Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49801) Beni2360


Beni2360
félisten

Rendben van meg adom magam, úgy is nagyot hallok, (de a feleségem nem és ő sem hallja) igaz én mindkét vincsit kifeszítettem az oldalán egy kisebb darab olyan erősebb szivacsfajta anyaggal amivel mostanság csomagolják a kényes gépeket, a rezonancia elkerülése végett. Mert olvastam, hogy be szokott rezonálni a házban a vincsi. bent van a szekrény nyitott alsó polcán és semmi zaj. Zyxel NSA325 v2. :DD
----------------------
2 m re a földön dolgozik - lebeg ez a NAS? :DD

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#49802) Joshi válasza TCr (#49800) üzenetére


Joshi
titán

Ez már nagyon off de erre még válaszolok aztán ejtsük a NAS témát.
Az tény hogy ezek az ARM procis belépőszintű NAS-ok nem valók 20-30 és efölötti torrent töltésére, arra én is inkább egy épített NAS-t ajánlok. Ugye itt a sebesség is max 10-15MB/s több nem igen lesz (letöltés). A Seq másolás PC-ről/re az az Ethernet kábelen múlik, nekem az olvasás NAS-ról 80MB/s, az írás a NAS-ra 40-50MB/s. Viszont heti szinten 5-10 torrentre tökéletes, de érdemes felrakni az FFP-ét és frissíteni a legújabb Transmission verzióra (info Zyxel topik).

[ Szerkesztve ]

(#49803) blakey válasza Joshi (#49802) üzenetére


blakey
titán

Amit én ajánlottam az nem belépőszínt és nem ARM procis. :D

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#49804) TCr válasza Joshi (#49802) üzenetére


TCr
veterán

Köszönöm!

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#49805) Dareiosss válasza TCr (#49800) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Qnap 212P nél (hasonló olcsó kategóriás NAS): Transmissionnel 21 torrent futtatva jelenleg, Ncore látja, nem fagy, memória 18-25 % on áll. Tv-ről vagy bárhonnan azonnal elérhető bármikor, semmit nem kell várni miatta. 1db 3 terrás és 1db 1,5 terrás winyó van benne.
Nem csöndes, ez a hátránya, nappaliba polc tetején van, ott elfér, hálóba biztos nem tenném, de mondták hogy hangos nem lepett meg, ha csöndeset akarsz, akkor a drágább Nast kell venni.

[ Szerkesztve ]

(#49806) Joshi válasza blakey (#49803) üzenetére


Joshi
titán

De nem is 27k-ba kerül. ;]

(#49807) Dorian válasza Beni2360 (#49801) üzenetére


Dorian
félisten

Egyéni hallás és környezeti zaj függvénye.
Mielőtt megvettem a Zyxel NSA325 v2-t, elmentem Spiky-hoz, mert pont a zavaró zajtól tartottam. Nála meghallgattam a nappalijában, ó mondom, tényleg alig lehet hallani csak ha odahajolok, simán jó lesz. Megvettem, hazavittem, vinyókat gumival kiékeltem a racken belül is. Nappaliban 3 helyen próbáltam, baszki, krva idegesítő, hangos. Saját lakásom környezeti alapzaja nagyon minimális, így ugyanaz másképp hallik.
Szóval lesz-ami-lesz alapon betettem a fürdőszobába, eddig bírja ;]
Jövő héten lesz nálunk lakásfestés, így akkor tetetek egy konnektort a WC-be, aztán ott elzajonghat, ott legalább pára sincs.

Ha lejár a gar, azért sztem én is cserélek ventit, majd írjátok meg milyen kell bele.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#49808) Multibit válasza TCr (#49773) üzenetére


Multibit
veterán

Nekem az előszobában a falra szerelve működik a csendes NAS-om ;)

(#49809) kezo0


kezo0
addikt

Hölgyek, urak, én szívesen olvasom ezt a topikot, de nem lehetne megmaradni az eredeti témánál...? Már bocs, hogy szóvá teszem, de biztosan van olyan hely a fórumon, ahol NAS-okról meg ventillátorokról lehet csevegni, és még off-ba sem kell tenni a hsz-t. ;)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#49810) Jumapili válasza kezo0 (#49809) üzenetére


Jumapili
tag

A NAS-t azért nehéz kikerülni, mert szinte mindenre az a válasz, hogy vegyél NAS-t, és akkor jó lesz, pedig nem egészen így van.

Dune Solo 4K tulajdonos van itt?

Volt valakinek olyan problémája, hogy a Samba megosztások kb. egy nap után elérhetetlené váltak? (Erre találtam megoldást.)

(#49811) gbors válasza kezo0 (#49809) üzenetére


gbors
nagyúr

Bizony, konkrétan itt.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#49812) kezo0 válasza Jumapili (#49810) üzenetére


kezo0
addikt

Az a kedvencem, hogy olyanoknak is a NAS-t erőltetik, akik - gondolom - nem véletlenül vettek olyan lejátszót, amelyikbe HDD-t lehet tenni. De úgy általában is szeretem azt a hozzáállást, amikor valaki megoldást keres egy konkrét problémára, és mindig jön valaki, aki szerint az a legjobb megoldás, ha mást használsz (lásd pl. Windows-os probléma esetén Mac vagy Linux ajánlgatása...).

A Dune Solo 4K-s megoldásodat beírhatnád a megfelelő topikba, biztos lesz, akinek jól jön majd: DUNE médialejátszók topicja (de hiszen ismered is, hiszen oda is írsz).

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#49813) Jumapili válasza kezo0 (#49812) üzenetére


Jumapili
tag

A Samba probléma (a megosztások kb. egy nap után elérhetetlené váltak) lejátszótól független Windows 7-es gond volt. A Solo-hoz csak annyiban kapcsolódott, hogy előtte NFS-t használtam, amit a teljesen új készülék valami miatt még nem kezelt. Ezért kellett megismerkednem a Samba (ami valójában egy sima Window-os megosztás) módszerrel, de ez meg egy nap után mindig leállt. Csiki-csuki helyzet keletkezett.

Elég fura oka volt a problémának:

A kiszolgáló (LanmanServer) nem tudott memóriát foglalni a rendszer nemlapozható készletéből, mert már korábban lefoglalt annyi tárban maradó lapot, amennyit a beállításai megengednek.

[link]

Az interneten ezt a megoldást javasolják 2017-es hiba kiküszöbölésére:

[link]

Az ajánlott módosításokat elvégeztem, azóta nem állt le a Samba.

(#49814) galaxys80 válasza kezo0 (#49809) üzenetére


galaxys80
veterán

Ez már egy nagy közös topik lett. :D
NAS, Himedia,Kodi és nagy ritkán szó esik a többi médialejátszóról is. :U

(#49815) Patice válasza galaxys80 (#49814) üzenetére


Patice
Topikgazda

Mivel szinte az összes új médiajátékos Android alapú lett/lesz és ezen Kodi-t futtatnak és elég tetemes részükbe nem lehet HDD-t rakni ezért szerv(er)esen ( :DDD ) kapcsolódik hozzájuk a hálózati lejátszás, amit egy központi adattárról (NAS, asztali gép, szerver) lehet megtenni ezért annyira nem is offtopik szerintem a téma.

A médialejátszók "sajnos" már csak ilyen hibridek. :B

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#49816) blakey válasza Patice (#49815) üzenetére


blakey
titán

Sőt, van olyan NAS amelyik médialejátszó is egyben, ráadásul Kodi is futtatható rajta (pl. az enyém), ezek már nagyon összetartozó dolgok. Szerintem sem lehet ennyire külön venni.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#49817) Jumapili válasza Patice (#49815) üzenetére


Jumapili
tag

USB csatlakozó mindegyik lejátszón van, így képesek háló nélküli működésre is. Lényegében csak hálóról használom, de teljesen életszerű, hogy (a kicsi Dune HD Solo 4K készüléket) elviszem egy olyan helyre, ahol nincs hálózat (vagy nem a sajátom), és megértem azokat is, akiket zavar a zaj, bár mint korábban írtam minimálisra lehet csökkenteni.

Mindenkinek eltérőek a preferenciái. Nekem a csöndes üzem (azért nincs a Soloban SSD mert akkor a ventilátorának is mennie kellene, meg azért is, mert tetű lassan 6-8 Mbyte/s lehet másolni rá a gigabites hálón), és a gyakorlatilag bármilyen formátum lejátszása az elsődleges.

(#49818) Patice válasza Jumapili (#49817) üzenetére


Patice
Topikgazda

Persze, hogy képesek hálózat nélkül is működni, régen több volt a nem-hálózatos médialejátszó, mint most. Ez szerintem is alap. De ha piacon akarnak maradni a gyártók, akkor manapság már kikerülhetetlen.

HiMedia pl. tök jó hibrid cucc. Ha még médialejátszóra lenne szükségem, akkor elgondolkoznék rajta. :K

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#49819) Phülöp válasza Patice (#49818) üzenetére


Phülöp
addikt

Magam is így vagyok vele: ha most kellene vennem médialejátszót, HiMedia lenne a kiválasztott (a kiskocka meg maradna zenére, nagyon bevált).

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#49820) Jumapili válasza Patice (#49818) üzenetére


Jumapili
tag

A sokféle felhasználási módon van a lényeg. Nem mindenkinek az a fontos, hogy sok Terrabyte anyaga legyen állandóan és azonnal elérhető. Az is lehet, hogy csak hetente pár órát használja, és előtte egyáltalán nem probléma valamire rámásolni a megnézendő filmet vagy sorozatot. Ennek tükrében fura a sok vegyél NAS-t felszólítás.

(#49821) arcitec válasza Jumapili (#49820) üzenetére


arcitec
addikt

Abszolút egyetértek, amikor az A-400-at vettem az volt a kísérő hozzá, hogy vegyek (vehetek) NAS-t. Jó sok pénzért,amikor az A-400 -(Raktam rá passzív hűtőt a HDD védelmére, ami be is vált)- sem volt olcsó. Vettem HDD és benne vagyon és még mindig van hely a 3T-ból, sok a gadzsi film nincs értelme tárolni mind. No meg ott a PC is, meg még NAS-t is , NO. Persze kinek mi, de pl ez pont elég, - nekem - nem beszélve arról, hogy zenét a mobilról kitűnően, kezelve (kijelző) lehet hallgatni. Zenének pl 64 GB bár nekem 32 GB elég ....

[ Szerkesztve ]

(#49822) Phülöp válasza Jumapili (#49820) üzenetére


Phülöp
addikt

Ha csak média tárolására kell eszköz, akkor én a routerre dugott külső HDD mellé teszem le a voksomat.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#49823) blakey


blakey
titán

Sokáig így használtam ahogy ti, nem láttam értelmét a NAS-nak, de pár év elteltével beláttam, hogy sokkal jobb és ma, 2016-ban, gyakorlatilag minden eszköz képes a lejátszásra is, így a NAS a család számára minden eszközt kielégít és ki is használjuk.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#49824) Patice válasza Jumapili (#49820) üzenetére


Patice
Topikgazda

Ennyi. Egyet értek.

De azt ti is értsétek meg, hogy vannak olyanok - köztük én is - akik több adatot tárolnak, akár dinamikusan változót is és nagyobb az az állomány, amit meg akarnak tartani. Nálam pl. a zene több, mint a film. Sok közülük nagy felbontású, ami eszi a helyet. Pont ezért vettem anno NAS-t. Meg azért, hogy az szedje le és tolja visszafelé is, mert nem akartam állandóan egy asztali PC-t ezért bekapcsolva hagyni.

Egy NAS-ban a kényelmet is megfizeti az ember, hogy nem kell másolgatni, hurcolászni, stb. Több kliens géppel, médialejátszóval, zenelejátszóval azért más a gyerek fekvése, főleg, ha gyakran kell a hozzáférés.

Akinek elég egy médialejátszó, annak tényleg jobb lehet a külső, vagy beépíthető vinyós megoldás. Nekem is volt ilyenem, de kinőttem.

Mások az emberek, más igényeik vannak és erre más eszközök jók. És ez így van rendjén. Józan ember úgy is eldönti melyik a legjobb megoldás magának.

Peace.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#49825) csabi63 válasza Jumapili (#49817) üzenetére


csabi63
senior tag

A csendet én is szeretem, és szerencsére a Q10 Pro-ban a ventit nem hallom. Ha leveszem a hangot és odamegyek, akkor fél méterről hallom a halk suhogást. De a tévé 2,5 méterre van állványon, a lejátszó meg alatta, a soundbar mögött. Nemhogy nem hallom, de nem is látom. Szó szerint. Az igaz, hogy a gyári táv így használhatatlan. De egy minőségi légegeret használok (8.99$ :D ), azzal meg nem találtam olyan pontot a szobában, ahonnan ne működne.

Egy kérdés Q10 Pro kapcsán. Működik valakinek a Horizon Go app? Mert nekem csatornaindításnál mindig hibát ír. "A csatornát sajnos nem tudjuk lejátszani." Van több droidos kütyü is itthon, de ez az első ami szabotálja. 2 telefon, 2 tablet is jól viszi. Az MXIII-G lejátszón is ment. Nem létkérdés, csak érdekelne.

(#49826) Jumapili válasza Patice (#49824) üzenetére


Jumapili
tag

Jelenleg 50+ TB anyagot tárolok, de nincs értelme a teljeset állandóan készenlétben tartani, mert nem kell azonnal elérni csak töredékét.

Már 1 Tbyte is legalább 120 óra jó minőségű videó anyagot tartalmazhat. Napi 3 órát feltételezve ez egy hónapig elég. A megnézettek helyére közben újakat lehet tenni.

Köztes megoldást használok, nekem egyébként is nagyon kellett egy állandóan működő rendkívül csendes (SSD + folyadékcsapágy + kis hőtermelésű processzor/alaplap/táp) asztali számítógép. Az épített NAS számomra nagyobb értéket képvisel. Ezen van a helyi hálóról bárhonnan elérhető 2-4 TB dinamikus anyag.

[ Szerkesztve ]

(#49827) Dorian válasza blakey (#49823) üzenetére


Dorian
félisten

Ok, ez világos, Te kihasználod a NAS egyéb funkcióit. Másnak meg ezekre nincs szükségük, nem kell tukmálni :)
Én a NAS-om kizárólag az ár-érték arányban kedvezőbb tárhely-ár miatt vettem (külső vs. belső HDD), ill. kényelmes, h közvetlenül arra töltök le és azon tárolok. Valaki nem tart meg filmeket és elég neki a lejátszóba épített torrent kliens mondjuk egy 2-4TB-os lejátszóba tett vagy arra dugott HDD-vel. Én sem akarom sok eszközről elérni, meg egyéb extrákat.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#49828) Patice válasza Jumapili (#49826) üzenetére


Patice
Topikgazda

Nekem is csak 2x3TB van a NAS-ban, a többi külső vinyón, off-line.

De látom nem jött át a lényeg. Egy médialejátszó nem csak filmre jó, sorozatokat is néz az asszony. Gyerkeknek mesefilmek, mesesorozatok, apának sok zene. + még a szokásos dolgok (Családi képek, videók, dokumentumok, számlák, programok, stb), amik a NAS-on vannak. És én is törölgetem a megnézett filmeket, de inkább tárolom ideiglenesen, hogy amikor kis időm van nézni, akkor tudjak választani. Nem akkor akarok szüttyögni a letöltéssel, így nem kell villám netre sem előfizetnem, mert mindent leszedek előre.

De ismét írom, mindenkinek mások a preferenciái. Én nem akarok senkit győzködni a NAS-ról, csak tagadhatatlanul vannak előnyei, amit szerintem jó, ha ismernek mások is vásárlás előtt.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#49829) galaxys80 válasza Patice (#49828) üzenetére


galaxys80
veterán

Ez az amire egy 500 GB-os HDD-t tartok ami a routerre van kötve. Mindenhonnan elérem és se PC-nek, se NAS-nak se médialejátszónak nem kell mennie.
Minden további HDD (amin a filmek vannak) közvetlenül a Mederre van kötve.

(#49830) Patice válasza galaxys80 (#49829) üzenetére


Patice
Topikgazda

Most meg akarsz győzni? :DDD

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#49831) blakey válasza Dorian (#49827) üzenetére


blakey
titán

:F
Senkire nem tukmálok semmit, ilyet hol olvastál? Nekem szempont a tárolás mellett a csendes és gyors eszköz is, valamint egyéb tulajdonságok amiket egy "olcsó" NAS nem nyújt.

Egyébként annyira "fontos" egy NAS mint amennyire fontos egy médialejátszóban a HDD. Én sem tárolgatok több tízezer filmet, de a kényelem az nagyon jó dolog tud lenni. A routerem is képes DLNA és SMB megosztásra, de eszembe nem jutna azt használni, azért vettem NAS-t, hogy az egyéb szolgáltatásokat is igénybe tudjam venni.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#49832) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Többen írtátok (a topic-jában is), hogy a Zyxel NSA325 v2 nem alkalmas pl. BD iso-k streamelésére LAN-on keresztül sem, mert szaggat, akad és sokszor le is áll a lejátszás. Egy jobb router esetén van még valakinek a Zyxel NSA325 v2-vel és a BD iso-kkal tapasztalata?

(#49833) robi-k válasza SunMount3r (#49832) üzenetére


robi-k
őstag

Ez b@romság! Nekem már több min 2 éve van ilyen Zyxel NSA325v2 NAS-om, TÖKÉLETESEN megy minden teljes BD.iso és BD3D.iso hálózatról (UTP). SOHA nem volt semmilyen akadás, rezzenés.
Tessék NFS-t használni.

(#49834) galaxys80 válasza Patice (#49830) üzenetére


galaxys80
veterán

Eszemben sincsen.
Leírtam, hogy mi az ami az én igényeimet kielégíti.
Ràadasul fillérekért.
Meg jó ha màs is tudja, hogy ehhez nem feltétlenül kell nas.

[ Szerkesztve ]

(#49835) Dorian válasza SunMount3r (#49832) üzenetére


Dorian
félisten

Nem szaggat, nem akad.

(#49833) robi-k
Amúgy mi az az NFS? Én azt használom?
Csak a Need for Speed jut róla eszembe :D

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#49836) Joshi válasza SunMount3r (#49832) üzenetére


Joshi
titán

Nekem NSA320 van de hibátlanul visz minden iso állományt beleértve a BD50 3D-ét is. Van Samba és NFS is, mindkettővel hibátlan. Jelenleg egy Mede8er MED600-al használom, de mihelyst elérhetőbb lesz a Q5 Pro az fogja váltani. Összegezve nincs semmi gond a Zyxel NAS-kal, kicsit foglalkozni kell vele amúgy meg egy szuper kis kütyü.

(#49835) Dorian "Amúgy mi az az NFS?"
hálózati állományrendszert (Network File System, NFS)

[ Szerkesztve ]

(#49837) Patice válasza galaxys80 (#49834) üzenetére


Patice
Topikgazda

Én is leírtam, hogy én miért éreztem szükségét a NAS-nak. Senkit nem rábeszélni akarok feleslegesen, csak ismertetni a lehetőséget, hogy van ilyen megoldás is.

A routerre kötött HDD is akkor jó, ha elég jó hozzá a router...

Nekem már 6 éve egy TP-Link 1043ND van, ami még mindig elég nekem.

Más részről meg a NAS és a szolgáltatásai révén sokat tanultam hálózati dolgok terén és egyre jobban ki tudom használni a képességeit és értem mi mindent meg lehet még tenni vele.

Sima fájlmegosztásra tényleg elég egy erősebb router is, de én ezen már túlléptem, nekem ennyi már nem elég. Több szolgáltatásra vágyom. Ez részben hobby is. :B

(#49835) Dorian:

NFS = Network File System. Linux natív megosztási protokollja. tulajdonképpen két linuxos eszköz között úgy lehet megosztani hálózaton keresztül a tartalmakat, mintha a szerver (NAS) tárhelye a kliens gépé lenne. Nagyon kis erőforrás igénye van, mert egyszerű, mint egy kőbalta és stabil. Ezért jó pl. médialejátszó és NAS között ezt használni.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#49838) devil-k


devil-k
nagyúr

Jó sz@rrá van ez a topik is offolva. Az összes hálózati protokolltól kezdve minden van itt. :U

- mozi bolondéria -

(#49839) Patice válasza devil-k (#49838) üzenetére


Patice
Topikgazda

Mióta bejelentették a 4K-t, azóta minden gyártó próbálkozik, amíg nem tudni biztosan, hogy lesznek-e 4K rilízek a torrent oldalakon.

Mert valljuk be: az egész médialejátszó ipar a letöltésekre alapoz....

Amíg nincs feltörve a 4K blu-ray védelem és nem özönlenek a 4K rippek, addig ugyan ez a vergődés lesz.

Innentől kezdve nem csodálkozom azon, hogy alig vannak használható új vasak terítéken, mert senki sem tudja, hogy pontosan mi lesz.

Addig meg lehet csámcsogni a meglévő dolgokon.

Akár törölhetném az OFF dolgokat, de egyáltalán nem érzem a legtöbbet annak, mert mint írtam korábban, ez manapság már a médialejátszók hibrid világához tartoznak szervesen.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#49840) devil-k válasza Patice (#49839) üzenetére


devil-k
nagyúr

Nekem nincs bajom ezekkel a dolgokkal, de úgy vélem, hogy a bővebb, részletesebb hálózati információknak, okosságoknak nem itt van a helye. Nyilván ami szükséges és belefér az jöjjön, ahogy a csövön kifér, de inkább már olyan NAS-SZERVER kombókat lehet itt olvasni.

Aki médialejátszót vesz magának, az letöltés, ez tény. Aki mást állít, az hazudik. ;) Biztos jók lesznek a HiMedia vasak is, de nem ugrottam volna bele ilyen gyorsan és hamar. Nem mintha médialejátszót terveznék venni.

- mozi bolondéria -

(#49841) Patice válasza devil-k (#49840) üzenetére


Patice
Topikgazda

"Nem mintha médialejátszót terveznék venni."

Szintén zenész... :))

Amúgy, ha egy gyári médiajátékos meg tudja osztani a bele helyezett HDD tartalmát helyi hálózaton, akkor ez már kvázi szerver funkció. És mégis jó pár médialejátszó tudja.

Ezek már nem hibridek, hanem MUTÁNSOK. :DDD

[ Szerkesztve ]

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#49842) devil-k válasza Patice (#49841) üzenetére


devil-k
nagyúr

A legutóbbi mutáns filmről is sok a panasz! :DDD

Igen, szerveként funkcionálhatnak, de csakis névlegesen, szimbolikusan. Jól hangzik, hogy torrentezhetsz médialejátszóval... csak korlátozottan. Ilyen ízelítő jelleggel.

- mozi bolondéria -

(#49843) Joshi válasza devil-k (#49838) üzenetére


Joshi
titán

A hálózat az szorosan kapcsolódik a témához mert igazából a topik pontos címe ez lenne: asztali hálózati médialejátszók. Már évekkel ezelőtt is fontos funkció volt a hálózati elérés a médialejátszóknál, ma meg már szinte nélkülözhetetlen. A NAS téma szerintem se ide tartozik, megemlíteni meg lehet de kb ennyi. Én még nem olvastam olyan topikot ahol ne lett volna oldalakon keresztüli vakvágány téma. Néhány nap múlva mindenki túl lesz a NAS témán és kész. :D

(#49844) Patice válasza devil-k (#49842) üzenetére


Patice
Topikgazda

Van akinek ezek az ízelìtő funkciók is elégségesek. Én ezen már túlnőttem, másnak a szemében meg túlzásba viszem.

Ez van. Mindenki másképp csinálja...

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#49845) devil-k válasza Joshi (#49843) üzenetére


devil-k
nagyúr

Így sok a zűrzavar az idetévedők fejében, nem hiányzik még, hogy a "hálózati" szótól vörös posztót lássanak és nekirohanjanak. Kicsit megtévesztő lenne a "hálózati médialejátszók" kifejezés. Nekem azt sugallná, hogy ezek a lejátszók nem képesek offline módban működni, lejátszani, csakis akkor ha valamilyen hálózatba vannak kötve.

- mozi bolondéria -

(#49846) Joshi válasza devil-k (#49845) üzenetére


Joshi
titán

Én abból indulok ki hogy az embereknek van eszük, és ha idetévednek esetleg kérdeznek, akkor a fórumlakók biztosan a helyes útra terelik őket. Aki ma vesz egy médialejátszót és olvassa ezt a fórumot, szinte biztosra veszem hogy meg van a kellő tudása ahhoz hogy ne értsen félre alapvető dolgokat. Meg aztán a termék honlapján le van írva minden infó.

ui.: mutass egy néhány éves asztali médialejátszót ami nem rendelkezik hálózati funkcióval, magyarul nincs ethernet csatlakozója vagy wifi elérhetősége.

[ Szerkesztve ]

(#49847) devil-k válasza Joshi (#49846) üzenetére


devil-k
nagyúr

Ámen! :K

- mozi bolondéria -

(#49848) SunMount3r válasza Patice (#49837) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Nálam elsősorban a gyors és akadásmentes media streaming miatt lenne jó a NAS, erre jön rá a +2 HDD-nyi tárhely, szintén jól jöhet. Külső vinyóból már van 2db, ennél többet nem akarok a HUB-ra aggatni és az asztali PC-be se fér több, meg azt csak játékra kapcsolnám be néha napján... Ezért gondolkodom én is egy NAS-ban, hosszabb távra jobb megoldás, mint külső winyókkal cécózni...

Router: Pl. Az ASUS RTAC55U egy rákötött USB-s winyóval már elég lehet a normális streaming-hez a media player felé? Mer végül is úgy +1 HDD lenne a Q10 Pro-ban és +1 a routerre kötve, az még egy "ideig" :U elég lenne...

[ Szerkesztve ]

(#49849) blakey válasza SunMount3r (#49848) üzenetére


blakey
titán

AC56U-m van, erős, gyors és stabil, mindent bírt eddig, szerintem az 55-tel sem lenne gond.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#49850) TCr válasza devil-k (#49838) üzenetére


TCr
veterán

Szerves része lett, tetszik, vagy sem.
Meg amúgyis döglődött rendesen a topik, így legalább van miről diskurálni.
Vagy nézegetnéd inkább azt a napi 10 kommentet?

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.