Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50451) BBéci válasza Kaci84 (#50450) üzenetére


BBéci
titán

"A TV-ről optikai kábelen továbbított hang az erősítő felé nem volt jó, olyannyira ugyanazt a TV adást hallgattuk meg az erősítőn és a TV saját hangszóróján és a TV jobb volt."

Ott valami nagyon nincs rendben. Amennyiben minden szakszerűen van csatlakoztatva és beállítva, a TV saját hangja nagyságrendekkel vacakabb.
Annak ellenére, hogy a Yamaha szett hangdobozai - házimozis viszonylatban - kritikán aluli minőségűek.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50452) Joshi válasza Kaci84 (#50450) üzenetére


Joshi
titán

Ha aTV hangszórója jobban szólt mint az 5.1-es házimozi szett, ott nagyon nem stimmel valami. ;]
Mi is leírtuk a lényeget, ezek után is csak azt tudom mondani hogy DVB-C tuneres médialejátszók drágák és ritkák, a médialejátszó része nem túl jó ugyanis ezeknél inkább a tuneres képességekre fekszenek rá.

(#50453) Kaci84 válasza BBéci (#50451) üzenetére


Kaci84
őstag

Sajnos nem tudom mit kellene állítani, hogy jó legyen elég korlátozottak az állítási lehetőségek.
Nem úgy rossz mintha hibás lenne, de valahogy nem jó. Nem tudom miért. Nem recseg vagy ilyesmi csak nem jó.
Szomorú vagyok, hogy ezt írtad a hangszórókra, nekem ebben az árban ezt ajánlották. Nem vagyok vájt fülű, de nekem tökéletesen megfelel. Azt, hogy kritikán aluli volna azért túlzásnak tartom.

Joshi Köszönöm neked is. Lehet valami nem stimmel, de nem a házimozival, mert Pc-ről lejáttszva a hangok legyen az játék vagy film tökéletes. Azért így egyben nem írta le senki, mert oké, hogy TV-ről lenne jó átvezetni a hangot, de ettől függetlenül is kellett volna lejátszó és azért gondoltam, hogy két legyet...

[ Szerkesztve ]

(#50454) Joshi válasza Kaci84 (#50453) üzenetére


Joshi
titán

Az optikai kábeles hangátvitellel nem szokott gond lenni. Megkérdezem még1x, milyen hangot képzelsz el mondjuk egy RTL Klub vagy hasonló adástól? Vagy valahol már hallottad az RTL Klubot és ahhoz képest érzed rossznak a te megoldásodat?

ui.: a hangcuccod tényleg nem egy überkirály, de hát 100k-ért ne is várjunk csodát. De hogy jobban szóljon a TV mint a hangrendszer az kicsit abszurd. :B

[ Szerkesztve ]

(#50455) Kaci84 válasza Joshi (#50454) üzenetére


Kaci84
őstag

Nem tudom megmondani, de hidd el így van, mert asszony is mondta hogy így valami nem jó. Picit zavarja a fület, pedig nem hangos. Nem tiszta talán vagy nem tudom. Érteni mindent, de mégis úgy érezzük hangosítani kellene, ha hangosítunk akkor meg már bántja a fület. Olyasmi talán mint a mozis videók. Nem akarom itt írkálni a hülyeségeket, de mindketten éreztük, hogy nem jó. Én a TV elektroniájára gondoltam.
Igen RTL Klub és társai erősítő bekapcs TV hang le utána vissza és ezt többször más csatornán is próbáltuk.

TV márkája: Samsung UE50H5000AWXXH

Értem, hogy nem egy nagy valami a házimozi, de az emberek legtöbbjének még ilyen sincs mit ahogy nekem se volt elötte max 20ezres szetten nyomattam. De valahol meg kell szabni a határt, mert arra nincs keret, hogy 200-300ezres cuccon hallgassam havi 3x 4x a filmeket egy 25m2 szobában. Ez van.

(#50456) BBéci válasza Kaci84 (#50453) üzenetére


BBéci
titán

Mi alapján tartod túlzásnak a véleményemet?
19 éve házimozizom hobbiból, 16 éve a munkám szerves része, hogy szakújságíróként komplett házimozi rendszereket és mindenféle alkotóelemeket tesztelek.
Lehet, hogy a Yamahád abban az árban megfelelő, de tudomásul kell venned, hogy a valamirevaló belépő házimozi rendszerek ára valahol 200000 forint környékén kezdődik.

Rendszeresen hallgatom a különféle tévéadásokat házimozi rendszeren keresztül és a hangzás sokszor meglepően jó. Például egyik kedvencem, a Cobra 11 úgy szólt, hogy kettéállt a fülem a gyönyörtől. Tehát egyértelmű, hogy a hiba Nálad, a beállításokban keresendő! A TV digitális (SPDIF) hangkimenetét mire állítottad? Remélem nem PCM-re!

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50457) Kaci84 válasza BBéci (#50456) üzenetére


Kaci84
őstag

Én elhiszem, hogy nagyon érted a témát és a kínálat alapján belépőszintnek minősül. Főleg ha az árakat nézzük. Meg persze ehhez fájtfülünek is kell lenni, mert pl. járunk moziba is, de nem érzek olyan nagy külömbséget pedig ott biztos drága cuccok vannak.
A gyatra jelzőt tartottam túlzásnak. Mint ahogy egy 5 millás Ford is lehet belépőszint egy 40 millás Ferrarihoz képest mégse mondanám gyatrának és imádok vezetni, de ha nem tudnám a piaci viszonyokat azt mondanám nem sokkal jobb autó. Pedig vezettem mindekettőt. Jobb, persze, na de ennyivel...

[ Szerkesztve ]

(#50458) Joshi válasza Kaci84 (#50455) üzenetére


Joshi
titán

Valószínű hogy beállításbeli problémák lesznek, én azt javaslom, hogy érdeklődj a Házimozi belépő szinten topikban ott leírják neked hogy mit hogyan. Ha ezek után se vagy elégedett a TV-ből érkező hanggal, akkor talán érdemes lesz valami más eszköz után nézni.

ui.: BBéci-vel ne állj le vitatkozni, fogadd el amit ír és kész. ;]

(#50459) Kaci84 válasza BBéci (#50456) üzenetére


Kaci84
őstag

A TV hangbeállításai közt, nem találtam (SPDIF) ilyent. Most újra beüzemeltem és most jónak tűnik a hang. A múltkor nem jó adás lehetett vagy valami sorround aktiválva volt. Bár egy picit most is zavaró a mély olyan helyeken ahol nem akció van.

Joshi: Szerintem kell a vita, nem rosszindulatúan írtam mint ahogy ő sem, de akkor is így gondolom. Részben igazat adtam neki, főleg a technológiai vonatkozásra. Csak nem szeretem a több százezres hangrendszerrel rendelkezőket, amikor azt mondják, hogy egy 100e-re, hogy szar vagy esetünkben gyatra. Ha a 100e-resek közt is gyatra azt még úgy ahogy elfogadom vagy, hogy kisebb teljesítményű/tudású.
Viszont ha a 100e-sek közt is gyenge, akkor nagyon szomorú lennék, mert vásárláskor nem kaptam jobb ajánlatot és utánaolvasva sem találtam jobb vételt.

[ Szerkesztve ]

(#50460) Joshi válasza Kaci84 (#50459) üzenetére


Joshi
titán

Ahogy írtam a Házimozis topikban érdeklődj hogy az 5.1-es hangrendszert hogy kell beállítani. A TV-én pedig kapcsolj ki minden Hanggal kapcsolatos butaságot mint az Auto hangerő szabályozás stb. ;)

(#50461) BBéci válasza Kaci84 (#50457) üzenetére


BBéci
titán

Hagyjuk ezt, mert nem vezet sehová!
Inkább válaszolj a TV hangkimeneti beállítására vonatkozó kérdésemre!
Nem biztos, hogy SPDIF-ként találod meg a menüben, lehet digitális hangkimenet is. Ott választható Dolby Digital, DTS, PCM és AUTO, ez tévétől függ. A PCM adja a legrosszabb hangminőséget.
A legfontosabb, hogy ezek digitális adásokra vonatkoznak, analóg esetén más a felállás.

Az 5 millás Ford egy remek autó lehet, ez nem vitás, örülnék egy olyannak. Viszont házimoziban a 100000 forintos hangrendszer annyira szerény minőséget képvisel, hogy annak nincs is autós alternatívája. Talán a Velorex. Ha nem ismered, keress rá. ;)

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50462) Kaci84 válasza BBéci (#50461) üzenetére


Kaci84
őstag

Értem, akkor akik 20-30ezressel nyomják gyalog járnak, akik meg a TV hangszóróját használják mozgássérültek... :F

Én pl. rendkívül élvezem amikor nyomatom a DTS filmeket, akkor talán meg vagyok háborodva??

Elhiszem, hogy vájtfülüség kérdése, mert 2 hónapja vettem egy Superlux fejhalgatót 15-ért garis lett visszakaptam a pénzt és azóta az Samsung S6-hoz kapott headsetet használom és nem hiányzik a másik.

Kérdésedre válaszolva nem találtam ilyen beállítást a TV-n. Viszont újra beüzemeltem és jónak tűnik a hang, főleg ha hagyom stereon és nincs semmilyen pro logic 2 és társai.

Asszem jó lesz, kössz, hogy erőltettétek! :K

[ Szerkesztve ]

(#50463) BBéci válasza Kaci84 (#50459) üzenetére


BBéci
titán

Visszatérve a Yamaha hangdobozaidra, mindegyik egyutas, úgynevezett szélessávú, 7 centis hangszórók vannak bennük. Tehát még magassugárzójuk sincs, tömegük 50-70 deka. A mélysugárzó 5,2 kilós, névleg 30 W teljesítményű. Ezek alapján mit lehet rájuk mondani?

Egy jobb hangszórókábelnek métere 20-30000 Ft, nálam most éppen ilyen van a rendszerben: [link]. :K
Nem sajátom, céges.

Ha nem találod a TV menüjében az általam említett beállítást, az hiba! Ott van, keresni kell!

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50464) Joshi válasza Kaci84 (#50462) üzenetére


Joshi
titán

Ne menj bele a játékba, BBéci csak meg akar ríkkatni. :DD ;]

ui.: mindjárt belinkeli a 24 karátos hangszóró tüskéit. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#50465) Kaci84 válasza BBéci (#50463) üzenetére


Kaci84
őstag

Ezért írtam, hogy technikailag megértem és elhiszem, mert vannak dolgok amiket én is így nézek amihez jobban értek, viszont a gyakorlatban teljesen meg vagyok elégedve vele és nem érzem, hogy kellene nagyobb, nincs hiányérzetem. Pl. a Focusomnál ami 1.6-os ott akármikor megyek hiányérzetem van, mert gyengének érzem. Főleg hogy csak 6LE erősebb mint a motorom, de 5x nehezebb :C

Ez elég brutális, ez kb olyan mint a PC-n a 34 VGA meg a nitrogén hűtés meg hansonlók...

Vagy nem... Mennyiért kell 25m2 szobába filmnézésre hangszórókat venni?? Vagy az erősítő se nem jó? :-)

[ Szerkesztve ]

(#50466) BBéci válasza Kaci84 (#50465) üzenetére


BBéci
titán

Ne érts félre, semmiféle kiadásra, vásárlásra nem akarlak rábeszélni. Az egész onnan indult, hogy még a szóban forgó Yamaha rendszernek is brutálisan jobban kell szólnia, mint a TV saját hangszóróinak. Ha mégsem, az "user error", nincs rendesen beállítva a az erősítő vagy a TV, esetleg egyik sem.

Egy belépő kategóriás házimozi rendszer ára - ezt már írtam - körülbelül 200-250000 forint. A csúcskategória 2 milliónál kezdődik, felső határ a csillagos ég, számszerűsítve: több száz millió.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50467) Kaci84 válasza BBéci (#50466) üzenetére


Kaci84
őstag

Értem. Ha már itt tartunk az erősítő viszonylagosan megfelel? Tehát ha fejleszteni akarok, akkor talán elég ha ahhoz nyúlok először? Ha igen akkor milyent mennyiért?

Írd meg akkor, hol mit állítsak! A TV menü beállítások hang beállításokban, csak az van,hogy saját vagy külső hangszóró.
A többi menüpontban nincs a hangra vonatkozó rész.

Viszont az erősítő menüjében a signalinfo résznél audio in-nél PCM-et ír..

[ Szerkesztve ]

(#50468) Kaci84 válasza BBéci (#50466) üzenetére


Kaci84
őstag

Megnéztem újra a TV hangbeállításoknál találtam hármat: PCM, Dolby Digital, DTS Neo 2:5. A Dolby inaktív. Beállítva jobb lett a hang valóban. Viszont az erősítő menüjében a signal infonál analogok vannak, gondolom nem jót nézek...
De már így is nagyon jó a hang, ez már elfogadható.

[ Szerkesztve ]

(#50469) Joshi válasza Kaci84 (#50467) üzenetére


Joshi
titán

Ahogy korábban már ajánlottam menj a Házimozi belépő szinten topikba és beszéljétek meg ott, olvasd el a Házimozi belépő szinten Összefoglalóját és sokkal okosabb leszel. ;)

(#50470) Kaci84 válasza Joshi (#50469) üzenetére


Kaci84
őstag

Rendben, de azért köszönöm, mert addig piszkáltatók, míg csak jó lett :-)

(#50471) Dorian válasza BBéci (#50461) üzenetére


Dorian
félisten

Béci,
Mire jó, h lenyomod a kisebbet a sárba és még ugrálsz a fején kicsit?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#50472) Patice válasza djnice (#50439) üzenetére


Patice
Topikgazda

A LibreELEC linkeket megnézve láttam, hogy van ARM procis vonal és van a Raspberry mellett Cubox-i-re is már tesztelhető változat.

Tegnap éjszaka be is izzítottam a kockámat vele és meglepődtem mennyire rendben van. :K Pl. hálózatoknál egyből működött a wifi, meg a BT is, ami integrált a kicsikébe. UPnP kliensként is egyből megjelent a hálózaton --> Synology DS Audio-val pl. egyből tudok rá zenét küldeni. Első lépések között beállíthattam, hogy legyen egyből SSH meg Samba. :)) --> Elég jól átgondolták a fejlesztők.
A felülete is már a 17-es Kodi-é és egész szépen megbirkózik az SD, meg interlaced anyagokkal (nálam ez hasznos, mert van sok mese a gyerekeknek, amit csak ilyen formában tudtam beszerezni). Elég gyors microSD kártyával a menü is egész jó sebességgel megy.
Az már csak hab lenne a tortán, ha a kocka beépített IR vevőjét össze tudnám lőni egy távval. :DDD

Hivatalos OpenELEC vonal elhanyagolt Cubox-i-t illetően, de a LibreELEC-kel új életre kelt a kockám. De még majd nyomogatom, meg meghallgatom zenével, meg USB-s DAC-kal is. :K

Köszi! :R

[ Szerkesztve ]

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#50473) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

Aki KODI-t használ, az vethetne egy pillantást a következő kérdéseimre: [link]

Hátha pont innen tud valaki valami javaslatot rájuk, köszi! :)

(#50474) blakey válasza SunMount3r (#50473) üzenetére


blakey
titán

Yahoo weathert használj, utolsó a sorban.
Ki lehet kapcsolni az RSS csíkot, Megjelenítés és ahol kiválasztottad a skint ott tovább görgetve kikapcsolható.

A Home-ra már írtunk megoldásokat, de szerezz be egy légegeret.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#50475) BBéci válasza Dorian (#50471) üzenetére


BBéci
titán

Nem úgy indult, csak eldurvult, sajnálom, nem volt szándékos. :B

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50476) Beni2360 válasza BBéci (#50461) üzenetére


Beni2360
félisten

Az 5 millás Ford egy remek autó lehet, ez nem vitás, örülnék egy olyannak.

Hát 1970-ben vettem egy MZT 250 trofy sport mocit -aztán semmi
Majd 1986-ban egy Trabi 601 kombi- Most egy 5.4 millás Fordom van akkor most nagyon örülök.
:C
De csak egy 45k hangprojektorom van a TV-hez :U De ezt is sokalja az asszony. Az 5.1 szettem pár hónapig üzemelt. :U

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#50477) BBéci válasza Beni2360 (#50476) üzenetére


BBéci
titán

Mit lehet sokallani egy olyan hangprojektoron? A torzítását? ;]
Feleségem néha olyan hangosan hallgatja kedvenc zenéit, hogy a csukott ablakú háztól 15-20 méterre is hallani. Amikor valami számára nem tetsző alkotóelemet, rendszert tesztelek, bizony megmondja a véleményét és sürget, hogy mielőbb végezzek vele és utána azonnal vigyék el. Legalább annyira igényli a jó hangminőséget, mint én. Ez is szerepet játszott, amikor összekötöttük az életünket: a közös érdeklődési kör.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50478) blakey válasza BBéci (#50477) üzenetére


blakey
titán

"bizony megmondja a véleményét és sürget, hogy mielőbb végezzek vele"
Lassan mindent tudunk a feleségedről de még senki sem látta, tiszta Columbo. :)

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#50479) BBéci válasza blakey (#50478) üzenetére


BBéci
titán

Ez nem igaz, mert például ennek a topiknak a gazdája többször látta, sőt, beszélt is vele. :K

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50480) blakey válasza BBéci (#50479) üzenetére


blakey
titán

Most a "nézőkre" értettem.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#50481) aimettirlz válasza Beni2360 (#50417) üzenetére


aimettirlz
tag

Köszönöm az infot, :R

A légegerek alapvetően wifisek úgyérted? De attól függetlenül lehet hogy nem kezeli a TV nem?

Gondolok itt pl arra hogy van egy logitech bluetoothos bill ugye és a saját androidja a TVnek youtubeon belül nem kezeli...

Árkategben igen pont ezt céloztam be kb... :K

® aimeTTi atticuS ™

(#50482) Beni2360 válasza aimettirlz (#50481) üzenetére


Beni2360
félisten

A TV és a bluetooth nem nagyon társulnak legalább is az LG TV-nél.
légegerek alapvetően wifisek úgyérted? Én a 2.4gh rádiós cuccokra gondoltam mert az megy a boxokkal, tv-vel (youtub letiltotta a billentyűt de az egér az megy) ezért kell valami cucc közéjük.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#50483) Dareiosss válasza Blaise (#50320) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Kár, hogy sok mindent nem tud :(...,de legalább már stabil.

[ Szerkesztve ]

(#50484) MrTwister válasza Dareiosss (#50483) üzenetére


MrTwister
őstag

Mit nem tud? Sorold! Azért kérdezem mert én is most vettem nagyon jó áron és már használom egy ideje a legfrissebb firmwareval és tudlak esetleg megerősíteni vagy cáfolni! ;)

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966

(#50485) Blaise válasza Dareiosss (#50483) üzenetére


Blaise
veterán

Mi az amit nem tud?

(#50486) djnice válasza Blaise (#50485) üzenetére


djnice
veterán

Pl ezt: [link]
Egy 7000 Ft-os lejátszón tökéletesen megy.

(#50487) megott válasza BBéci (#50461) üzenetére


megott
tag

"A PCM adja a legrosszabb hangminőséget."

De ugye ezt csak a TV kimenti formátumára gondolod? :)

Aki másnak gedezbider, maga kenész fence!

(#50488) Patice válasza megott (#50487) üzenetére


Patice
Topikgazda

Persze.

Ne a TV "csomagolja ki" a kódolt hangfolyamot, hanem csak továbbítsa.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#50489) Dareiosss válasza Blaise (#50485) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Nincs HDMI 2.0a, így az ezzel járó anyagokat nem tudja majd lejátszani, igen tudom most még nincs anyag, de ha 1 év múlva meg már lesz, akkor cseréljem le? (van hozzá tv-m, ami 2.0as)
Tény most talán Vtent kéne venni mert elvileg stabil, ahogy olvasom a tapasztalatokat. De 1 év múlva már a Q10P is biztos stabil lesz és az jóval többet tud.

[ Szerkesztve ]

(#50490) oszy


oszy
veterán

Segítsetek már nekem légy szíves :)
Amire én használnék egy médialejátszót:
- DVD ISO fájlok lejátszása
- nagyon ritkán 3D filmek nézésére
- mkv
- kadencia helyesen játsza le a filmeket (érzénkeny vagyok az "akadozásra")
- ha van terméktámogatás az nem hátrány :)

Egyébként egy asus o!play is talán kielégítené az igényeimet. De az már elég régi szerkezet, ezért nem akarok olyat. :R

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#50491) Joshi válasza oszy (#50490) üzenetére


Joshi
titán

Nem írtál összeget, de ha nem gond 45k akkor újonnan egy Mede8er Med600, én már jó pár éve használom nem fogsz csalódni benne. Ha ennél olcsóbb megoldás kellene, akkor arra majd írnak alternatívákat.

(#50492) blakey válasza oszy (#50490) üzenetére


blakey
titán

Én már bátran merem ajánlani a HiMedia Q5/Q10 Prot, a Kodi minden esetben kadenciahelyes, feltéve, hogy szereted, ha nem akkor a belső lejátszóhoz van egy patch amivel már 99%-ban működik, de hamarosan jön a végleges megoldás és akkor már nem lesz gond.
Vagy egy ilyen.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#50493) Joshi válasza blakey (#50492) üzenetére


Joshi
titán

A Q5 és Q10 Pro-t csak akkor ha megoldották az akadásos problémát, ráadásul a Himedia topikban is számtalan anomália van ami szerintem főleg a Q5 Pro-t érinti. Ha megérkezik az 1.0.6 frissítés és tényleg jó lesz akkor ok, de egyelőre én nem ajánlanám. :(

[ Szerkesztve ]

(#50494) oszy


oszy
veterán

Nem sürgős a vásárlás. Összegben max. 15-öt szánok rá, mert a tv is viszi a legtöbb dolgot. :)
Az összegen kívól kihagytam még azt, hogy HDD-ről játszanám le az anyagokat és nem baj ha wifis :B

[ Szerkesztve ]

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#50495) Joshi válasza oszy (#50494) üzenetére


Joshi
titán

15k-ból csak egy átlagos Android box jön ki, ennyi pénzért ne akarj 3m-es vetítővásznat is. ;]

[ Szerkesztve ]

(#50496) blakey válasza Joshi (#50493) üzenetére


blakey
titán

1.0.6 már megérkezett. :D
De nem olvastad el, Kodival már minden frekiváltás működik. Nincs gond, hozzátettem, hogy kedveli-e a Kodit vagy sem. A többit is leírtam, én merem ajánlani.

(#50494) oszy
Ajánlottam egy lejátszott kb. 7e-ért ami mindent visz, az miért nem jó? :)

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#50497) djnice válasza Joshi (#50491) üzenetére


djnice
veterán

Szerintem ne ajánlgassuk ezt a jócskán túlárazott, idejétmúlt lejátszót, aminek ráadásul még a képminősége is rossz. A 7000 Ft-os Nexbox A95X kenterbe veri minden téren.

(#50498) Beni2360 válasza djnice (#50497) üzenetére


Beni2360
félisten

Na most már igazából kíváncsi lettem, már nagyon várom, hogy megérkezzen a Nexbox A95X. Mi az, hogy All in? Mindent visz?

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#50499) Blaise válasza Dareiosss (#50489) üzenetére


Blaise
veterán

Himedia és a stabilság eleg messze van egymástól, a gyártó azért nem töri össze magát ahogy olvasom a saját topicját.

(#50500) djnice válasza Beni2360 (#50498) üzenetére


djnice
veterán

Úgy tudom már van S905-ös boxod, és kipróbáltad a kszaq féle LibreELEC-et is, tehát a Nexbox is pont ugyanez lesz. Az egyetlen előnye a többihez képest, hogy olcsóbb.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.