Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zéé
addikt
válasz lemmy71 #66499 üzenetére
egyre inkább hajlok afelé, hogy erre lesz átalakítva a szerkezet. Veszek fúróba való marófejet, és feltágítom a furatot (hejj, ilyenkor de jó lenne egy Dremel... ).
E14-es tűzhely izzót hamarabb találok, bármikor a jövőben, mint ilyen bedugós halogént.Just a simple Lineman...
-
lemmy71
őstag
válasz Pete55555 #66500 üzenetére
Máskor zsírozd be az állványcsavart, én szinte minden facsavart reissert megkenek egy kis szilikonzsírral vagy méhviasszal ha nincs előfúrva vagy ha nagyon feszes tiplibe dűbelbe hajtom. Azért jó a szilikonzsír mert a dolomit anyagú tipliket nem dagasztja. A tokrögzítőknek meg akármilyen kenőzsír is megfelel.
[ Szerkesztve ]
-
Bile Demon
őstag
Itt is a fürdőnél volt a legrondább:
Ez ugyanaz a sarok:Ez még csak a szerelőbeton, jött rá GV35 a sarkoknál felhajtva a vízszigetelésig + hungarocell + 6cm beton.
A belső válaszfalon (15cm vastag tömör nagyméretű tégla + 2-2cm vakolat) én csináltam. Ytong fűrésszel átvágtam a fugánál méterenként, nem volt nehéz, mert elég puha a habarcs (1940-ben épült).
A kinti falakon, és a belső főfalon ami duplasoros tömör tégla, kb. 30méter hosszban, ahhoz szakembert hívtam. Messziről jöttek (Szarvas), de még a benzinpénzzel együtt is jobb áron dolgoztak, mint a pestközeliek.
Ilyen kocsira szerelt láncfűrésszel csinálták és 4mm vastag polietilén lapot + műanyag ékeket tettek be. A sarkokhoz volt kézi láncfűrészük is. Utána telenyomattam falazóhabarccsal, bár ez a része nem lett olyan profi, mintha géppel nagyobb nyomással injektálják.Bruhe
-
lemmy71
őstag
válasz Bile Demon #66506 üzenetére
Azok a szarvasiak nagyon jól dolgoznak, több helyen láttam már a munkájukat, sehol nem volt velük gond. Jól választottál
-
wasdffafaaff
junior tag
van egy akumlátoros furó csavarozóm és át tudnám alakítani vezetékesre?
van egy nyomtató adapterem amire az van írva hogy 24v, 500mA ezzel megoldható?[ Szerkesztve ]
-
Dauerstage
tag
válasz wasdffafaaff #66508 üzenetére
Megoldható ha 24v-os az akkus fúró is. Illetve gyenge is lessz mint a harmat
"Sok hiba becsúszott, mindent haragból. Herótom van minden népszerű alaktól. A karmátok halandó, arogáns lélek. Elegánsan haltok, de gyarlóként éltek." Steve Antal
-
Gézengúz
addikt
18650-es lítium akksi kell annak, nem vezeték.
-
A Zéé
addikt
válasz csabulaxi #66505 üzenetére
Nekem mondjuk nem ilyen van. Szürke, a leírása alapján a parajdi sóbányából van, és fény is alig jön át rajta.
Alapvetően én sem hiszek az ilyeneken, hogy biorezgés, meg társai, és lehet, hogy placebo, vagy más oka van, de karácsony után lett beüzemelve (délután-esténként szokott menni), és nagyjából egy hétre rá elhagytam az orrspray-t. Erre az elmúlt jópár évben nem volt példa, mert egyszerűen nem kaptam nélküle rendesen levegőt ebben a takonykóros időszakban. Szóval egy próbát megér az, hogy tovább üzemeltessem.Just a simple Lineman...
-
Inhouse
őstag
Amiket te akarsz olcsón kókányolni, azok nem működnek. A laptop kijelzőhöz meghajtó kell, fogadd el, nem lehet csak úgy rákötni VGA, vagy HDMI kimenetre. Az akkus fúrók pedig komoly áramokat vesznek fel, az 500mA az fél (0,5)A, még üresjáratban sem indul el vele. 24V 0,5A->12W, az semmi, egy LED-es izzó teljesítménye. És légyszi most hagyd ki a második kérdést, hogy "..de biztos, hogy nem lesz jó vele?" Ha nem hiszel a válaszokban, akkor nem érdemes kérdezni, illetve próbáld ki, aztán megláthatod a saját szemeddel...
Üdv Inhouse
-
wasdffafaaff
junior tag
inkább eladom azt a furót,cserélje ki a vevő az aksikat,ha én cserélem ki úgy se hisz nekem
azt a laptop monitort is eladnám de szerintem a kutyának nem kell ilyesmipedig a legolcsobb 15,6 colos led laptop is 63 ezer és ha azt nézük vajon mennyibe kerülhet a monitor része minimum 25 ezer-tehát akkor használtan akár 10-15 ezret is érhet de mindegy,megy a kukába 15 ezer 5 éves laptop eddig birja...no koment
[ Szerkesztve ]
-
Dani_kp
addikt
válasz wasdffafaaff #66515 üzenetére
Milyen akkus fúróról van szó amúgy?
https://ingatlan.com/33821564
-
DJGABI
addikt
válasz wasdffafaaff #66515 üzenetére
attól függ mi baja, de a laptopból egy próbát megér kiárusítani a cucokat. de ja, meggazdagodni nem ebből fogsz
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz DJGABI #66518 üzenetére
de amugy a laptop szervizesekket se birom azt mondja többe kerülne megjavitani a laptopot mint amennyit ér...de mindegy asztali gépnél mondaná nekem ezt egy elado...azt se hiszem el hogy legyártanak egy laptopot mondjuk 70 ezerből és 60 ezer ki cserélni az elektronikát ez egy hülyeség?kezdjük azzal hogy a monitor meg a hdd kapásból jó meg a hangszorók is meg az akumlátor is meg még kitudja mi jó benne akkor ezek szerint 10 ezerbe került a gyártási költsége amiket felsoroltam?nem hiszem nagy átverés az egész laptopot nem kell venni amugy se az enyém nem vagyok hülye hogy laptopot vegyek
de engem az idegesít hogy letudják gyártani x összegért az egész laptopot és a csere alkatrészt is ugyanannyiból gyártják le,akkor mért kerül többe?nem az hogy többe hanem 5x annyiba mert tudják hogy kell lehuzni az embereket ennyi
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
válasz wasdffafaaff #66519 üzenetére
Az hogy x évvel ezelőtt mennyi ért egy dolog...
üdv a való világban, kb eldobhatóra gyártanak mindent, az újabbakban RAM, SSD alaplapra forrasztva, na ott tényleg elhiszem hogy nem éri meg javítani. Hát ha pl alaplap hibás (ami aztán lehet procin, vga-n át csak egy kondi is) te is utána nézhetsz, de külön újonnan -főleg ha régi típus- nem nagyon szoktak árulni alaplapot, kb csak bontottban létezik ez a kategória. Használtan meg sok sikert olyat találni aminek épp "csak" a kijelzője törött. Aztán a munkadíjat számold rá, egy notit nem olyan egyszerű szétkapni, mint egy asztalit. Véletlenül valami műanyag pöcök törik akkor még ház csere, stb.. Nem csodálom hogy nem vállalják...
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
wasdffafaaff
junior tag
-
wasdffafaaff
junior tag
a boltosokba szervizesekbe csak a jó szándék van,nem is értem hogy juthat ilyen eszembe hogy bármilyen összeget is sokalni merek?ilyen még a történelembe nem is volt hogy valaki tul sok összeget kér,autó szervizbe sincs ilyen meg sehol én kérek elnézést
-
Sztyepadzso
őstag
válasz wasdffafaaff #66521 üzenetére
Igen, "6 csavar 2 kábel és 4 perc", pontosan ennyi. Ezért te is megcsinálhatod.
De a Kati néni, akinek az unokája nem ért hozzá, és nem akar 120000-ért laptopot venni, az 10000+2-3000-ért kap egy SSD-t, ők meg adnak rá garit, 3 hónapot a beépítésre(+gyári az SSD-re), hogy az ott bent van, lehet, hogy még az OS-t is rámásolják Acronissal.
Nem védi boltosokat, de nyilván őnekik is meg kell élniük valamiből. Nyiss boltot, csináld utánuk, cserélj SSD-t, olcsóbban. -
Sztyepadzso
őstag
válasz Sztyepadzso #66523 üzenetére
De egyébként nem tudja senki, csak Te, hogy milyen laptopról beszélsz.
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz Sztyepadzso #66523 üzenetére
hát arra aztán kell garancia hogy össze dugod az ssd-t a géppel,milyen esetbe tudod érvényesiteni a beépitési garanciát?ebből eredő probléma nem létezik,probálj már meg úgy bekötni egy gépbe ssd-t hogy az mondjuk kimozdul...nem fog menni vagy nem tudom mire gondoltál
-
Sztyepadzso
őstag
válasz wasdffafaaff #66525 üzenetére
Ki tud mozdulni, ha nem csavarozod be. Mert van mögötte kb 5-6 mm hely, hogy be tudd rakni. Egy laptopnál, amit meg cipelsz, annál pont, hogy kimozdulhat.
-
pjen
félisten
válasz Sztyepadzso #66526 üzenetére
Az a boltos adót,rezsit,munkabért fizet.Valahol meg is kell keresnie.
-
pjen
félisten
válasz Sztyepadzso #66528 üzenetére
Melóztam kereskedelemben,egy rossz adottságú boltban például minden fillér számíthat.500 négyzetméter alapterületű müszaki bolt.Volt olyan nap,hogy egy vevő se jött be.Pedig busz és hév megálló is volt előtte.
-
A Zéé
addikt
a kolléga csak egy troll, nem kell komolyan venni.
Már a múltkori tápkábel helyett inkább kannásbort veszek kommentje óta nem lenne szabad foglalkozni vele.Just a simple Lineman...
-
szaszyka
senior tag
Miért nem veszel bele egy új alaplapot, mondjuk ebay-ről? Vagy keresel egy kijelzőhibásat, és a kettőből összeraksz egyet...
Lenovo Thinkpad X220 :D
-
szaszyka
senior tag
válasz Sztyepadzso #66532 üzenetére
Egy rendes férfi gyerek-ragasztót használna!
-
Sztyepadzso
őstag
válasz szaszyka #66531 üzenetére
Egyébként jó 8 éve többször javítottam a feleségem NEC laptopjának a zsanérját, amit az egykezes-tekeréses technikával történő kinyitás szétcseszett. Már-már feladtam, de egy ismerős rálépett az MSI laptopjának a kijelzőjére, hogy becsukja(WTF), de az egeret ottfelejtette, aminek meg is lett az ára, a kijelző szétroppant. És egyből láttam, hogy az ugyanaz a laptop, pepitában. Pikk-pakk tudtam borítást cserélni a laptopunkon, neki nem kellett többé. Lehet, hogy az alkaplap is passzolt volna, ha akkor érdekelt volna a dolog.
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz Sztyepadzso #66526 üzenetére
igen kimozdulhat ha nem csavarozod be ,de mért ne csavarozná be a a boltos?hülyeséget beszélsz már megint
-
Sztyepadzso
őstag
válasz wasdffafaaff #66535 üzenetére
Mert ahogy a #66525-ben írtad, neked is csak az SSD SATA portba dugásáig terjedt az meghajtócsere művelete.
És elfelejti.
De igaza van A Zéének. -
szaszyka
senior tag
válasz Sztyepadzso #66534 üzenetére
Nővérem notebookjának a házából szakadtak ki a zsanért tartó csavarok foglalatai. Komplett házcsere, még jó hogy UK-ból tudtam ebayen rendelni. Csere megtörténik, rá két hétre unokahugica leveri, zsanér megint kiszakad. Azóta nem szerelek másét, mindenki menjen szervizbe, fizesse meg a tanulópénzt.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz szaszyka #66538 üzenetére
Kár, hogy akkor még nem voltam ebben a fórumtopikban:
A régiben kétkomponensűvel beöntöttem az egyébként befröccsöntött bronz menetes perselyeket a helyükre. Aztán amikor az új kijelzőburkolat is megadta megát, és nem volt már így szerelhető, akkor bizony jött a M2,5-ös csavar meg az anya. -
wasdffafaaff
junior tag
akkor ne ujicsam fel a furót eladásra?úgy se hinne nekem a vevő hogy kilettek cserélve az aksik nem?azt olyan áron veszi meg csak amennyiért szar aksival adnám
mert valaki árul itt helybe 18650-et 300ft darab áron dehát az is kitudja milyen már ujonnan meg nem érné venni ebbe akumlátort hogy aztán eladjam feláron a furót
[ Szerkesztve ]
-
wasdffafaaff
junior tag
lefotoztam ezt a szutykot eléggé hitvány
[link]
ez nem 18650 az biztos -
Samus
addikt
válasz wasdffafaaff #66541 üzenetére
Ez Sub C méretű NiCd cella, az olcsóbb és/vagy régebbi (5+ éves) gépekben volt ez a szabvány. Még kaphatóak.
Az SSD-s sztorihoz: kemény troll lehetsz. Ugye tudod, hogy egy PC-ben és laptopban másképp zajlik a meghajtócsere. Vannak gépek, amik úgy vannak összerakva, hogy fogják az alaplapot, és aköré építenek mindent. Atomjaira kell szedni. Ha meg a delikvens meg is tartaná a HDD-t, akkor mit csinálsz? Oda már optibay kell (mert vélhetőleg nincs M.2 port). Vagy magyarázhatod, hogy vagy a CD meghajtó vagy a merevlemez marad, a kettő együtt nem. Utána adatmentés, ha nincs hozzá külső eszközöd, hogy másolod át a családi fotóalbumot az SSD-re? Szóval ez nem ilyen egyszerű. Egy PC-t pikk-pakk összerakok, de asszony laptopját inkább hozzáértőre bíztam, 3000 pénzért. Pedig az EliteBook, a fél háta két kapcsolóval bontható, csavarok nélkül.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
wasdffafaaff
junior tag
de attol hogy régi fajta akumlátor van benne még gond nélkül kilehet cserélni 18650-re nem?nem kell hozzá elektronika?mármint a töltő miatt.
csak arra kell figyelni hogy ugyanakkora volt legyen összesen mint amennyi volt és hegesztéssel jó lessz?vagy forrfüles kell?párhuzamosan vagy sorosan kell kötni?vagy úgy ahogy a mostani van és kész? -
Sztyepadzso
őstag
válasz wasdffafaaff #66543 üzenetére
Nem akkora. Nem fér bele. Ezért hívják máshogy.
sub-c átmérő:22.2 × 42.9
18650 átm:18×65 -
wasdffafaaff
junior tag
válasz Sztyepadzso #66544 üzenetére
3,6v egy 18650 és a furó 9.6v-os ugyhogy az a 3 darab bőven belefér
a sub-c 1.2v-os azért van benne 8 darab[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Véletlenül valami műanyag pöcök törik akkor még ház csere, stb..
én le is törtem a müanyag pöcköt és úgy hivják a megoldást hogy pilanat ragasztóSzerintem neked is sírna a szád rendesen, ha úgy kapnál vissza akármit is szervizből, hogy valami elbaszást még kókányoltak benne.
Azon meg nem kell kiakadni, hogy minden drágább elemenként, mint egyben. Nézd meg egy új autó árát, majd nézd meg, mennyibe kerülne ugyanazt azonos minőségben anyagárban alkatrészekből összerakni. De vegyél alvázat, kasznit, izzókat, kábeleket is... Engedékeny vagyok, lehet használt, bontott is, de ne a matt foncsort, mert az újrafényezett sárvédőívet. És még a munkát, szaktudást ne is vedd hozzá, csak amit a postás ingyen házhoz hoz.Tudod, te mennyi folyamatos tanulás van egy hardveres IT-s mögött ahhoz, hogy a mai legmordenebb konzumer hardverek mellett a mi, csóró júzerek lefingott 5-10 éves szarjait is tudja, kompatibilitással tisztában legyen, amihez azért hozzá tartozik némi software ismeret is. Az előző laptopot 25k-ért vettem, döglött akkuval, 1 év alatt elhasalt a gyári töltője, vettem egy univerzális minőségit (FSP) boltban számlával, garival az ebay-es gyáritól olcsóbban, majd másfél év után vettem egy újabb üzletit szintén használtan, jó akkuval, patika állapotban, SSD-vel, HDD-vel, dokkolóval 50k-ért. A régit én kidobni valónak ítéltem, de töltő nélkül 5 k-ért elvitte valaki a szülőkhöz home server-nek, nekem pedig az univerzális töltő megmaradt a munkahelyre a dokkolóhoz. Lusta voltam kiárulni a DDR1 notiramot, az N-es wifit, a 320 GB-os HDD-t, a döblött akkuból kiműteni a cellákat, stb.
De fogjuk meg máshonnan a dolgot! Te milyen munkát végzel és mennyiért? És ki az a hülye, aki ezért ennyit hajlandó fizetni?
A Zéé: Neked van igazad.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Sztyepadzso
őstag
válasz wasdffafaaff #66545 üzenetére
És ugyanaz a cellatechnológia?
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz macilaci78 #66546 üzenetére
végezhetnek bármilyen munkát nem érdekel különösebben,és a megmagyarázás se érdekel mert egyszerüen azt mondom hogy a boltosnak hogy kössz nem álmodjál tovább csá ugyhogy én ebből nem csinálok problémát és nem érdekelnek a kifogások hogy mi miért annyi egyszerüen kiröhögöm és lépek,én nem foglalkozok laptoppal,és a gépemet megtudom szerelni bármi baja van ugyhogy a szervizesek bohockodása engem nem érint
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz Sztyepadzso #66547 üzenetére
én feltettem egy hoszabb kérdést hogy megoldható e 18650-el és nem azt kértem hogy vissza kérdezzél hanem hogy igen vagy nem.ha meg nem tudod nem kell írni
-
macilaci78
nagyúr
válasz wasdffafaaff #66543 üzenetére
Egy Ni-xx akkutöltő egy az egyben tönkretesz egy lítium akkut, szóval külön töltő és jó lenne valami cellavédelem is, mert a lítium akku kényes is.
A 9,6 V-os nikkel akkukat 2, vagy 3 lítium cellával ki lehet váltani, 7,2-7,4 V, illetve 10,8-11,1 V lesz belőle. Ami a lítium akku nagy előnye, hogy a folyamatos és a pillanatszerű etrhelhetősége is nagyobb, ezért még az alacsonyabb feszüktség ellenére is fickósabb lesz a csavarbehajtó.
A cellavédelem pedig azért kell, hogy ne engedje túlmerülni, sem túltölteni, vagy túlmelegedni az akkut és nem árt egy töltésvezérlő sem. A töltésvezérlő lehet a töltőben, vagy az akku mellé rakod és a töltő lehet egy teljesen átlagos dugasztáp is, amit lomizol valahonnan.Senki nem fogja kifizetni neked, amit foglalkozol vele, se az anyagot, se a munkát, se az időt. De ha megcsinálod, akkor eladhatóbb lesz a portéka.
Más lenne a helyzet, ha egy üzletben, szervizben dolgoznál egy pult mögött, pénztárgéppel, ahova behoznak egy letűnt korból származó csavarbehajtót felújításra. Akkor aztán leakaszthatnád a nagy lóvét ugyanazért.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest