Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49051) Mezga Aladár válasza #09634560 (#49049) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Nem gondolnám. Az egy hat éves konstrukció. A popi a 2x0 sorozattal van pariban képminőségét tekintve.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#49052) Dorian válasza Mezga Aladár (#49051) üzenetére


Dorian
félisten

Így van, a Dune HD sorozat azért nem éri el a Popi 400 szintjét. Viszont a 2x0-től azért jobb.
Más kérdés, hogy egy akadozós, fagyogatós használatú P400 akkor sem kéne ha a világ legjobb képét produkálná.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#49053) Mezga Aladár válasza Dorian (#49052) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

egy akadozós, fagyogatós használatú P400

Nekem sem. Viszont amikor h@lyül, kap egy resetet és utána minden rendben. Kb évente egyszer.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#49054) dota1 válasza Dorian (#49052) üzenetére


dota1
aktív tag

Hát igen, a dune menüje, stabilitása nagyon jó. Én is csak azért nyomom A400-al mert a legjobb képet akartam.

Más:
Nem értem ezt a vten, solo fikázást a hdmi és a 4k60p miatt, mert a mozifilmek 4k 23,976p ben lesznek továbbra is, a HDR-t meg pff..hagyjuk..vicc.
Jött már valakinek himedia q10 pro?

[ Szerkesztve ]

(#49055) liszi70 válasza Dorian (#49052) üzenetére


liszi70
nagyúr

"a Dune HD sorozat azért nem éri el a Popi 400 szintjét"

Én már ebben nem vagyok biztos. A VXP persze egy olyan dolog, ami növeli az általános tetszési indexét a popinak, de VXP kikapcsolt állásában egyelőre nem tapasztaltam releváns különbséget, váltogatva a tévém bemeneteit. Mintha, talán, esetleg egy kicsit a popi kontrasztosabb lenne, de sosem tudhatjuk, mennyi ebből az előzetes infók pszichés hatása. Le kell ellenőrizzem objektív teszttel. A HDMI-capture teszt is hátravan, a pillanatképek is árulkodóak tudnak lenni bizonyos szempontból. Az élességet, kontrasztot jól le lehet szűrni belőlük, a mozgásmegjelenítés meg úgyis csak élesben tesztelhető. Meglátjuk.

(#49034) BBéci : "A Dune lassan bootol, egy perc simán kell......"

Dune : 2 belső és 1 külső HDD-vel :

Teljes kikapcsolás után : 57 mp.
Készenléti után : 4 mp.

A400 : 1 belső HDD-vel :

Teljes kikapcsolás után : 65 mp.
Készenléti után : 9 mp.

Nincs különösebb jelentősége, csak a téma kapcsán kipróbáltam. :)

[ Szerkesztve ]

(#49056) blakey


blakey
titán

:(
"Hi,

You are receiving this email because you have a pre-order for batch#2 [PO#2] HiMedia Q10 Pro.

We wrote earlier in the week to notify you of a despatch delay. Unfortunately, we now have to inform you of a further delay.

HiMedia have told us that stock will not leave their factory until ~8th May. This would give a despatch to you date of 13-16th May.

HiMedia say the reason for the delay is that they are waiting for delivery of the wi-fi antenna component from their supplier. All retailers globally are in the same position, there is no Q10 Pro stock available anywhere in Europe. We will be the first to get new stock.

We apologise for the delays. It's not typical of how we operate and we appreciate that some customers have been waiting a long time for a fully paid pre-order.

If you want to cancel the pre-order and receive a refund we can do so immediately. Please reply if that's the case. We will have some stock from batch#2 available for general sale when it arrives and we hope to have normal Q10 Pro stock availability from mid June onwards.

We will keep you informed by email and the Q10 Pro page on our website.

Simon"

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#49057) csabi63


csabi63
senior tag

A Futeko újra kitolta a Q10 Pro megjelenését. Május 13-16 között kerül kiszállításra.

[ Szerkesztve ]

(#49058) djnice válasza liszi70 (#49055) üzenetére


djnice
veterán

Épp tesztelem ezt a VXP-t egy VTEN-nel.
Gyakorlatilag alig van hatással a képre. A sötét és világos részek kiemelését lehet egy 0-10-es skálán állítani meg a deinterlacinget és ennyi. Se élesítés, se zajszűrés. A deinterlacing minősége nagyon jó, a felskálázásnál viszont nem láttam semmi extrát. Jövő héten teszek be hdmi capture képeket.

(#49059) blakey válasza csabi63 (#49057) üzenetére


blakey
titán

Előtted tettem be a teljes szöveget, de nem az ő hibájuk, körbenéztem más oldalakon és nem lehet kapni, 2-3 hét a várakozási idő. Személy szerint nem zavar, csak nagyon várom. Van eszközöm amivel addig is filmezhetek. A lényeg, hogy amit megkapok az rendben legyen, az sem lenne jó ha rossz alkatrészt tesznek bele.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#49060) arcitec válasza djnice (#49058) üzenetére


arcitec
addikt

A VXP-nek nem akkor van jelentősége, ha úgymond szükség van rá? Egy kiváló minőségű képi forrásból nem biztos, hogy szerencsés teszt következtetéseket levonni. Vagy nem jól gondolom? :F

[ Szerkesztve ]

(#49061) Gtaati


Gtaati
őstag

Helló!

Tegnap délután megkaptam a myhdplayer.de-től a Himedia Q10 Pro-t és elkezdtem ismerkedni vele. Korrektül be volt csomagolva, gyári doboz papírba betekerve és még egy dobozba becsomagolva.

Kibontva a gyári tartozékokat, leírásokat találtam, itt megjegyezném, ami ilyen kategóriában szerintem nagyon gáz, hogy a távirányítóhoz nem volt elem.

Gyári hdmi- kábellel összekötve a tv-vel 15-16 másodperc körül van a boot idő, mire teljesen használható a rendszer. Kodi-ból a 15.2-es verzió volt fent amit lefrissítettem a 16.1-re. A készüléken a jelenleg elérhető utolsó elérhető hivatalos firmware volt fent:1.0.1 2016-03-22.170326, ez mellett már fel volt telepítve a wrapper is:)

Több órás használat, nyúzás után teljesen hűvös a készülék és a teljesen csöndes a ventilátora is.
Ami teszt anyagnak össze tudtam szedni és már meg volt azt mindent gond és probléma mentesen le tudtam játszani! Ami többek között buzdított a Q10 pro megvásárlására, hogy a 4K tv beépített média lejátszója kb a 80Mbps fölötti adatfolyamú anyagokkal már beszaggatott, tesztanyagban a Jellyfish, up to 400Mbps-es videot minden gondolkodás probléma nélkül lejátszotta a Q10 Pro. A tv-m kezeli a 2160p 60hz-et 10bitet, UHD DeepColort stb és ezt könnyen probléma nélkül sikerült beállítani.

Maga a lejátszó esztétikus megjelenésű, szép darab véleményem szerint. A kijelzője jelenleg az aktuális időt mutatja, ezt nem tudom, hogy lehet-e állítani,illetve mást meg tud-e jeleníteni.

Az alap rendszer és a Kodi is rengeteg beállítási lehetőséget nyújt, amire még nem volt időm és hirtelen nem is tudtam, hogy a DLNA-t hogyan kell beállítani, hogy lássa a Q10 Pro a pc-n lévő tartalmakat is. Nem tudom, hogy kell-e médiaszerver vagy elég a mappákat megosztani stb.., de az Lg tv-hez használt smartshare program futott pc-n de ebből semmit nem látott automatikusan a lejátszó, de hangsúlyozom nem volt időm foglalkozni és utána nézni, hogy androidos platform esetén windows-os pc részéről mi kell a DLNA-hoz.

Hát röviden ennyi az első benyomásom és amire egy rövidke este alatt sikerült jutnom vele. A hétvégén és a későbbiekben nyúzom majd és megosztom a tapasztalataimat! Ami biztos, hogy nem bántam meg a vásárlást és minden amit használtam gyorsan és probléma mentesen ment fagyás akadás nélkül!

(#49062) blakey válasza Gtaati (#49061) üzenetére


blakey
titán

Ne DLNA-t használj médialejátszó esetén. Kodival SMB vagy NFS-en vedd fel a könyvtárakat.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#49063) djnice válasza arcitec (#49060) üzenetére


djnice
veterán

Rosszabb minőségű forrásokkal is teszteltem, semmi különbség képben egy Dune Connect-hez képest.

(#49064) BBéci válasza liszi70 (#49055) üzenetére


BBéci
titán

Mindig teljes kikapcsolásra van állítva, ezért stimmel az egy perc.

Tapasztalatom szerint az A-400 képminősége jobb, mint bármelyik Dune-é, MED600X3D-é, nem drámaian, de egyértelműen észrevehetően. Állóképekkel vizsgálni becsapós, mert a VXP kifejezetten mozgóképekre kifejlesztett "okosság". Egyébként is 99 %-ban filmeket nézünk egy lejátszóval, nem fotókat.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#49065) blakey válasza djnice (#49063) üzenetére


blakey
titán

Szerintem jobb az A400 képe de nem annyival, hogy ezt bárki észre vegye, főleg nem 55-60"-on. Szerintem projektoron jobban kijönne a különbség, élvezeti értéke pl. a Dune Base 3.0-nak, Duonak jobb, mint a Popi A400-nak, ezek mind saját tapasztalatok, ezért írtam csak ezeket a lejátszókat, tudom, hogy az A410 hasonló az A400-hoz, a Dune Prime 3.0 a Base 3.0-hoz, stb. Ha a Popcorn fejlesztői sokkal jobban odetenék magukat akkor egyáltalán nem lenne semmilyen gond a Popcornokkal, többnyire elégedett voltam az A400-zal, de azért a pénzért jobbat lehet kapni.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#49066) liszi70 válasza BBéci (#49064) üzenetére


liszi70
nagyúr

Ismerem a véleményedet ezzel kapcsolatban, ennek ellenére a két lejátszó együtt tesztelése egyelőre nem ezt az eredményt hozta. De nem fejeztem még be.

"Állóképekkel vizsgálni becsapós"

Mint írtam is, az még csak most jön, eddig nem azzal teszteltem. Kontraszt, élesség, különböző artifaktok, apró különbségek viszont jobban analizálhatóak pillanatképekkel. De CSAK állóképekkel nyilván nem lehet teljes körű tesztet csinálni.

"a VXP kifejezetten mozgóképekre kifejlesztett "okosság""

Írtam, hogy egyelőre kikapcsolt VXP mellett teszteltem, tudatosan. A VXP-vel elvi problémáim vannak. (De rugalmas és önkritikus ember vagyok, lehet, hogy revideálom majd az eddigi VXP-hozzáállásomat, ha az elveimtől erősebb lesz a felhasználóbarátabb, szebb látvány. :D )

"Mindig teljes kikapcsolásra van állítva, ezért stimmel az egy perc."

Persze, stimmelt, tudtam, hogy teljes kikapcsolásról írtál.

(#49058) djnice "Épp tesztelem ezt a VXP-t...... Se élesítés, se zajszűrés."

Hoppá. Ez meglepő, például ennek fényében. De ha tényleg így van, akkor máris szimpatikusabb lett számomra a VXP, mert pont a zajszűrés, élesítés, kontrasztjavítás, amit elviekben nem komálok Full HD esetén.

[ Szerkesztve ]

(#49067) Mezga Aladár válasza djnice (#49063) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Azt megmondanád milyen megjelenítőn?

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#49068) Gtaati válasza blakey (#49062) üzenetére


Gtaati
őstag

Helló!

Oké, köszi! SMB-vel próbálkozom de kér felhasználói nevet és jelszót,de nincs a pc-n jelszóm. Megadom a pc felhasználói nevemet és jelszó nélkül, de mindig visszadob! Nem tudom mit csinálok rosszul vagy én értelmezek valamit rosszul. A mappák meg vannak osztva olvasásra mindenki részére.

Köszönöm!

(#49069) blakey válasza Gtaati (#49068) üzenetére


blakey
titán

Előszőr minden eszköznek FIX IP-t kéne adni. Ha jók a beállítások akkor működik jelszó nélkül is. Igaz, még nincs nálam a Q10 Pro így nem tudom, hogy szoftveres hiba vagy sem.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#49070) liszi70 válasza liszi70 (#49066) üzenetére


liszi70
nagyúr

Csak hogy egyértelmű legyen: Pillanatkép alatt nem a lejátszás közben megállított film állóképét kell érteni, hanem HDMI-capture-ből vett, a lejátszás felvételéből származó veszteségmentes pillanatképet. Ezek mutathatnak a lejátszás során előforduló hibákat, egymáshoz képesti eltéréseket. (Nagyon fontos, aláhúztam, hogy az a lejátszás felvétele, annak hibáival és erényeivel. Tehát nem egy pillanatkép a film-fájlból, hanem a konkrét lejátszóból jövő kép felvétele!)
Természetesen ez csak adalék a működés közbeni tesztelés kiegészítéséhez, de már úgy látom (és részben revideálom régebbi álláspontomat), fontos infók is leszűrhetők belőle. Megint más kérdés, hogy a pillanatképeken megállapított eltéréseknek, kis hibáknak mennyire van jelentősége a gyakorlatban, filmnézés közben, mert lehet, hogy amit a capture-képeken simán meglátunk, azt "menet közben" nem is észleljük. :)

[ Szerkesztve ]

(#49071) DoItYourself válasza Gtaati (#49068) üzenetére


DoItYourself
addikt

Ezt ellenőrizd le:

Kapcsolja ki a jelszóval védett megosztást. A jelszóval védett megosztás kikapcsolásához kövesse az alábbi lépéseket:

A Speciális megosztási beállítások megnyitásához kattintson a Start gombra A Start gomb, majd kattintson a Vezérlőpult elemre. A keresőmezőbe írja be a hálózat kifejezést, kattintson a Hálózati és megosztási központ elemre, majd a bal oldali ablakban kattintson a Speciális megosztási beállítások módosítása gombra.

A jelenlegi hálózati profil kibontásához kattintson a francia idézőjelre A francia idézőjel ikon.
A Megosztás jelszavas védelemmel területen kattintson a Jelszóval védett megosztás kikapcsolása lehetőségre, majd a Módosítások mentése gombra. Rendszergazdai engedély szükséges Amennyiben a rendszer rendszergazdai jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót, vagy hagyja jóvá a műveletet.

forrás

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#49072) djnice válasza Mezga Aladár (#49067) üzenetére


djnice
veterán

46"-on néztem, de kb 1 méterről. De mindegy, a hdmi capture-el majd kiderül pontosabban.

(#49073) Mezga Aladár válasza djnice (#49072) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

46" mi? Lcd, plazma, oled?

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#49074) SunMount3r válasza Gtaati (#49068) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Valaki már panaszkodott itt egy hasonló gonddal kapcsolatban, neki az lett a megoldás, hogy csinált jelszót is a Win-es fiókjához és úgy már ment a dolog.

(Bár én se tudom, hogy elvileg enélkül is működnie kellene e, vagy sem, de ideiglenesen gondolom ez is egy megoldás.)

[ Szerkesztve ]

(#49075) Gtaati válasza DoItYourself (#49071) üzenetére


Gtaati
őstag

Helló köszönöm neked és blakey-nek is a válaszokat!

Kivetem pc-n a jelszóval védett megosztást, így már látszódnak a mappák és mappákon belüli mappák is. Egy gond van már csak, hogy a mappában lévő média tartalmak azok sehol nem látszódnak. mivel lehet még a gond?

Köszönöm!!

(#49076) DoItYourself válasza Gtaati (#49075) üzenetére


DoItYourself
addikt

Ha a Kodi-ról beszélünk, ott csak a mappát kell betallózni. Ha kész vagy mentés. Utána a főképernyőről éred el a tartalmakat.

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#49077) blakey válasza Gtaati (#49075) üzenetére


blakey
titán

Kodin belül nem baj, mentsd el, állítsd be, hogy a borítókat honnan szedje le ill. milyen nyelven. Majd ő szépen megcsinálja.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#49078) djnice válasza Mezga Aladár (#49073) üzenetére


djnice
veterán

Lcd.

(#49079) Gtaati válasza DoItYourself (#49076) üzenetére


Gtaati
őstag

Igen, megvan, köszönöm!! Már működik tökéletesen!! Köszönöm a segítséget!

(#49080) BBéci válasza Mezga Aladár (#49073) üzenetére


BBéci
titán

Szerintem egyértelmű. Valami olyasmi, ami eléggé messze van attól a kategóriától ami képminőség vizsgálatra, összehasonlításra alkalmas. Liszi műszerrel kalibrált, 65 colos Panasonic plazmája már hitelesebb.
Amikor én hasonlítgattam az említett lejátszókat, VT60 volt nálam és ismerősnél SIM2 C3X 1080/Stewart kombón nézegettük a különbségeket.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#49081) liszi70 válasza BBéci (#49080) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Valami olyasmi, ami eléggé messze van attól a kategóriától ami képminőség vizsgálatra, összehasonlításra alkalmas."

Ezt majd olyankor is írd le, amikor valaki a kis lcd-jén is "látja" hibátlan HDMI-kábelek "képminőség-különbségeit". ;] :D

"ismerősnél SIM2 C3X 1080/Stewart kombón nézegettük a különbségeket."

Ez nem releváns tapasztalat többségünk (szerintem kb. 99,9%) szempontjából. :) Mondhatnám azt is, hogy kit érdekel, mi van az űrben, amikor én itt vagyok a földön? :D

[ Szerkesztve ]

(#49082) Intelligencs

Sziasztok, apám kész helyzet elé állított, vett magának egy OPPO BDP-101CI-t. A kérdésem az lenne, hogy milyen ez a cucc? Az árán látom, hogy jó magas. Amiért szerintem vette: zenei CD-k lejátszása, FLAC lejátszása hálózaton keresztül NAS-ról, filmek nézése NAS-ról. A jelenlegi medi8er 600-assal elégedett filmnézés szempontjából, de nagyon elégedetlen zenelejátszás szempontjából. A zene minőségével voltak problémái. Tudni kell róla, hogy nagyon audiófil az öreg, most is valami csúcskategóriás Arcam erősítője van. Egyébként az Arcam is tudja a hálózati médialejátszást, de eléggé nem felhasználóbarát (amennyiben a tévé bekapcsolása nélkül akarjuk eszközölni), nehezen boldogul vele.

Végigolvasgattam az OPPO-s találatokat itt a topikban, és úgy vettem ki belőle, hogy ez az OPPO inkább egy nagyon jó minőségű bluray lejátszó, mintsem médialejátszó. Jó minőségű DAC-kal. No most, eredeti (vagy írt) bluray filmet soha az életben nem fog nézni rajta, az tuti. CD lejátszás az lesz, filmek csak NAS-ról, meg FLAC is menne NAS-ról. A zene lehetőség szerint a tévé bekapcsolása nélkül. Akinek van OPPO-ja, az meg tudja erősíteni, hogy ezekre alkalmas? Mindenképpen szeretném én magam is kipróbálni a kütyüt, hogy még el tudjunk állni a vásárlástól az elállási időn belül - ha szükséges.

[ Szerkesztve ]

The Amiga, Born a Champion

(#49083) djnice válasza BBéci (#49080) üzenetére


djnice
veterán

Hát persze... hiszen csak több milliós cuccokkal lehet tesztelni. Érdekes módon a med600 képminőségét is a felső osztályba soroltad a tesztedben... talán érdemes lenne egy hdmi capturet megnézni róla és akkor látnád a hibáit.

(#49084) BBéci válasza liszi70 (#49081) üzenetére


BBéci
titán

VT60-at is említettem, de ezzel az erővel a 65 colos ST50 is a sztratoszférában lebeg az átlagos LCD tévékhez képest.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#49085) Phülöp válasza Intelligencs (#49082) üzenetére


Phülöp
addikt

Nincs Oppo-m, de volt hozzá szerencsém. Kifejezetten kellemes a hang, valóban.
Nem tudom, mennyibe kerül most a 101-es, de én inkább maradnék a mostani lejátszónál filmhez, zenéhez pedig választanék valami célgépet.
Sajnos, audio ágon elég húzós árak vannak, de ez ellen nem nagyon tudunk mit tenni.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#49086) liszi70 válasza BBéci (#49084) üzenetére


liszi70
nagyúr

Részben jogos, de azért mégsem tátong akkora űr az átlaghoz képest egy 65"-os tévé, mint egy sok-sok colos, sokmilliós vetítő-vászon esetén. :)

(#49087) Joshi válasza Intelligencs (#49082) üzenetére


Joshi
titán

Az Oppok jó cuccok, szerintem próbáljátok ki a hálózati lejátszás funkcióit és az USB-ről való lejátszást is, aztán úgy is kiderül hogy megfelel az elvárásaitoknak vagy sem. A lejátszó zenei képességeiről inkább itt érdeklődj.

(#49086) liszi70 főleg úgy hogy a plazma kifutásakor a 65 colos ST50 simán megfizethető kategória volt.

[ Szerkesztve ]

(#49088) Mezga Aladár válasza Joshi (#49087) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

A lejátszó zenei képességeiről inkább itt érdeklődj.

A házimozi topikban? Nem igazán releváns h., hm kombájnnal mit szól sztereóban.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#49089) Joshi válasza Mezga Aladár (#49088) üzenetére


Joshi
titán

"A házimozi topikban?"
Igen mert ott a hangzás terén többen értenek a témához mint itt és valószínű nagyobb a tapasztalat is.
Ne kötekedj Tee. ;]

(#49090) robi-k válasza Mezga Aladár (#49088) üzenetére


robi-k
őstag

Csak irigykedsz :)

(#49091) Mezga Aladár válasza robi-k (#49090) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Már nem. :N
Ha van időd szaladj át a patikushoz, mit tud a picuri kocka. Biztos lesz egy/két ismerős holmi nála. :)

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#49092) robi-k válasza Mezga Aladár (#49091) üzenetére


robi-k
őstag

Mennék én, csak kicsit messze van tőlem :)) Amúgy volt nálam a kockával, jó kis készülék, az biztos :)

Amúgy most épp a frontok továbbfejlesztésén dolgozom: tegnap elhoztam az új TL dobozokat a Sonido frontok új mélyfrekis részéhez:

De nem tudom, mikor lesz időm összerakni az új hangfalt (pedig már nagyon "viszket a kezem" hogy megtapasztaljam, hogy fog szólni az SCW300 (30 cm) mély párban a mostani SFR175-sel (17,5cm). Természetesen hangváltóval vannak összehangolva, nem is olyan rossz alkatrészekből (Mundorf Evo Oil kondik, Jantzen Superior ellenállások, légmagos tekercsek stb.).

[ Szerkesztve ]

(#49093) Mezga Aladár válasza robi-k (#49092) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

:C

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#49094) dota1 válasza Mezga Aladár (#49073) üzenetére


dota1
aktív tag

Ne is foglalkozz..., nem mindenkinek van lehetősége rendes megjelenítőn a képet kiértékelni... Az hogy az újabb vxp-s sigmák
lemossák a régit az tény. Nem véletlenül használ/használt a fél mozis topik 400/410-et.

[ Szerkesztve ]

(#49095) Mezga Aladár válasza dota1 (#49094) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Ez engem már rég nem érdekel. Nekem tetszik, pont. Nincs ingerenciám jelenleg cserélni. :N

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#49096) liszi70 válasza dota1 (#49094) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Nem véletlenül használ a fél mozis topik 400/410-et."

Az önigazolás-keresés teljesen természetes emberi tulajdonság, de azért ez az állítás nagyon erős....... :D

Látom, az érzékenységébe tapostam egyeseknek, pedig nem írtam semmi rosszat a drágaszágról. Tény, hogy eddig nem tapasztaltam azt a különbséget, amiről olvasni már olvastam. De írtam azt is, hogy még tovább tesztelem, ráadásul elvileg kikapcsolt VXP-vel hasonlítottam.

Nem áll érdekemben, hogy nálam ne a popi győzzön. Ha jobb, marad, ha nem, megy. Ennyi. :)

[ Szerkesztve ]

(#49097) Mezga Aladár válasza liszi70 (#49096) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Az önigazolás-keresés teljesen természetes emberi tulajdonság, de azért ez nagyon erős....... :D
........
Nem áll érdekem, hogy nálam ne a popi győzzön, ha jobb, marad, ha nem, megy. Ennyi. :)

Nem feltétlen az önigazolás motiválhatja az embert. Nekem a popi a200 a hdmi/lan h&lyeségeivel verte ki a biztosítékot. A fiam megkapta, én megvettem a 400-ast, és csak pislogtam mennyivel jobb a képe mint a régi popié.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#49098) BBéci válasza Joshi (#49087) üzenetére


BBéci
titán

Akkor ugye neked is 65 colos ST50-ed van?

(#49086) liszi70
Ne ragadj le a 65 colnál, a Panasonic plazma a lényeg.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#49099) Dorian válasza dota1 (#49094) üzenetére


Dorian
félisten

Ja, mert 65" Pana ST50 nem rendes megjelenítő, mi? A mozis topik nagy része örülne olyannak...

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#49100) Mezga Aladár


Mezga Aladár
veterán

liszi70 az ördög ügyvédje szerepét játssza, mindent megkérdőjelez. :))

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.