- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
The current state of DirectX 12 in PC gaming, was it worth the hype?
Tökéletesen összefoglalták a lényeget: a játékosok számára a DX12 abszolút semmi előnyt nem ad, sőt azzal inkább csak rosszabb élményt kap a játékos, mint DX11 alatt.
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #24695 üzenetére
Az a gond, hogy az NV-nél a "jó marketing" abból áll hogy odamennek a fejlesztőhöz x millió dollárral és azt mondják: "Építsd bele ezt a szükségtelenül bonyolult és erőforrás-zabáló, alig látható (vagy láthatatlan), zárt rendszerű (hogy az AMD vagy bárki más nehogy támogatni/ optimalizálni tudjon rá) effektet a játékodba (mint a Hairworks, Physx, tesszelált földalatti víz stb), így ha kijönnek a tesztek az fog látszani, hogy a mi kártyáink gyorsabbak. Ja hogy ezek szükségtelen (mivel van náluk jobb, hatékonyabb nyíltan használható megoldás) effektek a mi kártyáinkat is feleslegesen lassítják? Nem baj! Csak az AMD-t jobban lassítsa!"
-
->Raizen<-
veterán
Igen, mikor belinkeltem az rx 480 itteni fórumába kitiltottak abból a topicból pár napra, pedig csak az igazat mutattam meg, a kormos pci slot bizony nem játék.
Utoljára egy dupla magos nv kariról láttam youtubeon hogy elfüstöl furmark alatt , de azt is oc módban, meg megkerülték a szoftveres túltelhelés elleni védelmet, azóta sem láttam ilyet nv fronton.
(#24696) Egon A gtx 1606 valami über jó vga lehet kettőt kérnék most!
-
Egon
nagyúr
válasz
füles_ #24688 üzenetére
De igen, okkal tolódott el a részesedés. Az (az AMD-vel ellentétben) nV csak egyszer nyomott full kretént: az FX szériával. Annak utóhatásaként volt az AMD-nek még akkor is nagyobb részesedése, amikor az nV-nek egyértelműen jobb kártyái voltak (X800-700-600 vs. 6xxx széria). nekem volt 9700Pro-m: driverrel annyit azóta sem szívtam (pedig mostanság az nV is belehibázik a driverekbe, de szerencsémre nem frissítek azonnal, így ebből (eddig?) nem érzékeltem semmit).
RX 480 vs. GTX 1060 viszonylatában kb. egyetlen érved elfogadható: a Freesync. Előbb fullad ki a GPU, mindhogy kevés legyen a 6 giga, a GCn architektúra időtállósága vonatkozásában kérdezd meg a GCN1-2 tulajokat, akik adott fícsörökből már nem igazán részesülnek, a jobb DX12/Vulkan alatti szereplés kapcsán egyrészt ez leginkább pár, AMD-hez köthető cím vonatkozásában igaz, másrészt igen kevés az újgenerációs API-ra épülő programok száma (tudom: majd jövőre. Abu meg is jósolta, hogy kétszámjegyű mennyiségű DX12-es program jön, azaz 10 db biztosan lesz jövőre is...). Ellenben az RX480-nál volt a tápellátás-para, no meg a töketlenkedés a custom verziók csúszásával - a GTX1606 megjelenése mentes volt minden hasonló problémától, nem csoda hogy jobban fogy (no meg tudjuk, hogy azok a fránya bányászok elkapkodták az RX480-akat, biztos azért nem vették a játékosok...
).
-
->Raizen<-
veterán
válasz
füles_ #24691 üzenetére
Elmondom mi a probléma gyökere. A jelenben kellene élni, és most elkészíteni a lehető legjobb hardvert. Teljesítmény/fogyasztás mutató ugye. Nekem sincs ingyen az áram. És azt jó reklámmal el kell adni, ahogy ezt teszi az nv, Nem igérgetni hogy most akkor majd milyen jó lesz a shader modell 6.0-tól kezdve a konzol portok működése, meg hogy shader intrinsic így, cgn 4.0 úgy dx12 tier 3 amúgy. Eredmények kellenek, nem holnap, hanem ma. Ha nem lett volna nyáron brutál jó árban 970 akkor 1060-as vga-t vettem volna ez egészen biztos. Engem igérgetésekkel már nem lehet megetetni.
-
FLATRONW
őstag
válasz
füles_ #24688 üzenetére
Az a vicces, hogy az X800 vs. GF 6 seria esetén 58-38 százalék volt a részesedés. Pedig akkor az a sorozat fejlettebb volt, mint az X800-as széria. Valószínűleg ez a pocsék FX szériának volt köszönhető. Utána már kiegyenlítődött a technológiai minőség és a részesedés is. És elérkeztünk a GF 8 vs. HD2000 sorozatig, ami után megint elhúzott az NV.
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #24690 üzenetére
Korábban az NV kártyák is hullottak mint a legyek, egy kutya másik eb voltak.
-
füles_
őstag
válasz
->Raizen<- #24690 üzenetére
Nem azt mondtam hogy nem ír jó drivereket.Az NV azért tart ott ahol,mert a marketing.Manapság már minden a marketingen és a reklámon alapszik.Ugyanúgy a szar terméket is eladhatod ha jó színben tünteted fel.De a jó terméket nem tudod eladni jó reklám nélkül.
-
-
füles_
őstag
válasz
->Raizen<- #24687 üzenetére
Nem tud írni jobb drivereket az eszközeihez.Az AMD írt szarokat (én ezt nem tudom igazolni,mert soha nem volt komoly problémám AMD driverrel ami miatt szétvágott volna az ideg,csak sokak véleményét vettem alapul).De ez már nincs hogy az NV több vagy jobb drivereket ír.Ezen a téren is már kiegyenlítődött a verseny.Ugyanúgy vannak mindkét oldalon becsusszanó hibák.AMD oldalon is megszűntek a microstutterek és az alacsony minimum FPS-sek (szintény ugyanaz,soha nem tapasztaltam,de naponta böngészem a fórumokat és nem említik egy Polaris kártyánál sem)
-
füles_
őstag
válasz
->Raizen<- #24685 üzenetére
De nem értem,ha valaki vesz egy 1060/1070/1080-at az miért ezer éves játékokkal játszik?Nem azért vesz újabb/erősebb VGA-t hogy tudjon játszani a jelen játékaival?
És nem,nem okkal tolódott el a piaci részesedés az NV irányába.Az 50-50 arány is akkor volt meg amikor az AMD mérföldekkel jobb VGA-t kínált.Ha nagyjából "ugyanolyat" kinál a két gyártó,vagy netán az AMD-é talán egy picit jobb választás,akkor is elhúz piaci részesedésben az NV.
Vegyük csak az RX 480 és a GTX 1060 esetét.Én jobb választásnak tartom az RX 480-at a 8GB VRAM,a jobb DX12/Vulkan alatti szereplése a GCN architektúra időtállósága és a FreeSync miatt.GTX 1060 számlájára csak azt tudom írni hogy alacsonyabb a fogyasztása,meg esetleg azt hogy nagyobb a választék,de semmi több.És még is,melyiket veszik többen? -
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #24685 üzenetére
"Volt valamikor 50-50 a piaci részesedése amdnek és nvidiának, ez a szám okkal tolódott el az nv irányába."
Így van, két ok volt: az egyik a marketing, a másik fejlesztők lefizetése, hogy olyan játékmotorokat írjanak, ami jobban fekszik az NV-nek/ visszafogják a fejlődést.
Fogyasztás/teljesítményben (is) az AMD jobb volt akkor amikor az arány eltolódott az NV irányába.
A "jobb támogatottság" a fejlesztők lefizetéséből következik, a "fluidabb játékélmény" pedig marketing b***shit. -
->Raizen<-
veterán
-
HSM
félisten
válasz
->Raizen<- #24681 üzenetére
Az sem az AMD hibája, ha neked egy hibás darabot adtak el... No mindegy...
-
füles_
őstag
válasz
->Raizen<- #24679 üzenetére
Nem tudom hogy az AMD beszélt-e valaha arról hogy melyik GCN fogja támogatni a DX12-t,de mind támogatja csak valamelyikre (GCN1) több időt kell fektetni hogy lassulás nélkül fusson a DX11-hez képset.Ezért ahol van még DX11-es mód ott inkább nem is foglalkoznak a DX12-vel,mert felesleges.GCN1 már eléggé kilóg a sorból.Hiába,nem élhet örökké.Ettől függetlenül még mindig egy erős GPU a Tahiti,ahogy följebb is említettem.
Pascal nem azért sikeres mert "fú de milyen jó".Jó azt nem cáfolom.Egyszerűen azért sikeres mert Nvidia.Erről beszélt AdoredTV is a videóban és mi is erről beszéltünk.Ha AMD-nek lenne Pascal-ja,Nvidiának lenne Polaris-a akkor is az NV-t venné a nép.
(#24682) odorgg
Egy hatalmas nagy +1 az utolsó bekezdésednek!Én is pont ugyanezt gondolom
-
odorgg
addikt
Konklúzió:
Felesleges olyanokkal vitatkozni VGA témában, akik fanatikusan hisznek egyik, vagy másik gyártóban.
Illetve tartom a véleményemet ahhoz, hogy NV legalább annyi guanót lenyomott már az userek torkán, mint az AMD/ATI, csak NV-nél szebb a csomagolás, több a köret
Egyébként végig alulfeszeltem/tuningoltam a 8800,9800,GTX200-400-500-600-as szériát, és ha most valami friss nv lenne a gépben azzal sem tennék másképp. Hogy miért? Mert érdekel a téma, és jobb a közérzetem ha finomhangolhatom a hardver gyári beállításait. Nem feltétlen azért foglalkozik valaki alulfeszzel, mert egy VGA kazán. Persze a kazánoknál sokkal nagyobb élmény az alulfeszelés mert sokkal látványosabb az eredmény. De pl egy 7850-et passzívan tudtam hűteni ennek köszönhetően,(már a ház szellőzést leszámítva) mondjuk azok amúgy sem melegedtek túlzottan.
-
->Raizen<-
veterán
Látatlanba te sem mondtad volna meg a hibák okát alapos tesztelés nélkül, maradjunk annyiban, hogy nem vontam le semmilyen hibás következtetést.
Ilyen hibát utoljára a 6800-as nv karim produkált, amikor a 16/6 pipát aktiváltam rivatunerben. Vga hiba. Pont. Már csak azért is mert az egyik fórumtárstól bontott darabot kaptam, gondolom nem viccből vitte vissza a boltba az a valaki, és nekem meg újként elpasszolták.
-
HSM
félisten
válasz
->Raizen<- #24670 üzenetére
Természetesen igen. Csupán arra akartam célozni, hogy hibás feltételezés a VGA-ra mondani a hibát, amikor a hibás alaplap is okozhatta. Akkor mondhatjuk, hogy a VGA okozta, ha hibátlan hardverkörnyezetben is produkálta volna a hibát.
(#24671) FLATRONW: Arra gondolok pl., hogy míg ha az AMD topikban valaki megold egy driverhibát azzal, hogy visszarak egy régebbi jól működőt, akkor 3 Nv-s kezd el fújolni, hogy igen, az ilyen meg olyan AMD driverek, amikor ugyanez történik Nv oldalon, akkor az a világ legtermészetesebb dolga. [link]
-
->Raizen<-
veterán
válasz
füles_ #24678 üzenetére
Lehetne erről vitát nyitni no de a régebbi gcn-ről azt mondták hogy támogatni fogja a dx12-t rendesen erre, nem egy játék jött ki úgy hogy nem indul el rajtuk a dx12-es mód. Amd az igérgetéseiről volt híres, az nv nem, ő a tényeket közölte le, ahogy azt tette az idén is, nem véletlen a pascal széria sikere.
(#24668) HSM: A túlterheléses programokkal való játszogatást sosem értettem. Pláne hogy ellenük az amd , és az nvidia is védekezik. Amúgy meg tömegtermelés is van, hibák bármikor előfordulhatnak, amd-nél valamiért sűrűbben történnek dolgok...
-
füles_
őstag
válasz
->Raizen<- #24676 üzenetére
Emlékeim szerint ennél a trágyadomb játéknál nem csak AMD hardverrel volt probléma.Még megjelenéskor belenéztem a TheVR-ék videójába és össze-vissza szaggatott nekik egy 1080-al.Szóval ezek a crashelések meg a szaggatások sokkal inkább a fejlesztő sara volt,mintsem az IHV-ké
-
Gainka
őstag
Alapból marhaság amiről beszéltek, lehet hogy kicsivel több van lehet nem, olyan sok egyik oldalon sincs hogy ne merjen valaki belőle venni. Én speciel nem AMD vs Nvidiára bontom csak le ezt a témát hanem gyártóig. De ugye vannak az elvakultak, velük kár vitatkozni mint azt az előző hozzákolbászol is láthatjuk.
-
füles_
őstag
válasz
->Raizen<- #24673 üzenetére
Nézni kell a fórumokat, és a lelkes próbálkozók véleményét az adott driverről, és ha gebasz van nem azt használni, problem solved.
De ugye ez is NV onlyAMD userek ezt nem tudják
Ezekre a nem induló játékokra AMD kártyával kérhetnék egy linket a jelentésükről?
-
guftabi96
addikt
válasz
->Raizen<- #24673 üzenetére
De ha meg AMD-nél jön egy bugos driver, akkor rögtön máglyára kell dobni Lisa Su-t.
-
-
füles_
őstag
Ami pedig a "csak berakod és kész" mentalitást illeti, megjegyezném a pukkanós GTX1070-eket, amiket csak beraksz és kigyullad, vagy az utóbbi idők driverbajos dolagait, ahol pl. csak felraktad a drivert, és a 150 000 forintos VGA-d elfelejtett terhelés alatt a normális órajelre váltani
De ezeket csillagvizsgálóval kell keresniEgyébként nyugodtan vissza lehet görgetni WCCFTech-en egészen 2016 elejéig és összeszámolni hogy az AMD-nek vagy az NV-nak volt-e több olyan drivere amivel valami gebasz volt és nem működött rendesen akár a VGA akár az egész rendszer (mert erre is volt példa
)
-
HSM
félisten
válasz
->Raizen<- #24662 üzenetére
Ha értesz az elektronikához, akkor gondolom nem kell különösebben elmagyarázni, hogy ha a kártya a memóriáknak a lapról adja a tápfeszt és a lap hibás, akkor az okozhat a VGA-n memóriahiba jellegű dolgokat.
(#24664) Gainka: Ebbe a topikba még csak túlzásokat írt, meg kicsit polírozta magát a végzettségével. Abszolút építő....
Ami pedig a "csak berakod és kész" mentalitást illeti, megjegyezném a pukkanós GTX1070-eket, amiket csak beraksz és kigyullad, vagy az utóbbi idők driverbajos dolagait, ahol pl. csak felraktad a drivert, és a 150 000 forintos VGA-d elfelejtett terhelés alatt a normális órajelre váltani.... [link]
(#24666) FLATRONW:"Ha csak abból indulunk ki, hogy több az eladott NV kártya, akkor többnek kellene lennie a felhasználói panaszoknak is."
Hibás feltételezés. Más a vásárlói csoport. -
FLATRONW
őstag
Megtehető piros kártyával is, ahogy a példád mutatja, de az esetek többségében gyakrabban jön elő valamilyen hiba AMD mellett.
Ezt alátámasztja az itteni AMD és NV kártyák fórumainak hibákkal kapcsolatos hozzászólalási is.
Ha csak abból indulunk ki, hogy több az eladott NV kártya, akkor többnek kellene lennie a felhasználói panaszoknak is.
Olvasva a pH fórumait, nekem nem az mutatkozik meg, hogy az NV-re lenne több a panasz, pedig az utóbbi időben ők sem nagyon vannak driver támogatás terén a csúcson. És még ehhez hozzá jön az is, hogy az AMD driver fronton javult is valamit.(#24664) Gainka: Ez neked is szól.
-
füles_
őstag
Ha már olyan nagy téma a kazánozás
Nem referencia kártyát kell venni és kész.Nem is Vapor-X nem is Toxic,hanem egy egyszerű 280X DCU2,ami ráadásul még kapott egy kis tuningot is
De ha már itt vagyok azt is elmondanám hogy egy 5 éves GPU-val FHD maximális beállításokon játszok,persze HairWorks nélkül.Még mielőtt valaki belekötne abba a 36 FPS-be megjegyezném hogy aki játszott Witcher 3-al vagy valami más RPG-vel az tudja hogy ilyen játékokban 30-40 FPS semmivel sem tűnik szaggatottabbnak mint egy FPS játékban a 60+ -
Gainka
őstag
válasz
->Raizen<- #24663 üzenetére
Kezdesz túlzásokba esni.
(#24658) FLATRONW
Te pedig úgy csinálsz mintha az AMD kártyák csak arra valóak lennének hogy állítgassák meg le-fel tuningolják őket.
Az AMD kártyát is meg veszed, bedobod a gépbe és működik. Hiba bárhol elő fordulhat. Csak az ilyen forum picsogásoktól, (amiket vérpistikék is olvassák), jön le az hogy jelentkezik valami hiba vagy user errol akkor AMD kuka és csak az Nvdia. -
->Raizen<-
veterán
A szakmaiságomhoz hozzá tartozik hogy volt dolgom felület szerelt alkatrészekkel, hibafeltásárral, az elektronikához is értek, és mechatronikusként dolgozok jelenleg, szóval a szivárványos képért a vga volt a felelős, ezzel a témát lezártnak tekintem, legyetek boldogok az amd-vel amíg tehetitek, hamarosan jön a mindent megváltó zen a cpuba épített power tune szerű lassító szerrel, hogy tuning közben se dobjon egy hátast.
-
HSM
félisten
válasz
->Raizen<- #24660 üzenetére
Jah, hogy a lapod volt hibás és a 290-et szidod érte. No comment.
-
->Raizen<-
veterán
Volt amikor jó sokáig nem csinálta, az ilyet gariztatni impossible mission! Terheléskor stabil volt. A bootkor a fekete kép az az m5a97 evo sara volt, így visszaolvasva ez is lehetetlen küldetés. Használhattam volna de én maximalista vagyok és mindenből a legjobb kell hibátlan kivitelben,, hiszen én is az vagyok.
-
HSM
félisten
válasz
->Raizen<- #24657 üzenetére
Érdekes, hogy nálam nem volt ilyen. Ez elég erőteljesen egy hibás VGA tünetei. Ezt nem eladni kellett volna, hanem garanciáztatni.
(#24658) FLATRONW: "Miért bűn ez a hozzád hasonlóak szemében?"
Mert rendszeresen azt írjátok, hogy ez piros kártyával nem megtehető, ami nem igaz."Leírtad, hogy miért nem volt ideális a helyzet a 290 használatához, akkor most ezért nézünk téged is hülyének?"
Leírtam, tudtam, hogy ez lesz, végül 5% sebesség beáldozásával tökéletes lett a rendszer."és lenézik a másik oldalt."
Én nem nézek le senkit azért, mert adott márkájú kártyája van. -
FLATRONW
őstag
Megint leírod azt amit már sokszor leírtál. A lényeg az, hogy a többség nem akar ilyesmivel foglalkozni. Nem akar tuningolni és nem akar elhanyagolható teljesítményt sem veszíteni. Csak használni akarja a kártyáját úgy ahogy van.
Miért bűn ez a hozzád hasonlóak szemében? Miért vagyunk hülyék?
Leírtad, hogy miért nem volt ideális a helyzet a 290 használatához, akkor most ezért nézünk téged is hülyének?
Nem, nem tartalak annak és másokat sem. Egyszerűen csak nem értek egyet az AMD vásárlókkal, nem fogadom el azt a filozófiát amivel ön igazolják magukat és lenézik a másik oldalt. -
->Raizen<-
veterán
A random , rendszerfelálláskor tapasztalható. egész képernyőre kiterjedő színes piros, kockás szivárványba pompázó csoda látvány miatt, nem akartam megjutalmazni a rendszert egy vízhűtéssel, pláne akkor nem, amikor szintén random nem adott képet bekapcsolás után a gép. Nos igen, nem sokáig szívattam magam, az új gép csak hamar ment fel a hirdetések közé.
-
HSM
félisten
válasz
#Morcosmedve #24651 üzenetére
RX480-ból azért akad pár jóféle. Van az XFX-nek, a Sapphire-nek, az MSI-nek, a PowerColornak is szimpi modellje. És ez csak amikkel foglalkoztam. A 470-ből már azért jóval kevesebb, ami tetszik, de az igazából szóba se jön a mai bolti árazásán.... De a 480-ak szerintem egyáltalán nem rosszak.
Ami a 2013-at illeti, én elfogadom, hogy azóta az Nv rendbe rakta a driveres részét (bár mostanában ismét elég sok driveres hibáról hallani) de mivel azóta sem volt gondom a piros oldallal, és technikai oldalról nézve nálam klasszisokkkal verik a zöldeket, nem beszélve a piaci stratégiájuk is mennyivel szimpatikusabb, így azóta fel sem merült, hogy ne piros kártyát vegyek.
Ami az árazást illeti, nálam nem játszanak és soha nem is játszottak ezek a 100+ rugós kártyák. Egyszerűen nem látom értelmét ennyi pénzt beletenni. Pláne, hogy manapság nem is kapsz érte valami sokat. Amikor megvettem az 5850-em, 60 rugóért volt egy szuper kártyám 3 évre. Na, az korrekt befektetés volt.
(#24653) players111: Nekem is a ref 5850 volt az egyik kedvenc VGA-m.
725/1000-ről 930/1200Mhz easy...
(#24654) ->Raizen<-: Azon a kártyán a kedvező ár ára a gagyi hűtés volt. Valamit valamiért. Miért nem vettél egy jobbfajta gyártói kártyát, ha zavart ez a fajta működés? És még én szeretem szivatni magam...
-
Gainka
őstag
válasz
#Morcosmedve #24651 üzenetére
Miért nem az igazi?
Az a kicsit rátevés 55 000 Ft.
És nem kell itt unatkozni meg bőgni, ha most gyenge a 480 akkor venni kell 1070-et majd lesz erősebb amd-is, pont erre szoktam irni hogy tavasszal érkező flegship amd kártyákra nem éri meg várni meg váltani, meg amugy is olyan rosszkor jön, de a rá 2 hónapra érkező nvidiák, fuhh, az, az már nahh... -
->Raizen<-
veterán
válasz
rup1u5 #24652 üzenetére
Hát igen, az órajel vezérlése is a referencia r9 290-nek eléggé kaotikus volt, droppolt hogy ne hevüljön túl, ugyan azokat a jelenségeket tudom leírni mikro akadások, fps drop hegyek. Ja meg akkora hangorkánja volt a hűtőjének hogy az durva, az egész asztal, meg a gépház beleremegett amikor elkezdett dolgozni!
Tényleg egy nulldózer volt az asztalomon jó 3 éve.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
->Raizen<- #24646 üzenetére
A hővel még nem lett volna gondom mert vettem a 4850-re AC hűtőt a 4890 meg Sapphire vapor-x volt.
A problémát számomra a szűnni nem akaró és minden játékban jelenlevő mikróakadások (stuttering) és a szélsőségesen ingadozó fps-ek jelentették. -
#Morcosmedve
veterán
De valamiért te sem akarsz 2013-on túllépni, ez az amit mond.
Mondjuk az RX480 nem lenne rossz, de még mindig nem az igazi, pláne, hogy van ~2 db normális AIB modell, persze annyiért màr nem akaródzik, mert kicsit rátesznek a vásárlók és elhozzák a 1070-et. Most lehet várni a 2017-et, hátha. Én ezt meguntam, de az is jelzésértékű, hogy gyakorlatilag nem létezik nV szakmai topik (ph!-n).
-
Habugi
addikt
válasz
->Raizen<- #24642 üzenetére
Olyan szinten mellélőttök ezzel az alulfesz dumával, fogalmatok nincs..
A magam részéről speciel csak brahiból néztem rá az alulfeszre, a világon semmi szükségem nincs rá, mivel elég jól szellőző házam van és a VGA gyári hűtése is kellően hatékony & halk is..Lehet megpróbálni reprodukálni 970-el.., a legkisebb teljesítmény veszteség nélkül gyári hűtéssel & órajelekkel, látszik mennyi a falból ki, da, kazán, da, tartalék lóerő is van bőven.
Meséljetek még, miért rossz nekünk Radeon tulajoknak.
-
HSM
félisten
válasz
rup1u5 #24644 üzenetére
Én pontosan így vagyok a zöld oldallal. Az a GTX volt az egyetlen kártya, ami majdnem kiérdemelte, hogy kivágjam az ablakon pár driveres dolgának köszönhetően...
Amúgy vicces volt, három játékkal játszottam akkoriban, és egyikben nem volt lényeges eltérés, a másikból meg egyik az AMD-n, a másik meg az Nv-n futott simábban, jobban.
(#24646) ->Raizen<-:"Hát ja a 4850 rendesen befűtötte az egész lakást jó kis kazán volt a gyári hűtővel. "
Aha... A maga durván 200W-jával. [link]
A tesztelő szerint éppen hogy kimagasló volt a fogyasztás/teljesítmény mutatója.
"Under load the Radeon 4850 is one of the most power efficient cards considering the performance it offers."
Ennyit a lakás befűtéséről.(#24648) ->Raizen<-: Hát hogyne....
Csak tények és tapasztalatok... Nem is értem, miért nem kapni a boltban 200W-os radiátort, ha az is kényelmesen elég befűteni egy házat.
-
füles_
őstag
válasz
->Raizen<- #24646 üzenetére
Remélem ezt te sem gondoltad komolyan
-
->Raizen<-
veterán
válasz
rup1u5 #24644 üzenetére
Hát ja a 4850 rendesen befűtötte az egész lakást jó kis kazán volt a gyári hűtővel.
Én valahol az r9-es szériától kezdve mondtam le végérvényesen a márkáról, konzolt sem veszek, az is amd chipes! Meg lehet nézni a ps4 pro hogy teljesít kevesebb a frame/sec vele mint a régebbi változattal.
(#24645) fules
: A több fps tényleg igaz és stabilabban is hozza a minimumokat is, de a szebb kép is mert kevesebb a képhiba.
-
füles_
őstag
válasz
lezso6 #24637 üzenetére
Éppen most olvastam redditen: "It's not enough to have a great product, people must know about it"
És tényleg így van.
De véleményem szerint nem ez a fő probléma hanem az afféle megmondások,hogy "informatikus haver azt mondta hogy Nvidia a király AMD meg egy szar,AMD-t ne vegyél,mert megbánod"
Aztán ha rákérdezel,hogy miért akkor vagy nem tud mondani semmit vagy akkora baromságot mond hogy vered a fejed a falba...Múltkor ugyanígy jártam.Azt mondja nekem AMD-t ne vegyél mert szar,megkérdeztem hogy miért szar,erre azt mondta hogy Nvidián szebb a kép meg több FPS-ed van.Aztán meg hiába próbálod neki megmagyarázni,mert "nem az úgy van,AMD csak szar lehet" -
rup1u5
nagyúr
Nekem meg épp ellentétes tapasztalatom van.
A sikerszériának tartott HD4-es sorozatból volt nekem 4850 - 512 és 4890 - 2GB de annyira botrányosan szarul szerepeltek nálam, hogy kénytelen voltam visszaváltani NV-re. Akkor fogadtam meg, hogy legközelebb csak úgy veszek AMD-t ha előtte le tudom tesztelni a gépemben az adott kártyát. -
HSM
félisten
válasz
FLATRONW #24641 üzenetére
Elég szomorú, hogy annyi IQ nincs a többségben, hogy felfogja, hogy az alulfeszelős történeteim mindig vagy tuninggal kombinálódtak (7870XT, 7950, 7970, 280X) vagy minimális teljesítménycsökkenés árán ért el jelentős fogyasztáscsökkenést (50W-ot nyertem a 290-esen 947 helyett 900-ra rakva az órajelét, semmit nem lehetett belőle érzékelni játékokban), hogy jól működjön a hangszigetelőhabos oldalú, szuperhalk hűtésű gépházamban, ami állatira nem ilyen erős kártyákhoz lett tervezve.
Arról nem a 290-es vagy az AMD tehetett, hogy egy 460W-os passzív tápról hajtottam, és hogy egy szuperhalk hűtésű, emiatt nem éppen szellős házba raktam....Az is szomoúr, hogy ez a "magukat szivatás" kategóriájába esik, amikor a gyakorlatban két kattintás pluszban egy alulfeszelt profil aktiválása Afterburnerben....
(#24642) ->Raizen<-:"Én csak összepattintottam a gépet és nem kell vacakolni semmivel mert minden helyzetben a maximumot nyújtja hűvös is marad"
A tipikus sztereotípia. Mert AMD-n nem pontosan ugyanígy megy? -
->Raizen<-
veterán
válasz
FLATRONW #24641 üzenetére
Pontosan szívemből szóltál, majd ha ráülnek a szopó rollerre ők is átérzik miért nem veszik az emberek az amd-t. Random előforduló durva hiba amit gariztatni esélytelen pl, vagy konkurenshez képest gyalázatos frame/sec amit talán hónapok múlva kijavítanak lást nfs shift de ez csak egy példa.
Én csak összepattintottam a gépet és nem kell vacakolni semmivel mert minden helyzetben a maximumot nyújtja hűvös is marad, és még plusz pacik is vannak a motorháztető alatt ami ha kell bármikor a rendelkezésre állnak 970 oc&4,5 ghz-es 6600k 3 ghz-es ramokkal.
-
-
HSM
félisten
válasz
FLATRONW #24636 üzenetére
Na látod, éppen ez a marhanagy baj...
"ennyi sikertelen sorozat után ki az a hülye aki AMD-t vesz"
Nekem AMD-m van egy rakat generáció óta, HD3870, HD4850, HD4890, HD5850, HD7870, HD7950, R9 280X, R9 290, tehát mondhatom, hogy az utóbbi sok évben megjártam a felsőkategóriájukat, és tökéletesen kiszolgáltak. A HD4850 és HD4890 között pedig volt egy GTX260-am, és egyáltalán nem hozta azt a szintet, amit megszoktam a 4850 után, úgyhogy egy hét után váltottam is vissza pirosra a 4890-el. Úgyhogy nagyon is kiérdemelték, hogy a termékeiket használom.Szóval szerintem inkább ez a nagy kérdés, sok zöld fanatikus miért nézi tök hülyének a másik oldalt, akik elégedetten használják ezeket a termékeket?
(#24637) lezso6: +1. Írtam is egy hsz-t a különböző marketing stratégiákról, de inkább kitöröltem.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Petykemano #24633 üzenetére
Szerintem egy két rosszabbul sikerült szériát el lehet nézni és ki lehet tartani az adott gyártó mellett.
Az a baj, hogy hosszú évek szerencsétlenkedése után már egy igazán jól sikerült sorozat nem fogja visszacsábítani a vevőket. Ahhoz megint sorozatosan jól kellesz teljesíteni.
Az NV történelme során jó ha kétszer hibázott komolyabban, azokat is gyorsan kijavította a következő termékeivel.
Felesleges a vásárlók többségét hülyének nézni azért, mert ők NV-t vesznek.
Itt az a kérdés, hogy ennyi sikertelen sorozat után ki az a hülye aki AMD-t vesz.
Természetesen nem gondolom hülyének az AMD vásárlóit, csak érzékeltetni szeretném, hogy ők azok akik foggal körömmel ragaszkodnak kedvenc gyártójukhoz, pedig az talán már nem is érdemelné meg a bizalmukat. -
Peat;)
veterán
válasz
Azért eléggé sarkítva van mert nem mindegy az arány. Ez olyan mint a Renault meg Toyota kb, mindkettőnek vannak hibái, egyiknek azért kicsit több és nagyobb az előítélet ellene.
De elég megnézni a mosatni helyzetet is, ott a 480 és ott a 1060. Mindkettő remekül használható, simán jó fhd-re ez a tény. A végső termék tekintetében ugyanakkor a 1060-ból művészet olyat vásárolni amivel bármi baj lenne. A 480-asra én nem így láttam a topikjában. Ezek döntenek. A jó termék nem egyenlő a jó GPU-val.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Sajnos nagyon sok szemellenzős ember van, aki csak Intel/Nvidia dimenzióban képes gondolkodni, hiába tesz le jobb terméket az AMD. Ők azok, akik megvették anno a Netburst Celeront az AXP ellenében, a GFFX-et a Radeon 9xx0 ellenében, Pentium D-t az Athlon 64 X2 ellenében.
Van ilyen az ismeretségi körömben is, meggyőzhetetlenek.
-
Petykemano
veterán
válasz
wjbhbdux #24631 üzenetére
A videoban azt mondja az ürge, hogy hiába volt a hd4, hd5 nagyon ütős, nagyon eltalált, és határozottan jobb, mint az nvidia kínálata, mégse sikerült kasszasikert elérni vele (széles tömegeket nem, csak technikai részletekre fogékony réteg nagy részét)
Tehát amikor az AMD teljesített kimagaslóan, széles tömegek akkor nvidiát vásároltak. Ezt persze lehet magyarázni korábbi szériák hibáinak rossz szájízével. De aztán amikor meg az nvidia szerencsétlenkedett (fermi) széles tömegek akkor is nvidiát vásároltak. Nem maradt a hibával magyarázható rossz szájíz.
Olyan, mintha az eladás részben vagy egészben független lenne attól, hogy technikai értelemben (teljesítmény, hatásfok, képminőség, stb) mikor melyik gyártó terméke hogy teljesít.
Jelen esetben például úgy festene, hiába gurítana az AMD bődületesen nagyot egy új szériával, hiába adna jobb kártyát ugyanazon az áron, vagy ugyanolyan teljesítményt olcsóbban, jobb hatásfok mutatókkal, ez csak azt a 10%-ot fogná meg, aki ezekre érzékeny. A maradék vásárló nagy egy része örülne annak, hogy na végre olcsóbb lesz az nvidia kártya, amit már rég meg akart venni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
wjbhbdux #24621 üzenetére
ha kétkártyás, akkor ameddig megy a CF, addig hoznia / vernie kell az 1080at és hoznia / megközelítenie a Titant.
perf/W gyengébb lesz.
(295x2 v2, yay!)
mondjuk dual gpura jelenleg max VR ígérgetés van, de mivel pcs VR meg nincs 750 euro alatt... én nem építenék rá komoly vásárlói réteget. multiGPU támogatás idén meg katasztrófa kb.
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Gainka #24630 üzenetére
hát nem a miner törzsvásárló réteg
Petykemano sztem az ati váltás nem lehetett olyan nagy gond, 3 betűs, piros, felismerhető maradt ugyanúgy. akkoriban az lehetett az évekre előre problémákat halmozó gond hogy több rossz szájízet hagyó szériákat hoztak (x1xxx 3xxx), míg nvidiánál csak az fx botlás volt, korábban. Aztán hd4 hd5 ugyan ütős volt, de aztán meg kezdték a röhej átnevezéseket
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Petykemano #24627 üzenetére
Az AMD mint márkanév a béka segge alatt van, pl. most volt a Game Awards több mint 100 ezer nézővel, és erősen AMD reklámot nyomattak közben, amire a nézők főképp ennek a képnek a postolásával reagáltak:
-
Petykemano
veterán
adoredtv : the end of gpu wars
Megnéztem ezt az értekezést. Elég érdekes.
A lényege, hogy az ati megvásárlását követően technikai fölénye ellenére (kisebb és relatíve gyorsabb kártyákat adtak ki jellemzően olcsóbban, elvileg bestbuy, mindenki által cukorkaként kellett volna hogy fogyjon) pénzügyileg elvesztették a harcot. Okként azt nevezik meg, hogy az AMD akkori technikai fölényét az enthusiast réteg ki is aknázta, de a techikai fölényre (akkor még nem csak ígérgetés, hanem több fps azonos áron, vagy akár legtöbb fps) süket és vak a többséget kitevő vásárlói réteg az AMD legjobb pillanataiban is megfontolás nélkül nvidia terméket vásárolt. Ezért az AMD pénzügyi számai legjobb pillanataiban is alacsonyabbak voltak, aminek hatására szép lassan elvesztették technikai előnyüket és inkább hátrányba szorultak.Az adoredtv a jelenség hátterében a mindshare fogalmát nevezi meg. Ami persze sokmindent jelenthet és sokmindentől alakulhat: királytermék, hibás termék, driver, kinek a logóját látod a játékokban, tesztek, stb.
Nekem az jutott eszembe, vajon az ati felvásárlását követően at ati mint ismert márkanév eltűnése a polcokról nem okozhatta-e azt, hogy a cikkben megnevezett technikai dolgokban nem járatos average Joe egyértelműen az nvidia felé fordult?
-
wjbhbdux
veterán
490 hozza a 1080 szintjét? [link]
-
törölt tag
válasz
SpongyaBob #24617 üzenetére
Nem a proci igényről van szó, hanem a kihasználtságról (hány szálat foglalhat le a driver). Az nV driver jobban kihasználja ezért magasabb lesz a terheltség is, az AMD driver kevésbé, de így teljesítményt is veszíthetsz főleg ha egy gyengébb egyszálas prociról van szó.
Benchmarkokban ez azért nem látszik mert mindenhol 4+ GHz-es i7-et használnak, de egy alacsonyabb órajelű i5 procinál vagy épp az összes FX-nél az nV kártya jobban teljesíthet. -
SpongyaBob
veterán
Erről esetleg van valami hivatalos jellegű info, hogy az egyik jobban igényli a procit mint a másik vagy ez most ilyen hasraütésszerű?
-
törölt tag
válasz
kovcsrob #24612 üzenetére
Nyilván több FPS-nél a többi alkatrész terhelése is megnő (pl. pont ezért is marhaság VGA fogyasztást a teljes gépéből számolni...).
A RAM használat lehet a kevesebb VRAM vagy eltérő memóriakezelés miatt, mindkettő fog valamennyit a rendszermemóriából használni, na meg lehet a játéknál is eltér valami. BF1 teszteknél pl. az újabb verzió sokszor -1 GB RAM használatot mutat minden kártyával. -
kovcsrob
tag
Gondolom, ti lényegesen több tesztet néztetek végig, mint én.
Csak nekem tűnik úgy az rx480 vs 1060 tesztekben, hogy a 1060 nál lényegesen több a foglalt rendszermemória? Van, hogy 1GB al. De pár száz megával szinte mindig.
Sok esetben a processzorterhelés is magasabb. Nem tudom, hogy azért mert több az fps... vagy azért több az fps mert több számítás marad a procira....?
Néhány esetben PL a Tomb Raidernél az is feltűnt, hogy még a teszt részben lényegesen jobb a 1060 a játék közben ez a különbség már hibahatáron belül van. (már amennyire sikerült a tesztelőnek ugyanazon a szakaszon ugyanazt csinálni)
-
Laja333
őstag
Mass Effect gameplay
Na úgy látom, BioWare-nek jobban összejött ez a No Man's Sky. -
MrChris
nagyúr
válasz
NÉMÓ510 #24608 üzenetére
Radeon gyorsabban csinálja az opencl-t, az effektek azzal történnek. Ha nem volt sok effekt, akkor ez is a furcsa esetek közé tartozik. Pl hogy itt a gtx970 és 980 nem bírja a timeline valós idejű lejátszást, mig a 380 meg igen. Csak feltételezem, hogy a 900-as szériát még rosszabbul kezeli a Vegas
-
NÉMÓ510
tag
válasz
MrChris #24595 üzenetére
GTX960 + i7 4770 16gb ram - 1ó56p / project, r9 285 + i5-750 (3.8ghz /19x200) 8gb ram + 12gb lapozó egy ssd-n 0ó44p / project.
Vegas 13.Egy rokon csinálta meg nekem a videóanyagot,de én is pislogtam.Egy kört mentünk a gtx960-al,de aztán módosítani kellett(minimális) és a következőt kíváncsiságból a 285-el futottuk.Csak azon kevés volt a ram(8gb) és kicsit növeltük a lapozót.
Mindenesetre 285 / 380 viszi szépen.
Azt nem tudom miért nem ment rendesen a 960. -
válasz
#02119936 #24606 üzenetére
Akár érdekes is lehetne az információ. Azt leszámítva, hogy igazi baromság, totális sületlenség.
A valódi összeg 2011-ben 10 billió volt, ami pusztán 9 nagyságrendnyi (tíz a kilencedikenszeres) eltérés a valóságtól. A hiba abból ered, hogy az ostoba szerző nem tud angolul, és a trillion szót félrefordította billió helyett trilliárdra. Tök jó, mikor idióták kezébe adnak billentyűzetet, és mégjobb, mikor idéznek tőlük hiteles forrásként. Az összeg egyébként jelenleg 20 billió dollár.
-
törölt tag
válasz
Laja333 #24600 üzenetére
OFF
Amerikában nem törvénytelen. [link]Amerikai államadósság 2011 végére elérheti a tíz trilliárd dollárt Az államadósság 2011 végére elérheti a tíz trilliárd dollárt. A trilliárd – milliárdszor milliárdot jelent. A tíz trilliárdot úgy írhatjuk le, hogy egy darab egyes után – huszonkét darab nulla következik. (forintra való átszámítására nem teszünk kísérletet.)
Ez az igazi pénznyomda.
-
Sinesol
veterán
válasz
Malibutomi #24604 üzenetére
Igazabol túl sok jó dolgot nem mutattak fel, ha belegondolok utóbbi 1-2 évbe.
-
MrChris
nagyúr
Kb mikor azok a kártyák dívtak (~2011) szünt meg az érdemi fejlesztés. Hogy ne szívjanak annyira a felhasználók az UHD-val, beépített (tudtommal nem paraméterezhető) proxy van, ami készít egy 720p változatot, editáláskor ezt látni, render viszont UHD-ból lesz.
Kb tavaj pedig eladta a Sony, azóta Vegas Creative software néven fut. Az új 14-est hangyányit átfestették, tettek bele egy adag plugin fx-et. Pedig lenne mit fejleszteni. -
smkb
őstag
Az AMD részvények árát, nem az AMD mint cég sikerességébe vetett hit, és jövőbeni megtérülés emeli (mert ez kb nincs), hanem magának a piaci szegmensnek a remek számai. A NV utóbbi brutális negyedévei, és hatalmasra nőtt profit marzzsa azt jelzi, hogy mégiscsak rengeteg pénz van a vga és gaming piacban, és így a nagy/erős cég farvizén evező kisebbeknek is a nagyobb tortából, nagyobb rész jut. Pont ugyanolyan ez, mint mikor egy lengyel zloty erősödik a jó lengyel gazdasági mutatók miatt, és ekkor a magyar forintot is húzza felfele magával, még akkor is ha a magyar mutatók nem olyan fényesek. Mindezt azért teszi, emrt mi is ugyanabba a keletközépeurópai befektetési környezetbe tartozunk, és így nő a közp kelet európai piacba vetett hit összességében is. Emiatt mozognak a cseh korona, lengyel zloty, magyar forint hasonoló irányokba gyakran akkor is, ha maga az adott ország teljesítménye ezt nem indokolja. Persze ez fordítva is igaz. Egy brutálisat eső lengyel gazdaság miatt zuhanó zloty árfolyam lerántja a magyar forintot is, hiába produkál a magyar gazdaság jó számokat.
Vagyis az AMD részványárfolyam emelkedés igazából a többi szereplő jó számainak köszönhető, főleg NV miatt emelkedik. A részvényárfolyam emelkedési görbén is látszik, hogy az NV-t követi le, együtt mozognak, miközben az AMD negyedéves számai elég ramatyok továbbra is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest