Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84951) pjen válasza koxx (#84948) üzenetére


pjen
félisten

Leginkább a piacon és a hentesnél vásárolok, az nincs minden sarkon.

(#84952) Speederer


Speederer
senior tag

Sziasztok,

LG mosógépre raknék LG szárítógépet, ahogy látom létezik hozzá összeépítő keret (DSTWH), csak éppen alig kapható valahol (Alza + Euronics 2 boltja szállítás nélkül). Viszont nem értem a miértjét, tehát hogy vajon miért nem árulnak ilyet "minden bokorban"? Nem illik már egymásra rakni? Vagy az LG-nek nem éri meg ennyiért sem foglalkozni a dologgal? Szerintetek?

A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

(#84953) pjen válasza Speederer (#84952) üzenetére


pjen
félisten

Vannak univerzális keretek, felesleges a márka hűség.

(#84954) balojazz válasza pjen (#84942) üzenetére


balojazz
aktív tag

Tökmindegy, nekem ami 2-nél több ajtós, az SbS. És a szélesre ugyanúgy vonatkozik, amit írtam. Amíg nem terjed el eléggé, hogy olcsó legyen, a duplázás jobban megéri nekem 60 cm-esből, ha majd kellene nagy.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#84955) pjen válasza balojazz (#84954) üzenetére


pjen
félisten

Én nem akarlak rábeszélni. Mi sem ilyenért indultunk. Megláttuk, megtettszett, megvettük. Az, hogy megéri e, szóba se került.

[ Szerkesztve ]

(#84956) BBéci válasza balojazz (#84954) üzenetére


BBéci
titán

Láttam 3-400000 közötti Beko, Whirlpool négyajtósokat, de azoknak a minősége messziről láthatóan, tapinthatóan elmarad a drágábbakétól.
Amíg valaki nem használ huzamosabb ideig széles hűtőszekrényt, addig nem érzi, nem értékeli azt a különbséget és előnyöket, amit nyújt a keskenyekhez képest.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#84957) balojazz válasza pjen (#84955) üzenetére


balojazz
aktív tag

Ezt mondjuk megértem. És biztos jobb be- meg kipakolni, de a határhaszon-érzékemet zavarja az ár és fogyasztás tengely. Azonnal eszembe jut, ennyi pénzért hogyan kaphatnék több/jobb szolgáltatást a több kényelem helyett/mellett.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#84958) Reynaldo válasza Speederer (#84952) üzenetére


Reynaldo
junior tag

Euronics-ben rendelhető online, én úgy látom. Talán megkapható szállítási díj nélkül is, ha bolti átvétellel kéred a hozzád legközelebbi üzletükbe. De éppen WP vagy Samsung, stb.. is megteszi helyette.

(#84959) Speederer válasza Reynaldo (#84958) üzenetére


Speederer
senior tag

Rendelhető, de ki kell választani, hogy az elérhető 2 bolt közül melyikben veszed át (B.boglár vagy Bonyhád). Azért megkérdezem a legközelebbi boltjukban, hogy nem tudják-e átkérni ide. Ha nem akkor marad valamelyik más gyártó terméke. Bár számomra továbbra is rejtély, hogy az LG miért nem kapható szinte sehol, de persze ez legyen a legnagyobb problémám az életben. :D

A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

(#84960) Reynaldo válasza Speederer (#84959) üzenetére


Reynaldo
junior tag

Értem, akkor a közeli Euronics, vagy MM, stb. üzletben nézhetnél másikat, amit azonnal rá is próbálhatsz a mosógépekre. Úgy látom eléggé hasonló méretűek. Vagy keresel Emagon pl.

Közben Alzán megtaláltam az eredetit is[link].

[ Szerkesztve ]

(#84961) pjen válasza balojazz (#84957) üzenetére


pjen
félisten

Ez Z ár es fogyasztás nem mozgat annyira. Főleg a fogyasztás. Az, 500 forintal több vagy kevesebb a havi vill számla nem igazán érdekel.

(#84962) balojazz válasza Reynaldo (#84960) üzenetére


balojazz
aktív tag

Az kemény. Főleg, hogy 2 éve még 15.189 HUF volt a MarketWorldön... Akkor azt gondoltam, sok pénz egy ilyen szarért, de minden gépet ott vettem, így lekakáltam. Írhatsz LG ügyfélszolgálatra is, hátha segítenek. Közben láttam ebay-en 110 ajróért... Biztos már nem gyártják, és az újabb gépekhez más keret van.

[ Szerkesztve ]

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#84963) Napfénysüti válasza Atish19 (#84917) üzenetére

Nekünk ETA Gustus IV Smart van, asszony nagyon szereti. Egyszer 1,9 kilónyi cuccal tesztelte, bírta simán. :D

Més que un club!

(#84964) Dinter


Dinter
addikt

Nem tudom jó topikban járok-e.
Albiban van egy General Line klíma, aminek a távirányítója megadta magát. Telefon infrával végigpróbálgattam jó pár márkát, egyikre sem reagált. Létezik olyan unverzális távirányító, amivel működhet?

(#84965) Met válasza Dinter (#84964) üzenetére


Met
nagyúr

Kérdezd meg a klímás topicban inkább.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#84966) Speederer válasza Reynaldo (#84960) üzenetére


Speederer
senior tag

Bementem a legközelebbi Euronics-ba, azt mondták, hogy nem tudják átkérni ide (nincs ki áthozza) és akkor valszeg már újonnan rendelni sem tudnak, ha az oldal nem dobta fel ezt a lehetőséget. Tehát ahol még van, azok ilyen megmaradt utolsó darabok.
Most írtam az LG-nek, hogy egyáltalán kompatibilis lehet-e a 2 gépemhez, mert amit találtam leírást az összeépítő keretről, abban ezek a méretek szerepeltek:
①700(W) X 830(D) X 990(H)
②700(W) X 770(D) X 990(H)
③645(W) X 770(D) X 940(H)
④600(W) X 640(D) X 850(H)
⑤600(W) X 610(D) X 850(H)
⑥600(W) X 560(D) X 850(H)
Nekem a mosógép meg elvileg 600 x 565 x 850 (a leírása szerint), ami 5 mm-rel eltér a legalsó opciótól. Nem tudom ez számít-e bármit is.

Amúgy nézegettem az univerzális összeépítő kereteket is, de általában azok sem (sokkal) olcsóbbak.

A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

(#84967) Nagya21 válasza Speederer (#84966) üzenetére


Nagya21
addikt

Vazze nem kell eztet tulspilázni!!!!
Veszel egy 16-os bútor lapot méretre vágva, összerakod a cumót, és egy spaniferrel összefogatod, oszt joccakát.......
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#84968) Reynaldo válasza Speederer (#84966) üzenetére


Reynaldo
junior tag

Ha nem hozzák át, akkor nincs mit tenni. De vajon miért is lenne olyan nagy dolog megoldani. Csak annyi, hogy a napi áru szállításkor felpakolják, ahol még van, majd a központból pedig átküldik a másik boltba következő napon, nem igényel túl nagy szervezést, dehát ez van. Tudom, az Euronics ezt nem csinálja alapból.
Aldinál például simán működik a dolog, ha bármelyik másik üzletükben még van az adott termék(nemcsak műszaki cikk), ezt tapasztalatból tudom.

Alzában még mindig van, igaz drágább is.

Szerintem jó lenne a tiédhez is, mivel a szárító talpa bentebb van mint a külső méret, de a Nagya21 féle megoldás is jó.

[ Szerkesztve ]

(#84969) BBéci válasza Nagya21 (#84967) üzenetére


BBéci
titán

Nem kifejezetten esztétikus látvány egy spanifer. Bár aki a hálószobában használja a szárítógépét... :P

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#84970) Speederer válasza Reynaldo (#84968) üzenetére


Speederer
senior tag

Na igen, normálisabb helyeken az ilyet meg tudják oldani, de az Euronics-nál ez valamiért nem működik. Felmerült bennem, hogy akkor olyan nagyon mégse akarják azt eladni, inkább tartogatják addig amíg valaki személyesen meg nem veszi. Sőt, egy jó eladó nem csak elküld, hogy vegyem meg a másik boltban, hanem ajánl alternatívát. Legalábbis szerintem.

De mindegy is, holnap remélhetőleg visszaírnak az LG-től, bár gyanítom, hogy jó a gépeimhez. Ismerős meg elvileg útba tudja ejteni pénteken az egyik Euronics boltot ahol van ilyen, aztán majd meglátjuk. Max visszaviszem az ittenibe, ha nem jó. :D

Nagya21: Köszi, ezt az opciót is felveszem a listára, ha esetleg a másik verzió nem működne, akkor ez kellően univerzális. :))Asszonypajtás meg majd becsukja a szemét.

A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

(#84971) Speederer válasza Speederer (#84970) üzenetére


Speederer
senior tag

Közben átsiklottam afelett, hogy az LG-től 30 percen belül (!) vissza is írtak a kérdésemre. :R
Azt írja, hogy a megadott összeépítő keret egy kihúzható fiókos modell, és a szervizeiknél is beszerezhető. De ezen kívül forgalmaznak még egy egyszerűbb összeépítő keretet is, amely 2 db S alakú idomból áll, az is megfelelő a két készülék biztonságos összeépítésére.
EBZ64541801 (DSTWHP (kihúzható tálcás): cikkszám: AGF30790698)
Egyszerű keret cikkszáma:: 5001EL2001H

Közben megkaptam a hozzám legközelebb eső szerviz elérhetőségét is, szóval az ügyfélszolgálatra egy rossz szavam nem lehet.

Az már más kérdés, hogy az egyszerű keret cikkszámára rákeresve mit hoz fel: 2 db S alakú idomot, 4 csavart és egy lefolyó csövet. Mindezt itthon 18-20k HUF áron, külföldi oldalakon pedig 100 USD körül. Kicsit túlzásnak érzem, de holnap felhívom a kontaktot amit kaptam.

A szárítógép még csak megrendelt állapotban van, tehát még nincs nálam. De most nézem a leírásban, hogy csak az elérhető tartozékoknál szerepel a lefolyócső. :Y Bakker, hát még ezt is külön kell beszerezni?! Arra felhívták a figyelmem előtte, hogy nehogy olyat vegyek amit nem lehet a lefolyóba vezetni (ha már ilyen szándékaim vannak)... na hát ezt lehet, azt megnéztem előre, csak úgy tűnik külön meg kell oldani ezt a részét a dolognak.
Ez mennyire általános? Bár igazából már mindegy, mert megrendeltem.

A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

(#84972) balojazz válasza Speederer (#84971) üzenetére


balojazz
aktív tag

Én olyant vettem anno, amihez van lefolyócső, de aztán mégse használja az asszony: inkább kiöntögeti mindig :) Kipróbáltam, tényleg nem nagy macera. A keretnek a fiók részét arra használja, hogy az egyesével kivett ruhákat azon hajtja össze (és teszi félre onnan), hogy utána egy mozdulattal elszállítsa a kupacot a szekrényekhez. Ha most vennem kéne, akkor egy olcsóbb univerzális fiókost néznék, vagy benyelném a fiókos LG árát, mert a fiók jó; de ha az ikergép mellett közvetlenül van egy vízszintes akármilyen felület hajtogatni, akkor jó az egyszerűbb összeillesztés is.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#84973) Picabia


Picabia
csendes tag

Sziasztok!
Online vásároltunk egy AEG sütőt, amit vasárnap szállítottak ki.
Tegnap szerettük volna kipróbálni a gőzsütő funkciót, de a sütő víztartályát nem lehetett feltölteni, a betöltőnyíláson beöntött víz azonnal kifolyt a beöntőnyílás alatt az ajtó felső pereménél.
Felhívtam a márkaszervizt, ahol a hibafelvevő hölgy nagyon határozottan próbált lebeszélni a hiba bejelentéséről és a 14 napos elállás felé terelt folyamatosan.
Mondtam, hogy ez várhatóan sokkal több kényelmetlenséget jelent nekünk mint ha kijön egy szervizes, de nem sikerült kizökkentenem. Abban maradtunk, hogy még ma eldöntöm melyik megoldást választjuk.
Van valakinek ötlete, hogy miért akarják ennyire áttolni a problémát a márkabolt.hu oldalára? Most a javíttatásra hajlok, mert addig is tudjuk használni a sütőt.
Felmerült bennem, hogy az egész sztorit elmondom az eladónak és megkérdezem, hogy egy sima csere lehet-e win-win megoldás?
Vélemény?

(#84974) balojazz válasza Picabia (#84973) üzenetére


balojazz
aktív tag

Azon kívül, hogy biztos szkippelné a problémát, szerintem jót mond. Összességében jobban jársz egy zsírúj hibátlan sütővel, ahol újra ketyeg nulláról az elállás és a gari. Plusz választhatsz más márkát akár. Persze az időfaktort ki kell bekkelni, míg lesz egy jó sütőd, de ez szervizzel is így lenne, aztán nem biztos, hogy jó lesz, vagy sokára jön az alkatrész, és kifutsz az elállási időből. Én elállnék.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#84975) daver88 válasza Picabia (#84973) üzenetére


daver88
aktív tag

14 napos elállás esetén a te költséged a visszaszállítás.

Írj egy levelet az eladónak, hogy az első bekapcsolás során tapasztaltad a hibát, így igaz, hogy kifutottál a 72h-ás cserehatáridőből, de ettől függetlenül a kellemetlenség miatt szeretnéd kérni a cserét.

Ha nem hajlandóak rá, akkor mehet tovább a szerviz felé a javítási procedúra.

(#84976) nVIPER válasza Picabia (#84973) üzenetére


nVIPER
senior tag

A szerviz nem jön ki megnézni, cseréltesd ki... Ez is jó a jövőre nézve, mi lesz később ha bármi baja lesz? Persze még most valóban ez lenne a jobb megoldás. Ezt a hulladékot visszaküldeném, és vennék az árán valamit Bosch vonalon.

[ Szerkesztve ]

(#84977) Silent77 válasza daver88 (#84975) üzenetére


Silent77
veterán

Jobban jár ha cserélteti, jól mondták neki a telefonba.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#84978) daver88 válasza Silent77 (#84977) üzenetére


daver88
aktív tag

mivel kifutott a 72h-ból, így nem kötelező cserélni. Ez már csak az eladó jóindulatán múlik.

(#84979) Silent77 válasza daver88 (#84978) üzenetére


Silent77
veterán

14 napos elállásra gondoltam.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#84980) Picabia válasza daver88 (#84975) üzenetére


Picabia
csendes tag

Beszéltem a Márkabolttal. Nagyon segítőkészek és rugalmasak voltak, cserélik a sütőt :R
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat!

(#84981) z123456z


z123456z
őstag

Tavaly ugye ódákat zengtem az előző hűtőnk kapcsán az LG Ügyfélszolgálatról, na ez most is áll. Ma hazaérve a hűtő error kóddal várt és értelemszerűen nem üzemelt. 10:30-kor bejelentettem a roppant kedves és szolgálatkész ügyfélszolgálatos kisasszonynak a problémát, 14:00-kor ki volt cserélve a meghibásodott alkatrész ( ventilátor ). Nem tudom, ezt más márkánál is megkapja e az ügyfél, de ilyen garanciális támogatást várnánk mindenhol. Ez valami elképesztő élmény egy nem prémium márkától. :C

(#84982) balojazz válasza z123456z (#84981) üzenetére


balojazz
aktív tag

Akkor egy LG-fan miatt lettél LG fan? Mondjuk angolul jobb. I'm an LG fan because of an LG fan.

[ Szerkesztve ]

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#84983) z123456z válasza balojazz (#84982) üzenetére


z123456z
őstag

De szép is a nyelvünk :)
Nem lettem LG függő, még egy 10 éves tévé van LG. Nem is tudom, mit vennék még tőlük. De remek tapasztalat, csak meg akartam osztani, fel vagyok dobva.

(#84984) OPiiPO válasza balojazz (#84982) üzenetére


OPiiPO
addikt

Ez szép volt így kora délután :D

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#84985) BB9000 válasza z123456z (#84981) üzenetére


BB9000
senior tag

Nekem már az is elég, hogy mióta megvan az LG hűtőm (kb 6-7 éve), azóta nem kellett felhívnom az LG ügyfélszolgálatot, mert semmi baja. :D

(#84986) Speederer válasza balojazz (#84972) üzenetére


Speederer
senior tag

Óh ez jó ötlet, hogy a kihúzható fiókon lehet hajtogatni a ruhákat, mivel sajnos nincs erre külön helyiség.

Közben beszéltem az LG ügyfélszolgálattól kapott szervizzel: 12k-ért van az S alakú rögzítő idom, 40k-ért pedig a kihúzható fiókos. Háát, egyik sem olcsó, úgyhogy megrendeltem az Euronics-ben bolti átvétellel, talán sikerül holnap délig megtalálniuk.
Viszont a telefonban a néni azt mondta, hogy nem jellemző az ő környezetében az összeépítő keretek használata, mindenki csak simán rárakja egyik gépet a másikra (gondolom azért a mosógép van alul :D), aztán elvan az ott szépen. Vagyis nem költenek több 10k-t ilyen úri huncutságokra.
Részben megértem, de azért nagyon nem hiányzik, hogy esetleg valamelyik kisgyerekre mégis ráessen. A 12k-s szimpla rögzítő szerintem nagyon drága, ahhoz képest "már csak" 16k felárért kapok hozzá fiókot is és a rögzítés is meg van oldva. :)
És megnyugtatok mindenkit, nem pörgök tovább a témán. :R

A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

(#84987) z123456z válasza BB9000 (#84985) üzenetére


z123456z
őstag

Az a legjobb. De ha mégis kell, megnyugtató, hogy komolyan vesznek.

(#84988) Nagya21 válasza BBéci (#84969) üzenetére


Nagya21
addikt

:P :P :P :P :P :P

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#84989) Sinesol válasza daver88 (#84975) üzenetére


Sinesol
veterán

Ha ugyanonnan az üzletből kapsz cserekészüleket, esetleg masra csereled, akkor legtöbbször elviszik a regit, amikor kihozzák az ujat, könnyen meg lehet beszelni. Jön a futar amugyis oda, aztan visszáruba elviszi a rossz gépet. Amugy egyertelmuen a csere a jobb megoldas, gyorsabb megoldas, mint a szerviz, plusz ugye uj keszüleked lesz, friss garival.

[ Szerkesztve ]

(#84990) Gyurike


Gyurike
tag

Sziasztok!

Szabadonálló villanytűzhelyet szeretnék vásárolni a szüleimnek, a megfelelő áramhálózat adott.
A keret nagyjából 150.000Ft.
A sütőrészre elvárás lenne a légkeveréses sütés lehetősége, a főzőlapon pedig kellően erős főzőfelületek legyenek.
Időnként nagyobb adagok is lennének főzve, illetve idényszerűen befőzések.
(Emiatt mondjuk félteném is az üvegkerámia és indukciós megoldásokat, tehát megfelelő kombó esetén a klasszik vasmagos főzőfelülettől se zárkózom el. De ha nincs más, akkor kiadom az ukászt, hogy vigyázzanak az üvegre. :) )

Amennyiben tudtok linkelni ajánlott típusokat, azt szeretettel várom.

Előre is köszönöm!

(#84991) Reynaldo válasza z123456z (#84983) üzenetére


Reynaldo
junior tag

Mondjuk mosógép, szárító, mikró, vagy bármilyen másik HT. gép,(ha éppen szükséges lenne), esetleg OLED tv? Főleg most, hogy van ez a 10% kedvezmény egyes termékekre, 15% kedvezmény két termék együttes vásárlása esetén, 3 terméknél már 20%. [link](Továbbá Ingyenes szállítás is van.) Bár azért ritka dolog, hogy valaki 3 ilyen dolgot egyszerre venne.

(#84992) balojazz


balojazz
aktív tag

Biztos sokakat kiakasztok, de segítség kellene. Köll egy porszívó. Körbeírom, hátha valakinek beugrik, merre felé induljak. Egy 10 éves Samsung alap porszívónk van (anno 25 ezer volt), de kezd széttörni. Semmilyen márkafétisem meg extra elvárásaim nincsenek. Viszont semmiképp nem akarok rá durván sokat költeni, úgyhogy dájszonosok kíméljenek. Amit külön rühellek, ha üzemeltetési költséggel lehúznak, szóval ilyen porzsákvásárlások kizárva. A Samuhoz vettem anno gombokért vászon porzsákot, párhavonta ürítettem, 10 év után sincs semmi baja, szóval nekem aztán az áramon kívül ne legyen költség meg beszerzési kényszer. 110 m2-re lesz, de ez tökmindegy. Kemény padló, ízi rájd. Legyen azért erős, tőlem hangos is lehet. Nem tudom, hogy az alsó polcosok vagy az ár/érték bajnokok, esetleg a középkategória közt merre induljak, vagy hogy vizes tartályos vagy zsák nélküli vagy milyen legyen, de nem is tudom, ezek mik. Az akkuval csak a szopás van, gondolom, szóval talán tyúkbeles kellene, de akkor hosszú. De amúgy meggyőzhető vagyok sok mindenről: ha van egy tuti akkus, tőlem jöhet. Az Aldi/Lidl ötlet is játszhat, ha van nekik egyáltalán porszívójuk. Teljesen tanácstalan vagyok, és szenvedés lenne utánamennem a témának, mert semennyire nem izgat föl egy ilyen háztartási gép, azonban tudom, hogy sokan már körbejárták a témát, akiket meg igen. Árat nem tudok mondani, de szerintem beteg dolog ilyesmire 200-300-400 ezreket kiadni, ez nem mosogatógép vagy hűtő, hogy fontosnak érezze magát itthon, ez csak egy elektromos partvis, ahogy a vasaló is csak egy meleg fémlap. Nyilván a tartósság-egyszerűség előny, de azt nehéz bejósolni. Ötletek, élmények?

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#84993) koxx válasza balojazz (#84992) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Vedd azt amelyik a legolcsobb, igy nehez ajanlgatni. Vaszon porzsak az kb annyira modern mint manapsag egy 2 utemu auto. Nem csak tuzhelyben vagy mosogepben vannak am difik hanem porszivok eseten is.

(#84994) ribarszki válasza balojazz (#84992) üzenetére


ribarszki
őstag

Havi 400Ft porzsákra már lehúzás? Csak kérdezem...

(#84995) pjen válasza balojazz (#84992) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem vegyél egy vezetékes porzsák nélkülit, amire rá van írva, hogy cyklon rendszer. Nem fogsz csalódni. Ne a legkisebbet vedd, az örökké felborul.

(#84996) balojazz válasza pjen (#84995) üzenetére


balojazz
aktív tag

Köszi, utánaézek.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#84997) balojazz válasza ribarszki (#84994) üzenetére


balojazz
aktív tag

Ilyenekre nincs időm meg energiám. Amúgy meg igen. Ilyenkor az jut eszembe rögtön, hogy olyan, mintha hirtelen a C-s mosogatógépem nem havi 7.5 kWh-t fogyasztana 10 ciklusra, hanem 18-at, pedig én nem ilyet vettem. A háztartási gépek üzemeltetési költségei nem nőhetnek a gyári értékekhez képest. Meg persze meg kell rendelni, el kell menni érte, meg akkor 10-et veszek, azt el kell tárolni... Nem fasza.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#84998) koxx válasza balojazz (#84997) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ez eleg hulye felfogas, mintha az autodat nem tankolnad vagy nem cserelnel benne olajat. Vannak gepek amiknek van egy minimalis fenntartasi koltsege, vagy akkor vegyel egy seprut az ingyen van.

(#84999) arcitec válasza ribarszki (#84994) üzenetére


arcitec
addikt

Mekkora lakásban kell havonta cserélni? :U

(#85000) koxx válasza arcitec (#84999) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

A porzsak havi koltsege, pl Mielebe 4800 ft 4 db ami eleg 1 evre.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.