Hirdetés
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
-
bebeago
tag
válasz Sanyabá #97552 üzenetére
Üdv!
Hátha ez segít, távirányítók összehasonlítása:
Magic Remote -
Tigerclaw
nagyúr
válasz Sanyabá #97553 üzenetére
Az árukeresőn jóval kisebb az árkülönbség és ott a 7400 is olcsóbb annál amit linkeltél.
Ott 225 vs 247, de így is úgy tűnik, hogy érdemesebb az olcsóbbat rendelni, mert az extra távirányító csak kb. 12k.Szóval az a TV jó választás, amit linkeltél, csak máshol kicsivel olcsóbban meg tudod venni, csak érdemes rendelni hozzá egy magic remote-ot. Az elmúlt 4 évben mindig más távirányító volt.
Esetleg ha a HDR fontos és az ambilight is jól jön, akkor hasonló, vagy olcsóbb áron van Philips, aminek HDR10+ és Dolby Vision minősítése is van, a HDR10 és a HLG mellett, míg az LG-nek csak az utóbbi kettő van. De minimum PUS67xx -es legyen vagy nagyobb számozású, mert onnantól van ambilight. A Philips Saphi saját smart OS-e számomra ismeretlen, míg az LG WebOS bevált rendszer.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
V8engines
tag
válasz junior19 #97545 üzenetére
"[link] Itt van az MP4-es verzió linkje, ezt kicsomagolod, s benne lesznek külön a fájlok."
Ezt le merjem tölteni, nem kapok vírust? Ez egy másik parám, nem hiányoznak a sz@rakodások. Újratelepítés, hozzá keresni egy rendszergazdát. Mert aki volt (csinálgatta nekem), eltűnt.
Egyébiránt, haladok a képmód-szem tesztekkel. Mindenhogy úgy alakul, ugyanazokkal a beállításokkal (Haladó 1-2, Színház, Eco, Eredeti, Élénk, többi kihagyva részemről) és még mindig minden kikapcsolható "csodaság" kikapcsolva, az Eredeti színvilága tetszik.
Nem homályos, nem zavaró, tiszta, élénk képek, jó színek.De ki fogom még próbálni talán az ajánlott USB-s, vagy TV-n Youtube app-os dolgot.
Ez ügyben azt hiszem már ennyi voltam, nem is traktálnék már vele itt senkit.
-
ultio
aktív tag
válasz Tigerclaw #97555 üzenetére
A Philips OS-e, igaz régebbi tévén, nagy csalódás számomra. Össze se lehet hasonlítani a LG-vel.
A Philips tévét, amit én néztem, nem támogatja pl. az HBO GO. Iszonyat lassú a menüje, alig van hozzá program, sima távirányítóval csak szenvedés az okos funkció használata.
De mint sima tévé rendben van szerintem.rasti rusti
-
mrmrg
tag
Sziasztok!
Távirányító témában kérnék segítséget.
Adott egy 42LF652V típusú tv.
A gyári távirányítója: AKB74455403, illetve az mr600 as magic remote.
Mivel egyiket sem árulják már szinte sehol, az lenne a kérdés, hogy melyik utód távirányító kompatibilis teljesen a fenti tv-vel.
Van aki esetleg tudna típusszámokkal segíteni?Előre is köszi,
Üdv, G. -
mobilizmo
Topikgazda
válasz Tigerclaw #97558 üzenetére
Régebbi tévém 47LB679V és most karácsonykor meg 43PUS7304/12 vettünk. Az LG-t is szeretem, de a Philips komoly minőségi ugrás mind kép minőségben, mind dizájnban és az android is sokkal jobb, gyorsabb, mint a WebOS 1.5. A légegér hiányzik, de majd beszerzünk hozzá valamilyet.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
törölt tag
válasz -=RelakS=- #97562 üzenetére
Amikor elromlott azt lb távja, vaterán találtam valami utángyártott königet, 3ezer pénzért. Műkszik is csak egy hónap múlva tűnt fel, hogy nincs rajta házacskás gomb, amivel a smart menüt lehet lehívni. Akkor vettem észre véletlenül, hogy a másiké is jó.
-
Doller
tag
Az LG távírányító jó eséllyel vezérli a többi tvt is, teljes körűen.
A Panasonic is majdnem mindent tud, ha másik a típus is, ugyanígy a Samsung is.
A Sony és a Philips már válogatósabb, de jó eséllyel már a menüt is lehet használni.
Akinek meghal a távirányítója, de vagy ugyanolyan márkájú tv otthon, először próbálja meg azzal használni. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz #52931072 #97561 üzenetére
Lehet hogy csak pár extra gomb funkciója változik évente, vagy egy sponsor, pl. Netflix fizet nekik, hogy legyen saját gombja a távirányítón. Emiatt adhatnak ki évente új távirányítót. Az mondjuk szemétség az LG-től, hogy úgy kommunikálja, hogy X tipus Y éven kijött tévékhez jó.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
törölt tag
válasz Tigerclaw #97569 üzenetére
Megszámoltam, az uj és um tv távján ugyanolyan és ugyanannyi gomb van csak kissé más elosztásban. Mégis teljesen más a száma. Szerencsére kis nyomozás után 3ezer körül lehet találni utángyártottat.
Gondolom az új széria távja 5 grammal könnyebb lett, ami jelentős megtakarítás 30milliós darabszám mellett. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz mobilizmo #97560 üzenetére
HDR-ben a specifikációt tekintve tavaly óriásit ugrott a Philips. Talán nincs is más olyan TV ami ennyi HDR szabványt támogatna...még a csúcsmodellek között sem, miközben ők leviszik szinte a belépőszintre. Az ambilight is rengeteget hozzátehet az élményhez.
Persze lehet hogy az ördög a résztelekben bújik el. Ki tudja milyen kiskapuk vannak pl. a Dolby Vision-ben, hogy sikerült rátenniük olcsóbb tévékre is, még ha nem is gondolunk bele, hogy a Dolby jó pénzért bármire tesz plecsnit. Lehet hogy többféle Dolby Vision van csak nem reklámozzák, hogy melyik tévémodell melyik verzió igényeit teljesíti.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz #52931072 #97571 üzenetére
Lehet hogy a hardverén és a firmware-én finomítanak évente kicsit. Pl. más bevonatot kap a görgető, meg javítanak a mozgásérzékelésen, vagy a mikrofonon. Az én UH-samon pl. nincs Netflix gomb, de van 3D mert akkor még voltak 3D-s TV-k.
-
mrmrg
tag
Koszi a tippeket:-)
Magic remote-bol is van vmi realis, bevalt alternativa az mr600 helyett? -
Heroes fan
őstag
LG 49UM7000PLA ezt a tévét vettük meg,és ha rákötjük a gépet hozzá akkor a hdmi csatija van csak akkor elvesz csomó fps-t mi?
Youtubot a saját belépési fiókkal lehet használni? -
bollokcs80
Korrektor
válasz Heroes fan #97576 üzenetére
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni új TV vásárlásával kapcsolatban, mivel 8 éves, remek kis 32"-os Samsungom lassan de biztosan haldoklik.
Elsősorban filmnézésre (letöltött filmek, DVD/BD), kisebb mértékben "hagyományos" TV- nézéshez keresnék valamit, 150.000 forintig. Bőven megelégszem a 43"-al (ha jól láttam, ennél kisebb méretben nincs értelmes tudású, nagyobb viszont nem fér el), legyen elegengő csatlakozó (legalább 3 HDMI, 2 USB Wifi/LAN, optika), tudja a 100 Hz-et (illúzió?) és legyen Youtube kliens.
Eddig ezeket néztem, de más típusokat is szívesen veszek, ha valakinek jó tapasztalatai vannak:
Előre is köszönet minden tanácsért, javaslatért.
[ Szerkesztve ]
B.Cs.
-
lacko6
senior tag
Hi.
Mit erdemes venni 43" ba,ami tudja a dolby visiont? -
bollokcs80
Korrektor
Bocs, nem válasz akart lenni.
B.Cs.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz lacko6 #97578 üzenetére
Olyan méretben talán csak a Philipsnek van Dolby Visiont támogató tévéje. Jellemzően magasabb kategóriás tévékben van ilyen támogatás és azok a modellek magasabb képátlóval kezdenek. A Samsung sehol sem támogatja, az LG csak OLED-ben és bizonyos Nanocell tévéiben, de azok nagyobb méretűek.
Ha a pénzbe belefér, akkor a PUS73xx modellt, mert abban magasabb szintű androidos smart TV OS van, valószínűleg több appal. Ha nem, akkor a PUS67xx, vagy PUS68xx, amikben Saphi rendszer van. Az abszolút belépő a PUS65xx, de abban "még" Ambilight sincs.
Annak azért szerintem nézz utána tesztekben, hogy ez a Dolby Vision logo mennyiben realizálódik a képminőségben, mert gyanúsan olcsón támogatják az összes HDR szabványt.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz bollokcs80 #97577 üzenetére
A 100Hz-es megoldások 200k HuF körül kezdenek, de lehet hogy 43-as nincs is közöttük.
Az arukeresot javaslom böngészni, mert azok a belinkelt tévék jóval olcsóbban is megvehetők máshol. A biztonsági választás az LG, és Samsung. Ha nem fér el nagyobb, valószínűleg az Ambilight nem lenne nagy élmény és a Philips-et nem javaslom.Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
aktív tag
Nekem ez van [link] neked is ilyen kell, amiket felsoroltál mindet tudja.
Karácsonyra vettem, 150e volt a MM-ban.Itt a specifikáció [link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A 7450-hez adják a magic távot, a másik kettőhöz szerintem nem. Más lényeges különbség a képminőségben szerintem nincs, esetleg a talpuk más.
-
Trolee
aktív tag
Helló.
Audio kábellel csatlakoztattam az Lg 55b8pla tv-m az LG Hi-Fi-hez, de a Hi-Fi-n késik kicsit a hang, ez akkor feltűnő ha egyszerre hallgatom a tv hangszóróival, ezen lehet állítani?
Köszönöm. :R -
ultio
aktív tag
Az LG 55UM7450PLA tévének gigabites a LAN portja, vagy csak 100-as?
rasti rusti
-
junior19
senior tag
-
Sinu
senior tag
Sziasztok!
Anyukáméknak vennék 65" 4k TV-t. Leginkább ágyból fekve, este nézik, de később lehet kikerül a nappaliba. Kábel adások mennek, de kezdenek rákapni a Netflix - HBO vonalra.
Ezer éve LG-t használnak, maradnának is a márkánál.
A keret 200 körül van, az alábbiak közül melyiket érdemes? Bevallom, nem nagyon látom a különbséget...
Displayspecifications oldalon a kiszemelt háromból csak kettőt találtam.
LG 65UM7100PLA SMART UHD 4K TV - 136K
LG 65UM7000PLA SMART UHD 4K TV - 171K
LG 65UM7450PLA SMART ULTRA HD 4K TV - 209KKöszönöm, ha tudtok tanácsot adni
No Future
-
Tigerclaw
nagyúr
Este nézős TV-nek én VA panelest vennék, a sokkal jobb feketék miatt. Este bosszantó tud lenni az IPS "szürkés lilás" feketéje. de ezekben csak bizonyos méretben van VA panel. A 7100-as sorozatból pl. a 60 inches, a 7450-es sorozatból meg az 50 és 70 inches verzió VA paneles elvileg.
A lábkialakítást nézd meg előre, mert van amelyik 2 lábas és nem fér el minden bútoron.
A hálószoba elég nagy ekkora tévéhez? A jelenlegi TV is hasonló méretű? Sokkoló tud lenni mindenkinek, főleg a szülők számára egy ilyen óriási tévé, ha előtte jóval kisebb volt. Főleg ha szépen be van rendezve, aztán bumm ott egy "mozivászon".
[ Szerkesztve ]
-
Heroes fan
őstag
Egy 2060-as mennyire hajta meg a tévémet?
-
veterán
válasz Heroes fan #97597 üzenetére
Mármint?
Játékra gondolsz? -
Tigerclaw
nagyúr
válasz Heroes fan #97597 üzenetére
60Hz a limitje FHD-n és 4K-n is. Ha nézel kártyateszteket biztos találsz ilyen felbontásokhoz számokat. Gondolom FHD-n limites lesz, 4k-n gondolom nem. Elvileg nem támogatja a Freesync szerű dolgokat. Érdemes játék vagy PC módba tenni az alacsonyabb késleltetés miatt, amikor játszol.
Engem mondjuk sosem zavarna ha minden játékom fixen 60fps-el futna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest