Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14901) zolee0307 válasza laci_8519 (#14897) üzenetére


zolee0307
őstag

Vezérlőpultban az eszköz tulajdonságainál jön elő nálam.

///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\

(#14902) Htibimor


Htibimor
senior tag

Hát az Amitrite-i CG-nek gyorsan vége lett. Ki voltunk rá éhezve rendesen!

Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P

(#14903) laci_8519 válasza zolee0307 (#14901) üzenetére


laci_8519
tag

Köszi, majd meglesem.

(#14904) Azumi?


Azumi?
csendes tag

Sziasztok!

Azumi vagyok.
A "másik" fórum halott(??), ezért muszáj itt megkérdeznem azonnal (mivel harci küldetésekkel gyakorlatilag felkopik az állam...), T 7-essel le lehet szállni outpostokon?

(kamionoznom kell szégyenszemre, mert bouty hounterként felhábororítóan keveset keresek!!!)
(kell a pénz kalácsra, ja meg a legnagyobb PP-re és SG-re a Pythonomra.)

Köszi:

A

(#14905) duvi válasza Azumi? (#14904) üzenetére


duvi
nagyúr

Szia,

Mivel a T7 esetében a Landing Pad Size: Large, sajnos nem tud leszállni outpostokon :( De ez nem gond! Gyere el erre a rövidtávú fuvarra és nem lesz gondod az outpostokkal :N

EDHU fórum költöztetése még zajlik.

[ Szerkesztve ]

(#14906) rtitusz válasza Htibimor (#14902) üzenetére


rtitusz
őstag

Délután beugrottam 20 percre, alig volt valami a RES-ben, 300 ezer után abba is hagytam, 20 percért annyira nem rossz summa az az 5 misi. :D Szerintem a befektetett munka/profit táblázatban vezető helyen lehetek.

Azumir?: Ha van Pythonod, miért nem azzal kereskedsz? Többet el tud vinni, mint a T7, le tud szállni outposton, és nem olyan lomha mint egy hegyomlás.

Duvi: Marine Equipment kifogyott, Power Generator van helyette, de még így is megvan 3600-3800cr/T/kör.

[ Szerkesztve ]

(#14907) Azumi? válasza rtitusz (#14906) üzenetére


Azumi?
csendes tag

Jéé! Tényleg!
Mekkora sügér vagyok!
Miért mindíg a bonyolult dolgokat választom, mikor az egyszerübb kiszúrja a szemem?

Köszi szépen!!

A

Duvi: köszi szépen, nekem is van egy hasonlóan jó útvonalam. :)
(LFT 37 - Huichi)

A

[ Szerkesztve ]

(#14908) gigafun válasza Azumi? (#14907) üzenetére


gigafun
senior tag

Azt az útvonalat mikor nézted utoljára? Huichi-t kb két hete átvette egy független frakció a föderációtól, így nem vesznek Imp rabszolgát a feketepiacon. Sajnos. :((

(#14909) orientcx


orientcx
őstag

Na így csinálja a profi. Nem scannelgeti a felszínt, az a kezdők pályája, hanem konkrétan átfúrja magát a csillagon. Aztán fel is szeleteli, mint egy pizzát. És mindezt leöblíti egy pimasz kis birodalmi Clipper huszár móresre okításával(kéretik nem megjegyzéseket tenni az összetűzés alatti apróbb kihagyásaimra, mert közben kényszerű társadalmi életet éltem - be kell látnom, hogy arról mindenképp azonnal értesülnöm kellett, hogy a mosdó lefolyója korrekcióra szorul) :((
Ja, a videó minőségéért elnézést kérek, első próbálkozás :B

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#14910) Htibimor válasza rtitusz (#14906) üzenetére


Htibimor
senior tag

Hát tényleg! Abszolút GRATULA! :Y :R Nekem kár volt ennyit szenvednem az biztos. Arányaiban sokkal rosszabb lett.

Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P

(#14911) nubreed válasza duvi (#14827) üzenetére


nubreed
veterán

Erről jut eszembe, hogy az alapscant hogy kell lefuttatni? Az automatikus amikor egy hajó a célkeresztemben van és csak meg kell várni, hogy lefusson? Mert ugye van a Kill Warrent Scanner, amihez aktívan nyomni kell a megfelelő gombot meg van a discovery scanner, amihez szintén. Szóval ez most hogy van?

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#14912) baphomet válasza orientcx (#14909) üzenetére


baphomet
senior tag

:C "-Átfúrtam magam egy csillagon." Ez már a nagyotmondás csimborasszója. És még állítólagos videó "bizonyíték" is van mellé. :)

Viszont, ha jól emlékszem GeForce kártyád van. Videórögzítésre használhatod a Shadowplay-t is, alanyi jogon jár az Nvidia tulajoknak.

(#14911) nubreed Igen, az alapscan automatikus, de némi időt igénybe vesz.

[ Szerkesztve ]

(#14913) nubreed


nubreed
veterán

Még 1-2 véleményet megosztanék veletek.

Szóval már pár napja meg van a Cobra. Nagyon jó a Sidewinder kezdő 4T cargo kapacításához képest a 20T de szerintem ezzel kereskedni komolyan még mindig nem lehet, ezt még mindig a vicc kategóriának tartom.
Fejlesztettem rajta annyit amennyit a pénztárcám engedett, vannak rajta már A-s cuccok is és fegyverek is, csináltam már egy két bounty hunting-ot is és kereskedtem is de nagyon kevésnek érzem azt a profitot amit összehoztam vele, pedig használtam a trading toolokat is. Szerintem jobban járok ha majd eladom a Cobrát a harcra veszek egy Vipert, kimaxolom a szállításra/kereskedésre megy egy Type 6-ot egyelőre, aztán majd onnan is tovább lehet lépni. Most van ~1,2 millió creditem, ma elkéne érnem minimum ennek a dupláját, ez a kitűzött cél. Nekem eddig legeslegjobban, tehát a legkevesebb időbefektetés/legtöbb profit mutatót nézve mindenképp a csempész küldetésk hoztak a konyhára ezt eddig semmivel nem tudtam überelni, pedig már egyre több mindent kezdek kipróbálni a játékban. Viszont ezek esetlegesek, sokszor nem tudok felvenni jól tejelő csempész küldit mert nem ad a rendszer, ilyenkor fogom magam és átugrom egy szomszédos rendszerbe és ott megnézem, hogy mi van. Persze elszoktam vállalni legális transporter küldiket is, az nem tejel sokat de legalább a reputáció megy egy picit felfelé, persze egy "menj el ide és ide és nyird ki ezt és ezt a kalózt" tipusú küldetés pénzt ugyan nem hoz sokat de a reputációra nagy hatással van ezért majd egyre több ilyet is akarok csinálni.
Visszatérve, a Type 6 -ra, kimaxolva 104 T cargo capacityre, már sokkal inkább lehet hatékonyan kereskedni, mint a Cobrával.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#14914) RichieTri válasza nubreed (#14913) üzenetére


RichieTri
senior tag

A csempész küldik sokasága/ honorálása nagyban függ az adott rendszer/állomástól. Sajnos a miért/hogyanról nincs infóm.
Viszont amit megtehetsz, hogy ne csak az elvállalható küldiket nézd meg hanem a többit is. Amennyiben ott nem látsz több smuggler missiont akkor tényleg érdemes tovább állni.
Ha pedig ott látsz "bőven" tennivalót akkor érdemes kicsit ráfeküdni a helyi frakciók haverságára...
Asszem a smuggler Cobrám 32T tudott úgy, hogy apróbb bounty feladatokat is el tudtam vállalni. Ebbe a raktérbe meg simán elfér 2-3, de akár 4 zsírosabb csempész küldi.

live:RichieTriH , origin:RichieTriH , uplay:RichieTri

(#14915) baphomet válasza nubreed (#14913) üzenetére


baphomet
senior tag

Amennyiben a mihamarabbi meggazdagodás a cél, és nem zavar a játékmechanikával való kreatív visszaélés, akkor egy jó módszer az alábbi.

Az úticélod legyen pl.: a HIP 18707 - HIP 18828 rendszerpáros, de számos hasonló ilyen hely van, aki keres, talál.
Ennek a két rendszernek egymáson kívül nincs más szomszédja 10 fényéven belül, így a szállítós, csempész, hírvivő és fejvadász küldetések vagy helybe, vagy az egyetlen szomszédba szólnak. A menet egyszerű: megérkezel felveszed a számodra megfelelő küldetéseket, majd kilépsz és játékmódot váltasz (open/solo/private group) ez reseteli a küldetéseket, megint felveszel egy adag küldetést és csinálod addig, míg meg nem telik a raktered. A határidőkre azért figyelj oda! Ha kész, átugrasz a szomszédba, leadod az árut, levadászod akit kell, majd ott nekiállhatsz felvenni egy újabb adag küldetést a visszaútra.
Így egy ugrással le lehet tudni egy tucatnyi szállítós küldit, illetve ha felszedsz 5-10 "ölj meg x db.kalózt" jellegű küldetést, akkor a kilőtt kalózok minden egyes küldetésbe beleszámítanak.

(#14917) Htibimor válasza nubreed (#14913) üzenetére


Htibimor
senior tag

Szia!

Ha elfogadsz egy más véleményt, akkor én javaslom Neked a RARE cuccok szállítását. Gyors és egyszerű az elején, és nagyon sokat is hoz. A Cobra-t olyan 50-56 t cargo-ig lehetne felhúzni. Ezzel már össze lehetne rakni egy olyan útvonalat, ahol ugyan 100 ly kell oda-vissza megtenni, de iszonyatosan jól hoz. Xihe és Lave között kellene utazgatni. Mindkét kiinduló pont mellet 15-30 ly-es körzetben van 5-6 állomás ahol ezt az 50 tonna árút simán össze lehet szedni. Minden helyen 1-15 között adnak ezekből az árukból. Sok töke sem kell hiszen ilyen 4-700/t áron adják őket. Viszont olyan 10 000/t körül lehet eladni őket. Ebből hamar meglesz a T6 ára onnantól kezdve, viszont kb. 2-2,2 millió/ kör körül lehet vele keresni pofon egyszerűen. Ha érdekes a dolog, akkor küldök neked egy pontos útvonalat is.

Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P

(#14918) Sylc válasza nubreed (#14913) üzenetére


Sylc
senior tag

A kezdeti (20m alatti) meggazdagodasnak sok formaja letezik:

Kuldetesek:
- csempeszre fokuszalj (keress rendszert ami csak egy kaloz outpost) mokas es jol jovedelmezo (Open / Solo / Priv group mas kuldiket ad, mint elottem irtak, erdemes halmozni). [Halal eseten megmarad]
- Kaloz vadaszat (ha egyik kuldi 3 masik 7 kaloz likvidalasat koveteli meg, akkor tudnod kell ez nem 3+7=10 kalozt jelent, hanem 3+(7-3)=7, mivel a szamlalo mindkettonel porog a kilott kalozok utan. Itt a halmozas szinten fontos lehet, mellesleg a kaloz kuldikre tobb idot kapsz, mint a csempeszre [Halal eseten megmarad a kuldetes resze, a bount elveszik]
- Fejvadaszat, ide mar a Viper szo-szo, a Vulture 100%-ban eleg [Halal eseten megmarad a kuldetes resze, a bount elveszik]

CombatZone (CZ):
- Viper / Vulture alap kotvetelmeny, bemesz es losz mindent (fontos, hogy a 4es panelen ne hagyd ki a frakcio valasztast - ha van masik player, erdemes melle allni, ha sok player van de nincs wing, akkor irany privi v solo, mert ha o visz be tobb sebzest, akkor nincs penz), a penzt a helyi frakcional (annak mas rendszerben talalhato bazisain is) lehet felvenni a contacts tab alatt. [Halal eseten elveszik]

Ha nincs eleted:

Felfedezes, ami unalmas, lassu es penzt csak honapok utan latsz belole, Adv disc es detailed surface scanner alap, ahogy egy jo fuelscoop es minimum B FSD drive kell hozza (Diamondback scout / ASP)

Ha lassan akarsz penzt keresni, sok befektetett tokevel:

Vegyel egy banyasz vasat, keress egy minimum metal rich gyurut es irany a kavicskarcolas (lassu es unalmas, nem ebbol leszel csilliardos fel ora alatt.

Kereskedelem:

Amig nincs meg egy normalis T6 builded, egy jo utvonalad (2500cr/t minimum) es melle penzed, hogy televedd, bele se kezdj.

Ahol nagyon sokat lehet bukni:
- ma kereskedem, holnap bounty hunterkedem de a szerda csak a felfedezese... (Fokuszalj arra, amit eloszor talalsz jovedelmezonek, ne add el a vasat amig nem lepsz a kovetkezo Tier-be (T6 -> Vulture, v T6 -> T7), amit tervezel, Cobra > Viper + T6 ido es penzpazarlas, en 10+ alkalommal valtottam ASP es Vulture kozott, ami mar siman egy Vulture veszteseg az elejen, amikor a rebuy cost is alig van meg...
- Rossz vasat pickelsz, ha kereskedni akarsz, meg bountyzni es meg csempeszni is, akkor meg mindig jobb a Cobra mint a Viper, most a dontesed utan mar ne viszakozz, kesobb mikor majd eljutsz az Orca szintre, raersz olyat fittelni amit eppen megkovetel a pillanatnyi elmealapotod.

Mindezen felul vedd figyelembe a rendelkezesre allo idodet!

Ha egyhuzamban max 1 orat tudsz jatszani, akkor is neha fel kell alni a geptol, menj felfedezni, nem ketyeg a timer a kuldiknel.
Ha megy ez 2-3 oran keresztul, akkor kereskedj v kuldizz (figyelj arra, hogy a le nem szallitott nem csempesz kuldi utan buntetest kapsz, ha kilonek akkor is, mivel az arud elveszett).
Ha idomilliomos vagy es birod a monotonitast, kereskedj mert abban van a legtobb penz / befektetett ido
Ha akciora vagysz, random rendelkezesre allo idovel, campelj be egy CZ-t es ne ereszd.

Ha mar elered a 20m creditet, mas utak nyilnak, ott mar tudsz powerhez csatlakozva meritet farmolni viszonylag rovid ido utan, amikor mar a fizetes fedezi a javitast / fittelest, de mint mindenhol, itt is a penz a kereskedelemben van.

Par pelda a jatekosoktol akiket ismerek:

Dui
- 0-20m vulture kb 2 het (neha napokat nem lep be) CZ fokusz (Ujrakezdte, tudja melyik modul mire jo, mellesleg pvp huszar, tudja mikor es hova kell loni, ennyit szamit a tapasztalat)
Titusz
- 300m felfedezesbol profit 3,5 honap!!!
Flynth
- 660m kereskedelem profit 16 nap grindeles.
- 10000 merit 4 nap alatt, heti 50m powerplay fizetes (de a kereskedelem ugyanezt a profitot behozza 2 nap alatt, ezert felhagytam vele)
Gigafun - napi 5-10m profit Bounty hunterkedessel

Remelem segit megtalalni azt az iranyt amerre menni szeretnel, az egyetlen jo tanacs, ha elindulsz valamerre, akkor kovesd azt az utat, mert lehet, hogy nem a leggyorsabb, de sokat buksz a valtogatassal.

[ Szerkesztve ]

Pilot: Cmdr.Flynth Stream: twitch.tv/cmdrflynth Goal: Stolen cargo the best cargo :) Experience: Please give me your cargo, (hard points released) I said PLEASE!!!

(#14919) Sylc


Sylc
senior tag

Majdnem elfelejtettem, a leggyorsabb meggazdagodas:

- Kerd meg Localmaster-t, dobjon penzt :D

Pilot: Cmdr.Flynth Stream: twitch.tv/cmdrflynth Goal: Stolen cargo the best cargo :) Experience: Please give me your cargo, (hard points released) I said PLEASE!!!

(#14920) nubreed


nubreed
veterán

Köszönöm mindenkinek a részletes és kimerítő válaszokat! :R :R
Egyelőre át kell rágnom magamat rajtuk, addig is most ezeket írnám:

(#14917) Htibimor:

Persze, hogy érdekelne egy ilyen, szívesen veszem ha elküldöd az útvonalat. Akár itt, akár privátban, nekem mindegy. Előre is kösznöm!

(#14918) Sylc:

Ok, értem. Egyelőre legjobban a csempész küldetések hoznak a konyhára, maradok ennél egyelőre, reagálva a legutolsó mondatodtra legnagyobb részben egyelőre maradok ezeknél addig amíg nem lesz meg egy komolyabb hajóm, amivel komoly méretekben lehet kereskedni.
Szóval azt mondod, annak ellenére amit írtál, hogy most már ne viszakozzak ha már kitaláltam, hogy inkább váltanék Viper + T6 -ra, mint maradjon a Cobra kimaxolt cargo space -el? Pedig elgondolkoztatott amit írtál.

A fejvadászattal kapcsolatban: Vulture -nél talán még jobb az ASP, nem? És "csak" 2 millióval kerül többe.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#14921) Sylc válasza nubreed (#14920) üzenetére


Sylc
senior tag

Vagy Cobra vagy Viper. Ne legyen ket vasad, ha csempeszel akkor Cobra.

Kov lepes elott kerdezd meg magadtol: Mi akarok? Csempeszni, harcolni vagy kereskedni?

Kereskedni:

T6 vagy ASP

Csempeszni:
ASP

Harcolni:
Vulture

Ha mar megvan a Cobra, ne vegyel Viper + T6-ot, nem lesz penzed kifittelni mindkettot parhuzamosan, mellesleg, minden perc, amit a Viper / T6 volanjanal toltesz, a masiktol rabolja a profitot.

Ha CZ a cel, akkor haladj egy 10m koruli Vulture iranyaba, ha kereskedni szeretnel akkor ASP v T6 (T6 olcsobb, az ASP tobb mindenre jo)

Ha csempesznel a tovabbiakban is, akkor ASP, mar csak a raker okan is, de a fegyverzete bar jobbnak tunik, gyengebb mint a Vulture-e, fordulekonysagban pedig "elmegy" kategoria, de mindezt azert mondom, mert hetekig T9-ben voltam, en vulture utan utaltam (rakter nagy elony, de a fordulekonysaga kb 2 perc utan menekules vissza a vultureba erzest valtott ki belolem, ezert is valtogattam vagy 10x)

Szamomra a jatek egyik legemlekezetesebb (es elveztesebb) resze, a Vulture pilota fulkejeben volt (shieldet felaldozva, meg rafer 64t cargo, ha csak percekre csempesznel, de ezt letagadom), elso python / anaconda...

Utana minden uj vas csalodas, fokent mikor vegre megvan a penz az ahitott pythonra (fitre nem, csak a vasra) es nekiugrasz az ellennek es menekulsz...

Fejvadaszatra a Vulture 1000x jobb mint barmi mas 10m alatt, utana a Clipper lesz a kov lepes, majd FDL / Python es esetleg Conda, de az alig fordul...

Pilot: Cmdr.Flynth Stream: twitch.tv/cmdrflynth Goal: Stolen cargo the best cargo :) Experience: Please give me your cargo, (hard points released) I said PLEASE!!!

(#14922) baphomet válasza nubreed (#14920) üzenetére


baphomet
senior tag

"A fejvadászattal kapcsolatban: Vulture -nél talán még jobb az ASP, nem? És "csak" 2 millióval kerül többe."

Sose a hajók alapárát nézd, az nem sokat számít. Az A-sra fittelt ár a mérvadó. Pl.: egy 20 milliós Clipper kimaxolva bőven 100 milla fölött jár, míg az 50 milliós FDL megáll 80-nál, tehát végül az az olcsóbb.

És nem, az Asp nem jobb a Vulture-nél harcra, ahogy írták előttem. A kicsi és a közepes fegyverek sebzésbüntetést kapnak a nagy hajók ellen, tehát az Asp 2 közepes és 4 kicsi fegyvere a kis méretű hajókra kb. ugyanannyit, míg a közepes/nagy hajókra már kevesebbet sebez, mint a Vulture 2 nagy fegyója. Emellett gyengébb a pajzsa, páncélja, manőverezőképessége, PD-je.

[ Szerkesztve ]

(#14923) Sylc válasza baphomet (#14922) üzenetére


Sylc
senior tag

Ezzel azt akarod mondani, hogy az FDL a szegeny ember Clippere? :D

Pilot: Cmdr.Flynth Stream: twitch.tv/cmdrflynth Goal: Stolen cargo the best cargo :) Experience: Please give me your cargo, (hard points released) I said PLEASE!!!

(#14924) duvi válasza Sylc (#14923) üzenetére


duvi
nagyúr

Az FDL, Dui Clippere :D

[ Szerkesztve ]

(#14925) baphomet válasza duvi (#14924) üzenetére


baphomet
senior tag

duvi, Sylc :C

A végén csak kiderül, hogy mindenki Clipperes. :)
Ha ilyen faramuci logika mentén bebizonyítjátok, hogy orientcx is az, akkor esküszöm véresre kereskedem magamat, csak, hogy palládiumfelhőbe burkolhassalak titeket. :DD

[ Szerkesztve ]

(#14926) Sylc válasza baphomet (#14925) üzenetére


Sylc
senior tag

A minap lottem, remelem ez eleg bizonyitek.

(Mielott azt mondanad ez Photoshop, tevedsz, ez kerlek PAINT!!!).

[ Szerkesztve ]

Pilot: Cmdr.Flynth Stream: twitch.tv/cmdrflynth Goal: Stolen cargo the best cargo :) Experience: Please give me your cargo, (hard points released) I said PLEASE!!!

(#14927) baphomet válasza Sylc (#14926) üzenetére


baphomet
senior tag

Kétség sem fér a hitelességéhez. :)

(#14928) Htibimor válasza nubreed (#14920) üzenetére


Htibimor
senior tag

Rendben. Este, ha hazaértem átküldöm Neked.

Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P

(#14929) nubreed válasza Htibimor (#14928) üzenetére


nubreed
veterán

Köszönöm! :)

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#14930) Sylc válasza baphomet (#14927) üzenetére


Sylc
senior tag

Hetekig vartam mire sikerult lencsevegre kapni a nyavajast... :D

Pilot: Cmdr.Flynth Stream: twitch.tv/cmdrflynth Goal: Stolen cargo the best cargo :) Experience: Please give me your cargo, (hard points released) I said PLEASE!!!

(#14931) raymi16 válasza orientcx (#14909) üzenetére


raymi16
tag

Hát ma én is így jártam, mikor a rendszerbe érkeztem a fő csillaghoz, közvetlen előtte volt a kísérő csillaga amin szabályosan átrepültem! :Y
Mégegyszer nem vállalom be! :D

[ Szerkesztve ]

Senki se nem csinál semmit se nem, senkinek se nem!

(#14932) gigafun válasza Sylc (#14926) üzenetére


gigafun
senior tag

Óóóó, tökéletesen meggyőző bizonyítés. És természetesen mindezt a felfedező-eagle fülkéjéből lőtted, 100.000 fényévre a Földtől. :)) :)) :))
Engem meggyőztél. Teljesen hihető. :)

[ Szerkesztve ]

(#14933) Sylc válasza gigafun (#14932) üzenetére


Sylc
senior tag

Koszi, a Jesse a clipper alat szerencsere nem tevesztett meg, mar majdnem feltem tole, hogy lebukok :)

[ Szerkesztve ]

Pilot: Cmdr.Flynth Stream: twitch.tv/cmdrflynth Goal: Stolen cargo the best cargo :) Experience: Please give me your cargo, (hard points released) I said PLEASE!!!

(#14934) gigafun válasza Sylc (#14933) üzenetére


gigafun
senior tag

Ááááá, dehogy tévesztett meg. A vak is látja, hogy az az állomás neve. :))

(#14935) rtitusz válasza Sylc (#14933) üzenetére


rtitusz
őstag

Egy bibi van, slinkus spiritus kolléga rózsaszín kannával tolja, és csak az éj leple alatt, távol a nagyvilágtól, egy párhuzamos univerzum Solo játékmódjában. Nem véletlen a kifejezés: Ritka mint a rózsszín clipperben látott orientcx. :D

[ Szerkesztve ]

(#14936) gigafun válasza rtitusz (#14935) üzenetére


gigafun
senior tag

Ugyan már. Ilyen apróságokon fennakadni... :)

[ Szerkesztve ]

(#14937) D.R.O.


D.R.O.
tag

Skacok!

Újra van egy kis időm játszani, és ahogy a launchert elindítom a bal oldalán van egy community goal-os
reklám, ami ide vezet:
[link]

Mondom odapofátlankodok egy kicsit ijesztgetni a helyieket, hátha leesik egy kis arany a kamionokról, beütöm a csillagtérképbe, és hol van Sothis? Lenn a dzsindzsásba a halál fasz*n, mindössze 100.000 lakják. 500 fényévre tőlem, és épp terraformálják. Útközben is van néhány hasonló, de szerintem ez már bőven a lakott rendszeren kívül van. Szóval most mi van itt? Amit a játékosok felfedeztek, azt most benépesítik? Tök jó. De persze nem fogok lemenni odáig, meg szerintem senki sem.

A Marsról jöttem, de már kúr*ára visszamennék!

(#14938) rtitusz válasza D.R.O. (#14937) üzenetére


rtitusz
őstag

Főleg amilyen kérész életűek mostanában a CG-k, mire leérsz vége van. :D Egy kolléga 35 ugrással mászott el az előző bounty hunter CG helyszínére egy FDL-el, de mire odaért pont vége is lett, verte is a fejét a falba a szélvédőn kereszbefutó A-oszlopba. :D A két CZ-s CG is nagyon rövid volt. Jó lenne már végre egy rendes Lugh-féle CG ami 1-2 hétig eltart, és párhuzamosan fut kettő, 9 tierrel. Egy olyanra nagyon szívesen beneveznék újra.

[ Szerkesztve ]

(#14939) rtitusz


rtitusz
őstag

Kár, hogy a végleges változatbana koncepcióhoz képest kisebbek lettek az aszteroidák, és nincsenek bennük bázisok, elég jól néz ki a rajz.

További képek (van közte más is, nemcsak ED): https://www.artstation.com/artist/badger

(#14940) duvi válasza rtitusz (#14939) üzenetére


duvi
nagyúr

Várjuk ki a végét... ;)

(#14941) brd


brd
nagyúr

Kedves (ill. más, ha használ(t) ilyet) duvi!

Valahol olvastam, hogy te használtál a játékhoz Thrustmaster T.Flight Hotas X-et. Az lenne a nagy kérdésem, kicsit félve is adom elő, hátha nincs kedved/időd válaszolni, :) hogy elegendőek-e a rajta lévő gombok legalább a gyakran használt funkciók eléréséhez, pl. irányítás (oldal és alsó-felső thrusterek használata, boost, SC-ből-be kiugrás), cél választása, HP-k ki-be mozgatása, 1st/2nd tűz, nézelődés, panelek előhívása, ill. hogy általában mennyire problémás a használata, pl. holtjáték, kontakthiba, ilyesmit tapasztaltál-e.
Ill. máshoz is van olyan kérdésem, hogy van több játékvezérlőm is a géphez, pl. pedál, azokat nyugodtan lehet emellett használni a programon belül, nem fog neki gondot okozni, hogy nem egy eszközről jön a jel?

The only real valuable thing is intuition.

(#14942) Htibimor válasza brd (#14941) üzenetére


Htibimor
senior tag

Ha számít az én véleményem én is ezt használok a kezdetek óta, kezdetnek jobbat nem is találhatnál! Sokat repültem vele és nem rozoga még. Sajnos a pedálokról nem tudok nyilatkozni.

[ Szerkesztve ]

Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P

(#14943) orientcx válasza Sylc (#14926) üzenetére


orientcx
őstag

Csak most sajnálom igazán, hogy Fed szájhős lévén már rég eljátszottam minden hitelem, mert most beperelhetnélek hitelrontásért. :B
A fénykép viszont akkor is hamisítvány, én Clipperbe csak teliholdnál ülök, mikor átváltozom, karmaim nőnek, meg ilyesmi(tán megharapott egy birodalmi, vagy nemtom :U ), de akkor is álnéven futok(Cmdr I like the Duval Barbi) :)
-
baphomet - "Viszont, ha jól emlékszem GeForce kártyád van. Videórögzítésre használhatod a Shadowplay-t is, alanyi jogon jár az Nvidia tulajoknak."
-
Sajna egy igen régi vga-m van(GTX550ti 1Gb), amivel még mindig nevetve 40-60 fps-el futkároznak a játékok, és majd csak az érkező oculus 2-re szabva fogom lecserélni, viszont ezzel még nem megy a shadowplay.
-
raymi16 - "Hát ma én is így jártam, mikor a rendszerbe érkeztem a fő csillaghoz, de mégegyszer nem vállalom be!"
-
Csakhogy tőlem senki nem kérdezte, hogy bevállalom-e. Természetesen akkor is bevállaltam volna, hisz egy rettegett hős Fed vitéz vagyok, és az ilyen nekem meg sem kottyan.......khmmm.....izé....az a friss sos rendelés arról a nagyobb tétel alsógatyáról az nincs összefüggésben a videón látott eseményekkel, az csak véletlen egybeesés... :B
-
gigafun - "Engem meggyőztél. Teljesen hihető"
-
Hát már te is? :O
-
rtitusz - "slinkus spiritus kolléga rózsaszín kannával tolja"
-
Na még egy lapáttal. :(((
Jó hogy nem adtok rám mindjárt egy szoknyát is. Csúnyák vagytok! :((( :) :(((

[ Szerkesztve ]

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#14944) baphomet válasza brd (#14941) üzenetére


baphomet
senior tag

Ezek a funkciók nagyjából ráférnek, ha beáldozol 2 vagy akár 3 gombot "shift"-nek a többi gombhoz rendelhető funkciókat meg tudod többszörözni. Csak aztán jön, hogy jó volna külön gomb a heat sinknek, chaff-nak, SCB-nek, célpont/ellenséges célpont/alrendszer léptetésnek, galax/system map-nak ésatöbbi ... sose' elég. :)
Én is használtam egy darabig, nem volt vele bajom, de végül kevésnek bizonyultak a gombjai számomra, viszont sokan vannak akik ezt használják régóta és teljesen meg vannak vele elégedve.
Tud a játék egyszerre több vezérlőt is kezelni. Talán gigafun volt, aki használt is pedált hotas mellé.

Egy kis adaléknak: Isinona, aki kábé a játék legjobb FA-off pilótája, szintén HotasX-el tolja.

[ Szerkesztve ]

(#14945) Sylc válasza brd (#14941) üzenetére


Sylc
senior tag

Csak megerositeni tudom a clipperhuszart, eleg a Hotas a fobb funkciokra, sot, nekem a mapon kivul mashoz nem kell bill.

(Eladni kenyelmesebb).

12 gomb van a hotason (ebbol ugye a joyon levo 4 allasu minijoy 1-nek van szamolva, ezt is tudod shiftelni) kb 40 funkciot kezelek a Hotas X-rol, kenyelmesebb mint a Saitek...

Pilot: Cmdr.Flynth Stream: twitch.tv/cmdrflynth Goal: Stolen cargo the best cargo :) Experience: Please give me your cargo, (hard points released) I said PLEASE!!!

(#14946) Sylc válasza orientcx (#14943) üzenetére


Sylc
senior tag

"én Clipperbe csak teliholdnál ülök"

Ha jol tippelek lebuktal baratom, ugyanis nemcsak teli de szuperhold is volt!!! :D

Pilot: Cmdr.Flynth Stream: twitch.tv/cmdrflynth Goal: Stolen cargo the best cargo :) Experience: Please give me your cargo, (hard points released) I said PLEASE!!!

(#14947) Htibimor válasza rtitusz (#14939) üzenetére


Htibimor
senior tag

Kár bizony! Rengeteg potenciál lenne még az ilyen és ehhez hasonló állomásokban. Nem lenne ilyen sablonos az egész!

Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P

(#14948) Htibimor válasza baphomet (#14944) üzenetére


Htibimor
senior tag

Brutális a srác! :Y :R

Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P

(#14949) duvi válasza brd (#14941) üzenetére


duvi
nagyúr

Szia,

Igen, én is Hotas X-el kezdtem az ED-s pályafutásomat. Szerintem a legjobb kezdőhotas a piacon. A többiek már leírták, hogy shift alkalmazásával megsokszorozhatóak a fizikai gombfunkciók. Volt egy jó hotas ajánlatom, valamint szerettem volna több gombot, ezért váltottam az X52-re. Ezzel megkaptam a több gombot, de a bot ergonómiája a Hotas X közelébe se ér :( Nyugodtan vedd meg a Hotas X-et. Újonnan, 2 év garanciával itt például 16.039 Ft.

(#14950) orientcx válasza rtitusz (#14939) üzenetére


orientcx
őstag

"Kár, hogy a végleges változatban a koncepcióhoz képest kisebbek lettek az aszteroidák, és nincsenek bennük bázisok"
-
Pedig én már előkészítettem a terepet az építkezéshez, néhány aszteroidába már kifúrtam a lukakat :K

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.