Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29401) .DLL válasza hubee (#29399) üzenetére


.DLL
veterán

Huh, az most pontosan melyik? Használtan veszed?
Headfonián ezt találtam, a hivatalos oldalon Gógle által ezt: [link], viszont a Productok között már ez sincs, csak a 15.32 (az előző az valami fent maradt html lehet csak)

(P.H.)

(#29402) fattyu


fattyu
veterán

Na akkor immáron nálam van mosmá 3 napja a teljes rendszer gondoltam megmutatom a végleges sorom itt is, Illetve megosztom a tapasztalataim az uton amit bejártam ezzel az egész planar, melóban igényes rendszer történettel.

Egy része már olvasható volt itt most igyekszem viszonylag röviden összefoglalni.

Felbukkant egy Sansui ss100 amire úgy vetődtem rá mint, Valdes a lepkékre legszebb éveiben. Gyönyörűen szól bármiről de azért érezhető volt hogy tudna még sokkal többet is, mint a headstreamerről mutat.

Eldöntöttem már régen hogy ha egyszer fejlesztek az irodában a rendszeren akkor az usbvel befejeztem. Elkezdtem nézelődni koaxot tudok e izzadni valahogy, de nyüves dell nem árul olyan dokkolót amin lenne ilyesmi, bezzeg ha lenovonál maradt volna a cég. Akkor ez nem jáccik. Schawo ( már megint ) bedobott egy FW studio interfészt nemrég, én meg rájöttem hogy Express Card bővítővel tulajdonképpen olyat tudok is felmutatni melóban is. Nosza.

Ő lenne. Első sokk az volt hogy balanced JACK kimenete van, nem rca. Na irány Kácsa hirtelen felindulásból megfelelő kábel faragtatása.
A firewire beizzítása nem azonnal sikerült mert előbb lett dac mint FW portom. Na megjött a rendelt olcsó kártya via chipsettel. ( igen szeretem ha fáj ) Annak rendje és módja szerint random fagyások és kissé éles magasok jellemezték az első próbákat. Majd Schawo meghozta a texasinstruments Chipsetes kártyát amivel a fagyások megszűntek viszont akármit csináltam a gépen belereccsent a zenébe. A via használhatóbb mint a texas instruments? Ekkor kezdtem el aggódni hogy jönnek a lovasok meg a tűzeső stb...

Némi szoftveres mókolás, latency állítás, a dacon sample buffer állítgatással, és az asio process priority emelésével sikerült elérni hogy nem röccent meg a zene a gép egyéb használatakor, és valahol eltűnt a magas bántása is.

Szóval a dacot sikerült üzembiztossá is és remek hangúva is konfigurálni.

Ekkor még mindig fene se tudta melyik erősítővel lesz igazán csecse. Amin csak találtam nagy jack kimenetet rádugtam. Mindenről szépen szól és ez nem könnyíti meg. Végül az orgazmus, második nekifutásra Vodkaboynál történt meg, Amikor az ott még OTL konfigolású Morgan Jonesára dugva rettentő fanyar arccal húztam ki azonnal hogy torz a mélye mint az állat. Vodkaboy elvigyorodott, és egy pillanat felkiáltással bedugott valamit a jelútba ( később trafóként azonosult és ezzel OTLtelenedett ) amitől amint visszadugtuk levegő bennakad, áll esik, bőr torzul. Csoda a maga tényleges értelmében. Ó anyám hát én ezt kerestem.

Na hát egy alvás a történetre mert első felinudlásból mégsem, egyztettük hogy nekem EZ kell. Az uj építéséből végül oda jutottunk hogy nekem a KONKRÉT darab is megfelel, de némiképp aprócskább dobozba kellene. Átdobozolás mellett döntöttünk. Az apró relatív. A hang maga a csoda. Annyira de annyira tökéletesen lineáris nem emel nem csal azt kapod ami van a zenében keverésben tömörítésben. A Sansui hangja nekem nagyon nagyon az amit ezek szerint mindig is kerestem mert ennyire semmit sem élveztem még, és erről a sorról teljesedett ki.

Ez lenne hát a végleges munkahelyi láncom. Méretben egy kicsit elrugaszkodtunk a laposelem méretű Headstremertől de azt hiszem monitorvállvány multifunkcióval meg tudom bent oldani fővesztés nélkül az elsuvasztást.

Briefly bedugtam a mytek 192-t is a sorba csak rövid kiváncsiság erejéig. vakteszten nem tudnám megmondani hogy az IMP vagy a mytek szól. Nekem ez pedig eléggé megfelel köszönöm.

Röviden: ezzel én most így nagyon nagyon boldog vagyok.

Köszönöm Schawonak az ismételt remek tippet a daccal, és a segítséget a fw kártyával, Vodkaboynak az erősítőt a rugalmasságot és a gyorsaságot az intézésben.

Egy út lezárult. A gyümölcse évekig fog szólni :D

[ Szerkesztve ]

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#29403) vodkaboy22 válasza fattyu (#29402) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Aki kerdezne igen ez a nagy fekete doboz A morganjonesom volt ami egy sargarez dobozolasban. Volt fejestali.

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#29404) .DLL válasza fattyu (#29402) üzenetére


.DLL
veterán

Szavak az ilyen élményt nem írhatják le. Én is hiába szoktam p*fázni, hallani kell.
Gratula, milyen a kilátás a hegy tetején? :D

(P.H.)

(#29405) bkercso válasza vodkaboy22 (#29403) üzenetére


bkercso
nagyúr

Ez volt a videó? :P

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#29406) vodkaboy22 válasza bkercso (#29405) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Igen az :DD

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#29407) fattyu válasza .DLL (#29404) üzenetére


fattyu
veterán

biztos van még feljebb is de itt én most megpihenek.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#29408) .DLL


.DLL
veterán

Ismerősöm megy ki amcsiba, milyen DAC-ot hozassak vele? :D

Szempontok:
-pontos, részletes, mély basszus
-jól definiált levegős tér, atmoszféra

más nincs :D

Ár limit max. 300$ sajnos nem lehet 310 sem, ennyi.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#29409) vodkaboy22 válasza .DLL (#29408) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Keressen 300-ba mytek96-ot :R Ha nincs akkor itthonról ezt a impact twin-t 85-90-be ! :) :C

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#29410) .DLL válasza vodkaboy22 (#29409) üzenetére


.DLL
veterán

Nemrég került szóba az Emotiva XDA-2 is, csak az mekkora már :/ de jah... meg nagy a választék.
Persze nem muszáj onnan hozatni, csak ha van egy tuti tipp, ami a fenti 2 kis kritériumnak megfelel, akkor jutányos a mo-i árakhoz képest, mert ha itt forgalomba kerülne...
Mondjuk az nem hátrány ha moderált méretű, hogy el tudja hozni. :D

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#29411) kk831228 válasza fattyu (#29402) üzenetére


kk831228
addikt

Ez kb a connect 8 -hoz hasonló cucc?? Hogy lehet ezt egy mezei lapossal még összekötni amin nincs firewire meg express card bővítő se?? :U

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#29412) fattyu válasza kk831228 (#29411) üzenetére


fattyu
veterán

Ha nincs coax se optika se akkor sehogy.

[ Szerkesztve ]

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#29413) .DLL válasza kk831228 (#29411) üzenetére


.DLL
veterán

Xmos spdif transport board e-bay-ről ;)

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#29414) schawo válasza kk831228 (#29411) üzenetére


schawo
titán

Szerintem sokkal jobb a Konnekt 8-nál. Igaz, hogy évek voltak közte, hogy hallottam őket, de a K8 sosem tetszett igazán.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#29415) kk831228 válasza schawo (#29414) üzenetére


kk831228
addikt

Értem... :R

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#29416) Toobee válasza .DLL (#29410) üzenetére


Toobee
veterán

Ha nem lényeg a 24/192 USB-n, akkor csapj le ebayen egy XDA-1-et. Nagyon sokáig nem próbálgattam őket egymás mellett, de fél óra alatt max nüansznyi különbségeket véltem felfedezni.

https://barbieripnk.hu/

(#29417) Ear001 válasza schawo (#29414) üzenetére


Ear001
addikt

A Konnekt 8 érdekes szerkezet. Nekem van egy, de nem merném rámondani, hogy ilyen vagy olyan a hangja, annyira erősen lehet módosítani azzal, hogy milyen tápot kap, külső vagy Firewire, és meglepően nagy difiket mutat a különböző Firevire madzagokkal. Nekem most van hozzá 4 drót. Kettő 400-400, a gyári meg egy extrább Belkin, és két 800-400, mert ez kellett az új MacMinihez, egy valami noname 6 méteres meg egy Oyaide. Ez így legalább három eltérő hang.

(#29418) Daneeka válasza Bargyu (#29395) üzenetére


Daneeka
senior tag

Olyat amúgy próbált már valaki a topikban, hogy olyan környezetben hallgat zenét amiben készülnek a zenék?
(hátha van valamilyen előnyük a "mezei" lejátszókhoz képest)

Pl. itt van ez, Pro Toolsban és Reaperben "summolt" ugyanolyan hangsávok át mennek a null teszten szóval az audio engine az "state of the art" és nem kell érte fizetned amíg csak próbálgatod.
7 mega csak, ha elindult akkor Insert --> Media file --> kiválasztod a zenét, rákerül egy új sávra, balközépen play gomb és lejátssza.

Hangkártya, audio kimenet keresgéléshez, beállításhoz:

Options --> Preferences --> Device azt kiválasztod a cuccot
(vagy windowsos piros X alatt egyből elérhető a Device ablak)

Ráadásul végtelen érdekes dolgot lehet még csinálni annak is aki nem zene készítésre, produkcióra, keverésre, masteringre stb. hazsnálja, ilyen-olyan null tesztek, EQ dolgok, nagyfelbontású frekvencia analizátor nézegetése zene hallgatás közben, dinamika tartomány vizsgálat, poénból ki lehet próbálgatni analóg cuccokat modellező szoftvereket, hogy mindenki hallja, hogy milyen "analóg pusztításért" fizetnek súlyos pénzeket a híres vasakkal dolgozó stúdióknak, mastering dolgokkal játszani stb.

(#29419) schawo válasza Daneeka (#29418) üzenetére


schawo
titán

A macera miatt nem teszteltem még a dawokat (protoolst, reapert) és a zenelejátszókat egymáshoz, pedig rendszeresen használom a őket. Ezek egyszerűen nem zenehallgatásra vannak, ha meg akarom hallgatni Beethoven 7. szimfóniáját, nem akarok a tételek között felugrálni, és nyomkodni mindent összevissza.

ilyen-olyan null tesztek, EQ dolgok, nagyfelbontású frekvencia analizátor nézegetése zene hallgatás közben, dinamika tartomány vizsgálat
Ezeket mind meg lehet csinálni foobarban is, van VST rendszere. Egy DAW az mindig munkaállomás marad.

poénból ki lehet próbálgatni analóg cuccokat modellező szoftvereket
Ezt is tudja a foobar, habár az "analóg modellező szoftverek" fasorban sincsenek a modellezett eszközhöz hasonlítva.

"analóg pusztításért"
És főleg nem pusztítanak.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#29420) Tomacko válasza Daneeka (#29418) üzenetére


Tomacko
senior tag

Érdekes módon a profi zenészek vissza álltak rá és keresik az analóg technikával dolgozó stúdiókat stb.stb. Nem megyek bele egy meddő vitába mert igazolni nem tudom magamat megfelelően. De sok zenészről tudom, hogy annó mikor bejött a sok digitális kütyű azonnal rá álltak, aztán úgy 6-8 éve már érdekes módon ők kezdték el keresni a "régit" ismét, mert avval lehet jót alkotni. Azt mondták, hogy a digitális az túl műanyag, túl steril és kiveszett az alkotásból a zene, nincs benne élet.

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#29421) Daneeka válasza schawo (#29419) üzenetére


Daneeka
senior tag

"habár az "analóg modellező szoftverek" fasorban sincsenek a modellezett eszközhöz hasonlítva."

Ez változó, én pl. építettem már olyan hardvert amit utána hallottam szoftverben perfektül modellezve bár ott csak pár ellenállást meg tranzisztort kellett szimulálni persze jópár dolgot még nem érdemes lecserélni szoftverre, pl. egy LA2A csövei meg trafói azért még komoly kihívás

"És főleg nem pusztítanak."

Hát szerintem amit egy "karakter" vas EQ vagy kompresszor végez a fázissal, jelalakkal, frek. összetevőkkel azt már lehet pusztításnak nevezni (ha más nem akkor mérnöki szempontból) de többnyire ezért van még létjogosultságuk egy lineáris fázisú digitális EQ-hoz vagy kompresszorhoz képest. Mármint, hogy szeretjük azt a pusztítást hallgatni.

(#29422) schawo válasza Tomacko (#29420) üzenetére


schawo
titán

Rengeteg tesztet csináltam. A legjobb, legdrágább digitális kompresszorok sem érnek fel egy jól megválasztott 20ezer forintos régi analóg darabhoz hangminőségben. Nem beszélve egy felső kategóriás 4-5000 dolláros mastering kompresszorról. Az önmagában csodát művel egy átlagos számmal is. Az EQ-k egy kicsit más kérdés, ott van helyzet, hogy a digitális megkerülhetetlen. Zengetőknél meg az analóg tényleg problémás, mert egy jobb lemezes zengető egy fél szoba méretű.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#29423) Daneeka válasza Tomacko (#29420) üzenetére


Daneeka
senior tag

Ebben nincs vita köztünk én imádom az analóg hibákat, különben nem építenék egy rakás ilyen cuccot.

(#29424) schawo válasza Daneeka (#29421) üzenetére


schawo
titán

(ha más nem akkor mérnöki szempontból)
Mérnöki szempont még mindig kutyát sem érdekel (optimális esetben) :)

van még létjogosultságuk
Én ezt úgy fogalmazom, hogy a digitális kompresszoroknak ku..ára nincs semmi létjogosultságuk :) Demózni jók, bohóckodni jók, gyors eredményt elérni jók, ha nem érdekel a végeredmény, akkor jók.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#29425) Tomacko válasza schawo (#29422) üzenetére


Tomacko
senior tag

Bizonyos részben, de hála a tudásnak csak nagyon kis részben van szükség a digit tecnikára, én személy szerint sosem hallgatok EQ-l zenét. Még gyerek fejjel leszoktam róla. Maximum a loudness az amit nagy ritkán bekapocsolok az erősítőn. Komolyzenét eddig azt hittem, hogy hallottam már profin szólni "bakelitről" jó felszereléssel, de aztán pár hónapra rá egy céges rendezvényen volt alkalmam véletlenül pont ugyanazt a művet meg hallgatni zenészekkel, hangversenyteremben. Az élmény PAZAR volt, kb úgy hasonlít a kettő egymásra mint a mono Sokol rádió egy Technics SU-Z22 -re. Na de evvel teljesen el is kalandoztam a témától szóval ez nagyon offra sikerült... A lényeg, hogy az analóg technikának nincs párja ma sem ;]

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#29426) schawo válasza Tomacko (#29425) üzenetére


schawo
titán

Más a zenehallgatás EQ használatával, és nagyon más az EQ használata zenei produkciókban. Szinten minden felvétel során használnak EQ-t, még komolyzenénél is gyakori. És ha vinilt hallgatsz, akkor elkerülhetetlen az EQ használata. Úgy hívják RIAA korrektor.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#29427) Tomacko válasza schawo (#29426) üzenetére


Tomacko
senior tag

Jogos..... valamit rosszul értettem a sorok közt :R

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#29428) gaborka8x8


gaborka8x8
aktív tag

Ez a "Használjunk-e otthoni zenehallgatásra stúdiós cuccokat? vita csak az én emlékeim szerint is legalább harminc éve folyik Az egyik oldal szokásos érvei között szerepel, hogy ezeken a professzionális cuccokon készül a zene, tehát autentikusan csak azokon hallgatható, amire a másik oldal azzal szokott replikázni, hogy az autópálya meg úthengerrel készül, akkor ezt az elvet követve, azon úthengerrel kellene közlekedni. Az igazság azt gondolom, valahol a két érvelés "között" található, mert tényleg vannak olyan professzionális készülékek, amiknek létjogosultságuk van az otthoni zenehallgatásban. Ilyen eszköz klasszikusan a magnetofon, hiszen kétség nem fér hozzá, hogy egy Studer A80-as sokkal jobb hangú, sokkal hosszabb élettartamú, stb., mint egy Pionner RT909-es, Akai GX747-es, stb. De hogy legyen valami on is, nem vagyok benne biztos, hogy pl. a sokak által a világ legjobb professzionális fejhallgató-erősítőjének tartott SPL Phonitor által nyújtott szolgáltatásokra (áthallás állítás, fázis tolás, stb.) otthon szükségünk lenne.

Ps.: Ennek ellenére egyszer szívesen meghallgatnék egyet. :)

"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)

(#29429) schawo válasza gaborka8x8 (#29428) üzenetére


schawo
titán

A stúdiós füleserősítők valamilyen oknál fogva jellemzően elvetemült módon túl vannak árazva a hangjukhoz képest.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#29430) bkercso válasza schawo (#29429) üzenetére


bkercso
nagyúr

Az árát nem láttam, de az SPL-ben van 7 diszkrét opa, az azért szépen néz ki. :)

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#29431) gaborka8x8 válasza bkercso (#29430) üzenetére


gaborka8x8
aktív tag

Használtan olyan 700 euró körüli áron szokott a német Ebay-en elkelni.

"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)

(#29432) Ribi


Ribi
nagyúr

Na sikerült beleeszkábálni egy dobozba a jószágot.
Még pár csatlakozót be kell kötni de eddig minden faja.
[link]
[link]

(#29433) matyi94 válasza Ribi (#29432) üzenetére


matyi94
senior tag

Xmos milyen? Hasznalhato?

Legyen szép napod!

(#29434) Ribi válasza matyi94 (#29433) üzenetére


Ribi
nagyúr

Más a hangja mint alaplapról, magasabb hangok valahogy élesebbek, de nem tudom hogy az adja normálisan, vagy az alaplapi a tompa. Még tesztelem. Egész nap ezt az izét reszelgettem, kissé lefáradtam, majd holnap oda vissza kapcsolgatom tiszta fejjel. :R

(#29435) Daneeka válasza schawo (#29424) üzenetére


Daneeka
senior tag

"Én ezt úgy fogalmazom, hogy a digitális kompresszoroknak ku..ára nincs semmi létjogosultságuk Demózni jók, bohóckodni jók, gyors eredményt elérni jók, ha nem érdekel a végeredmény, akkor jók."

Ez már tényleg nagyon off de mindent és még többet (extrém gyors attack, look-ahead stb.) meg lehet csinálni egy kompresszor algoritmussal (már ha tisztán a kompresszor funkcióra vagyunk kiváncsiak és nem fetisizáljuk a hozzáadott torzulásokat és freki puklikat) mint egy igazi vassal csak általában nehezen összehasonlíthatóak mert az analóg kijelzők működésükből adódóan soha sem pontosak, (ritkán mutatják pontosan a GR-t) nem tudni a knee-t, RMS-t, hány ms az attack, release stb. aztán a DA AD konverzió is beleszól a hangba úgyhogy extra nehezen összehasonlíthatóak.

Írhattam volna azt is akár hogyha elhagyjuk a a vasak nonlineáris dolgait akkor azok az emberek akik értik, hogy hogyan működik pontosan egy kompresszor (az ilyen amúgy kifejezetten ritka) az ingyenes ReaComp-on is ki tudják tekerni a legtöbb használható beállítását pl. egy 1176-nak vagy LA2A-nak. (bár az optocella viselkedése miatt ez utóbbiban nem vagyok teljesen biztos)
Ezt (link) műveli pl. a hangerő csökkentésen és torzításon kívül a forrással egy 1176 a sok közül, ezekkel csak azt akarom érzékeltetni, hogy a digitális kompresszorok maximum azok kezében játékszerek akiknek nem sok gőzük van arrol, hogy mit is tekergetnek éppen a kompin vagy, hogy mi az ami elvárható egy komptól és mi az ami nem.

(#29436) krichd1 válasza Ribi (#29434) üzenetére


krichd1
addikt

Valószínűleg a magas jitter okozza az élességet USB-n.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#29437) .DLL válasza krichd1 (#29436) üzenetére


.DLL
veterán

Jó kérdés, hogy melyiknek lehet magasabb jittere, a kitudjamilyen alaplapi S/PDIF kijáratnak vagy az aszinkron xMos-nak.

(#29432) Ribi: Gratula, jó lesz! :R Kár hogy a fejes talin menned kellett mikor megjöttem...
Kell az ES9018 elé valami jitter csökkentő, mint más DAC-oknál a DIR9001, komolyabbaknál SRC chip? Vagy a beépített "Time Dominant Jitter Eliminator" elég jó?

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#29438) Dorian válasza krichd1 (#29436) üzenetére


Dorian
félisten

A még nagyobb jitter meg tompa - terjengő mélyeket. Viszonyítás kérdése jelen esetben ez melyik minőségi szint.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#29439) krichd1 válasza Dorian (#29438) üzenetére


krichd1
addikt

Majd Ribi eldönti, neki melyik.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#29440) Ribi válasza .DLL (#29437) üzenetére


Ribi
nagyúr

Majd legközelebb. :K
Viszont alaplapi spdif és optikai között nem sok különbséget fedeztem fel.
De ez csak hirtelen tapasztalat.
Emiatt furi, hogy xmosról hajtott spdif esetén érezhetően más volt.
Viszont néha kicsit megzavarodik és egyik vagy mind2 csatorna elkezd zizegni, ilyenkor le kell állítani a zenét, újra elindítani és akkor jó. Ha csak simán köv zenére kattintok nem múlik el. Nem jöttem még rá mi okozza.

Ja és USB kábelt forrasztani rohadt szar. Az az 5 hajszálvékony drótocska mindig 5 fele áll. És valami fos anyagból van a belső szigetelés mert csúnyán néztem rá és szétmállott kb.

[ Szerkesztve ]

(#29441) schawo válasza Daneeka (#29435) üzenetére


schawo
titán

Hú, a kompresszorokkal kapcsolatban rohadtul nem fogunk sosem egyetérteni, még a legalapabb kérdésekben sem. Akartam írni egy hosszú, részletes választ, de végül töröltem az egészet, mert nem tudtam úgy megírni, hogy ne legyen belőle félreértés. :)

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#29442) Primary92


Primary92
senior tag

Na eddig volt 6 dolcsis DAC-om. Letéptem a jack csatlakozót. De most már van okom tenni rá egy normálisat, és kicsit becsomagolni.

(#29443) bkercso válasza Ribi (#29440) üzenetére


bkercso
nagyúr

Kap az XMOS külön tápot? Az USB-csati mellett van neki forrpad elvileg.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#29444) Ribi válasza bkercso (#29443) üzenetére


Ribi
nagyúr

Van csatlakozója, csak attól félek nem akkora mint ami nekem is van. De ha igen megnézem úgy, jó 5let.

(#29445) bkercso válasza Ribi (#29444) üzenetére


bkercso
nagyúr

Nem forrszem van?

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#29446) Ribi válasza bkercso (#29445) üzenetére


Ribi
nagyúr

Nem ez dobozos verzió, valamilyen noti töltő csatlakozó van rajta.
Ilyesmi, vagy pont ilyen.

[ Szerkesztve ]

(#29447) Ribi válasza Ribi (#29446) üzenetére


Ribi
nagyúr

Jut eszembe.
Amikor kapcsolom a kis lámpát még mindig van hogy elhallgat a zene. DAC valamiért szarul viseli a hálózati zavarokat. Nem tudom ezzel mit lehet tenni. Pedig minden van shunt regen, vagy stab IC-n megy keresztül.

(#29448) .DLL válasza Ribi (#29447) üzenetére


.DLL
veterán

Lehet hogy nem a hálózatot rángatja a lámpa, hanem a kapcsoló egy kis szikrát dob, ami elég széles spektrumú zavart küld az éteren keresztül. Lehet hogy több helyen kéne hidegíteni, szűrni a vezetékezést is.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#29449) bkercso válasza Ribi (#29447) üzenetére


bkercso
nagyúr

Nálam az opa gerjed be, lehet, Nálad is. (Kísérleti diszkrét opa)

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#29450) Ribi válasza .DLL (#29448) üzenetére


Ribi
nagyúr

Direkt azért raktam bele szűrőt is az elejére, de lehet belerakok még valami ordas tekercseket hátha. Csak már nem fér hova... :(

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.