Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#160886) Miklós315 válasza Ispy (#160883) üzenetére


Miklós315
aktív tag

és #160875

Az egy teljesen valid dolog, hogy téged személy szerint a legapróbb mértékben sem mozgat meg egy film tartalma (csak kóla-popcorn-agykikapcs látványkóma kell), de nem mindenki ilyen igénytelen sem a film(-fizika, stb.) sem a való világ (fizika, stb.) tekintetében... Különbözőek vagyunk.

A film mint szórakoztatóipari termék nem kell, hogy doktori értekezés szintű legyen (pl. a valósággal szinkron fizika tekintetében), de a néző (mint befogadó) opcionálisan igényelheti, hogy legalább a film saját belső következetességi szintje rendben legyen.
Egy Micimackónál a saját világán belüli dolgokat, egy Gyűrűk uránál a saját világán belüli dolgokat, egy Tenetnél a saját világán belüli dolgokat - a következetes világképét! - igenis jogom van számon kérni, mivel a nézőt be kell vonnia önmagába a terméknek, de ezt gátolhatja a következetlenség.A szándékoltan hebehurgya skeccsekre épülő alműfajnál ez pl. nem kell, hogy gondot okozzon, de a Tenet egy magát komoly akció-thrillerként eladni szándékozó darab (nem paródia, nem vígjáték, stb.).
És ha egy filmtopikban egy filmről tud és akar kettő vagy több valaki röviden vagy hosszan dumálni, akkor indokolatlannak tartom az ezen való sírás-rívást...
Gondoltam ezt tisztázzuk.

"Szerintem."

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.