Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15306) Stauffenberg válasza jjeahh (#15304) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

A filmszkenner is csak egy fényképezőgép. Persze kényelmes az, hogy berakod egy kazettába a filmet és szinte automatikusan megvan, de ha ügyesen csinálod, akkor egy DSLR géppel sem sokkal macerásabb és ha amúgy is van már egy ilyen digitális géped, akkor felesleges hasonló árban beszerezni egy szkennert amivel képminőség szempontjából nem vagy előrébb, sőt! De persze tény, hogy tényleg kényelmesebb, így ha dolgozol vele, akkor megéri. Hobbi felhasználás esetén én legalábbis tudnám másra is költeni az árukat. :)

Pro tipp: Photoshopban pozitívba invertálod a fotót, majd az Auto Tone funkció nagyon szépen behúzza a színeket (ezt a szkenner automatikusan végzi, itt csak két kattintással több), amit aztán finomíthatsz manuálisan az RGB csatornák buzerálásával (színes fénykép esetén). Jó ha van papírképed is, mert akkor tudod, hogy nagyjából mit kell kihoznod belőle. Az Auto Tone szerintem egy kicsit túl kontrasztos eredményt hoz, szóval én ha a színekhez már nem is nyúlok, de a kontrasztból visszarántok picit.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.