Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1501) Dízeles válasza Longeye (#1497) üzenetére


Dízeles
aktív tag

Ha polcot készítesz összerakhatod fa tiplivel.Tiplizést legegyszerűbben úgy tudod megoldani ,hogy a polc végébe a közép vonalon ütsz szögeket és azokat elcsíped kb 2-3mmre álljon csak ki a polc végéből .Az oldalakon kiméred a polc helyét és rányomod erősen .A szögeket kihúzod utána kifúrod a szögek által hagyott pontokat mind a polcon mind az oldalon.Ajánlom használj fához köszörült fúrót azzal lesz pontos.
*Vigyázz át ne fúrd az oldallapot a fafúrók hajlamosak megszaladni*.
Ha van fém esztergályos ismerősöd küldök képet egy másik megoldásról.

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#1502) Dízeles válasza ABnormal (#1500) üzenetére


Dízeles
aktív tag

Hali
Azért ajánlottam ,hogy az első lakkréteg után használja.Így a felesleget letörölheti.
BY

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#1503) thyeby válasza Longeye (#1497) üzenetére


thyeby
őstag

"Jó, hogy mondtad ezt a sötétedés dolgot, akkor nem parkettalakkal fogom lekenni."

Kell még néhány szót szólnom a sötétedéssel kapcsolatban, hogy pontosítsak:
Igaz, amit írtak a kollégák a fa fényre történő sötétedéséről, ám én nem arról beszéltem. Gondolom, azt már magadtól is tudod, hogy a fa fény hatására idővel mind sötétebb lesz. Ez nem csak a fenyőre igaz, hanem általában a fára. Az idő mindet besötétíti, csak nem egyforma gyorsan. (ezért nem láthatsz szép világos valódi antik bútort) Hanem vannak olyan parkettalakkok (általában a nem vízesbázisúak), amik nagyon besötétítik a fát, mégpedig azonnal. Azért a Geminit írtam példának, mert azt jól ismerem, és egy hófehér bükk parkettát azonnal dió színűvé sötétít. Azonban ez a jelenség elkerülhető, ha felhordol előtte egy réteg nitrolakkot, s majd arra kened a választott parkettalakkodat. A csónaklakk pl nem sötétít. Azonban ha vizes bázisú parkettalakkot használsz, az általában nem sötétít, és extrém erős felületet képez. Azonban az húsos, és én inkább valami husotlan lakkal kenném le. Nem lesz ez a polc akkora igénybevételnek kitéve, hogy ne felelne meg akár a legkevésbé kopásálló lakk. (azért az is kopásállóbb, mint általában a festékek.)

"de a következőre szürhemarhákat faragjak"

...én bizony faragnék szürkemarhát annak a kislánynak. (mégcsak nem is oroszlánt, vagy lovat) Magadnak készítetted ezt, vagy neki? :)

"Még egy kérdés: A csapozást derékszögelővel, vonalzóval és ceruzával szoktam csinálni. "

Figyelj: Kifúrod az egyok darabon az összes csapot (SZEMRE!). A mélységét viszont NEM szemre, hanem a fúrószárra esztergáltatsz egy hernyócsavarral rögzíthető határológyűrűt. (lehet, hogy már van is ilyened). Illetve hát az egyik fadarabon lehet szemre a mélység a fatipli hossza osztva kettővel, plusz hangyapuca. Egy marék tiplit átfúrsz pont középen, és átütsz rajta egy szeget úgy, hogy a szegből épp a hegye, plusz fél mm álljon ki. A szeg hegyét jó tompára reszeled. Most bedugdosod ezeket a tipliket a furatokba, odailleszted azt az elemet (pontosan! Ha nincs még gyakorlatod, akkor készítel határolóleceket, amihez odaszoríthatod az illesztenő darabjaidat), amivel összehozni akarod, és (hokktiszta) gumikalapáccsal finoman odakótyonfityikélsz minden tipli fölé, hogy a szegek pontozzák be a furatok helyét. Így már tudod hova pászítani a fafúró csúcsát, és még ha olyan is a tiplisorod, mint a fiú szürkemarhapisilés, a furatok párjai átmásolódnak pontosan. Most arra érdemes még nagyon figyelned, hogy a tipli hosszánál a furatok fél+fél, azaz egy milliméterrel mélyebbek legyenek, hogy legyen hely az ragasztónak, és semmiképp ne legyen mélyebb, mert akkor csak a tipli legvége ér bele az enyvbe, meg kisebb se, mert akkor a szedheted szét ragaszás közben furatmélyítés végett, ami igen macerás dolog. Rovátkolt tiplit használj! Ha nem olyat vettél, akkor egy kombináltfogó recéjével szorítgasd meg, így kész a home made enyvtáska.
(ezeket a szeges tipliket eleinte nehéz használni, mert szorulnak, de mikor már vagy tizedszer dugod be újabb lyukakba, olyan könnyen járnak, hogy öröm velük dolgozni majd. Egyébként a Baumaxban ilyet is árulnak készen, és az nem sokezer forint, hanem párszáz. Általában összecsomagolják ezeket a tüskékez egy marik tiplivel és egy hozzávaló (nem túl jóminőségű fafúróval))

Jó munkát! Ha kérdésed van még tedd fel bátran, ha nincs, akkor a képet tedd majd fel a következő alkotásodról ;-)

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#1504) thyeby válasza ABnormal (#1500) üzenetére


thyeby
őstag

Hmm, ez a grafit dolog tetszik. Nem tudnál egy képet feltenni róla, had lássuk, milyen az eredmény? És a grafitot nem keni szét az ecset?

... én pont a kapilláris jelenség miatt gondoltam vékony ragasztófilmet felhordani a faragás szélére.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#1505) thyeby válasza Dízeles (#1502) üzenetére


thyeby
őstag

Te, Dízeles! Az én szüleimnek nincs gyereke egy se. Már mind felnőttek lettünk. Nekem mégis született egy lányom, meg egy fiam. Ez hogy lehet?

Több fa van, mint asztalos!

(#1506) thyeby válasza Longeye (#1497) üzenetére


thyeby
őstag

Azt hiszem, így jobban érthető a home made csapozó kézi készülék...

Azt hiszem, én az mdk01 által javasolt lakkot használnám, ha be tudod szerezni.

És eszembe jutott még egy dolog: Ha nem pácot használsz kiemelésre, hanem vékonylazurt, akkor nem ütközöl bele a bosszantó kapilláris effektusba. Azt is rengeteg színben lehet kapni - akár a Baumaxban is.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#1507) Dízeles


Dízeles
aktív tag

Vagy így:

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#1508) Dízeles válasza thyeby (#1505) üzenetére


Dízeles
aktív tag

:))
Egy fiú egy lány nekem is , de ha felnőnek akkor is a gyermekeim lesznek.
LOL

[ Szerkesztve ]

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#1509) L.Szilárd


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Kérdésem lenne hozzátok: Ki mennyiért vállalna el egy ilyen munkát, teljesen készre szerelve.
A munka: 200 db 1800x200x20 mm-es kerítésléc legyártása, felületkezelése, és helyszíni felszerelése.
Én mos nem írok árat, hogy nem befolyásoljalak benneteket. Utána elmondom, hogy mennyiért vállalták el, és mennyiért vállaltam volna.

Még egy kérdés:
Szerintetek egy fenyő, vagy akácfából készült egyemeletes ágyra, matraccal, felületkezelve, helyszínen készre szerelve sok vagy kevés a 70000 Ft+Áfa ár?

Várom az "ajánlatokat"!

Csáó Szilárd!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1510) Madmax81 válasza L.Szilárd (#1509) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Hali

Ezen a kérdésen sokat fogunk vitázni :D

Szóval kerités léc de pontosan mit takar mintát kell vágni marni bele vagy csak sima egyszerű egyenes deszka lesz , milyen anyag tölgy fenyő stb...?

Az ágy témában talán némi segitség
Most csináltam egy ágyat Fenyőből 35k volt a matrac +anyag igy lett 90k felület kezelve baráti áron , de az ágynak van rugdosó és fejtámla része ami fenyő betétes .

[ Szerkesztve ]

1956-2010 07.22 Varga László

(#1511) thyeby válasza L.Szilárd (#1509) üzenetére


thyeby
őstag

sporttársi áron fél misi, ismerősnek, rokonnak 600 E (fenyőből)

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#1512) thyeby válasza Madmax81 (#1510) üzenetére


thyeby
őstag

Ha vitázni nem is érdemes rajta, engem nagyon érdekel Szilárd "vitaindítója".

Abban egyet értek Veled, h a darabszámon és a méreten kívül nincs megadva semmi konkrétum. Az ár így lehet akár háromszorosa is az alapsémának, miszerint gyalult lucfenyő egyenes szálak kerekítés nélkül, lenolajjal beeresztve, és a legolcsóbb baumaxos xarral egyszer lepingálva, deszkánként 4 db 6-os horg. kapupántcsavarral szerelve úgy, hogy előttem már valaki elkészítette a kerítésoszlopokat, merevítőket, amire nekem már csak szerelnem kell, és aztán elviharozni a szerény munkadíjjal, és menni gyorsan keresni valahol pénzt is. (Azt tudom, hogy aki ilyet vállal, olyan konkurrenciába ütközik, hogy hanyatt esik tőle. Magam részéről ezer jobb munkát tudok, de ennek már nekivágnak sokan egy 260-as hyunday gyaluval és egy fúrógéppel, hosszabbítót meg kérnek kölcsön a megrendelőtől.)

Több fa van, mint asztalos!

(#1513) L.Szilárd válasza Madmax81 (#1510) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Bocsánat, a hiányos adat megadásért. A mintát nem tudom milyen kellett volna bele, mivel odáig el sem jutottunk az egyezkedésben. Legyen teljesen egyszerű egyenes akác deszka, a felső vége 45 fokban letörve, és egy R-10-es él kerekítés. Felületkezlés, meg mondjuk legyen dió pác, és szintelen UV álló lazur. Helyszínen csak felszerelni a már előkészített kerítésre.

Emeletes ágyhoz felrakok egy képet, hogy kb milyen szerkezetűre gondoltam. A méretei 180x90x200 cm.

Csáó Szilárd!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1514) thyeby válasza L.Szilárd (#1513) üzenetére


thyeby
őstag

vagy úgy?

egymilcsi! 998-ért keressen mást! (fog találni)

... de hogy honnan szednék össze 100 db 200-as akácpallót?... :F

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#1515) L.Szilárd válasza thyeby (#1514) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Ennek a hozzászólásodnak az elejét nem teljesen értem. Fejtsd ki részletesebben.
Azt én sem tudom honnan lenne 200 db akác deszka, de biztos lenne. :DD

Csáó Szilárd!

Ui.: A végére hagyom a csattanót! Amkor már több árat is kaptam tőletek. Mennyiért vállalta el valaki. :C Kiváncsi leszek mit szóltok majd hozzá.

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1516) Madmax81 válasza L.Szilárd (#1513) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Hali

Semmi gáz , szóval ha mondjuk akác pallót vesszük alapul kell kb tisztán kettő m3 ha a veszteséget is nézzük legyen három m3 nem tudom mennyi az akác ára de mondjuk legyen 100k csak az anyag , mondjuk 300k +a megmunkálás + festés felrakás igy már közel áll thyeby által adott árhoz .
De az én általam adott ár mondjuk csak 800k lett volna ha az anyag ár ennyi lenne .
De ha jól sejtem valami nagyon nyomott árat adtak a tiédhez képest .

Az ágy tekintetébe ha a matracot is számolod , mind a kettőt lehet hogy kevés is az ár amit mondtál

[ Szerkesztve ]

1956-2010 07.22 Varga László

(#1517) L.Szilárd válasza Madmax81 (#1516) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Két dolog. Első Thyeby melyik árára gondoltál?
Második: Kössz a figyelmeztetést az ágyaknál. Helyre igazítást kell küldenem. Egy matracot számoltam. :Y
Akác ára: Nettó 65.000 Ft/m3 A legolcsóbb amit találtam.

Csáó Szilárd!

Ui.: Nem tudom azon az áron nevessek vagy sírjak amiért elvitték előlem a munkát. :( A szomorú meg az, hogy én kevesebbet mondtam mint, ti eddig.

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1518) Madmax81 válasza L.Szilárd (#1517) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Hali

Erre gondoltam " egymilcsi! 998-ért keressen mást! (fog találni) "

Ha ez az akác ára én módositanám az enyémet 450 -550 re

Van egy sejtésem hogy 300k ért vállalta valaki
Nem légy szomorú nálunk Nógrád megyében az embereknek nincs pénze és elég nyomott áron kell lehet melózni néha örülök hogy ha a napi 10-15k meg tudom keresni .

[ Szerkesztve ]

1956-2010 07.22 Varga László

(#1519) thyeby válasza L.Szilárd (#1515) üzenetére


thyeby
őstag

Szóval, ha nem fenyő, hanem akác, mégpedig igen széles , kerekítés is kell, élletörés is kell, akkor + 400 ezer Ft, tehát egymillió a fizetendő összeg. Ha csak kétezret próbál alkudni, átirányítom más szakemberhez örömmel. Ez a munka eltart 3 hétig, és nincs rajta heti százezrem se, ellenben jó nehéz és ától cettig egészségtelen munka. (Szívtál te már az orroddal tartósan akácport? És lehet, hogy utána járhatsz sugárkezelésre!)
Most épp harminc kaptár készítését kommendáltam egy kollégának. Ennyit azzal is kerestem vola, és kicsit finomabb munka, mint várni, hogy elálljon az eső, aztán térdelni a sárban az alsó csavarokkal. Én azt mondom, hogy ha már egy asztalos kimegy a műhelyből dolgozni, az onnantól nem asztalos, hanem culáger.

"Kiváncsi leszek mit szóltok majd hozzá."

Már most tudom, hogy nem fogok húgatni, nem fogom a fejemet csóválni, és azt is tudom, hogy nem járt jól, aki olcsóbban vállalta. Sajnos sokan belekényszerülnek abba, hogy mélyen ár alatt vállaljanak munkát - és nekik mindig csak ez jut. Az az asztalos, aki jól dolgozik, nem szorul rá ilyen munkákra, aki rosszul dolgozik, az kénytelen ilyenekből megélni.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#1520) L.Szilárd


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Akkor a csattanó a végére. Ahogy látom én is aláválaltam, azzal a 350.000 Ft-al amit mondtam. De a másik nem tudom miből hogyan fogja megcsinálni, de 150.000 Ft-ot mondott. Köszönöm az árakat!
Várom az ötleteket hogyan jön ki 150-ből? :DD

Kiváncsi lennék!

Csáó Szilárd!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1521) Madmax81 válasza thyeby (#1519) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Hali

Ezzel a mondattal vitába szállnék Az az asztalos, aki jól dolgozik, nem szorul rá ilyen munkákra, aki rosszul dolgozik, az kénytelen ilyenekből megélni.
Nem mindig van igy a település ahol lakom 3 asztalos műhely van mind a három cég 3-7 embert foglakoztat , ugy néz ki mind a 3 beadja a kulcsot és felszámolják .
Ezzel nem azt akarom mondani hogy rosszul dolgoztak egyszerűen nincs kereslet nálunk ilyen nagy cégekre sőt ki merem mondani hogy asztalosra sem , határ mellett lakunk a szomszédban fele ilyen árral dolgoznak az asztalosok .

1956-2010 07.22 Varga László

(#1522) thyeby válasza L.Szilárd (#1517) üzenetére


thyeby
őstag

"Akác ára: Nettó 65.000 Ft/m3 A legolcsóbb amit találtam."

Szerintem 65-ért nem húszcenti széles, hanem húszcenti hosszú akácot találtál. Repedést, göcsöt ki kell szedni minden szálból, mert továbbrepedni és rém kajlára vetemedni fog ellenkező esetben. Ahhoz, hogy 1800-as darabokat szelj, legalább a szükséges mennyiség harmadát 3 m hosszúban kell megvenned még akkor is, ha megengedik, hogy válogass.

Több fa van, mint asztalos!

(#1523) L.Szilárd válasza Madmax81 (#1521) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Az semmi! Mondjuk nem tudom mekkora faluba laksz, de az én falumba csak hivatalossan van 3 asztalos, nem hivatalossan meg lehet vagyunk 10-en is. 1800-an laknak a faluba. Mondjuk az egyik a faluba abszolút nem dolgozik. De akkor is sok! És az az érdekes, hogy valahogy mindegyik meg él, nekem nehéz még mert most idulok, de már nekem is van munkám.

Csáó Szilárd!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1524) Madmax81 válasza L.Szilárd (#1523) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Hali

Ez a falu 4500 lakosú 3 nagy cég volt nálunk + 5 kis asztalos .
Én 3 éve csinálom de csak most kezdett beindulni a dolog az első év keserves volt a másodikban az Angliai út volt a legjobb hónap , a harmadik év pedig már egész jól megy .
Most adtam le egy 4 szintes lépcsőre árajánlatot és hát egész jó kis haszon lesz rajta ha bejön annyit keresek rajta mint a második évemben :D

1956-2010 07.22 Varga László

(#1525) L.Szilárd válasza thyeby (#1522) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Tudom, hogy ez nem jó anyag, de ennek tükrében, hogy lehet 150ezerért elválallni? Még az én anyagárammal is többe kerül az anyag! Amúgy én a JAFHolcz-tól szoktam venni, és ott nagyon szép anyagot kapok. Ha ügyes vagyok plussz egy-két deszkával, vagy pallóval megúszom a a kiszámolt köbméter felett. Drágábban adják az igaz, de alig-alig van hulladék.

Csáó Szilárd!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1526) ABnormal


ABnormal
őstag

OMG,olvasgatom itt a napi 15K meg a heti 100K-t...úgylátom ell kell mennem nemhivatalos maszek asztalosnak... ki sem merem mondani,hogy mennyiért melózunk a cégnél...

(#1527) L.Szilárd válasza Madmax81 (#1524) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Én tavaly kezdtem igazán foglalkozni a dologgal, és most már, úgy 2-3 havonta vannak nagyobb munkáim, közben meg apróságok. Így tengődők. Most próbálkozok valamivel, remélem ebből össze jön egy kicsitt több munka. De ha sorozatban így alám vállalnak akkor bajba leszek.

Csáó Szilárd!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1528) Madmax81 válasza ABnormal (#1526) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Nálunk az egyik cégnél napi 5-8k kaptak a srácok szóval nem valami nagy pénzért dolgoztak :(

[ Szerkesztve ]

1956-2010 07.22 Varga László

(#1529) Madmax81 válasza L.Szilárd (#1527) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Hali

Szabad megtudnom mennyi éves vagy ?
Egy átlagos hónapban mennyi pénz jön össze ?
Nyugi ha jön a jó idő több munkád lesz :D

1956-2010 07.22 Varga László

(#1530) L.Szilárd válasza ABnormal (#1526) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Igen, lehet ilyen. Ha megtalálod azokat az ügyfeleket, akik fizetnek, akkor meglehet a heti 100ezer. Nekem is volt már ilyen. Nekem az eddigi legjobb keresetem 4 nap alatt 80ezer volt. És nem volt nagy hajtás, a négy napban, kényelmes 8 órás munka idő.

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1531) thyeby válasza L.Szilárd (#1520) üzenetére


thyeby
őstag

Az a 150 nem igaz. A megrendelődnek nem volt annyi pénze, hogy Téged kifizessen, és azt mondta nagy fellengzősen, hogy 150-ért elvállalták. Viszont akáckerítés az kellene neki. Nyugodt lehetsz komám, hogy ha nem keres fel újból, hogy mégiscsak kellene, akkor nem lesz azon a kerítésen még öt év múlva se egyéb, mint drótháló. Megmondom őszintén, engem még a kíváncsiság se hajtana oda, hogy megnézzem, tényleg elkészült-e az a húszcentis akáckerítés.

...én azt javaslom Neked Szilárd, hogy használd az eszed, és legyen szemed rá, hogy ekkora blődségnek sose dőlj be.

( :DD Ha mégis látnának a szemeid ott egy napon takaros kis akáckerítést, akkor keresd fel a készítőjét, és mondd neki, hogy fizetsz neki másfél milliót, ha felépít Neked egy 200 m2-es házat kétállásos garázzsal Siófokon valahol a víz mellett. Egész biztos elvállalja majd, hiszen az pont tízszer ennyi pénz. ;-) )

Több fa van, mint asztalos!

(#1532) L.Szilárd válasza Madmax81 (#1529) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Lehet nem hiszed, de fiatal vagyok. Idén leszek 25. Hát hogy havi átlagba mennyi jön össze azt nem tudom, talán az 50ezer megvan. De ez a nagymunkákkal átlagolva. De ezt idén év végére szeretném megduplázni. :) Ha össze jön amibe most belevágtam akkor össze is fog jönni. Szerencsémre van szülői segítségem, de most már szeretnék ténylegesen a saját lábamra állni.

Csáó Szilárd!

Ui.:Mennyire tippeltél volna?

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1533) L.Szilárd válasza thyeby (#1531) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Ebben igazad van, amúgy én is várom a végkifejletét a dolognak. Az mondjuk biztos, hogy nemfogok elmenni megnézni lett kerítése ennyiért. Ahoz kicsit messze van.

Csáó!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1534) thyeby válasza Madmax81 (#1521) üzenetére


thyeby
őstag

elgondolkodtattál

Azon töprengek, miként lehetne ilyen helyzetből kitörni. Abból indulok ki, hogy sok asztalos nem bírja a megrendeléseket, egymáshoz küldik a kuncsaftot - ők frekventáltabb helyen vannak. Tehát munka az van, csak nem ott, ahol élsz. Hogyan lehetne hozzáférni onnan legalább az el nem vállalt munkákhoz?
(Más profilom van ugyan, mint Neked, de én lassan már a dunántúlra is fogok szállítani innen Szabolcsból. - és nem zárom ki, hogy néhány év múlva a határon túlra is dolgozzak. Persze járhatok úgy, hogy egyszercsak nagyon elapad, és nekem is be kell zárnom.)

Több fa van, mint asztalos!

(#1535) Madmax81 válasza L.Szilárd (#1532) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Hali

Én most leszek Április 7. én 28 :D

Az nem is rossz nekem az első év borzalmas volt, max havi 40-60között a második sem volt túl jó mondjuk 50-80 között de a harmadik 100 -250 között volt :D
Valahol 50-100 közé saccoltam

1956-2010 07.22 Varga László

(#1536) Madmax81 válasza thyeby (#1534) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Hali

Nálunk főként a Bp -i melók vannak túlsúlyban ugyan is közel vagyunk 50km Bp hez .
Ha egyszer beindul a dolog akkor nem hamar apad el a meló ha vannak jelek lépni kell , a mesterem nem lépett most 18M adó tartozása lett szóval miden gépe már más tulajdonába van .
Bérli a saját műhelyét az autóját és a szerszámait , erre a szintre nem akarok lemenni :(

1956-2010 07.22 Varga László

(#1537) L.Szilárd válasza thyeby (#1534) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Thyeby: Engem is elgondolkodtattál, de most te. Lehet össze kellene fognunk, és "'közössen" csinálni egy vállalkozást. Mivel ahogy nézem, szinte az egész országot le tudnánk fedni, csak mi itt jelenlévő asztalosok. Mert néha-néha engem is keresnek meg az ország másik végéből. Mivel nem restellem magam hirdetni. :)) Olyankor viszont gondom van, még nem is a gyártással, meg a szállítással, hanem a beépítéssel. Ami nem megy mindig egy nap alatt. A szállás pedig elég drága. Tehát ha valaki a környékről a beépítést tudná válalni már ki lennék segítve. :)

Csáó!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1538) thyeby válasza L.Szilárd (#1523) üzenetére


thyeby
őstag

Ha kitartol, és nem adsz ki igénytelen munkát a kezedből soha se olcsón, se drágán, meglátod, annyi munkád lesz, hogy még a szomszéd falukból is Téged keresnek. Az eleje nagyon nehéz. Nem szabad a hitet és az akaratot feladni sose, mert az a kulcsa az egész életünknek. Látod, Madmax is lassan indult be, de egyre elégedettebb. S hidd el, amíg igényes munkát ad ki a kezéből, az elégedettsége szüntelenül fokozódni fog eladdig, amíg egyszercsa azon veszi észre magát, hogy ni, már válogathatok is.

Nem írnám ezt, ha nem lennék teljesen biztos a dolgomban...

Több fa van, mint asztalos!

(#1539) L.Szilárd válasza thyeby (#1538) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Tudod nálam munka szempontjából az a legnagyobb baj, hogy el vagyok dugva, még falun belül is. Meg mindenki azt hiszi, hogy az apám szakmáját tanultam. Ő autófényező, így nem nagyon tudnak rólam. De lassan egyre több munkám lesz. Nyárra több nagy meló is igérkezik, remélem lesz belőle valami. :)

Csáó!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1540) Madmax81 válasza thyeby (#1538) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Szivet melengető szavak :R :R
A dolog lényege nem szabad fel adni , mindig van kiút és ha hiszel benne eléred amit akarsz .

Amikor kezdtem 3 éve volt egy szalag fűrészem és egy egyengetőm , körfűrészem + kézi barkács szerszámok .
Az első vastagságim 360k volt de mielőtt megvettem volna egy héttel 50k sem volt a dologra kértem részlet fizetést és kifizettem 2 hónap alatt .
3 év elteltével mindent cseréletem ipari gépekre + nemsokára 1-2 hónapon belül veszek egy kisteherautót .

Egyszóval kitartás :R :R

1956-2010 07.22 Varga László

(#1541) thyeby válasza ABnormal (#1526) üzenetére


thyeby
őstag

Most épp arról diskurálunk, hogy nem megy az senkinekse egyből. Ám ha komolyan gondolod, (nem csak olyan haloványan, mint amilyen betűszínnel írtad ezt) egész biztosan megtalálod a számításodat szerencsédtől és hozzáállásodtól függően úgy a 3. - 5. évtől. De itt nincs ám havi fix! Ha elbaltázol valamit, akár fél évig se keresel pénzt, a gyerek meg kéri a pénzt az iskolához! Elég egy rosszul letárolt rakomány fa, és kezdhetsz mindent előről. Főnök sincs, de van APEH, van fogyasztóvédelem, kamara, jattolsz szépen még a tűzoltóbácsinak is - még akkor is, ha épp nincs munkád. Sokan irigykedni fognak Rád, de ezt ember el nem irigyli majd Tőled.

Több fa van, mint asztalos!

(#1542) L.Szilárd válasza Madmax81 (#1540) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Kitartás van. Mert ahogy egyre többet dolgozok a szakmámba egyre inkább beleszeretek. Most már nem tudom mit csinálnék mást szívesen? Mondjuk még egy két régi mesterség tetszik, de azokat, majd hobbiként űzöm. Ilyen például a kovács mesterség, mondjuk nem sok köze van az asztalossághoz. :) De az még tetszik.

Csáó!

Ui.:Most lesz munkám! :D Kitakarítottam a műhelyt! Ilyenkor mindig jönn a munka, és álltalában nem is kicsi. :)

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1543) L.Szilárd válasza thyeby (#1541) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

A telephelyengedélyt ki lehet játszani. De itt nem részletezem, hogy hogyan. De elég jól utána jártam a dolgoknak, és van rá megoldás.

Csáó!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1544) thyeby válasza L.Szilárd (#1537) üzenetére


thyeby
őstag

Te vállalkozónak születtél, Szilárd!

Aki 25 évesen felismeri, hogy egységben, szerveződésben, tömörülésben az erő, nem elveszett ember. Az is nagyon fontos még ehhez, hogy jól tudj gazdálkodni a bizalommal. Add oda, ahol érdemesek rá, de vondd meg onnan, ahol érdemtelenek. (utóbbi könnyebb, ám előbbi igazán nehéz, a kulcs pedig abban van.)

Tudod, én ilyen szerveződésben nem tudok részt vállalni, mert fajáték készítő vagyok - nagyon feszes határidőkkel. (Hogy értsd: Az apósom tegnap épp vett egy salgópolcot negyvenezerért a garázsába árunak, miközben tudja, hogy itt a műhelyben max ötezerből kihoztuk volna. Nagyon jó a nexus közöttünk, nem ezért nem kért rá, hanem tudja, hogy egy vevő elveszítése határidő toligálás miatt nekem évente többszázezer kiesést jelentene.) Szóval én még előzetes egyeztetéssel sem tudok kiszállni a ringből. Viszont az ötleted előtt fejet kell hajtanom. Spekuláltam én már azon, hogy mi fajátékosok miként szerveződhetnénk úgy, hogy attól mindenki erősödjön, de a szűk keresztmetszet mindig a bizalom valamelyik irányban.

Több fa van, mint asztalos!

(#1545) thyeby válasza L.Szilárd (#1543) üzenetére


thyeby
őstag

Mindent ki lehet játszani, Szilárd! Azonban én hiszem, hogy aki a kijátszogatásokra forgácsolja el az energiáját, az tulajdonképpen a kijátszogatásokból él. Arra alapozva viszont nem lehet nagyra nőni.
A lego tulajdonosa kezdetben asztalos volt, és az elvállalt munkák makettjeit eladta fajátékként. Kitört a jojóláz, dagadni kezdett a zsebe ettől, de le is csengett a divatja hamar. Túlgyártott. Az elfekvő "raktárkészletet" felhasználta játékautók kerekeihez. Így lett asztalosból fajáték készítő. Aztán jött a műanyag. Felismerte a benne rejlő lehetőségeket. Ma egy leányvállalata itt van az ablakom alatt.
Azért írtam mindezt, hogy gondolkozz: Onnan indult, mint mi. Valahol elkezdte fizetni a "tűzoltót", s ma eurómilliókat fizet csak neki. Nem lenne ma lego, ha nincs telephelyengedély.

Több fa van, mint asztalos!

(#1546) Dízeles válasza L.Szilárd (#1513) üzenetére


Dízeles
aktív tag

Hali
Nem tudom aktuális-e az ágy árazása .Tavaly készítette ilyet lucból + kihúzható ágynemű tartó,vízbázisúval lakkozva 73 e ft szivacsok nélkül. A szivacsokat a tulaj vette meg 9000ft /db áron .
A kerítésről annyit a cimborám megkért készítsek ár ajánlatot neki borovi léc kerítésre , anyag+ késkopás ugyan annyira jött ki(munkadíj 0ft) mint az ,hogy rendeltünk a fatelepen 150 cm hosszú mart akác kerítés léceket .Hétvégén megírom mennyi volt az akác elemek darab ára.Ha nagyobb számú munkát vállalsz érdemes érdeklődni db/ár -ra.

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#1547) Dízeles válasza Madmax81 (#1540) üzenetére


Dízeles
aktív tag

A szerszámokra reagálva.Nekem 1 fúrógépem és egy dekopír fűrészem volt + kéziszerszámok amiket egy 12mm vastag rétegelt lemezből készített kofferban . Kölcsönkért autóval szállítottam.Az elsö beruházásom egy " 35" vidiás fúró volt a kivetőpántok kifúrásához.Anno 1991
Ezeket mind a mai napig meg is őriztem.

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#1548) L.Szilárd válasza thyeby (#1545) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Hidd el Thyeby, ha teheteném nem keresném a kiskaput a telephelyengedélyre. De ebben az országban másképp nem lehet semmit sem csinálni. Főleg ha valaki elszeretne indulni. Egy normális asztalosműhely engedélyeztetése, valahol 1-1,5 millió között van. Mint azt te is tudod, egy kezdőnek ennyi pénze sosem lesz, ha meg van is azt is inkább fejlesztésre költi, vagy költené. Ha lehetőségem lesz arra, hogy hivatalos műhelyt indítsak akkor meg fogom tenni, mivel a jelengi műhelyemet már ki is nőttem. Főleg ha becsúszik két három komolyabb munka, egyszerre. Mondjuk nem bánnám ha ez rendszeressé válna.

Csáó!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1549) L.Szilárd


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Mindenkinek köszönöm, a hozzászólásokat, az árakkal kapcsolatban! Nagy segítség nekem az ilyen, és egy kis megnyugvás is, hogy nem mondok sokat.

Csáó!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1550) L.Szilárd


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

A tegnap este felvetett ötletemre várom a jelentkezőket! Komolyan gondoltam azt az ötletet, hogy hozzunk létre egy hálózatot az országon belül. Mivel egy szaki, igazából max 100km tud lefedni, ha beépítésről van szó. Attól nagyobb távolságnál már nagyon sok az útiköltség, és az utazással eltöltött idő. Kis számolgatással, ha mondjuk tőlem Szederkényből Pestre kellene valamit elvinni, az 20-25ezer Ft-tal emelné meg a termék árát. Ami mondjuk egy 300-400ezres megrendelésnél nem nagy összeg. De nekem meg macerás az ottani beépítést megoldani.

Más. Kérdés:
A fizetést, hogyan szoktátok intézni? A végén egy összegben, előleggel, esetleg több részletben, a munka haladtával ütemezve?

Várom a váalszokat!

Csáó!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.