Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1101) #72042496 válasza mdk01 (#1098) üzenetére


#72042496
törölt tag

A meglátásaid bogarat ültettek a fülembe, így bár szinte véglegesnek szánt terveket linkeltem be korábban, egész jelentősen alakítottam rajtuk.

Közben a Bioshock-ot is végignyomtam, így mihelyst lemodelleztem, linkelem is a fejleményeket. :B :R

(#1102) jasszer


jasszer
senior tag

Sziasztok,

Le kellene fűrészelnem egy kisasztal lábaiból 10-10 centit, az a kérdésem hogy mivel a gyári fóliát megsértem rajta lehet-e vmit tenni a lábakra, hogy ne sértsen fel semmit és hogy esztétikusabb legyen? Sajnos méreteket nem tudok, vmi "univerzális" ötlet kellene és az hogy ezt hol lehet beszerezni. (OBI? asztalos? IKEA?)

Apokalipszis? Ezeknek?!

(#1103) mdk01 válasza #72042496 (#1101) üzenetére


mdk01
addikt

Kiváncsian várom!

Jasszer:
Nem egészen értem mit is szeretnél,de talán egy műanyag beütős talpat az asztal lábainak a végébe?

Üdv.

(#1104) jasszer válasza mdk01 (#1103) üzenetére


jasszer
senior tag

Az sem rossz ötlet, de az nem takarja a vágás nyomát sztem. Kivéve ha van vmi pereme. A gond az hogy én sem tudom mit akarok - nem tudom milyen megoldások vannak erre. A láb földdel érintkező része gyárilag fóliázott, de ha vágok belőle 10 centit, akkor kivillan a "fa", ezt szeretném letakarni vmivel. (+ attól félek hogy a fűrészelés felsérti a láb oldalán is a fóliát) Bocs hogy ilyen körülményes vagyok, de ezzel nem szeretnék asztaloshoz rohangálni. :B

Apokalipszis? Ezeknek?!

(#1105) mdk01 válasza jasszer (#1104) üzenetére


mdk01
addikt

Oké, így érthető.
Hát olyan megoldások vannak, hogy a láb végébe beütsz egy műanyag talpat ami a célnak megfelel és filléres történet. Ebből millió+1 fajta varriácó van.
Visszont annak az esélye, hogy te találsz egy pont akkora belméretű műanyag izét, amit rátudsz húzni az asztallábadra, nem túl nagy.
Egyébként ha levágsz a lábból és egy darab csiszolópapírral "elveszed" a vágott él élét senki nem fogja látni hogy a földtől 5mm-re kilátszik a fa. Sztem a te szépségérzetedet is kb. 1napig fogja bántani. Bár nem tudom pontosan milyen asztalról van szó.

üdv.

(#1106) jasszer válasza mdk01 (#1105) üzenetére


jasszer
senior tag

Értem, akkor marad a talp + csiszolópapír. Az előbbit hol lehet beszerezni? OBI/Praktiker?

Apokalipszis? Ezeknek?!

(#1107) #72042496 válasza mdk01 (#1103) üzenetére


#72042496
törölt tag

Elkészült, íme az íróasztal rev. 2. :)

Changelog:

- Az üveges részt kivettem. Rájöttem, hogy nem akarom mutogatni a számítógépet, megaztán ha lecserélem egy kisebb házra a mostanit, akkor mit teszek a helyére? Bután nézne ki. Jó lesz az az alumíniumkeret nyír lappal.
Az ajtó mögé, a felső szekcióba szeretnék egy fiókot, ahol ezt-azt tárolnék, leginkább a nyomtatóhoz való A4-es lapokat.
- A fehér színű fiókok nyír színűvé változtak (mások is lebeszéltek a fehérről), ám ezeket már alukerettel képzelem el, biztos dögösen mutatnának. :B
- Az alukeretek 28 mm-esre változtak.
- Alulra betettem egy merevítő lécet.
- Az alját "beugrósra" alakítottam.

A többire is írok, hülyén néz így ki, de az egyszerűség kedvéért számozok.

1.) Írtad, hogy alukeretbe nem lehet csak üveget tenni, mert kell mögé bútorlap is. Ez ugye nem komoly? :) Csak mert nem egy bútoráruházban láttam alukeretes ajtókat... jómagam is szeretnék csináltatni kettőt, az egyik ikeás szekrényemhez. (Az üzletben nincs hozzá olyan, amilyen kellene.)

2.) Ezek az alumínium keretek szálcsiszoltak, vagy teljesen egyszínűek? Jobb lenne a szálcsiszolt, mert ami csak úgy le van fújva (eloxálva), az műanyag hatású, s nem szép.
A fiókok belseje lehet fehérből, a többi bútoromnál is úgy van megoldva. Ez az oldalt levőre is igaz, a vastagabb elem csak nehezít, drágít, s helyet vesz el. Ennek a belseje viszont nem fiók szerű lenne, inkább egy kihúzható polcnak szánom a dolgot.

3.) Nekem a három darab fiók tűnik megfelelőnek, mert jó szokásom, hogy telerakom őket jegyzetekkel, így kell a magaság. Annyira magasak így sem lesznek, a képen 20 centi jut egy fiókra.

4.) Ez nem látszik a rajzon, de a legbelső oldallap nem ér végig, hanem 10 centivel rövidebb, mint a többi. A falhoz lesz tolva az asztal, s ezen a nyíláson át jutna ki a gépből áradó meleg levegő. Az elején is jó lenne egy nyílás, ahol pedig a hideg levegőt szívja be a masina.

Továbbra is kérdéses, hogy ezzel az alsó résszel nézne-e ki jobban, vagy a "simával", amilyet korábban linkeltem. Nem tudok dönteni. :(

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de úgy érzem, sokmindent kifelejtettem, tehát valószínű lesznek még kérdéseim, kiegészítéseim.

(#1108) mdk01 válasza jasszer (#1106) üzenetére


mdk01
addikt

Sok helyen lehet kapni pl. ott is amit írtál és egyéb asztalosipari szerelvényekel foglalkozó boltokba is.

(#1109) mdk01 válasza #72042496 (#1107) üzenetére


mdk01
addikt

Alu keretnek lehet kicsit szélesebbet csinálnék, de ez izlés kérdése.
A merevítő léc ott nem jó mert vagy lerúgod neki mindig az élét vagy már a szállításnál szétesik.
Én azt úgy gondoltam hogy kb. térdmagasságba, az íróasztal hátuljához, élére állítva lenne egy 200-250mm széles 18-36mm vastag a beülős rész szélességébe egy bútorlap berakva.

1.Nem írtam olyat hogy kell mögé a bútorlap azt raksz bele ami jól esik a lényeg hogy olyan vastag legyen az a vmi mint az alukeretes ajtóban lévő nút(vágat).
Félre értelmezted a fent írottakat.
Egy fiók általában áll egy fiókelőből, ami jelen esetben alukeretes, és áll egy fióktestből(doboz) aminek van 5 alkatrésze. Van egy egy eleje, egy hátulja, két oldala, és egy feneke.
Ha te a fiókelőbe tehát az alukeretes ajtóba savmart üveget raksz akkor azon valamennyire átlátsz mert a savmart üveg átereszteni a fényt csak homályosabban fogod látni. Mivel átereszti a fényt ezért látni fogod a fiók test(doboz) elejét ami ugye fehér.Viszont ilyen esetbe (bár még nagyon nem figyeltem meg) még szerintem arra is kell figyelni hogy a fióktest magasságának legalább olyan magasnak kell lennie, mint az alukeretes fiókelőben lévő savmart üveg látszó magassága, mert különben a savmart üvegen keresztül látnánk egy(kettő) fekete csíkot, vagy a fiók test alatt, vagy felette,vagy mindkét helyen attól függően hogyan van elhelyezve a fióktest.
Remélem érthető, de ennél jobban nem tudom leírni.
2. Nem tudom hogy van e szácsiszolt, de biztos van olyan cég aki forgalmaz ilyet horror áron 2hónapos gyártási határidővel. Én nem érzem úgy hogy műanyag hatású lenne egy alukeret legfeljebb ránézésre, de ha már vki megfogja akkor már lehet érezni, hogy az nem műanyag. Eloxálást nagyon nagy kádakba végzik elektromos árammal ami azt eredményezi, hogy a kádban lévő kénsav megmarja az alumínium felületét és az elektromos áram pedig átrendezi az alumíniumban lévő elektronokat úgy hogy végül egy olyan felületet kapunk mint amit már sokan ismerünk.Szóval nem fújják.:)
Ez az oldalt lévő fiók nekem annyira nem tiszta de te biztos tudod mit szeretnél.
3.A három darab fiókkal én még mindig harcolnék egy kicsit de nem azért mert rosszat akarok.
Mély fiók=sok raktér=sok "kacat"=nagy súly=lenyeklő fiók
Lenyeklő fiók ellenszere egy erős vasalat ami nem a legolcsóbb megoldás.
Sokan esnek ebbe a hibába.
Én még ezeken túl nem is tartom szépnek a magas fiókelőt, csak komódoknál, mert ha nekem eszembe jut a komód szó akkor, rögtön a széles fiókelő villan be elöttem, de ez érthető is. Viszont ha neked tetszik a széles fiókelő attól függetenül a fióktest lehet alacsonyabb hogy ne lehessen nagyon megpakolni ,bár alukeretes a fiókelőnél sztem meg van szabva ,hogy kb. mekkorának kell lennie a fióktest magassága, mivel csak a kerethez lehet rögzíteni a fióktestet.
4.Szellőzés az jó dolog és a szekrény fenékbe lehetne még lyukat fúrni elől a hideg levegő végett.
5.Mind1 melyik varriációt választod, de minnél magasabb lábazat rész annál inkább nem kell mélyre hajolnod a cuccokért hogy kivedd a fiókból.:)

(#1110) jasszer válasza mdk01 (#1108) üzenetére


jasszer
senior tag

Köszi!

Apokalipszis? Ezeknek?!

(#1111) #72042496 válasza mdk01 (#1109) üzenetére


#72042496
törölt tag

Akkor félreértettem az #1098 elejét. :)

Készítettem két új képet:
- kihúzott belső fiókkal
- egy módosított terv

Az első csak azért készült, hogy lásd, hogyan gondoltam a belső fiókot. Viszont ezt mégsem kellene rátenni, mert nagyon megbonyolítaná, s megdrágítaná a szerkezetet. Ráadásul nem lenne igazán használható, az első fiókok mélységét is fel kellene áldozni.
Így a második rajzról le is vettem, s a merevítő lécet is áttettem máshová. Az alukeretekről viszont azt gondolom, éppen a vékonyabb mutatna jobban. A képen 15 mm vastagságú látszik, nem tudom, erről mit gondolsz, ill. ilyen egyáltalán létezik-e.
A keret anyagával kapcsolatban akkor megnyugodtam, csak láttam egyet az IKEA-ban, ami elég bénán nézett ki, s ez megijesztett. A többi alukeret viszont rendben volt, azok mutatósak.

Fiókból maradjon a három, készüljön inkább erősebb vasalattal. Több fiókkal már nem tetszene annyira, megaztán vannak olyan dolgaim, amik a magasságuk miatt nem férnének be.

Még a végén tényleg véglegesül a koncepció. :B :R

[ Szerkesztve ]

(#1112) mdk01 válasza #72042496 (#1111) üzenetére


mdk01
addikt

A hátsó fiókszerkezetet is meg lehet oldani de ha már levetted a második rajzról és erősebb vasalatot szeretnél akkor a BLUM tandem 600mm-es teljes kihúzású vasalatát kellene használnod mert akkor az asztalod teljes mélységét kihasználnád.kb.8000,-/db áron van de megéri ha ilyenekbe gondolkodsz.Nem éri meg spórolni.
Alukeretből biztos van olyan ahol keskenyebb rész látszik de a hátuljának muszály szélesnek lenni mert nem tudnád a pántot hova rakni az ajtós résznél.
[link]
Az Alu-style oldalán nézz körbe ők a legnagyobbak és általába ezt árulják mindenhol mint viszonteladók.
Sok féle van.

Üdv.

(#1113) #72042496 válasza mdk01 (#1112) üzenetére


#72042496
törölt tag

Jobb lesz ez anélkül a fiók nélkül, nem tudnám igazán használni. Megaztán az asztal hátulját "elfüggönyözöm", hogy ne látszódjanak a kábelek. Sterilebb lesz az összhatás, viszont ez is levesz jópár centit az oldalsó fiók számára felhasználható mélységből.

Rákerestem, ez a vasalat elég brutálisnak látszik, de az ára sem semmi. Remélem (és gondolom) ezt is párban adják, mert úgy még belefér, de ha egy fiókhoz kettő is kell ebből, akkor felejtős. :)

Ez jó hír, hogy az Alu-Style-tól lehet rendelni, mert már korábban is nézegettem a honlapjukat, s úgy láttam, hogy vagy a SAS1, vagy a SAS2 lenne a megfelelő. Inkább az 1-es tetszene, s bár éppen van szálcsiszolt változatban is, a natúr talán mégis jobban illene a bútorba. Az egyik, már meglévő szekrényemre is szeretnék két ajtót, ugyanilyen alu kerettel, de üvegezve.

Még a fogantyúkkal kapcsolatban vagyok tanácstalan, hogy milyeneket lehet választani...

Ahogy látom, nagyjából véglegesült is a terv. Pestre amúgy dolgozol? Mert ha sikerül megbeszélni az árat, s elvállalod (kedvező határidővel), akkor én megrendelném ezt a munkát! :R

[ Szerkesztve ]

(#1114) mdk01 válasza #72042496 (#1113) üzenetére


mdk01
addikt

Ma megkérdeztem a cégnél a boltba hogy a 600-as vasalat mennyibe kerül (a múltkor csak tippeltem) és azt tudtam meg hogy 550mm felett van egy kategória ugrás(amit érdemes betratani), mert azok már nagyon hosszúak és meg vannak erősítve, így 50kg-ot bírnak. Az ára ezeknek az úgynevezett plusszos vasalatoknak 15.000,-˛pár-tól indulnak felfele.Na ne kapj szívrohamot az ár amit a korábbi hsz.-ben említettem helytálló, mert lehet kapni normál változatban is de ezek "csak" 35kg-ot bírnak párban. Ez soknak tűnik így elsőre de gondolj bele mikor egy akkora fiók amit te is szeretnél tele van pakolva és a 600mm-es vasalat teljesen kijön a szekrényből, hát oda kell a masszivitás.Ezért érdemes ilyen hossz felett a plusszos vasalatot választani.
Az alu-style-tól közvetlen én úgy tudom nem lehet rendelni, legalábbis a fehérvári telephelyen nem, mert itt gyártják a cuccokat.
Pesten van a központ ott nem tudom mi a helyzet mert mi a fehérváriakkal vagyunk szerződésbe ugyanis bútorokat gyártunk nekik, így a jó kapcsolatra való tekintettel nekünk adnak el közvetlen is, így én is betudok szerezni bármit,még egyedit is.:)
Dolgoztam én Szeged mellé is mert egy visszatérő kuncsaftom anyukája ott lakik és kellett neki egy konyha.:)Minden lehetséges csak szervezés és pénz kérdése.
Ha kitaláltad mit is szeretnél szólj és megbeszéljük de azt már priviben hogy ne offoljuk szét a topikot...sztem.

üdv.

(#1115) #72042496 válasza mdk01 (#1114) üzenetére


#72042496
törölt tag

Azt a rendelést úgy gondoltam, hogy Te / Ti tudtok onnét rendelni. :)

Rendben, köszönöm, hétvégén nem leszek, de azalatt igyekszem véglegesre gondolni a tervet, s hét elején írok majd! :R

(#1116) Madmax81


Madmax81
aktív tag

Sziasztok

Végre megtaláltam ezt az oldalt is Üdv Mindenkinek

Én is Asztalos vagyok szeretném megmutatni néhány munkámat ha kiváncsi rá valaki

Asztal
1
2
Konyha
1
2
3
4
5
6
Szekrény
1
2

Üdv Laci

1956-2010 07.22 Varga László

(#1117) thyeby válasza mdk01 (#1098) üzenetére


thyeby
őstag

Írnál nekem picit bővebben erről a sketchup-ról? A Google SketchUp-ről van szó? A NET-en találtam egy letölthető próbaverziót. Igaz, megnézhetném Nélküled is, h mitől próba, de hátha Te tudod. 30 napos? Nem nyomtat? Vagy megvetted? Ha igen, mennyiért? Az az érzésem, h piszok gyorsan lehet vele szép skicceket készíteni, ezért érdekelne. Görbe vonalakat is kezel? Van magyarítása?

Előre is köszi a választ.

Több fa van, mint asztalos!

(#1118) mdk01 válasza thyeby (#1117) üzenetére


mdk01
addikt

Igen google SU-ról van szó.
Szerintem olvasgass a saját a honlapján és mindenre megfogod kapni a választ, még pontosabban mint tőlem.
Nem rég vetettem bele magam én is és attól független hogy én AutoCAD-del rajzolok szinte mindent nagyon tetszik mert gyorsan lehet vele 3D-s testeket is rajzolni.
[link]

Még nem vettem meg, de megfogom mert nem drága olyan 80k körül van árfolyamtól függően.
Sokkal nem tud kevesebbet a próba.

Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#1119) thyeby válasza mdk01 (#1118) üzenetére


thyeby
őstag

Igen nagyon köszönöm! Piszokgyors! Nem éri meg kézzel skiccelni semmit, ha az embernek ilyenje van...

Több fa van, mint asztalos!

(#1120) runner 125 válasza Madmax81 (#1116) üzenetére


runner 125
nagyúr

Szépek,bár a konyhánál a sarkot én kihasználtam volna. :B ;)

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#1121) Madmax81 válasza runner 125 (#1120) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Ezt hogy érted??

1956-2010 07.22 Varga László

(#1122) thyeby válasza Madmax81 (#1121) üzenetére


thyeby
őstag

Ahova a törlőkendőket akasztottad, oda szekrényajtó került volna kisebb módosításokkal.
Ma egy négyzetméter lakás nagyon olcsó, ha csak negyedmillió körül jár. A tűzhely és a mosogatógép között van egy negyedmillió értékű lakatlan lakásod. (Arról nem is beszélve, hogy ha mégsem lakatlan, mert hangyák, netán csótányok használják jogcím nélkül, akkor igen nehéz őket így kilakoltatni onnan.)
Egyébként gazdáját dícséri. Ez natúr fenyő? Mivel kezelted?

Több fa van, mint asztalos!

(#1123) Madmax81 válasza thyeby (#1122) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Ezt a konyhát nem én terveztem már belefáradtam a magyarázkodásba hogy ez igy nem jó kivitelezhetetlen stb megtanultam hogy mindig a vevőnek van igaza .
Sokszor kitalálnak valamit ami " elsőre tudom hogy nem lesz jó de ráhagyom " miután elkészült jönnek hogy ezt mégsem igy kellene " én megmondtam "

A legjobb történet az volt mikor egy beépitett szekrényt csináltam 1,8m magas 2,7m széles a tulaj azt mondta hogy legyen 2 db görgős ajtaja a szekrénynek mire én az nem jó ötlet túl nehéz lesz húzogatni az rettentő nagy súly még fenyőből is Erre a megrendelő MAGA ehhez nem ért ( hülye ) majd én megmondom mi a jó .
Kis idő elteltével ( barátnője vagy 10 leszakadt műkörme után rádöbbent )

Egyébként Tölgy fa Mármint a szekrény ha jól megnézed akkor láthatod hoyg egy kicsit foltos lett a festés .
Én általában nem festek és felület kezelek, ha jól tudom akkor csak sima lazúr került rá .

1956-2010 07.22 Varga László

(#1124) Winner_hun válasza Madmax81 (#1123) üzenetére


Winner_hun
félisten

Alsó vagy felső görgős?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1125) Madmax81 válasza Winner_hun (#1124) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Alsó görgős lett választva ( Ezt akarták )

Esetleg tudna valaki ajánlani valamilyen görgős megoldást toló ajtókhoz ?

1956-2010 07.22 Varga László

(#1126) Madmax81


Madmax81
aktív tag

Egy ajtó félkész állapotban

Ajtó
Ajtó

1956-2010 07.22 Varga László

(#1127) Winner_hun válasza Madmax81 (#1126) üzenetére


Winner_hun
félisten

A csomókat (lehet kövezni, nem göcsölök:D) nem szoktad dugózni? (vagy hogy hívják)
Ezen nincs olyan sok és sokkal jobban mutatna szerintem.
A függesztésre majd este írok.

[ Szerkesztve ]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1128) Madmax81 válasza Winner_hun (#1127) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Hali

A csomókat nem szoktam dugózni( mert megbontja a szálirányt és nagyon elüt az anyagtól ), nekem igy természetes hogy vannak benne csomók , csinálhattam volna hossz toldott szél toldott anyagból is de nem igy kérték .
Ha lehet akkor valamilyen képet vagy link-et is tudnál küldeni

Te is asztalos vagy ?

[ Szerkesztve ]

1956-2010 07.22 Varga László

(#1129) lorcsi válasza Madmax81 (#1126) üzenetére


lorcsi
veterán

nagyon jó az az ív középen :)
milyen géppel lehet olyat kivágni ?

nekem apám asztalos, elég sűrűn kell segítenem neki. meg szereltünk is már jó sokat

[ Szerkesztve ]

(#1130) Madmax81 válasza lorcsi (#1129) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Hali

Tudod az asztalos szakma rejtelmei megpróbálom érthetően szóval kiszerkesztettem egy az egyben az egész ajtót utána az ivet egy farost lemezre és össze ragasztottam a hozzá való anyagot és rárajzolta majd kivágtam .
Az ajtó első körben egy sima ajtó nincs benne semmi utána kerül bele a belső iv
Mikor megrendelték akkor majdnem dobtam egy hátast mert az volt a kérés hogy ellipszis legyen , hát vagy 8-10 éve nem szerkesztettem ilyet :D

milyen géppel lehet olyat kivágni ? szalag fűrész aztán egy spec csiszoló és kész az iv

[ Szerkesztve ]

1956-2010 07.22 Varga László

(#1131) lorcsi válasza Madmax81 (#1130) üzenetére


lorcsi
veterán

jó megoldás :)
az íveket\sarkokat apám is állandóan szerkeszti, tele van a műhely papírsablonokkal :DDD

az ívekkel még olyat lehetne csinálni hogy ugyanekkorák maradnak és az egyik oldalt feltolni a másik oldalon meg le, kb. a közepéig tartana mind a két helyen és az asszimetrikusság miatt érdekes lenne

kár hogy az öreg nem állt rá az ilyenekre, tök szépek és nagyon látványosak

(#1132) Winner_hun válasza Madmax81 (#1128) üzenetére


Winner_hun
félisten

Ugyan abból az anyagból kell csinálni a dugót és nem üt el. Van, amikor jól mutat a csomó, de ezen szerintem nem szép. Ha sötét színre lesz pácolva akkor nem olyan vészes már a helyzet.
Teszek képet is, linket is;)
Igen, asztalos vagyok:)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1133) Madmax81 válasza lorcsi (#1131) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Hali

A belső iveket lehetett volna egymás felé is forditani és kiadtak volna egy kört , még az üvegel lehet sokat dobni rajta ha a középső részébe különbözőt raknak , pl tej fehéret középre felülre meg alulra mondjuk valamilyen ( orchidea ) más fajtát választanak
( ez már a magrendelő szive joga és a szin is kiváncsi vagyok milyen szint választanak )

1956-2010 07.22 Varga László

(#1134) Madmax81 válasza Winner_hun (#1132) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Hali

Hivatás szerűen űzöd vagy csak tanultad a szakmát ?

1956-2010 07.22 Varga László

(#1135) lorcsi válasza Madmax81 (#1133) üzenetére


lorcsi
veterán

na igen a jól megválasztott üveg nagyon sokat tud dobni :)
mennyiért vállalsz egy ilyen ajtót? (jöhet pm. is)

Winner kolléga most végzett asztalos tanulóként, ahogy elnézem foylatni fogja :)

(#1136) Madmax81


Madmax81
aktív tag

Ennek a mostani ára festés és üveg nélkül 120k lehet soknak tünik de 231cm magas és 140cm széles

1956-2010 07.22 Varga László

(#1137) Winner_hun válasza Madmax81 (#1134) üzenetére


Winner_hun
félisten

5-6 éves korom óta érdekel, mást nem is akarok csinálni:)

(Vizsgamunkám - rex asztal)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1138) Madmax81 válasza Winner_hun (#1137) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Nagyon jó kis asztal :R

De a többi sem rossz a szék kifejezetten tetszik , szeretem a problémás dolgokat és a kihivásokat

1956-2010 07.22 Varga László

(#1139) Winner_hun válasza Madmax81 (#1125) üzenetére


Winner_hun
félisten

Függesztetthez mi ezeket használjuk
Ezt kb 1 hónapja tettük be, az ajtók egy ujjal simán odébbgördíthetőek:)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1140) Madmax81 válasza Winner_hun (#1139) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Nagyon jó én is ismerem csak az a baj hogy az ajtó vékony 2cm és már kész van egy ideje

Mennyit vesz el a szabad magasságból ez a görgő+ sin Kb 7-8 cm

1956-2010 07.22 Varga László

(#1141) Winner_hun válasza Madmax81 (#1140) üzenetére


Winner_hun
félisten

19-es MDF-re szereltük rá, nem gond a 2 cm.
Nem tudom hogy mennyit vesz el de mit számít?:)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1142) Madmax81 válasza Winner_hun (#1141) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Az a gáz hogy ez egy átjáró ajtó , a tok magassága190cm a tulaj meg 184 ezért kérdeztem menny a sin magassága + még rá is kellene takarni az ajtóra hogy ne látszódjon a felfüggesztés

1956-2010 07.22 Varga László

(#1143) Winner_hun válasza Madmax81 (#1142) üzenetére


Winner_hun
félisten

Beépített szekrényt írtál, vagy mikor kanyarodtunk el másfelé?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1144) Madmax81 válasza Winner_hun (#1143) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Elnézést a szekrény már kész van de nehezen működik de nincs gáz ( igazából ezt ott nem tudom alkalmazni mert a szekrény ajtó betétes keretben van azt már nem tudom megbontani )

A másik dolog egy térelválasztó lenne elfelejtettem mondani elnézést :R :R

1956-2010 07.22 Varga László

(#1145) Winner_hun válasza Madmax81 (#1144) üzenetére


Winner_hun
félisten

:)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1146) thyeby


thyeby
őstag

Segítstek ki: Mennyit kell kérni a gyalulásért?
Nem nagyon akartam félbeszakítani a munkámat egy kért gyalulás miatt, ezért mondtam egy magas árat. Megrendelték. Aztán megismétlődött a dolog. Még magasabb árat mondtam. Megint megrendelték.
Van gyalugépem, de nem bérgyalulásra rendezkedtem be, és nem tudom, hogyan korrekt azt számolni. Folyóméterbe? Négyzetméterbe? Forgács mennyiségbe? Fafajtánkénti tarifában?

Több fa van, mint asztalos!

(#1147) Madmax81 válasza thyeby (#1146) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Hali

Folyóméterbe+Fafajtánkénti tarifában+ milyen minőségű az anyag ( pl poros piszkos ez gyorsan kiveszi a kés élét )

Mi az a magas ár ?

1956-2010 07.22 Varga László

(#1148) thyeby válasza Madmax81 (#1147) üzenetére


thyeby
őstag

Most jól kisegítettél, hallod! Foggalmam sincs továbbra se, hogy mennyit korrekt kérni.
Piszkos anyagot be se dugok a gyaluba. Azt vigye máshoz.
Tíz szál négyméteres 150-es colos boroviért kértem 12 E Ft-ot csak a gyalulásért.
Te ezt nekem pl. mennyiért vállalnád?

Több fa van, mint asztalos!

(#1149) thyeby


thyeby
őstag

Más: Tud nekem valaki linket, vagy leírást a Shelakk technológiáról? Milyen arányban kell keverni, és hogyan kell feldörzsikélni? Gyönyörű felületet ad, de még sosem láttam, hogyan csinálják. Szeretném megtanulni, van is a műhelyben vagy öt kilónyi shelakk, de nem tudtam rájönni, hogyan kell azzal varázsolni...
Kikevertet nem akarok venni. Egyrészt drága, másrészt érdekel a hagyománya, harmadrészt van shelakkom rengeteg. (örököltem)

Több fa van, mint asztalos!

(#1150) lorcsi válasza thyeby (#1148) üzenetére


lorcsi
veterán

legközelebb mondj 15-öt vagy 18-at, ha meg nem tetszik nekik lehet alkudozni kicsit :)

mennyi idő alatt gyalultad meg ?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.