Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
olymind1
senior tag
Átkéne nevezni a topikot AMD vs INTEL & NVIDIA-ra
Olyan érzésem van az NV már most megpróbálja széttaposni az Intel VGA részlegét míg az embrió formában van csak, mert ha/amikor normálisabb vgat alkotnának pl Celestial / Druidtól kezdve, akkor miért tennének az OEM-emek NV gpukat előre elkészített gépekbe / laptopokba, ha az Intel elkezdené kínálná nagy mennyiségben a saját pakkjait kedvezménnyekkel és az igencsak el tudná kezdeni megenni az NV profitját és részesedését.
-
olymind1
senior tag
Annyiért igen jó ár lett volna 9070 XT-nek, érdekes hogy 7800 XT 16 GB is 500€ körüli árra álltak be, de 9070(XT)-ket meg hogy túlárazzák, vagy csak szimplán élhetetlen lett az AMD is.
Az 450-500$/€ alatti 9070 meg igen vonzó lett volna számunkra, mert a 9060 XT 400€ körüli áron igen gyengék így 2025-ben, 9070(XT)k meg drágák, szerintem.Meg nem ártott volna értelemes built by / made by AMD kártyákat csinálniuk és a honlapjukon árulni ténylegesen MSRP áron, hogy az AIB gyártókon legyen valamennyi kényszer / kontroll hogy ne szaladjanak el az áraikkal.
-
olymind1
senior tag
Alakulnak végre az árak: Sapphire Radeon RX 6700 non-XT shows up in Europe with €380 price tag
-
olymind1
senior tag
válasz
Devid_81
üzenetére
Ja, pont azért vannak beragadva, mert olyan pofátlanul túl van árazva minden pár évvel a megjelenés után is, az új generáció előtt, MSRP közelében nincsenek az árak, aztán meg csodálkoznak.
Na nem mintha nem keresték volna halálra magukat a kripto fellendülésével a gyártók.
-
olymind1
senior tag
válasz
Yutani
üzenetére
Több boltban is van 140-141-ért, nem tudom miért emeli ki az árukerső a 148 ezres árat.
Jelenleg 322€, de volt jóideig 315€ is ez az XFX példány, de 322€-s árral számolva is 10e forint különbség van már csak német és magyar árak között, ami betudható akár áfa különbségnek is, így azért már nem olyan vészes, ha figyelme vesszük hogy itthon ingyen kihozzák, külföldről ide az minimum +6e költség lenne.
Forint/euró árfolyammal meg sajnos nem tudunk mit kezdeni, se mi mint vásárlók, se a boltosok. Persze én is örülnék neki, ha egy ilyen teljesítményű kártya 80-100e forint körül árulnának, nem 140+ ért, de AMD-nél még mindig vastagabban fog a ceruza a kelleténél, meg a forint gyengesége is jól megemeli az itthoni árakat sajnos.

Ár érték arányban még mindig jobb vétel az RX 6600 mint a szintén 140 ezres RTX 3050. Nem csak nálunk drágák a GeForce-ok, kint is egy árban vannak.
-
olymind1
senior tag
Alakulnak az árak, már itthon is kapható 140ezerért XFX RX 6600 8 GB. Árukerső.
-
olymind1
senior tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Igen, elég érdekesek még a használt árak is, igaz pár hónapos kártyát majdnem teljes bolti garanciával bevállalható lenne talán olyan 100e körül, de németeknél 300€, forintban 120e: PowerColor Radeon RX 6600 Fighter, 8GB GDDR6, HDMI, 3x DP
Egy fokkal jobb hűtéssel példányok pedig 320-325€-ért /130e forintért kaphatóak, ráadásul 2 játék is jár melléjük, az egyik az új Saints Row, a másik a Forspoken. Persze nem mindenkit érdekelnek ezek a játékok, de akiket igen, azoknak jó vétel lehet ennyiért. Mondjuk persze lehetne továbbra is jobb áron, mert ilyen 128bites agyonherélt kártyák amik igazából a 200€-s 5500 XT-t kéne leváltaniuk így 2.5 évvel később, de a 6600XT még mindig 400€ körüli áron megy, miközben néha a sima 6600 még az 5600XT-t sem előzi meg és mégis többe kerül. Szóval van még hova alakulnia az áraknak.
-
olymind1
senior tag
Azért az i5-3550 integrált chipjén is futott a Diablo 3 meglepően hibák nélkül meg picit lassan, de futott, videókat is jól kezelte madVR-rel, meg egyéb apróbb 3D-s játékok is gond nélkül futottak, nem tudom jelenleg hogy állhatnak a fejlesztéssel, de még nem írnám le őket előre.
Meg valami változás igencsak jót tenne a vga piacnak, mert az NV meg AMD igencsak berendezkedett, egyik emeli az árat, a másik követi szépen.
-
olymind1
senior tag
Viszont az RX6600-ak már MSRP-s áron vannak (németorszában), 330$ -> 313€ + 19% áfa = ~373€, tehát minden ami az alatt kapható már MSRP alatti árnak számít. Most is vannak 350-360€-ért.
RTX3060 legolcsóbb 2ventis 450€, 1ventis 425€. RX6600XT legolcsóbb és egyben 2ventis 425€-tól kezdődik.
Radeon RX 6600 XT vs. GeForce RTX 3060, 50 Game Benchmark - Hardware Unboxed ma közzétett tesztje
-
olymind1
senior tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Jelenleg külföldön se vennék kártyát, mert ott is jóval drágább mint MSRP pl egy Sapphire 6600 XT 640€ - 237k, amire itthon még ráraknak 100 ezret 335k, szóval itthon meg végképp nem vásárolnék. De ilyen árak mellett sehol sem veszek vgat.
-
olymind1
senior tag
válasz
Televan74
üzenetére
Mikor a TSMC-hez mentek gyártatni igazából másra nagyon nem lehetett számítani.
A GPU gyártóknak kellene több terméket árulni a honlapjukon (alacsonyabb kategóriában is), úgy hogy a mezei felhasználó is meg tudja venni, nem pedig állandóan nem elérhető státuszban van. -
olymind1
senior tag
válasz
Televan74
üzenetére
Én sem sietek lecserélni a 3600X-et, csak jó lett volna, ha új generáció kihozatalakor annak az ára maradt volna egységes a régiekhoz képest és a régiek ára csökkentek volna picit.
A 3600X itthoni bolti ára viszont nevetséges hogy 90ezerbe kerül, míg az 5600X 95 ezerbe, az viszont németeknél is csak pár ezer forinttal kerül kevesebbe, szóval viszonylag jól van árazva, csakhát nem az én/mi pénztárcánkhoz árazták alapból sem.
Csak nehogy ebből is trendet csináljanak, minden új generációs proci +50-100€/$, mert ugye gyorsabb, mint az előző volt..
-
olymind1
senior tag
Persze aláírom hogy gyorsabb lett az 5600X a 3600X-hoz képest (meg a 2018-as 2700x-hoz képest is), de én már 250€/$-t is soknak találok egy 6 magos prociért, nemhogy 300-at. Fejlesztési költségek meg a Zen1(+) és Zen2 árában is benne voltak, nehogy azért számoljanak már fel extrát, elvégre azért költünk / veszünk újabbat (valaki akár 1-2 évente) akár teljes áron, hogy ugyanazon pénzért többet / gyorsabbat kapjunk mint pár éve. 50€/$ infláció egyik évről a másikra szintén szemöldök ráncokat okoz nálam.
Igazából szerintem sokan vártuk az egybe 6 magos 5600-at 200$/€-ért ami jó lett volna az Intel i5 1x400(f) procik ellen, de helyette kaptunk legolcsóbban 300-ért X-es modelt, alatta semmit (illetve előző generációsokat).
VGA-knál igaz bányászás meg a mesterségesen generált "hiány" miatt mikor a kártyák egyből mennek a bányászok kezébe, a 280€/$-os RX 5600 XT, helyett kapunk 380 €/$-os RX 6600 XT-t.
Őszíntén én egyik gyártót se féltem, meg lassan egy szavukat se hiszem el, mert marketingezni azt nagyon tudnak, meg sokszor beetetni.
-
olymind1
senior tag
válasz
Raymond
üzenetére
Tudom hogy hülye helyzet van jelenleg, de én 134€-ért vettem több mint 2 éve a Ryzen 5 2600-at, Division 2-vel és World War Z-vel mellécsomagolva kód formájában, ahhoz képest eltelt 2 év, kijött a Zen2 és a Zen3 és az árak azóta se estek nagyon, inkább csak drágultak persze ismét: hülye helyzet van, meg az AMD is egyre kapzsibb lett.
-
olymind1
senior tag
Értem hogy lemérték mennyi idő alatt kódolja át, de egy képminőség vagy videós összehasonlítás azért jó lett volna (valahova feltöltve a teszthez használt eredeti videót meg a végeredményeket is), mert hiába tudja mind3 vga egy idő befejezni, ha végeredmény rejtély marad, vagy egyik silányabb minőséget produkál mint a másik.
-
olymind1
senior tag
válasz
tisztelturam
üzenetére
Arról nem is beszélve hogy kb 120 ezerről illene indulnia, mert csak egy 330 $/€-s kártya. De ahhoz képest hogy 60-as szériába tartozik még az is picit sok árnak érte, nemhogy 300+ ezer forint.
-
olymind1
senior tag
Igaz nem közvetlenül kapcsolódik a témához, de: Bitmain Releases Antminer E9 Ethereum ASIC With Performance of 32 RTX 3080 Cards
Talán előbb-utóbb normalizálódhatnak a vgak árai?
-
olymind1
senior tag
Az 1060-nak mindig is 300 dolláros ára volt? Nem 250 körül volt valamikor? Mert emlékszem hogy a 480 4 GB volt 70 ezer forint, a 8 GB-os 80 párezer, és szintén 80 körül volt az 1060 6 GB-is, 110-120 körül már 1070-eseket lehett venni.
Szóval mintha drágítottak volna az 1060-on és ez lassan 2 éve volt nyáron. Simán 1.5x árak vannak.
-
-
olymind1
senior tag
válasz
TTomax
üzenetére
A hangsúly talán a megengedhette szón van, ha pl a Vega olyan nagy durranás lett volna hogy találomra mondom: Vega56 lehagyná az 1080 TI-t, akkor az AMD is visszatarthatta volna a 64-et, és adhatott volna ki akár Vega48-at is.
Meg lehet hogy gyártásnál belekalkulálták hogy kevés lesz a fullos működő chip és a működőket félretették ínségesebb időkre / későbbre.
De az AMD picit jobban összekaphatná magát hogy legyen jó kis árverseny, mert mostanában úgy tűnik mintha mindig az NV mögött loholna (felső-csúcs kategóriára értve), mondom ezt úgy, hogy az utolsó GeForce-om egy GTX460 768 MB kártya volt.
Nekem úgy tűnik, ha felső kategóriában nincs árverseny akkor az (alsó-)középkategóriában is igencsak stagnálnak az árak.
Persze simán tévedhetek

-
olymind1
senior tag
válasz
Firestormhun
üzenetére
Nálam a loading végefele elszáll a prog.
-
olymind1
senior tag
válasz
Venyera7
üzenetére
Shader Model 6.0 pont hogy a Direct X része lesz, mint a jelenlegi Shader Model-ek is, ami minden kapható vga-n elfutnak. Most vagyunk Shader Model 5.1-nél, legalábbis win10 alatt, korábbi win verzióknál meg Shader Model 5.0 van csak, ha jól tudom.
Vajon a Shader Model 6.0 hoz magával új Pixel, Vertex és Geomtery Shader-eket is?
-
-
olymind1
senior tag
Talán ide való:
Sapphire Radeon RX 470 Nitro+ OC 4096MB GDDR5 PCI-Express RGB Graphics Card
Inno3D GeForce GTX 1060 Compact X1 3072MB GDDR5 PCI-Express Graphics CardEgy árba kerülnek: 189 angol font.
Vélemények?
Melyiket érné meg jobban? 
-
olymind1
senior tag
Az vajon mitől lehet, hogy az AMD-k alacsonyabb órajelre képesek csak

-
olymind1
senior tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
"PCn ez nem működik, így nem jó behozni... Mindenképp kell egy semleges fallback kód minimum, ami tuti mindenen fut."
Szerintem ezt senki se vitatja.
"Egy tesztnek ezt kell elsősorban bemutatni, hogy egy ilyen kódból mit lehet kihozni.
Ezt ki lehetne egészíteni igen, gyártóspecifikus ezzel azzal, de akkor viszont az már mást mutat és másról szól."
Tesztnél talán, de játéknál szerintem az lenne a felhasználó érdeke, hogy olyan kód fusson a játékban, ami az ő adott videókártyáján jól/jobban fut, hogy gyorsuljon / szépüljön a játék.
"De ha mondjuk te egy Frostbite engine-t terveznél, amire több éves fejlesztéssel, az összes játékodat alapozod mint mondjuk az EA, akkor te behoznád a fenti rizikót egy kis sebesség reményében, vagy a semleges szabvány kódra alapoznád a motor fő komponenseit?"
DX11 + DX12 vagy/és Vulkan lenne az alap az biztos.
"Persze emellett, ha van rá módod, időd meg pénzed, akkor beteheted a nem szabvány optimalizált utad is, de abba benne van hogy kihal és bizonyos szinten felesleges lesz, lásd mondjuk szintén a Frostbite esetén a Mantle..."
Mantle-t gondolom kukázzák és DX12-t tesznek a helyére, bár a Mantle legalább fut Win7 alatt is.
Viszont a Frostbite engine fut konzolokon, méghozzá 2-n is, amikben GCN van, tehát gondolom már van egy GCN optimalizált code path / függvények hegye, ami futhatna PC-n is, nem csak konzolon, ez nem zárná ki a DX11/12 univerzális kódját sem. A frissített PS4-ben szintén GCN lesz, tehát jó darabig a GCN optimalizáció ugyancsak biztosítva lesz Frostbite alatt, azokat látnám szívesen PC-n is, nem pedig valami butított univerzális kódot.
Legalábbis ideális esetben ezt várnám el.

-
olymind1
senior tag
válasz
Venyera7
üzenetére
Én is így vagyok vele, ha már mind2 konzolban GCN van, meg arra optimalizálják a játékokat/motorokat konzolok alatt, akkor elvárná az ember hogy PC-n is azok az optimalizált kódok fussanak, ha már a gépben is GCN gpu van.
/ összeesküvéselmélet on
Kicsit néha olyan mesterséges visszafogás szaga van.
/ összeesküvéselmélet off
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- LED Neon kötél 5 méter 8W/méter / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- magyar billentyűzet - 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Inkább kiadták gyorsan mint egy gyors félgenerációs átmenet architektúrát, nemhogy az AMD piacot tudjon hódítani...?
Melyiket érné meg jobban?