Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1351) mdk01 válasza L.Szilárd (#1349) üzenetére


mdk01
addikt

Hali!
Van nálunk egy pár fatelep és mindenhol ilyen körül mozognak az árak.
Jafholz jó hely hozzám a dunaharaszti van közel.

Thyeby:
Mondjuk ez olyan tölgy hogy 40cm széles és csak szélezni kell.Ritka fajta olyan 20% hulladékkal lehet max. számolni és 1 évbe 2x lehet ilyet venni,csak drága.

Üdv.

(#1352) pajaci


pajaci
csendes tag

Güde, vagy Einhell?

Kihúzhatós gérvágót szeretnék venni, de nemtudok dönteni.

Güde GRK 250/300
Güde GRK 210/300
Einhell KGS 350

A güde olcsóbb 25%-al, de nem ez volna a mérvedó. Vettem anno egy Metabo KS 210-est (hogy tört volna el a lábam amikor elmentem érte).
Egyszer már kicserélték garanciában, mert gyárilag elvolt görbülve a billenő fej tengelye, és ívet vágott egyenes helyett.
Az új már egyenes vág, de minden vágásnál más szögben. 100 mm széles deszkánál akár 1mm is lehet az eltérés valamelyik irányban a derékszögtől, úgyhogy siralmas.
Természetesen lefogatom a munkadarabot rendesen, azonban mivel műanyag az egész csoklórendszer, hajladozik az egész ide-oda.

Gyakorlati tapasztalat valakinek?
Ja! Csak derékszög vágáshoz akarom használni.

Előre is köszi!

(#1353) thyeby válasza pajaci (#1352) üzenetére


thyeby
őstag

Güde!
Nekem van Metabo is, Makita is, Güde is. (Einhell-ben már többször csalódtam.)
A Güde mindet veri, ráadásul tizedáron. Kb. 35 E ft álvánnyal, állvány nélkül kb 25 e. Sacc per kábé harmonc centit tud vágni - korrektül. (eddig)
Eddig semmi Güdére panaszom nem volt, pedig nagyon megdolgoztatom őket.
Ha érdekel a gérvágóparkom bővebb leinformálása, este 10 körül visszaülök a számítógéphezgéphez.

Több fa van, mint asztalos!

(#1354) kalman7


kalman7
csendes tag

Eléggé szórnak az anyagárak, amiket írtok, de mindig kéne írni, hogy nettó/bruttó, szélezett, szélezetlen, extra minőség stb. Az a 40 centis tölgy nem mindennapi. Csinálsz belőle valami egybefüggő felületet vagy felfűrészeled? Egyszer vett egy barátom egy szélezetlen bükk pallót. Nem tudom milyen tarifát számoltak neki, de kijött a szaki, megmérte a palló legkeskenyebb helyén a szélességét, aztán a hosszából levonta a berepedéseket és úgy szorozta össze. Ebből már nem nagyon lesz hulladék - mármint a kifizetett részből.

Mi a helyzet ha táblásító műhelyből vagy gyárból vesszük a fatáblát? Szerintem a táblásítás nagyon jól gyárosítható, megfelelő gépekkel sokkal hatékonyabb mint egy klasszikus asztalos műhelyben.

(#1355) pajaci válasza thyeby (#1353) üzenetére


pajaci
csendes tag

Leginkább arra lennék kiváncsi, hogy képes e a güde pontosan gérbe vágni egymás után többször, ugyanazzal a beállítással, vagy olyan mint a metabo, hogy egyszer erre, egyszer arra csal egy kicsit.

(#1356) L.Szilárd válasza kalman7 (#1354) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Kalman7: Régen jártál erre fele. Azt nem tudom másoknál, hogy van de nálam az anyag ár, az bruttó, szélezettlen, és I. II. osztályu.
Táblásítva a JAFHolcz-nál, a hossztoldott 16.525 Ft a hossztoldás nélküli 21.225 Ft-tól indul, és ezek nettó árak. Erről van katalogusom, hogy máshol mennyi azt nem tudom.

De én személy szerint már lemondtam a tölgyről, találtam másik fafajt, ami olcsóbb is, és végeredményben úgyan az a hatás érhető el mint a tölgynél. Nekem még majdnem jobban is tetszik mint a tölgy. Ez pedig az akác. Annak nettó 115.000 Ft/m3 az ára. Menmunkálasa úgyan olyan mint a tölgynek, nem szakad jobban, de sokkal kevésbé kell rá vigyázni munka közben, mint a tölgyre. Pácolva meg megtévesztésig tölgy hatása van. Ez tapasztalat! A képeken felrakott kertibútorra szinte mindenki azt mondja, hogy tölgy, pedig akác.

Csáó Szilárd!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1357) thyeby válasza kalman7 (#1354) üzenetére


thyeby
őstag

Így van, ahogyan mondod: Szórnak az anyagárak. Sok hozzáértő, és sok hozzá nem értő kereskedő szándékozik megélni belőle. Még mindig amondó vagyok, hogy ha valaki szerez tőkét, vegyen rönköt, bérben szabassa, saját maga szárítsa, osztályozza, tárolja. A kereskedő csak abból tud megélni, ha valakinek sürgős az anyag - abból viszont igen jól, mint mindenből, ami sürgős.

A negyven centis tölgy nem ritkaság. A tölgyet többöles méret alatt ritkán döntik. Ha mégis, akkor az vagy beteg, vagypedig az beteg, aki dönti. Az egyméter feletti szélesség a ritkaság - de az sem elérhetetlen.

"...megmérte a palló legkeskenyebb helyén a szélességét, aztán a hosszából levonta a berepedéseket és úgy szorozta össze..."

Így kell szakszerűen anyagot vásárolni. Fenti idézet magáért beszél.

Mégegyszer táblásítás:
Jómagam eredetileg épp azzal számoltam, hogy egy táblásító műhely négyzetméterenként 3 e Ft-ért dolgozik átlagosan. Ám ha valakinek a saját asztalosműhelyében szottyan kedve táblásítani ugyanennyiért, biztos, hogy lesz mit kennie a kenyérre. (napi hat négyzetmétert ha táblásít, ami amatőrnek se túl nagy kunszt, akkor az bruttó tizennyolc rugó. Van, akinek a dupláját sem éri el a havi nyugdíja, szociális segélye, tudomén milyen könyöradomány jövedelme.) Szóval napi közel húszból ha valaki a gépkopáson sipákol, akkor az nem pénzt akar keresni, hanem kifogást.

És a faárakról mégegyszer: Mindenkinek van egy beszerzési folyosólya, amihez többnyire ragaszkodik. Ez lehet jobb, rosszabb. Nemritkán a szaktársak is titkolják egymás elől a valódi árakat, mert azzal ugye erősbíti a konkurrenciát. Jómagam azt vettem észre, hogy a fa árak valójában nagyon hasonlítanak a krumpli árához: Ha sok fát döntenek, akkor olcsó a fa, ha ezelőtt 10-50 évvel sokat telepítettek, akkor olcsó a fa, ha fabetegségek gyötrik az erdész birtokát, drágul a fa, ha külföldről valaki nagy tételt hoz be, olcsóbb a fa,... és sorolhatnám reggelig. Nincs olyan, hogy a minőségi szélezetlen tölgy ára ennyi, ha olcsóbb akkor rosszabb, ha drágább, akkor jobb. Olyan fát venni, mint lovat: Aki szereti, az mindjobban ért hozzá, és egyre jobb lovai vannak, aki nem szereti, és nem ért hozzá, arra rásózzák a kivénült gebét, ami vágóhídra érett, és többet eszik, mint húz.

Több fa van, mint asztalos!

(#1358) L.Szilárd válasza pajaci (#1355) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Pacaj: Nekem Asist gérvágom van, az mondjuk igaz, hogy nem kihúzható, de már jó pár éve megvan és még mindig egyenesen vág. Pedig az rengeteget lett nyúzva dobálva, stb. A rajta lévő "keményfémlapkás" lapon már lassan egy szál lapka sincs, de még mindig szépen vág. Mondjuk jó ideje nem használom, mert van más jobb gépen, amin pontossan tudok derékszöget vágni. De én azt ajánlanám, ha van olyan fajtába ami neked megfelel. Az anno még 15.000 Ft vettem, hogy építkezésre legyen, egy gérvágó. Azóta is nyúzzom, meg mások is. :-) Más gérvágóval nincs tapasztalatom.

Csáó Szilárd!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1359) thyeby válasza L.Szilárd (#1356) üzenetére


thyeby
őstag

...és még egy érdekesség az akácról: Azt is lehet gőzölni, és akkor eltűnik a hol sárgás, hol zöldes színe, homogén szép anyaggá válik. Úgy gőzölik, (mivel a bükköt 3 napig, az akácot 7-10 napig kell izzasztani) hogy hátulra beteszik a kamrába, és minden második, harmadik bükk gőzölés után kész az akác is. Kiváló fafaj, európa még csak most kezdi felfedezni. Ráadásul az akácerdő hozama sokkal jobb a tölgyesnél. (Erre mifelénk Szabolcsban sok van belőle - sajog is a szívem, amikor látom, hogy húzza a stráf a gyönyörű akácot tüzifának :( )

Több fa van, mint asztalos!

(#1360) pajaci válasza L.Szilárd (#1358) üzenetére


pajaci
csendes tag

Csak az a baj, hogy assist gérvágót nemtalálok a neten.
(lehet hogy béna vagyok?)

(#1361) L.Szilárd válasza pajaci (#1360) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Az az igazság, hogy a neten nem tudom hol találhatsz a neten, Asist gérvágót. Mert én azt annak idején a Metroba vettem.

Csáó Szilárd!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1362) thyeby válasza pajaci (#1355) üzenetére


thyeby
őstag

No, kifejtem most kicsit bővebben:
Nekem GTK 250/300 van. Vissza kellene keresni, vagy mdk01, vagy Winner javaslatára mertem megvenni. Azt gondoltam, olcsó xar, csak pénzkidobás. Megbíztattak itt a fórumon, hogy kicsit se kotyog, és pontos. Megvettem hát, és valóban ez a legjobb gérvágóm.
Nos, a kérdésedre válaszolva: Nem tudom, mit értesz azalatt, hogy kicsit csal. Talán a Festool gépe 300 ezerért nem csal semmit.
Mindegyik gérvágó csal icipicit, de ez kijátszható. Nem mértem, de érzésem szerint úgy egytized lehet a simli, ami abból adódik, hogy a fogantyút nem pont "kiegyensújozva " fogod. Amikor már elvágtad az anyagot, és engeded fel, akkor fülelj: Ha zenél, akkor valamerre feszíted. Elég sok vágás után az ember keze rááll. (nekem már jól működik ez a pont függőleges kézmozgás, de eleinte pislogtam, hogy tíz vágásból miért csak négy-öt jó?)
Akkor kell erre figyelnem, amikor keményfát akarok illeszteni, mert a fenyő, vagy a hárs enged a szorítónak annyit, hogy eltűnik a kisebb pontatlanság.
Tudni kell róla, hogy amikor megveszed, szabályosan installálni, kalibrálni kell. A vezető lap állítható, és a gyári beállítás nem biztos, hogy jó. Az állványt én megerősítettem, hogy ne rezegjen, remegjen az a vékony lemez tákolmány - ezzel sokat javult a pontosság. (még arra is érdemes figyelni, hogy tuti vízszintesen álljon az asztallap, és ne billegjen a lábán - sokan nem is hiszik, hogy ilyen apróságok milyen sokat tesznek.)

Vettem én is egy Metabo 210-es lézerhókuszpókuszt 30-ért, de nekem is tört volna el a lábam...
Elég sokat parkolt a szervízben. Sok Mitabó gépem van, de várom a napot, amikor száműzhetem őket mind egy szálig a műhelyből. Szót se érdemel részemről többet a metebó.

Makita: Kurvapontos, kurvaerős, kurvahangos, kurvadrága, és egy kivétel nélkül minden makitának (körfűrész, gérvágó, szóval minden, ahova gyorsanmegállító makita (R) tanálmányt innovációztak íígendrágán) be fog szarni a fékje, amit aztán a garancia lejártával sorozatosan hordani kell a szervizes bácsinak, aki majd bőséges paraszolvenciát épít be a munkadíjba.

Szóval a Festool gérvágóját mindig jól megbámulom a boltban, ahova ragasztóért járok - szerintem azt nem is eladásra tették ki a pultra, hanem az asztalosok nyálát csurgatni, néha merészebb álmaimban nem Güdével reszelem a fát, hanem a Festo aranyoskájával, de ha elromlana most valamelyik gérvágóm elég nagyon, akkor elszaladnék a baumaxba egy Güdéért, és megy tovább a munka.

Több fa van, mint asztalos!

(#1363) Winner_hun válasza thyeby (#1362) üzenetére


Winner_hun
félisten

Én írtam. Viszont nekünk nemrég megadta magát a motorban valami, tán a tengely, kéne egy másik...

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1364) thyeby válasza pajaci (#1355) üzenetére


thyeby
őstag

Ja, két dolgot elfelejtettem mondani a Güdéről még:
1- Nekem az egyik szimmering a csúszkán már gyárilag simlis volt. Nem szaladtam szervízbe vele, így használom, mert legtöbbször nem kell húzogatnom - úgy százas anyagig azt hiszem nem kell húzni se. Jó nagy monstrum ez - árához mérten.
2- A porelszívása csapnivaló. Az az elszívócsonk még annyit sem ér mint egy karácsonyfadísz, mert az legalább szép. Építettem hozzá egy százas elszívót, így már nem az orrommal szűröm a levegőt a porból. Ha érdekel ez a megoldás, felteszek valamelyik nap egy fotót róla.

Több fa van, mint asztalos!

(#1365) thyeby válasza Winner_hun (#1363) üzenetére


thyeby
őstag

Áldom azt a napot, amikor megbíztattál, hogy vegyem csak meg bátran. Már eddig sokezer vágáson van túl, és ha most kell a boltba szaladni újért, akkor se fogok sipítani. Nem bízok én meg abban a szuper 200ezer forintos motebó csalásban. A németnek kell a pénz, de nem ad érte semmitse cserébe.

Neked mennyit vágott? Vegyél másik ugyanilyet. A fékjét csak dícsérni tudom.

Ja, jutott eszembe: Nem biztos, hogy a tengely, lehet, h a fék. Csúnya rágó hangot ad?

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#1366) pajaci


pajaci
csendes tag

Keményfával kínlódok (tölgy) gérvágásügyileg, de ezzel a metabóval, még egy bútorlap csíkot sem lehet kétszer ugyanúgy elvágni.
Elhiszem hogy hihetetlennek hangzik, két asztalos ismerősöm is eljött megmutatni, hogyan kellene csinálnom, de nekik se sikerült.....

Ennyit a metabórol.

Hétfőn megyek megrendelem a GÜDÉT. (már súlyra is jobban megéri)

Köszi a segétségeket, de ha valaki még megakar erősíteni a döntésemben (vagy lebeszélni), annak is megköszönöm.

(#1367) thyeby válasza pajaci (#1366) üzenetére


thyeby
őstag

Lapozz lejjebb Winner hsz-ére!

...és gondolj arra, bármilyet veszel is, úgyis bőven visszakeresed az árát ! :)

Több fa van, mint asztalos!

(#1368) Winner_hun válasza thyeby (#1365) üzenetére


Winner_hun
félisten

Tengely, lehet látni rajta. Lehet a hangja stimmel, több dolog szállt volna el egyszerre? Nem sokat használtuk, túlterhelve meg pláne nem volt.
Német termékek minőségileg jók szoktak lenni, a metaboról én úgy tudom hogy igen csak prémium márka. Vagy csak volt?:F

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1369) thyeby válasza Winner_hun (#1368) üzenetére


thyeby
őstag

Nem sorolom, hányféle metobó gépem van. Gyakorlatilag induláskor azzal szereltem fel a műhelyt. Nem tudok olyan kivételt, amelyik ne járt volna a BP.-i szervízben. Csak néhány legjellemzőbb: 300-as gyalu két hónapig porosodik a szervízben, kurvanyázások után vegre megérkezik, majd három óra múlva ráesik az egyengetőasztal a forgó gyalutengelyre. Porelszívó egy szar kapcsolócsere miatt egy hónapig áll. Gérvágó zsinórban kétszer ugyanazzal a hibával indul a javítóműhelybe, csavarozó orsója eltörik.
Prémium gép valóban - de ez csak az árára vonatkozik, és semmi egyébre.

Több fa van, mint asztalos!

(#1370) pajaci


pajaci
csendes tag

Egy komoly gérvágó úgylátom 250ezer körül van, ha a güde is vág 30ezerért egyenesen, akkor időnként ha el is romlik, nem üt meg a guta azonnal, vehetek még 7-et ugyanazért a pénzért. Estleg kettőt veszek veszek majd, egyet tartalékba.

Ha megjön és kipróbáltam, majd beszámolok róla.

(#1371) L.Szilárd


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Nekem nincs rosz tapasztalatom a Metaboval kapcsolatban. Nekem egy körfűrészem van a márkából, de nem panaszkodk rá. Az mondjuk igaz, hogy nem sokat használom. Bútorlap durva méretre vágására szoktam használni, meg néha helyszínen. Mivel bennt a műhelyben inkább a Felder lapszabászt használom. :-) Amúgy én felsorakoztattam a profi kézigépek hadát.
Akkusfúró:
1 db Milwokey /ütvefúrós/
2 db AEG /sima, légkulcshoz hasonlóan működő, kis bitfejes NAGYON JÓ!/
Fúrógép:
Makita 2460
Körfűrész:
Metabo
Sarokcsiszoló:
Dewalt
A többi mondjuk már barkács.
Felsőmaró, dekopírfűrész:
Black&Decker
Gérvágó:
Asist

Árakat nem írok mert régen vettem már őket.
Egyszer talán ennyi.

Csáó Szilárd!

[ Szerkesztve ]

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1372) Madmax81


Madmax81
aktív tag

A Dewalt márkáról mi a véleményetek .

Nekem van egy nagyon jó DW 707 gérvágó már vagy 3 éve és semmi baja nincs minden jól működik csendes 270*65 mm vág tökéletesen , az ára valahogy 110-125 k között van szerintem ez egy középkategóriás gép de megéri .

1956-2010 07.22 Varga László

(#1373) Winner_hun válasza L.Szilárd (#1371) üzenetére


Winner_hun
félisten

Hamár szóba jött a felsőmaró. Régen még tudtak normálisat csinálni, de ez az újfajta fejlesztés szörnyű. A 2 kezes megoldás nekünk nagyon nem jött be, kényelmetlen. Ti hogy vagytok ezzel?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1374) L.Szilárd válasza Madmax81 (#1372) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Dewalt = Bevált

Csáó Szilárd!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1375) Madmax81 válasza L.Szilárd (#1374) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Szia

Nekem csak Makita és Dewalt gépeim vannak de nagyon megbizhatóak .
Hogy érted bevált van már tapasztalatod velük?

1956-2010 07.22 Varga László

(#1376) L.Szilárd válasza Winner_hun (#1373) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Hát, hogy őszinte legyek, a felsőmarómat talán még kevesebbet használom, mint a kőrfűrészt. Marásra is a nagy gépet használom. Ami egy Felder 700 csapozó kocsis maró gép.
Kézigépekből legtöbbet a három akkus fúrót használom, utána talán az asztalosok rémálmát használom a legtöbbet, a sarokcsiszólót. :DD Meg az Einhell oszlopos fúrót, majd a Makitát. A többi kézigépet alig-alig.

Csáó Szilárd!

Ui.: Milyen élet lett hirtelen itt a fórumon. :-)

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1377) Madmax81 válasza L.Szilárd (#1376) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Hali

Felder gépekből vagy felszerelve a gépműhelyben , ha jól tudom azok nem olcsó gépek ?

Üdv Laci

1956-2010 07.22 Varga László

(#1378) L.Szilárd válasza Madmax81 (#1375) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Egy sarokcsiszólóm van, de az nekem bevált. Így értem. :-) Azzal még semmi gondom nem volt. Pedig már egy ideje nyúzom. Mondjuk az tény, hogy mióta vannak a Felder gépeim, azóta a kézi gépek többsége, a szekrénybe lett száműzve. Most élfóliázóra pályázok, de sajnos elég húzóssak. Meg kellene még egy elszívó a műhelybe, hogy többen is tudjunk dolgozni. Meg még sokminden. :-) De szép lassan össze jön egy komoly műhely.

Csáó Szilárd!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1379) Madmax81 válasza Winner_hun (#1373) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Régen tényleg tudtak felsőmarókat csinálni most akartam venni egy másikat mert a Dewalt gépem már 7 éves nagyon jól dolgozik 800W -os de én is csak két kezeseket találtam ami finoman szólva nem feleltek meg

[ Szerkesztve ]

1956-2010 07.22 Varga László

(#1380) L.Szilárd válasza Madmax81 (#1377) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Igen. Abban teljes mértékben igazad van, hogy nem olcsók, mivel a prémium kategóriát képviselik. Most már mondhatom jogosan. Mondjuk nekem szerencsém volt és alkalmi vételbe megtudtam venni a gépeket. Így van 2800-as lapszabász, 500-as egyengető-, és vastagológyalum, csapozó kocsis marógépem, és egy 500-as szalagfűrészem. És nyugodt szível mondom azt, hogy alakalmi vétel volt, mivel így együtt az öt gép 3,5 milliómba került. Ha külön akartam volna megvenni akkor a lapszabász és a maró került volna annyiba. Szinte újonnan vettem őket. 96'-os gépek, 2005-ben vettem, Mohácsról az iskolából. Még most is úgy néznek ki mint, az újak, Mert ott vigyáztak rá, és én is vigyázok rájuk. kevés embert hagyok rajta dolgozni. Fél évente, évente lezsírzom őket és semmi gond nincs velük. Azóta amióta megvannak, úgy vagyok vele, hogy ami gépet nap mint nap használok, abból csak professziónálisat veszek. Élfóliázót is tőlük szeretnék, majd venni, várom az alkalmat, meg az anyagi lehetőséget.

Csáó Szilárd!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#1381) Winner_hun válasza Madmax81 (#1379) üzenetére


Winner_hun
félisten

Szerencsére lehet kapni még 1 kezeset, igaz neves gyártók kínálatában én még nem láttam, de őszintén szólva nincs is rá szükség. Nem tudom hogy a T.I.P. mennyire jó márka, olcsónak olcsó de nem valami szar, éveket kibír egy felsőmaró és nem szökőévente vesszük csak elő.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1382) concret_hp


concret_hp
addikt

olyan asztalt szeretnék, hogy állítható magasság, gyorsan egyszerűen.
tehát: alapból irodai székkel használom, de ha elzsibbadok a sok ülésben, akkor szék félretol, babzsákfotel előszed, asztal magasság állít :D
az asztalra nem kell semmi extra, asztallap+láb, meg ugye masszív legyen. milyen megoldást javasolnátok?

vagy fullba vagy sehogy :D

(#1383) Madmax81 válasza Winner_hun (#1381) üzenetére


Madmax81
aktív tag

A TIP nem valami jó márka amikor az én gépem szervizben volt vettem egy ilyen gépet de a csapágyazása nem birt ki 2 hetet és megadta magát , de ettől függetlenül nem rossz márka kezdőknek akik nem használják rendszeresen.
De a Makita katalógusban láttam egy jó gépet ami egykezes 3620 tipusjelzésű . vagy a Dewalt Dw 613, DW 614 ,Dw 615 ezeket használom én is :D

1956-2010 07.22 Varga László

(#1384) Winner_hun válasza Madmax81 (#1383) üzenetére


Winner_hun
félisten

Viszonylag rendszeresen használjuk, éveket kibír. Olcsó és egykezes, ezek mellett a minőséggel nekünk nem volt bajunk, bőven megéri az árát. Nem mindig a legdrágább a legjobb, sőt.
A legtöbb esetben csak a nevet fizettetik meg az emberrel:(

[ Szerkesztve ]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1385) Madmax81 válasza Winner_hun (#1384) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Igazad van hogy "Nem mindig a legdrágább a legjobb "
Ha csak a kapcsolóját nézem az én TIP gépemnek azt állandóan nyomni kell hogy működjön a gép egykezes de mégsem .
Olcsó gép az biztos de én esküszöm a kicsit márkásabb gépekre főként a Dewalt felsőmarómra 6 év után kellett csapágyazni szinte mindent ezzel csináltam csaphelyek fúrása falcolás nútolás .
Most kellett egy kicsit ráköltenem de megérte 6 év alatt 3 szénkefe és egy csapágycsere
" MI már túl vagyunk mindenen ezzel a géppel ,megélt jobb és rosszabb napokat velem de mindig hű társ maradat "

1956-2010 07.22 Varga László

(#1386) thyeby válasza Madmax81 (#1372) üzenetére


thyeby
őstag

A DeWalt több, mint középkategóriás. Fűrészelésben óriási múltja van, nagyon ért minden paraméterhez. Gépei tartósak, precízek. Szánom-bánom, hogy a metibót választottam a gyors szervíz ígérete és a 3 év garancia miatt. (az csak egy cigány ígéret - a 3 év garancia igaz csupán)
Most készülök DeWalt-ba beruházni újfent. Van több gépem is tőlük. Eddig korrekt minden. Kár, hogy csak egy év garancia.

Több fa van, mint asztalos!

(#1387) thyeby válasza Winner_hun (#1373) üzenetére


thyeby
őstag

A Festooltól láttam egykezes felsőmarót. (A márka több, mint prémium. Egyenlőre a Domono-t vettem meg tőlük. Táltos.) Most készülök DeWalt marót venni. Kinek van tapasztalattya belőle?

Több fa van, mint asztalos!

(#1388) thyeby válasza L.Szilárd (#1376) üzenetére


thyeby
őstag

Alkalmasint kikérdezlek a Felderről. Nagyon spekulálok rajta, de azt hiszem, inkább később jobbat, mint most gyorsan a Hammert.

Több fa van, mint asztalos!

(#1389) thyeby válasza Madmax81 (#1379) üzenetére


thyeby
őstag

Ha hét évet kibírt, nem is kell többet írni róla - megveszem.
Nekem úgyis csak az asztal alá kell.

Több fa van, mint asztalos!

(#1390) thyeby válasza Winner_hun (#1381) üzenetére


thyeby
őstag

Nem jut eszembe most annak a márkának a neve (olasz közismert- dőlt kézírott betűvel írja a nevét), akinek egykezes maróból arzenálja van. Ha a műhelyben járok, megnézem Neked a nevét. Középkategória+ egy hangyapuca.

Több fa van, mint asztalos!

(#1391) thyeby válasza concret_hp (#1382) üzenetére


thyeby
őstag

Egymásba tolt négyszögvas lábak csavarszorítóval. Gyors, pontos, masszív. Ha érdekel, bővebben írok róla.

Több fa van, mint asztalos!

(#1392) Madmax81 válasza thyeby (#1389) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Hali

Hogy érted asztala alá talán igy
Sajna az ára 7 év alatt sem változott akkor is drága volt DW 613

1956-2010 07.22 Varga László

(#1393) thyeby válasza Madmax81 (#1392) üzenetére


thyeby
őstag

"... talán így..."

Pontosan így. 100-130 az ára kb. de gyilkolom a felsőmarókat, így meg fog térülni.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#1394) Madmax81 válasza thyeby (#1393) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Szia

Gyilkolod a felsőmarókat , sokat mennek nálad vagy nem érzed a gép határait ?

1956-2010 07.22 Varga László

(#1395) Winner_hun válasza Madmax81 (#1385) üzenetére


Winner_hun
félisten

Nekünk van rajta még egy gomb, amit benyomva nem kell tartani a gombot hogy működjön. Nem tudom mi a neve.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1396) Madmax81 válasza Winner_hun (#1395) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Nekem még a régi T.I.P verzió van amit folyamatosan nyomni kell .
Viszonylag jó gép de ha azt nézem hogy izeg mozog a rezgésektől a kezemben inkább a másikat használom , vész megoldásnak nagyon jó ha nincs éppen más kéznél .

[ Szerkesztve ]

1956-2010 07.22 Varga László

(#1397) thyeby válasza Madmax81 (#1394) üzenetére


thyeby
őstag

rengeteget megy

Több fa van, mint asztalos!

(#1398) thyeby válasza Winner_hun (#1395) üzenetére


thyeby
őstag

eszembe jutott a márka: virutex -asszem

Több fa van, mint asztalos!

(#1399) thyeby válasza Madmax81 (#1396) üzenetére


thyeby
őstag

a TPI-el az a jó, h ha garancián belül tönkremegy, nem cécózik a baumax, ad rögtön egy újat - és tönkre is megy, de gyakorlatilag sokáig húzható az ilyen csereberékkel.

Több fa van, mint asztalos!

(#1400) Winner_hun válasza thyeby (#1398) üzenetére


Winner_hun
félisten

Tőlük csak kézi élfóliázónk van.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.