Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#56001) Joshi válasza mimic1979 (#56000) üzenetére


Joshi
titán

Nem az számít mikor vetted hanem hogy 2015-ös modell(UF), ez még nem natív 10bites panel.
Szerintem ne erőltesd a HDR-t, ahhoz ennél komolyabb tévé kell.

"A kérdés tehát egyre jobban arra terel, hogy hagyjam az egészet, mert ebből szép képet nem tudok előcsalni akármilyen csúcs média lejátszóval."
Mert mi a bajod a képpel?

Egyébként a 2016-os LG OLED B6-os széria a BT2020 színtérnek csak a 80%-ra képes, szóval nem tudom mit szeretnél ezekkel a jól csengő szavakkal. :U

[ Szerkesztve ]

(#56002) blakey válasza mimic1979 (#56000) üzenetére


blakey
titán

A HDR részemről nem bír olyan nagy jelentőséggel, értem ezalatt, hogy ugyanaz az anyag sima 4K-ban vs. HDR-ben nem nagyon tér el egymástól, tehát ha a "sima" anyagot egy HDR nélküli TV-n nézed valamint a HDR-es anyagot egy HDR képes TV-n akkor nem lesz olyan nagy az eltérés, természetesen minden megjelenítő kalibrálva. Ha neked fontos a HDR akkor olyan eszközöket kell beszerezni de ha nem akkor felesleges ezzel foglalkozni, ahogy te is láttad, a HDR-es felvétel ami nem tartalmazza a BT709-et az fakó lesz egy HDR nélküli tv-n. Engem nem dobott fel a HDR viszont a 4K-nak van értelme még FHD tv-n is.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#56003) mimic1979 válasza Joshi (#56001) üzenetére


mimic1979
aktív tag

Igazából szeretném tényleg azt a fajta kép minőséget nézni egy két filmnél, mint pl. a Youtube-on . Ott azért van egy két szép felvétel.

A Tv-t bekalibráltattam (br. 30e) . De megérte.

[ Szerkesztve ]

(#56004) Joshi válasza mimic1979 (#56003) üzenetére


Joshi
titán

"Igazából szeretném tényleg azt a fajta kép minőséget nézni egy két filmnél, mint pl. a Youtube-on . Ott azért van egy két szép felvétel."
Szerinted azok eredeti anyagok? Nem lehet hogy neked jobban bejön a túlszaturált képi világ?

(#56005) mimic1979 válasza Joshi (#56004) üzenetére


mimic1979
aktív tag

Huhhh ... Pont ezt akartam elkerülni, hogy esetleg el menjen a téma.

Összegezve.

A nagy kérdést annak a topik lakónak tenném fel, hogy van értelme ehhez a tvhez vennem egy média lejátszót, vagy pont elég az amit a tv lejátszója tud, attól úgy sem tudok többet kihozni.

(#56006) blakey válasza mimic1979 (#56005) üzenetére


blakey
titán

Médialejátszót mindenképp van értelme venni, a tv egy megjelenítő még akkor is ha egyes anyagokat le tud játszani.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#56007) magicbox


magicbox
senior tag

Sziasztok!

Szeretném lecserélni a régi wdtv-m, egy modernebb lejátszóra. Nem picit elestem, hogy mit válasszak...

Ami fontos lenne:

- HDMI 2.0 (hosszabb távon, ha esetleg 4K-s lesz a TV-m)

- Gigabit LAN (jelenleg is LAN-ra van kötve)

- AC-s 5 GHz-es wifi támogatás (nem árt, ha van)

- Lehetőség szerint minél több kódolás kezelése, és röcögés mentes lejátszása. Lehessen normálisan beletekerni a filmekbe.

- S/PDIF hangkimenet, az se gond, ha koax... (egy komolyabb külső hangkártyára van rákötve).

- Legalább 2 USB bemenet (ha USB 3-as, az lenne az igazi, külső USB-s vinyókról nézek filmeket, egy táppal rendelkező USB HUB-on keresztül)

- Normális másolási sebesség lan-on keresztül az USB-s vinyókra.

- Használható Jukebox rendszer, ami automatikusan letölti a borítókat és az információkat a filmekről. És ezért nem kell pénzt fizetnem! Amennyiben van magyar infó, akkor azt szedi le. Elírt filmcím esetén lehessen kézzel módosítani a keresést.

- Filmnévvel egyező (a film mappájában a film mellett szerepelő) external feliratok automatikus indítása, illetve elsődlegesre állítása, ha van ilyen lehetőség.

- Megjegyzi, hogy melyik filmnél hol tartok és onnan tudja folytatni a lejátszást.

- Magyar nyelvű menü a lejátszóban, lehetőség szerint mindenhol.

- Külső app telefonra, ami távirányítóként is használható.

- Normálisan működő YouTube, és ha lenne rajta alapból egy Spotify kiens az maga lenne a csoda :)

- FLAC támogatás, normálisan használható zenelejátszóval.

- Folyamatos gyártói támogatás, firmware frissítés.

- Jó lenne, ha 100k alatt megállna az ára

Ami egyáltalán nem fontos:

- 3D

- Beépíthető merevlemez

- NAS, SMB, stb. kezelése, mert semmilyen ilyen jellegű megosztást nem használok.

- DVD/BlueRay iso-k kezelése, menük lejátszása (jelenleg csak 1080/720-as mkv-kat töltök le, törekszem mindig mindenből a legjobb minőségűt kiválasztani).

- Egy audiophile 2.1-es hangrendszert használok, így semmi 5.1-7.1-es dolog nem kavar fel. Downmix-et használok a filmeknél. Nem hat meg a házimozi hangzás.

- Android rendszer (mindegyik fórumában csak a szívást olvasom, belső lejátszó szar, KODI nem működik. wrapper-el ez van, az van, külső feliratokat rosszul kezeli).

Létezik ilyen lejátszó, mert kezdem azt hinni, hogy nem... :(

iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex

(#56008) Joshi válasza mimic1979 (#56005) üzenetére


Joshi
titán

A te tévéd egy 4K felbontású, de nem igazán HDR-re való készülék. Az IPS-nek a leggyengébb a kontrasztja, a VA már jobb, de az OLED eddig a legjobb. Persze simán jobb egy külső lejátszó mint a tévé belső lejátszója ez nem kérdés. De nem véletlenül írtam hogy csodák nincsenek.

(#56009) Joshi válasza blakey (#56006) üzenetére


Joshi
titán

Ha a tévékben Hisilicon vagy Amlogic SoC lenne akkor ez így ebben a formában nem lenne igaz. Pedig csak ezen múlik, na meg sok jogi kérdésen is. Én inkább utóbbi miatt gondolom azt, hogy a tévé gyártók nem foglalkoznak ezzel.

(#56010) blakey válasza Joshi (#56009) üzenetére


blakey
titán

Tökmindegy mi van benne, "én" mint gyártó nem áll érdekemben, hogy a TV-t több tudással vértezzem fel, mert akkor nem tudnám eladni a többi lejátszót, ennyi. Most is meglehetne oldani a Mediatek-kel, ahogy a Pioneer és egyéb asztali lejátszókban is megoldották. TV az maradjon megjelenítő.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#56011) DoItYourself válasza magicbox (#56007) üzenetére


DoItYourself
addikt

Az ac-s wifi miatt Minix Neo U1 az ajánlatom. A maradék pénzből kijön egy kétlemezes NAS is, ha már úgyis be vagy kábelezve. Az U1 nem tudja az USB3-at, tehát kb. 20-30 MB/s-al tudsz rá másolni hálózaton. S905 topik összefoglalójában van a többi kérdésedre a válasz.

[ Szerkesztve ]

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#56012) magicbox válasza DoItYourself (#56011) üzenetére


magicbox
senior tag

Köszönöm! :R Már nézegettem :) Utána olvasok, mert ez teljesen új világ nekem...

iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex

(#56013) Joshi válasza blakey (#56010) üzenetére


Joshi
titán

Szerintem meg tök rosszul látod a helyzetet. Ma kb ott tartunk hogy egy SoC simán meg tudna oldani mindent akár egy tévében is. Nyilván a tévé gyártók is készítenek asztali lejátszókat amiket ugyan úgy el kell adni, ezért nem erőltetik a tévés megoldásokat. Egy ilyen kicsi SoC mint a Hisilicon, Amlogic, MediaTek simán elférne egy tévében, abszolút nem kellene külső lejátszó. Hidd el hogy előbb utóbb eljön az az idő amikor nem fog kelleni külső lejátszó. Ez már ma is meg valósulhatna, de nagyon ingoványos a jogi kérdéskör.

(#56014) junkpod válasza Joshi (#55997) üzenetére


junkpod
nagyúr

Csak akkor lehet jobb ha a forrás is jobb.
Gondold végig, van egy kb 8k minőségű forrás anyag, abból profi stúdió technikával csinálnak fhd és 4k verziót. Majd a 4k verziót egy kommersz technikával lekonvertalni fhd-ra.
Olyan lehet ez mint a dts és a dtshdma sima dts képes lejatszon. Jobb lesz az utóbbi ha annak már a dts core része eleve jobb minőségben van elkészítve.

Box's don't touch!

(#56015) junkpod válasza mimic1979 (#56005) üzenetére


junkpod
nagyúr

Kényelmi és formátum (kép és hang) szempontokból igen, minőség (kép nem lesz sokkal jobb, hang attól függ hogy kiengedte-e a tv a hd hangsavokat) szempontból talán.

Box's don't touch!

(#56016) blakey válasza Joshi (#56013) üzenetére


blakey
titán

Szóval rosszul látom, de gondolom nem zavar téged, hogy ugyanazt írtam és pl. az androidos Sony tv-kben Mediatek duruzsol. Tehát még 1X, egyetlen egy tv gyártó nak sem érdeke, hogy jobb médialejátszási képességekkel vértezze fek a tv-ket.
Nem fog eljönni, mert akkor már rég itt lenne, Samsung, Sony, Lg, Panasonic modelljei már rég képesek lennének mindenre de akkor egyetlen egy lejátszót sem tudnának eladni és a Blu-ray liszenszből sem lenne bevételük valamint fizetni kéne a HD hangokért is, ugye kéne egy HDMI kimenet is miattuk, stb. A TV-k nem lesznek teljesértékű lejátszók amig ilyen érdekek vannak a piacon.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#56017) Balu115


Balu115
csendes tag

Sziasztok!
Egy másik topic-ból küldtek át ide. Lenne pár kérdésem.
Van egy sony kd55x8509c tv-m, az lenne a panaszom vele hogy torrentről letöltött 3d filmek merevlemezről történő lejátszásakor szellemképes a kép amikor valami nagyon 3d-s van benne, mondjuk lényegébe szinte mindig. Szemüveg a tv-hez való bt500a, a tv fel is ismeri, a szemüveg át is vált de a nagy 3d élmény helyett csak idegeskedés van hogy duplán látszódik ugye a kép eltolva egymáson.
Kodi próbáltam, az új szoftver már nem engedi átváltani a 3d-t. Úgyhogy azt a választ kaptam hogy érdeklődjek itt, mert egy média lejátszó megoldaná ezt a problémát.
Milyen lajátszó lenne jó megoldás erre? Ha egy blu-ray 3d lejátszóba beledugom a merevlemezt és úgy indítom el a filmet, akkor más lesz mintha mondjuk közvetlen a tv-be dugnám?
Van ps4-em is, gondolkoztam már egy blu-ray írón és akkor az elvinné a 3d blu-ray lemezt.
Valakinek volt már ilyen baja a 3d-vel?
Mi lehet rá a legjobb megoldás?

(#56018) dh66e válasza Joshi (#56013) üzenetére


dh66e
veterán

Ne álmodozz. ;]
Nem fognak teljes értékű all in one cuccal kirukkolni a tv gyártók.

(#56019) mimic1979 válasza dh66e (#56018) üzenetére


mimic1979
aktív tag

Nah ma reggelre úgy ébredtem, hogy rendben. Akkor legyen egy média lejátszó: Himedia Q10 Pro. Aztán elméletben bekötöttem otthon. És újra sokkoltam magamat. Nem elég hogy a tv-m már már a gagyi kategóriát súrolja, de, a következő gond akadt.

Az erősítő ami a hangot dolgozza fel az egy Marantz SR-5006

Ugyebár a média lejátszóból egy HDMI kimenet van. Ezt jó esetben az erősítő fogadja , a HD hang miatt! Viszont mivel a 4K átvitel nincs feltüntetve az erősítőn, kicsit tartok attól hogy bukik a történet.

Jól látom , jól gondolom ezt?

(#56020) Phülöp válasza mimic1979 (#56019) üzenetére


Phülöp
addikt

A lejátszónak van optikai és koax digitális hangkimenete, az erősítődnek meg ehhez passzoló bemenetei.
Kép a tévébe, hang az erősítőbe.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#56021) Dorian válasza Phülöp (#56020) üzenetére


Dorian
félisten

És szted optikán hogyan megy át a HD hangsáv?

Koaxon sem megy át, csak HDMI-n.

(#56023) blakey:
Félre-válaszoltál sztem, nem én vagyok a kérdező.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#56022) Phülöp válasza Dorian (#56021) üzenetére


Phülöp
addikt

Közben szerkesztettem, nem írtam eleget elsőre.
Ha azt mondod, koaxon se, akkor megkövetlek téged, a kérdezőt, meg mindenkit - nálam csak sztereó van.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#56023) blakey válasza Dorian (#56021) üzenetére


blakey
titán

Bátran vehetsz olyan lejátszót, nem lesz semmi gond, a 4K-s videókat FHD-ban fogja lejátszani, minden hangod meglesz, ne aggódj. Sokan használjuk a 4K-s lejátszókat FHD megjelenítőn, visszafelé kompatibilis.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#56024) Phülöp válasza Dorian (#56021) üzenetére


Phülöp
addikt

Köszönöm, hogy kijavítottál, és elnézést kérek mindenkitől a félrevezető tippem miatt.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#56025) blakey válasza Dorian (#56021) üzenetére


blakey
titán

Igen, félreválaszoltam. :)
Szóval (#56019) mimic1979 ez neked szól.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#56026) junkpod válasza blakey (#56023) üzenetére


junkpod
nagyúr

A TV-je 4K! Az erősítője nem fogja továbbítani a 4K-t. Ezzel bukja a 4K lejátszást, ami most a TV playerével meg van oldva. Hátrébb lenne, nem előrébb.

Nem véletlen kérdeztem még az elején, hogy milyen egyéb hardvere van...

Box's don't touch!

(#56027) blakey válasza junkpod (#56026) üzenetére


blakey
titán

Az erősítő nem továbbítja a 4K-t, de attól még megjelenik FHD-ban és addig is tudja használni amig nem vesz egy 4K képes erősítőt. Szóval a hátrébb lenne elmélet nem feltétlenül igaz, mert bármikor cserélhet erősítőt és addig is nézheti a filmeket, szerintem simán meglépheti, nem kell mindent egyszerre lecserélni.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#56028) mimic1979 válasza blakey (#56027) üzenetére


mimic1979
aktív tag

Közben én is megnéztem. Az erősítőben HDMI 1.4 van, ami elméletileg támogatja a 4K-t / 30Fps -ig. Este majd kipróbálom.

(#56029) Chrys_ válasza mimic1979 (#56028) üzenetére


Chrys_
addikt

Vagy használj HDMI osztót, talán azzal működik.

(#56030) mimic1979 válasza Chrys_ (#56029) üzenetére


mimic1979
aktív tag

Néztem azt is már, de jó lenne ha nem kellene még további elosztókat beiktatni.

(#56031) Shokkolo


Shokkolo
addikt

Üdv urak,

Tudnátok nekem ajánlani egy relatíve alap, egyszerű medialejátszót?
Nincsenek nagy elvárásaim, Wifi és FHD.
A hálóban lévő tévémhez kellene, hogy a nasomról sorozatot tudjak nézni.
Azt hiszem ez relatíve nem sok, leginkább egy jó / erős wifi kell :)

Előre is köszönöm

"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt"

(#56032) makoss


makoss
addikt

Üdv!

A UPC Direct frissítése közben néztem, hogy a Humax ud fox HD beltérinek van médialejátszó beállítása.
Ismerős ez valakinek?
Jó ez 720p, 1080p videók lejátszására külső HDD-ről, pendrive-ról?
Köszönöm előre is! :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#56033) Beni2360 válasza mimic1979 (#56005) üzenetére


Beni2360
félisten

Igen van értelme a média lejátszónak és én a ZIDOO X8-X9S-X10 vonalon mennék mert eddig jobb és gyorsabb a látogatottsága. Nehogy elkapkodd ennek is a vásárlását!
----------------------
magicbox - neked is a ZIDOO X10 ami részemről ajánlott.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#56034) farkas-j válasza Beni2360 (#56033) üzenetére


farkas-j
őstag

Zidoo-val kapcsolatban lenne kérdésem. Probléma nélkül képes felvenni (rögzíteni) a HDMI portjára kötött műsorforrást?

[ Szerkesztve ]

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#56035) samu2062


samu2062
aktív tag

Sziasztok!
Egy ismerősömnek érdeklődnék,hogy tudtok e ajánlani olyan média lejátszót,ami olcsó,de vállalható minőséget nyújt.Semmi extra nem kell neki,az egyetlen célja,hogy mkv filmeket játszon le rajta,mert a tv-je nem viszi.
Köszi előre is.

(#56036) krealon válasza makoss (#56032) üzenetére


krealon
veterán

"a Humax ud fox HD beltérinek van médialejátszó beállítása.
Ismerős ez valakinek?
Jó ez 720p, 1080p videók lejátszására külső HDD-ről, pendrive-ról?
"

MKV-t peldaul nem jatszik le.
Szerinted? :F

(#56037) Beni2360 válasza farkas-j (#56034) üzenetére


Beni2360
félisten

Ezt a saját topikban kérdezd mert én még 5 hónap alatt nem próbáltam ki mert van másik és más gondjaim vannak. Ott már olvastam róla.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#56038) AggressiveGT


AggressiveGT
csendes tag

Sziasztok!

Először is nem vagyok hozzáértő a témához.
Apámnak szeretnék venni egy média lejátszót. Olyan kéne ami lehető legtöbb videó formátumot viszi fullHD-ben. 3d, wifi, net csati nem kell. És egy 500Gb külső vinyót tudjon kezelni. Illetve nem tudom, hogy ezek képesek-e fájlokat pendrive-ról merevlemezre másolni.

(#56039) tomp válasza farkas-j (#56034) üzenetére


tomp
félisten

Ha nem HDCP védett a jel akkor gyárilag tudja rögzíteni. Van/volt egy idegesítő bug amiért max 3,63GB-os fájl méretig rögzített egyben. Utána új fájlban folytatja de emiatt kiesik pár mp. Ha minden igaz ext4 fájlrendszerrel nem darabol de van akinek ntfs-el sem. A héten fogom kipróbálni, hogy mi a helyzet vele mert én sokszor használtam már. Ha HDCP védett a jel akkor pedig a gyártó fórumján fent van a módosított HDMI felvétel app.

(#56040) farkas-j válasza tomp (#56039) üzenetére


farkas-j
őstag

Köszönöm a választ neked és Beni2360-nak is!
Nagyon gondolkodom egy belső HDD-s Zidoo vásárlásán, csak irreálisan drága. Sokat kellene hurcibálni a felvételek miatt, ezért lenne jó a belső HDD. Eddig egy Novatron IAMM NTR82HD-vel rögzítettem analóg képet. Jó lenne tovább lépni HD digitális irányba..

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#56041) junkpod válasza AggressiveGT (#56038) üzenetére


junkpod
nagyúr

Arra figyelj, hogy sok tvbox net nélkül nem fog jól működni mert netről szedi a pontos időt.

Box's don't touch!

(#56042) makoss válasza krealon (#56036) üzenetére


makoss
addikt

Szerintem nem tudom. :F
Ha tudnám, nem kérdezném!
fúúú

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#56043) AggressiveGT válasza junkpod (#56041) üzenetére


AggressiveGT
csendes tag

Ez most komoly? És ilyenkor abszolút használhatatlan vagy csak bizonyos funkciók nem működnek? Egy Venz V10-et néztem ki, azzal mi a helyzet?

(#56044) Multibit válasza makoss (#56042) üzenetére


Multibit
veterán

Azok a tv vételre tervezett kütyük nem fognak boldoggá tenni. Azaz: set top box <> mediaplayer! Még akkor sem, ha a markcing rizsa ezt próbálja megetetni a vásárlóval.

(#56045) Shokkolo válasza Shokkolo (#56031) üzenetére


Shokkolo
addikt

Erre valaki? :U :B

"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt"

(#56046) Joshi válasza Shokkolo (#56045) üzenetére


Joshi
titán

Olcsó Amlogic 905x-es boxokon nem túl acélos a Wifi(10-30K között), a Minix Neo U1-nek dicsérik a Wifijét viszont az 40K. De a jó Wifihez elengedhetetlen egy jó router, az milyen lenne?

(#56047) samu2062 válasza Shokkolo (#56045) üzenetére


samu2062
aktív tag

Én is hasonlót érdeklődtem,engem is érdekelne a válasz. :)
Szerk:Joshi Nekem is tudsz valamit az #56035-re?

[ Szerkesztve ]

(#56048) Joshi válasza samu2062 (#56047) üzenetére


Joshi
titán

Arra egyértelműen egy olcsó Amlogic S905/905x box a nyerő, olvasd el az Amlogic topik összefoglalóját.

ui.: annyi hogy az olcsóbb verziókon célszerű egy microSD kártyára LibreElecet rakni mert úgy lesz igazán használható a box. De mindenre választ kapsz a topik összefoglalóban.

[ Szerkesztve ]

(#56049) Shokkolo válasza Joshi (#56046) üzenetére


Shokkolo
addikt

A Router egy TP-Link Archer C7 (v1).
Szerintem azzal nem lesz gond, csak kell mellé egy alap lejátszó, ami látja a nas -t, és megbírkózik a 350-700 megás avi -kkal :)
A nappaliban van egy Q5 Pro -m, de azt ilyen célra egy kicsit overkillnek tartanám.
Ezért keresnék egyszerűbb és nyílván olcsóbb alternatívát.

"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt"

(#56050) samu2062 válasza Joshi (#56048) üzenetére


samu2062
aktív tag

Rendben!
Köszönöm szépen!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.