Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsi2
csendes tag
Sziasztok!
Mosó - szárítógépet szeretnék vásárolni. Helyhiány miatt egyben kéne a kettő (nem fér el kettő készülék, egymáson sem).
Van a szárítás minőségében eltérés a kondenzációs és hőszivattyús között, vagy csak a fogyasztásuk különbözik?
Olvastam, hogy a hűszivattyús az ajánlott, ilyen kombó gépekből elég gyér a felhozatal, ezeket találtam, ráadásul azonosnak tűnnek a logót leszámítva:
AEG LWR96944B
Electrolux EW9WN249W
(Lehet ezek sem férnek be, mert 87cm magasak az adatlap szerint, és kerek 87cm-en van a fürdőszoba pult, ami alá be kéne férnie)Van esetleg más modell, amit nem találtam meg?
Van ajánlott kombó gép, ami nem hőszivattyús?Köszi!
-
Zoona
aktív tag
Mik most a kódol az eluxhoz?
Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
-
Reynaldo
junior tag
válasz bacsi2 #85452 üzenetére
Akkor gondolom olvastad itt a beírásokat ezekről a mosó szárítókról valamennyire(meg van hozzá kereső is, csak ahhoz a kérdésekre adott válaszokat is meg kell keresni, mert azokat nem dobja be.)
Van eltérés, mert a hőszivattyús alacsonyabb hőmérsékleten és kiméletesebben szárít, kevesbé mennek össze a ruhák, kiszedi a ruhákból a szöszt, mivel van szöszgyüjtő benne. Elvileg lehet egyik-másik kondenzációsnál is alacsonyabb hőfokot állítani, azt nem néztem.
Igen 87cm, de szerintem, mivel ugye minden nagy ht gépet vízszintbe kell állítani beüzemeléskor, ezért valamennyit lehet a lábain állítani, hogy ez elég vagy nem elég, nem tudom. Vagy hogy ezeket a lábakat kitekerni, és kisebbeket belerakni, ha van rá mód. Mert a Dokumentáció fülön (a termék alatt van) a rajz szerint 870(+14; és -2 mm) ez a 2mm nem túl sok lehetőség. Vannak kisebbek, például itt egy olcsó LG(nem hőszivattyús) és az 85 cm-es. Egy darab kondenzációs mosó-szárító van, ami elérhető az Eluxnál, a 847mm magasságú EW8WP261PB(ez 285k).
A beépíthető gépek magassága is kevesebb, de olyan sincs készleten.Az EW9WN249W nem elérhető, nincs nekik készleten, de én nemrég megkérdeztem a supportot a chat-en, és azt mondták, hogy Július 10-én kapnak belőle. Aztán majd kiderül, meg az is, hogy addig marad-e a mostani 30%-os kuponos, 5 év garis promóció, mert azért az is fontos lenne, hogy ne 449-ért hanem 315-ért lehessen egy ilyet megrendelni, ha ilyen kell. Mert az AEG ugyan van készleten, de sokkal drágább lenne, és ott csak az 5 év garis promóció van, és regisztálás utáni -10%.
-
Pityu.
nagyúr
Nem tudom jó helyre írok e de nem találtam másik topikot
Melyik takarítógépet lenne érdemes megvásárolni?
Árban nagyon max 50-52EFt-ot adnék érte de találtam pár nagynevűt alatta meg találtam egy általam nem ismert de több helyen pozitívan nyilatkoztak róla
Ez volt amelyikről jókat írtak és még belefér a legolcsóbb helyi árban Nilfisk ALTO AERO 21-01 PC
https://www.arukereso.hu/porszivo-takari..ezeket is néztem csak tulajdonságra nem tudom mennyiben térhetnek el de jóval olcsóbbak mint a fenti takarítógép.
Black & Decker BXVC30PTDE https://www.arukereso.hu/porszivo-takari..
Black & Decker BXVC30XDE https://www.arukereso.hu/porszivo-takari..
Meg még van itt kettő Nilfisk
https://www.arukereso.hu/porszivo-takari..
https://www.arukereso.hu/porszivo-takari..
Meg egyéb pár más termék
https://www.arukereso.hu/porszivo-takari..Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Reynaldo
junior tag
válasz doddencs #85457 üzenetére
Ezt most nem értem. Hol láttál +5 évet, és mihez képest plusz?
A termék mellett jobbra ez van:
Az ár tartalmazza:
Házhozszállítás
INGYENESBeüzemelés
INGYENESRégi készülék elszállítása
INGYENESVisszaküldés 20 napon belül
INGYENES5 évre kiterjesztett garancia
Összesen van 5 év garancia. Nem 2+3, és nem 3+2, hanem simán 5 év.
-
Nagya21
addikt
válasz Pityu. #85458 üzenetére
HAli!
A nilfisk Alteó az csak száraz nedves porszívó, az nem takarító gép.(nem tud tisztítószert kifújni) a többi általad linkelt is csak száraz-nedves porszívó.
[link] ez már takarítógép, tud mosószert kifújni a szőnyegre.
Nekem Thomas van de az drágább kategória.
[link]
még ezeket találtam:
[link]
[link]
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Pityu.
nagyúr
válasz Nagya21 #85460 üzenetére
Hát nem tudom nekem ez mind drága most a Clatronicról meg nem valami jókat írtak.Lehet maradok a sima nedves száraz porszívónál aztán majd külsős szerekkel kitisztítom a szőnyeget a nedves száraz porszívóval meg kiszívatom.Az én régi takarítógépem az már szét felé hullik meg anno a sógorom elcsinálta a réstzeit.Eddig megfelelt csak a nagyon apró portól hamar veszti az erejét olyan kéne ami tartósabb ideig bírja a nagy erejű szívást.Egyedül csak a Nilfisk ALTO AERO 21-01 PC porszívóról olvastam,hogy van gyors tisztító rendszere.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Nagya21
addikt
válasz Pityu. #85462 üzenetére
HAli!
Hát te tudod, de én gyűjtögetnek még pénzt egy Thomas takarítógépre......
Nekem nagyon bejött, egész évben Dyson V11-es porszívót használunk, évente 1x előveszem a Thomast és ezt szívja ki az ipari, sűrű, rövid szőrű, padló szőnyegből:
Az enyémhez nincs porzsák, külön venni kell hozzá, vizesen használom, nagyon nagyon jó a vízszűrős tekhnikája a Thomasnak, már a bejövő szívócsőnél permetezi a vizet levegőbe, hogy kicsapassa a port, szennyet.
A narancssárga pet végűhöz jár + kárpitfej, +szönyegkefés fej, +porzsák, megéri a 6k felárat.
[link]
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
nbencee
tag
sziasztok! konyhai robotgépet szeretnék venni ajándékba, valaki esetleg tud ajánlani megbízható típust / márkát?
-
Gömbike
senior tag
válasz nbencee #85465 üzenetére
Itt a fő kérdés, hogy mire fogja használni.
Megbízható típus is felesleges, ha csak havi egyszer veszi elő egy tortához. Arra megfelel a Lidl-s is, ár/érték arányban tökéletes választás.
De a lényeg mellett a legfőbb információ is hiányzik: mennyi a rászánt keret?
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
nbencee
tag
-
-
KD6-3.7
őstag
válasz nbencee #85467 üzenetére
Ah, ennyiért nem fog 1 kilóval boldogulni. Kenwood Prospero+ 500-600g kenyértésztát elbír egyes fokozaton (ahogyan az a használatiban is benne van) és nagyon jó lesz az eredmény! Pizzatésztát rendszeresen így készítünk. 10p alatt megvan az egész úgy, hogy közben lehet mást csinálni.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
Elektrolux EIP6446 főzőlapunk van. Egyszer már gariban cseréltek benne elektronikát mert a D1 E9 hibakódra letilt ha hosszú főzés van. Most megint csinálja, pedig nincs alatta sütő és a van szellőzőnyílás ahol a főzőlap ventilátora ki tudja fújni a meleg levegőt. Gondolom ennek ellenére nem bírja a vezérlése.
Vagy cseréltetek vezérlést rajta, vagy veszek másikat. Megkérdem mennyi a vezérlés hozzá, de azért tudtok ajánlani márkát ami bírja a strapát. Nem dísznek van, minden nap használjuk, van úgy hogy mindegyok zóna megy rajta. Hirtelen a Bosch-t néztem mint márkát. -
Pityu.
nagyúr
Valaki esetleg ismeri ezt a Scheppach SprayVac20 takarítógépet?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
nagyúr
-
Reynaldo
junior tag
Legjobb lenne, ha bejelentenéd: [Javítás igénylése], vagy telefonon megkérdeznéd a márkaszervizt.
-
Reynaldo
junior tag
válasz Khaosz55 #85471 üzenetére
Annyi van róla, hogy áramtalanítás, stb...de gondolom az nem segít[link]. Amperből meg biztos van elég, vagy ha kevés lenne, akkor csak leszabályoznak ezek? Hány éves a lap, és mikor volt cserélve az alkatrész, mert én azért rákérdeznék, hogy mi van ilyenkor, ha a cserélt dologgal van megint probléma. Ha új lesz, akkor minél nagyobb teljesítményűt,(esetleg, ha van olyan, akkor hűtéssel rendelkezőt), és 5 év garanciás legyen.
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Dyson gen5 porszívót már párszor tisztítottam ennek a yt videó mintájára.
Viszont a szívása ha autora rakjuk már nem változik, pedig kéne szerintem, amit látok, hogy a lila csőben van egy kevés szőr ami ott ragadt, sajnos nem tudjuk kiszedni mindet de nem vagyok benne biztos, hogy annyitól el kell legyen dugulva.
Tudnátok valami tanácsot adni?
Esetleg néztem, hogy valami ilyesmit kéne venni, ami elérne odáig és elég vékony és ki lehetne tisztítani.
Köszi szépen előre is a segítséget!
-
BB9000
senior tag
Ez a porszívó 2023 júniusában jelent meg. Feltételezem, hogy még a garanciális időn belül vagy.
Ha az automatikus szívóerőszabályozás funkció nem működik, akkor először a kézikönyvében megnézném, hogy van-e erre az esetre bármi útmutatás benne. Ha nincs, akkor a garanciális szervizt választanám, nem mókolnék vele. Oldják meg. Ha tervezési hiba miatt nem képes megbízhatóan működni, akkor cseréljék ki, javítsák meg, és tervezzék át. -
Nagya21
addikt
HAli!
Ezek a porszívók a szívófej áram igénye alapján növelik, vagy csökkentik a szívást.
Szerintem a fejet szedd szét, és takarítsd ki.
Kiveszed a kefét, és a hajtó rúd nyakánál alaposan kitakarítod.
Ott a fehér gyűrű fölött....
esetleg ezt a csapágyat megzsírzod.
Mondjuk ennyire nem kell szétszedned........ (ezen meghalt az elektronika)
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
gxcman
tag
Sziasztok !
Cseréni kellene a hűtőnket, igaz Ősz elejére gondoltam, de megláttunk egy 4 ajtós LG-t 400-ba
Típusa : GMB860PYDE [link]Sajnos csak az LG honlapján találtam infót róla, ÚJ mint ( tulajdonság ) a típusszám fölötti részbe, lehetséges, valóban amiatt találok kevés adatot mert tényleg új széria?
Esetleg van hasonló géppel tapasztalatotok érv - ellenérv?
-
Khaosz55
addikt
válasz Reynaldo #85476 üzenetére
Beszéltem a haverommal, 25 éve háztartási kisgép szerelő. Azt mondta hogyha 3-4 zónán 4 órán keresztül tudunk főzni, és utána tilt le akkor az még egy jó eredmény. Elmondása szerint tejesen mindegy, hogy AEG, Bosch stb márka akármelyik gépe 3-4 óránál folyamatosan tovább nem bírja letilt a hőmérséklet szenzor, átmelegszik a lap, de még hagyományos kerámia főzőlap esetében is. A kocsonyafőzés ideje lejárt... Annak ellenére mi főzünk kocsonyát. Szóval teljesen felesleges vezérlést cserélni vagy másik indukciós főzőlapot venni...
Olyan lapoknál ami alatt ott a sütő is és ontja a meleget még rosszabb a helyzet.
Egy valamit kipróbálhatok, hogy egy kapcsolható PC ventit rakni a konyhabútorba, hogy jobban tolja oda levegőt. Elég hosszú főzések idején bekapcsolni. -
veterán
válasz gxcman #85482 üzenetére
Szia!
Hasonlót vettünk pár hete. Méret ugyanez, csak víz és jégadagolós. (GMX844MC6F)
Előtte egy Samsung SBS (RS7557BHCSP) ami méretre is nagyobb volt. Ebbe jobban lehet pakolni. Átláthatóbb. Féltem, hogy kicsi lesz, de tévedtem.
Megvagyunk vele elégedve, nem bántam meg.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Khaosz55
addikt
Majd szétszedem 3év alatt lehet rakódott annyi kosz a lapátra, hogy kevesebbet fúj. Illetve a munkalapon is alakitok. Vágok rá bellülről egy 45 fokos letörést. Jelenleg ahogy a főzőlap a munkalapba van ültetve a ventilátor levegője ami átmegy és kilép a főzőlapból nekiütközik kicsit a munkalapnak. Kitalál a levegő, de egy kis ellenállásba ütközik. Előtte a fiókon van rés vágva, de a meleg levegő csak felfelé akar menni. Ha nem hoz semmit megy be pc ventilátor.
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Elemental #85450 üzenetére
Megnézem majd mennyire koszolódik és kerítek a környéken, köszi!
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
c0dered
csendes tag
válasz Reynaldo #85444 üzenetére
Csak hogy elvarrjam ezt a szálat: a mosogatógép picit passzentosan került beépítésre - az előző ott simán elfért, ez meg már csak éppen, a konyhaszekrény korpusza már hozzáér a felragasztható fehér gumitömítésekhez. De az pont elég hozzá, hogy az egyáltalán nem betonmerev mosogatógép felső hídját picit eltolja oldalra, pont annyira, hogy az ajtó tetején található, gyémántforma bepattanó elem már kicsit oldalt pattan csak be, kvázi szorul.
Leszedtem a fehér gumitömítéseket, és azóta működik az Airdry.
-
mzso
veterán
Helló!
A húsdarálóknál van értelme nézni a watt értékeket, vagy ennél is ugyanannyira kamu mint a porszívóknál volt a korlátozás előtt? A darált mennyiség értékek érnek valamit?
Amúgy egy ilyenben gondolkoztam: https://www.sencor.hu/husdaralo/smg-4410wh -
Acheron
őstag
Sziasztok,
Korábban keresgéltem már hordozható indukciós főzőlapot, de aztán akadt fontosabb, félre lett téve az ötlet.
Most újra itt a nyár, a teraszon is remekül meg tudnék sütni néhány olyan ételt, amit bent kevésbé szívesen készítek, pl lángos, rántott holmik.
Abszolút másodlagos felhasználásra kell, bent jelenleg is minden főzési tevékenységet meg tuddok oldani, csak a "szagos" dolgokat szívesebben vinném a szabadba.
Egyzónás, 2 kW körüli, akár 26 cm -es edényt is fogadni bíró stabil készüléket keresek, árban kb 40k -ig.
Gyors keresgélés után ezeket találtam, amik első körben szóba jöhetnek:
- Sencor SCP 3601GY
- Klarstein Cook & Roll
- TEFAL IH210801
Az első kettőt nem igazán ismerem, Tefal kontakt grill (és több féle edény) van itthon, azzal eddig minden OK. Viszont a Tefal pl nem ír hőfokot és 10 helyett csak 7 fokozatban szabályozható.
Van esetleg tapasztalat a fenti márkákkal / készülékekkel valakinek, ami segíthetne némiképp a döntéshozásban?
Főleg a megbízhatóság, minőség érdekel, bár nyilván ott vannak pl az említett technikai különbségek.
Ha esetleg van egyéb, ajánlottabb megoldás a fenti igényre, azt is szívesen megnézem.
Köszönöm előre is a hozzászólásokat. -
Reynaldo
junior tag
válasz Acheron #85498 üzenetére
Aldiban is szokott lenni, és az 3 év garanciás. Meg kellene nézni amelyik boltjuk felétek van. Ha éppen nincs, akkor meg megnézetni, hogy van-e egy másik üzletükben, és azt átkérik. Ha sehol nincs nekik, akkor az pech. Majd lesz gondolom, de kérdés, hogy mikor, és tudsz-e várni addig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest