- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Amazon Kindle JailBreak
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peat;)
veterán
válasz
Petykemano #24633 üzenetére
Azért eléggé sarkítva van mert nem mindegy az arány. Ez olyan mint a Renault meg Toyota kb, mindkettőnek vannak hibái, egyiknek azért kicsit több és nagyobb az előítélet ellene.
De elég megnézni a mosatni helyzetet is, ott a 480 és ott a 1060. Mindkettő remekül használható, simán jó fhd-re ez a tény. A végső termék tekintetében ugyanakkor a 1060-ból művészet olyat vásárolni amivel bármi baj lenne. A 480-asra én nem így láttam a topikjában. Ezek döntenek. A jó termék nem egyenlő a jó GPU-val.
-
Peat;)
veterán
válasz
lezso6 #24210 üzenetére
"A piaci részesedés nem csak a terméktől, hanem a marketingtől is nagyban függ. Sikeres termék != jó termék."
Azért ph!-n ilyet benyögni...bakker. Vagy ha arra gondolsz hogy AMD nagyon balfék akkor megértem. De itt azért eléggé tolva van az AMD szekere mégis egyre többen térnek át a zöldekre évről évre. Másrészt melyik gyártónak különb a marketingje? Én amiket láttam azok közül azt mondom még az AMD az amelyik jobban ferdít, félrevezet, becsap. Engem már itt elvesztettek konkrétan, azt választom amelyik kisebb mértékben néz hülyének. Amikor külön cég volt az ATI akkor egyébként pont fordítva volt. Akkor az nvidia volt a nagyobb sumákoló, ATI meg tette a dolgát. Fene se érti miért voltak ATI kártyáim és amióta AMD belekontárkodott miért vannak nvidia kártyáim...
Azért mert AMD teljesen piacképtelen kommunikációt folytat és csak a szűk technikai fanoknak felel meg azzal, a többiek meg már kiröhögik azért hosszú évek alatt megdolgoztak. Ezt a renomét nagyon nehéz visszaállítani, miközben nagyon fontos lenne, mert a vga is olyan dolog amit 1-2 évente cserélhet az ember, így stabil vásárlóbázist kellene kialakítani. Új vásárlót szerezni mindig drágább mint meglévőt megtartani, ezt minden hülye tudja, csak AMD nem. Akinek van egy 390-ese de kulturáltabb gyorsabb kártyát szeretne az mire váltson? És már mióta? Nvidia meg minden évben szépen adagolja a drogot ahogy kell, 660-760-960-1060 pl, de feljebb is ugyanez, ezt hívják termékstratégiának. Ami a másik oldalon van azt meg trehányságnak. -
Peat;)
veterán
Mert rossz üzletpolitikájuk van hogy mindent házon belül akarnak megoldani egy nagyra nőtt struccszervezettel. A játékiparban szerintem egyre tisztább hogy ez nem a jövő modellje, ráadásul a nagy kiadók a marketingre is rámentek, ők generáltak egy lufit hogy a költségek meghatározó része reklámra kell hogy elmenjen, így aki nagyobb címet akar manapság fejleszteni kénytelen beállni ebbe a butaságba. Meg manapság jóval több nagy cím van mint régen, már csak az éves címfrissítésekkel megduplikálták a nagy kiadók a termékeiket, a keresletet valahogy elő kell teremteni rá.
-
Peat;)
veterán
válasz
lacus83 #23662 üzenetére
33 évesen elég nagy baj ha így megcsúszol...tudjuk be a szürke időnek. Össze vissza harapsz, a legtöbb írásod nincs kapcsolatban a személyemmel, az általam birtokolt eszközökkel, az általam tett kijelentésekkel. Amennyiben félreklikkeltél, akkor semmi gond, de figyelj jobban oda, aki hirtelenebb haragú az beleáll és indulna a fröcsögő war.
-
Peat;)
veterán
válasz
füles_ #23657 üzenetére
A megjelenés előtt ment inkább ez találgatás, mert mindenki ahhoz mérte, mekkora előrelépés lesz. A pár % "körbehugyozza" nem egy generációs váltás. De nekem nem a teljesítménye volt a gond, akkor sem ha abban is csalódni lehetett annak aki elhitte a hírek kb felét. Fogyasztás, órajelugrálás, gyenge kivitelezésű modellek, paper launch nvidia módra, csak sokkal durvábban. Én már akkor megvettem, már akciózott áron a 1060-asat amikor a 480-asból még alig volt választék. De a gpu-val nincs különösebb gond. Ahogy általában nincs gond az AMD gpu családdal. Ami köré épül, a marketingtől, a logisztikától, a terméktámogatáson át, azokban nem tud felnőni egy olyan szintre a gyártó és partnerei megoldása hogy Józsika bemegy boltba, leemeli bármelyik márkát és elégedetten játszik.
-
Peat;)
veterán
válasz
lezso6 #23634 üzenetére
"Pl ha a 480 és az 1060 között kéne választanom (és gyártófüggetlenek a játékok, amivel játsztom), akkor az előbbit fogom, mert ott van prófécia. Hátha bejön, vesztenivaló meg nincs."
Ó én is így indultam neki, lezso6.
Abu írt is minden szép és jót, csepegtette a reményt. Amikor jött a bejelentés hogy 150 watt én akkor már írtam hogy kicsit kevesebbre számítottam. Semmi gond, jött is Abu reakciója hogy ne úgy nézzem azt, én aztán nagyon meg fogok lepődni, nem beszélhet róla mert hát titoktartás, de hogy lesz meglepetés.
Teljesítményben ugyanez megismétlődött a 970 ellenében, ment a hangulatkeltés hogy közel nem egy súlycsoport a két kártya.Túltettem rajta, jött a gyakorlat, szembesültem az igazsággal. Meglepődtem az biztos, abban igaza volt.
Oké, ez van nézzük a kártyákat, követtem a topikot. A topik miről szólt? Ez meg az úgy melegszik mint az állat, ez meg az hangos, az dobálja az órajelet, lassan úgy kellett keresni a normális modellt mint tűt a szénakazalban. Ja meg van pár csúnya driver bug de ki fogják javítani.
"Persze ha fontosabb a melegedés / fogyasztás, akkor gondolkodás nélkül NV választok." Szóval nem, nem csak erről van szó. Ez egy sarkítás volt részedről.
-
Peat;)
veterán
válasz
Venyera7 #23460 üzenetére
Szerintem a dx12-nek akkor lenne értelme ha dx11 alatt valami 20 fps-el zötyögne, hiszen dx11 mint tudjuk egy elavult, korlátokkal telitűzdelt valami ami szétesik a komolyabb játékok alatt stb....álá ph tanok. Versus dx12 meg menne 60 fps-el mert hogy ott sokkal szebb minden, ilyen meg olyan fícsőrök vannak amik nem szabnak korlátot.
Illetve amikor még értelme lenne: ha dx12 alatt egy játék nem lenne gyorsabb (ez ma is sokszor teljesül) de láthatóan szebb lenne, mint réges régen amikor bejöttek az első víz shader effektek. Vagy leugrana a textúra a megjelenítőről olyan részletes lenne, jóval részletesebb világokkal, hiszen a dx12 jóval több elemet tud kezelni mint tudjuk, a papírról.
Mivel egyik sem teljesül és pár %-os diffit vágsz be...van ennek értelme? Pláne egy olyan játéknál ahova egy 470 is elég már, sőt sokaknak egy 380x is bőségesen elegendő hozzá..akkor mi a lófüttynek annyit gerjedni megint a dx12-re.
Valljuk be őszintén, ha semmi de semmi nem történik és marad minden a dx11-en, nincsen mantle, dx12, vulkán meg ki tudja még hány rendszer akkor mi történt volna a játékokkal? Csúnyábbak lennének? Lassabbak lennének? Az én szemszögemből aligha, max nem lenne annyi konzolos cím pc-n. Ez az egy dolog amiért jó a dx12, konzolos címek is jönnek pc-re, valamikor úgy ahogy, valamikor teljesen jól. Számomra semmi mást nem jelent ez a rendszer. Kvázi egy modern emulátor az én user szemszögemből.
-
Peat;)
veterán
válasz
Malibutomi #23357 üzenetére
Ez olyan mint régen* a 3D mark, videon nagyon szép, saját gépen akad, játszani nem lehet vele
*: azért régi 3D mark mert akkoriban azért ott volt nyálcsorgatás 1-2 résznél, ma már nincs ilyen.
-
Peat;)
veterán
válasz
daveoff #23345 üzenetére
Most próbáltam ki, sok maradt a grafikai motorban. Xbox one nem egy erőgép azért, úgy néz ki biztosra mentek, multi miatt. Indie unreal4 címek szebbek kis túlzással. Szegény unreal motor igazából nem kapott még lehetőséget hogy megmutassa mit tud igazán, rá lehet írni hogy elavult de nem tudjuk mi a vége...
-
Peat;)
veterán
válasz
Ren Hoek #23091 üzenetére
Szerintem nincs baj a játékokkal általánosságban. A baj az elvárásokkal van amit belehülyítenek egyes emberek, fejlesztők, egy komplett közösségbe.
A forza szép? Az. Jól megy? Közép vga-n szalad ultrán, kérdés? 10 éve hány játék ment ultrán középvga-n ennyi fps-el? Bakker régen volt olyan játék aminek a max grafikájához még nem volt hardware a piacon.
A dx12 nem más mint egyszerűbb portolási felület a konzolok és pc-k között, minimalizált hátrányokkal. Én így látom. Nem gyorsabb, nem szebb, de olyan játékokat is megkap a pc amiket korábban nem, ha valakinek kell olyan minőségben ahogy átnyomják akkor megveheti, akinek nem tetszik az nem veszi meg. Én örülök neki, mert egy ketyerével kevesebb van a lakásomban, anyagilag kb. egy kaptafa a két út.
Azt sajnálom hogy nincs nagy fejlődés a játékok területén, de ez is csak félig igaz, aki nem nap 12 órát játszik az nem létezik hogy ne találna minőségi címeket a szórakozásra.A baj akkor van ha elhangzanak állítások, sokszor, sok oldalról, fejlesztők, egyéni szakértők, minden részről. Aztán végig hazugság az egész, persze hogy nem örül az ember.
-
Peat;)
veterán
"És DX11-ben is nagyon sokat fog számolni ahhoz, hogy előállítsa azt a képminőséget, amit kínál."
A képminőség alatt mire célzol? Nekem megvan a játék, dx12 alá, ha feltúrkálok minden csúszkát a látványban nem látok semmi különlegeset. Konzolos videokat néztem vásárlás előtt, szerintem ott is vannak szebb megoldások, nem is egy. Milyen képminőség akkor és miért adódik hogy 1080-as vga kell neki? Nem lehet hogy el van basz*a a motor inkább?
Annyira tech szemszögből nézed a dolgokat hogy lassan teljesen a két véglet lesz a techszemszög meg a játékos szemszög. Pedig elvileg a minőségnek közel kellene egymáshoz állnia, szemszögtől függetlenül...
-
Peat;)
veterán
válasz
lezso6 #22581 üzenetére
Mivel a dx11-et nem hagyják el addig gondolom hiába lenne gyorsabb a fejlesztés 12-re, semmi nem érvényesül belőle. Addig meg minek. Pár fps-ért minek melózni, komolyan, kit érdekel aki valóban játékos. Ha máshogy(jobban) nézne ki az sokkal nagyobb húzóerő lenne. Sőt ha álleejtősen nézne ki egy dx12 cím a dx11 társához képest, de sokkal lassabban az sem zavarna engem, mert az a normális, régen ez a menetrend volt.
Az hogy egy kis picurka játékfejlesztő sem merte meglépni hogy only dx12 programot ír, bemutatva minden előnyét vizuálisan az számomra elég sokat mondó.
Régen jött egy 3d mark pl, állunkat kerestük minden résznél és hüledeztünk hogy a mátrixos féle max payne rész totál kamu nem létezik hogy megcsinálják. Remedy megcsinálta nem is különösen nagy fejlesztőbrigádként. Így talán átmegy mire gondoltam, semmi ilyen nincs manapság, csak a szövegelés és day0 patchek. Szerintem túl van pörgetve a téma. A dx11 sem volt messze kihasználva legtöbbször, ez a tény de minden fejlesztő egy technobuzi beállítottságot mutat magáról hogy jajj de megmutatja, aminek az a vége hogy a játékra magára sem figyelnek annyira esetleg de legalább technikailag sem mutatnak semmi különöset.
A deus ex legalább mint játék jó lett, technikai oldalt ahogy nézem még kalapálják.
Szerintem egyébként nem is csúnyák a játékok, csak nagy előrelépés nincs...inkább csak zavaró ez a buzgóság az új apik kapcsán. Kb mint adott két iskolás gyerek akik ugyanúgy teljesítenek, de az egyiket lehúzzák a sárga földig a másikat dicsérgetik...mindenki látott ilyet és a többség megutálta akaratlanul az egyiket...én azt amelyiket dicsérgettek, mindenféle ok nélkül. -
Peat;)
veterán
DX12 alatt nincs driveroptimalizálás, meg lett mondva régen.
Persze AMD ebben is jobb: [link]Egyébként tökmindegy mi hogy megy ha elfogadhatóan gurul nekem mindegy melyiken lesz gyorsabb 20%-al. Én sokkal inkább azt várom hogy minőségben, látványban szakadjon el a dx12, mert ez így eddig totál komédia. Nem is emlékszem hogy volt-e olyan directx a múltban ahol látványban semmi előrelépés nem történt. Az hogy máshogy hívnak egy effektet, vagy új effektet csinálnak ami úgy néz ki mint az 5 éves baromira nem érdekel. A komplexitás sem változott, nem tudták megnövelni pl az objektumok számát mert dx12 alatt is úgy ingadozik általában az fps mint dx11 alatt. Így semmi de semmi értelme.
AMD oldalon is, aki a játékért vásárol most kivárna egy hónapot hogy 10-20%-ot gyorsuljon, tehát 6 fps-t jó esetben egy játék? Grafikonokkal lehet játszadozni de a valóságban kár időt pazarolni a dx12-re ha ennyit jelent. -
Peat;)
veterán
válasz
lezso6 #22422 üzenetére
Szerintem ez nagyságrendekkel kisebb probléma annál hogy a vetélytárs termékei negatív irányban skálázzák magukat, pl aki leragadt annál hogy a 480 csak 150 wattot kajál és benyomja egy htpc házba az olyan torkosborzot játszik ami oscart érdemelne. Erről furcsa mód nem esik szó a ph! oldal hasábjain.
-
Peat;)
veterán
A 480 a specifikációban szereplő fogyasztás mellett tartja a gyári órajelet minden darab kártya esetében? Vagy meg kell piszkálni a vga összeszerelőnek, vásárlónak a 150w keretet?
Találkoztál olyan nvidia kártyával ami nem tartotta a gyári órajelet és azt a boost értéket amit ti tapasztaltatok? Tudnál egy példát adni?
-
Peat;)
veterán
Csak ismételni tudom magamat. Rád nagyon jó példa a GTA5. Emlékszem hogy lecikizted hogy egy elavult szar. Azóta is a vga topikokban a fő téma ez a játék. Te messze nem a játékosok igényeit nézed, messze nem a vásárlók igényeit nézed, messze nem a fórumozók igényit nézed. Ezért vagy ennyire megosztó. Én magasról letojom mit hogy hívnak, mi a fejlett mi a nem, amit látok ha az meggyőző és simán fut akkor részemről kapja a pénzt a fejlesztő.
Te a szerint hierarchizálsz hogy miben milyen technikai dolgot pakolnak be, a végső minőség igazán már nem is érdekel. Utána ezt az egészet rávetíted teljesen fals módon a teljes játékpiacra. A kettő kapcsolatban áll egymással én ezt nem vitatom, ugyanakkor nem teljes átfedésben.
Azt meg nem tudom hova tenni, hogy a konzolokat érintő problémákról máig egy írás nem született tőled, de fordított esetben szinte pár órán belül jöttek a cikkek. Ez visszakövethető tényadat. Ez a fajta hergelés meg sokakban benne maradt, hogy egy szakmai oldalon minek ez.
-
Peat;)
veterán
Total war elmegy kenyérpirítón értem. Nem egy cím ami pc-ről lett, vagy van folyamatban konzolra portolva az is smafu, azok az online vackok. RPG. Kalandjátékok. Garázsfejlesztések amikből ugyancsak utólag vittek át párat konzolra, unreal 4 motoros dolgok, tudom, kenyérpirító. Abu bele sem merek gondolni mit tud a sütőd.
Egyébként "akad" nem egy játék ami konzolon megy pocsékul. Fallout 4, witcher 3, assassin sorozat stb.
A pc és konzol viszonylata a történelemben most van a legnagyobb átfedésben, gyakorlatilag a legtöbb cím mindenre kijön, nagyon kevés exkluzív nagy játék maradt meg. A játékok 80%-a pc-n jobban élvezhető. A maradék 20% az amin lovagolsz általában. De ebbe is benne van pl a dying light féle öntökönlövéses merénylet.
Süt rólad hogy nem élsz a játékok világában, inkább a tech oldal foglalkoztat. Gamepodos srácokkal nem vágom miért nem lehet kooperálni, elég szegénységi bizonyítvány ez az oldalra nézve.
-
Peat;)
veterán
válasz
FollowTheORI #22128 üzenetére
De mi a jó fenének a dx12 ha dx11 alatt is jól megy? Szerintem ami max grafikán még simán szalad egy 970-esen fhd-ban 60fps körül az ok. Tök fölös a meló a dx12-be.
-
Peat;)
veterán
válasz
Laja333 #21851 üzenetére
Én nem vetettem fel semmit, nem igazán értelek. Én az elméletet gyakorlati oldalról nem látom igazoltnak a topikot követve. Asus állítólag hibás a biossal, ez meg az azért mert tud melegedni, ki kell tolni tdp kereteket stb. Nem támadásnak írtam a fentit, tényszembesítésnek. Nem kell mindenen fennakadni
-
Peat;)
veterán
válasz
Venyera7 #21761 üzenetére
Akkor a 1060-asból miért ad el többet az nvidia, ha a 480 régebb óta kapható? Ahogy írták is itt az oldalon az egyik népkártya a 470 meg tényleg népkártya és már volt egy piaci "elemzés" a ph!-n miszerint a 480 jobban megéri hiszen olcsóbb mint a 1060. Ráadásul az nvidia meg lett mondva hogy egy alsóbb rangú megrendelő a chipgyártónál, hiszen ő csak egy kis ügyfél a sorban, míg AMD sokkal előnyösebb helyzetben van, ők nem voltak rákényszerítve a paper launchra hogy aztán csak nyálcsorgatás legyen a bejelentés után, meg eltúlzott árak. Ezt mind itt ilyen formában olvastam a ph!-n, aztán most meg jönnek ezek az értelmezhetetlen eladási adatok.
Az nvidia meg már lopkod unalmában aztán mégis többet ad el, ha ennyire amatőr banda elad ennyit akkor AMD micsoda? Lehet AMD procis gépeken fut a logisztikai rendszerük
No ennyi elég volt, de viccet félretéve nevetséges ahogy AMD minden előnyét elpackázza. Aztán majd jönnek a mutogatások hogy persze mert akadályozták szegény kicsit mint anno az intelnél. Könyörgöm, ez a cég magát végzi ki.
-
Peat;)
veterán
válasz
Venyera7 #21620 üzenetére
Egy használt 380-as jobban megéri AMD oldalon 40-50 között mint a 460-as szerintem. Fejlettségben itt nincs lényegi diffi az előző és mostani gen között, mint nvidiánál. 460-as teljesítménye nagyon ingadozó azért, szerintem aki szeret játszani pont ettől mászik falra. Az én 960-asom is ingadozik, vannak játékok amik megölik míg van hogy a legújabb játék is nagyon szépen megy rajta és nem viselem el ezt az egyik megy másik nem dolgot, cserélem. 460-nál annyi előnye van hogy az újabbak mennek jobban, de aki ilyen kategóriát vásárol lehet hogy pont nem a legújabb címekkel játszik (csak).
-
Peat;)
veterán
válasz
MiklosSaS #21548 üzenetére
Mivel a levest továbbra is főzi és a 480-asnál is információt csúsztatott, visszakövethetően, pl a fogyasztásról, 970-es képest teljesítményéről, így igazából nem értem miért vetődne fel hogy bármiért is sajnálni kellene. Ő biztos hogy nem bánt meg semmit mert nem változtatott semmit a hozzáállásán az elmúlt sok évben, maximum ügyesebben fogalmaz hogy ne kijelentéseket tegyen csak sejtelmes utalásokat. Szerintem csak mosolyog ezen az egészen...
baromira nem érdekli ki mit gondol róla szvsz. Van egy szimpátiája, egy meglátása, sok utánajárást eszközöl és leírja, az oldal ezt úgy gondolja szakmai, mi meg megszoktuk, lehet tovább lépni.
-
Peat;)
veterán
válasz
Venyera7 #21354 üzenetére
Én ebből azt látom hogy az nvidia egy régivágású valami ami hoz egy teljesítményt bármi van is alatta. Az AMD meg meg megmutatja az erejét, csak éppen a minimum fps adja hogy be-be fordul magába szegény.
Én erre így nem merném leírni hogy egyik jobb mint a másik, nem a végletek a lényegesek.
Egyébként jó lenne ha a cpu is tesztelve lenne, mert nem mindenki i7 mellé veszi ezt a vga kategóriát.
-
Peat;)
veterán
válasz
lezso6 #21053 üzenetére
Akkor soroljatok fel játékcímeket és majd mi, olvasók kiválasztjuk azokat amelyekre kíváncsiak vagyunk. Ohh wait, úgy nem teljesül be az önigazolási szindróma ami évek óta tart.
Egyébként most kipróbálom AMD-t, de ettől függetlenül ha QB bekerülne a tesztekbe az szerintem végleg megpecsételi az oldal sorsát. Én legalábbis akkor áttérek egy internetes áruház cikkeire, nem egy kókány vacak játék teljesítménye érdekel, akkor sem ha nvidiának kedvez túlzóan, akkor sem ha amd-nek kezdvez túlzóan, akkor sem ha egyiknek sem kedvez. Mert olyan amilyen.
Vannak minőségi játékok, a közelmúltban is születtek és várhatóan most is jön 1-2. Gyakorlati szükség nincsen a QB-re.
-
Peat;)
veterán
válasz
Malibutomi #21006 üzenetére
Én különbséget tennék a között, hogy dx12 alatt gyorsul egy termék egy jó játéknál, fogjuk rá a total warra és a között hogy a nagyon rosszul megírt játékok hangyányival kevésbé futnak szarul az AMD-n, de azon sem vitézkednek a látványvilághoz képest pláne. Jelenleg többnyire erről van szó, quantum break, a világ legnépszerűbb stratégiai játéka aminek a nevét sem tudom de úgy néz ki mint red alert 2 és lehetne még párat találni ahol igazából azt nem érteni hogy miért nem directx9-el csinálták meg azt a kinézetet. Szerintem sokan erre is gondolnak, az előny irreleváns AMD-nek mert a kakiból nem csinál gyémántot, marad pont olyan barna mint nvidián. Ami meg igényes dx12 cím az azért elmegyeget szépen a zöld kártyán is és valószínű ez nem fog változni markánsan, persze minden lehet.
cyberkind: gondolom arra gondolt hogy mivel nála gyorsul a may payne kinézetű játék 10%-ot ezért nagyon fasza. Az hogy hogyan néz ki és az a 10% mit is jelent a valóságban...mellékes. Számokkal igazolt dolgot írt és kész, a csúsztatás a mestersége. Milyen élénken bennem él amikor a 480-as megjelenés előtt a 150wattos fogyasztásra húztam a szám és jött a szokásos sejtelmes kijelentéseivel hogy nem úgy van az....meg fogok lepődni..meglepődtem, 200 watt
-
Peat;)
veterán
válasz
solfilo #20609 üzenetére
Én azt látom hogy ami kategóriát anno 200$-ért kaptunk meg most már 250$-ért vagy többért kapunk meg. Nem világvége, de az hogy rájött pluszba hogy a kisebbik versenytárs a nagyobbikhoz alakítja az árazását...úgy már nem olyan csodás a helyzet. Mint ha le lenne osztva a piac és semmi verseny nem lenne, de biztos csak nekem van ilyen érzetem...
-
Peat;)
veterán
válasz
core i7 #20572 üzenetére
Egy? Úgy néz ki minden egyes modellnek idő kell hogy terjedjen a piacon. Az 1070-1080-titan szerintem kitesz két lépést. És még ott a 1080ti ami bármikor kiadható, meg 1060ti ami bármikor kiadható lenne.
Amd kiadta a 480-ast amiből a normális custom hűtős megoldások annyiba kerülnek mint a 1060-as olcsóbb két ventis megoldások, csak éppen arra az is elég, kvázi így szinte egy árban vannak. És ennyi. Várjuk a 470-est, vajon mekkora raktárkészlet lesz és vajon itt is beugrik-e egy 1050-es úgy ahogy a 1060-as tette...abból sincs sok félre értés ne essék, de több mint a 480-asból...pedig úgy tudtam AMD-nek megaszuper szerződése van a megaszuperhatékony gyártósorokkal...míg nvidia csak kullog a sorban mint alsórangú megrendelő...
-
Peat;)
veterán
válasz
killer095 #20474 üzenetére
Csak ezzel tényleg azt érik el hogy ha van egy jobb fajta termékük végre az ember attól is megijed, no mindegy, 470-et én továbbra is várom és majd kiértékelem több teszt alapján, meg addig milyen driverek születnek, miket olvasok 480-as topikban, eddig felemás dolgokat...
-
Peat;)
veterán
válasz
Zeratul #20457 üzenetére
Látod erről beszélek. Írtam valamiket, azonnal elkezdtél lovagolni egy zöld problémán. Tudom hogy ott mi volt a gond. Azt is hogy a probléma kiderülte után az eladások fikarcnyit sem csökkentek és a legnépszerűbb kártyává nőtte ki magát a generációjában, erre szokott jönni a reakció, hogy persze, mert a hülye zöld fanok mindent megvesznek.
-
Peat;)
veterán
válasz
killer095 #20452 üzenetére
Jött az új generáció, azonnal jött az új driver a feszültségmizéria miatt. Én tényleg szemezgetek az AMD mostanában megjelenő termékeivel de nem tetszenek ezek.
Az sem hogy az AMD tábor a ph!-n kezeli ezeket, a feszültségdolog is le lett degradálva mint ha nem is létezne...oké elhiszem hogy 1000-ből egy embernél okozhat gondot, de úgy érzem, illetve inkább látom hogy a zöldek hibái fel vannak nagyítva(rossz a gyártási kihozatal, drága, alig van kínálat, nem kapható termékek, volt egy rossz driver, 970 jujj de becsapták a népet), a vörösek hibái el vannak söprögetve(engem konkrétan megvezettek a fogyasztással 480-nál, de az is drága, az sem kapható, alig van normális hűtésű custom modell és akkor már egy rossz driver van amiknek a hibái komolyabbak, meg volt az első amivel javították a fogyasztást).
Megint az lesz hogy megijedek és maradok zöldeknél, miközben a 470 sokkal jobb ár értékű de még elég teljesítményű lehetne nekem 1060 ellenében...
-
Peat;)
veterán
válasz
schawo #20379 üzenetére
Kár, de az nekünk is jó ha kap egy körmöst az elkövető, ki tudja hogy ha nincs a botrány mi lett volna a 1060-asból.
Hozzá teszem a másik oldal is egyfolytában kamuzik, de nem fizikai specifikációkban. De ha pereskednének a félrevezető, sokszor valósággal igencsak távol álló bemutatók, diagrammok miatt akkor nem könnyezném meg egyik céget sem. Néha úgy érzem magam a marketinganyagnál mint a nyugdíjasoknak kellene a 200e-es mágnespárna bemutatókon.
-
Peat;)
veterán
válasz
Yutani #19628 üzenetére
Szerinted miért írta?
Megint kezdődik a pánikkeltés ha szorul a hurok, hányadik már ez...nem pánikkeltés kellene hanem 80 alatt 4 gigás 480 custom jó hűtéssel. Eddigiek alapján az extramemet igénylő csúszkák az options menüben legnagyobb látható előnye a csúszka maga, az options menüben.
Én kibírnám ha nem tudnám maxra tekerni.
-
Peat;)
veterán
válasz
Harley quinn #19411 üzenetére
Szaporodjanak, de semmi biztosat nem tud senki. Én csak erre akartam felhívni a figyelmet, ezek csak bizakodások valamely irányba amik vagy bejönnek vagy nem. Az eddigiek azért nem evolúciós lépések. Számomra.
-
Peat;)
veterán
válasz
Ren Hoek #19409 üzenetére
Ezekkel a konzolokkal már 2-3 éve ment a riogatás hogy annyi a pc-nek mert nem létezik olyan hardware ami felépítésénél fogva egyáltalán a közelükbe érhet. Azóta is csak sírva röhöghetnékem van azon a főoldalas ph! cikken. Az hogy az AMD vonzalom kapcsán bele lehetett mesélni a fényes jövőt hogy akinek van egy GCN karija annak királyság jön el...a tulajok el tudják dönteni eljött-e a királyság vagy sem.
Teljesen mindegy mi van a konzolokban, az is hogy mi van a pc piacon. Amikor az adott piac elég nagy akkor odafigyelnek rá, lehet bennük akár aranyhörcsög hajtotta szotyitranzisztor is. A ps3 idején is jöttek átiratok, volt ami minőségi volt volt ami nem.
Túl van ez misztifikálva, mert teljesen mást látni mint amit a tudorok leírnak. Persze kapóra jött a batman, igaz hogy fordítva rengeteg játék ment vagy megy a játszhatóság határán a konzolkon, de hát ez az oldal szereti úgy igazolni a maga igazát ahogy. Jött egy példa azóta is azzal lehet dobálózni. Mint ha korábban ilyen esetek nem lettek volna vice versa, amikor még GCN sem volt.
Ezen az oldalon nagyon figyelmesen és racionálisan kell olvasni, mert masszívan megvezeti magát az ember ha elég optimista, vagy éppen pesszimista hangulatban veselkedik neki amikor hajlamos a hiszékenységre.
-
Peat;)
veterán
válasz
Ren Hoek #19406 üzenetére
Ez a törpe pc piac is csak egy ph! sallang és jó sokan benyelték mint a nokedlit. Nézz körül a játékáruházakban, rengeteg cím van, sok pc only és a konzolexkluzívok sosem látott mélységeket érnek el. Nem véletlenül van pc-m, miközben inkább konzolhoz húz a szívem...de ma a piacon nincs konzol. Ezt le merem írni. Valami korcsok vannak, nem a pc konzolosodik, a konzol lett félpc. Marha nagy különbség.
-
Peat;)
veterán
válasz
Harley quinn #19335 üzenetére
Vagy 1050 legújabb pletykák szerint.
Ez a ram kérdés érdekes, főleg fhd középkategóriában mert olvasgatva a max textúra látható előrelépést nem is jelent az említett két játékban. Csak úgy van. Ameddig meg csak e-penis funkció a csúszka és semmi láthatóságot nem eredményez én azt mondom mesterséges gépigény növelésről van szó amit nem is tudok hova rakni, mert vannak nagyon erős 4 gigás vga-k azért a piacon amiket még el kellene adni. Lehet ilyen olcsó a memória hogy a 4 gigásról dupláznak a legtöbb kategóriában 8-ra, de hogy érdemben ki lesz-e használva...pl. 480-ason...kötve hiszem. Talán új konzolok után, de az még másfél év.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest