Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) duvi válasza Terrorista (#1000) üzenetére


duvi
nagyúr

Valószínűleg a hangárt se pusziért adják majd... Jó ha van egy saját flottája az embernek :K Vadász, szállító, csatahajó... Egyébként gyorsan el lehet bukni a pénzt itt is. Egy lajhár T9-et könnyen leszedhetnek és elég ha "csak" a full rakományt bukjuk. Mindjárt a templom egerének érzi magát az ember :DDD

(#1002) Bibgr0 válasza Terrorista (#998) üzenetére


Bibgr0
aktív tag

@Terrorista
Igen, csak open playben játszottam eddig és sem NPC, sem játékos nem lőtt még ki tradelés közben. Kiszedni kiszedtek SC-ból, de sikerült kereket oldani.
Pár napot játszottam és van egy type9-em, 10 millió CR-el. Kicsit gyorsnak tűnik :-)

Átülök majd egy anacondába és meglátjuk ezeket a csalikat :D

@duvi
Szép :-) 7000 emberes crew. Remélem lesz 7000 tonnás carrier is. Azzal már ki lehet ütni 1-1 rendszer árait.

[ Szerkesztve ]

(#1003) Terrorista válasza Bibgr0 (#1002) üzenetére


Terrorista
senior tag

Ha játékos szed majd ki, akkor készülj fel, hogy a cargód vagy hajtóműved lövik ki először. Most gondolom még a tapogatózás megy, aztán később majd a kezdőknek is triviális lesz mit és hogyan kell csinálni egy szállító hajóval. :)

A gimbaled fegyverek egyik előnye, hogy nem csak a hullt képesek lőni, hanem a subsystemeket (cargo, engine, powerplant) is. Tehát elég csak kilőni a cargód és potyog a szajré belőle, ők meg porszívózzák össze. :)

[ Szerkesztve ]

(#1004) Bibgr0 válasza Terrorista (#1003) üzenetére


Bibgr0
aktív tag

Úgy néz ki, hogy eddig még nem sokan értenek a kalózkodáshoz. Szerencsémre :DD
A type9 130-as - vagy utánégetővel 200-as - tempója nem valami sok egy cobra 400-ával szemben.

Nekem most jópár hét kimarad majd, de szeptemberben benne vagyok a közös játékban. Remélem addigra rendeződik a TS kérdés is.

(#1005) Viper26 válasza Terrorista (#1003) üzenetére


Viper26
nagyúr

Cargo-ba hogyan lehet az űrből bepakolni? :F

Pixel 7 | FR955

(#1006) duvi


duvi
nagyúr

Megint bugos(?) lett a fire group kiosztásom. Eddig másodlagos fegyverként tudtam használni a heat sinket SC módban is. Most lecseréltem a fegyvereket és azóta megbolondult az összes group :((( Hiába van pl. másodlagosra beállítva a heat sink, még aktív fegyver üzemmódban se reagál a másodlagos tűz gombra. Meg se jelenik a hud fegyverpanel listájában. Cserébe a groupok alatti üres sorban (piros nyíl a képen) megjelent két elsődleges aktiválás, az ott nem létező fegyverekhez :F Van valakinek ötlete, hogy mi történt, vagy mit bénáztam el?

(#1007) Terrorista válasza Viper26 (#1005) üzenetére


Terrorista
senior tag

Cargo Scooppal.

#duvi

Bug. A lenti sor pedig szerintem az ott van fixen.

(#1008) duvi válasza Terrorista (#1007) üzenetére


duvi
nagyúr

Thx! Ez egy király bug! Ugyanis most sehogy nem működik a heat sink, ami egy T9 esetében azért elég "vicces" tud lenni :( Mivel béta, ezért belefér még a jelenlegi állapotába... Már csak azt kéne kitalálnom, hogy tudom újra működésre bírni a HS-et :DDD

(#1009) Terrorista válasza Terrorista (#1007) üzenetére


Terrorista
senior tag

Megnéztem, nekem sincs ott plusz sor. Szerintem szimplán bugos lett a fire group kisztásod. Hivatalos fórumon is van thread erről. Ha már béta teszt, akkor írj egy ticketet erről, a minél több információ segít a javításban. :)

Javításra tipp: ha eladod a felrakott cuccokat, majd visszaveszed, akkor nálam mindig szólt, hogy változott a fire group (új "hardver" :D ) kiosztásom. Egy próbát megér. :)

Heat Sink kilővésre én dedikált gombot használok. A gázkaron lévő egyik gomb Mouse1 névre hallgat. :)

[ Szerkesztve ]

(#1010) duvi válasza Terrorista (#1009) üzenetére


duvi
nagyúr

"Heat Sink kilővésre én dedikált gombot használok" Én is használtam eddig. A bug miatt az se működik :( Ha eladom a fegyvereket és újravásárolom őket, akkor az alsó fire group "szellemsor" egy taggal bővül ;] Az első csere után csak egy tagja volt. Amit linkeltem, azon már kettő volt az eladás/újravásárlás után. Lehet, hogy hajó csere lesz a vége.

(#1011) Malachi


Malachi
addikt

újra itt! remélem, gyorsan fel tudom venni a tempót és behozni a lemaradást. :)

azt tudja valaki, lesz esetleg E:D Gamescom panel? vagy valami bemutató, újdonság?

(#1012) duvi válasza Malachi (#1011) üzenetére


duvi
nagyúr

Üdv újra itt! Nem maradtál le semmiről :N Gamescomról eddig nem jött infó ED-ről.

(#1013) Bibgr0 válasza duvi (#1012) üzenetére


Bibgr0
aktív tag

Friss videjó.

Elég generikus. Nincsen újdonság benne.

[ Szerkesztve ]

(#1014) Nosam válasza Bibgr0 (#1013) üzenetére


Nosam
aktív tag

Némmá egy cheater! :(((

Pont 50 millió kreditje van Braben-nek a videóban. :DDD

(#1015) Nosam válasza duvi (#1006) üzenetére


Nosam
aktív tag

Az a point defence turret. :DDD

Ami magától leszedi a feléd jövő rakétákat. Gondolom vettél utility mount-ra point deffencet?!

Azt nem kell külön groupba tenni mert beleteszi magától, és mikor behúzod a fegyvereket akkor is ott fogod látni... Azért úgy teszi oda név nélkül, mert utility mount-on van, nem pedig a fegyverek között... :K

(#1016) Terrorista


Terrorista
senior tag

Óvatosan játszatok, mert elég idióta ma a szerver. Gondoltam bemegyek faction fightra, lövök párat. Erre olyan lag volt, hogy a hajók "teleportáltak" és semmit nem lehetett eltalálni. Addig tekeregtem egy Fed. fighterrel, hogy nekem jött. Teljes shieldről leütött 0-ra és a Cobra elfüstölt. :)

Mondom oké, vissza veszem. Volt 60k zsetonom, de csak free Sidey-t ajánlotta fel. Na akkor gondoltam nyomás Haulerért és kamionozok pár kört, lefekvés előtt.

Sideyval elmentem Aulinba, Haulert megvettem, de nem váltott hajót, kifagyott a játék. :) Na, ez nem az én estém. Játékot bezártam, majd visszaléptem és egy igen érdekes bug fogadott.
A friss Hauler árát levonta az egyenlegemből, viszont egy Sideyban ültem. :D
Nézem a shipyardot és csak Eagle-re vagy Sidey-ra lehet visszaülni, Hauler pedig nincs a listában. :Y

Akkor próba Sideyba vissza és megveszem még egyszer a Haulert. Igen ám, de a játék úgy veszi, hogy még is Sideyban ülök, így azt sem tudom megvenni. :U

Úgyhogy ezt most egy kicsit megszívtam. :D

DE! A tanulság ebből az lett, hogy addig nem ülök fighterbe, míg nincs egy Lakon 6-osom és legalább 2 milla creditem. :)

[ Szerkesztve ]

(#1017) duvi válasza Nosam (#1015) üzenetére


duvi
nagyúr

Thx! Na ezt nem tudtam, hogy a point defence turreteket magától beteszi fire groupokba. Elég nagy marhaság, mert ez egy automata fegyver. Nem is látszik a hudon, behúzott fegyver állapotban :( . Ráadásul az alábbi kép szerint nem működik minden groupban? Mert ez megint csak szivatásnak lenne jó...

Ettől függetlenül (vagy ennek következtében?) teljesen bugos a fire group kezelés. Ugye a heat sinket sehogy nem tudtam működésre bírni, ami pedig létfontosságú a T9 esetében. Addig variáltam a groupokat, míg kikapcsolt állapotban aktívvá vált elsődleges fegyverként és SC módban is használható ;] (lásd képen). Elég idióta megoldás, de ha egy módja van rá, akkor a T9-el úgy se harcol az ember, csak tiplizik amint lehet.

(#1018) Diopapa válasza duvi (#1017) üzenetére


Diopapa
addikt

Khm :) Kb 2x leírtam ide már, hogy ha az első fire grp-ba teszed a heat sink-et primary-nek, akkor SC módban is tudod aktiválni.. :B

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#1019) duvi válasza Diopapa (#1018) üzenetére


duvi
nagyúr

Az oké és a T6-on működött is :K Viszont a T9-nél most CSAK úgy működik ha KIAPCSOLOM a heat sinket :Y Kellett egy kis idő és sakkozás a groupokkal amíg legalább ez összejött. Tegnap sehogy nem tudtam működésre bírni, pedig volt fegyver elad/újravesz, firegroup reconfig....
Ja és még egy bug a T9-nél! Az üzemanyagszint visszajelző egyáltalán nem működik nem működik. Állandóan tele tankot mutat (lásd előző hozzászólásom felső képén), pedig az állomásokon mindig fizetni kell a tankolásnál, ergo fogyott belőle. Ez több ugrásos úton lehet vicces, mert nem tudod, hogy mennyi a valós üzemanyag szinted.

[ Szerkesztve ]

(#1020) Diopapa válasza duvi (#1019) üzenetére


Diopapa
addikt

Olyanod volt már, hogy fel-le lépkedtél a fire group sorai között és a kijelölés el volt csúszva egy sorral? :) Arra a részre még nagyon ráfér a reszelés... :) Pl Kill Warr. scanner és a Cargo Scannert tettem egy fire grp-ra az egyiket primary a másikat secondarynak, de amikor váltogattam közöttük, akkor az egyiket már a chaff mellett jelezte stb.. Nagy a keszekuszaság ott... :)

[ Szerkesztve ]

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#1021) duvi válasza Diopapa (#1020) üzenetére


duvi
nagyúr

Elképzelhető, hogy ez a bugom is megvan, de az utóbbi két napban annyit állítgattam, hogy már jojózott a szemem tőle :DDD Örültem, hogy működésre bírtam a heat sinket. Hozzá nem nyúlok még1x, az tuti ;] Megy a pénzgyártás, aztán kíváncsiságból jöhet az Anaconda. Bár gyanítom, hogy végül egy fullos Cobránál fogok kikötni.

(#1022) Bibgr0 válasza duvi (#1021) üzenetére


Bibgr0
aktív tag

Nálad lehet valami, mert a T9nél nálam rendesen jelzi az üzemanyagszintet és az 1-es groupban jól kezeli a heat sinket és nem kell kikapcsolnom, hogy működjön.
De összességében ezeket a groupokat még tényleg gyúrniuk kell a srácoknak :D

(#1023) duvi válasza Bibgr0 (#1022) üzenetére


duvi
nagyúr

Amíg nem pakoltam tele fegyverekkel, addig jó volt. Bár az üzemanyagszint nem biztos. Mivel túlságosan értékes a T9 rakománya, ezért beruháztam minden földi jóra, hogy megvédjem ha már nem tudok elugrani egy helyszínről. Ez lett a vége... ;]

(#1024) Bibgr0 válasza duvi (#1023) üzenetére


Bibgr0
aktív tag

Akkor maradok a heat sinknél és a többit inkább kihagyom :-)

(#1025) Diopapa válasza duvi (#1021) üzenetére


Diopapa
addikt

Végül azért nem maradtam a Cobranál, mert egyszerűen nem lehet vele közlekedni, nagyon pici a jump range-e. Ha lehetne már cserélni hajtóművet (ahogy az eredetiben is lehetett), akkor nem lenne gond vele.

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#1026) Bibgr0


Bibgr0
aktív tag

'Van helyette jobb' jeligével kukázni fogom a táblázatot vasárnap este. Kérek mindenkit, hogy ha van számára pótolhatatlan infó benne, azt mentse meg / mentse le magának :)

Köszönöm mindenkinek, aki segített feltölteni! Nekem hasznos volt az elején. Ha kijön a végleges játék, akkor gyárthatunk majd egy újat a user-ek, hajók és ritka nyersanyagok nyomonkövetésére. Kereskedelemre meg tuti lesz vlm online tool.

(#1027) Viper26 válasza Diopapa (#1025) üzenetére


Viper26
nagyúr

Lesz egyébként ilyen?

Pixel 7 | FR955

(#1028) Malachi


Malachi
addikt

hm, vettem egy Eagle-t, mikor összejótt rá a pénz, de semmirevaló. :( azt hittem, legalább a cargo nagyobb lesz, de nem, csak gyorsabb, jobban manőverezhető. viszont az 1 db fegyver... szóval ez felejtős.

ezzel együtt keresnék egy gyorsabb meggazdagodási módszert, mert az utóbbi 4 órám I Bootis és Eranin közti ingázással telt, és így jött össze 18 ezer credit. ez így nagyon sovány szerintem, unalmasnak találom. a hajó még gyenge ahhoz, hogy bármilyen komoly küldetést vállaljak vele, szóval nem marad már csak a kereskedés. de egy kanyar max. 1500 credit profit, ezzel így napokig nem megyek semmire.

(#1029) Viper26 válasza Malachi (#1028) üzenetére


Viper26
nagyúr

Ha meglesz a hauler onnan már sokkal könnyebb lesz. :K

Pixel 7 | FR955

(#1030) Nosam válasza Malachi (#1028) üzenetére


Nosam
aktív tag

Az elején mindenkinek kamionozni kell, elég sokat... Aztán ahogy nagyobb lesz a raktér, annál gyorsabban dől majd a lé, egészen lakon 6-ig, ott megint kell kamionozni szépen, mire összejön egy lakon 9, de azzal meg már őmlik a pénz a 440-es cargonak köszönhetően. Ha nem akarsz igazán nagyot szopni, akkor meg a fejedbe vésed azt is, hogy mindig maradjon a biztosításra elég lóvé!

Gondolom azt te sem gondoltad komolyan, hogy pár óra alatt meglesz egy anaconda? :DDD

Van trading calculátor, le is lehet tölteni és akkor azzal már ki lehet számolni, hol érdemes kamionozni.

(#1031) Nosam válasza Viper26 (#1029) üzenetére


Nosam
aktív tag

Ez a hauler milyen egy ócska és koszos hajó. :DD Igazi felüdülés volt utána átülni cobrába, szerintem pont ezért csinálták olyanra. :DD

(#1032) Viper26 válasza Nosam (#1031) üzenetére


Viper26
nagyúr

Az alapnál meg pont annyival jobb, ennyi.

Pixel 7 | FR955

(#1033) duvi válasza Malachi (#1028) üzenetére


duvi
nagyúr

Nagyobb a profitod ha I Bootis-Eranin helyett I Bootis-Aulin között forogsz. Aulinból Terrain enrichments sys (698 profit/db) viszel. I Bootisból pedig Fish (254 profit/db) a rakományod. Egy oda-vissza fordulóval 952CR a profitod darabonként, a jelenlegi 691CR helyett.

(#1026) Bibgr0
Kár, hogy törlöd a táblázatot. Szerintem van amiben többet tud, mint az online kalkulátor. Egyszerre látjuk az összes kikötőt és a színkódok alapján ránézésre tudhatjuk, hogy egyáltalán érdemes-e az adott kikötővel foglalkozni. Mindenesetre köszönjük, hogy megcsináltad! Lehet, hogy még mindig a T6-nál tartanék nélküle :K

[ Szerkesztve ]

(#1034) Terrorista válasza duvi (#1033) üzenetére


Terrorista
senior tag

Ennél is van jobb.

Asellus Primus (Beagle Landing 2) -> Dahan (Dahan Gateway) - Advanced Catalysers 823 CR profit/db
vissza meg Tantalumot kell vinni és az 420 CR profit/db.

Haulerrel tele cargoval simán tudsz ugrani a rendszerek között. :)

[ Szerkesztve ]

(#1035) Malachi


Malachi
addikt

mindenkinek köszi a tanácsokat!

közben kisegített a gém 2-3 jó kis küldetést beadott, 3000-3500 credit jutalommal darabonként. egyszerű szállítás, semmi extra.

(#1036) Viper26 válasza Malachi (#1035) üzenetére


Viper26
nagyúr

Nalátod, megy ez. :))

Pixel 7 | FR955

(#1037) Bibgr0 válasza duvi (#1033) üzenetére


Bibgr0
aktív tag

Ha látjátok értelmét, akkor maradhat. Csak gondoltam az online és letölthető szuper megoldások mellett a kockáspapír komplexitású táblázatra már nincsen szükségetek.

Ha találtok valamit amit érdemes ebben tárolni, mondjátok és beleteszem.

(#1038) Bibgr0


Bibgr0
aktív tag

Farmoljátok az ismert utakat, mert meglepi jön a piacon: :D

":: Elite Pilots Federation Alert::
Rumours of potential supply-side restrictions are starting to reach us. Well-placed sources indicate that galactic macro-economic factors may soon start to affect the recent stable trading market, forcing members to look beyond the familiar routes, or to new activities, for continued profit.
We will of course issue a high priority info-alert should as soon as we uncover any more solid information."

(#1039) duvi


duvi
nagyúr

Ha valaki Kölnben járna, akkor keresse meg az alábbi Rajna hidat, mert három béta kulcsot tettek ki rá :DDD

és a kulcsok:

(#1040) Nosam


Nosam
aktív tag

Fényszóró így milyen? Így most azért inkább tűnik egy nagy teljesítményű fényszórónak, nem? :DD

(#1041) Malachi


Malachi
addikt

és az mi, hogy bent áll valaki a leszállóhelyemen, és engem akarnak szétlőni loitering miatt? :O

13-as hely, balszerencse... mindegy, otthagytam, elmentem a szomszéd rendszerbe.

(#1042) Nosam válasza Malachi (#1041) üzenetére


Nosam
aktív tag

"Hogy az mi?"

Az pech. :DDD

(#1043) duvi válasza Malachi (#1041) üzenetére


duvi
nagyúr

Nézd meg, hogy nem-e kaptál mellé még bírságot is! Nem nagy összeg, de érdemes időben kifizetni mielőtt körözést adnak ki rád.

(#1044) Malachi válasza duvi (#1043) üzenetére


Malachi
addikt

nem volt dádá, most viszont csak "háttal" tudtam leszállni. :D úgy értem, hogy a gép orra a bejárat felé mutatott, csak úgy rögzített a leszállóra. kb. 5 percig szívtam, mire kitaláltam mi a gondja. jók ezek a kis bugok, izgalmasabb a játék. :)

(#1045) Nosam válasza Nosam (#1040) üzenetére


Nosam
aktív tag

Még egy picit játszottam a fényekkel:

(#1046) Malachi


Malachi
addikt

na, ebben a körben nekem ennyi volt. :D

3 kanyarra voltam kb. az MKIII-tól, Beagle 2-nél vártam a dokkolásra. megkaptam az engedélyt is, de közben elbambultam, egy Type 9-et kerülgettem, gondoltam megnézem magamnak közelebbről. csak állt ott percek óta. épp indultam volna dokkolni, erre szikraeső, füst, és a hajóm - Hauler, teljes rakománnyal - szétporlott a semmiben. azt írta, kinyírt a Beagle 2. semmi figyelmeztetés, semmi piros szöveg, semmi. ebben a körben már nem kezdem újra, úgyse tudna újat mutatni. ja, mert rutinosan 1000 credit hiányzott a biztosításhoz, szóval Sidewinderrel mehetnék újra.

a következő nullázásnál jövök. :D ha jól tudom a következő nagyobb peccsel nullázódik majd minden. bár lehet, csak a megjelenéskor? na mindegy.

jó a játék, tetszik. béta ide, vagy oda, ez már szinte teljesen élvezhető így is. kipróbáltam mindent, szippantottam sodródó szállítmányt, meg ami kell. megjelenésre eszek valami joyt is legkésőbb - te talán nem is várok addig vele. jó lesz! :K

(#1047) duvi válasza Malachi (#1046) üzenetére


duvi
nagyúr

-A legtöbben mi is vesztettünk el hajót, full rakománnyal egyetemben. Elég bosszantó tud lenni, főleg ha nem is mi hibáztunk. A pihivel kapcsolatban annyit, hogy a következő patchben változtatni fognak a kereskedelmen. Nem lesz ilyen "egyszerű" a pénzgyártás. Dinamikussá fog válni a piac, ami állandó mozgást és új piacok felfedezésére ösztönzi majd a játékosokat. Ezzel nincs is baj, csak ha mondjuk ki akarod próbálni az Anacondát, akkor még a patch előtt érdemes belehúzni a pénzgyűjtésbe.
-Joy-al kapcsolatban kérdezz rá torz on borz kollégára. Megjött az új hotasa és eladja a Hotas X-et. Mindketten jól járhattok, ha esetleg érdekel az üzlet ;)

(#1048) Malachi válasza duvi (#1047) üzenetére


Malachi
addikt

á, most nem lesz időm rá, hagyom inkább. nem baj, ha dinamikusabb a kereskedelem, uncsi két rendszer között ingázni. meg amúgy is a végleges változatra gyúrok inkább.

torz on borzra 3 percen belül ráírtam, miután írt a hotas X-ről, ezer szemem és fülem van. :D ha addig nem adja el, jövő héten megveszem tőle.

(#1049) duvi válasza Malachi (#1048) üzenetére


duvi
nagyúr

"ezer szemem és fülem van" Akkor nem is szóltam! :DDD Ha megvan a Hotas X, azért szánj még rá egy kis időt a scenariokra! Beconfigolod egy pár próbakör alatt a hotast és hirtelen 100%-al megnő a játékélményed! ;)

(#1050) Menthirist


Menthirist
veterán

Egyébként megértem Malachi-t. Egyrészt amikor egy hülye npc miatt odacsaptam a hajóm, és kezdhettem kb előről, akkor én is pihentettem egy kicsit, de most hogy van cobra-m és hétvége miatt kihagytam pár napot, nem igazán akarózik visszamenni játszani. Pedig van hotas-om :)

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.