Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72951) gban válasza chester91 (#72950) üzenetére


gban
Közösségépítő

- ki kell venni, jó az integrált
- mellé kell tenni egy 8 centis ventit 5 voltra kötve
- venni kell fillérekért egy gyári állapotú hasonlót, kb. ugyanannyiból amennyiből egy passzívbordát kapnál

Vagyis vagy megoldanám abból ami otthon van, vagy ha már költök, azt nem erre költeném, kivéve ha egy belevaló ventit vennék.

Postázást nem vállalok.

(#72952) cinemazealot válasza emre (#72949) üzenetére


cinemazealot
addikt

Ha már ez a Alis ventilátorosdi szóba került! :) Ez a Gigabyte dupla venti (vagy ebből 2 pár) egymással ellentétes forgásiránnyal rábogozható volna egy alaplap CPU venti aljzatára, hogy PWM vezérléssel egy DIY építésű házat fújassak át velük minél kisebb turbulenciával és szélzajjal?

(#72953) emre válasza chester91 (#72950) üzenetére


emre
veterán

Hát ha nincs borda akkor egy Zalman VF900-ra hasonlító vga hűtőt javaslok. Nekem még a vf900-ból van egy a fiókban, az nagyon csendes volt, és elég sok gpu-ra fel lehetett rakni. A kínai nem tudom milyen lehet.

(#72952) cinemazealot

Ezt egy kicsit drágállom erre a feladatra. Én inkább valami hasonlóban gondolkodnék. De látnom kellene, mert így elég nehezen tudom elképzelni miről van szó.
Mekkora borda, milyen ház, hűtőborda elhelyezkedése....?

[ Szerkesztve ]

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#72954) cinemazealot válasza emre (#72953) üzenetére


cinemazealot
addikt

Öööö... drágállod? 11.37 USD (enyém) vs. 12.08 USD (Tiéd). Ráadásul utóbbiban a legyezők nem ellentétesen forognak. Nem értelek. :B

A ház egy lapos téglalap (kb. 20×9 cm) keresztmetszetű kémény lenne (benne élére állított mITX lappal), ezt szeretném alulról megfújni. Belül a procira egy passzív bordát terveznék betenni szélirányban.

[ Szerkesztve ]

(#72955) emre válasza cinemazealot (#72954) üzenetére


emre
veterán

ATX-ben gondolkodtam. :D
Ezt inkább passzolom.

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#72956) macilaci78 válasza chester91 (#72948) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ha az IGP elég, akkor vedd le a kártyáról a takarólemezd és tedd fel.
Ha zavar, hogy a csatlakozók nincsenek rajta, akkor bontóból kérj rossz kártyát és forraszd le róla a csatlakozókat. :D
Esetleg ki se vedd a kártyát, csak BIOS-ban tiltsd le és a monitort kösd az alaplapra.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#72957) AxBattler válasza cinemazealot (#72954) üzenetére


AxBattler
félisten

Szerintem vegyél egy normális 80mm-es, halk üzemű ventit (Arctic P8, P8 Silent, stb.), aztán gyorskötözővel, vagy vmilyen gumirögzítővel erősítsd a gyári bordára, és kész. Gondolom ez nem egy tempered glass oldallapos gépház lesz, szóval a kinézettel nem kell törődnöd.

Ár/érték arányban minden más rosszabb ennél a lehetőségnél.

Szeretettel vár a témába vágó topik, kis ízelítővel... :)

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#72958) NeoPampalini válasza AxBattler (#72957) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Sőt, elég egyetlen brutális csavar a bordák közé a venti rögzítéshez, nekem is volt nagyon régen ilyesmi megoldásom... :DDD

(#72959) cinemazealot válasza AxBattler (#72957) üzenetére


cinemazealot
addikt

Nem, ez egy saját építésű gépház lenne, de szeretném relatíve igényesen megcsinálni. Megyek is át OFF-ba, mert nem akarok itt szentséget törni. :D A cél viszont nem csak a CPU hűtése lenne, hanem az egész házé. Csak a CPU bordája is legyen a légáramban (mint egy laposabb rack-es megoldásnál).

(#72960) fonok87


fonok87
aktív tag

Semmi különös, csak lötyögött a porszívócsonk a dekopírban és rég láttam ződsárgás hsz-t :DDD

Truss me, I'm an engineer.

(#72961) chester91


chester91
senior tag

Köszi mindenkinek, meglátjuk mi lesz. Tesztelem venti nélkül, meglátjuk milyen hőfokot ér el, mivel szinte alig melegszenek ezek a kártyák, volt javaslat arra, hogy GPU-Z-vel figyeljem. Ha nem lesz túl forró, akkor maradhat venti nélkül is.

„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville

(#72962) Stylewars_kp válasza imibogyo (#72945) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Beton födémmel nem tud mit kezdeni, nem tud hova bebújni a kis egérke.

(#72963) imibogyo válasza Stylewars_kp (#72962) üzenetére


imibogyo
veterán

Tiszta sor, csak azt írtam, hogy nálam még fafödém esetén sem jelent ez gondot. :K

(#72964) Stylewars_kp válasza imibogyo (#72963) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Értelek. Valahol olvasta ezt, hogy árt neki. Bazi nagy a tetőterünk. Nem hiszem, hogy ártana neki, de inkább rákérdeztem itt. :)

(#72965) Barret001 válasza chester91 (#72961) üzenetére


Barret001
addikt

A ventit bárhova rakhatod,ha a bordára van irányítva,hűti :) Nekem be van állítva a gépházba,oszt csókolom. Semmi csavarozás,meg ilyen komoly műveletek.

(#72966) imibogyo válasza Stylewars_kp (#72964) üzenetére


imibogyo
veterán

Biztos vagyok benne, hogy van olyan szituáció, amikor árt ("közvetlenül" gerendára fújatva a meleg levegőt --> ott lecsapódik a pára --> penészedés, gomba, elrohad a gerenda --> nyakadba veszed a tetőt stb. ( :DDD ) például lehet egy teljesen valós szituáció).

Egyébként nekünk még a padlástér is relatíve kicsi. Sima 10x10 kockaház, durván 30-35 fokos tetővel. Nekünk jelenleg annyi az előnyünk (ami más szemszögből természetesen hátrány), hogy lényegében a padlásteret "átfújja a szél" (költői túlzás persze). Nincs (még) lefóliázva, nincs szigetelés stb.. Azt nem tudom, hogy ha majd ezek meglesznek, akkor miként változna ez a helyzet (mármint, hogy nincs gond), de jelenleg biztosan nem tapasztalunk semmit. Mondjuk az is igaz, hogy ha elkészül az új tető (persze előbb még bővítünk, remélhetőleg még idén), akkor egyébként is szeretném majd kivezetni az elszívó csövét a szabadba. Nem a félsz miatt, hanem mert az új tetőtér már fóliázva és szigetelve lesz (nem lakhatási célból), mert oda fentre szeretnék megvalósítani egy "játszós teret" magamnak és a két kis "görényemnek", ahol nyugodtan ott maradhat a Lego szétszórva, ahol nyugodtan lehet bunkeszt építeni mégsem lesz útba senkinek, ahol apa is használhatja a 3d nyomtatót a lézergravírozót anélkül, hogy ki kelljen mennie a hideg műhelybe, ahol tárolhatom a rengeteg (de könnyű) hobbi cuccaimat, alkatrészeimet stb. Semmi extrára nem kell gondolni, lényegében egy üres tér OSB-ből, deszkákból (persze jól lekezelve). Adott esetben ha a büdzsé engedi (ami általában nem így van), akkor gipszkartonozva, egy kis festéssel meg laminált padlóval. Az biztos, hogy tetőablakok és egyéb költségnövelők nem lesznek, mert az már tuti nem férne bele, szóval csakis mesterséges világítás lesz. Tudom, hogy nem ez a legjobb megoldás, de arra a napi egy-két órára amíg itt leszünk, arra szerintem pont megfelel. Na és persze ha ez megvalósul, akkor már ne oda menjen a kajaszag... ;)

(#72967) Inhouse válasza imibogyo (#72966) üzenetére


Inhouse
őstag

Pozdorja lapokból van egy ilyen padlásműhelyem. Kőzetgyapottal van körbe tekerve. Alul meg van emelve, de nincs semmi alatta. Van benne egy radiátor, de hideg. Sőt látszik a tetőn, hogy ott szökik a hő, mindig hamarabb olvad le a hó, mint a szomszédok tetőjén. Ha felmegyek ilyenkor, egy kis ventilátoros hősugárzót használok. Nyáron, ezzel szemben nincs gond azzal, hogy hideg lenne. :) Raktam egy kis tetőtéri ablakot, és 2 ajtó van 2 oldalt, ahonnan a padlás 2 vége hozzáférhető. Az előszobából lehet egy lehúzható feljárón feljutni. A szélesebbiket vettük, de így is gáz. Aki ezeket méretezi, azzal elbeszélgetnék... Ráadásul anno a beépítéskor be kellett foltozni a nagyobb lukat...én marha, akkor kellett volna a gyári takaróajtót kidobni és csinálni rá egy nyílásnak megfelelőt. A többi része maradhatott volna...alig férek fel rajta. Ha fel kell vinni valamit, akkor először felmegyek és utána az asszony tolja fel, ami felfér és meg húzom.

Üdv Inhouse

(#72968) Aaron14


Aaron14
őstag

Sziasztok!

Letört a kismegszakítók dobozának ajtaja. Az ajtó felfelé nyíló, szürke színű műanyag, csatolok a dobozról képet [kép].
Ilyet ajtót lehet valahol vásárolni vagy kompletten lehet csak cserélni?

Sony KD-55XF9005 - MacBook Pro M1 Pro 14” - iPhone 15 Pro 128GB

(#72969) mephi666 válasza Aaron14 (#72968) üzenetére


mephi666
nagyúr

1 csík zöldsárga megtarcsa :D

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#72970) Pete55555


Pete55555
Topikgazda

Na srácok, kitakarítottam a bojlert. Hát, nem mondom, hogy ettől nincs rosszabb, de maradjunk annyiban, hogy ideje volt :D
Most fűt az új fűtőszál, kíváncsi vagyok mennyi idő alatt fűti fel ~15 fokról. Na meg majd, hogy valós használatkor mennyit fog enni.
De biztos, hogy lényegesen kevesebbet, mert rengeteg vízkő volt benne.
Pillanatnyi fogyasztás amúgy nem sokban különbözik, a régi 2050W az új meg 2010W.

Figyelem, csak erős idegzetűeknek, a képek a nyugalom megzavarására alkalmasak.
KÉPEK

;]

...Szeretem leracsniztatni...

(#72971) hzsolee válasza Pete55555 (#72970) üzenetére


hzsolee
őstag

A konnektort tilos leragasztani, így sosem lesz élményfürdő :D

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#72972) emre válasza Pete55555 (#72970) üzenetére


emre
veterán

Ez azért nem volt kevés.
A felfűtési időszakban a névleges teljesítmény veszi fel.
Majd az állandó üzemet érdemes összehasonlítani. Olyankor valószínűleg nem 10-15 fokos vizet kell felmelegíteni, mert sosem hűl ki teljesen az egész tartály.

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#72973) imibogyo válasza Inhouse (#72967) üzenetére


imibogyo
veterán

Ez is jó megoldás lehet, akár nekem is (képek jöhetnek, ha nem titkos a dolog). Nekem a jó, ebben az esetben egyébként a használhatót jelenti, szükséges-elégséges alapon. Nem akarok itt fent "élni", és nem felvágásból szeretném ezt a teret, csak elegem van már a feleségem panaszából, hogy a kamra teli van a cuccaimmal stb., viszont abból is elegem van, hogy ma például még az áthúzott fűtés ellenére is (kicsi radiátort tudtam csak szerezni egyelőre) 7 fok van a műhelyben, ami azért még mindig nem kellemes a kinti munkához.

Röviden kell(ene) egy hely, ahol útban sem vagyok, de "azt csinálok amit akarok". Erre akartam berendezni először a kis pincémet (durván 3 x 5 méter, és természetesen ha emellett döntök, akkor mélyítettem volna rajta egy jó 20-30 centit (az alap engedi, bőven mélyebben ér véget, mint a mostani padlószint), valamint lebetonoztam volna és a falakat is megcsinálom.). De sajnos itt annyira magas a páratartalom (60-80%), hogy pl. a nyomtató egyáltalán nem szeret itt lenni. Én viszont nem szeretnék állandóan még egy páramentesítőt is járatni. Pedig itt jó lenne a hőmérséklet, lényegében egész évben 12-22 fok között van a hőmérséklet fűtés nélkül (és ide a kis radiátor is elég lenne bőven ami most a műhelyben van. Eleve itt mennek a fűtéscsövek pl. a műhelybe is át, tehát leválasztani sem lenne nagy szám, hogy ezt a helyiséget stabilan 20-22 fok körül tartsam.

Alternatívának ott van még a műhely feletti kis padlás (~9x4 méteres alapterület, 2,4 méteres csúcsmagassággal (de ezen relatíve könnyen tudnék emelni tetőcserekor, ami amúgy is tervben van erre az épületre is), de itt is a műhelyre és a padlásra is igaz problémákkal kellene megküzdenem (vagyis jelenleg elégtelen fűtés, új tető kialakítása, fóliázás, szigetelés stb.), akkor meg már inkább a ház padlásterébe ölöm ezt a pénzt, aminél így is úgyis cserélve lesz a komplett tető és ott mondjuk a széleket levágva is 8x8 méteres alapterülettel és középen 3,5 méteres belmagassággal gazdálkodhatok (az új kiugró részt bele sem számolva).

(#72974) lemmy71 válasza emre (#72947) üzenetére


lemmy71
őstag

Tudod mi a gond ezzel a melegítési formával. Az hogy a csavar a hőtől kitágul és kilágyúl sok esetben könnyebben beletörik mint hogy kijönne, én a csavar környékét szoktam melegíteni, persze tudom nem mindenkinek van otthon a garázsában "kék és sárga" :D
Ez az indukciós módszer inkább alumíniumban lévő csavarokhoz jó.

(#72975) Pete55555 válasza emre (#72972) üzenetére


Pete55555
Topikgazda

Persze nyilván most a 10-15 fokos vizet tovább fogja melegíteni.

#72971 hzsolee
Pedig jó lenne egy kis élményfürdőzés, már régen voltam :D
Azért ragasztottam le, mert nem tudtam mennyire, hogy fog folyni, spriccelni a víz, meg esni kifele a vízkődarabok, úgy voltam vele inkább ne menjen bele semmi.

...Szeretem leracsniztatni...

(#72976) emre válasza lemmy71 (#72974) üzenetére


emre
veterán

Igen, ennek a gyakorlati haszna, kb a nullával egyenlő. :D
Csapágy melegítéshez használunk indukciós cuccot, de ott a vasmagra tesszük a csapágyat, és a kívánt hőmérsékletet fokonként lehet állítani.

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#72977) do3om válasza emre (#72976) üzenetére


do3om
addikt

Nekem is az a gyakorlati tapasztalat hogy melegítés hatására nagyobb az esély hogy a helyzet csak rosszabb lesz mint volt. Néha tengelyről lehúzni használható, de ott is sokszor jobban összetagad mint volt.
Szóval én nem negyon szeretem a melegítést.

[ Szerkesztve ]

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#72978) lemmy71 válasza do3om (#72977) üzenetére


lemmy71
őstag

Hasznos a melegítés csak nem mindegy hogy mit melegítesz ;)
Ha tűzpirosra felmelegítesz egy csavart az hamarabb megtekeredik mint hogy kijönne. Van hogy néha lesarkalok egy két anyát vagy torxot, arra co -val ráhegesztek egy anyát várok egy két percet hogy visszahűljön és már könnyedén ki is jön a sróf :D

[ Szerkesztve ]

(#72979) imibogyo válasza lemmy71 (#72978) üzenetére


imibogyo
veterán

Lehet, hogy öregurasan, de azért szépen lassan haladok egy-egy projektemmel. Épp most nyomtatom a Z-tengely motortartóját. Már csak pár év és befejezem ezt a gépet. A marómotor tartóját már tavaly februárban elkészítettem (ez is jól mutatja a tempómat...). :DDD




(#72980) lemmy71 válasza imibogyo (#72979) üzenetére


lemmy71
őstag

Szeretek vassal és mindenféle járművel foglalatoskodni, nekem az kikapcsolódást jelent olyan mint másnak a wellness ;] De én is lassan haladok mert a házkörül mindig akad tenni való.
Ügyes vagy gratula, én nem igazán vagyok otthon a precíziós gépek gyártásában, amúgy meg jó munkához idő kell :D
Én a kis bogárkámat cirka tíz évig "szegeltem" mire ilyen lett, a nejem már a váláson gondolkodott, így utólag belegondolva lehet hogy még egy évet pluszba rá kellett volna szánnom a felújításra :DDD

[ Szerkesztve ]

(#72981) Inhouse válasza imibogyo (#72973) üzenetére


Inhouse
őstag

Sikerült anno olcsón szerezni olyan pozdorja lapokat, amik a bútorlap szállítmányok zárólapjai. A tetőcserénél pattant ki az ötlet, rövid idő volt rá. Szerencsére a bontás után sikerült az anyagot felpakolni, mert utána már nem ment volna. :) Az ácsok csináltak a kijelölt területre 100*100-as gerendákból egy alapot, arra ment egy lap és a többi az oldala és a teteje. Az ajtók bontott beltéri ajtók. Az egyiket tokkal kaptam, a másiknak én csináltam cseréplécből. Raktam egy ventilátort a plafonba, de nem sok értelme volt. A villamosítást én csináltam. Alulra raktam egy padlószőnyeg réteget. Került fel 2 íróasztal, meg cserépléc keretre körbe polcoztam a maradék pozdorjával. A 2 sarka a tető miatt le van csapva.
Igazából még apróbb részletek várnak megvalósításra és a szigetelésre is tervezve van egy réteg hőtükör fólia. Valahol vannak képek a készítésről, de semmi extra, ahogy adja magát. A lapok közét kinyomtam valami tömítővel, ha jól rémlik.
Nemrég felraktam 2 fémpolcot, amitől több helyem lett. Sok minden volt a padlón, már alig tudtam bemenni.
Miért kell emelni egy 240cm-es belmagasságon?

Üdv Inhouse

(#72982) imibogyo válasza lemmy71 (#72980) üzenetére


imibogyo
veterán

Köszi, de én is csak ugatom a holdat a témában, ezt az alkatrészt már vagy 3x terveztem újra, mire jó lett. Én meg például pont vassal nem tudok dolgozni. De engem is kikapcsol az ilyen szerelgetés, tervezgetés stb.. A bogarad meg gyönyörű (a feleséged pedig türelmes :P), már a múltkor is megcsodáltam. Nekem is régi álmom (lenne) egy ilyen kis gép, de valószínűleg ebből már nem lesz semmi. A sóvárgásomért cserébe mindenesetre kaptam a feleségemtől egy gobelin bogarat. :DDD Nekem a legnagyobb autós projektem eddig az ide is bedobott "autóból traktor" projektem volt, de azt a projektet is felszámoltam végül "erőhiány" miatt...

Inhouse: köszi az infókat. Én minél többet gondolkozom a dolgon, annál biztosabb vagyok benne, hogy az "egész" padlásteret szeretném hasznosítani, mivel nem csak az én játszós terem lesz fenn, hanem a fiaimé is. A 240-es belmagasságon azért kell emelni, mert ez csak a csúcsmagassága annak a kis tetőnek, vagyis alig van egy 1-1,5 méter széles sáv ahol tudok normálisan "emelt fővel" sétálni, mielőtt beverném a meredek esésű tetőbe a fejem. Ezért is volt tervben anno (és igazából még nincs elvetve teljesen most sem), hogy az általam egyébként utált, viszont helykihasználás szempontjából nagyon praktikus manzárdtetőre alakítsam át a műhely tetejét. Felülre mennének a "tiszta gépek", 3d nyomtató, lézergravírozó, informatikai cuccok stb, alul pedig maradhatnának a "koszos" gépeim, munkáim, plusz persze a garázs, amit most is használunk az egyik autónak.

(#72983) PitLee válasza emre (#72976) üzenetére


PitLee
őstag

Ahogy a csapágynál is írod, a hőtágulás a lényeg, nem kell vörös vagy fehér izzásig melegíteni a csavart, nyakolaj is jobban odatalál esetleg ha melegebb.
De fémmegmunkálásnál sem jöhet rosszul, nem minden bírja a hideg hajlítást.

itt egy másik barkács verzió
https://youtu.be/g8oGlh6TDWM

(#72984) lemmy71 válasza imibogyo (#72982) üzenetére


lemmy71
őstag

Láttam anno a "traktor projektedet" kár volt abbahagyni :( Bár én inkább kerestem volna a bontóban egy B corsa 1.5 szívó isuzu diesel blokkot. Az kisebb és rettenetesen strapabíró, szerintem anno a japcsi azt traktorba szánta, ha jól emlékszem a szomszédomnak volt is egy isuzu kis trakija. De akár a cbr blokkját is beledobhattad volna, szántott volna az ezres rendesen :DDD
Én még egy beer scooter -t szeretnék összedobni, a váz és a futómű már megvan vagy két éve :D hasonlóan mint a videón, 20X40 zártszelvényből, gokárt kerekek használt esőmintás gumikkal és egy ford orionba való 3 küllős momo sport kormánnyal. Egyedül a motor blokkal vagyok bajban, főleg a kuplungal és a méretekre is ügyelnem kell, mert a blokknak bele kel férni egy sörös rekeszbe :U Első szériás yamaha mint blokkja lenne jó, mert annak a kuplungjával megtudom oldani a láncos hajtást. Na de mindegy, legalább marad valami a nyugdíjas évekre is :D

(#72985) emre válasza lemmy71 (#72984) üzenetére


emre
veterán

Én valami hasonlóban gondolkodnék

A nyugdíjas évekről jut eszembe:

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#72986) imibogyo válasza lemmy71 (#72984) üzenetére


imibogyo
veterán

Az az egy vigasztal, hogy legalább jól szálltam ki belőle. Mondjuk nekem a nyugdíjas évek még nagyon messze vannak, addig még sok projektet véghez szeretnék vinni, remélem lesz rá lehetőségem... :B

(#72987) lemmy71 válasza emre (#72985) üzenetére


lemmy71
őstag

Nézegettem a pocket blokkokat, de letettem róla. Sok velük a gond, a szomszédomban is van kettő, egy quad és egy motor, folyamatosan "kendácsolják" őket hol a gyújtás hol ez hol az stb.
Én is anno vettem egy 1982 -es PW 50 -et a lányomnak. Egy leharcolt rakás szemét volt, gondolom millió gyerek tanult meg rajta motorozni előttünk. Felújítottam és 6 évig gond nélkül nyúzta a lányom, azért festettem rá 4 -s számot mert négy évesen tanult meg motorozni :D Remélem még sok gyereknek okoz örömet :))

(#72988) cinemazealot válasza Atomgeszi (#72883) üzenetére


cinemazealot
addikt

3 napja próbálom visszaidézni, melyik kollégától láttam egy nagyon igényesen megtervezett és elkészített edzőtornyot, ma összefutottam vele egy másik topicban: SchumiBácsi

Ezt ő tervezte és készítette: #54026 :Y Vigyázat! OFF-topic content!

(#72989) emre válasza lemmy71 (#72987) üzenetére


emre
veterán

Akkor ez: Driftelj házilag! (Speedzone S06E08)

És a blokk a perfect quality power engine, mely 7,5 kicsi kínai lóerős, de a nagy európaiból is tud 5-öt. És Igaz amit Pista mond a videóban, ennyi pénzért majd jó lesz valamire. :D

[ Szerkesztve ]

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#72990) imibogyo válasza lemmy71 (#72984) üzenetére


imibogyo
veterán

Tessék. Ez a pont neked való. Felejtsd el az unalmas "beer scooter"-t és még időben válts át a "bug scooter" (®imibogyo) projektre. Na jó az alkotója "Bugkart Wasowski"-nak hívja, de szerintem az én elnevezésem jobb... :DDD

(#72991) lemmy71 válasza emre (#72989) üzenetére


lemmy71
őstag

Hát ha nem találok első szériás yamaha mint blokkot akkor lehet megpróbálók egy ilyet, amcsiba vannak pw blokkok is de rohadt drága a szállítás, pedig egy 80 köbcentis kétsebességes automata ütős lenne benne.

#72990 imibogyo
Ez nagyon ott van a szeren :K ennek is kellene vagy öt év, meg egy válás :DDD

(#72992) imibogyo válasza lemmy71 (#72991) üzenetére


imibogyo
veterán

ennek is kellene vagy öt év, meg egy válás
Még egy okkal több... ;]

(#72993) mephi666 válasza imibogyo (#72992) üzenetére


mephi666
nagyúr

Kb ilyesmi a helyzet? :D

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#72994) M0ng00se


M0ng00se
őstag

Helloka.
Szerintetek hővezető ragasztót hómméd mennyire lehet helyettesíteni? Van itthon MX4 pasztám, meg pillanatragsztóm, gondoltam kombinálom a kettőt :DDD

V6

(#72995) Barret001 válasza M0ng00se (#72994) üzenetére


Barret001
addikt

1 próbát megér,aztán a teszt eldönti,hogy érdemes volt-e kipróbálni:)

(#72996) darvinya válasza M0ng00se (#72994) üzenetére


darvinya
titán

Próba keverés nem árt hasonló felületen, nehogy lágra kapjon. :D

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#72997) emre válasza M0ng00se (#72994) üzenetére


emre
veterán

Én inkább lekvárral próbálkoznék mint pillanatragasztóval.

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#72998) Inhouse válasza imibogyo (#72990) üzenetére


Inhouse
őstag

Gondolom tudod, hogy miért hívja Wazowski-nak. :)
Ja, nekem 1tábla szélességben van megfelelő belmagasságom, elég, de nincs 240cm. :)

[ Szerkesztve ]

Üdv Inhouse

(#72999) imibogyo válasza Inhouse (#72998) üzenetére


imibogyo
veterán

Persze tudtam. Két kisfiam van, szóval az ilyenekben otthon vagyok. :DDD
Lehet nekem is elég lenne majd ez a magasság, sőt a székállás miatt körben amúgy is lenne belógásom.

(#73000) DJGABI válasza emre (#72989) üzenetére


DJGABI
addikt

ezt anno láttam, de a blokkot nem találtam meg, csak drágábban. hát bakker, a 125-ös 4t quad blokkok ilyen 100k körül mennek, ez hogy ennyi?

am mellette ott a Colin Furze videó [link] h alap szerszámokkal hogy lehet megépíteni a trike-ot :DDD

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.