Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15851) [hun] warhea válasza Sylc (#15848) üzenetére


[hun] warhea
tag

Ha ugy erzed ez igy tortent, kivanok neked sok sikert a jovoben. De ha nem erzed ugy, akkor is. Termeszetesen (miutan velem nem voltal hajlando akkor beszelni egyedulikent a 3 moderatorbol) tovabbra is fenntartom, hogy szivesen elmagyarazom a helyzetet. Akkor is elmondtam volna es termeszetesen most is.

[ Szerkesztve ]

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#15852) [w] válasza [hun] warhea (#15850) üzenetére


[w]
őstag

ha mindenki solo-ban nyomná akkor ez pont elég lenne, de akkor mitől lesz közösségi ez az egész?
lehetséges, hogy ezek a direktívák sokakat nem kötnek le és ezért császkál mindenki másfelé?
(no offense, gondolatébresztőnek szánom)

cmdr PETER W. VOLKOV

(#15853) [hun] warhea válasza [w] (#15852) üzenetére


[hun] warhea
tag

Beepitheto barmi, minden otletet szivesen fogadunk. az a lenyeg, hogy a kozosseg vigye a fakciot. anatronek szerintem nagyon orulnenek neki ha kapnanak visszajelzeseket merre is tovabb.

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#15854) anatron válasza Azumi? (#15838) üzenetére


anatron
aktív tag

Azért vannak,de elég sokan csempésznek most,mert aranyláz van a kínainál.

(#15855) Sylc válasza [hun] warhea (#15851) üzenetére


Sylc
senior tag

Hasonló jókat.

Pilot: Cmdr.Flynth Stream: twitch.tv/cmdrflynth Goal: Stolen cargo the best cargo :) Experience: Please give me your cargo, (hard points released) I said PLEASE!!!

(#15856) anatron válasza [w] (#15847) üzenetére


anatron
aktív tag

Egyenlőre fusson le az election a rendszerben.
Részleteket megtudjuk beszélni a TS-en ha érdekel.
Amúgy minden ötletre nyitottak vagyunk.

[ Szerkesztve ]

(#15857) VitoSagi


VitoSagi
tag

Én annyit biztosan tudok h sosem lesz sajnos annyi időm játszani h "kemény mag" tag lehessek. Ez rengeteg időt igényelne ami 10 éve még lett volna, ma már sokkal kevésbé. Viszont ami kevéske időm maradt azt szívesen töltöm az SSL kötelékében mégha ezáltal egy kevésbé hasznos és korlátozott jogú tag is leszek. Azonban szeretnék eljutni végre a játékban oda, hogy ha kedvem szottyan új hajót fittelni megtehessem. Ehhez nekem mondjuk nem kell sok, úgy 100-150 M körül már kényelmesen el leszek úgy gondolom. Ez már nincs túl messze. Onnantól nincs részemről "aranyláz" és onnantól nem fog más különösebben érdekelni, mint a közösségi játék. Ha közben kitaláltok jó programokat abban úgyis benne leszek. Részemről ennyi.

[ Szerkesztve ]

ED:H - CMDR Vito Stark - Dangerous / Entrepreneur / Pathfinder

(#15858) [hun] warhea válasza VitoSagi (#15857) üzenetére


[hun] warhea
tag

Ne erts felre, ettol meg egyaltalan nem leszel semmivel sem kevesebb mint azok, akik toljak a szekeret. Maximum kevesbe leszel tisztaban az otthon tortentekkel esetleg kevesbe tudsz beleszolni/reszt venni Local / Necc/ Anatron trio tervezeseben. Bar ez sem igaz, mert tsen ugyanugy tudsz nekik szolni ha nem ertesz valamivel egyet :) amikor elkezdtuk a frakciot mar akkor sejtettuk, hogy a rendszerekben ahol jelen vagyunk nagy lesz az ssles jatekosok fluktuacioja.

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#15859) rtitusz


rtitusz
őstag

Este szánt szándékom belelesni kicsit a long-long-long-long-range csempészetbe, de nem tudom, hogy adjam-e el a T9-et egy Pythont véve az áron (van 60 millióm cashben is), vagy a meglévő harci-Pythonból legyen kereskedő. Szívem az előbbi felé húz.

[ Szerkesztve ]

(#15860) CactuS


CactuS
Arcképgyáros

Szerintetek van esély arra, hogy nerfelni fogják a long range questeket? Ez elég élvezetes módja a pénzgyűjtésnek, de félek, hogy páran addig sírnak a fórumon, míg megint a kamionozás lesz az (egyik legjobb) pénzkereseti lehetőség.

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#15861) rtitusz válasza CactuS (#15860) üzenetére


rtitusz
őstag

Kicsit félek ettől én is, ezért akarom gyorsan még ütni amíg forró. ;)

(#15862) rtitusz


rtitusz
őstag

Egy kis nyers Horizons felvétel a bolygókról. Jól néz ki!

https://www.youtube.com/watch?v=8jIrUQnUM0M&feature=youtu.be

(#15863) Urby66 válasza anatron (#15856) üzenetére


Urby66
aktív tag

Úgy gondolom több olyan esemény kellene ahol többiekkel együtt lehet valami közös célt megvalósítani más playerek/frakciók ellen. Esetleg egy közös long range wingben ha már mindenki ezt tolja. Pl 1-2 szállitó aki viszi az árut és pár vadász kiséretnek aki lefoglalja a kellemetlenkedőket útközben. Ha csak a farmolás a cél azt mindenki úgyis ott és úgy fogja csinálni ahol a legjobban jövedelmez. Én látom a szervezettséget a koncepciót, hogy hogyan lehetne az ssl befolyást hosszú távon növelni de sajn ehhez szerintem kevés aktív játékos van. A legtöbben család vagy meló mellett tolják és nem biztos, hogy az "unalmas"ssl grin-olást választják ha van érdekesebb móka. :-(
Szerintem jobban építené a közösséget ha az ssl nevében olyan dolgot csinálnánk közösen amit amúgy is csinál a többség egyedül.
Ok, hogy ezzel nem nől az ssl befolyás és nem terjeszedünk de jobban szórakozunk együtt.

[ Szerkesztve ]

(#15864) Sylc válasza rtitusz (#15861) üzenetére


Sylc
senior tag

Szerintem nem a long range-el van baj, hanem az open - solo exploittal a quest halmozasra.

A long range quest kimozditja a jatekost a mokuskerekbol, lesz ember akit lehet rabolni (jo esetben nem soloban toljak) es melle az Imp Slave kora is lealdozoban van.

Pilot: Cmdr.Flynth Stream: twitch.tv/cmdrflynth Goal: Stolen cargo the best cargo :) Experience: Please give me your cargo, (hard points released) I said PLEASE!!!

(#15865) VitoSagi válasza Urby66 (#15863) üzenetére


VitoSagi
tag

+1, de a legjobb az lenne ha a frakció is profitálna ebből, nem csak a közösség. Hosszabb távon mindenképp érdekes az SSL, de ahhoz túlélni, növekedni és terjeszkedni kell. Ha Power lesz belőle valaha onnantól nem lesz akkora hatásunk rá a többi player miatt, de emiatt fájjon a fejünk ha eljutunk addig egyáltalán.

Amúgy a Solot így ahogy van kivenném a játékból. Semmi jó nem származik belőle.

[ Szerkesztve ]

ED:H - CMDR Vito Stark - Dangerous / Entrepreneur / Pathfinder

(#15866) kozi71 válasza rtitusz (#15859) üzenetére


kozi71
senior tag

ASP-vel próbáld elsőre,elég két óra, és beljebb leszel 35 -40 milkóval.
Python akkor jó ha rászánsz 4-5 órát egyhuzamban.
ASP 10 ugrás , ami pyython-nál 24.
Ezzel nyomom most. Nem állok le harcolni, egyszer ráfordulok és már követik is a fragmentek. Aztán kihűl a FSD, és már ott sem vagyok. Szóval tökéletes menekülő hajó.

[ Szerkesztve ]

high tech, low life

(#15867) Htibimor válasza CactuS (#15860) üzenetére


Htibimor
senior tag

Hát remélem, hogy nem. Egyébként, aki meg sír annak azt javaslom, hogy élje át a tegnapi napomat és máris futni fog vissza a normál kereskedéshez az tuti. Mostanra sikerült nagy nehezen kifizetni a 3 egyenként is milliós büntetésemet, hogy ne legyek HOSTILE 2 rendszerben. És még most jön, hogy smúzolni a jó long-range küldetéseket adó rendszerekbe, hogy: Bocsika, de nem értem oda időben az áruval... Hogy miért?! Ja, mert tilosban jártam és többször el is kaptak a rendőrök. Ja, az egészen más. Akkor egy ideig nem kapsz semmit tőlünk! Szóval én azt mondom, hogy ennek az éremnek is két oldala van. Ez sem annyira könnyű kenyér kereset!

Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P

(#15868) Sylc válasza Urby66 (#15863) üzenetére


Sylc
senior tag

Ezzel nem ertek egyet, ha csak az SSL erofesziteseit nezed, az elmult ket hetvegen is volt kozos megmozdulasuk:

Viper vs Cobra - 2 ora 4 wingben nagyon jo hangulatban.

Mult heten volt egy Hutton Mug vadaszat, szinten 4 wing volt jelen, bar lopni nem sikerult az instance rendszer hibajabol, panaszkodni nem panaszkodott ra senki.

Amit az Elite megenged, az nem mas, mint hogy azt csinald amit szeretnel, ami az SSL-t mozgatta (vagy mozgatja) az a kozos jelenlet es hatalom megteremtese az urben. Mikor anno Munfayl kezdodot, akkor is kertek, mindenki tolja napi 5-10 questet utana menjen amerre akar, vagy wingezzen, de sajnos mar akkor sem lehetett sok aktiv jatekost latni (kiveve a CZ farmolos 1 napos harcot).

Mint Vito is irja, ahhoz hogy reszt tudj venni ebben a mokaban, mindenkeppen kell egyfajta anyagi biztonsag es nem a legjobb hely az elso 3-5 Sidewinderes questhez. Ellenben Kalozvadaszatra talalsz embereket, TS-en adnak segitseget.

A sajat erdek vs SSL erdek ha erosebb akkor az nem az SSL hibaja.

Mikor Munfayl-t feladtak, mindenkinek volt 2-3 hete arra, hogy elerjen egy olyan penzmennyiseget, ami utan Tawilo nyugodtan tolhato (tudom mirol beszelek, Trade elitet talicskaztam ossze), de ami ujra megy az a kifgasok.txt - random read.

SSL ad 1M credites questet tradre, 700-900-es bounty huntingot es civil oldoklets. Ha ennel jobb neked egyedul long ranget tolni (igen jobb penz, konnyebb de maganyos) akkor arrol nem az SSL Faction Officerei tehetnek.

Hidd el a kommunikacio a Frontier es az EDHU kozott azon porog, hogy minnel tobb esemenynek lehessen a kozeppontjaban ez a minor faction, ostorozni oket a jelenlevok alacsony szama maitt erosen tulzas.

Mellesleg a TS is aktiv, 10+ jatekos volt este, sot fel 1kor este meg 4-es wingben kergettem veluk az ellent.

El kell menni Tawiloba, fel kell menni TS-re, kerdezni kell es wingbe rendezodni, csapatban jobb ez a jatek, ne csak a kifogasokat keressetek.

Pilot: Cmdr.Flynth Stream: twitch.tv/cmdrflynth Goal: Stolen cargo the best cargo :) Experience: Please give me your cargo, (hard points released) I said PLEASE!!!

(#15869) kozi71 válasza Htibimor (#15867) üzenetére


kozi71
senior tag

Senki sem mondta, hogy könnyű. :P Viszont nagyon szórakoztató. Végül is ez a játék célja. A kamionozással sem volt gondom. De túl monoton, éppen azért mert nem volt benne izgalom.
Egy út során engem átlag háromszor kapnak ki. De volt már olyan, hogy egy helyi rendőr négyszer egymás után, ez kicsit tényleg frusztráló, de ha nem lősz rá el fogsz tudni lépni tőle. Büntetés sem lesz nagy. Persze mindig a célállomás felé kell haladni, nem kell leállni harcolni. Más dolog ha wanted az ellenség, akkor én is kiállok vele. Megvárom miként alakul a harc, ha jól állok akkor kilövöm, ha nem akkor innen is lécelek tovább. Itt nem a harcon van a lényeg hanem a csempészésen. Leszállítani időre a cuccost. Az nagyon fontos, hogy csak olyan árút vegyél fel amire biztos marad időd. Én folyton attól parázok, hogy pont akkor jön szerver leállás mikor tele a rakterem. Egyszer ez is megtörtént már. Viszont másnap reggel még minden csomag meg volt, mert idő keretbe belefért. Ezért is tértem vissza ASP-re, kisebb ugyan a raktere, viszont cserébe gyorsabb hajó, kisebb a bukás lehetősége.
Szóval itt a gyorsaság számít főleg.

high tech, low life

(#15870) kozi71 válasza VitoSagi (#15865) üzenetére


kozi71
senior tag

Én meg teljesen másként állok a solo dologhoz. Ennek a játéknak a célja éppen az, hogy mindenki megtalálja benne azt ami neki jó. Minden lehetőség adott hozzá. Szinte bármit megcsinálhatsz.
Frakció csak korlátoz ebben a szabadságban. Megmondják mit csinálj, (a saját szabadidődben), mert különben ki leszel közösítve. Ha nem használsz TS-t akkor is. Mert ott lehet igazán mások fejére nőni.
Ez saját tapasztalat, éveken keresztül nyomtam a másik űrös játékot ahol teljes katonai fegyelem volt.
Ott nem volt solo játék. Tehát ha nem voltál velük, akkor ellenük voltál… Viszont ott mégis volt összetartás, mert frakciók egymás ellen harcoltak, összefogva másik frakciókkal az erősebbek ellen.
Szövetségeket kötöttek, meg nem támadási dolgok, szóval csupa korlátozás megint csak. Amit persze a vezetők kötöttek, és mások itták meg a levét. Végül annyira átláthatatlan lett, hogy jobb volt ha saját frakciót csináltál barátokkal.
Jöttek mentek az emberek, a kemény mag sosem volt 5-6 embernél több. Nem is értem itt miért vártok nagyobb létszámot. Semmit sem ad a frakció a játékosoknak, ezen a fejlesztőknek kellene változtatni. Ahogy powerben is vannak jutalmak, (fegyverek, páncél, bányászlézer). Az hogy elfoglalunk egy rendszert, és mindenki kilövünk, elzavarunk aki betér oda véletlenül, hááát ez nem egy nagy cél szerintem. Amit persze kaphatnak a játékosok a segítség a társaktól. Ez jó dolog!
De erre meg itt a fórum is. Open azért sem tetszik, mert ha egyedül szeretsz játszani akkor ne jöjjön már oda két három emberke, és akadályozzon a tovább haladásban. Ha szállítani szeretek, akkor ne kényszerítsenek már harcra. Mindenhol vannak olyan gyerekek akik ezt szeretik, mármint mások játékát tönkretenni, gondolom mindenkinek van már ilyen élménye más játékokban is.
Ebben a játékban meg ott a lehetőség a választásra, csak rajtad múlik melyik módot kedveled. Azért mert Neked nem tetszik a solo, még nem kellene azt megszüntetni.
Én úgy érzem a fejlesztők maguk sem tudják mit kezdjenek a frakciókkal. Csak tapogatóznak, hátha bejön valami. Aztán azon a vonalon mennek tovább. Viszont az idő itt is véges, mert emberek hamar ráunnak a játékokra. Ha népszerű játékot akarnak akkor most kéne még az elején kezdeni valamit ezzel. Azért megy itt is egymás zikálása mert nem tudni mit hoz a jövő. Jön még pár hajó, aztán ott a bolygóra szállás, engem speciel az utóbbi egyáltalán nem érdekel. Ez így nagyon kevésnek tűnik mint távlati terv. Én még adok egy évet ennek a játéknak, aztán eltűnik a süllyesztőben. De addig igyekszem jól érezni magam. Ha már valakihez alkalmazkodnom kell az már nem jó dolog.

high tech, low life

(#15871) cunnir válasza kozi71 (#15870) üzenetére


cunnir
tag

Csak nem a Bsgo :U

Elite Dangerous:Cmdr.Merohun

(#15872) Htibimor válasza kozi71 (#15866) üzenetére


Htibimor
senior tag

Megnéztem a konfigod, de nincs fuel scoop-od. Direkt vagy valami elírás?

Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P

(#15873) Urby66 válasza Sylc (#15868) üzenetére


Urby66
aktív tag

Szerintem valahol egyetértünk, hisz pont én is azt javasoltam, hogy több közös esemény kellene, olyanok mint amiket említettél.
Amikor csak tehetem játék közben fent vagyok a Ts-en, sajna csak hallgatózom. (Mire gép elé jutok már alszik az apraja... :-) )
Egyébként nem kritizálni akartam, csak ötleteltem, illetve elmondtam a véleményem.
Sajnos aktivitást tekintve csak műkedvelő játékosnak vallom magam, így a háttérben folyó munkát nem tudom megítélni. Én szeretném ha elmondhatnám magamról, hogy az ssl kötelékébe tartozom, bár túl sokat nem tudok tenni érte...

Kozi71: részben egyetértek veled abban, hogy miért ne lehetne ssl tag aki nincs ellenünk de nem akarja, vagy tudja tolni a szekeret. Ez egy játék, ide azért jövök, jogy kikapcsolódjak, mást csináljak mint a mindennapokban. Pont ezért nem jó a túlzott szabályozás.
De a solo szerintem hülyeség egy ilyen játékban. Én sosem soloztam mégsem ért soha kellemetlenség ez miatt.

[ Szerkesztve ]

(#15874) [hun] warhea válasza kozi71 (#15870) üzenetére


[hun] warhea
tag

Ki leszel kozositve? :O

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#15875) [hun] warhea válasza kozi71 (#15870) üzenetére


[hun] warhea
tag

A soloval szvsz nem az a baja senkinek h jatszhatsz egyedul hanem az h ugyanugy beleszamit az influencebe mint amikor openben vallalod az altalad emlitett fenyegetettseget a verpistikektol. Kikozositve senki sem volt es nem is lesz azert mert aoloban es/vagy nem az ssl kotelekeben jatszik. Az h openben a fakcio altal iranyitott rendszerekre a kozosseg altal alakitott szabalyrendszer vonatkozik (lasd nem latjuk szivesen a kalozokat) teged semmiben sem befolyasol soloban ha pedig openben jatszol erdemes ugyanugy a jatek reszekent tekinteni ra. Nem is ertelek. Nem koveztunk meg senkit es nem kenyszeritettunk nem is fogunk soha arra h sslben tag legyen. Mi ezt lehetosegkent probaljuk meg epiteni es eszkozkent nyujtani a magyar kozossegnek a magyar kozossegtol. Plusz mindemellett a kozossegi jatekkal olyan kozeli kapcsolatba sikerult kerulni a Frontier csapataval hogy ott voltak nalunk tsen. Ez mi mas ha nem a kozosseg elert eredmenyeinek es a kozossegi jatek erdeme:)

[ Szerkesztve ]

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#15876) Urby66 válasza [hun] warhea (#15874) üzenetére


Urby66
aktív tag

Bocsi, de már lejárt a szerkesztési idő, de örülök, hogy a hozzászólásom elindított egy vitát. Bízom benne, hogy elég intelligens a közösség itt, hogy profitáljon belőle...

(#15877) duvi válasza kozi71 (#15870) üzenetére


duvi
nagyúr

- Magával a választás lehetőségével (Open vs. Solo) nincs baj. Azzal már igen, hogy az Open játékosok erőfeszítéseit laza csuklómozdulattal tönkre lehet tenni Soloban. Mindezt úgy, hogy védekezni se lehet ellene! Elég lenne a súlyozáson változtatni (2x szorzó Openre) és mindjárt normalizálódna a helyzet.

- Az SSL közösség és a Ts használata nem ugyan az! Az EDHU minden ED játékosnak szabad Ts használatot biztosít. Ha valaki nem szeretne az SSL közösségbe tartozni, attól még nyugodtan feljöhet Ts-re játékostársakat keresni.

- Az SSL közösségben nincsenek kötelező érvényű parancsok! Direktívák vannak, amik azt a célt szolgálják, hogy ha egy játékos szeretne az SSL javára dolgozni, akkor tudja, hogy mivel használ és mivel árt neki. A közösségi játéknak a közös játékélmény a lényege. Lényegesen szórakoztatóbb együtt küzdeni, mint egyedül röpködni - de mint annyi minden más - ez is szubjektív. Nincs gond a Solo játékkal se. Egyszerűen rendelkezésükre áll a választás lehetősége.

- A Frontiernek hosszútávú tervei vannak a játékkal, ami nem merül ki a Horizos-al. Jelenleg minimum egy ötéves intervallumban gondolkoznak és terveznek. Ebből kifolyólag nem "csak planetari landing és új hajók" érkeznek a közeljövőben ;)

(#15878) [hun] warhea válasza Urby66 (#15876) üzenetére


[hun] warhea
tag

Nincs miert bocsanatot kerni:) egy lehetosegen all a vita amivel lehet elni, meg nem lehet. Az hogy mi az SSL jovoje nem az en felelossegem hanem mindannyiunke. Aki magaenak erzi magaenak erzi aki nem nem. De szerintem senki folott nem allt senki fegyverrel h marpedig te ezt csinald. Azok akik orakat fektetnek bele ellenben joggal kerdezik h hol vannak a tobbiek szerintem.

Az pedig h ki tartozik a csapatba.. miert tartozna barki is egy fakciohoz ha semmi dolga ott? A magyar kozosseg != ssl :) az ssl egy ingame kiemelnem TOP TIER csapat ami azt jelenti h a magyar jatekosok (akik toljak vagy toltak a szekeret) kiemeltek a masik tobb szazbol (!) Olyannyira h a Frontier (tehat nem az en) megitelese szerint vezeto jatekos altal iranyitott fakcio lett a jatekban. Szerintem en hiaba dicsernem a csapatot es a munkajukat ennel nagyobb dicseretet nem tudnek adni. En ezuton is koszonom azoknak akik az SSL kotelekeben repulnek - vagy repultek- es a jovoben is koszonni fogom:) (bocs ha nem konzisztens amit irok de utazom es a mobiloldalon 3 sort latni csak)

[ Szerkesztve ]

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#15879) kozi71 válasza Htibimor (#15872) üzenetére


kozi71
senior tag

Nem kell mert indulás előtt tankolok, mindig egy helyen. Onnan pont tíz ugrásra van a felvevő hely. Majd miután elindulok visszafelé általában belefér ebbe a mennyiségbe az első cél. Ha nem, akkor megállok ott ahonnan elején elindultam. Az a tankolás meg már elég az összes árú széthordására.
Elején használtam igazad van. De rájöttem nincs rá szükség, a hely meg jól jön másra.

Cunir : De! :D

Többieknek válaszolok. Csak közben dolgozom. Szegény én.

[ Szerkesztve ]

high tech, low life

(#15880) VitoSagi


VitoSagi
tag

Mindenképpen jó, hogy tudunk erről is beszélni és kell is. Ami a Solo játékmódot illeti pontatlanul fogalmaztam. Nincs bajom azzal, hogy vannak akik magukban akarnak játszani, de amíg az Open SEMMILYEN hatással nincs a Solo játékos élményére, addig fordítva ez nem igaz. Ha Open próbálsz egy frakciót erősíteni van 15% plusz ráhatásod állítólag, de a Solo játékosok minden kockázat nélkül rombolhatják a munkádat... :W

Ez így egy baromság az én véleményem szerint. Legyen persze ilyen és olyan játékmód is, de a kettőt teljesen külön kellene választani. Openben pont az lenne a lényeg, hogy rákényszerítse az embereket az együttműködésre, de amíg ott a kiskapu ugye... :(

Szerk.: Közben látom Duvi is leírta nagyjából ugyanezt. Nincs gond a Soloval, csak nem kellene hatással legyen az Open dolgokra. Ezt igazán megoldhatná a Frontier és nem lenne senkinek sem oka panaszra. Aki Solo/Private Group típusú annak ott lenne a PvE galaxis, az Open tábor pedig zavartalanul és nyíltan játszhatna végre egymás mellett/ellen végre.

[ Szerkesztve ]

ED:H - CMDR Vito Stark - Dangerous / Entrepreneur / Pathfinder

(#15881) Sylc válasza duvi (#15877) üzenetére


Sylc
senior tag

- Az SSL közösség és a Ts használata nem ugyan az! Az EDHU minden ED játékosnak szabad Ts használatot biztosít. Ha valaki nem szeretne az SSL közösségbe tartozni, attól még nyugodtan feljöhet Ts-re játékostársakat keresni.

Biztositott, immaron a nem SSL tagok egyetlen szobaba vannak preselve, bar lehet csak nekem szol ez a kitunteto figyelem :)

Pilot: Cmdr.Flynth Stream: twitch.tv/cmdrflynth Goal: Stolen cargo the best cargo :) Experience: Please give me your cargo, (hard points released) I said PLEASE!!!

(#15882) [hun] warhea válasza Sylc (#15881) üzenetére


[hun] warhea
tag

Tulsagosan selfish vagy. Ha figyeltel volna tegnap hallottad volna h atalakitas alatt a szobastruktura. Tudod jol h ha igy lenne ahogyan irtad lenne mas eszkoz is. De pontosan ahogyan emlitetted a ts minden magyar tage nem az ssle kulon.

[ Szerkesztve ]

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#15883) Sylc válasza VitoSagi (#15880) üzenetére


Sylc
senior tag

Az OPEN jatek rombolja a SOLO jatekos munkajat, fokozottan.

Ha o Soloban paterust tolja, de Openben a tobbiek beviszik oda Torvalt, akkor az O jateka is tonkre van teve.

Nezopont kerdese.

Pilot: Cmdr.Flynth Stream: twitch.tv/cmdrflynth Goal: Stolen cargo the best cargo :) Experience: Please give me your cargo, (hard points released) I said PLEASE!!!

(#15884) Sylc válasza [hun] warhea (#15875) üzenetére


Sylc
senior tag

Az h openben a fakcio altal iranyitott rendszerekre a kozosseg altal alakitott szabalyrendszer vonatkozik (lasd nem latjuk szivesen a kalozokat) teged semmiben sem befolyasol soloban ha pedig openben jatszol erdemes ugyanugy a jatek reszekent tekinteni ra.

LOL, eddig ezzel elottem nem volt problema, ahogy a Frontier esemenyen a kalozkent megjeleno SSL sem.

Elmentem sarokba kuncogni :D

Pilot: Cmdr.Flynth Stream: twitch.tv/cmdrflynth Goal: Stolen cargo the best cargo :) Experience: Please give me your cargo, (hard points released) I said PLEASE!!!

(#15885) VitoSagi válasza Sylc (#15883) üzenetére


VitoSagi
tag

Oké, de ott egy egyén érdeke sérül, míg fordítva egy közösségé. Ha ismered Asimov munkásságát, akkor erre azt tudom mondani, hogy a Nulladik Törvény nem ok nélkül jött létre... :DDD

Amúgy igenis kell legyenek hülyegyerek vérpistikék is, bár mindenki utálja őket, de ez teremt igényt például járőrökre, szövetségekre. Ettől is életszerűbb, élettelibb az egész!

[ Szerkesztve ]

ED:H - CMDR Vito Stark - Dangerous / Entrepreneur / Pathfinder

(#15886) Sylc válasza [hun] warhea (#15882) üzenetére


Sylc
senior tag

Ja most mar fenyegetve is erezzem magam? :D

kuncog :)

Pilot: Cmdr.Flynth Stream: twitch.tv/cmdrflynth Goal: Stolen cargo the best cargo :) Experience: Please give me your cargo, (hard points released) I said PLEASE!!!

(#15887) Sylc válasza VitoSagi (#15885) üzenetére


Sylc
senior tag

A SOLO es az OPEN kozott megszerzett javak / befolyasok osszemosasa megoli a jatek multi reszet es elteti az undermine lehetoseget. Ez rossz. Mellesleg nehez kalozkodni, ha mindenki Soloban bujkal.

Pilot: Cmdr.Flynth Stream: twitch.tv/cmdrflynth Goal: Stolen cargo the best cargo :) Experience: Please give me your cargo, (hard points released) I said PLEASE!!!

(#15888) [hun] warhea válasza Sylc (#15884) üzenetére


[hun] warhea
tag

A sajat rendszereinkrol van szo:) az esemenyen az ssl kotelekek nem kalozok voltak hanem zsoldosok. Tenyleg nem figyelsz.

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#15889) [hun] warhea válasza Sylc (#15886) üzenetére


[hun] warhea
tag

Csak annyira kell fenyegetettnek erezned magad mint a kalozoknak altalaban. - kuncog -

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#15890) VitoSagi válasza Sylc (#15887) üzenetére


VitoSagi
tag

Ebben maximálisan egyetértek, ezért kellene külön univerzum Solo/Private és Open, átjárás nélkül ha lehetséges. Bocs mindenkitől h nem szerkesztgetem a kommenteket, de ilyen pezsgő téma mellett nehéz egy hozzászólásban reflektálni mindenre...

ED:H - CMDR Vito Stark - Dangerous / Entrepreneur / Pathfinder

(#15891) Sylc válasza [hun] warhea (#15889) üzenetére


Sylc
senior tag

Mivel igeretet tettem Duvinak, hogy nem bantom az SSL erdekeit, ezert ha tovabbiakban is ilyen harciasak lesztek, lehet kenytelen leszek tuzet nyitni :D

[ Szerkesztve ]

Pilot: Cmdr.Flynth Stream: twitch.tv/cmdrflynth Goal: Stolen cargo the best cargo :) Experience: Please give me your cargo, (hard points released) I said PLEASE!!!

(#15892) Urby66 válasza VitoSagi (#15890) üzenetére


Urby66
aktív tag

Ilyen pezsgő hozzászólások mellett már csak egy kérdés marad:
Hol maradnak ilyenkor a szájhős Fed pilóták? :-) :-) :-)

(#15893) duvi


duvi
nagyúr

Megkérek mindenkit, hogy a személyes témákat/szócsatákat privátban folytassa, mert úgy látom, hogy nem tudunk ezen túllépni! A fórumban maradjunk a témánál, vagyis a játéknál! Köszönöm!

(#15894) rtitusz


rtitusz
őstag

Eladtam a T-9-et, de előtte jól legettósítottam, az új tulaj szerencsére nem vette észre. Majd az első ugrásnál ráeszmél, de én már fényévekre leszek addigra tőle a pénzével. :DD :C

Valamint nem mindenki érzi úgy, hogy a landing pad a legjobb hely a landolásra, inkább a saját útját járja. :D

(#15895) Sylc válasza rtitusz (#15894) üzenetére


Sylc
senior tag

0.39ly :D Mire azzal utolerne, mar SagA is meglesz 2x :D

Pilot: Cmdr.Flynth Stream: twitch.tv/cmdrflynth Goal: Stolen cargo the best cargo :) Experience: Please give me your cargo, (hard points released) I said PLEASE!!!

(#15896) rtitusz


rtitusz
őstag

Here’s a list of the ships we’ve announced so far, and as an extra treat we’ve added the names of the five ships coming as part of Elite Dangerous 1.5. Remember, these are just the ship names, and we’ll be revealing loads of exciting details about them in the coming weeks.

1 Sidewinder
2 Eagle
3 Hauler
4 Adder
5 Imperial Eagle
6 Viper
7 Cobra MK III
8 Diamondback Scout
9 Lakon Type 6
10 Diamondback Explorer
11 Imperial Courier
12 Vulture
13 Asp Explorer
14 Federal Dropship
15 Lakon Type 7
16 Federal Assault Ship
17 Imperial Clipper
18 Federal Gunship
19 Orca
20 Fer-De-Lance
21 Python
22 Lakon Type 9
23 Anaconda
24 F63 Condor (CQC only)

And to come:

25 Imperial Short Range Fighter (CQC only)
26 Lakon Keelback
27 Viper MK IV
28 Asp Scout
29 Federal Corvette
30 Imperial Cutter
31 Cobra MK IV (for owners of Season 1 and Season 2)

(#15897) kozi71 válasza [hun] warhea (#15874) üzenetére


kozi71
senior tag

VitoSagi: Miért rontanám a közösség munkáját solo-ban ha mindig azt csinálom amit itt mondanak?
A két külön rendszer azt hozná magával, hogy kétszer kellene mindenért megküzdened. Feltéve ha mindkét játékmódban szeretnél játszani ahogy most. Így sokkal egyszerűbb szerintem.

duvi: Ha nincsenek kötelező parancsok, akkor az csak baráti közösség. Mert mindenki azt csinál amit akar. De itt vannak. Tehát a SSL nem közösség, hanem egy olyan szövetség ahol a játékosok egy ügyért játszanak. Nincs ezzel probléma, csak valahogy még mindig azt értelmezem, mert ez jön le nekem, az itteni beírásokból, hogy van pár ember aki állandóan siránkozik mennyire csökken a napi átlag. Holott, lehet fele annyit sem dolgozik a közös ügyért mint valaki más, aki nem openben tolja.
Ez megint csak a fejlesztők sara, lehetne ezt követni valamilyen módon. Mármint ki mennyit dolgozik frakción belül. De itt még arra sem képesek, hogy felvehesse ember a saját frakciója nevét. Jó, most lehet mondani solo-ban tök mindegy, mert npc-ket nem érdekli. Csak azt kéne szintén nyilvántartani ahogy a többi tulajdonságot, mennyi pontot szerzel adott frakciónak. Itt is lehetnének szintek akár elit-ig. Akkor lenne átlátható, és tényleg kiderülne ki tesz valamit a frakcióért és nem csak a száját járatja.

[hun] warhead: Te egy nagyon elvakult TS rajongó vagy. Nem is akarlak meggyőzni. Viszont most vonatkoztassunk el a SSL TS csoportjától. Tehát ami most jön az nem rátok vonatkozik, hanem hosszú évek tapasztalata.
Szóval, jó ha tisztában vagy azzal ha látják az oda fellépők éppen kik vannak bent, már lehet el is ment a kedvük a napi játéktól. Hiszen a TS igenis zavarólag tud hatni, miért kéne elviselnem mások megjegyzéseit, vagy káromkodásait, nekem nem tetsző beszédstílusát? TS-nek is megvannak a maga „vérpistikéi”. Ráadásul itt ebben a játékban egy csapatban csak négy ember lehet. Tehát a többi csoportot zavarja a másik négy beszélgetése. Irány a külön szoba. A csapat szellemnek ezzel vége is.
A frontieres közös repkedéshez meg csak annyit, inkább a játékot tennék tökéletessé mint hogy itt szórakozzanak a munkaidejükben. :DDD A pénzemért egy jól müködő játékot várok el, szerintem jogosan.
Ez már nem egy teszt játék, nem vagyok tesztelő.

[ Szerkesztve ]

high tech, low life

(#15898) VitoSagi válasza kozi71 (#15897) üzenetére


VitoSagi
tag

Nem tisztem védeni akár a TS-t, akár WarHead-et, de úgy formálsz véleményt az egészről, hogy egyszer sem vagy fent TeamSpeak-en, csak van róla egy előítéleted. :(

Innentől az elvakult, mint jelző nem is tudom kit illet inkább... :F

Nem kötelező használni és nyilván te nem is fogod, ezt világosan megfogalmaztad többször is. Akik használják nyilván a jó tulajdonságait látják ennek, nem a rosszat. Biztosan vannak ott is olyanok akikkel nem fogsz kijönni, de azért a TS használók zöme úgy gondolom kijön egymással és végülis együtt, egy célért játszanak és beszélgetnek. A saját példám alapján azt gondolom a társaság jó, ha szükséges kisebb csoportokban zajlik a beszélgetés, de általában a közösben megy a beszélgetés. Eddig amikor fent voltam nem tapasztaltam negatívumokat, ellenben volt amikor az unalmat nagyszerűen elűzte és sok dolgot például innen tudtam meg a játékmechanizmusról is.

Az ajtó mindenki előtt nyitva áll, én azt javaslom mindenki aki teheti legalább próbálja ki. Aztán vagy tetszik vagy nem, mindenesetre igen hasznos és hatékony módja a közösségi eszmecserének. :K

Az pedig, hogy a pénzedért mit vársz el az nyilván a magánügyed, az, hogy mit kapsz az meg egy másik történet. Ez nem egy befejezett játék, deklaráltan nem az, soha nem lesz teljesen kész, fejlődni és változni fog. Ebbe beletartoznak a hibák is, amiket azért elég tűrhetően igyekeznek orvosolni.

Áldás, békesség. Jó éjszakát mindenkinek!

[ Szerkesztve ]

ED:H - CMDR Vito Stark - Dangerous / Entrepreneur / Pathfinder

(#15899) pomorski


pomorski
őstag

De érdekes, a gyerek ezt nyomatja, és én meg most jövök rá, hogy ennek még topicja is van. Itt vagy fiam?

(#15900) duvi


duvi
nagyúr

Dev Update (15/10/2015)
Új információk a buggykról (SRV). Pl. számítani fog, hogy mekkora bolygón használjuk, mivel az eltérő gravitáció miatt másképp fognak reagálni a kocsik. Alacsony gravitációnál lehet majd ugratni is velük. Ráadásul ugrás közben manőverezhetünk a thrustereivel. Kismértékben, de szállításra is használhatjuk ezeket a járgányokat, mivel lesz egy kis rakterük. Ha valamit rosszul fordítottam, kérem javítsatok ki!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.