sétákhoz, általános témákhoz szerintem teljesen felesleges ekkora monstrumokat magaddal cipelned. Elég lenne egy kisebb, modern MILC váz egy(-két) jó alap objektívvel. Vagy ha főleg világosban használnád, és nem igényled a sok kezelőszervet, akkor akár egy prémium kompakt is.

(#54555) Oposzumtoszó: Így meg főleg. :)

[ Szerkesztve ]

Eladó Panasonic G9 + Viltrox speedbooster: https://t.ly/C88YY

(#54557) Oposzumtoszó válasza vond (#54556) üzenetére


Oposzumtoszó
senior tag

Én is gondolkodtam egy MILC-en. Bár engem a "monstrum méret" nem zavarna. :DDD

Akkor szerintetek MILC téren melyik az a modell(ek), amik jók lennének?

(#54558) Neck válasza Oposzumtoszó (#54555) üzenetére


Neck
veterán

Ez egy nagyon szép gesztus, már annak is örülök, hogy olvashattam.

Ha ilyesmihez keresel gépet, és nem nagyon van szempont - én úgy gondolom, ilyen esetben a legjobb kézbe fogni pár vázat, és azt venni, ami neked bejön.
Azonban járvány helyzet alatt nem tudom, mennyire van lehetőséged erre...

Mindenesetre, mivel már volt APSC szenzoros géped, én nem írok MFT gépet (azt majd megteszik mások, jó rendszer az is).
Ha maradnál APSC vonalon, olcsón kijöhetsz egy használt a6000-el, és még obira is jut pénz.

Esetleg - bár hobbira szerintem nem létszükséglet, ha mozgatja a fantáziád a Full Frame, érdemes lehet bújni a használt oldalakat - 230-ért éppen beférhet egy A7II, az alap kitobijával is jól el lehet lenni, a szenzorban nagyon sok a tartalék - valamint van benne szenzor stabi, így ha felteszel bármilyen régi manuális obit (Sonyra még a szódásszifon is felmegy) stabi lesz akkor is. A7 is belefér, de nagy ugrás az A7II, érdemes azt inkább. Ha sikerül kifogni ennyiért, szerintem kiváló vétel. Van olyan váz, aminek picit jobb az autofókusza, olyan is, ami picit gyorsabb, olyan is, aminek a szenzor stabija jobb, de ezek mind csak 1-1 paraméterben jobbak, a többi paraméterben viszont lényegesen gyengébbek.Nagyon jó csomag.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#54559) Oposzumtoszó válasza Neck (#54558) üzenetére


Oposzumtoszó
senior tag

:R :R

Köszönöm a tanácsokat. Utána is olvasok a modelleknek ,amiket írtál.
Majd jelentkezek, hogy mire jutottam!

(#54560) FlameBox


FlameBox
csendes tag

Sziasztok!

Egy DSLR gép beszerzésén gondolkozozok már egy ideje, de teljesen láma vagyok hozzájuk. :DDD
Próbáltam utána olvasni különböző portálokon, hogy kezdők számára mostanában mi lehet a legjobb megoldás és végül a Nikon D3500-hoz jutottam el.

Illetve ezt találtam 210k HUF környékén:
Nikon D3500 + AF-S 18-140mm VR

Szerintetek jó választás lenne egy teljesen kezdő számára tapasztalatszerzéshez (alap dolgokra használnám első sorban (tájkép, portré, stb.) Vagy van olyan alternatíva, ami megfelelőbb lenne?

Előre is köszönöm a segítségeteket! :) :R

(#54561) -FreaK- válasza Neck (#54558) üzenetére


-FreaK-
veterán

Van egy A7II az egyik FB csoportban, 200e-ért, de kicsit megviselt és 175.000 expóval :Y

(#54562) nozs23 válasza FlameBox (#54560) üzenetére


nozs23
addikt

Szerintetek jó választás lenne egy teljesen kezdő számára tapasztalatszerzéshez (alap dolgokra használnám első sorban (tájkép, portré, stb.) Vagy van olyan alternatíva, ami megfelelőbb lenne?

Szerintem nem. Teljesen kezdőként, ha még azt sem tudod, hogy be fog-e jönni a dolog vagy sem, szerintem érdemesebb használtan vásárolni valamit.
Ezeken az abszolút belépő DSLR-eken elég nagy bukóval tudsz továbbadni, ha mégsem jön be.
Kipróbálni szerintem jó ez a kategória is, de használtan fele ennyiért is kapsz egy-két generációval régebbit.
Ha mégis új kell, akkor ennyiért inkább a Sony a6000, Panasonic GX80. Ezek 150 körül mozognak kitobival, a maradékból lehet nézni (használtan) valami olcsóbb telét (ha kell).

(#54563) Mr.Csizmás válasza FlameBox (#54560) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

inkább a6000, vagy fuji xt, pana gx vázak, esetleg használt obik, fixek, kit zoomok, de a 18-140 legalább jó nehéz, cserébe drága és relatíve sötét. (18-105 sokkal jobb viszonyítva, és olcsóbb is)

ps. pár éve eljutott oda az ontopic tech level, hogy belépőt leszámítva kb. nem lehet mellényúlni választásban.

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#54564) rekid válasza FlameBox (#54560) üzenetére


rekid
addikt

Belépő DSLR-t újonnan venni főleg kezdőként egyszerűen már nem éri meg. Akkor sokkal inkább egy belépő vagy használt magasabb kategóriájú milc.
Ha mindenképpen belépő DSLR kell akkor nézz használtat, rengeteg ilyen van nyomott áron bejáratós exposzámmal.

Gyáva népnek nincs hazája!

(#54565) haruspex válasza FlameBox (#54560) üzenetére


haruspex
aktív tag

Mindenképpen használtat érdemes nézni kezdőként, mint előttem is mondták, sokkal kevesebbet buksz rajta, ha nem tetszik.

A tájképek miatt mindenképpen olyan objektívet választanék, ami 24mm ekv-ről indul, a gyakorlatban nagyon nagy a különbség. Portrézásba belekóstolni legolcsóbban talán a Canon 50mm, vagy ennek a kínai változata (Yongnuo 50mm) amikhez egy M50 jó lehet kezdésnek, vagy Panasonic-Olympus vonalon egy kínai Yi 42.5(ha nem félsz a kínai rendeléstől.) Ezeknél már tudod próbálgatni a háttérelmosást is, és mindkettő relatíve filléres megoldás. Használtan a keretedbe márkásabb, jobb minőségű is beleférnek.

210-ből már elég nagy a választék, használtan több objektív is belefér. Amit kinéztél nagy nehéz gép, sötét keresővel, jó szenzorral, közepes kezelhetőséggel, és gyér funkciókínálattal, egy általános célú objektívvel, ami nem rossz, de semmire nem jó igazán.

(#54566) FlameBox


FlameBox
csendes tag

Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólásokat! :)
Körülnézek akkor a használt gépek között is, csak kicsit tartok tőle, hogy megszívom (például gombás a lencse vagy karcos vagy a bodynak van valamilyen software-es/hardware-es gondja stb.).

Mivel totál kezdő vagyok, ezért a gépnél az lenne a lényeg, hogy manuálban legyen a lehető legtöbb beállítási lehetőség, hogy mindenfélét ki tudjak próbálni. :)

(#54567) Mr.Csizmás válasza FlameBox (#54566) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

a helyedben néznék egy Fuji XT vázat, és 16-50 XC kitobit, 2 mm-el szélesebb a nagylátó vége, ami elég sokat számít + telivan dedikált kezelőszervekkel: (példa) [link]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#54568) Muerte68 válasza Mr.Csizmás (#54567) üzenetére


Muerte68
addikt

+1 a vázon lehet látni minden beállítást könnyű állítani így a legkönnyebb követni mikor milyen beállításokkal készülnek a képek így a legkönnyebb tanulni

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#54569) kovsol válasza Mr.Csizmás (#54567) üzenetére


kovsol
titán

Már csak valami grip kellene ezekre a Fuji gépekre.

May the Force be with you!

(#54570) Mr.Csizmás válasza kovsol (#54569) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

ebay, aliexpress, 3d nyomtatás, not blackmagic things :N

szerk: tényleg sikerült a legkisebb vázról betennem a példát :D

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#54571) Muerte68 válasza kovsol (#54569) üzenetére


Muerte68
addikt

Van hozzájuk, nekem is van egy amivel nagyobb lesz a markolat,de egy bőr féltokkal is jobb a fogása.
Igaz hogy miután mutattak egy jó fogási módszrert nem használom a grippet mert nem kell és ennyivel is kisebb a gép.
Vagy az E-széria sem drága, vagy a T- nek is jobb a fogása és nagyobb is kérdés mi a keret.

[ Szerkesztve ]

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#54572) Mr.Csizmás válasza Muerte68 (#54571) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

azért egy H1-nél már nem vitatkoznék a fogáson, az masszívan jól fekszik.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#54573) kovsol válasza Mr.Csizmás (#54570) üzenetére


kovsol
titán

Én mondjuk úgy gondoltam, hogy már gyárilag kicsit jobb fogás az alsóbb szinten is. Néztem az X-T30 -t, ami tudásra tökre szimpi, de az én kezemnek jobban feküdne ha mondjuk az X-T3-hoz hasonlóan kicsit nagyobb lenne rajta a fogás. Gondolom ez szokható, én csak boltban fogdostam meg.

Egyébként az XC 15-45 kit obi az mennyire ajánlott? Azt nézem az X-T30 konkrétan olcsóbb, most a 220voltban a 15-45-el, mint csak a váz :D

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#54574) Muerte68 válasza kovsol (#54573) üzenetére


Muerte68
addikt

Akik próbálták a 15-45-öt azt mondják hogy teljesen vállalható obi, kicsit gyengébb a széleken mint általában a pancake obik de így is bőven hozza azt a minőséget mint egy normál kit obi.

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#54575) Mr.Csizmás válasza kovsol (#54573) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

PZ miatt venném, ha videóznék, de ha olcsóbb, akkor mindenképp :K magamból kiindulva úgyis csak kezdő - 30-32 mm-ig használnám :))

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#54576) Neck válasza Oposzumtoszó (#54559) üzenetére


Neck
veterán

...és mások:

Ha végre elér hozzánk is az irreálisan túlárazott a6100 árcsökkentése, az is komoly alternatíva lehet. Német mediamarkt, A6100 kit = 666 EUR (távozz Sátán).
235 ezerért szerintem nagyon jó vétel lenne - ebben az árkategóriában nincs ilyen autofocus a piacon.

Itthon sajnos jelenleg 275 ezer :( , egyszerűen ajánlhatatlan, az a6400 alig 30 ezerrel drágább, és annyi pluszt bőven megér...

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#54577) lugosi válasza FlameBox (#54566) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ha a sok manuális lehetőség érdekel (ami szerintem jó ötlet!) akkor tényleg ne belépő újat, hanem kicsit feljebb pozicionált régebbit érdemes nézni.

(#54578) kacsento1 válasza Neck (#54576) üzenetére


kacsento1
senior tag

Volt már 220 körül is karácsony tájékán.

(#54579) kovsol válasza kacsento1 (#54578) üzenetére


kovsol
titán

Március végén volt 210 a váz a kis 270.
Árukereső árdiagramja szerint pont karácsonykor nem volt olcsó :)

May the Force be with you!

(#54580) Oposzumtoszó válasza Neck (#54576) üzenetére


Oposzumtoszó
senior tag

A héten elvileg eljutok a Fotoplushoz, ott majd megtaperolok pár vázat.
Weben keresztül az A68 is szimpatikusnak tűnik.

Mi a vélemény róla?

(#54581) Neck válasza kacsento1 (#54578) üzenetére


Neck
veterán

A kit sose volt ennyire olcsó - és most ebből vegyük ki a "megveszem a vázat 210-ért és lövök hozzá egy egypálcás kitobit apróról".
Szerintem ennyiért kellene mennie, hogy sikeres legyen.

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#54582) PuMbA válasza Oposzumtoszó (#54580) üzenetére


PuMbA
titán

Ha egy halott rendszert akarsz venni, akkor ok :)

[ Szerkesztve ]

(#54583) Oposzumtoszó válasza PuMbA (#54582) üzenetére


Oposzumtoszó
senior tag

Na, ezért is jó ez a topik. :DDD
Akkor már el is engedtem.
Amugy miért halott?

(#54584) MrChris válasza Oposzumtoszó (#54583) üzenetére


MrChris
nagyúr

Egyesítí a dslr hátrányit a régebbi milcek hátrányaival, plusz még veszít ⅓ érzékenységet, valamint már nem fejleszti a Sony.

(#54585) PuMbA válasza Oposzumtoszó (#54583) üzenetére


PuMbA
titán

Mert A bajonettes. Sony már csak E bajonettben utazik :)

(#54586) Oposzumtoszó válasza MrChris (#54584) üzenetére


Oposzumtoszó
senior tag

Köszönöm az infót! :R

Pumba: :R

[ Szerkesztve ]

(#54587) vihartigris válasza Oposzumtoszó (#54586) üzenetére


vihartigris
őstag

Samsung fényképezőt se nézz, az is halott rendszer.

bármi reciproka a semmi

(#54588) Oposzumtoszó válasza vihartigris (#54587) üzenetére


Oposzumtoszó
senior tag

Köszönöm, azt tudom. Volt anno egy, ha jól emlékszem N300. :)
Szerintem Sony lesz a befutó.

[ Szerkesztve ]

(#54589) csacsi77 válasza Oposzumtoszó (#54588) üzenetére


csacsi77
senior tag

Mennyire kár, hogy a Samsung pont akkor szállt ki a buliból, amikor kezdtek nagyon fasza gépeket kiadni. NX1 nagyon kellett volna akkor. De az NX500 is jó volt. Sajnáltam nagyon! :(

Öreg fater megoldja!!!!

(#54590) Oposzumtoszó válasza csacsi77 (#54589) üzenetére


Oposzumtoszó
senior tag

Én is szemeztem az NX1-el, de megkérték az árát sajnos. De ugyan ez volt az obikkal is. Emlékszem az Alleeban lévő Samsung üzletbe mentem be megnézni az obikat. Ki is jöttem, obi nélkül. :DDD

(#54591) kacsento1 válasza kovsol (#54579) üzenetére


kacsento1
senior tag

Elnézést akkor rosszul emlékeztem.

(#54592) kacsento1 válasza Neck (#54581) üzenetére


kacsento1
senior tag

Igazad van, csak a váz volt annyi. Berögződésem, hogy mindig csak vázakat nézek, mert a kitet úgyis mindenki eladja. :D

(#54593) Milo629


Milo629
aktív tag

Sziasztok,

mostanában elgondolkoztam egy gép vásárlásán, próbáltam utánaolvasni a dolgoknak és arra jutottam, hogy MILC kellene, ha videózni is szeretnék, továbbá mivel első gép lenne és belépő szintűt szeretnék, ezért a használt piacot kellene megcéloznom, elsőre a Canon M100-at néztem ki még anno egy fél éve, de így utánaolvasva most a Sony a6000 fele hajlok, ez újonnan 160.000 körül van (16-50mm objektívvel), egy jó állapotúnak, kevés expoval mennyi lehet a reális ára? Előre is köszi a segítséget.

Biztos ami biztos, azért kitöltöm a kérdéseket is:

- Gépre szánt összeg? (Max és nagyon max). Ha csak gép, azt az összeget. Ha objektívvel együtt, akkor úgy megadni.
100-150.000 kit-ben, objektívvel.

- Felhasználás? (Lehetőleg "mindenre, bármire" kerülve legyen, próbáld minél jobban belőni, mi lenne kedvenc témád).
Autó fotózás, néha videózás.

- Méret számít? (Súly, foghatóság, hordozhatóság, strapabíróság).
Nem.

- Videóra szükség van ? (Igen: komoly minőséggel és tudással, vagy csak átlagos minőségben ? Nem: teljesen hiányozhat akár, bár ez egyre ritkább, lassan minden gép tud video-zni).
Igen, átlagos tudással (belépő szintűnél gondolom csodát ne várjak).

- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Használt is.

- Egyéb kívánság, speciális igények?
Nincs

(#54594) Neck válasza Milo629 (#54593) üzenetére


Neck
veterán

Az autó mozogni is fog, vagy csak áll? Tudom, hülye kérdés, de ha mozog is, akkor jól fog jönni az a6000 gyors autofókusza

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#54595) Milo629 válasza Neck (#54594) üzenetére


Milo629
aktív tag

Ha tudja a gép, vagy alkalmas rá, akkor mozgó is ("rolling shot", nem tudom, hogy van-e rá magyar szakkifejezés :DDD), de legfőképp álló.

(#54596) tvamos válasza Milo629 (#54595) üzenetére


tvamos
nagyúr

Az M100-on nincsen kereso, de az M50-en van. Inkabb azt lenne erdemes nezni, mint az M100-at. Szuper az M50-ben a dual pixel autofocus.
Nekem nem tetszett az A6000, de ez persze izles kerdese. (Lassunak talaltam amig bekapcsolt, meg nekem a menuje is komplikalt volt. Nikon utan.)
En azt javaslom, menj el megfogdosni ezeket a gepeket.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#54597) Sanyig4


Sanyig4
tag

Tanácsra lenne szükségem:

Szeretnénk venni egy kamerát, volt már egy Nikon D50 DSRL de egyre többször otthon maradt a mérete, súlya miatt. Szóval valami kompaktabban gondolkodunk.
Felhasználási terület:
Családi fokót, videók, természet fotók turazas közben, szóval általános célra.
Az lenne az igazi ha egy obival ezt le tudnánk fedni, akár kompromissokkal is.
Képeket rendszeresen utófeldolgozzuk, jelenleg Lightroom-ban, de nem kizárt hogy PhotoShop lesz a következő lépcsőfok.
Párom utánnaolvasott és ő fulframe-et szeretne.

Valamilyen jó ár/érték arányu gepet szeretnénk, lehetőleg nem egy vagyonért ami lefedi az igényeinket. Lehet használt is akár, nem félek tőle :D

(#54598) lugosi válasza Sanyig4 (#54597) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ha fullframe akkor az nagyon sokkal kisebb nem lesz, mint a nikon D50 volt.

(#54599) #31733248 válasza Sanyig4 (#54597) üzenetére


#31733248
törölt tag

Érdemes lehet ebben az esetben akár egy használt Sony A7-et venni olcsón kitobjektívvel. A használat során ki fogjátok tapasztalni, hogy mire lenne még szükség és ennek megfelelően lehet továbblépni akár a vázat, akár az objektívparkot illetően.

(#54600) Matska válasza Sanyig4 (#54597) üzenetére


Matska
senior tag

Azt gondolom, hogy az egy objektíves felállásban éppen kiherélitek a Full Frame-et.

A leírtak alapján szerintem egy Fujifilm X-T30 vagy X-T3 egy 16-80 F4 általános objektívvel maximálisan kielégítené az elképzeléseiteket.

https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.