Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-21 14:17:30

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77711) Llew


Llew
senior tag

Végre kint vannak a 10332 Medieval Town Square nagy felbontású képei erre nem végre arról van szó. Ennyire senkit nem érdekel? (Amíg írtam csak elkezdődött)

Akkor kezdem én. szerintem:

Vegyesek az érzelmeim. Összességében tetszik, egy jó nagy játszós készlet, de Icons szinten szerintem gyenge. Bőven lehetett volna jobb.

A figura felhozatal szerintem kimondottan jó lett. Castle rajongóknak mindig nagy bánata a civil figurák hiánya. Itt most 8 figurára kapunk 6 új torzót, nőit férfit vegyesen és vissza tér a Wolfpack. Instant PaB készlet hiány a következő félévre. 1 katona bőven elég, és 1 civil újrahasználat belefér. Talán hajakban, fejfedőkben lehetett volna egy kis újítás. A barna forestman sapkát sok helyen hiányolják.

Az épületek rendben vannak, az hogy tényleges várost sejtetve többféle épületet elsőre kihoztak az elemszámból az pozitív. A 6067 megidézése miatt a toronnyal és a piros épülettel jár a pacsi. Ugyanakkor ezt a LKC-b-l már ismert szalma tető(?) imitáló technikát túlhasználtnak érzem, még ha külön színű is. Elég sok elemet felemészt, és a darabszám talán jobb lett volna másra. Vele szemben meg ott vannak a másik oldalon a szinte csupasz plate tetők. Kicsit olyan mintha későn kaptak volna észbe, hogy már be kell férni az elemszámba és az utolsó két épületre gyorsan minimalizálták az elemeket.
A fogadóra talán mehetett volna a Blacksmith féle nagy csempés tető. Vagy valamelyikre egy sima, hagyományos slope-os verzió.

Amit még nem szeretek, az az ablakokon a zsalutáblák imitálása. Már régen nincs forgalomban a régi keretre rögzíthető, mozgatható verzió

de ennek a mellé rögzített tile megoldásnak szerintem semmi értelme. Persze lehet építeni most is csak túl vastag lesz egy plate+tile verzióból. Erre kitalálhatnának valami új megoldást.

A belső terek ennyi alapján elég kidolgozottak. Nem egy LKC, de a MF-nél jobb. Egy középút. Mondjuk a sakk az kicsit viccesen túlméretezett.

Ami viszont szerintem gyenge pont az az állatok. A szürke kecske remek, de lehetett volna kettő. Így nagyon olyan nesztek egy kecske, aztán legyen elég. Nekem olyan kihangsúlyozottan a mimimumra törekedés érzésem van tőle.
Lehet érvelni, hogy ez egy várostér nem egy tanya, de a kecske karám miatt eleve nem nagyváros, hanem vidék jellege van a készletnek, oda meg elférne még egy tehén, borjú, bárány vagy pár csirke. Vagy akár az adószedőnek/nemesnek egy fekete ló. Persze ezek pótolhatóak pabról, de az nem ugyanaz.
Anno az előd 10193: Medieval Market Village-ben két tehén és egy ló volt, amik azért komolyabbak mint egy kecske. A 7189: Mill Village Raid-ben meg 663 elem között 4 festett állat.

A legfájóbbat a legvégére hagytam. Minden zászló/tábla/felirat/festmény matrica! A 2x1-estől a legnagyobbig. Ha jól számolom 9-10 darab egy 90 ezres készletben. Egyet nem sikerült nyomtatni. Ez nagyon béna.

Minden negatívum ellenére tetszik, biztosan beszerzős lesz, de nagyon látszik a dekára mért elemszám/költség. Spórolnak a drága elemeken, formákon (állatok, printek) pedig szerintem sokan becseréltünk volna párszáz sima elemet ezekre. Főleg, hogy sok helyen biztosan itt is megy majd a felesleges elemnövelés.

[ Szerkesztve ]

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.