Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
direwolf
őstag
-
Watt25
veterán
válasz direwolf #52301 üzenetére
Viszont a 10mbit nagyon kevés. Még SD adáshoz is épp csak elég ha igazán éles képet akarsz nézni.
Ez is elég nagy túlzás, tudva, hogy a DVD-ken sincsen 8-9Mbit/s-nál nagyobb MPEG2-es anyag. (És ugyebár a HD-s csatornák nem is MPEG2-esek, hanem H.264-esek.)[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
picstike
tag
Sikerült megvennem az 42lb671 tv-t
Mi kell hozzá,hogy a laptoppal össze legyen kötve?
A telefonnal már müxik,de a laptopot nem látja -
Lebowski
tag
válasz retesz147 #52289 üzenetére
Szia,
Nekem még másfél évet sem bírt ki, de a probléma nem a görgő, hanem a rajta lévő gumi. Ez csúszik el a műanyag görgőn, mivel elöregszik(?), a műanyag görgő felülete pedig teljesen sima.
A megoldás: vettem egy gitárpengetőt, először ki kell pattintani az összes gombot majd a görgő körüli keretet. Annyira szét kell szedni, hogy ki tudd emelni a görgőt. Hasonló egy egéréhez. Le kell szedni a gumit a műanyag kerékről, én megtisztítottam a gumit és a műanyag kereket is(zsírtalanítás), majd egy csepp ragasztóval fixáltam a gumit a keréken. Én ugyan pillanatragasztót használtam, de inkább valamilyen lágyabb ragasztót ajánlok, mivel, ha ez melléfolyik, csúnya felületet hagy maga után, vagy fix lesz a görgő Pont ezért teljesen szét kell szedni a távot, nagyon nem ajánlom beépítve ragasztani. Végül már csak össze kell legózni az egészet és lehet használni újra.[ Szerkesztve ]
-
picstike
tag
válasz Midway #52306 üzenetére
Én rettenetesen féltem a tv adások miatt. Nálam analog van és féltem,hogy élvezhetetlen lesz a műsor. Tévedtem! Teljesen meg vagyok elégedve. A telefonról tök jól játsza le a filmeket.Még én is ismerkedem vele,de nem tapasztaltam volna,hogy lassú lenne a böngészés,vagy a csatorna léptetés.
-
-
carex6
csendes tag
válasz picstike #52304 üzenetére
1 hónapja vettem én is ilyet. A mások által már leírt - ez nem pc, hanem tv - megállapítás mellett jól használható. Kötöttem össze laptoppal hdmi-vel, illetve wifin keresztül is megtalálták egymást. Talán a win 8.1-nél van a file, jobb gomb Play to... opció. A VLC media playerben meg a lejátszás menüpont alatt engedélyezni kellett az upnp-t.
-
picstike
tag
válasz Watt25 #52308 üzenetére
Tévedsz! A munkámból adódóan sok digitális műsort néztem. Tudom hogy mennyivel jó,analog szóba sem kerülhet,de ennek tudatában nem panaszkodom! A sarkok kissé sötétebbek ennek tudatában vettem a tv-t de nem panaszkodom. Egyb. ha nem figyeli az ember,észre sem venné. Ha itt nem olvasná nem tünne fel max 1/2 év után
-
farkas-j
őstag
válasz picstike #52304 üzenetére
1. Ha vezeték nélküli képtükrözésre gondolsz, akkor a VIDI jöhet szóba, amennyiben teljesíti a laptopod az Intel követelményeit.
2. DLNA kapcsolat, amikor is hálózaton elérheti a TV-d a laptopon megosztott médiatartalmakat. Ehhez szükséges egy DLNA szoftvert telepíteni (Win 7-től már az MS MediaPlayer támogatja). Nekem ehhez a Serviio program vált be.
3. Amennyiben ragaszkodsz a képernyőtükrözéshez, akkor vagy HDMI kábelt használsz, vagy veszel egy EZcast adaptert a TV-dhez (pl ilyesmit), telepíted hozzá a szoftvert és működik.[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
amtibacsi
aktív tag
Kipróbáltam a Hdmi kábellel a TV-t összekötni a Waytek beltérivel (mindigtv) Biztos rossz a szemem, de alig van különbség, ráadásul a beltéri nem kapcsolja át a TV-t Most rajta van mindkét kábel, így átkapcsolja és vissza is kapcsolja.
-
-
hadogabi1
senior tag
Itt szerintem amúgy ne kérj tanácsot uhd-ból. Mindenki uhd ellenes. Persze akiknek nincs plusz 200 ezrük a tv-re azok mondják a legjobban hogy mennyire gagyi az uhd és társai. De hát ilyen az ember hiába tudja hogy van jobb ha nincs rá pénze elkezdi lehúzni a jobbat és folyton arról beszél hogy te mennyire nem értesz hozzá hogy ilyet vettél ő meg mennyire ért hozzá hogy olcsóbban megúszta. Igazából amikor én vettem a 55ub850v-t lényegtelen volt hogy most 300 ért egy sima full hd-t vagy 400 ért uhd-t. A játékoknál kihasználom persze mindenki mondta hogy felesleges nincs rá tartalom. Webszerkesztéshez is jól jön stb. Az hogy jelenleg nincs rajta film ami valóban olyan felbontással megy az másodlagos tudom hogy tv de nem minden évbe vesz az ember 3-4-500 ért új tv-t. Hogy majd most veszel full hd-t és ha jönnek tartalmak 2-3 év múlva cseréled uhd-ra.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
Gilthanas
aktív tag
Sziasztok,
Találtam egy elég gonosz tesztvideót 4K TV-re. Tüzijáték fekete hátteren. Ha valami megizzaszthatja a panelt akkor az ez. Gyors, világító/villogó mozgás, fekete hátteren. Még nem tudtam megnézni, mert munkahelyemen vagyok, de ezt rádugnám egy boltban a TV-re.
Ez egy Skyfall trailer 4K-ban szintén sok gyors mozgással: [link]
[ Szerkesztve ]
Egy gödör ásásán kívül kevés dolog van amit rögtön legfölülről lehet kezdeni.
-
luckyman
aktív tag
Tényleg, HDMI.
Be lehet úgy állítani, hogy ha bekapcsolom a konzolt (Xbox 360) átkapcsoljon a tv? Most HDMI 1-be van kötve, ha bekapcsolom feljön a HDMI buborék, de kézzel kell váltani. -
direwolf
őstag
válasz Watt25 #52303 üzenetére
Ugyan már, ne vitatkozzunk ezen. 10mbit kép + 128kbit hang 1,5 óra <9GB Szerintem ez rajzfilmre se mindig elég, nemhogy interlacelt filmekre. Nem is értem a broadcastban miért ragaszkodnak az interlacehez, az mpeg alapú kódolások nagyon nem szeretik.
Amúgy a DVD csak 720x576. Ez nagyjából az ötöde az 1920x1080-nak! A h.264 vs. mpeg2 meg kb. 1:2 sávszéligényű. Annak a 10 mbitnek inkább a 20-hoz kellene közelítenie.
Egyébként értem, hogy neked elég ez, ezt el is fogadom. De te is fogadd el, hogy van aki szeretné ha az adott technológia ki is lenne használva."I've seen things you people wouldn't believe"
-
Morris
veterán
-
cidalain
veterán
-
Watt25
veterán
válasz direwolf #52324 üzenetére
Amúgy a DVD csak 720x576. Ez nagyjából az ötöde az 1920x1080-nak!
De ez most hogy jön ide? SD-ről volt szó, azt mondtad, szerinted ahhoz is kevés a 10Mbit/s. Ezzel nem értek egyet. (Már csak azért sem, mert megkérdezném, hogy hol kapsz ennél jobb minőséget? Ha egy DVD-n sincs jobb minőség (SD esetén), akkor hol??? Hogy jutsz hozzá ennél jobb minőséghez?)Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
amtibacsi
aktív tag
válasz carex6 #52319 üzenetére
Arra gondolok, hogy amikor bekapcsolom a beltérit, akkor átkapcsolja automatikusan a TV bemenetét scartra és egyből tudom nézni az adást. Amikor kikapcsolom, akkor visszakapcsol analógra és megy tovább a műsor. HDMI kábelen ez nem működik, a TV távjával kell átkapcsolni. Most van Scart is meg HDMI is egyszerre :-) Lehet, hogy a beltéri nem ad valami kapcsoló jelet HDMI-n ?
-
hadogabi1
senior tag
válasz Gilthanas #52321 üzenetére
Én a dubaji tüzijátékot néztem 4k-ba. Ott se volt igazából látható a drop és társai. Bár biztos hogy lenne pár olyan ember aki látna már csak azárt is.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
farkas-j
őstag
válasz hadogabi1 #52320 üzenetére
Hidd el, a többség nem irigységből beszéli le a fórumtársakat az UHD-ről! Az okok:
1. A kisebbik probléma: jelenleg alig érhető el forrásanyag. Még a FullHD is most kezd csak igazán felpörögni.
2. A nagyobbik probléma már a látás fizikai jellemzőiben keresendő. Most inkább csak idézgetek a Google találataiból:
hwsw:
Ahhoz, hogy az UHD felbontás valódi előnyei kijöjjenek, érzékelhetővé váljon a felbontáskülönbség, három méteres távolságból kellene nézni egy 85 hüvelykes kijelzőt, de ahhoz, hogy egyáltalán észrevegyen az emberi szem bármilyen különbséget, ugyanekkora távolságból nézve legalább 50 hüvelykes kijelző kell - derül ki Carlton Bale házimozi-szakértő írásából. A most sztenderdnek számító 42 hüvelykes képátló esetében a 4K kiélvezéséhez 60 centire kellene megközelíteni a kijelzőt, ami teljesen életszerűtlen. A Carlton Bale által rajzolt ábrán jól látható, hogy 6 méter távolságból teljesen mindegy, hogy 4K vagy 480p-s képet nézünk egy 60 hüvelykes képátlójú kijelzőn is. Ezekből a fizikai, illetve biológiai törvényszerűségekből kiindulva szomorú tény a geekek számára, hogy az 1080p, vagy akár az annál kisebb felbontások is teljesen elegendőek a legtöbb szoba- és képernyőméret kombinációjában.birdie.hu:
...egy 55″-os Full HD tévé ideális nézési távolsága a saját gyakorlati tapasztalatokon nyugvó tesztem szerint 55/42×2, azaz 2,6 méter, innen láthatóak majd jól a részletek, vagyis ha ennél távolabb ülünk, akkor a Full HD adta részletesség egy részét észre sem vesszük. Ultra HD-nél e távolság felét kell vennünk, azaz egy 55″ felbontású Ultra HD tévétől nekem személy szerint 1,3 méterre kellene ülnöm, hogy a részleteket el tudjam különíteni, azaz kihasználjam a panel felbontását. Ilyen közelről egyébként már 50 foknál nagyobb látószögről beszélhetünk, ami a THX ajánlását jóval felülmúlja, vagyis túl közelről nézzük a képet....
...a THX szerint 30 fokos látószögnél tovább növelve a képméretet nem pozitív, hanem negatív változás lép fel a nézői élményben...Geeks.hu: Milyen messziről nézzünk TV-t
Linkelhetném még tovább de nem teszem. Egy mai háztartásban általában 32" - 60" közötti TV-k vannak (itt már erősen jóhiszemű vagyok, mert a 42" - 47" a legelterjedtebb), és a lakások zömében nem 1-1,5m-ről néznek TV-t. Aki monitornak (is) használja annak esetleg van értelme az UHD-nak, bár én személy szerint nem szívesen ülnék egy 60"-os monitor elé, mert elfáradna a nyakam A jelenlegi 27"-os monitorom bőven kielégít.
A lényeg, hogy érdemes átgondolni, hogy megéri e beruházni UHD-be![ Szerkesztve ]
-
MrBazsi
senior tag
Akkor újra feltenném a kérdésemet, rövidebben:
Régi LD4 szériás tv-met cserélném le lassan mire érdemes ami tudja ugyanezt a szintet? egy pár új tvbe belefutottam ami felhős, sportközvetítésnél mossa a képet, a fekete meg inkább kék...
Ki mire esküszik az újabbak közül? LM6 vagy LB6 széria?[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz farkas-j #52335 üzenetére
Perfekt összefoglaló!
Korábban vitáztunk a témában, hogy az emberi éles látás 1 szögperc: "A person with 20/20 vision can resolve 60 pixels per degree"
Akkor is hülyének nézett pár fórumtárs, mint a felhősödéssel kapcsolatban..."I've seen things you people wouldn't believe"
-
lukgab
tag
válasz farkas-j #52335 üzenetére
Én ezt tervezem megvenni LG 49UB850V és hozzá csináltatok egy normális - kihajtható, dönthető állványt anyagköltségen 5eFt ért. Ezek után nem csak hogy balra / jobbra tudom húzni és a végén fordítani is a tévét, hanem még lehetőségem lesz minimálisan lefele is dönteni.
Amúgy érdekes, engem inkább arról próbáltak meg lebeszélni, hogy nem kell 3D, akkor inkább 4K .. nem pedig fordítva. Nem akarok 5 évig tv-t venni, ebbe meg már van minden, ami jó lehet a következő években és addig meg elleszek a 1080p/2160p tartalommal és a játékokkal.
Ryzen 5900X + TUF x570 + RTX 4090 // LG C2 // LG CX // ZyXEL 326 NAS
-
Watt25
veterán
válasz direwolf #52337 üzenetére
Én nem írtam ilyet. Azt írtad, hogy szerinted SD-hez is kevés a 10Mbit/s, én meg azt, hogy szerintem HD-hoz is elég (H.264 esetén) és simán vannak olyan HD csatornák, amelyek hozzák (akár meg is haladják) ezt a sávszélességet.
-
carex6
csendes tag
-
Shingen
addikt
válasz jézusom #52201 üzenetére
1TB 2.5" az viszi simán.
1.5TB 2.5" volt akinek ment/volt akinek nem.
2TB nem tud meghajtani egy usb, 2TB már a külső tápos ajánlott 3.5".
3TB meg főleg a 3.5", de az Lg ügyfélszolgálata 2TB ajánlja a hdd Tv-re kötni.
Persze vannak kivételek, volt akinek 3TB is kezelte a TV.風林火山
-
Watt25
veterán
válasz amtibacsi #52344 üzenetére
Szerintem mindegy. Nálam, ha bekapcsolom a SimpLink-et, akkor a Blu-ray lejátszó átváltja a tévé bemenetét a lejátszó bekapcsolásakor. (Sőt, úgy rémlik, hogy a kikapcsolt tévét is bekapcsolja, de erre nem merek megesküdni.)
-
-
farkas-j
őstag
válasz Shingen #52343 üzenetére
Szerintem egy kicsit sántít a leírásod, mert nem a tárhely méretétől függ a HDD áramfelvétele. Két azonos kapacitású HDD között, még azonos gyártó de más széria között is mértünk 160mA áramfelvétel különbséget! A mostani 1TB Hitachi HDD-mnek kisebb az áramfelvétele mint az 500MB-os Toshibámnak. Az áramfelvétel a motortól, az elektronikától és a tányérok számától függ.
-
Shingen
addikt
válasz farkas-j #52348 üzenetére
Nem mondom, hogy nincs igazad.
Csak érdekelne te mivel magyaráznád, hogy 2.5" hdd-nél csak 1TB vagy még 1.5TB előfordul.
A 2TB már mind 3.5" egyértelmű a nagyobb adattár miatt több tányér van bennük ,azoknak a mozgatásához több áramra van szükség.
3.5" mind külső áramellátásúak.[ Szerkesztve ]
風林火山
-
törölt tag
válasz Morris #52329 üzenetére
Tévézés, filmnézés közben mi a lassú? Nincs 10-20 mp-ünk elindítani egy filmet, nem értem azért a problémát. Érdekes, itt még nem volt problémád a tévével, kicsit túlzásnak találom ezt a változást, ahogy most vélekedsz.
Bemásolom az írásod, hogy tudd miről beszélek."42"-es plazmáról váltottam. Eredetileg egy 50"-es plazma volt a cél, de a növekvő kereslet miatt egyre magasabbak a használt készülékek árai. Így ez a verzió kiesett.
Mivel a hálóban is van egy LG LED monitor/tv (aminek a képe nagyon szép), úgy döntöttem, hogy legyen LED.
Sokat gondolkoztam rajta, hogy melyik készüléket válasszam. Tervben volt a Sony is, de mivel egy sarok állványra szánt készüléket kerestem, így ebben a kategóriában csak max 47"-est tudtam választani. (108cm széles). Márpedig a méret sokat jelent. A korábbi 42"-es plazmához képest ha nem is sokkal, de jóval nagyobb.
- Szolgáltatóm: Digi kábel TV
Az első dolog ami szembeötlött számomra, hogy sokkal szebb képet nyújt mint egy plazma. (Lehet köpködni, meg csodálkozni, de komolyan, rájöttem, hogy nekem nem jön be a plazmák füstös, sötét képe). A készülék világos szobában is el tudja látni feladatát. A HD csatornák képei egyszerűen csodálatosak. Öröm nézni a pl a NatGeo/Wild HD-t. A színek élénkek, a kép tűéles!
A kijelzőn statikus tartalomnál (teljes képernyős fekete és teljes képernyős zöld) észrevehető egy minimális felhősödés, de a normál használat során ez csak egy emlék marad. Mondjuk az szerintem nem normális, aki jobbára ilyeneket néz!
Futball meccseknél talán észrevenni ebből egy kicsit, de csak akkor ha az ember keresi. Engem abszolut nem zavar, nem is keresem. Egyszerűen csak élvezem a műsort.
A menü lassú. Eleinte nagyon zavart, de aztán rájöttem, hogy állandóan nem nyitom meg. Így ki tudom várni olykor azt a pár másodpercet.
Boot idő, szintén néhány másodperc. Okostévé, ez van.
Smart részét nem próbáltuk, de nem is foglalkozunk vele.
A 3D nagyon frankó! Nekem kimondottan tetszik. Egy hátránya van, a kijelző mérete ebben az esetben kisebbnek tűnik.
Hang: Teljes mértékben elfogadható. Semmi problémám nincs vele. Gyári beállításon használom.
Kép: Tökéletes! Szintén a gyári beállítás a nyerő.
A MM-ban vettem, drágábban mint a web-shopokban, de a helyi gariztatás miatt nekem ez mindenképpen megérte. 5 év garancia van a tévére. (ajándék volt plusz 3 év)
Természetesen pixelhiba mentes, gyári csomagolású, bontatlan terméket vásároltam."Az hogy meghibásodott pont a tiéd, a te szempontodból az elég szerencsétlen dolog, de hát ez van. Nincs mit tenni. Több szerencsét a mostanihoz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Politika
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Külpolitika
- Öregszem
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest