Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36001) wollnerd válasza 42861 (#35999) üzenetére


wollnerd
aktív tag

Hát, igen azért mégis van benne valami... Na mind1. :)
Sztem ezek a küldetések nem vesztek el, ugyanis már nincs leadási határidejük, mert már teljesítettem.
Az kéne, hogy egy másik állomáson, ahol ez a frakció nem controling, és akkor az ottani küldetésük teljesítésével visszaszerezném a bizalmukat, és akkor tudnék dokkolni az Obsidian O.-ba és leadni azokat a küldiket. Csak nem tudok egy jó mirror faction keresőt ahol kilistázná a nem controlling állomásokat a közelben az adott mirorr faction megadásával... Az eddb-en lévő keresőt nem igazán értem..

PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház

(#36002) wollnerd válasza duvi (#36000) üzenetére


wollnerd
aktív tag

Outpost? Maia-ban van egy amiről tudok, Moni Hub...
Na akkor asszem behozatom a Plejádokba a 800 m/s-es viper adatszállítómat. :)

PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház

(#36003) duvi válasza wollnerd (#36001) üzenetére


duvi
nagyúr

A szomszédos rendszerekben nézz körül. Ha valahol találsz outpostot vagy felszíni bázist (ezeknél nincs security hajó), ahol questet is adnak, akkor ott vissza tudod fordítani a repudat. Persze javítani mindig nehezebb, mint lerontani, szóval sokat kell dolgozni érte. Elég ha megszűnik a hostile és onnantól újra használhatod a nagyobb állomásokat is.

[ Szerkesztve ]

(#36004) pcnet válasza duvi (#36003) üzenetére


pcnet
addikt

Az elmúlt néhány hétben ugyan abban a rendszerben lövöldözök egy hazresben. Pár napja jött egy üzenet, hogy xy minor frakcionál unfriendly vagyok. Akkor érdemes lenne odébb állnom? Combat rangot húzom, dangerous lenne a cél SCB tuning miatt. :R

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#36005) duvi válasza pcnet (#36004) üzenetére


duvi
nagyúr

Amennyiben nincs konkrét terved azzal a frakcióval és nem ők a controlling, akkor maradhatsz. Persze a BGS miatt folyamatosan mozgásban vannak az influencek, tehát lehet, hogy egyszer csak ők lesznek a vezetők ;] Combat rang húzáshoz inkább a CZ-ket ajánlanám, ha nem fontos a pénz. Időarányosan sokkal gyorsabban lehet szintezni, főleg ha tudatosan válogatod a célpontokat (megfelelő rangúakat lövöd csak ki).

(#36006) duvi


duvi
nagyúr

A holnapi patch miatt, egy kis emlékeztető:
3.0-tól mindenki figyeljen oda az új büntetésrendszerre!
Ezen kívül nem árt lementeni a config fileokat és aki teheti, adja le az explo adatait, valamint a folyamatban lévő questjeit!

[ Szerkesztve ]

(#36007) orientcx válasza wollnerd (#35998) üzenetére


orientcx
őstag

Ahogy azt a többiek is írták, ha egy adott frakció hajóit lövöldözöd ki, akkor durcik lesznek, és az tök mindegy, hogy azok egyébként wanted státuszúak voltak-e vagy sem. Ez pont úgy megy, mint nálunk napjainkban: hiába tolvaj rabló gazember az illető, ha a mi tolvaj rabló gazemberünk, akkor nyugodtan tovább szerelgetheti a gázt, és mindenki megnézheti magát, aki ezt szóvá meri tenni. :K Arra mindenképp ügyelni kell, hogy az uralkodó frakció bajszát ne nagyon cibálgasd meg. Az is igaz, hogy a befolyások folyamatosan változhatnak, de a legtöbb helyen akkora a különbség, hogy csak ritkán cserélődik a helyzet, és azt is jóval előre nyomon lehet követni.
Ha egy rendszer HazRES-eibe beteszem a lábam, egy-két nap alatt így néz ki a népszerű(tlen)ségem


ez nem probléma, csak a kormányzó párt szeressen nagyon

És ahogy az lenni szokott van egy jó, meg egy rossz hírem.
A rossz hír az, hogy a felszíni bázisokkal nem érdemes próbálkoznod(ha megközelíted a bázist, és vörösben pompázó hostile felirat éktelenkedik a kijelződön, inkább fordulj is vissza, mert lehet ugyan, hogy egy árva mostly harmless security Condor márkájú hajó sincs a környéken, de egyrészt a dokkolási engedélyt úgy is azonnal visszavonják, másrészt(és ez a lényegesebb) a hölgy a hajódon azonnal visítozni fog, hogy "attention, shield generator attac".
Én össz 2x próbálkoztam ezzel, és egyszer majdnem oda is kozmáltam, mert már csak pár méterre voltam a landing pod-tól, mikor eszükbe jutott, hogy ők tulajdonképp nem is szeretnek engem olyan nagyon. Hogyan is fogalmazzam, elég mozgalmas volt az a visszaút a zónán kívülre, azt hiszem az ilyen manővert nevezték el a Don kanyarban fejvesztett menekülés helyett a sokkal jobban hangzó "rugalmas elszakadás"-nak :B
Outpostot nem próbáltam, mert oda ugye nehezen tudnám begyömöszölni a Corvette-t, az kb olyan lenne, mint ha Emilióra akarnál ráhúzni egy gyerek hálózsákot. :)
A jó hír viszont az, hogy a hostile státusz pont úgy működik, mint a szövetségekhez való allied állapot(az ugye ha nem pedálozol, akkor egy idő múlva magától 75% friendly-re csökken). Hát kb így megy ez a negatív oldallal is. Ha egy darabig odébb állsz, akkor az a hostile magától unfriendly-re redukálódik, és egy-két nap fejvadászkodás után(természetesen csak a konkurencia wanted hajóira) még vacsorázni is meg fognak hívni, esetleg még a nem túl előnyös külsejű lányukat is hozzád akarják majd adni(na akkor van ott az ideje, hogy átköltözz Colonia-ra, vagy thargoidnak álcázd magad :D .

[ Szerkesztve ]

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#36008) orientcx


orientcx
őstag

Ja, az előző hosszú szöveggel csak azért szennyeztem be a topic-ot ilyen csúnyán, hogy még a mai napon értelme legyen elolvasni, mert holnaptól(Beyond) ki tudja mi mire fog megváltozni :D

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#36009) Andie


Andie
őstag

No srácok, hála nektek, össze explorerkedtem 30 millát. Meg is vettem az álom ASP Expit, most fel kéne pimpelni. Néztem ezt a buildet, jó lesz mindenesnek? (kicsit még explorerkedek, aztán elindulok egy enginert megkeresni)

Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#36010) brd válasza Andie (#36009) üzenetére


brd
nagyúr

Kezdésnek annyi, hogy szerintem felesleges a Military hull, ha lemegy a pajzs, nem egy ASP-vel fogsz viháncolni tovább, ahhoz az túl nagy és nehezen fordulgat. A Heat Sink Launcher hasonlóan szerintem felesleges, azoktól a fegyverektől nem fog túlmelegedni a hajó, explorerkedni meg ez a fitt úgysem jó, nincsen rajta Fuel Scoop. Inkább toljál oda chaff-ot, vagy rakéták ellen Point Defence-t, vagy még Shield Booster-t.

The only real valuable thing is intuition.

(#36011) wollnerd válasza orientcx (#36007) üzenetére


wollnerd
aktív tag

Köszi a részletes választ! :)
A shield generator attack-ot már meg tapasztaltam sajnos ott az Obisidant állomásnál... szépen, egykapásból 11%-os lett a shield generátor modul állapota. :( (Egyébként ez a railgun egyik exp. effect teszi lehetővé az ilyen sebzést? Mintha ezt olvastam volna az SG-n, az ATR hajók kapcsán.)
Amúgy érdekes módon Moni Hubra se tudtam leszállni a viperrel... megtagadták, de Merope-ben az Alcazar's hope-ben el tudtam vállalni pár utasküldit és akkor ezzel már feltornáztam unfriendre.
De most át kéne gondolnom hogy hogyan növeljem a fed. rank-ot a könyéken, ha már nem csinálhatom tovább ezt a fejvadászatos küldit se... (pedig olyan jónak tűnt... :( majd' dupla annyit is tudtam keresni közben... mission reward+bounty reward)

PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház

(#36012) duvi válasza wollnerd (#36011) üzenetére


duvi
nagyúr

Fed rank húzásra, menj el Ceos-Sotis data szállításra. A létező leggyorsabb módszer.

(#36013) Vesa válasza duvi (#36012) üzenetére


Vesa
veterán

Azt nem nerfelték legutóbb?

A tudomány a valóság költészete!

(#36014) duvi válasza Vesa (#36013) üzenetére


duvi
nagyúr

Tudtommal még műxik, de hogy a holnapi patch után mi lesz, azt nem tudom...

(#36015) 42861


42861
senior tag

Mától egy hétig akciós a játék az Xbox Store-ban. Standard (6k), Commander Deluxe (12k) és a Horizon Season Pass (6k) is.

(#36016) Secundus


Secundus
tag

Ma reggel leparkoltam a Cutter-t a Garay állomáson Deciat rendszerben, hogy amikor élesedik az új kiegészítő, akkor az elsők között tudjak bejelentkezni Farseer mamához. Kérdésem a következő: Material Trader hol található? Minden nagyobb állomáson, vagy csak speciális helyeken? Milyen átváltási aránnyal lehet csereberélni az alapanyagokat? Mennyi alapanyag kell, hogy a Grade 5 maximumát elérjem Farseer mamánál (Increased FSD Range)?

Gigabyte B760M DS3H, Intel Core i5-12400F, 32 GB DDR4, M.2 SSD Kingston 1 TB, Gigabyte RTX 3070 GAMING OC 8GB

(#36017) Pissti válasza Secundus (#36016) üzenetére


Pissti
csendes tag

Legalább öt pörgetésre való legyen nálad. Nem tudom mi lesz a végleges, de a bétában nekem kb. 5-6-ból sikerült közel a maxra pörgetni.

(#36018) Andie


Andie
őstag

No jól kirántották alólam a szervert 2 csillag között, a hipertérben :) Ilyenkor mivan? Mikor legközelebb belépek, ott fogok száguldani? Vagy kidob ilyenkor a nagy deepspace-be? remélem nem pörögnek alattam az események amig offline vagyok és lőnek szét (solo-ban vagyok). Pont Maiából hozok egy Metal Alloy-t a mérnökömnek. Döbbenet, hogy minden második ugrásnál ki akarnak venni , mert "hü milyen fincsi cargo, big haul" -big az anyád, 1 db cucc van nálam, az is valami 10ezer cr, mi a fenéért szúrja ennyire a szemüket? (itt egy kis balance elkelne a játéknak, hogy ne akarjanak már szétszedni 2 percenként egy falat kenyér miatt).
Egyszer már egyébként eljutottam vissza félútig de berántott egy nap, és mire meglógtam, túlmelegedett a hatch (99% hull) és kiszóródott a cucc. Nem kicsit voltam ideges (kb 20 ugrás az út).
Kíváncsi leszek erre a mérnök dologra, ha végre odaérek.
Mikor lesz online a szerver? Kivárják a fix 18.30-at, vagy van esély, hogy hamarabb?

Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#36019) pcnet válasza Andie (#36018) üzenetére


pcnet
addikt

A csillag közelében leszel normál térben, ahonnét elugrottál szakadás előtt.

Nem fognak kilőni, mivel offline vagy, de ugye szerver is offline.

Azt, hogy mikor lesz online a szerver, nem lehet előre tudni, mi jön nekik közbe.

[ Szerkesztve ]

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#36020) 42861


42861
senior tag

(#36021) duvi válasza 42861 (#36020) üzenetére


duvi
nagyúr

Új launcher van és lehet, hogy újra kell authenticalni!

[ Szerkesztve ]

(#36022) 42861 válasza duvi (#36021) üzenetére


42861
senior tag

Xbox-on játszom, ilyen gondjaim nincsenek. :)

Ami viszont érdekes, hogy a patch note nem írja a Type 9-hez a plusz 8-as internal helyet. Ez végül kimarad vajon? Type 10-nél írja, hogy a PD ugrik 6-ról 7-re.

(#36023) Pissti válasza Secundus (#36016) üzenetére


Pissti
csendes tag

Alább olvashatod, hogy mit hol lehet fellelni. Elméletileg le lehet rá szűrni a galaxy map-on.

Traders are split into types – Raw, Manufactured and Encoded.
• Each trader type only trades in their type of materials and can be found in different economy types. Locations material traders can be found are:
- Raw Materials Trader: found at extraction and refinery economies, only trades in raw material found on planet surfaces and planetary rings.
- Manufactured Materials Trader: Found at industrial economies, only trades in manufactured materials.
- Encoded Materials Trader: Found at High Tech and Military economies, only trades in encoded materials.
- Systems also need to be mid to high security systems and have populations between 1,000,000 and 22,000,000.

(#36024) orientcx válasza Secundus (#36016) üzenetére


orientcx
őstag

anyag kufár 3 féle van, egy a data, egy az ásványi, és egy a manufactured materialokkal seftel. Mint tudjuk, 5 különböző ritkaságú cucc létezik(very common-tól a very rare-ig). ezeket a képen látható osztályokba sorolták(egy-egy sor egy-egy osztály, pl chemical, thermic, heat, stb)

Azonos osztályban ha egy ritkábbról egyel gyakoribbra cserélsz, 1 db-ért hármat kapsz, ha kettővel gyakoribbra, akkor 3x3=9 db-ot, hárommal gyakoribbra már 3x3x3= 27, és így tovább. Visszafelé viszont minden a duplájába kerül, egyel ritkábbért már 6 db -ot kell adni, aztán így felfelé. Hiába, ezek a kufárok pofátlan haszonkulccsal dolgoznak. :) Ha viszont nem azonos osztályú anyagok között akarsz cserélgetni, akkor már drasztikusan romlik a cserearány.
Én a Beyond-ra készülve kidobáltam az összes gyakoribb cuccokat, és a helyeket kizárólag rare, de főleg very rare anyagokkal tömtem tele, amiket aztán most bármire, és a sokszorosára azonnal el fogok tudni csencselni.
A másik, hogy ha valamiből ötös szintű fejlesztésed van, akkor az új rendszer elfogadja négyes maxnak, így egyből ötösön lehet kezdeni a tuningot. Én minden fontos mérnökhöz elmentem, és egy-egy szűz darabot feltoltam ötösre(tökmindegy hogy sikerült az első próbálkozás, a lényeg csak annyi, hogy ötösön legyen), és le is pakoltam náluk, így mindenhol van egy olyan darab, amit már egyből ötösön kezdhetek majd feltolni.

[ Szerkesztve ]

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#36025) 42861


42861
senior tag

Xbox-on 12 GB az update. Mi az? Jött még 3 galaxis? :D

(#36026) bot1978


bot1978
senior tag

Azt hol írja, hogy mikor lesz online a server? percek, órák, esetleg napok? Mennyi szokott lenni egy ilyen verzsönváltás?

(#36027) Andie válasza bot1978 (#36026) üzenetére


Andie
őstag

Írták, hogy 9 óra. Tehát 9.30kor lekapcsoltak (UTC vagy mi, az nálunk már 10.30 volt) és 18.30 (19.30)kor lesznek tervek szerint online (ha minden jó sikerül)

Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#36028) duvi


duvi
nagyúr

(#36029) Ice_Man22 válasza duvi (#36028) üzenetére


Ice_Man22
senior tag

Az utolso kepkockan lathato hajo.... Guardian lehet?

(#36030) duvi válasza Ice_Man22 (#36029) üzenetére


duvi
nagyúr

Szerintem igen :K Könnyű vadász, esetleg egy drón?

[ Szerkesztve ]

(#36031) Ice_Man22 válasza duvi (#36030) üzenetére


Ice_Man22
senior tag

Inkabb dron nak nezem en is.

(#36032) duvi


duvi
nagyúr

Lehet tölteni a patchet! :C

(#36033) to.ca válasza duvi (#36030) üzenetére


to.ca
tag

Guardian skimmer.

load"elite",8,1

(#36034) duvi


duvi
nagyúr

Megy a játék!!! :K

(#36035) korte019


korte019
tag

Én még frissítek, de kíváncsian várom :P

(#36036) orientcx


orientcx
őstag

Ha valakit érdekel, megújult az inara, fent vannak az új mérnöki tuningok, alapanyagok.
Ez gyors volt :C

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#36037) kiskuplung


kiskuplung
őstag

Nálam 500 Internal server error-ral elszáll a launcher, sajna. Pedig ma már szerettem volna visszapattanni :)

(#36038) Andie válasza duvi (#36034) üzenetére


Andie
őstag

Steam 19.37kor be is frissítette. A főmenüig elindítottam, a launcheren nem sok változást látok (de újra bejelentkeztetett, és küldött egy email verificationt is), a planet generation eltartott vagy 2 percig, aztán tudtam volna menni soloba, de most a gyereknek kell mesélnem :)

Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#36039) bot1978 válasza Andie (#36027) üzenetére


bot1978
senior tag

köszi, legalább ellapátoltam a havat, mondjuk most is esik így az értelme végtelen közelít a semmi felé, de az úttörő ahol tud, segít és önként szolgálja a közösséget. Közben magában mormolhatja, hogy Viktor. Esetleg.

Az állást a serveren tárolja ugye? Csak mert nekem uninstall lesz, mivel nincs ennyi szabad hely a rendszer SSD-men. szííívás :DDD

(#36040) ZSoros


ZSoros
csendes tag

Ráugrottam Ram Tah kérésére. Gondoltam végigkurkászok pár bolygót, hátha pont nekem lesz mákom... Erre a rendszerbe belépés és dudálás után ez fogad:
...nem engedi betenni a screenshotot :-(

Na mindegy, a nav panelen még unexplored bolygónál is megjelent a Guardian site POI.

(#36041) 42861


42861
senior tag

Edshipyard.com-on már elérhető a Chieftain. Plusz a módosított Type 9 és 10 is. Coriolis-on még alszanak.

(#36042) brd válasza bot1978 (#36039) üzenetére


brd
nagyúr

Az állást igen, de beállításokat a userprofilodban tárolja, ha OS (re)installt tervezel, erre figyelj!

The only real valuable thing is intuition.

(#36043) bot1978 válasza brd (#36042) üzenetére


bot1978
senior tag

köszi, inább összekapartam. Voltak kisebb 4GB-os Oculus cuccok, azokat szedtem le és telepítettem máshová.

Viszont frissítés után 1,3GB-al nagyobb lett az ED, vagy csak szemetet hagy valahol az update?

(#36044) 42861


42861
senior tag

Némi észrevétel. Ha egy bolygó sötét oldalán landolunk, most már "nem kapcsolódik fel a villany". Eddig mindig kivilágosodott egy kicsit a felszínhez közeledve. Most tök sötét van. Zsír. Tetszik.

Másik. Nagyon szépek lettek az új bolygószínek. Talán egy nem szándékos trollkodás a fejlesztők részéről. Meglátogattam a kínai pajzsos mérnököt... Hát nem sárga lett a bolygója? :D

(#36045) Cooper911


Cooper911
senior tag

Hmm... új Voice pack mondjuk többet ér mint a majdnem annyiba kerülő karácsonyi füzér :D

[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]

(#36046) Vesa válasza 42861 (#36044) üzenetére


Vesa
veterán

"Eddig mindig kivilágosodott egy kicsit a felszínhez közeledve. Most tök sötét van. Zsír. Tetszik"

Huh, az szuper, eddig is marha nehéz volt bármit megtalálni. Reálisnak mondjuk tényleg reális, csak ez még mindig egy játék, nem lenne baj, ha belőnék az egyensúlyt realitás és játszhatóság között.

A tudomány a valóság költészete!

(#36047) wollnerd válasza 42861 (#36044) üzenetére


wollnerd
aktív tag

És akkor ebben az esetben a hajó fényszórója segít a kivilágításban? :) Egyébként van kijelzőjelzése ha felkapcsoljuk a lámpát? Eddig nem találtam... És sokszor eddig nem igazán tudtam megállapítani (pl. egy fényes starportból felszállva nem látszik a hajó fénye a cockpicból) hogy felkapcsoltam vagy lekapcsoltam... :U

Egyébként is, a következő kivi kérdésem eléggé furán hangzik:az ED pilóták szoktak-e a fényszórójukkal egy másik játékost figyelmeztetni valamire, vagy elsőbbséget megadni a másiknak, mint az autósok? :D

Más: kipróbáltam az új küdetésrendszert a Ceos-Sothis rendszerpárnál és nekem nagyon tetszik így. Szimpatikus a reward választás. :)

[ Szerkesztve ]

PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház

(#36048) pcnet válasza wollnerd (#36047) üzenetére


pcnet
addikt

A fények állapotát a jobb panel / Functions fülön tudod ellenőrizni, external lights néven van.

Fényekkel szerintem nem nagyon jeleznek egymásnak a parancsnokok. Egyszer villogtam egy játékosnak outposton, vártam a dokkra, ő épp szállt fel. Szembe állt velem, vissza villogott, kétszer körbe fordult a tengelye körül, majd rám írt, hogy "Mi a helyzet a nagy sötét galaxisban?" és elugrott. Azóta inkább nem villogom le a parnacsnok társakat! :D

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#36049) raymi16 válasza 42861 (#36044) üzenetére


raymi16
tag

Végre nem kapcsolják fel a villanyt! :DDD Ez kiakasztó tudott lenni, főleg mikor világosabb volt majdnem mint a napos oldalon! :Y

Senki se nem csinál semmit se nem, senkinek se nem!

(#36050) Mister_X


Mister_X
nagyúr

Type-10-en mit változtattak?

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.