Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14651) JackFeryll válasza Julot (#14648) üzenetére


JackFeryll
őstag

Nem ajánlom.
A leggyengébb váz a Canon kínálatában két halál gagyi obival.
Újonnan nincs túl sok választásod.
Szerintem kezdetnek ennyi pénzből 600D 18-55mm IS kitben, vagy csak a váz és hozzá 50mm 1.8 vagy 40mm 2.8 STM. (most csak 36 az áramos boltban)
Vagy Nikon D5100 18-55VR kit-ben.

Ha mindenképp kell olcsó tele akkor a Canon 55-250 IS- használtan 45-ért nem rossz vétel.

[ Szerkesztve ]

(#14652) Stauffenberg válasza Julot (#14648) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ezt a vázat nem annyira ajánlanám, mert nagyon fapados, ráadásul ezek az objektívek sem túl nagy eresztések. 300mm-es tele végállásban kézből megfogni... hát lehetetlen és még akkor sem könnyű ha stabilizátoros az objektív, de az kétségtelenül nagy előnyt jelent ha van. Én más felállást javasolnék.

Szerintem ennyiért inkább Nikon D3100 + 18-105mm DX VR. Igaz ekkor nincs tele objektív a pakkban, bár nem tudom, hogy a vonatfotózáshoz szükséges-e.

Ha igen, akkor ezt érdemes még:

Nikon D3100 + 15-55mm DX VR
+
Használtan egy Nikon 50-200mm DX VR még beleférhet a keretbe.

(#14653) sideburns válasza Stauffenberg (#14652) üzenetére


sideburns
aktív tag

"Igaz ekkor nincs tele objektív a pakkban, bár nem tudom, hogy a vonatfotózáshoz szükséges-e."

Én úgy képzelem, hogy a vasútfotózásnál egy kis ésszel jól lehet helyettesíteni a drága teleobjektíveket, vagyis jól kell helyezkedni és akkor lefényképezni a vonatot, amikor közel van! :D

(#14654) Stauffenberg válasza sideburns (#14653) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ez való igaz, de azért lehetnek olyan élethelyzetek ahol jól jön. De ezt neki kell tudnia, hogy mennyire szokta távolról fotózni a vonatokat.

Én jó ha évente két alkalommal rászorulok a teleobjektív használatára, szóval el is adtam őket, csak a port fogják.

De mondjuk ha elmegy a Füstibe vonatokat fotózni vagy pályaudvaron álló mozdonyokat fotóz amikhez oda is lehet menni, akkor szerintem a 18-105mm DX VR bőven elégséges, az egy kellemes átfogást ad a kirándulástól a családi fotózáson át a természetfotózásig (bár a természetfotózásba nem tudom mi tartozik bele az ő értelmezésében. Madarakhoz, őzekhez már kellhet a tele objektív az biztos, ha meg bogarakat és virágokat fotózna, ahhoz meg egy makró objektív az optimális).

[ Szerkesztve ]

(#14655) Stauffenberg válasza StanDoFF (#14649) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

A gyártó általában megadja a termék adatlapján, hogy mennyit bír az akku. 450-től a 950-ig mindenféle számokat lehet látni (ez természetesen az exponálások számára vonatkozik). Általában azért (hacsak nem vakuzol vagy videózol) ezek a számok fedik a valóságot.

Érdemes lehet pót akkut rendelni ha tartasz attól, hogy bemondja az áramszünetet.

[ Szerkesztve ]

(#14656) Mr.Csizmás válasza Stauffenberg (#14654) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

inkabb teleobi kell, ha ossze akarod huzni a temat, a vonat hosszu tema elegge. talan a sportauto fotozashoz hasonlitanam, csak nem olyan gyors. pl [link]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#14657) Stauffenberg válasza Mr.Csizmás (#14656) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Na igen, nekem is ez volt a kérdésem, hogy tulajdonképpen miként fotózná a vonatokat. Mert vannak akik csak a kiállított vonatokat fotózzák, meg a pályaudvarokon a ritkábban látható darabokat. Mások meg dombtetőtől a szemközti falun áthaladókat.

Én meg repülőgép mániás vagyok, de az én igényeimnek egy 600 vagy 800mm körüli tele felelne meg ha szeretnék a spotterekkel tartani. :D De sajnálnék ennyi pénzt elkölteni rá. Inkább a Fujifilm X-E1-et akarom végre felhajtani egy szép fix sorral.

[ Szerkesztve ]

(#14658) Mr.Csizmás válasza Stauffenberg (#14657) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

pedig egy szovjet tukorobi olcsobb lenne, makszutov es tarsai. ld. indeksz spottertopic. :D

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#14659) Stauffenberg válasza Mr.Csizmás (#14658) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Maximalista vagyok. A Nikon 800mm f/5.6E FL ED VR alá nem adom, ehhez elhozom a céges Nikon D800E-t és teljes az öröm. Az utolsó szétkent vadliba agyveleje is látszani fog a gépen! :D :DDD

(#14660) Mr.Csizmás válasza Stauffenberg (#14659) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

gyurostopicba is jarhatsz ezzel :D

btw. adapterezve a filmes verzio jo lenne egy Pentax Q-n. ekv hany mm is lenne?

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#14661) BiriBum válasza Julot (#14648) üzenetére


BiriBum
őstag

Ezt inkább tényleg ne! A váz gagyi műanyag, egyik objektívben sincs stabilizátor és mindkettő hírhedten rossz optikailag.
Nikon D5100 + 18-105VR
Nikon D5100 +18-55VR és 55-200VR
Pentax K30 + 18-55WR és 50-200WR - időjárásálló, szigetelt váz és objektívek

Ha mindenképp Canont szeretnél duplakitben, akkor 650D + 18-55IS és 55-250IS - a szenzora nem olyan jó, mint a fenti gépeké és jóval drágább, videóban viszont jobb.

(#14662) Livio


Livio
tag

Üdv a fórumtársaknak!

Jelenleg egy Sony DSC W530-as kompaktot használok, amivel a következő problémáim vannak: zajos, gyenge a video funkciója és átkozottul lassan exponál (legalább 2-3 sec két felvétel közt). Így lehetet elkapni a megismételhetetlen pillanatokat még ha készülök is rá. Szóval tovább kellene lépni.

Az Olympus E-PM1-et néztem ki utódnak, ami az alap 14-42-es objektívvel 80-ért van a MediaMarktban. A rászánt keret nem is volna sokkal több. A gépet kézbe véve szimpatikus volt, noha picit lelombozó volt műanyag obi.
A gép felhasználása megannyi korábbi hozzászólóhoz hasonlóan család, nyaralás, átlagfelhasználás. A különféle önmegvalósítósdi (természet, "művészkedés") csak extra, de szívesen bogarásznám az ilyen jellegű lehetőségeket is, hátha belejövök. Az ide vonatkozó kérdéseim pedig,

-Valójában milyen objektívvel érdemes megvenni ezt a készüléket?
-Ugye ég és föld lesz ez a mostani kompakt gépemhez képest? (a fenti három szempont szerint, de úgy egyébként is)

(#14663) Byk01 válasza Stauffenberg (#14657) üzenetére


Byk01
senior tag

Contraileznél? Mert ahhoz tényleg kell a mm, de a le- és felszállókhoz a kerítés mellől sokszor az ekv. 450 is sok.
Bár, ha jól emlékszem, a contrailhez meg sokan már távcsövet használnak (de nekem ez a része kimaradt a spotterkedésnek, szóval ne kövezzetek meg, ha nem így van).

[ Szerkesztve ]

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#14664) Mr.Csizmás válasza Livio (#14662) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

1. fenyeros fixekkel mutatja meg a hasznalhatosagat: pana 14, 20, oly 45 pl. [link] de barmi adapterezheto ra, ami mechanikusan megoldhato
2. kompaktnal barmi jobb

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#14665) Stauffenberg válasza Livio (#14662) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Videóban nagyon gyenge az E-PM1, úgyhogy ha ez is számít, akkor inkább a Samsung NX1000 felé mennék, bár arról meg pont a napokban is volt szó a topikban, hogy elég nehézkes hozzá az objektívek beszerzése, mert nem nagyon árul szinte senki (külföldi rendelés attól még játszhat).

Így 80 ezer körül sajnos eléggé korlátozottak a lehetőségek, itt csak a több éves, jellemzően kifutó modellek vannak a gyártók kínálatának a legaljáról. Fotóra persze teljesen jó az E-PM1, de videóhoz nem ajánlott (vagy csak nem kell sokat várni tőle, nézz pár vele készült videót Youtube-on vagy Vimeo-n).

(#14663) Byk01: A kerítés mellé tényleg sok lenne már a 800mm, de én például Újpesten lakom és a kertből szoktam figyelni a fel és leszálló gépeket (közben táblagépen megy a Flightradar24). A munkahelyemről is jól láthatók és az iroda tetejéről elég jó kilátás mutatkozik amint a gépek a HHH irányában besorolnak.

De őszintén szólva nem fogok teleobjektívet venni, főleg nem ekkorát. Szép dolog a spotterkedés, de ekkora anyagi befektetést nekem nem ér.

(#14666) Julot


Julot
aktív tag

Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszaitokat, és a sok tanácsot, ötletet, ajánlatot. Megfogadom amit az általam linkelt canon duplakittel kapcsolatban irtatok, nem veszrm meg! Valójában nem vagyok márkafüggő, és bár régóta fotózom, kezdőnek érzem magam, mert a lassan teljesen használhatatlanná váló Panasonic FZ5-nél komolyabb gépem nem volt. Igaz ennek a tudását kinőttem, de mindíg volt fonosabb dolog annál, hogy lecseréljem. Most viszont a kényszer hajt, annál is inkább, mert 3 hetes a második kislányom, és ilyenkor sok pillanat van, amit meg szeretne örökíteni az ember.
A vasútfotózás miatt kellene a tele, egyrészt én is olyan képeket is szeretek készíteni, mint amilyet Mr.csizmás forumtárs linkelt, másrészt szeretem a zoomolt képeket.
Nem szeretnék 150000-nél többet költeni, mert a gyermekeim már sokkal fonisabbak, minthogy eljárjak több napos fotótúrákra. Számomra luxus lenne, ha csak azért költenék százezreket, hogy ha évente 2x-3x elmegyek, akkor legyen valami.
Valami gép azért kell, amivel a gyerkőceimet jó minőségben fotózni, videózni tudom, és alkalomadtán a vonatokat, természetet is.
Épp ezért költséghatékony megoldást keresek, de sajnos nehéz. Már azon is gonolkodtam, hogy a Panasonic FZ200 jobb választás lenne nekem, mint egy dslr. Csak a képminőségétől, képzajától tartok.

Nektek erről mi a véleményetek?

Köszönöm!

Üdv.:
Julot

[ Szerkesztve ]

...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!

(#14667) Mr.Csizmás válasza Julot (#14666) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

+@Stauffenberg

epm1+14-150?

a leiras alapjan "hobbista" felhasznalas lenne.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#14668) Stauffenberg válasza Julot (#14666) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

És amit én linkeltem az nem járható út?

Nikon D3100 + 18-55mm - 115.000 Ft

És a maradék pénzből még levadászható egy használt Nikon 50-200mm objektív amivel meg tudsz vonatokat is fotózni.

-----

Csizmás: Hát most gondolj bele, hogy milyen lehet a tűző napon várni a vonatot és az LCD-t alig látva kell komponálnod. Szerintem ide vagy egy EVF vagy egy optikai kereső azért elkél. Bár ez én vagyok, lehet mást nem zavar az ilyesmi.

[ Szerkesztve ]

(#14669) Julot válasza Stauffenberg (#14668) üzenetére


Julot
aktív tag

Azt mondod 35-40 körül lehet találni használt, jó állapotú 55-200.-ast? A D3200-as váz mennyivel tud többet? Ki tudom én azt használni?

...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!

(#14670) Stauffenberg válasza Julot (#14669) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Persze, tekintve, hogy újonnan is csak 60 ezer, így egy pár éves, de jó állapotú példányért nem igen lehet többet kérni 40 ezernél. Itt a Hardveraprón is árul valaki 1 hónapos példányt 50 ezerért, de 35 és 45 ezerért is akad, aztán ha ügyes vagy még alkudni is tudsz. Nyilván érdemes még pár helyet felkutatni, hátha van jobb ajánlat.

Egy objektívben nem sok minden tud elromlani, ha a lencsék tiszták (nem az ujjlenyomatra gondolok, hanem a tubusba bejutott szennyeződésre például), a gyűrűk simán járnak és nincs nyoma sérülésnek (leejtés, sziklának csapkodás, stb) akkor sok gond nem lehet velük. Esetleg az AF lehet elcsúszva (nem oda fókuszál ahova kell, hanem picit elé vagy mögé), de az pár ezer forintért kalibráltatható.

A D3200-ban lévő szenzort nagyon eltalálták, kategóriájában az egyik legjobb, de az nagyon jó kérdés, hogy ki tudnád-e használni azt a pluszt. Ha többet akarsz költeni, akkor már egy D5100 szerintem jobban megérné.

[ Szerkesztve ]

(#14671) csoki7


csoki7
csendes tag

Hello!

Köszi a korábvbi segítséget, végül lesz egy Nikon D5100 a 18-105 obival, mint best buy...A héten megveszem valamikor.

Viszont az a kérdésem, hogy ehhez a vázhoz mi ajánlható makróra?
A fenti obival kb mire leszek képes a témában? Nem rovarszemeket tervezek fotózni (illetve a barátnőm), hanem gomba, fatörzsek, mohák, ilyesmik lennének a témák.

(#14672) Stauffenberg válasza csoki7 (#14671) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Az a 18-105mm nem kifejezetten egy makró objektív. Új objektívből a legolcsóbb talán a Nikon 40mm f/2.8G AF-S DX MICRO, de a 40mm túl széles látószöget ad, ezért túl közel kell menni a témához (nagyon közel). Ez sok helyzetben elég kényelmetlen lehet, ha meg mondjuk pillangót vagy bogarat fotózna, az simán megijed a közelségtől. Nem praktikus.

Erre egy 80 vagy 100mm feletti makrót ajánlanék, de azok borsos árban vannak (bőven 100 ezer felett). Esetleg érdemes lehet egy régi manuális makró objektívet beszerezni. Azzal nem lesz autofókusz, de sokat lehet rajta spórolni. Másik megoldás egy olcsó 50mm f/1.8G beszerzése amit makró adapterrel teszel fel a vázra. Az AF-re képes adapterek drágák, viszont a sima "toldalékok" fillérekért vannak, de akkor sem lesz AF.

Így hirtelen ezt tudom csak tanácsolni makróhoz. Persze a 18-105mm is korlátozottan de alkalmas lehet rá. Ha elég nagy az a gomba, akkor azért kitölti majd a képet. :D

(#14673) Byk01 válasza Stauffenberg (#14665) üzenetére


Byk01
senior tag

Néha ki lehet menni a kerítés mellé is, jó kis dombok vannak mindkét pályánál. Persze csak emiatt egy 70-200 beszerzése is túlzás, ha az elhivatottság nem akkora. De lassan megnyílik a kilátóterasz, oda az 50-es is elég lehet (csak kár, hogy ott lesz az a fránya plexifal, mint az 1-es terminálon).

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#14674) Stauffenberg válasza Byk01 (#14673) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Még megvan a Pentaxomhoz az 50-200mm, de azt a vázat már nem nagyon használom. Mindenesetre spotterkedni egy K200D-vel is lehet. :D

(#14675) Livio válasza Mr.Csizmás (#14664) üzenetére


Livio
tag

-Ezek szerint a Pana obi is passzol az Oly vázra?
-Ha 1 év múlva venni akarnék majd egy fényerősebb obit hozzá, ami ha jól látom 50 alatt nem igazán megúszható, akkor is van még értelme egy ilyen gépnek, vagy ezeket a kis masinákat inkább csak a kit obival éri meg használni? Itt az anyagi részre gondolok főként, a képinőség nyilván sokat javul majd.
-Adapterezve az obi már csak manuál fokuszos lesz igaz?

@Stauffenberg:
Köszönöm, nézek majd pár videot a géppel.

(#14676) Mr.Csizmás válasza Livio (#14675) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

mft, mas neven m4/3 legyen, ez a kozos szabvany.

van ertelme igen, miert ne?

adapterezve igen.

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#14677) Stauffenberg válasza Livio (#14675) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

A képalkotás oroszlánrészét még mindig az objektív végzi, így a jó objektív mindig jó befektetés, mert azt tovább viheted több vázon keresztül is. Nem csoda, hogy mondjuk a Canon vagy a Nikon egyaránt árul olyan objektíveket, melyeket 10-15 éve dobtak piacra és esetleg egy 20-25 éves konstrukcióra épülnek.

Persze az sem igaz, hogy akkor a gépváz vagy a szenzor nem számít, mert az is számít, de a legfontosabb még mindig az, hogy jó objektívvel fejleszthető legjobban a képminőség, nem egy váz cserével. Az újabb és újabb szenzorok legfeljebb képzaj, dinamika és képi hibákra való hajlam tekintetében fejlődnek és adnak hozzá egy rendszer használati értékéhez (a váz egyéb funkcióit, kezelőszerveit nem is említve). Ezek is fontosak, de azért 2-3 gépváz generáció alatt még nem fordul olyan sokat a világ.

A Panasonic és az Olympus Micro 4/3 rendszer meg átjárható egymás között az objektívek tekintetében és ezekre a vázakra a 3rd party gyártók m4/3 csatlakozó objektíveit is fel lehet tenni.

(#14678) Livio válasza Stauffenberg (#14677) üzenetére


Livio
tag

Mr.Csizmás, Stauffenberg:

Köszönöm hasznos válaszokat.

(#14679) Byk01 válasza Stauffenberg (#14674) üzenetére


Byk01
senior tag

Arra az is tökéletes :) Vagy az arra is tökéletes? :D
A repülők kint közlekednek, ott általában van fény is, nem gond, ha a váz nem bírja annyira a magas isot. Sőt, ha jól emlékszem a Pentaxod 100-ról indul, ami jól is tud jönni egy-egy fényesebb napon.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#14680) barrasz


barrasz
aktív tag

Szeretném megkérdezni,hogy Nikon D5000-es gépet érdemes még venni?

(#14681) jobbacsabba válasza Stauffenberg (#14580) üzenetére


jobbacsabba
aktív tag

Lenne még kérdésem. A régi Konica Minolta objektívek felpattinthatók az újabb Sony dslrekre? Van esetleg ajánlott darab ebben a sorozatban? Képminőség tekintetében hogy állnak a Sonyk?

(#14682) Throme válasza barrasz (#14680) üzenetére


Throme
veterán

Miért ne lenne érdemes?
Amiben kevesebb az a szenzor összehasonlítva a D5x00 család több - újabb - tagjaival.
LCD zsanérozása ami zavaró lehet, mert alulra került, de csak állványon.
Ha nincs nagy kezed a kisujjad nem lóg le fogás közben.
Valószínűsítem olcsón megkapod, így nem túl nagy ráfordítással szerezhetsz egy használható kis belépő.

(#14683) barrasz válasza Throme (#14682) üzenetére


barrasz
aktív tag

Köszönöm a válaszod 85.000 ft lenne egy alap 18-55-ös obival ami nem VR-s.
Ez elfogadható ár?

(#14684) Darbo


Darbo
tag

Üdv!
Új fényképezőgépben gondolkodom,mert a réginek kezd kifáradni az aksija és amúgy is megérett a cserére. (TZ1).Nekem kisebb megfelelt eddig, de gondoltam szintet lépek és DSLR ben gondolkodom. Nem mondanám magam még csak amatör fotósnak se, inkább csak szeretek kattintgatni. Leginkább épületek, és természetfotók a témáim, és persze családi események, nyaralások.
Kb ennyi. Mit tudnátok nekem ajánlani, mondjuk 100-150 körül. Ha szempont akkor őszre tervezem a vásárlást. Nem lenne kifogásom egy használt darab ellen se, csak olvastam hogy használt gépnél problémás a zár és mivel hozzá nem értő vagyok nem szeretnék befürödni.

(#14685) A Zéé válasza Darbo (#14684) üzenetére


A Zéé
addikt

hát ha ősszel szeretnél vásárolni, akkor majd ősszel gyere kérdezni is, pláne, ha használtban is gondolkozol.
Mert hiába mondunk most valamit, ha ősszel már más lesz a jó vétel adott összegért. Pl most Nikonnál is estek bizonyos vázak használt árai elég jelentőset, mondjuk 2-3 hónappal ezelőttihez. Szóval az majd akkor lesz esélyes. Illetve új vázaknál is kifuthat addig bármi, leakciózhatnak bármit jelentősen... Messze van még az ősz.
Pl most bárki, aki olcsóért keres gépet szerintem a D3100+18-55 kombót vegye MM.ben 90k-ért. Vicc az az ár érte. Hiába az általam is többször javasolt D5100+18-105 volt eddig az ár/érték bajnok, mától az akció végéig szerintem a D3100 kit az. Még akkor is, ha hamar levés lesz a 18-55, és új obit vennél helyette.

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#14686) HollyBoni válasza Darbo (#14684) üzenetére


HollyBoni
veterán

Olvass vissza, szerintem az utóbbi 15 oldalon mindenki ebben az árkategóriában keres gépet. Nem akarok bunkó lenni, de most még egyszer leírni... :B

(#14687) Stauffenberg válasza jobbacsabba (#14681) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Attol fugg mennyire regi, mert az SR bajonettes Minolta objektivek nem (mas az atmero), viszont a Minolta A-bajonettes siman felmegy ra, mivel a Sony megvette es a mai napig hasznalja ezt a csatlakozo tipust.

A Sony viszont nem gyart mar DSLR-t, hanem SLT-ket. Szenzor szempontjabol kivalo (a Nikon szamara is a Sony gyartja a szenzorokat es azok rendszerint a piac legjobbjai), de az SLT rendszerrel sokan nincsenek kibekulve. De azert hobbi felhasznalasra teljesen jo. Foleg ha akad melle par jo Minolta objektiv.

(#14688) BiriBum válasza barrasz (#14683) üzenetére


BiriBum
őstag

Sok. Csak Nikon kellene és ennyi lenne a keret?

(#14689) barrasz válasza BiriBum (#14688) üzenetére


barrasz
aktív tag

Szia!

Nem ragaszkodom a Nikonhoz lehet más is van esetleg javaslatod?
A keret max 90-100 ezer lenne.

[ Szerkesztve ]

(#14690) .: JuSzT :. válasza barrasz (#14689) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Már megírták a bestbuyt. :

Pl most bárki, aki olcsóért keres gépet szerintem a D3100+18-55 kombót vegye MM.ben 90k-ért.

(#14691) barrasz válasza .: JuSzT :. (#14690) üzenetére


barrasz
aktív tag

Akkor holnap megyek és megnézem remélem még lesz.
Bár BiriBum talán egy pentaxot javasolt volna,szerintem talán méltatlanul szorul háttérbe a márka pedig még szimpatikusak is.
Akkor lehet már holnap ismerkedhetem a géppel.

[ Szerkesztve ]

(#14692) Stauffenberg válasza barrasz (#14691) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Pentaxból új példányt ennyi pénzért aligha találsz olyat ami nem több éves, már rég kifutott (discontinued) modell (azok is legfeljebb beragadt raktárkészletek). A K-30 érkezéséig elég nagy volt az állóvíz a belépő szinten.

Az a D3100 + 18-55mm VR kombó 90 ezerért nagyon nagyon barátságos (ha tényleg ennyi, mert a weboldalon 110.000 Ft, ami viszont a normál ára).

(#14693) barrasz válasza Stauffenberg (#14692) üzenetére


barrasz
aktív tag

Holnap tudom csak megnézni az MM akciót mert ma dolgozom és nem érek oda de a honlapjukon nem szerepel az akciós ajánlat a D3100-ra.
Remélem csak elfelejtették kirakni,bár a plakáton láttam csak azt nem tudom meddig tart az akció.

(#14694) A Zéé válasza Stauffenberg (#14692) üzenetére


A Zéé
addikt

én óriáslóplakáton láttam tegnap, de a Nikonos topicba írta valaki, hogy a Dunaplazaban "hegynyi" kit van ennyiért.
Ma megyek én is ilyen bolt felé, majd meglesem, hogy mi a helyzet (mert amúgy ahány MM, annyi ár, a webshop is lehet, hogy azért annyiért adja, amennyiért.)

Just a simple Lineman...

(#14695) Stauffenberg válasza barrasz (#14693) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ez csak a webes ár, de kétlem, hogy az MM webshop számára hirdetett akcióban bő 20 ezerrel drágább lenne, mint az áruházban. Bár én nem láttam a plakátot, de arra tudok tippelni, hogy amit 90-ért adnak, az nem a VR verziós kitobjektív.

(#14696) barrasz válasza Stauffenberg (#14695) üzenetére


barrasz
aktív tag

Majd holnap kiderül ha nincs akkor még várok a következő fizetésre.

(#14697) barrasz válasza A Zéé (#14694) üzenetére


barrasz
aktív tag

Majd számolj be ha lehet és hogy mennyi van maradhat-e még holnapra.
Előre is köszönöm.

(#14698) yamal válasza Stauffenberg (#14692) üzenetére


yamal
csendes tag

Most voltam MM-ben 3100 nincs 99 ért 110 felett van valahol az ára.
Ráadásul a webshop árak alacsonyabbak mint az üzletben kiírt árak. De ez jelezve is van valahol.

(#14699) Freddy76 válasza yamal (#14698) üzenetére


Freddy76
addikt

Melyik MM-ben? Mert ahány MM, annyiféle ár...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#14700) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
Topikgazda

mennyi?? EPM1 duplakit 14-42 + 40-150 80k :Y

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.