Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz bigmasterg #7301 üzenetére
Hát ez kimaradt az életemből eddig. Meg régen is volt.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
slfln
senior tag
válasz bigmasterg #7297 üzenetére
Valószínűleg heppi lenne vele. A CEC adatai elég gyenguson vannak dokumentálva, de boldogulnia kéne a Beyerrel.
Erősítő adatokat így kellene mindenkinek megadnia legalább.
(A damping factor ugye a fejes ellenállása/forrás ellenállásából jön? Akkor a V90-nél csak 0.16ohm a kimeneti, a többinél meg még kisebb? o_O)
Egyre szimpatikusabb a Lake People G100 és a Violectric HPA V90 is. (Ugyanaz a cég, csak a Violectric az 'audiofil' leányvállalat, az LP stúdió cuccokat gyárt.)
A német Professional audio Musik & Equipment magazin tesztjében az SPL Phonitor és 2Control, a Beyer A1, és a Lehmann BCL mellett tesztgyőztes lett. Az ára is egészen felfogható.
Csendes cégnek tűnik. Nem látom a reklámjaikat, nem HF szponzorok és profin csinálják, amit csinálnak... és ők úgy néz ki mérni is megtanultak.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
A high-end audioban mindenki nagy ívben tesz a mérési adatokra.
Ott egy a lényeg! A HANG!![ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
-
slfln
senior tag
válasz contaxg #7304 üzenetére
Nekem már nincs kedvem az erősítőt hallgatni, meguntam. Ennyi elég volt, köszi.
Hallás után tervezni a lehető legnagyobb katasztrófa, amit csak elő lehet idézni.
Én se érzésre méretezem a födémet. Elég szarul éreznéd magad egy jól kinéző, de düledező plafon felett, nem?[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
A hangzás esztétikai fogalom és számokkal nem definíálható!
Érdekes lenne egy jó CD helyett pl. mérőjeleket hallgatni és közben fel-fel szisszeni: micsoda baromi jó a csatorna szeparáció és ez a nyugalmi áramfelvétel is valami döbbenetes!!A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
slfln
senior tag
A 600ohm csak a névleges, a mid bass résznél beleszalad ~720ohmba a kis mocsok.
Akkor sok szerencsét a színezős csodákhoz mindenkinek.
Én mérnök vagyok, nem művész. -
slfln
senior tag
contaxg: Pont a te érvelésed ne értem a legjobban. Egy Lavryval vagy egy légtérben, nem?
Eddig nem erről beszéltél.
Az szerinted 'érzésre' lett megtervezve?ntomka: Mi szól rosszul? Kompresszált metál, esetleg elektronikus zene mélykiemeléses fejes nélkül? Ezerszer vágott felvételek? iPod képességeihez masterelt felvételek?
Én nem ezeket hallgatom tesztelés címen sem.schawo: Ha lesz időm, majd kifejtek egy két dolgot pm-ben.
-
ntomka
nagyúr
Túlmisztifikálod, mint itt sokan sok dolgot. Senki nem mondta, hogy nincs szükség alapos tervezésre, de mint mindennek célja van. Ha nem látja el a célját, vagyis ez esetben élvezhető módon szólaltassa meg a rajta hallgatott zenéket, akkor dobhatod a kukába a tervezésed. Ennyi a véleményem.
Ez az én, és mindenki szakmájára vonatkozik szerintem, még ha nem is a zenéről és az áramkörökről szól.ツ Headphones on - World off
-
contaxg
veterán
Nézd meg a Lavry családfát: Szerinted ki/mi lesz több benne?
Mérnök vagy zenész?[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
bkercso
nagyúr
A Lehmann klónt át lehet alakítani invertáló OPA2134-essé, és akkor Presenter hangkarakter(nélküliség)e lesz, mivel A-osztályú buffere van. Rakjátok össze, aztán átdrótozom invertálóra, és ha tetszik, készítek egy nagyobb tápfeszű, nagyobb erősítésű verziót, ami mindent kihajt. Hozzá egy változtatható kimenőimp-adaptert. Ha van kedvetek a kísérletezéshez...
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bajnokpityu
félisten
válasz bkercso #7320 üzenetére
egyébként jár az agyam,h az invertáló kapcoslás miatt lesz szinezet-mentes?
nem értem azt sem, hogy hogyan lesz belőle nagyobb felbontás.no,nem mintha bele akarnék nyúlni,mint kiderült jó fejes ugyan a K500,de nem elég jó,h megérje a klónt cserélni.
hát, skacok,aki ócsón akar USB+spdif dacot,mindenképp figyelembe ajánlom a dir9001+cm102+wm8740es nyákosat. commodore táp überkirályul meghajtja,és nem merem leirni,mi az összeköltségvetés,amiből fejesezek.lassan azon gondolkodom,h mi a bánatért vettem a juliát?
eladó topping dac
-
baluka26
nagyúr
Halkan kérdezem meg, hogy ha a DT880 ekkora szopás, akkor miért azt ajánlottuk Lacikának?!
slfln: A hasonlatod elég vacak volt. Hiszen a hallásra megfelelő erősítő jobban ellátja a feladatát, csak műszakilag nem tökéletes.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
titán
válasz baluka26 #7323 üzenetére
A 600-as a szopás, de azért vegyük figyelembe a kolléga fetisizmusát is
A 250 nem volt szopás.
Amúgy most kötöttem direktben végfokra a Sextettemet. Tök jó lett.
A mély dinamika javult, már nem olyan úszós, terülős a mélye. De a magas tartomány visszább húzódott, viszont a részletesség jobb lett.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
baluka26
nagyúr
Amúgy 600 ohmos DT880 kérdésbe dobok egy kérdést Jason-nek. Elég korrekten szokott válaszolni az ilyen kérdésekre.
szerk: Most már csak a válaszra kell várni[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
titán
Óh dehogy, tekerés közben véletlenül eltekertem a magas hangszínszabályzót, a magasak is rendben vannak, némi kiemeléssel. Kisebb lett a mélykiemelés, gondolom a javuló dinamika miatt. Hmm végfokadaptereket kell csinálnom a 600 ohmos fejhallgatóimhoz?
(#7327) slfln részletezd, plz
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #7321 üzenetére
Igen, az invertáló mód csodákat tesz!
Dir 9001-gyel én is most tervezek DAC-ot. Mi a különbség a PCM1793 (vagy 1798 stb.) és a Wolfson8740 között hangban?kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
baluka26
nagyúr
Egyébként nem tudom, mi a bajod az OTL erősítőkkel, én amit olvastam eddig, azokból az jön le, hogy ezek mennek a legjobban a DT881-hoz. Technikailag lehet, hogy csalnak, de he élvezni is szeretnéd a 880at, és nem szenvedni vele még ezer évet lehet venned kéne valami csöves erőlködőt.
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
slfln
senior tag
válasz baluka26 #7333 üzenetére
A csövessel nagyon részletes. Alul viszont valamiért gyakorlatilag 0 a dinamika, vérszegény és kontrollálatlan. Elszarja a dampingot.
Hatalmas a gain, a poti nagyon gyenge, csatorna balansz problémák vannak és a Streamer 2V feletti lökésével az alsó 5mm-en kell szórakozni, ahol az elképzelhető legrosszabb az együttfutás.[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
Jason szerint nincs semmi indok arra hogy az Asgard ne teljesitsen jól a DT880-nal. Náluk a DT990-nel nagyon jól szól állitólag. Egyetlen dolog: 2V RMS feletti forrás kell, és akkor minden problem solved.
Valamikor meg kellene nézned az Asgard-dal, hogy kideritsük..[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
Remélem lassan elmegy a DacMagic, aztán már csak az earmania-tól függ a rendelés. A címről viszont értekeznünk kell majd még, mert én csak Tatabányára tudnám rendelni, szóval majd ha ott leszünk ezt le kell tárgyalnunk, meg Nertpaelg-gal is egeztetni kell.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
contaxg
veterán
Addig kap tőlem egy HRT-ét!
De van egy ASUS Eee Pad is a háznál úgy tudom, aminek egész jó a kimenete.[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
-
contaxg
veterán
válasz baluka26 #7348 üzenetére
Hát neked van és tudom, hogy szereted. Erről írtam éppen.
De ha kell egy HRT...akkor csak egy szavadba kerül.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Gaming notebook topik
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asszociációs játék. :)
- Farming Simulator 25
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Call of Duty: Black Ops 6
- Linux kezdőknek
- E-book olvasók
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest