Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1951) #72042496 válasza thyeby (#1950) üzenetére


#72042496
törölt tag

Mdk készítette, az üvegajtókkal együtt, s nem véletlenül van ott jobb szélen a smiley! ;)

Élőben az ajtó és a felső fiók teteje között van csak egy mm eltérés, mindenhol másutt teljesen pontos! Én legalábbis semmi hibát nem láttam benne, szerintem a Te szemed is csak a képek csalták meg.

Az ajtók Blum Tandem vasalattal készültek. Nagyon kemény, tényleg strapabíró, teljesen kihúzható, halkan fut, az önbehúzásnak hála pedig szinte némán záródik. Állítólag 30 kilót bírnak el.

[ Szerkesztve ]

(#1952) thyeby válasza #72042496 (#1951) üzenetére


thyeby
őstag

Köszi ezt a linket! - biztosan elidőzök ott most kicsikét...
(bútort már régóta nem készítek, legfeljebb magamnak, ha kell, és lemaradtam emiatt a legfrissebb dolgokról - azért szívesen tátom a számat változatlanul ilyen dolgok láttán)

Több fa van, mint asztalos!

(#1953) #72042496 válasza #72042496 (#1951) üzenetére


#72042496
törölt tag

Egyébként ahogy elnézem a képeket, nem is látszik, hogy mekkora méretei vannak. Pedig az asztal 190 centiméter széles, a hangfalak is 16 centi szélesek, s 24 magasak... Arányaiban mégis illik ide, nagyon tetszik. :)

#1952:

Szívesen. Az ajtó ütközői is lassítós megoldásúak, ha ránagyítasz arra a képre, amelyiken látszik a gépház, akkor észrevenni alul és felül az ütközőket. Ezeket szintén a Blum gyártja.
A keret (SAS 013) pedig nem azért nem éri végig a bútorlapot, mert a Mester elmérte volna, hanem azért, mert az 16, a bútorlap pedig 18 mm vastagságú. 19 mm-essel is meg lehetett volna oldani úgy, hogy lelóg, vagy hogy leszedünk róla egy mm-t, na de azért nehogy már. :)

[ Szerkesztve ]

(#1954) thyeby válasza #72042496 (#1953) üzenetére


thyeby
őstag

Hát, ad egy hangulatot a szobának, az biztos. Letisztult ízlésvilág.
Ahol a gép van bezárva, oda ugye nem tett hátlapot mdk01? Mintha a falat látnám a gép mögött.

Több fa van, mint asztalos!

(#1955) #72042496 válasza thyeby (#1954) üzenetére


#72042496
törölt tag

Igen, az egyszerűség volt az egyik fő szempont, a többi bútorom is hasonló. Azért volt pár méretbeli és egyéb megkötés, szerintem mdk is a fenébe kívánt párszor, de végül úgy érzem, megérte.
A színminta alapján azt gondoltam sötétebb lesz picit, talán még érik valamennyit. De ha nem az sem baj, mert tetszik így is. :)

Bizony, az ott a fal. Az lutri volt, hogy az ajtó miatt tud-e majd szellőzni a gép, de tud. Legalábbis a HAWX-ot bírta vagy 4-5 órán kersztül. Régen játszottam egyhuzamban ilyen sokat. :)

[ Szerkesztve ]

(#1956) (jan) válasza #72042496 (#1949) üzenetére


(jan)
őstag

pöpec kis asztal... csak kár hoyg a gép nem tud rendesen szellőzni :)

Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!

(#1957) kalman7 válasza #72042496 (#1949) üzenetére


kalman7
csendes tag

Tök jó az asztal, de kiszúrtam egy másik dolgot a szobában. Tetszenek az ilyen illesztések. Megmutatnád ezt az asztalsarkot a másik oldalról is?

(#1958) mdk01 válasza #72042496 (#1951) üzenetére


mdk01
addikt

Hali!:)

Melyik áll lejjebb 1mm-t?
Lehet most állt be, hogy használatba vetted,szokott ilyen lenni.
Lehet állítani mindegyiken,rém egyszerűen.

Üdv.

(#1959) mdk01 válasza kalman7 (#1957) üzenetére


mdk01
addikt

Igen ezt én is megnéztem magamnak.:)

(#1960) ABnormal válasza kalman7 (#1957) üzenetére


ABnormal
őstag

nekem csak a látható 2db tipli nem tetszik benne...
a másik oldalon pedig tuti,hogy egy 45fokos illesztési él látszik

(#1961) #72042496 válasza kalman7 (#1957) üzenetére


#72042496
törölt tag

Úgy van, ahogy ABnormal írta. A korábbi galériába töltöttem fel róla még néhány képet. Olyan, mintha vastagon poros lenne, de nem tudom letisztítani. Van vagy 10 éves az asztal, újra le kellene kezelni a fát.

mdk01:

A legfelső fiók bal oldalát még egy kicsit beljebb tudom nyomni, ez adja ki a különbséget. Egyébként édesmindegy, ez csak szőrszálhasogatás. :)

(jan):

Tud az szellőzni. Azon túl, hogy a gép teljesen stabil, egyszer megnéztem, kb. 5-8 fokkal van ott melegebb, de a kritikus értékeket meg sem közelíti a hőmérséklet. Ez így tökéletes. :)

[ Szerkesztve ]

(#1962) kalman7 válasza #72042496 (#1961) üzenetére


kalman7
csendes tag

Aha, látom. Lehet azt tudni, hogy azok sima tiplik vagy csavar fejét takarják kis dugók? Nekem tetszik ha néha látszik a csapolás, pláne ha jól van elhelyezve. Majd csinálok én is ilyet, de valószínűleg kireszelem 4 vagy 3szögre.

Ha le akarod kaparni, a citling a legjobb szerszám. Most csinálom a konyhaasztalt, nagyon jól működik, de kikészíti a hüvelykujjat.

[ Szerkesztve ]

(#1963) thyeby válasza #72042496 (#1961) üzenetére


thyeby
őstag

Próbáld egy vastag filccel megpolírozni, ha nem segít, akkor muszáj a szalagcsiszoló. (az is elképzelhető, hogy valami prontó is elég rá)

Több fa van, mint asztalos!

(#1964) thyeby válasza kalman7 (#1962) üzenetére


thyeby
őstag

A furatot reszeled ki 3 v 4szögre?

Több fa van, mint asztalos!

(#1965) L.Szilárd válasza #72042496 (#1961) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Szép lett az új asztal!

A régire meg első körben azt tudnám tanácsolni így a képel alapján, habár nem tudom mivel tisztítodtad már, hogy probáld meg sima egyszerű ablaktisztítóval. Az csodákra képes. Ha nem működik, akkor szerintem a teljes felújítás jöhet csak szóba. Ezt csak a képek alapján mondom. Mert ha nem jön le semmivel, akkor valószínűleg a lakk van már oda. Ami viszont csak a teljes lecsiszolással hozható helyre. Ami után természetesen újre kell pácolni a fát is. Így ennyit rudok mondani. :)

Csáó!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1966) #72042496 válasza kalman7 (#1962) üzenetére


#72042496
törölt tag

Kis, méretre vágott fa takarók azok (az asztal anyagából), s úgy vannak beleragasztva.

A tisztításra vonatkozó ötleteket mindenkinek köszönöm! Csak poroltam, ezért persze könnyen lehet, hogy ennyi idő alatt beleragadt a piszok. Azon a részen ahol ültem sajnos a lakk is lejött, azt ennyi idő után lekoptatja az ember keze. Ezért is vettem a fekete alátétet, ami az új asztalon látszik. Meg azért, mert jól néz ki. :)

Átlakkozni biztos nem fogom, max. Pronto-val átsikálom, valamit csak használ neki. Aztán átteszem a másik szobába, mert az enyémben már felesleges.
Arra is gondoltam hogy eladom, de keveset adnának érte, így inkább megtartom.

[ Szerkesztve ]

(#1967) kalman7 válasza thyeby (#1964) üzenetére


kalman7
csendes tag

A furatot reszeled ki 3 v 4szögre?

Mindkettőt. A furatot könnyű lesz megfelelő alakú reszelővel megcsinálni, de a tiplire nincs jó ötletem. Valszeg marad a reszelés-próba ismételgetése. Pedig a tiplinek passzentosnak kéne lennie. Van erre valami ötlet? Vettem egy mamutfenyő deszkát pont ilyen célra. Szép barna színe van, én meg többnyire világos luccal dolgozok.

Szalagcsiszolóval mi a helyzet? Mennyit fog bírni teljes elkopásig? Le tudod cserélni a papírt a fém szalagon, vagy ki kell dobni?

(#1968) thyeby válasza kalman7 (#1967) üzenetére


thyeby
őstag

"Pedig a tiplinek passzentosnak kéne lennie. Van erre valami ötlet?"

Van vastagoló gyalud? Azzal gyerekjáték legyártani a tiplit. Ha nincs, akkor egy jól beállított mezei körfűrészasztal is gyors és pontos tiplit okád - perszepersze, beállítás kérdése ez. Javaslom, hogy a tiplit ha passzentosra csinálod, akkor ott, ahol a ragasztó fogja majd, szorongasd meg valami recés fogóval, hogy jó enyvtáskád legyen. Nekem ez bevált, azóta nincs kilazult kötésem.
Tetszik ez az ötleted, hogy szögletes tiplit ékelsz be. Elképzeltem egy két alkotást ilyen módszerrel - hát még az asztalos szemét is fogja vonzani, nemhogy egy mezei megrendelőét. És elgondoltam, hogy ha kicsit elütő színe van a tiplinek, erőt sugall a kötés látványa már magában is. Azt kiabálja majd, hogy pászos, stabil kötés. Ha időm lesz kicsit áldozni a szakma szépségeinek, magam is ki akarom próbálni. A háromszög jobban tetszene, de a tiplit úgy igen precízen vezetett sablon mellett lehet felsőmaróval legyártani, ami korántsem olyan gyors, mint bedugni a gyalugépbe, de a sablonnal csak egyszer kell (méretenként) bajolni, utána az is gyorsan megy, és érdemes előre készíteni néhány vödörnyi tiplit, mert itt a beállítgatások fogják vinni az időt, áttolni már gyorsan megy.

"Szép barna színe van, én meg többnyire világos luccal dolgozok."

Érdekes, hogy a sötét tipli világos fában több erőt sugall, én valamiért mégis a tiplit gondolom világosabbnak - talán mert annak kicsit intarziásabb sugallata is van.

"Szalagcsiszolóval mi a helyzet? Mennyit fog bírni teljes elkopásig? Le tudod cserélni a papírt a fém szalagon, vagy ki kell dobni?"

Minél többet nyúzom, annál jobban kitapasztalom. Most kopik összefele a toldásnál, és még hatékonyabb. Egyszerű pálmafix-el ragasztottam a papírt a fémre, tehát bármikor cserélhető, mint a szalagfűrész kerekén a parafa v a gumi. Úgy nézem, sokáig fogja bírni, pedig csak kgst piacos csiszolószalagból kanyarítottam rá egy darabot. A forgásirányra figyeltem. Már jó sokat ment, és még nincs nyoma az elhasználódásnak. Kb a tizedére csökkentettem így a csiszolási időt, úgyhogy egyértelműen megérte. Csak rögtönöztem a dolgot, hogy meglássam, érdemes lesz-e bíbelődni egy profi szalag készítésével. Ha a metebó mondhatja magáról, hogy prémium kategória, akkor ez a tákolmányom is az. Szóval ha valakinek ilyen csiszolásra van szüksége, és van szalagfűrésze, merem ajánlani. Kipróbált, bevált. Mint mindenféle csiszolást, ezt is ki kell tapasztalni. Gyorsan harapja lefele a fát, ám ha nyomod, akkor igen sebesen kell az anyagot húzni, hogy ne égessen.

S ha már csiszolás: Egyúttal vettem egy fúrógépbe befogható sok lemezből ragasztott csiszolóhengert, aminek az átmérője 60mm, a palástmagassága pedig 40mm. Ezt befogtam az oszlopos fúrógépbe, barkácsoltam alá egy csiszolóasztalkát, amit a gépsatu tart meg. Ez nem olyan hatékony csiszolás, ám óriási felületet ad, és akkor sem égeti a fát, ha sokáig egy helyen csiszolsz vele, mert a legyezőlamellák alaposan hűtenek. Emiatt aztán akkora porfelhő kerekedett körülöttem, hogy most valami hatékony porelszívást kell alkotnom. Elég sokféle méretben lehet kapni ilyen csiszolóhengert. Hogy mennyire lesz hosszú életű az a longlájf ketyere, majd meglátom, ha elkészültem a porelszívással, mert addig nem akarózik az orrommal tisztítani a légkört.

Engem a csiszolástechnika minden mennyiségben nagyon érdekel. Winner kolléga vett egy excentercsiszolót, és dicséri nagyon, engem meg beizgatott, hogy milyen lehet az vajon? Úgy megnéznék valami marketinges kisfilmet egy excenteres csiszolásról...

Több fa van, mint asztalos!

(#1969) thyeby


thyeby
őstag

Előző hsz-ben a csiszolószalaghoz elfelejtettem hozzáfűzni, hogy fenyővel még nem próbáltam ki. Az biztosan sokkal hamarabb lestrapálja a papírt.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#1970) Dízeles


Dízeles
aktív tag

Jáj dicsak ezt jól benéztem sok-sok hszszel ezelőtt.Excenteres nem = oszciláló.

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#1971) Dízeles


Dízeles
aktív tag

Űdv
Lamello sablont készítenék.Olyasmi kellene ami a bútor oldalába való lamellózást gyorsítaná meg pl polcok ,függőleges osztók stb... Az elemeket összeszerelés előtt munkálnám meg.
15 cm szélestől 65 cm szélesig.Várom az ötleteket.
BY

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#1972) L.Szilárd


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Ezt egy másik fóromun találtam és nagyon tetszik. :)) Godoltam felrakom ide is.

Várom a véleményeket!

Multifunkciós polc anyósnak!

Csáó!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1973) Dízeles válasza L.Szilárd (#1972) üzenetére


Dízeles
aktív tag

Azt gondoltam lamello sablon. ;) Bár....

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#1974) L.Szilárd válasza Dízeles (#1973) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Légy türelmes még kapsz azt is. ;) Lehet tőlem lehet mástól. Mondjuk tőlem nem valószínű mert én leszoktam a lamellóról. :DD Helyesbítek, nem is igazán nem is igazán szoktam rá, szórító hiány miatt. Plussz találtam más megoldást.

Csáó!

Ui.: Azért majd gondolkodok a megoldáson. :DD

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1975) thyeby válasza Dízeles (#1971) üzenetére


thyeby
őstag

Pontosítsunk már: Azt szeretnéd, hogy a lamellófuratok egymás melletti távolságát lyuggalnád sablonnal, vagy a polcok egyenlő elosztását?


A 100, vagy a 200 mm-t oldanád meg sablonnal?

Több fa van, mint asztalos!

(#1976) thyeby válasza Dízeles (#1973) üzenetére


thyeby
őstag


Erről gondolhatod azt, hogy itt a sablonod.

Megrajzoltam Neked, miként lehet a vízszintes leosztást sablon mentén megoldani. Ha ezt érted, és függőlegesen kellene, meg ne kérdezd, azt hogy lehet!

Több fa van, mint asztalos!

(#1977) Dízeles válasza thyeby (#1976) üzenetére


Dízeles
aktív tag

#1975 hsz válasz 200 mm-es
Függőleges kellene a vízszintes ötlet sem rossz.Az a bajom ,hogy minden polcnak külön külön kell pillanatszorítóval rögzítenem a vezetőt.

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#1978) thyeby válasza Dízeles (#1977) üzenetére


thyeby
őstag

Tudsz egy képet feltenni a gépről?

szemből

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#1979) Dízeles válasza thyeby (#1978) üzenetére


Dízeles
aktív tag

Rendicsek:

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#1980) TexT-BoY válasza thyeby (#1930) üzenetére


TexT-BoY
addikt

erre lecsapnék én is....:)
Pont ilyen asztalt szeretnék, mondjuk 148 szélességben, 59es mélységgel
Bükk dekor vagy mi a szösz laminált vagy akármilyenes cuccal, a jobb sakrán lenne a számitógépem ami igencsak nehéz darab, a többi részen monitor, meg szeretnék nyugodtan rákönyökölni, alkalom adtán szexelni (hamár az elöbb az urtól kérdezzétek a terhelést:D)
Ehhez szerinted milyen anyagokra lesz szükségem?

Össze szerelés tekintetében leginkább csavaroznék ha lehet se tiplizni, se kekszelni nemtudok, meg egyéb más müvészetekhez sem értek:).
Illetve mekkora összeg egy ilyen asztalocska?

HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."

(#1981) Winner_hun válasza TexT-BoY (#1980) üzenetére


Winner_hun
félisten

Kb 2700 Ft/m2-rel számolj, benne van a vágás is, éllezárás 300 Ft/m ABS esetében ami legalább az aszatllapra ajánlott. Fóliát nem tudom mennyiért teszik fel, sosem kérdeztem.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1982) mdk01 válasza Dízeles (#1977) üzenetére


mdk01
addikt

Nem kell ott szorítózni semmit.
Simán be van húzva a vonal a lapon, meg berajzolva alamello tengelye és beletolod a gépet.
Kicsit gyakorolni kell az illesztés miatt de megéri idővel.Rengeteg időt lehet megtakarítani ha elhagyod a szorítózgatást. Arra kell még figyelni hogy ne mozduljon meg a gép 1mm-nél többet mert akkor kikaphatja oldalra és belemegy a megmunkálandó lapodba.
Most egy fustalicska gépen vagyok ezért már most meguntam a gépelést de ha érdekel jobban belemélyedek egyszer.

Üdv.

(#1983) thyeby válasza mdk01 (#1982) üzenetére


thyeby
őstag

Ezt helyettem is megválaszoltad.

#1979 Dízelesnek:

Úgy szoktam az ilyen illesztést megoldani, hogy levágok egy lecet-bútorlapot-deszkát, amit mindig a bedugott kekszre pászítva épp a következő sor lyukat fúrja a gép. Ennek az az előnye, hogy nem kell vonalazgatni, és függőlegesen már tartva is van egyúttal, így egyedül a vízszintes bemozdulásra kell vigyázni. (Akinek van a gépjén tremor off kapcsoló, annak könnyen megy :) )


Ha lefogod a gépet, eltolhatod a sablont. Ha lefogod a sablont, eltolhatod a gépet. Ez fel-le mindig ugyanakkora távolságban fog lyukat marni.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#1984) thyeby válasza Dízeles (#1979) üzenetére


thyeby
őstag


A biztonság kedvéért lehet pillanatszorítózni, de nem kell semmit rajzolni, méricskélni. Csak ráteszel egy kellően magas erre alkalmas fát az első két kekszre, aztán arra a gépet. Lyuk kifúr, keksz bedug, és jöhet a következő emelet. (Gondolom, tudod, hol lehet téveszteni a léc magasságának kiszámolásakor.)

Több fa van, mint asztalos!

(#1985) thyeby válasza TexT-BoY (#1980) üzenetére


thyeby
őstag

148x59 - 1db - asztallap
50x70 - 2 db - oldallap
130x30 - 1 db - hátlap
4x50 bútorlapcsavar - 9 db

Ha a lapszabászatban lezáratod az éleket, akkor semmi több anyagra nem lesz szükséged.
Kifúrsz 9 lyukat jó helyre, megsüllyeszted (előfúrni, süllyeszteni fontos, mert széthasad a bükkfamintázatú bútorlapod!), belehajtod a csavarokat, és felteszed az asztalra a tizedik lyukat szexelés céljából. Kellhet még guminő, gésagolyó, korbács, bilincs, ebonitfallosz, et cetera.
Kellemes magömlést!

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#1986) ABnormal válasza thyeby (#1985) üzenetére


ABnormal
őstag

lehet,hogy most maradinak fogtok tartani,de én soha sem szerettem a csak csavaros megoldásokat,szerintem nem elég stabil szerkezetet eredményeznek,ha jó a fixre szerelt termék akkor egyértelműen tipli+ragasztó,ha lapraszerelt kell akkor tipli+komfirmátor csavar...
bele sem merek gondolni,hogy szegény Text-Boy első szexélménye 9db 4*50-es csavaron múljon,az első hevesebb akciónál kiszakadnak a csavarok szvsz...

(#1987) thyeby válasza ABnormal (#1986) üzenetére


thyeby
őstag

Kovalens kötés!
Nem maradi vagy, hanem alapos és szakmai, de nem szabad elfeledni, hogy Text-Boy tudása a csavarozásban kimerült, mint jelezte. Helyébe megbíznám pl mdk01et, hogy állítsa össze az ominózus kétfunkciós munkapadot.
(azért ha jó helyen van az a kilenc csavar, stabilan kibír jópár hőcögtetést. Nekem ilyen rögtönzéseim még ma is bírják a kiképzést. Nagyon erős az a csavar, csak az a baj vele, hogy rideg, és eltörik - mondjuk, ha vizet kap a fa. Kilazulni aligha fog, inkább eltörni.)

Több fa van, mint asztalos!

(#1988) ABnormal válasza thyeby (#1987) üzenetére


ABnormal
őstag

nem is a csavarra gondoltam,hogy elszakad,hanem a bútorlap fogja megunni,főleg mivel a közepébe csavarozol ahol elég ritka a szerkezete a szélén lévő páncélréteghez képest...
ezért jobb szerintem a komfirmátor,nem olyan apró,sürű menet van rajta mint egy sima gyorsgépcsavaron...
jó,egy próbát megér,csavarozza össze a 9db csavarral aztán majd meglátjuk...csak aztán nehogy drágább legyen a leves mint a hús...

(#1989) thyeby válasza ABnormal (#1988) üzenetére


thyeby
őstag

Ezért nem 40-es, hanem 50-es csavart ajánlottam. Bátran belefognék, mert nekem kipróbáltan működik így. Ami engem az ilyen tákolásnál zavar, az az, hogy ki kell fúrni egy sima, egészséges asztallapot felülről, és ott lesz a szélén öt db csavar, amikor törölgetem. Ha leragasztom is csúnya, ha műanyagot kalapálok rá is csúnya, ha bedugózom is csúnya.
"...de hát kis pénz, kis csoda..." - hogy (jan)-t idézzem.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#1990) ABnormal válasza thyeby (#1989) üzenetére


ABnormal
őstag

a homlok mögé és a lábak belső oldalára (illetve oda ahol nem látszik olyan nagyon,mert ez az asztal elhelyezésétől is függ,pl ha a fal felé lesz fordítva) kell csavarozni 20*20-as fenyő szerelőlecet és akkor nincs csavar a tetőlapon...

[ Szerkesztve ]

(#1991) thyeby válasza ABnormal (#1990) üzenetére


thyeby
őstag

Bízzunk benne, hogy készítője lesz elég leleményes! (azt fúrni, csavarozni - hát több affinitás kell, mint egy mezei tiplikötés készítéséhez...)

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#1992) L.Szilárd válasza thyeby (#1991) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Ez a csavarozásos dolog úgylátom érdekes téma lehet itt még a fórumon. Mondjuk én mindent csavarozok. És még Abnormal, álltal felvetett probléma még sehol-sem jelentkezett. Vagyis bocsánat, nálam az idéglenes mintáknál, de azok a két emeletnyi zuhanást nem bírták. :DD (Ezek hulladékból készülnek, a méret pontosabb belövésére.) Nekem vannak műanyag rögzítők a sarkokra, amiket el lehet úgy helyezni, hogy ne látszódjanak, és igen a fenyőléc is létezik. A másik hogy én 60-70 mm-es csavarokat szoktam használni a bútorlapok csavarozására, ha nem a műanyag sarokrögzítőt használom. Ha kell teszek fel róla képet.

Csáó!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1993) Dízeles válasza thyeby (#1984) üzenetére


Dízeles
aktív tag

Kösz thyeby egyszerű és nagyszerű.
mdk01 volt rá példa ,hogy így csináltam ,most lett egy nagy ötletem :U ami sorozatfúró elvén működne ...
Köszönöm a tanácsokat.
"...első szexélménye 9db 4*50-es csavaron múljon..."muhaha

[ Szerkesztve ]

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#1994) mdk01 válasza Dízeles (#1993) üzenetére


mdk01
addikt

Sablonnal nincs is gond akkor ha mondjuk nem egyet hanem legalább 10 egyfoma szekrényed van.Bár én még 10-nél sem xarakodnék sablonnal.
A sorozatfúrót is azért találták ki ha sok egyforma alkatrészt kell kifúrni, bár én a sorozatfúrót nem hasonlítanám egy lamellózóhoz mert ég és föld szinte.

Majd azért rakj fel képeket az elkészült sablonról hátha igazad lesz.:)

(#1995) thyeby válasza L.Szilárd (#1992) üzenetére


thyeby
őstag

Kép bárkitől, bármiről mindig minden mennyiségben kell.

Több fa van, mint asztalos!

(#1996) L.Szilárd válasza thyeby (#1995) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Okés! Akkor majd holnap rakok fel róla képet. Még tavaly ősszel dolgoztam egy helyen és ott láttam, hogy így rakják össze a szekrényeket. Eddigi tapasztalatai szerint elég megbízható, és strapabíró ez a módszer.

Csáó!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1997) thyeby válasza mdk01 (#1994) üzenetére


thyeby
őstag

Szavaidból süt, hogy gyakorlott szaki vagy. Emlékezz, amikor kezdtél, magad is szívesen gondolkodtál sablonban, mégpedig elsősorban azért, mert ha az egyet jól elkészít, akkor többé nem téveszt. Biztosan előfordult eleinte, hogy egy vonalat nem jól rajzoltál be, emiatt aztán készíthettél új alkatrészt, elemet, vagy toldottál-foldottál.
Biztosan azt akartad írni, hogy a sablon készítésével nem szarakodnál - ha egy sablon már kész, és az jó is persze, akkor azzal már nem szarakodás a munka, hanem egyszerű és gyors.
Soksok sablonom van, és mindnek az a célja, hogy darabjaim egyformák, hibamentesek, tévedésmentesek legyenek, és gyorsan elkészüljenek. Legtöbb sablonom már régesrég túllépte a többszáz darabos szériagyártást. 10 darabért magam sem gondolkodok sablonban, azonban érzem, miért akar Dízeles sablont: Mert ha csak egyszer beletúrsz a lamellózóval rossz helyre, a szíved hasad meg a szép, egészséges anyag tönkretétele miatt. Törekszel a legnagyobb pontosságra, mert tudod, hogy alkotásod csak így lehet igazán tartós, és nem bízol magadban, hogy nem fog megcsúszni a kezedben a gép. (no, és ide tartozik az is, hogy van nekem olyan gépem is, amelyik nem szeret mást csinálni, mint amit én várok tőle, de olyan is, amelyik nem szereti azt csinálni, amit várnék tőle)

Téged már bizonyára meghajtott annyira a megrendelés, hogy odatedd a marósárkányt biztos kézzel sokszor egymás után, ahova kell, de biztosan érzed, ehhez nem kis gyakorlat kell. Az asztalos is téved. Hol kicsit, hol nagyot. Van, hogy melléfúr, mellévág, mellérajzol, van, hogy az ujját is levágja.
Benned tisztelem a praxisod által szerzett magabiztosságot, Dízelesben pedig tisztelem a pontosságra való törekvést, amit a szemlélete sugall. Kár lenne Neked azt tanácsolni, hogy dolgozz inkább sablonnal, és kár lenne azt üzennem Dízelesnek, hogy dolgozzon inkább sablon nélkül. Mást csináltok mindketten, de mindketten tudjátok, hogy mit miért tesztek.

Több fa van, mint asztalos!

(#1998) thyeby válasza Dízeles (#1993) üzenetére


thyeby
őstag

Nalátod! Ahol ötlet van, ott minden van.
Magam is kíváncsian várom a beszámolódat a megvalósításról.

Több fa van, mint asztalos!

(#1999) Dízeles válasza thyeby (#1997) üzenetére


Dízeles
aktív tag

Régen dolgoztam belsőépítész cégnél (Patella) Ott szinte mindenhez sablont készítettünk .
Ha nem volt nagy széria szám akkor is .Így a késöbbiekben ha 1 másik munkához hasonló szerelvények vagy alkatrészek kellettek ahhoz tudtuk használni a "SCHABLONE" -t.
Jelenleg lamallozóhoz van olyan sablonom amivel bútor ajtó rámákat lehet össze lamellózni 6,5 cm anyag szélességhez.

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#2000) thyeby


thyeby
őstag

Gyalukés ügyben vagyok gyámoltalan:

Milyen az a kés, amelyiket fenyőre, és milyen az, amit bükkre hegyeztek ki?
Mégvalamit: Van valakinek tapasztalata, hogy mit tesz az, hogy vídiakés? (krvadrága! egy pár 300-as 60 rugó :U )

Több fa van, mint asztalos!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.