Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14201) BiriBum válasza csoki7 (#14188) üzenetére


BiriBum
őstag

Én a Pentaxra hívnám fel a figyelmed. A belépőszintű masináikba is rengeteg hasznos opciót pakoltak. A váz stabilizált, tehát nem kell stabis obit venned, sőt a manuálobik is stabilizáltak ezáltal. Hihetetlen jó a kompatibilitása a régi K és M42 objektívekkel - ez irányba olcsón fejleszthető. Ajánlható a K10D/K20D, mint félprofi váz vagy egy újabb modell, kicsit drágábban, a k-x nagyon jó CMOS szenzorral.

Akármit is veszel, próbálj inkább a 3 évesnél fiatalabb modellek között keresgélni, óriási volt a fejlődés 2010 körül (ezek persze kicsit többe kerülnek).

[ Szerkesztve ]

(#14202) Peat;) válasza Throme (#14200) üzenetére


Peat;)
veterán

Én azt nem értem hogy nem profi szintre, általános felhasználásra minek DSLR. Micro 4/3 egy 14-150-es obival és kész. Újonnan kijön sokszor 140-ből.., de számításba sem jön sokaknál. Nem hiszem hogy egy amatőr kezében a két gép között jelentős minőségkülönbség alakulna ki a végeredményt tekintve.

[ Szerkesztve ]

(#14203) Zozzer888 válasza Stauffenberg (#14199) üzenetére


Zozzer888
addikt

+1 :)

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#14204) Throme válasza Peat;) (#14202) üzenetére


Throme
veterán

A milc ízlés dolga. Van akinek kényelmesebb egy dslr, van aki szereti kerülni a feltűnőséget és szereti a zsebrevágható méreteket vesz milcet.
A kérdező 50k-val indul neki ennek a "hegynek".
Ilyen árszinten ajánlj neki milcet. Nem ismerem a milc árakat, de talán ott is karcsú a használt váz és obi esetében ez az összeg....

(#14205) Stauffenberg válasza Throme (#14200) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Máshogyan közelítjük meg..."

Ahogy a kérdező is. Ő is belátta, hogy lesz ebben nem kevés kompromisszum. Ha te a Nikkor 18-300mm VR-t tartod mindenes objektívnek, akkor arra megint más azt mondja, hogy az meg azért nem jó, mert. Itt csak az egyéni igények számítanak. Neked is mások a preferenciáid, nekem is és neki is.

Abban egyetértünk, hogy a DSLR-re szánt 50 ezres bekerülési költség... hát elég gyér. Több éves gépek vannak ennyiért és rendszerint 18-50mm körüli kit objektívekkel. Ezzel is el lehet indulni, én nem tartanám vissza, de az átlagos kattintgatástól eltérő igények esetén elkerülhetetlen, hogy később még pénzt kelljen rá áldozni, nem is keveset. Ez egy pénznyelő műfaj, főleg amíg nem alakul ki az a 2-3 fix objektív amivel a fotós szinte minden helyzetre lefedi az igényeit.

Egyébként a legkevesebb anyagi befektetéssel még mindig az analóggal lehet elindulni. Vaterán, eBay-en fillérekért beszerezhetők patika állapotú gépek és objektívek amik egykor legendásak voltak. Aztán persze a nyersanyag, előhívás, szkennelés hosszú távon már nem olcsó, de nem egyszerre kell sokat kifizetni. Aki fotózni akar megtanulni az kezdheti itt is, mindegy mennyivel praktikusabb egy digitális gép. Aki csak kattintgatni akar az meg vegyen digitálisat. De digitálison sokkal nehezebb megtanulni jól fotózni. Az ember csak kattintgat ész nélkül az előre tervezés helyett, aztán otthon 200 fotóból kiválogat 1-2 használhatót és sosem tudja meg, hogy mi a frászra pazarolt el 198 értéktelen képkockát.

(#14206) zodo


zodo
nagyúr

Sziasztok!

Hasonlóképp érzek mint talán csoki7 viszont én pl elmennék kb 100k "beugró" összegig.
Tudom ez sem az az összeg de ez van.

Fuji Finepix s1500 -at használók kb 2 éve persze auto vagy sr auto állásban és szeretnék kicsivel jobb képeket viszontlátni ill. az esetleges minőségibb videózás lehetősége sem lenne utolsó dolog.

Fotózás alapfogalmait még csak mostanság kezdtem olvasgatni hogy kicsit képbe legyek.
Leendő gépem után, egyáltalán nem kerestem mert önerőből, tapasztalat, segítség nélkül úgy sem tudnám kiválasztani a lehetőségekhez képest, legoptimálisabb gépet.

[ Szerkesztve ]

(#14207) HollyBoni válasza zodo (#14206) üzenetére


HollyBoni
veterán

Használt vagy új kéne?

(#14208) zodo válasza HollyBoni (#14207) üzenetére


zodo
nagyúr

Jobban szeretem az új dolgokat és hát a használthoz nem értek, mármint hogy mire kell figyelni ilyen gép vásárlásakor de nem zárkózom el tőle.

(#14209) Santiagain válasza zodo (#14208) üzenetére


Santiagain
senior tag

Nincs senki a környezetedben, aki segíteni tudna? 100k kevés még a minimum cuccra is, amennyiben újat akarsz. Ha más nem, egy táska kelleni fog, és a váz+kitobi is több mint 100.

http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

(#14210) Fandango válasza Santiagain (#14209) üzenetére


Fandango
veterán

Canon 1100D+18-55 IS II megvan 100k-bol, de akkor tenyleg semmit nem vett melle (memoria kartya meg mininum kell hogyha hasznalni is akarja, igaz az szinte semmibe nem kerul a gephez kepest vagy mar van neki)

[ Szerkesztve ]

(#14211) zodo válasza Santiagain (#14209) üzenetére


zodo
nagyúr

Egy fotós munkatársam ugyan van csak másik telephelyen de semmi több.
Tudom hogy nem sok a keret mert láttam az egyes típusok, objektívek árait de gondoltam megkérdezem mik a lehetőségek egy kezdőnek.

Jelenlegi gépem manual beállításait tanulmányozzam inkább ha egyáltalán jobb mint a gyári auto lehetőség vagy mekkora összeget kellene rászánni az új gépre ami egy fokkal jobb mint a mostani bridge gépem?

(#14212) JackFeryll


JackFeryll
őstag

Az 1100D-nél még nem fogtam rosszabb vázat. Ennyiből jobban járnál egy használt géppel.

(#14213) Fandango válasza JackFeryll (#14212) üzenetére


Fandango
veterán

Nem mondtam, hogy ez a best buy ajanlat, csak mivel a kollega uj gepet keres kezdesenk, ezert az 1100D az ami belefer a keretbe neki mint uj gep.
Az hogy neked annak rossz a fogasa meg nem kizaro ok, hogy neki is az lenne, nezze meg eloben es meglatja.

(#14214) Peat;) válasza Throme (#14204) üzenetére


Peat;)
veterán

Most pl 110-ért már van olympus epm1 14-150 (28-300) obival, újonnan. Vannak olyan ajánlatok milc oldalon amik egyszerűen verhetetlenek, csak senki nem tud róla, valahogy nem terjedt el a köztudatban. Persze ez sem 50, de annyiért normálisabb kompakt sincs.

zodo: neked nem ajánlom a fentebb írt opciót ha fontos a video. Illetve maga az objektív jó rá, manuális így nincs zaja, ugyanakkor az epm1 váznak nem erőssége a videozás. (mondjuk mihez képest, az olcsó dslr-eket sem szokták dicsérni ilyen szempontból)

[ Szerkesztve ]

(#14215) Mr.Csizmás válasza Peat;) (#14214) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

szlovak garanciaval, ha az argepes elektroudvarra gondolsz.

de a tobbi bolt se jobb, mai rendelessel jovohet utani pentekre jon = valahonnan kintrol jon.

nyugodt szivvel inkabb a digitcam-bol vegyen 135ezeret epm1+14-150 kitet (2 ev HU gari), vagy ha bemegy az olympus mintaboltba, es vesz egy klubkartyat 8k-ert, azzal 15% kedvezmennyel kapja meg ugyanezt 3 ev garival. (149k x0,85 = ~127k + 8k a kartya = 135k)

udv. :R

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#14216) jjeahh válasza Peat;) (#14214) üzenetére


jjeahh
nagyúr

"valahogy nem terjedt el a köztudatban"...igen, és lehet pont ezért verhetetlen ajánlatok, meg a használtpiaci áruk is sokszor nagyon alacsony. megfigyeltem, itt is, és írtam is már azt hiszem.. az itt érdeklődő emberek nagyja kezdő, és mind kompaktot váltana dslr cuccra, szintén ezért...mert "valahogy a milc nem terjedt el a köztudatban"...pedig a topik címében is ott van...Milyen cserélhető objektíves gépet (DSLR, MILC, SLT)? :P

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#14217) Peat;) válasza Mr.Csizmás (#14215) üzenetére


Peat;)
veterán

Igazad van, de lényegtelen, videora tényleg nem bajnok az e-pm1.

jjeahh: attól hogy ott van még nem tudják mit jelent, én sem tudtam. Csak én épp ráértem amikor vásárlás előtt álltam így utánaolvastam a dolgoknak és nem szívtam meg egy batár dög belépőkategóriás szörnnyel. PH!-nak nagy köszönet érte.

[ Szerkesztve ]

(#14218) Mr.Csizmás válasza Peat;) (#14217) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

hm, beneztem, azthittem (#14206) zodo posztjara valaszoltal. sry. :B

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#14219) predakon


predakon
őstag

Sziasztok!
Teljesen hobbi fotozás célra kinéztem magamnak egy samsung nx1000 típusú gépet, jókat olvastam róla de azért titeket is megkérdeznélek hogy mi a véleményetek. Amiket láttam és olvastam róla azok eléggé meggyőzőek voltak.

PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA

(#14220) Stauffenberg válasza Peat;) (#14217) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Videóban nem csak az E-PM1 nem jó, de az 1100D is elég korlátozott. Csak 720p a maximum, bár azt legalább a megszokott Canon minőség mellett, így a kettő közül inkább ezt.

Az eredeti kérdezőnek: Sajnos 100k körül nem nagyon akad olyan ami tényleg jó videós gép lenne, talán csak használtan.

130-150k környékén már azért kitárul a világ. Tudom ez hatalmas felárnak tűnik annak akinek a 100k is sok, de hatalmas a minőségi ugrás.

A Canon EOS 1100D-től nem szabad sokat várni, de újonnan 100k körül ennek van a legjobb videója, annak ellenére, hogy a konkurencia nem csak 720p, hanem 1080p sorfelbontást is tud már.

Én vagy a használt piacot ajánlom vagy egy kicsit gyűjts még hozzá.

(#14219) predakon: Szerintem méltatlanul alulértékelt gép. Videóban nem nagy eresztés, de hobbi célra kielégítő lehet. A JPEG motor eléggé kuka benne, érdemes csak RAW-ban fotózni és abból hívni a JPEG-et. A gyári objektívek beszerzése Magyarországon kicsit nehézkes, nem túl sok bolt tart belőlük. De vannak jó kis fényerős fixek meg egy-két használható zoom objektív.

Mennyiért vennéd amúgy?

[ Szerkesztve ]

(#14221) Zozzer888 válasza Stauffenberg (#14220) üzenetére


Zozzer888
addikt

Sőt 1100D-re már van ML... ;] :K

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#14222) JackFeryll válasza Stauffenberg (#14220) üzenetére


JackFeryll
őstag

Bizony kitobival 150 a 600D. Van kihajtható kijelző értelmes mérettel és felbontással. 720p 60FPS-el (Twixtorral már lehet viszonylag "morphing mentes" lassításokat csinálni, meg persze nélküle is) 1080p-t pedig 30 FPS-el tud. Ja és ellentétben az 1100D-vel van rajta mikrofon kimenet. Ha hangot is akar rögzíteni az ember akkor el kell felejteni a kamera zajos kis gagyi mikrofonját. Amennyiben persze nem utólag stúdióban veszik fel, de az már megint más szint.

[ Szerkesztve ]

(#14223) predakon válasza Stauffenberg (#14220) üzenetére


predakon
őstag

Olyan 71e körül, a nettóárért magyarul, ismerősöm intézné.

PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA

(#14224) Stauffenberg válasza JackFeryll (#14222) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"van rajta mikrofon kimenet"

És azzal hogyan megy befele a hang? ;] Amúgy igen, nagy előny. Egy pár ezer forintos külső mikrofon is többet ér, mint a beépített, ami a váz összes nyöszörgését és gombnyomását is rögzíti.

(#14223) predakon: Annyit simán megér. De kiegészítők terén eléggé szegényes a felhozatal.

(#14225) zodo válasza Stauffenberg (#14220) üzenetére


zodo
nagyúr

Köszi mindenkinek a segítséget de kb. erre számítottam, viszont még alszom rá egy párat.
Addig is 150k határig milyen típusokat érdemes megnéznem?

Körbeírni ugyan nem tudom szaknyelven milyen képeket készítek úgy általánosságban talán hobby fotó :) de ha szabad akkor itt kb a felső 10-12 képgalériában (teljes (mondjuk van amelyiket megvágtam) mérethez: kép jobb felső sarkában lévő nagyítót használjátok) látható képektől szeretnék, minden tekintetben jobb képeket készíteni.

(#14226) Skiczpausz


Skiczpausz
tag

Szervusztok! Amerikaba keszulok menni nyarra dolgozni, szeretnem megorokiteni az ottani elmenyeimet, de nem telefonnal, mert nem is tudom, hany ev utan, szeretnek ujra fotoalbumban gyonyorkodve emlekezni.
Ehhez szeretnek egy jo gepet.

Mivel kint vennem meg, valszeg ebay-en, ezert $-ban mondom, hogy max. 500 $-t vagyok hajlando kiadni ra. A "Manufacturer refurbished" (gyarto altal javitva) valtozat is teljesen jo, nem kell ujnak lennie. Teljesen kezdo vagyok, ugyhogy belepo DSLR-ben, vagy MILC-ben gondolkozom. A MILC eseten vonz a konnyebb hordozhatosag, de a legfontosabb nyilvan a kepminoseg volna. Hogy jol mutasson az atlagos meretu fotopapiron.

Amin tesztek alapjan elgondolkoztam, az a Canon 1100d es 600d (650d kicsit tobbe kerul szamomra), valamint Nikon d3200.
Ajanlotok ezek helyett/mellett meg mast is?

Koszi a valaszokat!

I <3 Motorola Defy

(#14227) JackFeryll válasza Skiczpausz (#14226) üzenetére


JackFeryll
őstag

1100D helyett biztos 600D-t vennék. D3200 helyett pedig D5100-at. (többek közt a D7000 szenzorja van benne)

[ Szerkesztve ]

(#14228) Mr.Csizmás válasza Skiczpausz (#14226) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

ha kint veszed, epm2 @amazon bestbuy [link]

uj sony szenzor magaert beszel :K

ilyen "megorokitosre" felesleges a DSLR, gondolom kirandulni fogsz menni, es ott azert szamit a meret.

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#14229) Skiczpausz válasza Mr.Csizmás (#14228) üzenetére


Skiczpausz
tag

Hat varosnezes, kirandulas, stb., ami ilyenkor lenni szokott. :)

I <3 Motorola Defy

(#14230) predakon


predakon
őstag

Létezik olyan MILC kamera ami olyan digitális filtereket tud használni mint pl. az instagram? Az nx1000-ben tudom, hogy van ilyesmi de az idióta kereteket sosem szerettem és a haszontalan filterek sem tetsznek, az instagramban viszont vannak számomra (mobillal) jól használható filterek.

Létezik ilyen fényképezőgép ami ilyen téren többet nyújt? Köszönöm!

PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA

(#14231) jjeahh válasza predakon (#14230) üzenetére


jjeahh
nagyúr

olympus pen art módban. bár túl sok nincs belőlük mintha 5-6 filter van...és fogalmam sincs milyenek, nem próbáltam még. miért nem használsz erre valami ingyenes alap képszerkesztőt? pl photoscape

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#14232) predakon válasza jjeahh (#14231) üzenetére


predakon
őstag

Egyelőre még csak előre gondolkozom, hogy mi lenne jópofa lehetőség. Infókat gyűjtök egyelőre. Azért köszi!

PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA

(#14233) predakon


predakon
őstag

Honnan szerezhetnék szerintetek MicroSDXC-ből sima SDXC átalakítót? Van egy 64gb-os class 10 micro kártyám és ezt szeretném felhasználni, átalakítót nem adott hozzá a gyártó. :(

PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA

(#14234) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
Topikgazda

nikon v1 + 10-30 kit = 250 font (= ~84k huf)

ha valaki ilyet venne eppen. :)

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#14235) kenguru99 válasza jjeahh (#14231) üzenetére


kenguru99
aktív tag

Az újabb pen modelleken sokkal több szűrő van mint a tiéden. A korábbi gépek tulajdonosai meg használhatják az ingyenes olympus viewert.

(#14236) jjeahh válasza kenguru99 (#14235) üzenetére


jjeahh
nagyúr

igaz, nem tudtam. látszik, ennyire érdekel a téma... :D

predakon, szerintem szűrők alapján ne vásárolj cserélhető optikás gépet... :N

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#14237) predakon válasza jjeahh (#14236) üzenetére


predakon
őstag

majd én eldöntöm

PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA

(#14238) A Zéé válasza predakon (#14237) üzenetére


A Zéé
addikt

végül is autót is az alapján veszünk, hogy milyen légfrissítő van beleakasztva

Just a simple Lineman...

(#14239) predakon válasza A Zéé (#14238) üzenetére


predakon
őstag

Sajnos biztos voltam benne, hogy sok fotós szakértő nem hagyja majd beszólás nélkül a kérdést.
Nyilván nem ez a szempont és csak egy kérdés, a szakértők szemében ezek szerint már ez is isten káromlás volt.

Idézem magam:
"Egyelőre még csak előre gondolkozom, hogy mi lenne jópofa lehetőség. Infókat gyűjtök egyelőre. Azért köszi!"

PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA

(#14240) Mr.Csizmás válasza predakon (#14239) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

[link]

gimp + megfelelo plugin ingyen lehetove teszi ezt.

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#14241) A Zéé válasza predakon (#14239) üzenetére


A Zéé
addikt

sajnos vagy nem sajnos, normális, segítőkész válaszra eléggé arrogánsan reagáltál, a arra a repost is olyan lesz. Semmi másért nem reagáltam az írásodra, csak ezért.
Nem vagyok szakértő, távol áll tőlem. De kb ennyi a jelentősége a "művész" szűrőknek, mint a légfrissítőnek.

Jópofa dolog. 3 kép erejéig. Pláne, hogy simán meg lehet csinálni ugyanezeket utólag, számítógépen, jobb végeredménnyel. Sőt sokkal több félét, mint a vázba beépítettel. Akkor meg nem tök mindegy, hogy milyen vázon milyen instagram szerű szűrők vannak?

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#14242) Stauffenberg válasza predakon (#14237) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Eldöntheted magad is, meg nem kell hallgatni ránk, de tényleg csak egy jótanács volt a többiek részéről, hogy ne a retro filterek alapján válassz fényképezőgépet. Sokkal fontosabb, hogy milyen az általános képminőség, dinamika, érzékenység és persze a valóban hasznos funkciók.

Miért?

1.) Millió és egy olyan alkalmazás van PC, Mac és Linux platformokra amikkel az Instagramhoz hasonlóan egy kattintással alkalmazhatsz filtereket. Sőt a VSCO, DxO Lab és más nagy kaliberű fejlesztők szoftverei már nem csak túljátszott kamu film hatású filtereket tudnak, hanem elég jó film szimulációt is.

2.) Mindig arra törekszünk, hogy a nyers fotó a legjobb minőségű legyen és lehetőleg utólag gyúrjunk bele effektusokat, képi hatásokat, retust és más módosításokat. Épp ezért érdemes nagy ívben letojni, hogy milyen effektekre képes a kamera. Ha meg hajthatatlan vagy, akkor ott a Samsung Galaxy Camera amin Android fut és rögtön tolhatod vele Instagramra vagy Tumblr-re a széteffektezett fotókat akár már út közben is.

-----------

A kérdésedre egy értékelhető válasz: Fujifilm X-rendszer. Ezekben vannak képi hatások, amik a különböző legendás Fujifilm nyersanyagok (pl: Velvia) tónusait utánozzák. Nagyon finom filmszimulációt takar az egész, sokkal szemrevalóbb és szebb, mint bármilyen Instagram filter. A Fujifilm X10 és X20 nagyjából beleférne a keretedbe (de inkább az előbbi), de ezek kompaktok (de nem akármilyenek). Feljebb a Fujifilm X100s és X-E1 van. Előbbit 360.000 Ft körül kapod meg, fix optikával, utóbbi meg bőven meghaladja a fél milliót objektívekkel együtt. De ezek olyanok is. Ha már beépített effektusok kellenek akkor ezek érnek is valamit, a többi csak bohóckodás.

(#14243) Cunc


Cunc
tag

Sziasztok szerintetek Nikon D5100 vagy Nikon D3200-at vegyek? kicsit nagyobb arányban fényképeznék de sokat videóznék vele. Egy gondom van hogy a D3200 nak jobb a videó fps száma mint az 5100-nak de viszont nincs kihajtható képernyője ami azért nagyon fontos a videózáshoz? nem tudok dönteni.... Vagy legyen Canon 600D?

A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos.

(#14244) predakon válasza Stauffenberg (#14242) üzenetére


predakon
őstag

Értem, hogy mit mondtok és köszönöm a tanácsokat, lehet, hogy rosszul írtam valamit de természetesen én sem filterek alapján fogok gépet választani, csak mivel eddig a telefonommal szerencsétlenkedtem (és fesztiválra stb elég is) ezért az onnan szedett tapasztalatok alapján kérdeztem rá az effektekre.

Nem ez lesz a szempont a vásárlásánál csak "jó tudni" alapon érdekes lehet számomra :) Ennyi az egész :)

PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA

(#14245) Stauffenberg válasza Cunc (#14243) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ha a videó fontos, akkor EOS 600D. Egyébként fotóban meg a D3200 és a D5100 egyaránt elkeni a száját.

(#14246) HollyBoni válasza Stauffenberg (#14245) üzenetére


HollyBoni
veterán

+1, videóra ezek közül Canon.

(#14247) jjeahh válasza predakon (#14239) üzenetére


jjeahh
nagyúr

fotós szakértő? :DD ez vagyok én? köszi! :))

értem én amit mondasz, nem is beszólásnak szántam, bocs, ha hüjén jött ki.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#14248) The DJ


The DJ
addikt

Sziasztok,

Első DSLR gép vásárlásán töröm a fejem, de sajnos a pénztárca a szűk keresztmetszet, így használt (és valószínűleg jó pár éves) gép jöhet csak szóba. Nincsenek nagy elvárásaim, teljesen amatőr vagyok és a szakismereteim is erőteljesen hiányosak még. Volt párom Canon 350D gépével dolgoztam még régen, az egész könnyen kézre esett, de ezen kívül csak sima digitális fényképezőgép volt a tulajdonomban, na meg most a telefonom, de ez számomra értékelhetetlen sajnos.

Amire kellene: Hobbifotózás, családi alkalmak, nyaralások megörökítése, esetleg kis természetfotózás, eladó cuccaim fotózása (tehát az általános felhasználási kör). Meg vonz a fényképezés gyerekkorom óta és szeretnék egy olyan gépet, amivel belépőszinten én is el tudnék kezdeni kattintgatni elfogadható minőségben. Aztán meg majd kiderül van-e érzékem vagy tehetségem hozzá. Ha van, akkor lépek feljebb, ha nincs, akkor marad a gép a hétköznapi kattogtatásra.

Szembe jött ma egy ilyen a neten:

Canon EOS20D
Akkutöltő + 1 akku ráadás!
Dörr Action fotóstáska
Kit Objektív: 18-55mm f3.5-5.6 obi
Tamron 55-200/f4.0-5.6 LD Macro (+ napellenző)

Mindez lenne 75k.

Szerintetek megéri ennyiért? Tudom, hogy régi gép, de megfelelő választás lehetne első gépnek? Ha nem, akkor mit tudnátok ajánlani hasonló árkategóriában?

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#14249) Zozzer888 válasza The DJ (#14248) üzenetére


Zozzer888
addikt

Ez nagyon sok érte,de legalábbis az biztos hogy nem éri meg megvenni. 50körül lehet találni 30D-t is már, egy IS-es kitobit levadászol 15körül és megvagy:) Ha nem szánsz annyit telére akkor 55-250 40körül és picit túl vagy a 75ön, táskád se lesz,de lényegesen jobb szetted lesz:)

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#14250) JackFeryll válasza Zozzer888 (#14249) üzenetére


JackFeryll
őstag

szerintem ezek nagyon-nagyon optimista árak amibe félévente egyszer lehet belefutni
30D-t 55-ért látok legolcsóbban, de ez sem jellemző. IS -es 18-55-ben is ritka a 15 mint a fehér holló, inkább 20 az átlag. 55-250 se nagyon van 40-ért jó állapotban.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.