- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
válasz
Ren Hoek #22199 üzenetére
Azt mondom 1070 ha van rá keret! Én is nézem a lehetőségeket, mert nagyon vennék már valami PC-t és ugyanígy 1080p jelenleg a felbontás, bár nem monitoron hanem házimozi megjelenítőkön. Az biztos, hogy 1060 fölött megy el az ár/érték arány. A szokásos tesztoldalak mellett szeretem az "átlag felhasználós" teszteket, ott néha más jön ki. Nem lesz overkill a 1070, inkább az a sweetspot szerintem.
Azon is gondolkoztam, hogy veszek 1060-at és rögtön cserélek ha veszek komolyabb asztali monitort. Nálam csak ott hibázik az elv, hogy szeretnék VR-t és kellemesebb lenne elosztani a költségeket egy olyan kártyával ami azért normálisan alkalmas rá. Inkább a 1070-et célzom minimum szintnek.
Nem szabad az ilyen dolgokba egyébként sok energiát ölni. Ez mind a játék és az élvezet rovására megy. Majdnem vettem egy 980 Ti-t innen mikor megindult az áruk, de más elfoglaltságom volt. Egyáltalán nem bánnám most, már két hónapja elégedetten játszanék és nem ezzel foglalkoznék. Lehet már a VR headset járna a fejemben.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Zeratul #22198 üzenetére
Zs lenne rá éppen, de abszolút FHD-re tervezek... oda már 1070 semi-overkill. 480-1070 között semmi nincs. 480 meg gyengécske kicsit FHD-re szerintem. Fury lenne jó, de az meg 4GB+ power.Plusz bármennyire is jónak tartom a Pascalt, azért egy GCN mint arch előnyei DX12/Vulkan alatt kezdenek kijönni Polarisnál. Pedig az egy középkat...
Vegából ideális FHD kártya lehet performance szinten... dehát 8-9 hónap IGP az horror. Eddig mindig pár hét alatt volt új bestbuy kártya, most meg 3 hónapja várakozás.(Pedig tényleg nem a pénz a gond, most hogy van stabil munka egyetemista lét után, ez a 100-150K VGA kategória lazán kigazdálkodható egy normális munkából. Már azt mondom baromság rettegni ilyen 5-10K bukókon, és emiatt naphosszat figyekni a HA-t, mikor kell eladni... Megveszed és élevezed. Ennyi bukó benne van ebben a hobbiban.... csak maga az elv, hogy jó érzés meghozni egy jó döntést. Kérdés, hogy, az 1070 jó döntés lenne-e FHD, Vulkan, DX12?.... jött értesítő nemrég, h 136K alá esett Iponban a Gainward 1070 Paragon! Ezek után dugják fel az MSI 480-akat 105-108K-ért..
-
Ren Hoek
veterán
Sajnos az AMD-vel kapcsolatos pozitív pletykák konkrétan 0%-ban váltak be az utóbbi launchok során. Itt meg egy negatív pletykáról van szó,
Teljesen piacellenes alulról lőni... Előbb kiadják a szörnyet, a türelmetlenek elköltik rá a pénzt, aztán fokozatosan lejjebb lépdelve kiszolgálják a piacot. Ez nagyon nem jó marketing szempontból ami most van.
Vegát akartam, de látva ezt a tesze-toszáskodást most már 1070 a cél, vagy megelégednék egy 480-al is.Sokan vannak így, emiatt sokkal de sokkal kisebb felvevőpiaca lesz majd a Vegának, főleg látva az 1070/1080 eladásokat.... Akkor félő, hogy a Fury sorsára jut, közben még a Volta is támadni fog oldalról.
Nagy kár, hogy elcseszték a Karácsonyt...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Laja333 #22188 üzenetére
Nem. A fejlesztők többsége multiplatform játékot fejleszt. Ott pedig úgy nézik a piaci részesedést, hogy X1+PS4+PC target. És a két konzol az AMD részesedését durván az NV fölé tolja. Ha mondjuk a két konzolban se nem AMD, se nem NV hardver lenne, akkor mindkét cég speckó dolgait leszarnák. Szóval igazából az AMD dolgaival is csak és kizárólag azért foglalkoznak, mert konzolról PC-re copy-paste az egész.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Dyingsoul #22182 üzenetére
Szerintem az AMD nem mondott oszt a Vegara.
Ez csak ilyen forumos/techoldalas szobeszed/talalgatas volt.Edit:
Azert en orulnek neki ha jonne, de valoszinu nem fog.Ha jonne oktoberben valami mar tudnank rola tekintve hogy a GPU-kat jo 4-6 honappal a kartya megjelenes elott szoktak legyartani, mar boven lenne szivargott adat most.
(#22187) gyiku
Ja a videocardz meg majusban. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
imi123 #22168 üzenetére
A Doomban biztos nem lesz alkalmazva NV-re a shader intrinsics. Nem elég nagy a piaci részesedése az NV-nek hozzá, hogy ilyen kutatásokra áldozzanak pénzt. Sajnos az AMD-re alkalmazott gyors kód az NV-re egyszerűen nem jó. Egyébként ne gondolja senki, hogy az AMD-vel kivételeznek. Senki nem nyúlnak ilyenekhez az AMD oldalán sem, ha a konzolon nem lenne hozzájuk kész kód. Azonban úgy, hogy ez megvan a copy-paste belefér.
A gyorsulás nem a Doomban történt, hanem magukban a Vulkan implementációkban. Nagyjából az augusztusi implementációk érték el a megfelelően gyors szintet. Ezért döntött úgy a Khronos a héten, hogy a Vulkan branch-eket összevonják, mert a PC-s gyártók kitapasztalták a megfelelő működést. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
keIdor #22146 üzenetére
Régebben is mondtam, hogy a Frostbite azért fut jól Kepleren, mert anno a DICE ezt az architektúrát visszafejtette. Emiatt ez az egyetlen NV dizájn, amire képesek optimalizálni. A többi NV architektúrára nem tudnak, így az optimalizálási döntéseket az alapján hozzák meg, hogy hogyan reagál rá az AMD GCN és az NVIDIA Kepler. Ennyi a titok. Viszont nem igazán érte meg a Keplert visszafejteni, így ilyet újra nem fognak csinálni belátható időn belül.
(#22152) Keldor papa: Az Async Compute mainstream fícsőr lett. Már nem nagy dolog, hogy benne van egy játékban, mert minden eddig megjelent DX12 és Vulkan API-t használó alkalmazás támogatja. Mondhatnám elveszett az újdonság varázsa.
-
-
Dyingsoul
veterán
Na most olyan trollkodós kedvemben vagyok, hogy legszívesebben egy nagyon csúnyát írnék az AMD-re, de inkább nem süllyedek le az ő szintjükre... A vega megjelenése már a sokadik prófécia ami nem teljesült be ráadásul gondolom megint az lesz, hogy "de hát nem is mondták biztosra a megjelenést ezért nem is csúszik"...
-
válasz
stratova #22177 üzenetére
Őőő,
Legjobb tudomásom szerint Gyiku is ugyan arról beszélt, amit linkeltél....I mean as source
"van idegen nyelvu cikk is errol a hivatalos bejelentesrol? vagy csak manedgement reportot ertelemzik igy az aquas firkaszok?
gyanitom, hogy az utobbi, es most hoztak le a hetfoi hirt, kicsit felreforditva"(#22180) gyiku:
Azért szedtem dölttel, de most már idézőjeleket is kapott
(#22181) stratova:
Ezt értem, csak elvileg a HSZ-ben amire válaszoltál, pont azt firtatta, hogy ezen prezin kívül van-e valami más source is. De lehet én értettem félre.
-
stratova
veterán
2017H1-et azaz 2017 első félévét említi a befektetőknek szánt prezentáció. Ilyesmi az ir.amd.com-on érhető el, amint hivatalossá vált.
-
vader108
tag
-
gyiku
nagyúr
válasz
FollowTheORI #22172 üzenetére
kisvega okt, bf1
-
Csak az investor slide lesz ez...
Abban van "hivatalosan" hogy ugye a VEGA csúcs 1H 2017... aztán vagy nem jön addig tényleg semmi, vagy jön.
Mondjuk szerintem idén már nem jön AMD kártya. Arról már lenne sokkal több info, ha jönne.
Ez van... -
keIdor
titán
Jövő év közepén jöhet a Vega. [link]
-
-
Locutus
veterán
válasz
FollowTheORI #22144 üzenetére
Akkor ott a gond, 50% res scale nem az alap. Natív felbontás 42%-on van BF1 bétában.
-
keIdor
titán
válasz
FollowTheORI #22154 üzenetére
2 hónappal a megjelenés előtt sokat nem szoktak már változni a játékok egyébként. Patchekkel biztos javul, de én október végéig sok változásra nem számítok már.
mlinus: Pontosan.
-
válasz
keIdor #22148 üzenetére
DOOM-ot láttad Vulkan API alatt? Láttad, hogy a SI mennyit dob az AMD kártyák sebességén?
Ennek köszönhetően az öreg HD 7870 kártyámon is magas beállításokkal tudok játszani. Lásd a fent linkelt tesztben az R9 370 sebesség boost-ját.
-
Így van... AMD oldalon nem CPU kell, hanem Async Compute, hogy kihajcsa...
Különben marad benne jó sok...(#22146) Keldor papa
Azért várjuk meg a végleges kódot, de jelenleg nem is az a baj amit írsz, hanem az hogy lassabb mindenen a BF1 DX12.
Ez azért elég blama lenne ha így maradna.És ha csak az AMD gyorsul majd, azis blama lesz...
Na de várjuk ki a végét... október végéig még kalapálhatják.
Ha valami olyasmit elérünk hogy DX11 ~ DX12 sebesség kb azonos mindenen, esetleg utóbbi hozza az átlag/minimum fps-t gyengébb CPU mellett is, akkor azt mondom jó munkát végeztek. Ezen felül, ha van + az AMD oldalán a shader intrinsic miatt, az meg okés lesz, elfogadom (sőt, ha nincs, akkor az megintcsak blama).
De ettől még nagyon messze van a mostani kód.
-
keIdor
titán
válasz
Laja333 #22147 üzenetére
Mi van a RotTR-el?
Persze, csak sokan itt csodákat várnak az AGS4.0 meg shader instirics meg egyebektől, mert hallották Abutól és attól várják a csodát. Persze azt is csak Abu tudja, hogy ezek mit is csinálnak. (Kivétel gbors - szerk.)
Ugyanaz lesz mint eddig, régen is voltak AMD meg nV-s címek, attól függ megint ki vesz meg kit.
BF1-nél marad az, mint a BF4-nél volt. Papíron AMD-s játék, de nagyon szerette a GeForce-ot is. Én ezt is jósoltam. A Dice mindig jól optimalizált meg független is volt, csak papíron nem. -
keIdor
titán
válasz
Venyera7 #22136 üzenetére
Nem bonyolult rájönni miért. Ez egy AMD-s cím, legalább is papíron. Lehet úgy is optimalizálni nV-re, hogy a GK110 a Fijivel versenyezzen, és lehet úgy is AMD-re, hogy a Hawaii a GP104 ellen menjen.
Ez az egész DX12 egy nagy humbug, optimalizálás kérdése ki lesz a gyorsabb.
-
válasz
Locutus #22142 üzenetére
Nem néztem meg igazán, de a képek alapján 50% res scale nézték + ultra + a többi alap... de a 980 az reális értékeket mutat, nálam annyin mozog kb ami ott van.
Lehet te máshol nézed, nem a legrosszabb szituban.
Amugy nem kapcsoltál ki valamit máshol, vagy a control panelben mást "erőltetsz" a játékra?
-
do3om
addikt
válasz
FollowTheORI #22128 üzenetére
Nevetséges.
Amúgy ugye látványban nincs különbség? Vagyis mindegyik karit ott kell nézni ahol gyorsabb, szóval nincs AMD fölény.
Ez a DX12 ha így halad reméljük hamar a kukában végzi. -
Locutus
veterán
válasz
Ezt vajon hogyan mérték?
Nekem nem 93-105 fps-em van 1070-el FHD@Ultrán, hanem 130-150 a jobb felső zöld kiirás szerint...
Vagy ezek feltolták a resolution scalet is vajon? Én azt alap 42%-on hagytam. -
TTomax
félisten
válasz
vader108 #22071 üzenetére
Nem... [link]
(#22080) Habugi
Nem nagyon vagy képben,sajnálom.Gúnyolódni látom még mindig egyszerűbb.
(#22082) cain69
Attól,hogy nincs valami a release notesban,még működhet és működött is mert próbáltam.Lásd a fenti linken voltak így még néhányan...
(#22087) Abu85
Nem igazán kellett forecolni,lévén az nV control panelból is elérhető volt,inspectorral már jóval előbb is elérhető volt,de valóban bugosan.Nem nagyon van drótod nVre ezt már többször is levágtam az évek folyamán. -
törölt tag
Most hogy kinevettük magunkat (
), azért azt hiszem, jogos volt a kérdés, nem próbáltam semmi összeesküvésre utalni vele. Egyértelmű, hogy nem a 4GB RAM a legnagyobb problémája, mert akkor a 960, 380X, 470 stb. is még alatta kellene, hogy végezzen. A két HBM-es kártya teljesít rosszabbul 4k-ban, mint a náluk sokkal gyengébb 4GB VRAM-os kártyák, erre utaltam. (egyébként máig nem értem én sem, miért vesz valaki Fury X-et
)
Ahogy nézem mondjuk inkább magával a gamegpu benchmarkkal lehet valami gond, és nem a kártyákkal, mert máshol teljesen normális, elvárások szerint alakuló eredmények vannak:
pcgameshardware -
Petykemano
veterán
válasz
schawo #22131 üzenetére
Ha az arányok nem változnak az optimalizálás során, akkor az azt jelentené, hogy
- egy fiji utód kisvega a számításaim szerint még dx11-ben is megelőzné az 1080-atValamint ha az ilyen jellegű trendek maradnak (ahogy az idő telik, úgy érkeznek olyan játékok, amelyekben a furyx mászik az 1070 nyakára), akkor érthető, miért nem érdemes kapkodni - pr szempontból - a vegával. Nem egyszerű, ha elkapkodják, nem lesz gyorsabb,.mint a konkurencia és lebőgnek. Ha tétováznak, az nvidia könnyen tromfolhatja valami újjal, korábban, és lebőgnek.
Kicsit hasonlít a szitu az 980ti piacra vezetésének idejére -
keIdor
titán
válasz
gainwardgs #22114 üzenetére
780Ti nem semmi hogy tartja magát.
Meg is néztem 1080, 980Ti és 780Ti-vel is a játékot, a 3GB ellenére nagyon jól tartja magát a kártya. 1440p feletti renderben, Ultran is tartja még a 60fps+ -t.
Szerk.: DX11 alatt. DX12-t egyikkel se néztem még, de ahogy olvastam nem is érdemes, semmi különbség nem lenne látványban. -
válasz
A Fury sorozat egész jól teljesít.
-
Peat;)
veterán
válasz
De mi a jó fenének a dx12 ha dx11 alatt is jól megy? Szerintem ami max grafikán még simán szalad egy 970-esen fhd-ban 60fps körül az ok. Tök fölös a meló a dx12-be.
-
válasz
Lesz még munka ezzel a DX12 kóddal.
-
Departed
őstag
válasz
Azért egy GTX1060-at keríthettek volna még.
Gondolom itt is kb. GTX980 szintet hozna alapórajelen. Tehát Frostbite esetén is az átlagos RX480+10% DX12 esetén és afölött DX11-nél.
Kiváncsi vagyok a véglegesig mennyi változás lesz gépigény terén, alapvetően rendben van ez. -
-
Venyera7
senior tag
válasz
-
CoolMan
MODERÁTOR
Akkor mondom én a tutit. Legyetek szívesek befejezni a cicaharcot. Köszönöm.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #22110 üzenetére
Én sem. De tedd fel magadnak azt a kérdést, hogy mi értelme driverhacket fejleszteni, ha az új API-kra épülő játékokban ezek úgyis működésképtelenek. Ugyanezt a kérdést teszik fel a driverfejlesztők is.
Azt is megmondom amúgy, hogy miket fejleszt az AMD és az NV most. Az eSport játékosoknak fps-t növelő (felbontás dinamikus csökkentése), illetve fogyasztáscsökkentő (feldolgozás hibernálása) funkciókat.
-
daveoff
veterán
"Ennél több változás már nem lesz sehol, mert DX12 és Vulkan alatt gyakorlatilag minden külső hack tiltva van."
Ezeket a kijelentéseket miért kezelem némi fenntartással....nem is tudom...
Egyébként ezt a Fast-Sync-ket próbálta már valaki? Tényleg sokkal jobb, mint a V-Sync?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest