Hirdetés

2024. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-21 14:17:30

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9069) hulp01 válasza #72042496 (#9068) üzenetére


hulp01
senior tag

Igen, az útmutató alapján raktam össze. Én is olvastam, hogy csak két alkatrészt vagy lépést kéne felcserélni, hogy jól működjön. De ha őszinte akarok lenni, akkor szerintem semmi jelentősége, mivel nem látod se a váltóban lévő fogaskerekeket se a motort. Szóval nagyjából fogalmad sincs, hogy hányadik fokozatban van éppen a váltó. Azért egy fokozatkijelző nem ártott volna hozzá. Főleg úgy, ahogy meg van oldva az egész, szerintem már nem lett volna nehéz hozzárakni. Max. helyet találni a kijelzőnek lett volna kihívás.

Djuree - igen, szerintem is drága a Porsche, de még úgy gondoltam belefér. Nagyon szépek a MOC autók, de az nem annyira az én világom. Nincs kedvem vadászgatni az alkatrészekre, hogy hol, melyik olcsóbb. Túlzottan a supercar vonal se vonz, mert sokkal jobban szeretem a munkagépeket Legoból. Az autó alapvetően mind ugyanaz és számomra a Technic inkább a mechanikát jelenti. Legyen benne sok fogaskerék. Na jó, pneumatika meg kompresszor azért jöhet. Egy autónál meg van a felfüggesztés (lényegében ugyanolyan mindegyiknél), váltó, ha éppen van, meg a motor és ennyi. Amúgy a Porsche megvételénél is nagy szerepe volt annak, hogy kíváncsi voltam a váltó megvalósítására.
Pl. munkagépeknél is a kabin meg a karosszéria építése csak a szükséges rossz. Csak kell valami keret, amibe a sok fogaskereket be lehet építeni. :) Ezért is örültem a linear actuatorok megjelenésének, mert az is mechanikusan működik, és szerintem sokkal valósághűbb a mozgása, mint a pneumatikának. Azt még egy kicsit fejlesztenie kéne a Legonak. Persze a valódi gépeknél meg nagyjából mindehol hidraulikus munkahengerek vannak, mert sokkal jobbak, mint a fogaskerekek ezerszámra.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.