Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorgo
őstag
Hali!
Ha valaki tud használt, eladó Lumix 20mm f1.7 fix obit, dobjon egy privátot!
Kösz!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Hali!
Kis segítségre lenne szükségem. Apróba feltettem egy hirdetést (most először), ami azóta sem jelent ott meg. Ez azért van, mert vasárnap este tettem fel, ami majd moderálás után (azaz remélhetőleg valamikor ma - hétfőn) kerül fel, vagy elbénáztam valamit ?
Egyébként az aláírásban a lényeg.
[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Nekem is egyik (az ötből!) szempont ami miatt a Pana G3 mellett döntöttem, az a kihajtható érintőképernyő. Korábbi gépemen is az volt, és elég sok olyan képet készítettem vele, amit egyébként máshogy nem lehetett volna (esetleg vakon, mondjuk 20-25 lövésből). Persze más egyebek mellett...
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Nézegetek tartalék akkut G3-hoz (dmw-bld10e), de vagy botrányosan drága, vagy botrányosan olcsó!
Utóbbiak persze filléres kínai cuccok lehetnek, amik kopp ugyan úgy néznek ki mint az eredeti (persze eredeti is kínai, de megbízható).
Valakinek tapasztalata, hogy mit kell elkerülni messze? Ill. mit érdemes megvenni?[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz hegyimorc #3227 üzenetére
Cool a montis videó!
Valóban a szemmagasság a valósághű, persze ha rémisztgetni akarjuk a nem montis emberkéket, akkor mehet lejjebb is
Totál kedvet kaptam hogy én is készítsek ilyen videót, megnézném, hogy fest..! Csak attól tartok, hogy igencsak paráznék, mert ugye nagy ritkán esik az ember, de ha van a fején egy kisebb vagyon, háát.Ennél is érdekesebb viszont, hogy budapesti forgalomban bicajozni sokkal rémisztőbb a valóságban, mint mondjuk visszanézni videóról...
-
gorgo
őstag
Polárszűrő tekintetében az m4/3-os gépeknél is igaz az, hogy cirkuláris poláris szűrőt kell használni? Itt ugyanis nincs tükör/optikai rács/prizma, amivel esetleg interferálhatna.
Avagy itt is megbolondítja az AF-et, egyebet a lineáris polárszűrő?Egyébként valaki nem tudja, hogy a polárszűrős napszemüvegeken milyen van?
-
gorgo
őstag
Nem világos számomra hogy melyik cuccér ölnél Kicsit konkrétabban?
Amúgy meg az iso/megapixel mizériához ennyit szólnék hozzá: Totális baromság, a mostani m4/3 gépek elég gyengén muzsikálnak iso400 fölött. Egyes ritka esetekben (még nem jöttem rá mi ezek ismérve) akár iso2000 körül is születnek meglepően jó képek, azonban ha rákényszerül az ember már iso640 teljesen szar alap képeket ad, ha kevés a fény. Arról meg lehet vitázni, hogy mennyire gyors az AF, meg hogy néz ki az EVF, ha a végeredményen (RAW) vért izzadsz, hogy kihozd elfogadhatóra. Duplán igaz ez a Pana jpeg-re, ami sok esetben gyalázat (utolsó a márkák közt). Embereket, természetet kötelező raw-ban fotózni, aztán meg vacakolhatsz egyesével a feldolgozással.
Minap reggel 8 előtt kicsivel (szórt, hideg fény, mégcsak nem is kevés, mondjuk nem is sok) csoportképet lőttem állványról. Siralmas lett. Ja Pana G3-mal.Nagyon kéne az iso100 vagy méginkább iso50, mellé 8-10mpix pedig bőven elég, e helyett elárasztanak az iso6400 v nagyobb, ill. 16/24/?? mpix hulladékokkal.
-
gorgo
őstag
HORROR Pana G3-mal.
Hétvégén családi esemény volt, melyen mivel én voltam a főszereplő, átadtam a gépet bátyámnak, akinek egyébként egy régebbi fuji bridge gépe van (így nem csak az exponáló gombot ismeri). Mivel sosem használta a G3-at, ezért biztosra ment és iAuto módba tette, úgy lődözött (20mm/f1.7 palacsinta volt fent).
Részletek:
Mivel elég kevés fény volt, az is mesterséges, az UNINTELLIGENS köcsög szoftver a következő beállításokra szavazott:
1) az isot- végig!!! 160-on tartotta,
2) ehhez beválasztott egy lassú szinkronos vakut, ami azt eredményezte, hogy jellemzően 1/10; 1/8 záridőket használt, mindezt egy NEM stabilizált obival
3) aki nem ismeri annak: a beépített vaku általában -1FÉ-vel stabilan alálő, amit ha kompenzálsz Murphy kapásból egy fehér ruhás alanyt dob be aki úgy kiég mint a Reistag.
4) ehhez még portré módot tett és így konvertálta JPG-be, esetenként 1500 K-val durván mellélőve a fehéregyensúlyt:Eredmények:
1) a kevés fény és hosszú záridők, valamint harmatgyenge vaku hatására a képek 15% annyira szar lett, hogy menthetetlenül azonnali törlés (szívem szerint a felét is, de akkor meg mi marad???)
2) amit meghagytam azok is a kevés fény miatt bebukott erősen zajos képek, sok esetben életlenek, ám 9x13 cm-en még elmennek (mivel nincs más választás)
3) a JPEG minőség kritikán aluli, megkockáztatom, hogy egy 20eFt-os kompakt is lealázná
4) szörnyen mellélőtt fehéregyensúly miatt mélyvörös, a portré mód miatt elmaszatolt szar képek sokasága.Konklúzió:
egy új áron 280eFt-os masina a tízszer olcsóbb kompaktok szintjét sem hozta.
Rengeteg utómunkával RAW-ból még megmentettem elég sok képet, ám aki kompaktról váltana felfelé, annak eszébe sem jut RAW-ba is fotózni, azaz úgy megszívja, mint a torkos borz. Plusz, ha nem cseréli le a 14-42-es kitobit, még siralmasabb a helyzete: AF gyorsabb ugyan de sötétebb, gyengébb minőségű képe is van.Véleményem tehát az, hogy kezdők, akik nem feltétlen akarnak megtanulni fotózni, de pénzük van messzire kerüljék el a Pana G3-at. Vagy tanuljanak meg rendesen fotózni, mert nagy szükségük lesz rá ezzel a géppel. Aki meg tud fotózni, az készülhet, mert 10 képből 9-et garantáltan RAW-ból kell majd hívnia (hacsak nem ideális fényviszonyok mellett lődöz).
Hangsúlyozom, fenti tapasztalatok iAuto módban készültek, azaz mintha egy kompakt géppel kattingatnál. Azért lehet vele tisztességes, kitűnő képeket is csinálni! (Csak nem iAuto módban)
E mellé a lehúzás mellé dukálna pár mintakép is, de mivel nem vagyok gyakorlott netre feltölögető, időm se sok amit erre szórjak el, így ha valaki feltétlen látni kíván képeket, az dobjon egy privátot emillel úgy küldök párat.
bye
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Parcinál a pont: az auto mód arra van, hogy ha nem értesz hozzá, vagy nagyon nincs kedved állítgatni, akkor megoldja helyetted a gép a beállításokat.
Egyébként pedig azért volt a palacsinta fent, mert fényerős, és van dof. És megmondom őszintén a bátyámtól is vártam volna némi kreativitást... ez van.
Templomi esemény volt, kevés és sárga fénnyel. Szerencsére viszonylag statikus témákkal. Ha nem ez lett volna, akkor menthetetlenül rossz képek születnek, így RAWból még sokat lehetett menteni. Ám egy kezdő / tapasztalatlan / hozzá nem értő plusz kizárólag JPEG kombináció eredménye HORROR szar.
Úgyhogy ennyi: az iAuto mód kalap szar, a beépített vaku kalap szar, a jpeg motor kalap szar. Még szerencse hogy ezeket el lehet kerülni. Csak arra vigyázz, hogy fontos eseményen TE fotózz
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz haarmaan #4005 üzenetére
No igen, vágom, én nem is hagytam gyárin, hanem levettem 400-ra!! Mondván majd beállítok magamnak magasabbat, ha szükséges.
Az meg hogy hogy adom oda másnak egy dolog: mint mondtam nagyjából ért hozzá, csak atomira lusta volt, azért tette Auto módba. Odaadhatom akárhogyan is, ha aztán átállítja/autoba teszi.
Az esemény végén jött meg a kedve, mert akkor kivette Auto módból, és ekkor már születtek jobb képek is.Minden esetre "jó" tanulság volt
-
gorgo
őstag
Valakinek van birtokában az új X-es összecsukható 14-42mm-es alapzoom?
Mik a tapasztalatok? Minőség?
Esetleg valaki tud a neten róla részletesebb tesztet?Más: e-bayen ajánlhatnátok európai boltokat eladókat akik hazainál olcsóbban adnak üvegeket.
Kösz!
-
gorgo
őstag
válasz Mr.Csizmás #4036 üzenetére
Panasonic H-PS14042-S LUMIX G X VARIO PZ 14-42mm/F3.5-5.6 ASPH./POWER O.I.S.
Mondjuk az árát elnézve nem valószínű hogy beruházok ilyenre, kívnáncsiskodom. Amióta kijött mintha kint sem lenne... Hm, úgy látszik nem fut be vele a Pana.
-
gorgo
őstag
-
gorgo
őstag
válasz hegyimorc #4045 üzenetére
Igen, az Olynak meg ez a baja. Nem elég gyors a zár, szívhat az ember a szűrővel ha sok a fény. De ez még mindig járható út, ellenben ha kevés a fény, az már szívás!
BTW, én még az iso100-nak is nagyon örülnék...
-
gorgo
őstag
válasz hegyimorc #4050 üzenetére
Nem vitatkozom veled, mert egyet értek: 100x inkább fényerő mint stabi. Annak, hogy pana obiknál nem sok hasznát veszi az ember a stabinak, pedig annak az oka, hogy nagyon zsenge hatásfokú stabijai vannak. A kis kitobinál csak egy nyamvadt marketingfogás, annyira semmilyen a stabija, hogy egy rossz vicc!
Szóval csak oda lyukadunk ki, hogy panánál egyedül a fényerő nyerő..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Azt gyanítom, hogy nem ugyan az van. Pont a PH! tesztjében is kibukott, hogy igen gyenge, mintha nem is lenne. MLaca azt tippelte, hogy feltehetően valami kiforratlan firmware lehet az oka, és hogy esetleg emiatt nincs is bekapcsolva, hiába azt jelzi ki.
Magam is tapasztaltam míg használtam, hogy indokolatlanul sok bemozdult kép született.
De pl. a 45-200-as stabija elfogadható, úgy tűnik hogy teszi a dolgát."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz Marseille199 #4334 üzenetére
Heló!
Sokat nem tudok segíteni, ennyit mindössze:
1. akkor kihajtod az LCD-t átteszed a mezőt, és visszacsukod. Egyébként olvastam a manualjában, hogy a mező kurzorgombokkal is mozgatható, már csak azt kellene kitalálni, hogy EVF-ben hogyan lehet. Én nem jöttem rá, sztem sehogy .2. Sztem előfordulhat mindkét verzió (tehát ez nem tapasztalat, csak sejtés), attól függően, hogy mennyire kompatibilis az üveg, van-e valamiféle használható kommunkáció. Ha vmi régi csont manuális, akkor lehet hogy nem örülsz majd. Erre én is kíváncsi lennék..
Esetleg kérdezd meg Rabi Miklóst, ő tuti tudja a választ.3. Passz.
üdv.
-
gorgo
őstag
Hát igen, szépeket álmodunk mindannyian ébren...
Jó régen valahol ezen a fórumon már elhangzott: az mFT KICSI lesz és OLCSÓ. "Nektek is jó, nekünk is jó!" Ismerős a szlogen?
Csak ellentétes szemszögből: a gyártónak lesz olcsó, a júzernek meg kicsi!
Az igazán fasza az lenne ha a Panának vázba épített stabija lenne, és akkor a nagyonfasza árazású Oly obikkal zsír lenne. De NINCS
Így meg kiköhöghetjük az aranyárú Pana obikat, amik azért nagyon jók.
Röviden: sztem is 300k lesz a fényerős zúm.[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Amit még rohadtul nem értek, az a köv: hogyan lehet egyes termékeket -így obikat is- féláron megkapni eBayen. Ennyire nyerészkedők a magyar boltosok?
Hogy van az hogy külföldön ahol jobban keresnek még olcsóbb is?
Tök mindegy, a fogyasztói társadalom az utolsókat rúgja, k**ra az utolsókat..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Khhhhmmmm, azért erre mérget ne vegyél...
Néha ha csont jók a fényviszonyok, akkor valóban, ha nem, akkor kezd durvulni a helyzet.Ha a kamera jpeg minőség az elsődleges, jobban jársz Olyval, mondom ezt úgy hogy G3-m van, nem Oly-m.
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Kösz Fedmanusnak a linket!
Egyből ki is szúrtam az Oly Fisheye konverterét. Próbálta már valaki??? Ha pl a pana 20/f1.7 elé pakolnám, akkor még maradna fényerő elég, összesen sem lenne vészesen nehéz (hát még a 14mm-es palacsintával) és lenne egy óccsó halszemem
-
gorgo
őstag
Öööö, 45 ropi az óccsó...
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Khm,
szerintem annyira nem hűdeszuper a 45-ös videóra.
Túl hosszú, és iszonyatosan "ideges", a legkisebb kézremegés rendesen felnagyítva jelentkezik a mozgóképen, nemhogy kézből valami mozgalmasabb téma. Állványról, vagy biztos kézzel, de így meg melyik nem jó...???
Tény, hogy azt nem csinálja mint a 20-as palacsinta, hogy oda-vissza túlszalad az AF, ám sebességet tekintve nem valami fürge. Egyszer kiesett a téma (emberek) a fókuszból, és legalább 6-8 mp kellett mire visszaállt. Kicsit idegesítő mindez 1.8 rekesz mellett egy fontos résznél, amikor a témád egy szép mosott bokeh ahelyett hogy éles lenne!Komolyan elő kell vennem megint a 14-42 kitobit, sztem videóra jobb, mint a 20-as pala, vagy 45-ös Oly. Nem halálosan éles, na és kit érdekel? Aki azért nyomja fullHD-ban, hogy azt fél méterről nézi, hogy vazz, milyen k**** éles, az el van tévedve...
-
gorgo
őstag
Ha lehet egy építő hozzászólásom:
Szerintem iszonyatos különbségek nincsenek a gépek között, valamint a meglévő objektívpark is egészen korrekt.
Lássuk be: gáz arra fogni ha az ember nem tud jó képeket készíteni, hogy deamásikgépebbenmegebbenjobblenne stb. (értsd jól, nem azt mondom, hogy gáz képeket készítesz, hiszen egyet sem láttam még).
Van jópár igen korrekt kombináció a piacon, ami bőven alkalmas arra, hogy príma képeket lehessen velük készíteni. Tökéletes sosem lesz! Javítani pedig lehet/kell az utómunkával.Röviden: ha rám hallgatsz, nekiállsz és fotózol. Sokkal többre mész, mint hogy a 12. gép apróságain vacilálsz. Persze nekem 8.
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Ahoj!
Fórumtárs ajánlott nemrég vakut (Metz 24 AF-1) utána is néztem, egyel nagyobbnak is, aztán rájöttem, hogy meglehetősen keveset tudok a vakukról. Vagy 5 paraméter, amit nem tudok hova tegyek :-/
Nem tud valaki egy linket bevágni, ami a vakukról ad leírást...?Kösz!
-
gorgo
őstag
Ami az új Oly kitobit illeti, szerintem ostoba dolog fikázni, abszolút korrekt makrókat lőttek vele. És tényleg, nem vérprofiknak szánják, akik a fotózásból élnek, és extrém körülmények között akarnak csúcsminőségű képeket készíteni. Szóval teljesen rendben van.
Illetve gőzön sincs mennyibe kerül, ez azért majd változtathat a képen. Ha meg már minden áron hasonlítgatni van kedvük, akkor szerintem egy minőségibb, árban hasonló kompakthoz kellene, mert tutira nem FullFrame-es emberkék veszik majd másodgépnek...
-
gorgo
őstag
Csókolom!
Hm, lenne pár láma kérdésem vaku ügyeben. Kinéztem egyet, (Mezt MB36 AF-5) de nem világos számomra, hogy mennyire kommunikál a géppel. Alkalmas rendszervakunak, vagy manuálisan kell minden szart állítgatnom? Pana G3 vázra tenném.
Egyáltalán a 4/3 flash mode kompatibilis az m4/3-dal?Elegem van már az olyan képekből, amin egy sötét háttérben középen egy kiégett téma van. (20mm-en előfordul) Illetve egy beépítettnél erősebb vaku sosem árt...
Persze alternatívákat is szívesen vennék, nem ragaszkodom ehhez.
Kösz!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Boldog-ulj!
G3 tulajok tapasztalatát kérdezem vakuzással kapcsolatban: elvileg a tetves user manual szerint a G3 vakuzás során kétszer villant (=TTL módban működik). Na, most vagy én vagyok totál vaksi, vagy olyan kurva gyorsan villant 2x, hogy a közöttük lévő különbséget nem veszem észre. Pedig direkt teszteltem, csak erre figyelve. (kivétel vörösszem-hatás csökkentő módban, ott tényleg megvan a kettő).
Minden esetre a végeredménnyel nem vagyok túl elégedett: közeli témákat rendesen túlexponálja szinte mindig, az 1.5-2m távolságra lévő téma nagyjából helyesen exponált, a háttér pedig kellemesen sötétbe hajló (azaz a kép teljesen egyenlőtlenül megvilágított)
Külön szopató téma volt a fekete felsőt viselő egyén (mátrix fénymérés volt beállítva és nem szpot!) ezek a képek rendesen alulexponáltak lettek.
Mindezt a 20/f1.7 palacsintával, ami ugye fényerős...Külön érdekessége volt a szitunak, hogy volt ott egy Canon 550D is (méghozzá KIT obival). Azonos témákról készített 54 darab hibátlanul exponált képet, pedig az is beépített vakuval dolgozott... Lényegtelen, hogy közel, vagy távol volt a téma, de a legdurvább az, hogy a háttér is teljesen korrektül megvilágított minden képen! Fehéregyensúly terén hasonlóan alázta a G3-at, gyakorlatilag hibátlan minden kép, ugyan ez nem mondható el a G3 képeiről (nem tragikus, de akadt pár fals).
Külön paraszt dolog a Panától, hogy pl. az Oly 45/f1.8-cal olyan gyönyörű vámpírok bálját lehet lőni, mint annak a rendje. Kismillió nagyon durva vörösszem...Az a jó a Panában, hogy mocskossul drága (csekély 85ezer hozzá egy 36-os külső rendszervaku, ami G3-mon ráadásul nem is mindent tud - nem is tudom, hogy most sírjak vagy nevessek, annyira gáz). Cserébe kurva sokat utómunkázhat az ember (gyenge jpeg minőség).
Szóval nem vagyok meggyőződve, hogy a G3 TTL módban vakuzna, és ezek után vegyen botrányosan drága DMW-FL360-t??? Ha lenne kidobandó 85ezrem se!
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
hmm, elnézve az obikat a Fuji crop factora 1.5X, azaz jó eséllyel készítenek majd m43 obikhoz adaptert... Kérdés, hogy mennyit kérnek el az vázért, és kishazánkba mikor jut el...
Hétfőn okosabbak leszünk."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Mit kóstálhat manapság használtan 50/f1.2 manuál obi? Canon vagy hasonló...
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
teljesen OFF, de nincs neki fórum:
Adobe ACR-t szeretnék használni, ha lehet "magában" vagy minimális gazdaprogrammal. Mindenféle sokgigás memória és tárhelyzabáló fotoshop, és buzeráns kötelező-ha-megdöglesz-is katalogizáló lájtroom nélkül. Lehet?"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
He-he, neki csak volt olyan obija, ma vettem meg tőle , csak nem igazán néztem az áraknak utána, ezért kérdeztem... Portréhoz kiváló lesz! F2-n meg már karcol ha az kell.
Tapasztalat: 1.2-n brutál a DOF, pinpoint fókusz nélkül pontos fókusz nagyon a szerencsén múlik
-
gorgo
őstag
Manuál obinál úgy jön elő a pinpoint fókusz, hogy lenyomod a vezérlőtárcsát ami ugye gomb is. Az ugyanis AF-es obinál csak az exp. korrenció és blende között váltott, de mivel ekkor nincs blende ezért A módban alapból exp.korrekciót állítasz vele, ha lenyomod akkor meg beugrik a pinpoint! ügyesen megoldották.
-
gorgo
őstag
Így van, manuálnál azt állítasz élesre
amit akarsz(helyesebben: amint TUDSZ/sikerül!). És azt is eldöntheted, hogy használsz pinpointot, (azaz -asszem 4x!- belenagyít a közepébe) vagy szemre állítod élesre f1.2-n, ahol olyan szűk a mélységélesség, hogy azt egy egérmozin >50%-hogy pontatlanra állítod be.Ha a végeredményt papírra előhívatod, és nem poszterméret, akkor nem gond, egyébként pedig nyavalyoghatsz, hogy basszus nem az orra, hanem a füle lett éles...
Igen, és mindent azért nem lehet egyszerre. Meg kell elégedni, hogy csak a közepén van pinpoint, de aki komponált már annak ez sem gond.
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Hmm, azért jó hogy lesz, még ha nekem nem is
A normál zoom nagyon fasza tartományban van. Kár, hogy konstans... Nem értek az optikához, de ez véletlenül nem spórolás a gyártó részéről?? Ugyanis ha nyitva is jó egy obi, akkor lejjebb zárva még jobb! Ha nincs más ok, akkor arra következtetek, hogy spóroltak. Kevesebb anyag és munka. Bár kisebb a súly, viszont én inkább örülnék +50-80g-nak ha rekeszállítás lenne. Persze ez értelmetlen szófosás, mert sosem lesz...Off: tud valaki olyan üzletet, ahol élőben nagy választékban vannak (megtekinthetők) fotós hátizsákok. Kinéztem a Vanguard BIIN47-et, de megnézném, ha lehet.
-
gorgo
őstag
válasz Mr.Csizmás #6527 üzenetére
Jó-jó, na, nem volt még ilyenem . Furcsállottam is! Örvendetes, hogy lehet rekeszelni!
Lássuk az árat"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Mintakép az új üvegemmel. Fájintos darab, remélem összeszokunk. (canon nFD1.2)
-
gorgo
őstag
válasz sebipayne #6609 üzenetére
Tulajdonképpen szerintem te elírtad, ugyanis egész pontosan kiszámolva 1.96 a szorzó, ami elhanyagolhatóan kis hibával 2. Mind videó mind fotó alatt.
Egyébként amit kollega belinkelt Voigtlander 25/0.95 az igencsak ott van a szeren. (és a videó is irigylésre méltó). Az az obi állóképben jelenleg a legjobb elérhető minőséget nyújtja m43-on cserébe nincs AF és nem olcsó az igaz.
A 35mm-t pedig neked kell tudnod. Én azért nem értem a kérdést, mert ha egyszer cserélhető az obi, akkor ha nem tetszik, csavarsz rá másikat. Vagy ráhegeszted? Tutijó üvegek vannak már m43 alá, a profi DSLR és az m43 közti fő különbségek nem az obik minőségében van, persze nem mondok neked ezzel újat.[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Súgjatok: a panasonic RAW hány bites színcsatornánként?
-
gorgo
őstag
OMG, WTF is OM-D ???
(súgjon már valaki mi ez!)
..olvasok itt ilyeneket hogy kiterjesztett dinamikus tartomány, meg iso25k. Baromság, marketing maszlag. Fele lesz ennek igaz: ideadják az izó25k-t amit a hajunkra kenhetünk. Elég jó a hozzáállásom?"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz Superbad #6929 üzenetére
Itt tesztelnek rendszervakut és egyéb, olcsóbb vakut is, olvasd el:
Aztán ha megvetted akármelyiket is kérjük a tapasztalatokat!
Egy javaslat: olyat válassz, aminek nemcsak dönthető hanem forgatható is a feje, amennyiben emberekről is akarsz jó(bb) képeket készíteni!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest