Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
Huhh!
...Háát, első megközelítésben ez egy kapásjelzőtartó szerkezet.
Ha élőben látnám, se biztos, hogy jól tippelném, mire is való.
Egy biztos: Nem roncstelepre érett darab.
Az is valószínű, hogy ez nem egy házi készítésű barkácsolmány, hanem ipari gép.
A fotóról is lejön, hogy precíziós. Úgy nézem, fémet forgácsolt - alatta a likacsos tálca a hűtőemulzió visszagyűjtésére szolgál.
Ez egy célgép. Még sosem láttam ilyet.
Valami alkatrész gyártására készült, de lehet, hogy csak felszabályozásra, esetleg készreszerelésre. (Lehet, hogy ezzel tolták a helyére a tűzkövet a Zippo gyújtókban, de az is lehet, hogy demokráciákban arra használták, hogy a kimagasló fejeket szűkítették vissza vele átlagos méretűre.)
Elképzelhető, h egy lakatos szaki 90-ben a privatizáció során hazavihette egy üzemből jelképes áron, és gondolta, annyit akkor is megkap érte, amibe neki került, ha elviszi a MÉH telepre.Hogy én mit tennék vele, ha "örökölnék" egy ilyet egy lakásvásárlással?
Ugyanazt, amit Te:
Először is nem engedném az asszonykámnak, hogy a szeméttelepre utalja, másodszor pediglen megpróbálnám kideríteni, hogy mire szolgál.Több fa van, mint asztalos!
-
mata1
csendes tag
Most hogy jobban elnézem a fotót,hát csinálhattam volna egy közelebbit is. Talán még annyi ,hogy abban a tálcában finom rézforgács és valami fehér színű(talán műanyag) tekeredett forgács van? !? Azért köszi a tippet. Szólok a régészeknek vagy megidézem Eiffelt!!
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
Akkor ez a gép jó valószínűséggel perselyeket készíthetett.
(Az a fehér műa forgács pedig ebonit - az egy jól forgácsolható műanyagfajta, ami szintén alkalmas perselykészítésre. A réz pedig lehet, hogy bronz. ti az szinte porítódik finom forgácsoláskor )Esetleg rézágyúcső szűkítőket arra az esetre, amikor a katonák nem túl mérgesek az ellenségre, hogy olyankor ne nagyon lőjék szét ellenfeleiket, hanem csak kicsit.
Több fa van, mint asztalos!
-
L.Szilárd
csendes tag
Üdv!
Én sem tudtam megfejteni a rejtélyt, de ha küldesz nekem e-mailben pár képet, amin jobban látszik a kép, akkor lehet tudok segíteni. Még lehet az értékesítésében is, már ha szeretnéd, eladni. Van pár vasas, meg gépszrerlő ismerősöm aki lehet megfejti mire is jó ez a masina, és mennyit érhet.
Csáó!
Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P
-
Dízeles
aktív tag
-
Winner_hun
titán
Tiplikészítő gépet tud valaki ajánlani? Nem baj ha használt, jól működjön. Milyen árban vannak ezek? Bordát még véletlen se csináljon, az nem jó.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
kalman7
csendes tag
válasz Winner_hun #2861 üzenetére
Gondolom nem ilyen kell, de épp most nyálaztam át ezt a katalógust, és van egy ilyen egyszerű kézi tiplikészítő is:
http://www.lie-nielsen.com/catalog.php?sku=DP -
Dízeles
aktív tag
válasz Winner_hun #2862 üzenetére
Apraja falván.
#2851 hszban mata1 kollegának van egy "gépe".
Tudom mire gondolsz léc be tipli ki. Egy szép zöld kisgépen nekem is volt szerencsém dolgozni tanuló évek alatt.Hát sok kárt nem lehetett benne okozni.[ Szerkesztve ]
Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.
-
Dízeles
aktív tag
válasz Winner_hun #2866 üzenetére
Biztos eladó.Csak azt nem tudják mi az! Ezt tippeltem
Nem tudom hol lehetne beszerezni az általad keresett gépet.[ Szerkesztve ]
-
Dízeles
aktív tag
válasz Winner_hun #2868 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #2861 üzenetére
Ajánlani nem tudok, legfeljebb egy lapátnyélgömbölyítőt - ha megvan még: 150-ért ajánlották Szilvásváradon. Ám ha fontos, adhatok telefonszámot, ahol érdeklődhetsz szakiktól.
Úgy körül sejtem a tiplihúzó árát is.
Nagyon fontos, h jó gép, jó fából, jó élszögű (és beretvaéles) késsel, jó fordulaton jó előtolással húzzon.
Ha nem jó az élszög, szőrös lesz, nem forgácsolja, hanem szakítja. Ha gyors, égeti, ha lassú bele-belekap.Tiplit akarsz gyártani?
Ha jó áron, jó minőséget csinálsz, vevőd lehetek - ha számlaképes vagy.Több fa van, mint asztalos!
-
Winner_hun
titán
Az egy kicsit vastag, vagy lehet benne élt cserélni és akkor jó lehet tipligyártáshoz is? Ehhez semmit se értek, sose dolgoztam ilyennel, suliban se volt róla szó. Bár ott van egy, egyszer láttam üzemelni..
Igen, valakinek kéne csinálni, valószínűleg nagy mennyiségben. Csak nincs hozzá gép.
Számla minden gond nélkül megoldható, mindig adunk► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
thyeby
őstag
válasz Dízeles #2857 üzenetére
Ilyen pöpec fadobozkásat vettem én is indulásnak ugyanott, ahol Te kb 1500 Ft/klt. Használtam is eladdig, míg egyszer szükségem volt egy köztes méretre. 18-as lyuk kellett, mert tizennyolcas pálcám volt. Került is a lomosból egy elgyötört, kicsit bebarnult darab, és láss csodát: Úgy forgácsolt, mint az álom. No, ekkor körbenéztem a piacon ezügyben, és így találtam rá az Abraboro-ra. Azóta a partikeres pöpecdobozkásat csak azért tűröm meg a polcon, hogy ha valaki épp olyat szeretne kölcsibe, hát ezer örömmel.
Javaslom, próbáld ki Te is az Abraboro-t! Vegyél egyet legalább a leggyakrabban használt méretből, és meglátod megtáltosodik a kezedben a fúrógép azután. (pláne, amikor a fejed felett kell nyomni valahol) És hozzá kell tennem, igazán profi forstnerfúró még nem is ért a kezemhez soha. (De fog!)Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz kalman7 #2863 üzenetére
Tegnap este pontosan erre gondoltam!
Nézegettem, hogy miért lóg az a qrva 15-ös ki a sorból, és úgy találtam, hogy ha bővebbre köszörülném ugyanott, amit Te küldtél képen, biztosan kijavulna. Szerintem gyorsabban forgácsol, mint ahogy el tudja vezetni. Valamelyik nap ki is próbálom. Ha sikerál, megírom.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #2872 üzenetére
Lehet élt szűkíteni, de azzal annyira lassú lenne tiplit húzni, hogy olcsóbb a boltból készet venni.
Nem emlékszem, Veled (is) vitáztam-e egykor a bükkfa árán, de ha sikerül összehoznod az üzletet, segítek bükkfához jutni fenyőfa árán.
Írok egy privit, várj.
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #2878 üzenetére
Boltban is adnak simát, csak ott jó drága.
Magam is csak simát használok - több méretet is.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #2871 üzenetére
Ha megtudod ennek a tatabányai tiplihúzónak az árát, írd meg légyszi!
-
Dízeles
aktív tag
By
Nem annyira vág a témához de azért leírom.
Az árakról beszélnék .Mármint az asztalost megkeresik egy munka végett és néha rá csodálkoznak az ár ajánlatra.Vegyük talán a legegyszerűbb képletet:
Adott egy bármilyen bútorajtó, erre szeretnének a kivetőpántnak furatot mondjuk 2 darabot.
Ez nálam furatonként 120 huf tehát a kettő 240 huf .Az ajtó felszerelése és beállítása 240 huf
Ez összesen 480 ft .Így 10 darab ajtó 4800 huf .Ez gyors munka jó pénz.És miért ennyi?
Egy vídiás forsnerfúró 35 mm.átm. 5000 huf .Oszlopos fúró 18.000 huf .Aksis amivel felszerelem 22.000 huf .Autó amivel odajutok kb egy misi.Ez egyenlő.1045000 huf ez lyukanként 104500 huf .Szóval ha árat mondunk ezekből kell kiindulni.
Ezt út mutatónak szántam sem mint törvénynek ,inkább arra hívom fel a figyelmet mindennek megvan az ára.
Szóval ezért 2000 euró az a masina.
De ha keresgél az ember találhat olcsóbbat is .De ez 1 másik történetHa a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.
-
Madmax81
aktív tag
válasz Dízeles #2860 üzenetére
Az lehet de a rákerestem a neten és nekem ezt dobta ki
De az is lehet hogy béna vagyok és rosszul irtam be .
Sajna én csak úgy ismerem ezeket hogy dugó fúró vagy kivetőpánt fúró (30-35) csiszolnom kellene a szakmai nyelv tudásomat[ Szerkesztve ]
1956-2010 07.22 Varga László
-
mdk01
addikt
Mellékesen nem kijavítás képpen említsük meg azok érdekébe akik esetleg a háttérben olvassák a topicot hogy forgácslaphoz, MDF lap-hoz, rétegelt lemezekhez és minden olyan lapanyaghoz ami nem természetes fából(tömöfa) készül, vídiás(keményfémlapkás) forstner fúrót kell használni mert ezekben a mesterséges lapokban lévő ragasztó/egyéb műanyag/fémforgács/szemét kicsorbítja a sima gyorsacélból készült forstner fúrók éleit. Ezekkel a gyorsacél forstner fúrókkal a fent említett mesterséges lapokba jó ha két lyukat tudnánk fúrni. Persze a vídiás forstner fúró sem szereti a fémforgácsot meg a kavicsot de jobban bírják a kiképzést mint a sima gyorsacélok.
Winner mihez kell neked borda nélküli tipli?
Üdv.
-
mdk01
addikt
válasz Dízeles #2882 üzenetére
Nem egészen értem a számolásodat.
Az álványos fúró az hol 18.000?
Vagy ez vmi kicsi amit helyszínre viszel?
Azt még kihagytad hogy gondolom városon belül mentél helyszínre mert egy Bp.-i vagy megye szintű kiszállás még dobhat az áron.Meg azt sem értem hogy jön ide a kocsi ára.
Nem volna egyszerűbb egy helyszíni szerelést és egy kiszállási díjat számolni ami mondjuk városon belül ingyenes(persze nem BP.-en) városon kívül meg x forint /km?
-
thyeby
őstag
válasz Dízeles #2882 üzenetére
Perszepersze.
Árat kalkulálni nagy tapasztalat kell. Ingyen se jó dolgozni, és munka nélkül maradni se jó.Nagyon sok termékre igaz, hogy nem lehet abból kiindulni, h ennyi alapanyagköltség, ennyi eszközhasználati díj és amannyi munkadíj. Erről lehetne akár könyvet is írni.
Ha valamit egyszer kell csak csinálni, nyilvánvalóan drágább. Ez tipikusan igaz idézett példádra is.
Azonban abban az esetben én nem abból indulnék ki, hogy egymilla tőke vonzata van. Azért sánta ez, mert akkor béjemvével mercsóval öccörannyi?
Helyesebb kiindulási alap, hogy ezt a bútoripar ugyan sokkal olcsóbban elkészíti, azonban egy bútorcég sohasem készít egyetlen frontot. Épp azért olcsóbb nála ez a munka - noha soksok misi tőkét mozgat egy mezei asztaloshoz viszonyítva.
Ötezer forint egy front felrakásért nem sok. Sem asztalos léptékkel, sem megrendelő szemmel. Írod ugyan, h gyors munka és jó pénz, de nem írod hozzá, hogy egy vállalkozónak milyen terheket kell viselnie, hogy vállalkozását működtesse. Másik dolog, h általában van ott kiszállás is, ami egyrészt költség, másrészt szétdarabolja a munkavállaló idejét. (aznap aligha lesz teljesítményed egyéb munkáidban) Ezt bizony ki kell fizetni a megrendelőnek.
Trendi, hogy sipákolnak:
Hiszen ez könnyű és egyszerű munka, akkor miért olyan drága? Ott hibázik ez a megközelítés, hogy ha egyszerű és könnyű munka (el is lehet ám b@szni egyszerűen azt a frontot), akkor miért rendeli meg, miért nem végzi el maga?Egyszer egy néni felhívott, h menjek el, javítsam meg a csillárját, mert nem ég egy égő.
Az volt a baj, h az izzó alját nem érte el a foglalatban az érintkező. Kijjebb hajlítottam, és kész is volt. Hálával kérdezte a néni, h mivel tartozik? Erre kicsit megakadtam, majd így válaszoltam: Egy pohár hidegvízzel, nénike!
Ha nem egy nyugdíját osztogató szorozgató nénivel van dolgom, kettő darab ezrest kértem volna az időért a benzinért és a szaktudásért.Egyébként úgy gondolom, hogy nagyon is témába vágó hsz-ed. Nem kevés asztalos küszködik az árképzéssel.
Ha úgy lenne időm, ahogy nincs, soktíz oldalt tele tudnék itt írni árképzésről, marketingről. A szakmunkásképzőben jól megtanítják, h nem görcs az, hanem göcs, de egy büdös szó sem esik arról, hogy mivel tud a kész asztalos egy vállalkozást fellendíteni, vagy tönkretenni.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
"Winner mihez kell neked borda nélküli tipli?"
Nem tudja Ő sem, megrendelnék tőle, és törődik, hogy tudjon szállítani, ha azt kérnek.
A vídiás forstnert érdemesebb megvennem, ha csak tiszta bükköt likasztgatnék vele, vagy elég gyorsacélból egy jobb?
-
mdk01
addikt
A vídiással nem is lehet szabad kézzel lyukat fúrni, mert elmászik a vídiahegyek miatt és tönkre teszi az ajtót. A másik meg hogy azért egy 35-ös fúrót nem egyszerű beletolni egy puhafába sem, mert nagy erő kell hozzá plusz a mélységet sem lehet olyan finoman szabálozni mint egy álványos fúrón.
-
Madmax81
aktív tag
Ha jól tudom ez egy jó minőségű fúróért teljesen jó ár vettem már 2 vidia lapost 3 ezerért de 4 vidia lapost 7ezerért is .
Ha jót akarsz akkor vidia lapkásat veszel de ha csak fára használod a szerszám acél is megfelel kb 1000-2000 között már találsz .
Ha nem Interneten kéred, akkor is ilyen drágák?
Én kb 3 havonta elmegyek az "Anest be és vásárló napot tartok " akkor mindent megveszek ami esetleg kell vagy csak csorgatom a nyálamat egy darabig1956-2010 07.22 Varga László
-
thyeby
őstag
Még sosem volt dolgom vídiással, de a testvérem egyszer már majdnem látott olyat.
Hát azon nincs vezetőcsúcs? Vagy van, és mégis elmászik?
"A másik meg hogy azért egy 35-ös fúrót nem egyszerű beletolni egy puhafába sem, mert nagy erő kell hozzá"
A kezdet kezdetén komplett konyhaszekrényekbe kézzel gyilkoltam bele a 35-öst. No, nem azért, mert nem tudtam az állványról, hanem mert azok igen szűk esztendők voltak, és egy asztali fúróért elkérték a kispolszkim árát. Szószerint ráültem a nagyfúrómra, és mire egy ajtó elkészült, remegett a kezem mindig. Ma is megvan az a fúróklt-m még. A 35-ös szép sötétkék élű lett, a többi érintetlen. Emlékszem, 16 ezer Ft volt a fizetésem, és négyezerbe került a készlet. Ráadásul rém gagyi. Olyan, amilyet most 800 Ft-ért tesznek ki egy raklappal a tecsóban.
Hát, gyerekek, jól lement a szerszámok ára! Most egy havi fizetésből profi gépet lehet venni. Régen egy orosz fúrógép volt egy havi fizetés tízes tokmánnyal, kajla, használhatatlan és szabványon kívüli tokmánykulccsal. Igaz, fém hajtóműházzal - aminek legszembetűnőbb tulajdonsága az volt, hogy ot nem szabadott megfogni munka közben, mert megrázott az áram úgy.
Van egy Flex kétsebességes fúróm. 1983-ban 20 ezer forint volt az ára, amikor raktárosként 2600-at kerestem. Ma is kifogástalanul működik, pedig majd 30 éven át hajtva volt, mint az igásló. Hát akkoriban egy olyat venni kb annyit jelentett, mint ha most adni kellene érte úgy 900 ezer gyengélkedő forintot. (az akkori, és a mostani átlagfizetés arányában)
Most ennyiből hozzá lehet jutni egy 400-as Felder kombinált gyaluhoz.És tudjátok mit? Elgondolkodtató, hogy egy osztrák pacák havi fizetéséből hány ilyen gyalugép telik ki?
Szóval olcsó lett a szerszám, mégis qrvadrága.Több fa van, mint asztalos!
-
Goose-T
veterán
Sziasztok! Most ősszel tervezem a konyhabútorom megépíttetését.Örülnék, ha véleményeznétek a terveimet, és esetleg árajánlatokkal is bombáznátok. A bútor terve itt tekinthető meg. Köszi előre is mindenkinek!
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz Goose-T #2896 üzenetére
Üdv!
Így hirtelen számításaim szerint, ha nincs különösebb extra kívánságod akkor olyan 300-350 körül ki tudom hozni. Mondjuk ebbe nincs benne a sorkokba építhető vasalat. Mivel annak az ára 15ezertől a csillagos égig megy. Elkészítési idő nálam kb. 2-3 hét, a megrendeléstől számítva.
Csáó!
Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P
-
Goose-T
veterán
válasz L.Szilárd #2897 üzenetére
Akkor máris egy gyors kérdés: ha bútorlap helyett igazi fából szeretném (a munkalapot leszámítva), az mennyivel dobja meg az árát?
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz Goose-T #2898 üzenetére
Üdv!
Azt így hirtelen nem tudom megmondani. Mert a faanyagtól is függ, megy hogy milyen mintát szeretnél rá. Plussz ott még rá jön a felület kezelés. Ha egyedi frontot szeretnél. Van ennek egy olcsóbb megoldása is, ha előre gyártott tömörfa frontot rakunk fel., ami olcsobb, de viszont, szab bizonyos korlátokat. Igazából pontos árat, akkor tudok mondani, ha minden ilyen információt tudok. Plusz tudom, hogy hány fiók, ajtó, egyéb van a szekrényen, és a felhasznált vasalatok is sokat nyomhatnak az áron.Én olcsóbbat számoltam, természetesen ezek is megbízhatk. Amúgy álltalában csak a látszó felületet gyártják tömörfából. Pontos árajánlathoz szükséges lenne minimum egy telefonos egyeztetés. Mivel én nem pesti vagyok.
Csáó!
-
mdk01
addikt
válasz Goose-T #2896 üzenetére
Én is nagyjából azt tudom mondani mint az előttem szóló.
Egy ilyen konyhabútor 300k-tól 1-2millióig mehet el árba.
A tömörfát én azért nem erőltetném a dobozok elkészítéséhez mert idővel megunod a konyhát és kell egy kis változás(gépek is időmúlttá válnak stb.) Mondjuk ez legyen 10év. Ennyi idő alatt megy tönkre kb a forgácslap alapú bútorlap. Eljön a csere ideje és az ember szívesebben válik meg egy már tönkrement bútorlapból készült konyhától mint egy olyantól amiért 10 évvel korábban egy vagyont fizetett ki, de még viszonylag jó állapotban van. Inkább tízévente 500k mint 20évente 1-1,5milla.
A frontokért lehet kicsit többet adni és érdemes tömörfa vagy fúrnéros megoldásban gondolkodni mert akkor elég sok lehetőség nyílik meg az ember előtt mind színben mind stílusban. Ez megér egy kis plusz pénzt.
Van néhány olyan vasalat amin megint csak nem érdemes spórolni mert a konyhai vasalatokat tesszük leginkább ki az igénybevételnek egy otthonba.(persze ha nem minden nap pizzát rendel az ember vagy étterembe jár)Röviden ennyi...
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest