Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15501) ronson válasza Throme (#15500) üzenetére


ronson
őstag

Olyan extra végkimenetele nem lehet. A legtöbb helyen, ha egyértelműen hibás a cucc, akkor egyszerűen kicserélik.

(#15502) torma1981 válasza ronson (#15501) üzenetére


torma1981
veterán

Sziasztok. Meg volt a csere. Nem az aksi hanem a töltő volt rossz. :) Még jó hogy volt a boltnak egy kiállított D3100-za. Abból addig előkereste a srác. És nem ment azzal sem. Na arra nem gondoltam hogy ez lesz a baj. Most már rendesen tölt. Kb 1 másodpercenként villog. Edigitálnál vettem Pécsen. Nagyon rendesek voltak. Minél hamarabb meg akarták oldani a helyzetet. Ajánlom őket. Most 15% van mindenre ha cetelem kártyával veszed. Így volt 110k a gép.

(#15503) A Zéé válasza torma1981 (#15502) üzenetére


A Zéé
addikt

akkor sikeresen megoldódott a probléma :) Az a lényeg.

Just a simple Lineman...

(#15504) csiga8


csiga8
senior tag

Igyekszem rövid lenni.

Előszőr kértem éa kaptam segítséget a kompakt gépes topicban. Aztán csak itt kötöttem ki.

A lényeg. Nem fotózásból fogok élni, eddig úgy néz ki, hogy ultra hobbista se leszek.

Va egy Canon SX20-as gépem. Nappali fényviszonyok mellett semmi gondom nem volt vele.
Aztán egy esküvői, beltéri, félhomályos fotókat nézegetve rájöttem, hogy valami jobb kéne.

Mivel számomra ismeretlen, így féltem, félek a tükrös, vagy komolyabb gépektől. Igazából csak automata módban használom, használtam a gépet, gépeket.
Családi események, kirándulások, gyerekek, stb fotózására kellene egy olyan gép, ami megfizethető, de jó képet csinál.

Sajnos eléggé rászoktunk a zoom-ra az SX20-nál. Itt az obik árát nézve azt hiszem erről leszokás lesz.. :(

Akiknek - kollegáim - van DSLR-ük, ( Conon 1100D, Nikon 5000D, 5100D) igencsak áradoztak a gépekről.
Konkrétan egy Nikon 5100D volt a kezembe pár katt erejéig, és tényleg jónak tűnik. :)

Minden jótanácsot, tippet szívesen fogadok.

Árban nem tudok uramisten magasságig menni, max hitellel, az meg....
Cirka 150-160 pénz lenne indulónak. A használt sem akadály, ha jó állapotú, megéri.

Hogy MILC, vagy DSLR, egyenlőre számomra mindegy, mert nem látok benne akkora különbséget.
Amelyik nekem jobb.

(#15505) jjeahh válasza csiga8 (#15504) üzenetére


jjeahh
nagyúr

a d5100 minden szempontból jobb választás lehet a canon 1100d-nél, viszont, ha full automata módban fotóznál, és nem is akarod beleásni magad a dolgokba, akkor olympus e-pm2. gyenge fényben a kettő között teljesít, kis méretű, masszív, az auto módja okosabb, így első blikkre, ha megkérdenék melyik a legjobb ár-érték arányú point and shoot kamera, e-pm2-re saccolnék...szóval sztem ha tetszik a fogása neked készült ;) a dslr-ek gombjait, tárcsáit sem használnád ki sosem gondolom...zoomod lesz, viszont a kitobikkal nem 500-600mm a hosszabik végén, mint a kompaktoddal, szóval nem zúmolsz akkorát...

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#15506) Byk01 válasza jjeahh (#15505) üzenetére


Byk01
senior tag

Az 5100D a 18-105-tel még ad valamennyi "zúmot", és újonnan is kb. az az árkategória, ami rendelkezésre áll.

Nem mondom, hogy az Oly nem jó, csak nem ismerem, de ha van ebben az árban hasonló átfogással, akkor nyilván nem elvetendő. Azért a 20x-os zoomról elég nagy visszalépés a kitobik 3x-osa.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#15507) schawo válasza Byk01 (#15506) üzenetére


schawo
titán

PM2 csomagban kapható 14-150-es 11x-es túrazoom kitobjektívvel. Ami egyébként egy nagyon fasza obi szép rajzzal.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#15508) Alex91 válasza csiga8 (#15504) üzenetére


Alex91
félisten

[link], ezzel bent is csinalhatsz jo kepeket, de ennel sincs ultra zoom...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#15509) Byk01 válasza schawo (#15507) üzenetére


Byk01
senior tag

A 14-42-vel is 160 ezer fölött látom az árgépen (14-150-nel meg nincs is fent), és ez egyrészt 10 ezerrel több, mint a D5100, másrészt (ami fontosabb) kilóg a maximális keretből.
A PM1 van olyan áron, ami alatta van a max összegnek, amit írt. Az Olyt mindig dicsérték, hogy jó a gépből kieső jpg, így én is inkább azt ajánlanám valakinek, aki szimplán jó képeket akar, és nem akar nagyon belemerülni a fotózásba.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#15510) L623


L623
csendes tag

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy egy régebbi modell(eos 300d,nikon d70,oly e520) képminősége a mai modellekhez milyen közel,avagy távol van.Jelenleg canon sx130-ast használok,nem lenne jó ha használatkor kiderülne,hogy zajban,dinamikában nem jutottam elöbbre egy régebbi dslr-el.Azért esik a választásom ezekre,mert csak ilyet tudok most megengedni magamnak.Egyébként fontos szempont,hogy optikai kereső legyen(az lcd-n nem tul sokat látok) és, hogy beltérben tudjak külsö vakut használni,meg persze a dinamikával sem vagyok elégedett a jelenlegi gépemnél.

Isten megteremtette az embert, mert a majomban csalódott. Aztán inkább felhagyott a kísérletezéssel.(Mark Twain)

(#15511) Studi válasza L623 (#15510) üzenetére


Studi
addikt

Sajnos a DXOMarkban nincs fent ilyen régebbi gép, de ami biztos, hogy mondjuk egy Oly E-510-zel, 520-al érzékenységben, és színmélységben előbbre állsz. Dinamikában nincs akkora szakadék köztük.

Itt egy összehasonlítás egy azonos méretű, de sokkal újabb, CMOS érzékelővel szerelt géppel (az Sx130 még CCD-s), és két régebbi tükrössel:
DXOMark

A nagyobb érzékelők miatt biztos, hogy azonos zajszint mellett sokkal nagyobb érzékenységet használhatsz.

(#15512) k1csi válasza L623 (#15510) üzenetére


k1csi
senior tag

A szenzorok fejlődésénél per pixel egyre hatékonyabban hasznosítják a fényt és a kiolvasás zaja is egyre csökken. Viszont egyre több pixelt pakolnak ugyanarra a szenzorra azaz per pixel nem akkora a javulás mint amit a technológia lehetővé tenne (DXOMark per pixel mér).
Azaz az újabb DSLR szenzorok jobbak mint az elődjük (Nikon/Pentax esetén amikor áttértek a Sony szenzorra volt egy ugrás), de a javulás sok esetben nem hatalmas, hanem sokkal inkább csekély. A több pixel a zajszűrést is jobban bírja azaz a teljes fotót nézve még valamivel jobb az eredmény.

Viszont hiába a technológia fejlődése a kompaktok annyira pici szenzort használnak, hogy még a régebbi DSLR szenzorok per pixel még mindig jobbak. Pl. az sx130 kb. 28mm2 szenzort használ, míg mFT 225mm2, Canon APS-C meg 329 (Nikon marginálisan még nagyobb). Ekkora különbséget nem lehet technológiával ellensúlyozni.

A DSLR-ek (de általában cserélhető obis rendszerek) esetében viszont lehet fényerősebb optikát használni ami több fényt gyűjt.

A kisebb szenzor persze kisebb optikát enged pl. sx130 kb. a kitobik f/3.5-5.6 értékét hozza. A fényerő kb. arányos a négyzetcentire eső fénnyel. A kisebb szenzorok esetén viszont mivel négyzetcentinként több pixelt pakolnak több részre oszlik a fény detekciója. Azaz per pixel jóval kevesebb foton esik be ugyanannál a fényerőnél. Azaz a f/3.5-5.6 kompaktoknál jóval zajosabb képet fog eredményezni mint a 4/3-nál (ugyancsak f/3.5-5.6) ami meg valamivel (2/3 Fé) zajosabb lesz mint az APS-C DSLR azonos techológia esetén. A csúcskompaktoknál (mint pl. Pana LX7) ennek ellensúlyozására kisebb átfogású, de fényerősebb obit tesznek a vázhoz.

Röviden:
- Cserélhető obis rendszerek tip. annyival nagyobb szenzorral dolgoznak, hogy a szenzor technológia fejlődése nem tudja behozni a kis szenzor hátrányát
- A csúcskompaktok a szenzor fejlődését fényerős (de kis átfogású) optikával kombinálva már simán hozza a régebbi DSLR-ek szintjét kitobival kombinálva (régebbibe értendő pl. Canon 1xxxD is)
- mFT és APS-C között annyira kicsi a különbség, hogy a szenzor technológia fejlődése képes ezt kiegyenlíteni
- Egy fényerős fix nagy szenzorral kombinálva (+ esetleg utófeldolgozás) lehetővé tesz vaku nélküli fotózást is kevés fénynél ami kompaktoknál az álom kategóriája

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#15513) Stauffenberg válasza csiga8 (#15504) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Két tanács:

1.) A jó fényképeket a fotós csinálja. Baromira elcsépelt közhely, de attól még így van. Használd bátran az elején mankónak az automata módot, de idővel jobban jársz ha egyre több beállítást manuálisan kezelsz. A gép nem tudja eldönteni helyetted, hogy milyen expozíció mellett fogod ízlésesnek tartani a fotót. Ez egyébként sokkal sokkal könnyebb, mint amilyennek tűnik, csak egy minimális időt kell utánaolvasásra és egy kis tanulásra fordítani, de annak minden percét meghálálják majd a felvételek.

2.) A D5100 és a 18-105mm objektív jó választás lenne. Az tipikusan egy kirándulós, városnézős, gyerekfotós objektív. Nem lesz benne extra zoom, de hacsak nem a Balaton túlpartján napozó csajokat akarod lekapni, akkor ezzel a tartománnyal lefedhető az igények java része. Bár azt ugye én sem tudhatom, hogy mire használod a 20x-os zoomot teljesen "kitekerve", de én azt javaslom menj be egy boltba ahol kipróbálható ez a szett és nézd meg mit tud zoomban.

(#15514) csiga8 válasza Stauffenberg (#15513) üzenetére


csiga8
senior tag

Az utóbbi napokban már annyit olvasgattam a fényképezésről, meg a gépekről, hogy lassan már azzal álmodom. :)

Az ismerős hozzáértők szerint nem volt az annyira véletlen, hogy egy beltéri, esküvős fotózáson elvéreztem (ünk) a géppel.

Jelenleg még azzal kell megbékélnem, hogy cserélgetni kell az obikat, meg nagy.
Egyébként az 5100-as lesz a bejövős. :) 160 ezer körül 18-105 obival van újban, 3 év garival.

Ja, meg anyjuknak kell még valahogy megmagyaráznom, hogy ez kell. :)

(#15515) .: JuSzT :. válasza csiga8 (#15514) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Ez az obi. a zoomra lesz jo. Belterben allvany nelkul ne varj akkora csodat ettol sem.arra kell majd az 50/1.8g

(#15516) jjeahh válasza csiga8 (#15514) üzenetére


jjeahh
nagyúr

jó gép az...ha megfogdostad, és tapintásra, fogásra is tetszik nem hiszem, hogy csalódni fogsz...mondjuk ezt úgy állítom, hogy soha nem próbáltam a gépet :D , de a d5100-on kívül a d300 óta szinte minden aps nikon vázat fogdostam már...beltérben 18-105-el is jobb, zajmentesebb képeket csinálsz majd mint a kompaktoddal, de oda inkább fényerős fix az igazi...na de majd rájössz te is... ;)

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#15517) csiga8 válasza .: JuSzT :. (#15515) üzenetére


csiga8
senior tag

Ha ez így folytatódik, ingem gatyám rá megy... :(

Egyébként most keresek használtakba d5100-at, van gyanusan olcsó is.
Autóvásárlásnál nem nyűglődök ennyit, mint ezzel a fényképezővel.

(#15518) .: JuSzT :. válasza csiga8 (#15517) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

En tovabbra is azt mondom h jo valasztas lenne egy pana lx-7 ebayrol 100 alatt :)

(#15519) Wa2x_


Wa2x_
veterán

Sziasztok!

Elképzelhető, hogy majd karácsony fele szeretnék vásárolni egy DSLR-t. Nem nagyon ismerem a piacot, így hozzátok fordulnék segítségért, ötletért, tanácsért.

Kinéztem egy újat, Pentax K-50, erről mi a véleményetek? Illetve, mi a konkurenciája Nikonban vagy Canonban? Van-e jobb vétel ennyiért ~180-200e?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#15520) Stauffenberg válasza Wa2x_ (#15519) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nocsak, mégsem elég a mobiltelefon? :D Üdv a klubban, amibe hamarosan belépsz! :)

A Pentax K-30 nagyon jó ár/érték aránnyal bíró gépváz és várhatóan a K-50 sem lesz ez alól kivétel (gyakorlati tapasztalatom még nincs vele, de hamarosan ez is változhat, amint látom a hazai forgalmazó már felvette a kínálatába).

Ha esetleg nincs szükséged a K-50 nyújtotta időjárásálló szigetelésre, akkor a K-500 is jó választás lehet, ugyanis ez az egyetlen igazán lényeges különbség, meg a gyári akku kialakítás (a K-50 alapból Li-Ion akkuval van csomagolva, míg a K-500 pedig 4 darab AA Ni-Mh akkuval (illetve ceruza elemmel). Persze válthatsz egyikről a másikra.

Ha a vázak árát nézzük:

- K-50: 199.990 Ft
- K-500: 149.990 Ft

Szerintem ez jelentős spórolás ha nem vágysz arra, hogy tomboló viharban, esőben, szélben, hóban is tudd odakint használni a gépet. Én a részemről kihasználom a vázszigetelést, tehát nekem megéri a felár, de másnak meg lehet nem. Gondoltam erre is felhívom a figyelmet.

Meg arra, hogy bár a Pentax vázak kiválóak, ugyan azok az elsőosztályú Sony gyártmányú szenzorok vannak benne, mint a Nikon vázakban, plusz jön mellé az, hogy olyan finomságokkal tömik tele őket, amiket sokszor csak a jóval drágább vázak tudnak a konkurenciánál, de azért mostanában nem túl olcsók a Pentax objektívek. Legalább is az újak, mivel van egy olyan előnye a rendszernek, hogy az összes K-bajonettes objektív felmegy rá adapter nélkül, amik lehetnek akár 40-50 évesek is, eBay-ről fillérekért itt vannak kifogástalan darabok, kiváló fényerővel és rajzolattal, csak ugye AF és mindennemű automatika az nuku.

Esetleg egy Nikon D5100-at is megnéznék, kezdésnek egy 18-105mm kombóval, mert van egy-két olcsó fényerős fix DX rendszerre amik jól használhatók (pl: AF-S 35mm f/1.8G vagy az AD-S 50mm f/1.8G). Bár a váz tudását tekintve a K-500/K-50 lemossa a színről... csak hát az új objektívek árai... azok mentek fel az utóbbi időben.

(#15521) Wa2x_ válasza Stauffenberg (#15520) üzenetére


Wa2x_
veterán

Köszönöm! :)

Adok lehetőséget ennek is. Köszi az infókat, meg fogom nézni a másikat is, ill. néztem a K-500-at is azóta, teljesen megfelelne, viszont tényleg drágák az obik.

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#15522) Stauffenberg válasza Wa2x_ (#15521) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Annyira nem vészes a helyzet, mert például a Pentax DA 35mm f/2.4 egy jól használható és már fényerősnek mondható objektív, de azért mégsem egy Nikkor 35mm f/1.8 ami árát tekintve a társa. Sajnos főleg a Pentax Limited objektívek árai mentek fel nagyon (ami nem limitált kiadást jelent, hanem a legmagasabb minőségű üvegek kapják ezt a titulust a gyártótól).

Szerencsére Pentax vázon a manuális objektívek is jól használhatók. Ha hobbira kell és főleg makrózol, utazás közben kattintgatsz meg modellt fotózol (a mobilos fotóidból ezt szűrtem le), akkor szerintem meg lehet lenni AF nélkül. Van focus peaking ha LCD-n komponálsz, míg a keresőben meg csippanással jelez ha fókuszban vagy.

Én csak azért nem adtam el a mára már kiöregedett Pentax K200D vázam, mert imádom vele használni a 35 éves Pentax-M 50mm f/1.7 objektívem, ami a gyártó valaha készült egyik legélesebb darabja. Bár gondoltam rá, hogy ezt is ideje lenne modernizálni, mert ez a "viharvadászós" meg "esőben/hóban erdőjárós" vázam és sokat dobna rajta ha a K-50 felirat szerepelne az oldalán. :D

(#15523) Wa2x_ válasza Stauffenberg (#15522) üzenetére


Wa2x_
veterán

Akkor ennek alaposan utánajárok még, mert nem lesz egyszerű döntés. :U Köszi!

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#15524) zool1


zool1
őstag

Sony Alpha a 77 gépről mi a vélemény? Azon kívül hogy félig áteresztő tükrös vagy mi a szösz. :F

(#15525) Stauffenberg válasza zool1 (#15524) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Az SLT rendszernek vannak hátrányai (pl: minimális fényerő veszteség), de előnyei is (pl: 12 fps sorozatfelvétel, nincs tükör csapkodás). Mindenesetre ennyi pénzért (feltéve, hogy nincs egy rakás Minolta/Sony objektíved) én inkább a Nikon D7100 felé orientálódnék, ami képminőségben hasonlóan kiváló, vagy még jobb és szintén meg van szórva mindennel ami a középkategóriához kell.

Van amúgy valami különösebb oka annak, hogy pont a Sony rendszere felé nézelődsz?

(#15526) zool1 válasza Stauffenberg (#15525) üzenetére


zool1
őstag

Csak annyi hogy ezt tudnák nekem jóárasítva külföldről behozni. :U

(#15527) Stauffenberg válasza zool1 (#15526) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Mennyire jóárasítva? Mert ha tetemes a különbség, akkor érdemes elgondolkozni rajta, de ha csak minimális, akkor én mindenképpen a D7100 felé mennék, mert az egy jobb váz, sokkal tovább ki fog tartani.

D7100 nem jöhet jóárasítva?

Nem rossz váz amúgy az A77, de sok tekintetben felülkerekedik rajta a D7100.

[ Szerkesztve ]

(#15528) zool1 válasza Stauffenberg (#15527) üzenetére


zool1
őstag

Most ezt tudnák, de lehet hogy nemet mondok rá! Sajnos nikon d7100-et nem tudnak. :(

(#15529) Studi válasza zool1 (#15528) üzenetére


Studi
addikt

Azért annyira nem rossz gép az, hogy lemondj róla! :)

(#15530) zool1 válasza Studi (#15529) üzenetére


zool1
őstag

Nem rossz, de ettől az elektronikus keresőtől kiráz a hideg...de egy próbát lehet hogy megér. :))

(#15531) Throme válasza zool1 (#15530) üzenetére


Throme
veterán

.. és akkor most rendszert váltasz? Minden nikon el és sony jő ?
D300 sem játszik már?

(#15532) viktorhmv


viktorhmv
senior tag

Sziasztok!

Egy hobbifotosnak milyen gepet ajanlanatok?
Alapvetoen nyaralas, kirandulas, csaladi esemenyek stb.rogzitesere hasznalnam. Hasznalt gepben gondolkodom a koltseghatekonysag miatt. Milyen dolgokra kell figyelnem ebben az esetben?

Koszonom elore is!

[ Szerkesztve ]

Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com

(#15533) Throme válasza viktorhmv (#15532) üzenetére


Throme
veterán

Helló!

Költséghatár?
Valamerre már nézelődtél?
Valamelyik márka szimpatikus, tetszik?
Melyik irány a kedveltebb, kis, kevésbé feltűnő, könnyű, halkabb, vagy nagyobb, jó fogású, nehezebb, csattogós?

Kevés az az infó szerintem amit megadtál.
Azért mondok egyet, amit sokszor szoktak ajánlani: D5100 18-105 VR obi.

(#15534) viktorhmv válasza Throme (#15533) üzenetére


viktorhmv
senior tag

Szia!

Koltseghatar 100e Ft kornyeke ( mar ha lehet ennyiert kapni).
Canon vagy Nikon a ket preferalt marka.
Igazabol ne legyen nagyon nehez es nagyon nagy. A tobbi mellekes.

Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com

(#15535) jjeahh válasza viktorhmv (#15534) üzenetére


jjeahh
nagyúr

100-ért van...ha kicsi kell, akkor sem canon sem nikon... :DDD kivéve ha megfelel az 1-es sorozat... miért csak ez a két márka?

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#15536) viktorhmv válasza jjeahh (#15535) üzenetére


viktorhmv
senior tag

Azert mert ismerosok kizarolag ezt a kettot javasoltak:) bar ugye nem nekik kell kicsngetni a penzt:)
Nyitott vagyok egyeb markakra is egyebkent...

Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com

(#15537) jjeahh válasza viktorhmv (#15536) üzenetére


jjeahh
nagyúr

minden amatőrnek, ha használt gépekkel szemez, lényeges a kis méret-súly, nem fontos a canon + ml szintű videó, nem szeretne raw-okkal babrálni, én valamilyen olympus-t ajánlanék, az auto módjuk okoska, nagyon masszívak, a lehető legjobb jpg-ket köpködnek, a használtpiaci áruk nagyon alacsony, vagyis újabb gépeket is kapsz ennyiért, egy-két ezer expóval...kicsit gyanúsan nézhet ki amikor ilyeneket írok, mivel én is oly-s vagyok (még), de én teljesen más szempontok alapján döntöttem a vázam mellett. a fuji-kra mondják, hogy szép jpg képeket dobnak point and shoot módban, de azok sem nem belépő vázak se nem olcsók... :(

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#15538) viktorhmv válasza jjeahh (#15537) üzenetére


viktorhmv
senior tag

Igen, nekem eleg a JPG boven. Kellene h tudjak babralni a manualis beallitasokkal is, de azt se a legaprobb reszleteit csak a legfontosabbakat. Melyik Olympus lenne erre a legmegfelelobb a leheto legolcsobban? Ha van konkret ajanlatod ird meg privatban!

Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com

(#15539) tylerddd válasza viktorhmv (#15536) üzenetére


tylerddd
veterán

Amikor elkezdtem keresgélni a számomra megfelelő gépet, akkor valamiért csak a Nikon és Canon kamerákat néztem. Panasonic mondhatni ki volt zárva. Na milyen gépet vettem végül?! :D Úgy érzem nem is döntöttem rosszul a G5-tel, minden szempontból tetszik nekem és azt hiszem ez a legfontosabb.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#15540) viktorhmv válasza tylerddd (#15539) üzenetére


viktorhmv
senior tag

Koszi! Akkor azert nezegetek masfele is. Atfutottam az Olympus hirdeteseket is. Egesz jo gepek vannak ott is sokkal kedvezobb aron mint a ket nagy gyartonal.

Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com

(#15541) jjeahh válasza viktorhmv (#15538) üzenetére


jjeahh
nagyúr

bocs kihagytam a keresőt...az oly pen-ekben ugyanis nincs olyan, max opcionálisan tehető rá a vakupapucsba...szóval ha zavar, hogy csak kijelződ van, akkor visszatérhetünk a canikonokhoz... :D esetleg igen...panasonic. abból viszont ami keresős csak a g3 ami igazán kicsi és könnyű...

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#15542) zool1 válasza Throme (#15531) üzenetére


zool1
őstag

Lehetseges hogy rendszert valtok. Ha nem jonne be meg mindig el tudom adni bukas nelkul. Kivancsi vagyok arra a gepre.

(#15543) viktorhmv válasza jjeahh (#15541) üzenetére


viktorhmv
senior tag

Igazabol a kereso hianya nem zavar kulonosebben viszont igy gondolom jobban merul az akksi...

Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com

(#15544) Throme válasza zool1 (#15542) üzenetére


Throme
veterán

Akkor az zsebbenyúlósabb lesz, mint egy D7100....

(#15545) zool1 válasza Throme (#15544) üzenetére


zool1
őstag

Mivel kulhonbol hozzak igy olcsobb joval... ;)

(#15546) viktorhmv válasza jjeahh (#15541) üzenetére


viktorhmv
senior tag

Esetleg konkret Olympus tipust tudsz ajanlani a leheto legolcsobb arfekvesben?

Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com

(#15547) jjeahh válasza viktorhmv (#15546) üzenetére


jjeahh
nagyúr

olympus e-p1, e-pm1, e-p2, e-pl3, e-pl2, e-pl1....

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#15548) viktorhmv válasza jjeahh (#15547) üzenetére


viktorhmv
senior tag

Koszonom!
Korulnezek. :)

Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com

(#15549) Throme válasza zool1 (#15545) üzenetére


Throme
veterán

Ok, hogy olcsóbb, no de obipark is az és azt is behozzák?

(#15550) zool1 válasza Throme (#15549) üzenetére


zool1
őstag

Egyelore gyari portremarkolattal es sony 16-50 f 2.8 obival lesz. Idovel majd nezek hozza valami telet is. :K

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.