Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15351) .: JuSzT :. válasza tylerddd (#15350) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

M4/3 mindkét váz, tehát tetszőlegesen rárakhatod bármelyik márkáét. Sigma is gyárt rá.

Ha 200 körül néztél gépet, szerintem ne vegyél pl3-at. Abban már elég régi szenzor van, nem tetszene annyira a végeredmény, hogy ennyi pénzt elköltöttél rá.

Inkább nézz egy e-pl5, vagy e-pm2 szettet, abban az újabb, és sony szenzor van. Elöbbit megkapod 180 körül a kitet, utóbbiból 130 körül megkapod szintén a duplakitet.

Ha drágállod a G6-ot, nyugodtan nézhetsz G3/G5 szériát is. Hasonló, árban nagyjából a fele.

Általában amire szeretnéd használni, nem is a váz fog korlátozni, hanem a kitobjektívek fényereje, minősége.

[ Szerkesztve ]

(#15352) A Zéé válasza tylerddd (#15350) üzenetére


A Zéé
addikt

és a Pana G3? Vagy a G5? Olcsóbbak, mint a G6, újabb szenzor van bennük, mint az E-PL3-ban, van vakusaru, és felpattanó vaku is. G3 már elég kifutó, de még 1-1 kit előfordul pár helyen, G5 meg még fut.

Azért a G6 meg az E-PL3 között elég nagy különbség van felépítésben, fogásban, és mindenben. Az meg a legdrágább verzió lenne, hogy most veszel egy vázat azért, hogy nemsokára eladd egy másikért.

Just a simple Lineman...

(#15353) schawo válasza tylerddd (#15350) üzenetére


schawo
titán

Szerintem érdemes, de kibicnek semmi se drága.
Egyébként meg ahogy itt elhangzott, rámennék a kifutó modellekre (mint a G3/G5).

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#15354) tylerddd


tylerddd
veterán

A G6 azért tetszene nagyon, mert hosszú távon is látok benne fantáziát, nagyon komolyan fel van szerelve és a tesztek is nagyon pozitívan nyilatkoztak róla, az elődök összes hiányossága ki lett javítva. Egyedül azt hozták fel több helyen hibának, h a hdmi-n nem tud live képet kitenni külső megjelenítőre. Ez engem viszont nem igazán érint. Egyébként meg hosszú távú befektetés lenne, tehát nem 1-2 évre venném. Az E-PL3 meg felesleges macera lenne, venni-eladni. Nem tudom.

Amúgy a korábbi G3, G5 is ilyen árban indult anno?!

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#15355) schawo válasza tylerddd (#15354) üzenetére


schawo
titán

Amúgy a korábbi G3, G5 is ilyen árban indult anno?!
Persze.

A tesztekkel ne foglalkozz, a G3 és a G5 is kiváló masina.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#15356) Studi válasza tylerddd (#15354) üzenetére


Studi
addikt

A G5 ára igen érdekes pályát írt le, mert amikor bejött egy pár napig nettó 100-ért adták a vázat. Innen ment szépen felfele.

G5 tulajdonosként csatlakoznék az előttem szólókhoz: nagyonis vállalható a G5-ös ,és meg vana dupla kit 220-ból. Az alap kitobi olyan, mint más rendszerek kitobijai, viszont a 45-150-es telét nagyon szokták dícsérni, hogy szép képe van. Sajnos még nem volt hozzá szerencsém. Az alapobi vállalható, ha pedig több kel, úgyis fixekben fogsz gondolkodni, azok nagyon jók vannak a rendszerhez.

A vázról csak annyit, hogy ezüst színűt nem érdemes, mert nagyon sérülékeny a festése. Én nem ütöm vágom, de nem is kezelem hímestojásként, és a többi gépemhez képest ramatyul néz ki, tiszta karc, festéklejövés. A feketével ilyen gondok persze nincsenek.

(#15357) Throme válasza tylerddd (#15354) üzenetére


Throme
veterán

Hogy egy másik vélemény is legyen:

"A G6 azért tetszene nagyon"
Szerintem itt eldőlt a dolog.
Főleg, hogy hosszabb távra veszed.
Biztos, hogy fél-1 éven belül esni fog a váz ára, ezzel számolni kell, de így lehetne várni az örökkévalóságig, mert aztán jön - valamikor - a G7 ami biztos jobb lesz...stb.
Lehet egy rakat zsét kiadsz és valószínű jelenleg nem ez a legjobb ár/érték cucc, de azt nem is lehet pénzben meghatározni, mikor azt a vázat/szettet használod ami a leginkább bejön.

Lehet soknak tűnik most a 200k rölüli zsé (az is!) , de ebbe a hobbiba mindenki öli a pénzt és 2-3 év távlatából meg már nem merjük összeszámolni a benne lévő összegeket.

Szerintem a legrosszabb tényleg az, ha most veszel valamit ,amit már most tudod, hogy lecserélsz.

(#15358) .: JuSzT :. válasza tylerddd (#15354) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Illetve azelőtt SEMMIT ne vegyél, hogy nem fogod kézbe, nem nyomkodod, nem látod a menüjét, anyagát, szagát, ilyesmi. Komolyan...
Bármennyire is jó tesztben valami, ha pl nem tudod megszokni a menüjét.

(#15359) V.Stryker válasza Studi (#15346) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Hát én már csalódtam mindenben, így nem tudom, nekem sok pénz ez, mivel nem kenyér keresésre kell, nem hobbi, hanem kizárólag családi eseményeket, kirándulásokat és a gyereket fotózni kell. Ezért is kértem tanácsot, nem lehurrogást. Semmi nagy hobbi lóf.szt nem akarok, egy 50mm-es fix, obit gondoltam még hozzá és csókolom, az alap 18-55-össel mellette elleszek.
Volt 60k-s Nikon bridgem, csalódás volt, ahogy a kis kompakt nikon is...mit tudom én mi a neve. Régebb volt egy Canon-unk, ami ilyen 60k-s gép volt, szuper volt. Én barom eladtam. De volt kodak bridgem is....egyikkel sem voltam elégedett. Aztán a rokonunk vett egy 650D-t, amit egy náluk lévő rendezvényen kipróbáltam, nyomkodtam, lőttem pár képet és akkor és ott eldőlt, hogy ő az igazi. :DDD Sajnos nincs 160k-m egy kezdő 650-es kittre. 70k van, ez is a plafon, ebből kéne valami tükrös a fenti célra. De úgy 70k, hogy nem 80, de még csak nem is 71k. :)

Találtam egy már nem garis, de mindössze 1000 expós 1100D-t, alap IS II obival 70-ért. Azon filózom. Ma megfogdostam a media marktban és nem tűnt annyira gáznak. (Lásd a keretet és a felhasználási tervet) A jó, hogy alig van benne expó, IS-es alap obival, két szűrővel adják. Viszon 2011-es, nincs rá gari, csak nem használták.

Szívesen veszek építő kritikákat. :)

[ Szerkesztve ]

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#15360) Studi válasza V.Stryker (#15359) üzenetére


Studi
addikt

Valamit félreérthettél, egyáltalán nem hurrogtalak le. Az ajánlott tükör nélküli gép igen jó minőséget produkál, nem marad el a Canon említett tükörreflexesétől. Nem tudhattam, hogy te ragaszkodsz a tükrösökhöz, ezért mertem felhozni javaslatként. Az edigitalnál akcióban tényleg 68k volt, sajnos én úgy emlékeztem, hogy hó végéig, de mint Juszt írta, csak mostanáig. :(

(#15361) V.Stryker válasza Studi (#15360) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Nem neked szólt, ne vedd magadra. :DDD De azért kedves tőled,hogy ilyen lelkiismeretes vagy. :R

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#15362) k1csi válasza V.Stryker (#15359) üzenetére


k1csi
senior tag

Vsz. az 1100D a stabis 18-55-el 70k-ért jó áron van.
Jó fényviszonyoknál jó fotókat lehet vele készíteni. Beltérben/kevés fénynél ne számíts csodára. Sokkal több kell ahhoz, hogy jó fotók legyenek ilyen szituban (fényerős obi, vaku és ezek használata; a Canon 50 1.8-at felejtsd el hiába olcsó, látószöge szűk lehet beltérben, fókusz bizonytalan lesz).
A DSLR-t tanulni kell. A középső AF ponton kívül másra ne számíts. A liveview olyan számodra mintha nem is létezne.

Hogy vígasztaljalak is: A 650D-vel sem lennél sokkal előrébb beltérben. Fényerős obi/külső vaku többet számít. Ez persze mint + pénzt és + tanulást igényel.

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#15363) tylerddd


tylerddd
veterán

Köszönöm Urak a korábbi segítséget a Lumix G3, G5 és G6 témát illetően. Addig emésztgettem a dolgot, h úgymond az arany középutat választottam és megrendeltem a G5-öt. A wifi és NFC hiánya nem akkora érvágás, hiszen előbbi egyszerűen kiküszöbölhető, utóbbi pedig nem hiszem, h a közeljövőben érintene engem. A mikrofon csatlakoztathatóságba is belegondoltam és arra jutottam, h nem fogok én ezzel amatőr filmet forgatni, elsősorban fotózásra lesz. Ha filmezek is, a 720p is bőven elég. A specifikációk többi részében pedig szinte megegyezik egy-két apróságtól eltekintve. Holnap, holnapután jön a gép, majd írok az első benyomásokról.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#15364) schawo válasza tylerddd (#15363) üzenetére


schawo
titán

A wifit pedig megoldhatod egy wifis sd kártyával.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#15365) BiriBum válasza V.Stryker (#15339) üzenetére


BiriBum
őstag

Szerintem egy MFT-vel jobban járnál.

Tükrösben próbálnék egy k-x-et. Ennyiért kis szerencsével már megkapod használtan. Nagyságrendekkel jobb szenzora van, mint az 1100D-nek, a régebbi Canon gépekről nem is beszélve. Ez azt jelenti, hogy a képminőség romlása nélkül bátran csavarhatod beltéren az ISO-t 1600-ig, amivel kompenzálod a fényerős objektív hiányát. (A 40D ISO 400 felett már igen zajos, persze ez 10×15-ös nyomatokon kevésbe feltűnő).
Bagóért tudsz hozzá manuális fixeket venni és stabi a vázban, tehát az összes obi stabilizált lesz.

[ Szerkesztve ]

(#15366) V.Stryker válasza BiriBum (#15365) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Köszi, meg is nézem. Elég necces ebben az árban egy alap kit obival megszerezni. De a gép szimpatikus.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#15367) BiriBum válasza V.Stryker (#15366) üzenetére


BiriBum
őstag

Bizony jó kis gép az. ;)

(#15368) madgie válasza BiriBum (#15365) üzenetére


madgie
titán

"A 40D ISO 400 felett már igen zajos,"

Hogy mi? ISO 1600-ig simán jó rawból, de a DxO szerint sincs nagy különbség a K-x javára (nekem az utóbbi nem volt, 40D viszont igen és messze jobb volt a szenzora koncertre és csillagfotóra, mint bármelyik Micro 4/3-os Panasonic szenzor)

(#15369) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Egyébként ezekkel az expo számokkal át szokták b@szni az embert? Kell rá figyelni vagy valahogy a menüben meg lehet nézni?

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#15370) FEDman válasza BiriBum (#15365) üzenetére


FEDman
addikt

Veszélyes dolog ám ilyeneket smiley nélkül írni, még a végén valaki komolyan veszi. :DDD

(#15371) zool1 válasza madgie (#15368) üzenetére


zool1
őstag

A Pentaxon túl is van élet... :DD vagy még sem...?! ;) Egyébként meg a 40d jó kis gép, én azt venném! :K

[ Szerkesztve ]

(#15372) V.Stryker válasza zool1 (#15371) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Nézegetem őket, de ilyen brutál 50e expo felettieket hirdetnek.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#15373) zool1 válasza V.Stryker (#15372) üzenetére


zool1
őstag

Szoktak lenni kevesebb expóval is. De mielőtt jobban belemerülnél, azért vedd kézbe is a gépet és amelyik tetszik azt vedd meg! Nagyon egyikkel sem lehet mellényúlni. ;)

(#15374) Studi válasza zool1 (#15373) üzenetére


Studi
addikt

Azért az 1100D vs. 40D kérdés kicsit a 2 éves Dacia Logan vs. éves hármas bömös kérdéskörre hasonlít. Árban hasonlíthatnak, de nem egy ligában játszanak. :)

(#15375) zool1 válasza Studi (#15374) üzenetére


zool1
őstag

Ezt senki nem is vitatta... ;) :U

[ Szerkesztve ]

(#15376) V.Stryker válasza zool1 (#15373) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Esetleg van spéci oldal ahol nagyobb a kínálat? (Itt nézem, az index canon eos adok-veszek-be és "ahol a legtöbb fotómasinás cikk van". Van más? )

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#15377) zool1 válasza V.Stryker (#15376) üzenetére


zool1
őstag

Itt a hardveraprón is szoktak lenni jó gépek. Illetve a pixinfo, jófogás, apród-on is vannak, a vatera az drága szerintem! Mindegyiken ki lehet fogni jókat, csak vétel előtt ugy alaposabban meg kell nézni, illetve letesztelni!

(#15378) Studi válasza V.Stryker (#15376) üzenetére


Studi
addikt

Amit zool1 írt, plusz érdemes még figyelni az expressz.hu és apronet.hu oldalakat is.
A legnagyobb kínálat itt, a pixinfon, indexen és vaterán van. A többi oldalon (apronet, aprod, jofogas, expressz) szoktak viszont hirdetni olyanok, akik kevesebb energiát fektetnek az eladásba, így ott előfordulnak "exkluzív" vételek, amik csak az adott oldalon szerepelnek. Kisebb is a pörgés kétségtelenül, de párnaponta megéri átnézni ezeket is.

(#15379) Stauffenberg válasza V.Stryker (#15372) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ha 40D, akkor érdemes olyat venni ami már be van járatva, mert a zárszerkezet egy tervezési hibával küzd ami miatt (ha hibás a példányod) 20-30k expó alatt már megdöglik. Ami nem pusztul el néhány tízezer expóig, az utána már a világ végéig is elég lesz. Sok tulaj így gondolja, de én inkább olyat néznék ami már túl van egy zárcserén (ezekből is sok akad az apróhirdetős oldalakon), mert közel sem annyival drágább mintha magadnak kéne kinyögnöd a javítását.

50k expó egy ilyen korú géptől egyébként nem olyan vészes. Ezeket a szerkezeteket 100-150 ezer expóra tervezik, szóval mondható, hogy alig jár az életciklusa felénél amit hat év alatt halmozott fel.

(#15380) .: JuSzT :. válasza V.Stryker (#15376) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Canon EOS 40D fényképezőgép váz eladó valóban újszerű (hibátlan, karcmentes, tökéletes) állapotban, 14e expóval, minden gyári tartozékával, dobozában, 6 hónap magyar garanciával, 99e forintért. Igény szerint portrémarkolattal, objektívekkel, memóriakártyával. Csere, beszámítás lehetséges. Budapesten bármikor azonnal átvehető, kipróbálható, vagy futár+utánvét. Telefon: 20/3177-100. [Canon 40D]

(#15381) V.Stryker válasza .: JuSzT :. (#15380) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Köszi, de nekem egy alap obis akármit kell 70-ből kihoznom. :DDD

A többieknek köszönöm az építő hozzászólásokat. Használom is veszettül őket. :)

[ Szerkesztve ]

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#15382) .: JuSzT :. válasza V.Stryker (#15381) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Ja igen, azt már elfelejtettem :) sorry

(#15383) Alex91 válasza V.Stryker (#15381) üzenetére


Alex91
félisten

Esetleg valami csucskompakt? Ha mar ugyse nagyon akarsz rakolteni...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#15384) V.Stryker válasza Alex91 (#15383) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Hááát, nem nagyon...kísérleteztem eleget. :)

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#15385) Alex91 válasza V.Stryker (#15384) üzenetére


Alex91
félisten

En most vettem egy XZ-1-et, annyira nem rossz...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#15386) Throme válasza Alex91 (#15385) üzenetére


Throme
veterán

"En most vettem egy XZ-1-et, annyira nem rossz.."
Ez aztán a jó marketing ;)
Ha a boltban az eladó is ezt mondta volna róla, akkor megvennéd? ;)

(#15387) Alex91 válasza Throme (#15386) üzenetére


Alex91
félisten

Nem arrol va szo, hogy en mit vettem. (De legalabb van rola tapasztalatom, es lottem mar alap kites DSLR-rel is.) Hanem arrol, hogy neki mire van szuksege. Szerintem itt kicsit tullonek a celon. De majd o eldonti...

Es nem azt mondtam, hogy XZ-1-et vegyen, hanem, hogy esetleg megfelelne neki egy csucskompakt...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#15388) Throme válasza Alex91 (#15387) üzenetére


Throme
veterán

Szerintem meg nem lőnek túl a célon, csak be kell látni, hogy 70k nem ad sok lehetőséget dslr-t venni.
Akit nem érdekel a fotózás szvsz egyszerűbb venni valami jobbfajta kisebb kompaktot, vagy akár a mai ilyen olyan okostelók is csinálnak elfogadható képet.
Akit meg érdekel, annak a legolcsóbb kitobis gép nagyon gyorsan kevés lesz és beindul a pénzlapátolás, főleg ha azt nézzük az obi árak nem esnek akkorát, mint a váz árak...

Talán milcben ott az epl1 amit kitobival megkap használtan 70k alatt.
Csak így (ahogy a dslr-nél is) elveszti a kompakt bridge előnyeit. Nem lesz all in one gépe.
Ha ez nem baj, akkor oké, ha baj, akkor megint vesz valamit amivel elégedetlen lesz rövid időn belül.....

Szóval én úgy látom mindenki segített, és nem lőttek túl a célon. A paraméterek voltak korlátozottak.
Olyan nincs, hogy 'bjútiful' kép, kompakt áron... szvsz

[ Szerkesztve ]

(#15389) Studi válasza Throme (#15388) üzenetére


Studi
addikt

Egyáltalán nem igaz. Nálunk technofóboknál valóban beindul a pénzlapátolás, de nagyon sokakat ismerek, akik még sose vették le a kitobit a belépő szintű DSLR-ről, és mégis nagyon jó képeket lőnek. Ne a saját mentalitásunkból/elvárásainból induljunk ki!

(#15390) .: JuSzT :. válasza Throme (#15388) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Milcben nagyon sok mindent megkapni egész jó obikkal 70ért.

pl: GF2 oly17/2.8
gf2 pana 14/2,5.

Mindkettő 50 körül volt mostanában.
Szerintem ez így elég jó szett, masszív, olcsó, egész jó és gyors lencsék, jó szögekkel, egész jó fénnyel.

(#15391) Studi válasza .: JuSzT :. (#15390) üzenetére


Studi
addikt

De (mint azt a szomszéd topicban írtam) a fixek alkalmatlanok a választott célra. Viszont a kitobik vannak olyan jó minőségűek, mint a Canon kitobija, így aggodalomra semmi ok.

(#15392) Throme válasza Studi (#15389) üzenetére


Throme
veterán

... ami késik nem múlik ;)

(#15390) .: JuSzT :. akkor nem tévedtem nagyot ;).

[ Szerkesztve ]

(#15393) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Köszönöm a sok segítséget. Megbeszéltem a "pénzügyminiszterné asszonnyal" :DDD, hogy ezt a 70-et most szépen félre tesszük, mert ennyiből mindenhol befigyel egy kis kompromisszum. És karácsonyra meglepjük magunkat vagy én magamat ;] egy új 650D-vel, kezdésnek egy kit obival. :D

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#15394) Alex91 válasza V.Stryker (#15393) üzenetére


Alex91
félisten

Bolcs dontes! :DD

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#15395) .: JuSzT :. válasza Studi (#15391) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Akkor meg ahogy mondtad, G1+14-45, saccra 50 körül van ez is.

(#15396) Stauffenberg válasza V.Stryker (#15393) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ha nincs szükséged a 650D érintőképernyőjére (én személy szerint csípem), akkor a 600D is simán jó lehet, mert csak ez az egyetlen lényegi különbség van és azon sokat lehet spórolni. :) Mondjuk egy 50mm f1.8 árát kapásból.

(#15397) tylerddd


tylerddd
veterán

Most jött meg az imént a G5 !!! :DD Lőttem vele azonnal pár fotót és már látszik, h ez nem egy kategória a kompaktokkal! Remélem beválik! Most nagy öröm van :DDD

Köszönöm a korábbi segítséget! :C

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#15398) Studi válasza tylerddd (#15397) üzenetére


Studi
addikt

Szerintem szeretni fogod. :-)

(#15399) zozzo698


zozzo698
tag

Sziasztok!

Tudnátok némi infót/véleményt mondani? Helyzet a következő....gépet akarnék venni. Kinéztem egy nikon 3200 kitet 18-105-ös obival...cca 165 csokitallér. Be a boltba " mert hülye azért nem vagyok" kipróba.......nem tetszett az eredmény és a sebesség.....leemeltem a következőt...1100D 200-as DC obival....tűrhető eredmény de a gép nem tetszett leemeltem egy sony alpha a58k és bakta tökéletes képek...

most itt ülök és próbálom kibogozni mit is kéne vennem....Nikon mert nagy pixelszám...és márka...vagy Canon dupla kittel....vagy a Sony ami jóval olcsóbb és baromi jó képet csinált GYORSAN!

segítsetek...szerintetek melyiket szeressem full kezdőként??

Nem akarok én "hóvirág" mellet fetrengeni csak nyaralási és a gyerekekről akarok jó képeket készíteni.

Köszi a hozzászólásokat

zozzo698

tel.:0630 942 (79) 13

(#15400) Balinov válasza zozzo698 (#15399) üzenetére


Balinov
félisten

3200+18-105VR helyett (viszonylag friss model, tobbek szerint meg tularazott) D5100+18-105VR-t ajanlanek. Canont nem, duplakitt ide vagy oda. Sony Alpharol olvastam egy angol fotosmagazinban reszltes tesztet asszem, jokat irtak rola, de eletbe nem volt meg Alpha a kezembe, errol nem tudok nyilatkozni.

szerk: Canont nem, elirtam. :B

[ Szerkesztve ]

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.