Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47001) buke válasza nTom (#46996) üzenetére


buke
tag

nTom: tyű amindenit neki :K mekkora leírás,még a végén elkezdem mérnökölni az AFK T10-em. :))
Mostmár csak azt kell mérlegelni mihoz több creditet az AFK vagy a mission-os szállító küldik 4 acc.-ra optimalizálva. :DD

(#47002) nTom


nTom
aktív tag

Kifelejtettem :
Az üzemanyagra FIGYELNI!!! Kb fél napot bír.

Változó a küldetés szám, néha több, néha kevesebb, de nekem nincs kedvem bányászni, szállítózni.

Az egyik képet elcsesztem, ide masik kellett volna:
crew szintén „fire at will” módban legyen

[ Szerkesztve ]

(#47003) [HUN]NIMROD válasza nTom (#47002) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Talán nem nagy ár az egyik guardian pajzserősítőt vagy a törzserősítést (T10) beáldozni, és akkor a 7-es helyre mehet üzemanyagtartály, a hangár pedig eggyel lejjebb a 6-os helyre. Így a kapacitás és a kint töltött idő megháromszorozható. Kutter nyilván kevésbé jó a fegyverek miatt, viszont annál a 8-as méret miatt már ötszörös a szorzó. További áldozatokkal a védelem terén még feljebb mehet a dolog, nyilván ésszerű keretek közt. De az AFK-móka már működött a belső erősítések (pláne guardian) előtti időkben is.

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#47004) nTom


nTom
aktív tag

A 7es hangár az újonc pilóta miatt lett, de nem sok hajót pazarolt el, azt lecserélem majd 6osra

(#47005) gabranek válasza nTom (#46996) üzenetére


gabranek
aktív tag

A crew-nál hol található a fire at will opció? Mert ezek szerint nálam ez a probléma (szerintem amikor kisütötték a fire groupokat, ezt is nullázták) és parancs nélkül nem csinál semmit. Viszont sehol nem találom a beállítását.

#46987 Munkas: Számomra meg az egyik legjobb dolog az eliteben az FC :) Imádom, hogy minden hajót, modult ott tudok tárolni és ha átköltözök valahova, csak ugrok egyet és minden ott van nálam kéznél. Még felfedezni is ezzel indulok el. Elugrálok 10-15K-ra a bubitól és ha rá is unok a scannelgetésre néhány nap után, csak beülök valamelyik mining hajómba és bányászok picit. Az egyetlen bajom, hogy a bubin kívül nincs mód a harcra. Ha legalább res siteok lennének, lehet vissza sem mennék :)

田中れいな

(#47006) Snoke válasza gabranek (#47005) üzenetére


Snoke
tag

"A crew-nál hol található a fire at will opció? "

Azt akkor tudod állítani, miután kiengedted a vadászt. Ott lesz az opciók között.

(#47007) Munkas


Munkas
aktív tag

Még talán annyi az AFK-hoz, hogy a turretek jitter-e (szórása), nagyobb mint a többi felfüggesztésé, 1 km felett már nem sokszor találják el az ellenfelet, így long range upgradnek nincs értelme. Viszont amikor meg már közel vannak az ellenfelek, akkor meg nehezebben fordulnak utána a turretek, ezért emlékeim szerint egy-két beam laser-t is megéri feltenni, mert annak 600 m-től kezdődik a fall off, a többinek meg 500-tól, így némileg nagyobb lesz a hatékony lőtáv tartomány.
Gimballed cucc felrakásának nem látom értelmét, hiszen a turret mindhárom módban tud működni: automatikus: Fire at will, gimballed: Target Only, fixed: Fire Ahead. Ezek a jobb oldali panelen kapcsolhatók. Gyors-gombra én nem tudtam rátenni a váltást, de ha egyszer már bemenetünk a menübe, akkor már nem felejti el, így „4, space, 4” kombóval viszonylag gyorsan lehet váltani.
A messzebb kódorgó kalózok bajszának húzogatására (csatába kényszerítésére vagy bounty szerzésére), egy kis lézert érdemes lehet long range-re uprgradeleni, így kb. onnét lőhető, ahol a scanner be tudja fogni.

(#47008) nTom válasza gabranek (#47005) üzenetére


nTom
aktív tag

kiengeded a vadászt, utána "orders" és azon belül

(#47009) gabranek válasza Snoke (#47006) üzenetére


gabranek
aktív tag

Oh, köszi. Állomáson héderezve keresgéltem, de ezért nem találtam meg.
nTom köszi neked is.

Ha már a vadászoknál tartunk. Szerintetek melyik kis hajót érdemes a vadász segge alá tenni?

[ Szerkesztve ]

田中れいな

(#47010) nTom válasza gabranek (#47009) üzenetére


nTom
aktív tag

itt egy nagyon jó ismertető a vadász hangárhoz:

[link]

(#47011) gabranek válasza nTom (#47010) üzenetére


gabranek
aktív tag

Ez egy remek leírás, köszi szépen. Ezek szerint én teljesen rosszul használtam a vadászomat (megjegyzem: nem is voltam túlságosan megelégedve a teljesítményével. Főleg ha megnéztem, hogy mennyit csípett le a bevételeimből.). Fix fegyvert raktam fel neki, de a többit el is szúrtam, mert a leglomhább hajóval röpköd, ráadásul plazmával a lézer helyett. Na este át is szerelem a kicsikét.

田中れいな

(#47012) Munkas


Munkas
aktív tag

Bíztassatok már egy kicsit!
Megint elővettem az Odyssey-t hátha jobb lesz, mint az első csalódás, de inkább szívatásnak éreztem az eltöltött időt, mint játéknak. Bár még inkább csak a bázison szerencsétlenkedtem. Nem nagyon szoktam fps-ekkel játszani, de ez ritka hitvány, különösen az eredeti játék látványvilága után.
Mit rontottak el? a Horizons-ban is lehetett az SRV-vel szaladgálni épületek között, és nem képregény volt. Lehet, hogy holnap lefoglalom a gyerek 1070-ét, hátha avval jobb lesz, mint a 1060-al. Bár az is csak, kb. dupláz, és még a 40 fps, sem fps-re való :(
Vagy csak a bázisok belseje ilyen rossz? A bolygófelszínek maradtak olyanok, mint hajdan az SRV-vel?
Nincs olyan, hogy kihagyom ezt a grafikai „élményt” és leszállás után valami menüből csinálom az interakciókat?
Lehet úgy játszani, hogy a szaladgálós résszel nem foglalkozok? Pl. Horizons-ban akár SRV nélkül is meg lehetett szerezni minden nyersanyagot. Láttam azért más is változott, önmagában is jobb az Oyssey, mint a Horizons?

(#47013) [HUN]NIMROD válasza Munkas (#47012) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

"Hajrá Kovács néniMunkas!" ;)
Tételesen:

Mit rontottak el? : A Cobra nem erre volt kitalálva. Egyébként a kezdetekhez képest tényleg óriásit léptek előre, nálam az egyik konfigon több mint megduplázódott az állomásbelső fps a kezdeti 17-ről, így már simán játszható. Mondjuk azóta nem voltam vele nagy botanikai telepen, ahol a sok átlátszó tároló szinte képregénnyé változtatta a látványt.

Azért a 40 fps már elfogadható, pláne egy 1070-esen gondolom nem minimumra tekert grafikáról van szó.

Vagy csak a bázisok belseje ilyen rossz? A bolygófelszínek maradtak olyanok, mint hajdan az SRV-vel? : Igen, kifejezetten a belső terekkel megterhelt környezet necces, a többi hasít.

...valami menüből csinálom az interakciókat? : Nem lehet.

Lehet úgy játszani, hogy a szaladgálós résszel nem foglalkozok? : Persze, mindig megvolt az a lehetőség hogy valamit kihagyunk, de annak vannak vonzatai. Itt a teljes ruha és fegyverfejlesztés a gyalog begyűjthető cuccokra épül.

...önmagában is jobb az Odyssey, mint a Horizons? : Szerintem én nem venném észre hogy H vagy O-ban vagyok, ha csak a korábbi tartalmakat nézzük. Pl be voltak ígérve extrém durván kinéző tájak, de azok még nincsenek meg.

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#47014) buke válasza Munkas (#47012) üzenetére


buke
tag

Munkas: Én a 1060-assal egyszerre játszom, streamelek és közben ezt veszi fel az obs azért,hogy kitudjam rakni a YT. csatornámra. Tavaly augusztusi adások, pontosan amire kíváncsi vagy, az ODY-ban a hagyományos Horizons tartalmak mászkálás nélkül. Nincs semmi gond a 1060-assal, élvezhető. Továbbra is a profilomban szereplő konfigom van. A beállításaim még mindig a nyáriak supersampling X0.85 és az a Amd Fidely akármi van upscaling-ra bekapcsolva.
Most kezdtem november elején a settlementes részt csak az ugrálásoknál megy lejjebb az fps számláló 50 alá, pontosan 43 -ra. Engem ez nem zavar. A problémás fps-ek csak koncentrált helyeken vannak küldik közben ez nem mérvadó szvsz. Remélem bíztató voltam. ;)

(#47015) bozont


bozont
veterán

Ez a sárga ikon a naprendszernél mit jelent?

(#47016) [HUN]NIMROD válasza bozont (#47015) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Community goal helyszínt. A Display options menüben minden ikon ott van, ahol ki és be lehet őket kapcsolgatni.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#47017) gabranek


gabranek
aktív tag

Nem vettetek észre olyat, hogy mostanában meghülyültek a kalózok? Az utóbbi napokban rendszeresen előfordul, hogy szemből full gázzal belémyrongyol az akivel éppen harcolok. Különösebben nem zavar, mert a nyakig mérnökölt corvettet meg sem karcolja, neki viszont eltűnik a pajzsa :DDD Csak fura, mert régebben ilyet nem tapasztaltam.

[ Szerkesztve ]

田中れいな

(#47018) Snoke válasza gabranek (#47017) üzenetére


Snoke
tag

Most, hogy mondod. Tegnap engem is ütközgettek le a korvettek, azt hittem csak véletlen.

Visszatérve az expansion témára, szenzációs, hogy a játékon belüli szűrés nem működik a sokadik patch után sem, amivel ilyen rendszereket lehetne normál esetben keresni. Eddb meg nem frissül és most is expansionnak mutat olyan rendszereket, amik már 2 napja nem azok. Imádom ebben a játékban, hogy tök alap dolgok nem működnek rendesen és a kutyát nem érdekli. :(

[ Szerkesztve ]

(#47019) VikMorroHun válasza Snoke (#47018) üzenetére


VikMorroHun
senior tag

Triviális, de azért megkérdezem: ED Market Connectort használsz?

Nem lehet körökre osztott módba váltani, mert a karakter halott.

(#47020) Snoke válasza VikMorroHun (#47019) üzenetére


Snoke
tag

Én nem használok, de nem is nekem kell, hanem másoknak, vagy nem? :-)
Én az eddb.io-t nézném, de leginkább a játékban nézném, mivel ott is lehetne rendszer állapotokra szűrni, csak az még véletlen sem működik.

(#47021) buke


buke
tag

Sziasztok! Ezzel az "Opinion Poll Data" gyűjtéssel nem igen haladok a normál játék idővel kb. 3-4 hete tudok róla, azóta egyszer tudtam letölteni egyet, napi 2 óra játék mellett. Még 6 kellene. Most farmoló helyekre járok igaz csak pár óra van eddig, de nulla találat. Viszont pl. a "Smear Campaign Plans"-ból rögtön 1 kör alatt 4 is lejött, ezzel ez kipipálva. Ha most csak játék mellett várom ezt a materiált akkor kb. tavaszra lesz meg, mivel eddig 4-et töltöttem le a novemberi kezdés óta és ügye még 6 kell. Dilemma az, hogy érdemes-e erre külön hajtani,mert később lehet befejezem az egész settlementes részt és majd akkor érkezik meg a 10-ből a 10.-ik. :) Ez a materiál elég fontos a továbbiakhoz,de már most van annyi rutinom és teljes upgrade a ruhára és fegyverre, hogy ezek nélkül is boldogulok, ha meglesz akkor meg csak lehelet könnyűvé teszi a feladatok egy részét. Tehát megkésve fog jönni, ha viszont sietek a megszerzésével, a farmolásos mód az elkoptatja a játékélményt talán véglegesen. :F

(#47022) [HUN]NIMROD válasza buke (#47021) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Jól levezetted, hogy úgy csináld ahogy neked jobb :) Én személy szerint addig nem mentem el a farmolóhelyről, amíg meg nem lett az a mennyiség, ami az összes előre betervezett fejlesztéshez kellett.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#47023) VikMorroHun


VikMorroHun
senior tag

Na, a tegnap esti menet érdekes volt. 1-2 hete elindultam, hogy folytassam a múltkor félbehagyott Road 2 Riches felfedező útvonalat. Cargo racket nem is vittem, mert úgyse kell. Aztán menet közben kiderült, hogy időnként olyan bolygókat szondázok, ahova le lehet - és érdemes is - szállni, mert különféle nyersanyagok vannak szétszórva (distress beacon, roncsok). Aztán találtam olyan dolgokat is, amiket érdemes lett volna elvinni - csak hát nem fértek fel a hajóra. Sebaj. Aztán találtam olyan bolygókat, holdakat, amiket a) még senki sem fedezett fel korábban, b) még senki sem szállt le rájuk korábban (pedig lehetséges). Na, erre nem számítottam, hiszen ezeket a rendszereket már felderítették előttem, pont azért jöttem ide. Akkor leszállás, First Footfall bejegyzésért. Egy béna kacsa kecsességével sikerült becsapódnom. :DD Szerencsére a pajzs bírta (félig), úgyhogy nem robbant fel a hajóm ("kicsit" sajnáltam volna azt a pár milliós felfedezési adatot, meg azt a sok órát, amit ezzel töltöttem az utóbbi napokban). Kiderült, hogy 1.8 G nehézkedési erővel rendelkező bolygót találtam. Jó, de azt akkor sem értettem, hogy ha teljes erővel nyomom a "tolóerő fel" gombot, akkor miért zuhan vissza a bolygóra a hajóm... Mondjuk 30 méteres magasságból már meg se kottyant a pajzsnak. :)
Aztán még leszálltam egy kisebb holdra is (újabb First Footfall bejegyzés), ott meg szépen repkedtek a mini vulkánokból kilőtt nyersanyagok, annyira kicsi volt a gravitáció. Csak az a baj, hogy meg kellett szakítanom az utat, indulhattam vissza a bubiba (röpke 350 fényév), hogy leadjam ezeket a felfedezéseket, és felkerüljön a nevem a csillagtérképre. :)

Itt volt a béna kacsás leszállás:
Itt meg a mini vulkánokból szedtem ki pár nyersanyagot:
Ja, és ilyen komoly bónuszokat kaptam az első felfedezésekért:

[ Szerkesztve ]

Nem lehet körökre osztott módba váltani, mert a karakter halott.

(#47024) VikMorroHun


VikMorroHun
senior tag

Engem is megszívatott a játék azzal, hogy sehol sem lehet kifizetni a bírságot. Wanted vagyok, csak névtelenül dokkolhatok, de a pénz senkinek se kell. Inarán hiába kerestem Interstellar factors kapcsolatot, a játékban nem jelent meg ilyen lehetőség sehol. Végül az lett a megoldás, hogy újra kellett indítani a játékot - csak nem Odysseyben, hanem Horizonsban. Úgy már egyből megjelent az a menüpont, amit órákig kerestem (hiába).

Viszont közben kaptam egy jó tippet a "hogyan halásszunk a zavarosban" műveletre. Ha nem jött volna ez a szemét bountys dolog, 10 millió simán összejöhetett volna egy sima Data link küldetésből. Így kénytelen voltam megelégedni 2,5 millióval (így is alig bírtam elmenekülni, amikor rám szálltak a rendőrök a 200 credit bírságom miatt.)

[ Szerkesztve ]

Nem lehet körökre osztott módba váltani, mert a karakter halott.

(#47025) Snoke válasza VikMorroHun (#47024) üzenetére


Snoke
tag

Nem tudom ez mitől függ, mikor jön elő ez a bug. Napokban küldetés miatt került rám vérdíj, egy felszíni datalink szkennelése miatt. Simán ki tudtam fizetni a legközelebbi interstellar factor-nál.

(#47026) gabranek


gabranek
aktív tag

Úgy érzem a mai kalózirtás eredményes volt :)
Vicces, hogy a küldetések összeguberálására fordított idő többszöröse a harcnak. Sokszor azért nem is állok neki, mert tudom, hogy mire végigröpködöm az állomásokat beleunok és harcolni már nincs kedvem elmenni. Aztán ott állok egy tucat küldivel, ami záros határidőn belül lejár.

田中れいな

(#47027) Snoke válasza gabranek (#47026) üzenetére


Snoke
tag

Az oszt igen, szép profit egy napra. :Y

(#47028) VikMorroHun válasza gabranek (#47026) üzenetére


VikMorroHun
senior tag

Gratula. Ehhez képest az enyém nudli. :)

Egyébként ez egy db Data link küldetésből jött össze. Volt ott egy kisebb kalózhadsereg, akik mindig újratermelődtek. :))
Csak kár, hogy háromszor is szétlőtték a hajómat, emiatt jó esetben is null szaldós a dolog. Viszont remek alkalom volt harcot gyakorolni, variálni a hajó felszerelését, megnézni, hogy mi működik, és mi nem.
Apropó. Azt hogyan lehetne elérni, hogy 3-4 rail gun lövés után ne akarjon túlmelegedés miatt megsülni a hajó? Muszáj heatsink launchert használni?

Nem lehet körökre osztott módba váltani, mert a karakter halott.

(#47029) VikMorroHun


VikMorroHun
senior tag

Ja, azt tudtátok, hogy mi is bubiban élünk?

Nem lehet körökre osztott módba váltani, mert a karakter halott.

(#47030) [HUN]NIMROD válasza VikMorroHun (#47029) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Nocsak, egy újabb "véletlen"... A Nap most amikor ezt elkezdték kutatni, éppen pont a közepébe ért ennek a buboréknak :DD Mikor jönnek már végre rá hogy vakvágányon vannak? További "véletlenek" a teljesség igénye nélkül: a Hold "véletlenül" éppen akkora és most van pont olyan messze, hogy a napfogyatkozásoknál megjelenhet a gyémántgyűrű. A Föld tengelyének dőlésszöge "véletlenül" 66.6°. A Föld átlagsebessége "véletlenül" 66622 mérföld/óra. A Föld görbülete "véletlenül" 1 mérföldön 0.666 láb. Bár az élet az semmi extra nem nagy szám tiszta közönséges dolog állítólag, de a milliárd évekkel korábban kifejlődött civilizációk szerte a galaxisban "véletlenül" pont minket nem találtak meg. Valahogy mindegyik alien átugrált minket eddig a hiperhajtóművével, sose rakott nekik ide tankolómegállót az útvonaltervezőjük :))
Különben szeretem ezt a sci-fi játékot, jó szórakozás.

Railgun hűtés: kell egy célratartó beam lézer is, amire ráteszed a thermal vent fejlesztést, így azzal folyamatosan lehet lefelé tolni a hőt. Máskülönben a rail nem arra való hogy "gyorstüzeljünk" vele, megkéri az árát a nagy sebzésnek.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#47031) VikMorroHun válasza [HUN]NIMROD (#47030) üzenetére


VikMorroHun
senior tag

"Bár az élet az semmi extra nem nagy szám tiszta közönséges dolog állítólag"

Épp a hétvégén láttam egy videót erről. A figura egy 6 oldalú dobókockával magyarázta el a következőt: Ha valaki hatost akar dobni, 1/6 eséllyel sikerülhet. Ha valaki egymás után két hatost akar dobni, arra már csak 1/36 az esély (ha jól emlékszem). Aztán, ha még tovább megyünk, és egyre több hatost akar dobni valaki egymás után, hatványozottan csökken az esélye. Mi van, ha valaki egymás után 70 db hatost akar dobni? Hát, az nem valószínű, hogy sikerülne, de elméletben lehetséges. Vajon mekkora lehet az esélye ennek a sorozatnak? Megkért egy matematikust, hogy számolja ki. Szép nagy szám lett az eredmény. Olyan 10 az 55 hatványon. És mi szükség volt erre a levezetésre? Ha annak idején az ősrobbanáskor nem pont úgy alakulnak a dolgok, ahogy, szépen összeomlott volna az univerzum, ahelyett, hogy folyamatosan tágulna. Ha nem pont olyan (átlagos) távolságra lennének az elektronok az atommagoktól, nem jöhetett volna létre, amit univerzumként ismerünk. (És még lehet bővíteni, szubatomikus területre lemenni, vagy akár a Naprendszerben a bolygók Naptól való távolságát vizsgálni, stb.) A lényeg, hogy ha feltesszük, hogy ez a roppant bonyolult rendszer véletlenül jött létre, akkor az olyan, mintha valaki sikeresen kidobta volna egymás után 70-szer a hatost.

Nem lehet körökre osztott módba váltani, mert a karakter halott.

(#47032) [HUN]NIMROD válasza VikMorroHun (#47031) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Erre az szokott lenni a kifogás, hogy csak ott jöhet létre maga a megfigyelő ahol ezek a dolgok mind jól alakultak. De az itt említett "véletleneket" már nem lehet ezzel sem magyarázni. (Mellesleg az "ősrobbanás" is ezer sebből vérzik, a helyes minimum az hogy egy statikus közegbe beáramlás zajlik.)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#47033) VikMorroHun


VikMorroHun
senior tag

Köszönöm a múltkori Diamondback Explorer tippet. Minimális mértékben felszereltem, mérnököltem kicsit, s így, 40+ fényév hatótávolságú hajóval egész könnyű felfedezőútra menni. (Lehetett volna valamivel több is, ha visszamegyek Felicityhez, de csak indulás után jutott eszembe.)

Nem lehet körökre osztott módba váltani, mert a karakter halott.

(#47034) Snoke válasza VikMorroHun (#47033) üzenetére


Snoke
tag

40-nél sokkal jobb a 60. :B Felfedezés előtt minden ilyen mérnökölés ajánlott megcsinálni szerintem, mert +20Ly múlik rajta.

(#47035) nTom válasza VikMorroHun (#47033) üzenetére


nTom
aktív tag

a DBX kezdő felfedezőnek jó, ha lesz pénz, material, egy asp vagy phantom mérnökölve nagyobbat ugrik, több felszerelést vihet, mélyűrre meg az anakonda verhetetlen.
A dbx a max 4-es "opt.internal" hely miatt kevés, lassú a fuelscoop, a többire rakható 6-os, gyorsabban tölt

(#47036) Felhőtakaró


Felhőtakaró
tag

Belinkeltem magam az INARA-ra! Nagyon tetszik! Vannak kitüntetések is! Átláthatóak a tárolt modulok, hajók stb...

[ Szerkesztve ]

huhh

(#47037) VikMorroHun


VikMorroHun
senior tag

Az előbb vicces kedvében volt a játék. 204.000 fénymásodperces SC útra indultam (volt ott több bolygó is, amit még senki sem szondázott eddig; nem hagyhattam ki), erre idegesen rám szól, hogy LASSÍTS!!! :))
Úgyhogy kénytelen vagyok jócskán mellé célozni, és Supercruise assist nélkül menni...

Nem lehet körökre osztott módba váltani, mert a karakter halott.

(#47038) [HUN]NIMROD válasza nTom (#47035) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

+ELITE V felfedezőknek is jó mint én ;) mert nálam az számít, hogy minél könnyebben le tudjam tenni nehéz terepen is az élőlényszkennelésnél, és erre a legkisebb hajó a legjobb. Igaz hogy lassabban tölt a kisebb FS, de kisebbre vett tanknál ez nem gond, csak scoopolható csillagokra tervezve kell haladni. A csillag megkerülésével pont tele van a 8 tonnás akkor is ha a lehető legnagyobbat ugrottuk. +ez így még a max ugrótávot is növeli kicsit, nem kell 32 tonna üzemanyagot is cipelni.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#47039) buke


buke
tag

Sziasztok, van valakinek tudomása arról,hogy változtattak valamit a HGE "előfordulásán", mert én tavaly április-május tájékán tudtam több fordulóban( több külön időszakban) gyűjteni, de akkor sem a 2020-as videó szerinti típusúakat, hanem össze vissza. Most viszont 1 órája próbálkozom és semmi, hiába scannelem a beacont. Ez egy túrista, felfedező acc.,amin van ODY is, de persze a Horizont indítom ilyenkor. Elképzelhető, hogy komplett kivették ezt a tömeges farmolási lehetőséget.Vagy valamit nyilván elfelejtettem :F Remélem nem.

(#47040) VikMorroHun


VikMorroHun
senior tag

Ezért kár volt... Jött egy kalóz, hogy neki kell a nagyon-nagyon értékes rakomány, amit felfedezés közben összegyűjtöttem. Szépen megadtam magam az interdictionnak, hogy majd jól elhúzok az orra elől. Aha, csak ez a Diamondback Explorer nem alkalmas erre a mutatványra, mert amíg az FSD hisztizésére vártam, a kalóz leszedte a pajzsot, aztán meg szétlőtt mindent. (18 millió kredit, meg az első szondázások le nem adott adata ment a levesbe.) Gondoltam, kidobok neki 1-2 értékes cuccot, hátha akkor békén hagy, de nem várta meg...

[ Szerkesztve ]

Nem lehet körökre osztott módba váltani, mert a karakter halott.

(#47041) Raymond válasza VikMorroHun (#47040) üzenetére


Raymond
félisten

Valami elo jatekos volt? Mert ha NPC akkor miert adtad meg magad? Semmi ertelme, egy NPC nem szabad hogy ki tudjon szedni SC-bol.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#47042) buke válasza buke (#47039) üzenetére


buke
tag

Az a gyanús, hogy semmilyen signal forrás nem látszik egyik csillagnál sem. Milyen modul is kell ehhez a művelethez ?

(#47043) VikMorroHun válasza Raymond (#47041) üzenetére


VikMorroHun
senior tag

NPC volt (solo módban), és nem számítottam rá, hogy
1. felfedezés közben, a bubitól még viszonylag odébb jön egy kalóz
2. máskor simán meg tudtam csinálni ezt a trükköt. Csak nem ezzel a hajóval.

Nem lehet körökre osztott módba váltani, mert a karakter halott.

(#47044) Raymond válasza VikMorroHun (#47043) üzenetére


Raymond
félisten

NPC-nek soha ne add meg magad, azokat mindig ki kell hogy vedjed, egyszer szedett ki eddig azt is azert mert belehuzott a csillagba.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#47045) buke válasza buke (#47042) üzenetére


buke
tag

Persze,hogy rosszul csináltam valamit, nem kapcsoltam vissza SC-be :U . Túl sok oltást kaptam. :DD

(#47046) Peppo válasza VikMorroHun (#47043) üzenetére


Peppo
őstag

Egy DBX-et NPC-nek nem szabad kiszednie SC-ból. Az a hajó elég jól fordul ahhoz, hogy bárkit lerázzon.

A megadással is óvatosnak kell lenni, ha nagyon gyenge hajóval mész. Igazából az esetek 99%-ában szerintem simán le kell rázni a próbálkozót, nem is szabad gondolni a megadásra. Néha előfordulhat (nekem eddig csak T9-essel történt meg), hogy kiszed egy NPC, de ez nagyon ritka. Közepes vagy kis hajókkal sose legyen opció a megadás! (Kivéve persze, ha harci hajó, mert akkor mókás dolog elkenni a száját a mohó kis kalóznak. :D )

#47045 buke

Megesik. :D De amúgy tényleg van olyan, hogy egyszerűen nem ad HGE-t, máskor meg annyi van, hogy nincs is időd mindre. Ha egy adott fajtát keresel az tud nagy szívás lenni, de ha bármilyen jöhet, akkor csak ugrálni kell, előbb-utóbb beindul a buli.

[ Szerkesztve ]

(#47047) Snoke válasza VikMorroHun (#47043) üzenetére


Snoke
tag

DBX egy gyors hajó, szóval nem tudom hogyan nem tudtál elboostolni előle, míg az FSD újratölthető. Én újabban nem szenvedek, hogy kimanőverezzem a próbálkozó npc-t, hanem megadom magam, azonnal elkezdek full gázon boostolni és egyből megyek vissza SC-be, amint az FSD lehűlt. Sima ügy még 720 tonna rakománnyal is Cutterrel. Talán 1x, 2x seggbe tudnak lőni mielőtt elszáguldok, de meg sem érzem.

(#47048) VikMorroHun válasza Snoke (#47047) üzenetére


VikMorroHun
senior tag

Már nem emlékszem, hogy mi baja volt. Tudod, vannak ilyen problémái, hogy mass lock, hardpoints not retracted, stb. Ebben az esetben a stb. esete forgott fenn. Ha nem problémázott volna, megúsztam volna.

Más téma: ez marha jó. :))

Nem lehet körökre osztott módba váltani, mert a karakter halott.

(#47049) Peppo válasza Snoke (#47047) üzenetére


Peppo
őstag

Egy felfedezésre épített DBX nem biztos, hogy túl gyors normál térben. Pajzsa is valami könnyű hulladék, 1-2 lövéstől leesik. Ha valami gyors gép szedi ki, simán lehet, hogy szétlövi, mielőtt elugrik. Ha meg nagyobb, akkor a mass lock is lehet probléma.

Szerintem ezzel a legbiztosabb, ha egyszerűen nem hagyjuk magunkat kiszedni.

(#47050) Snoke válasza Peppo (#47049) üzenetére


Snoke
tag

NPC kalóz nem egy bonyolult lélek. Szerintem bármivel el lehet menekülni előle, ha mass lock, akkor két boosttal többet kell nyomni, de akkor is. Persze, ha valami stock dbx-ed van, akkor esélyes, hogy elkap. Stock dbx-szel meg nem indulok el felfedezni. :)

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.