- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
imi123 #25192 üzenetére
Az a baj hogy folyton személyeskedni akartok. Értem én hogy a Vega indításakor ezzel próbáltok elhomályosítani értékeket de nem kellene. Beszélgessünk a VEGÁról
HBM2 !
High-Bandwidth Cache -t tartalmaz ami egy nagy sebességű gyorsítótár.
Tartalmazza az ÚJ Shader Modell-t aminek iszonyat előnye lesz a portolásnál és hiába próbáljátok ezt is elbagatelizálni ma már nem csak a Shaderszám meg ROP a fontos.
Az új Shader modelltől komoly gyorsulás várható egyes programokban. -
gyiku
nagyúr
válasz
->Raizen<- #25191 üzenetére
akos a baratod? meg a principium is?
-
imi123
őstag
AMD demos Star Wars Battlefront on RYZEN and VEGA PC at CES2017
Csak egy kérdésem van.Miért nem a BF1-el demóznak?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
cyberkind #25193 üzenetére
A Volta az mindig 2017-re volt tervezve GPGPU szinten és 2017-2018-ra VGA szinten.
Eddig is konvertálással készültek a portok. A gond eleve az, hogy a konvertálás által a konzolos funkciók nem érhetők el, emiatt jóval lassabb eljárással kell helyettesíteni azokat. A shader model 6.0 azért jön, hogy ami a konzolon egy utasítás az a PC-n is egy utasítás legyen, és erre legyen a nyelvben egy függvény. Az egyetlen dolga innentől az iparnak, hogy a függvényekhez direkt utasításokat rendeljen a hardver oldalán. Persze a függvény emulálható is, és nagyon sok aktuális hardver így futtatja majd a shader model 6.0 újításait. Ma egyedül a GCN3/4 architektúráknak van minden függvényhez direkt utasításuk, de a Vega, Volta, stb. már felkészül ezekre.
-
cyberkind
félisten
Én eddig úgy tudtam, hogy a Volta jött volna most nem a Pascal, de lehet, hogy tévedek, nem tudom.
(#25191) ->Raizen<-
Ez csak a PC alapú kozoloknak köszönhető, lassan összeáll a kép a DX12-vel és a Shader Model 6.0-val, aztán jönnek az igazi ctrl c - ctrl v portok, öröm lesz játszani. -
->Raizen<-
veterán
válasz
cyberkind #25189 üzenetére
A konzolok miatt meg a "jövőbelátásuk" miatt feláldozták a profitot, ez a nagy büdös helyzet! Rosszabb pc-s portok jöttek ki idén mint eddig bármikor. Ide jut egy cég ha vezető szerepekbe nőket rak! A nőknek otthon a helye a gyerekkel, csak ez a kifacsart agymosó média miatt nincs már így.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
cyberkind #25189 üzenetére
A Voltát nem tolták el. Eleve a Vega a Volta ellen készül, és nem a Pascal ellen. Nem véletlen a Poor Volta felirat a reklámban. A Pascal közel sem rendelkezik olyan képességekkel, hogy támogatni tudja azt, amit a Vega támogat. Az a Volta lesz, ami hasonló tudásszintet biztosít az új DirectX és Vulkan verzió mellé.
A fő cél most mindenkinek az, hogy hardveresen tudják támogatni az összes shader model 6.0-s függvényt. Ezt ma csak a GCN3/4 tudja megcsinálni, de a Vega és a Volta is tudni fogja, sőt lesz ugye programozható blending, ami ugye a következő áttörés. Kicsit visszatér majd a régi shader modeles szívás, hogy ha nincs meg a legnagyobb shader model szinted, akkor nem lesz minden effekt aktív. De ezen túl kell esni sajnos.
-
cyberkind
félisten
válasz
->Raizen<- #25187 üzenetére
Nekem ez a legnagyobb bajom, hogy csak lépdel és eltolták a Volta-t (és a többit is elfogják) ami igazi újulást hozott volna, de sajnos monopol helyzetben amíg a másik csak szórakozgat a világmegváltó dolgokkal ez is bőven elég, és én is így látom, hogy már lekésték a vásárlókat, én se vártam volna kb +1 évet azért, hogy csak Amd-t vegyek ami pont hozza az 1070-et vagy netán a 80-at.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
cyberkind #25185 üzenetére
Aha de az nv lépdel előre ezzel az alappal és skálázódik a cucc míg az amd már csak vért izzadva tudja követni az nv-t rosszabb csörformansz/fogyival. Már lekésték a vásárlókat, boldog boldogtalan gtx 1070/1080-at vett már rég. A legnagyobb gond a tökölésük és a késlekedésük a pirosaknak. Hol vannak a mobil gpu-k tőlük? Esélyük nincs az nv ott is tarol 80w ból gtx 1060-as chipet ültetnek a közepes noteszokba is simán.
-
cyberkind
félisten
válasz
->Raizen<- #25183 üzenetére
Ha csak akkora durranás lesz, hogy hozza majdnem 1 év után az 1080/70 szintjét akkor eláshatja magát az Amd megint vga téren mert ez kevés, de hála nekik még a másik oldalon se fognak változni a dolgok csak kiadják a Pascal 2.0-át ami egy 5 vagy 4. Maxwell lesz (tök tudja, annyira sikeres ez a név, hogy senki se akar szabadulni az alapoktól
), olyan szép is ez az évről évre tartó innováció akármelyik oldalról is.
-
-
imi123
őstag
válasz
->Raizen<- #25179 üzenetére
Jó kis kártya lesz az.
A ZEN-el együtt egész jó kis éve lehet az AMD-nek. Rá is férne. -
törölt tag
Na mi van fiúk lányok van már nagy izgulás a holnapi VE.GA bejelentésre?
Tele már a gatyó mi hogy elértéktelenedik az 1070 igen gyorsan ?
Meséljetek hova várjátok az új Vegát? Aztán majd meglátjuk kinek mennyire távolodott el a képzelése a valóságtól...
A 160 190 es sávba jó lenne ha beleesne a kis vega sérült példánya, (lásd Fury) és akkor a vágott 1070 fölött, a teljes meg az 1080 alatt lenne kb... már directx 11 ben értendő.
És akkor jöhetne ami fontos a Directx 12ben meg Vulkánban egy HAM HAMM
Ami nekem amúgy fura hogy INtel nagyon halkan jelentette be az új processzorait, azért Ryzen előtt pár nappal ez nekem csak furi nem ??? -
válasz
syberia #25167 üzenetére
Az RX 470 annyira közel került teljesítményben a 480-hoz, hogy nem lett volna célszerű annyival olcsóban adni, kannibalizálta volna a drágább kártya piacát, így az AMD is kevesebbet keresett volna összességében. Ebben az árkategóriában a 10% teljesítmény differencia 10% árdifferenciával teljesen rendben van. Ez nem a Titan X vs 980Ti magasság, ahol 10% többlet teljesítményért el lehet kérni +50% árat. (Lehet, hogy túlzok, de remélem világos, mire gondolok.)
-
Solymi81
aktív tag
válasz
#00137984 #25172 üzenetére
A COD IW usereket nem értem. Ha nem tudják fentebb álíltani, akkor valszeg nem elég a konfig.
Ha a minimumhoz közel van, akkor ezek szerint most valóban a minimum gépigényt kapták. Minden mást elvárni felesleges és csak sírás-rívás.Ja, kérem, ha valaki türelmetlen és azonnal ráugrik a friss cuccra, az ne csodálkozzon, hogy többet is fizet.
Másrészt az RX470 akkor se volt az a szintű kártya amit te gondoltál és most se az. -
törölt tag
válasz
Solymi81 #25168 üzenetére
COD IW userek pedig jobban szerettek volna játszani az új COD-ukkal.
RX 470 4GB nekem a vizes boltban pedig ennyiben volt, de a 8GB még ettől is jóval drágábban indult és nem érte meg a felárat akkor. RX 480 4GB meg messze 100ezer felett és környékén volt és a 8GB azon is túl... Ne mostani árakkal gyere, amikor olyan fél éve használom már ezt a Polaris 10 videókártyát. Kimértem és végigpróbáltam minden olyan játékkal amihez kedvem támadt volna játszani. Marad a Youtube videók nézése, hogy ezek milyen szépen néznének ki magasabb grafikai beállitásokat használva, de ez nálam még nem valósitható meg. Néhány rovátkával még ezen szint alatt vagyok, és még 25-30ezret hozzáteszek az eddigi erőfesszitéseimhez és talán elérem azt a szinvonalat.
-
HSM
félisten
válasz
Szeszkazán #25170 üzenetére
Így van. Mondjuk nem mindig releváns amit a feladatkezelőben látsz, nálam pl. kikacsolt HT-val 6 maggal 50% körül jár BF4-ben (Manlte, FHD, max), mégis simábban, kiegyensúlyozottabban fut, ha engedélyezem a HT-t, és 12 szál megy. Pedig akkor már csak ilyen 30%-oknak mutatja az átlagos CPU használatot.
Amúgy a 4 szálat már meglepően sok játék ki tudja használni DX9 alól is, a 4690K-mon nem volt ritka a 290 mellett a 80-90% használat+enyhe CPU limit, pedig 4,4Ghz-en járt, 16GB 2133Mhz ram társaságában...
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #25153 üzenetére
Én mondjuk egy fürgébb 80Hz-el is már elvagyok, sync-ek nélkül is, 80-120FPs-el.
(#25154) FollowTheORI: Éppen ezt írtam, hogy aki inkább a 120Hz-et célozza és nem a 4K-t, annak dupla erős procira is szüksége lesz... Ami azért nem olcsó móka. Maradjunk annyiban, hogy ide azért minimum egy magas órajelű i7 kell. Nekem sem viccből van 4Ghz-es hatmagosom, bár sajna kevés játék tudja rendesen kihasználni, de remélem ez majd jó irányba változik a Vulcan/DX12 címekben.
Ebben egyet tudok érteni Zsébernardo-val, manapság egy tuningmentes i5 elég vérszegény egy erőseb GPU alá, ha nem 60hz a cél. Annak idején évekkel ezelőtt is már BF4-hez/Crysis3-hoz 4,4Ghz-re kellett húznom az i5-4690K-m, gyors ramokkal, hogy nagyjából tartsa a lépést a sima tuningmentes R9 290-esemmel és az igényeimmel... Pedig ma már azért vannak annál masszívabb kártyák is....
-
Solymi81
aktív tag
válasz
#00137984 #25159 üzenetére
A minimum meghatározása, hogy olyan konfigon tudják garantálni a játék futtatását alacsony szintű beállításokkal. Az ajánlott meg innentől kezdve értelemszerű.
Felesleges ilyen szőrszálhasogatásba belemenni, hogy egyes gyártók hogyan játszanak a minimum ill. ajánlott gépigény specifikációkkal. Ha nagyobb részletességet tudsz elérni, akkor örülj neki. Viszont ha csak minimumot, akkor meg nem szólhatsz semmit, mert az volt megadva, ezért nem is értem ezt a lázadozást.
Azt meg nem értem, hogy hogyan jön ide az RX470 4GB piaci elérhetősége.
Átlagban 70K vagy alatta volt a kártya, kiugró esetekben lehetett több.
Ettől függetlenül már a megjelenésekor tudni lehetett, hogy nincs a GTX1060 szintjén ami 90K körül indult. Szóval a specifikációk ismeretében, de az ár alapján határoztad meg a teljesítményét (ha jól értettem amit írtál, mert tagolatlan az írásod) ? -
VTom
veterán
válasz
SpongyaBob #25164 üzenetére
Hát, a szakmai véleményütköztető topik már csak ilyen
-
Megnéztem részletesen a DX11/DX12 GPU chartot a decemberi felmérésből. Ezek jöttek ki:
AMD 21%
Intel 12%
Nvidia 53%
SUM 86%14%-nyi GPU hiányzik a chartból!
AMD-NV arány a fentiekből 28/72, ami kb megfelel a mostani piaci viszonyoknak.
RX 470/480 és GTX 1060 arány: 25/75
RX 480 / GTX 1060 arány: 20/80Megvan itt minden arányaiban, csak az a megdöbbentő, hogy 1000 videókártyából 20 darab GTX 1060, 5 darab RX 480 és csak 2 darab RXX 470. Legalábbis a STEAM felhasználók körében, akik részt vettek a felmérésben.
-
válasz
SpongyaBob #25162 üzenetére
Ez mit akar jelenteni?
-
Egon
nagyúr
Háromszor is belinkelted a saját hozzászólásodat, mint bizonyítékt? ROTFL...
Egyébként kezdésnek mondjuk dobj már valamit, hogy a data sharing attitűd bízonyítottan együttjárást mutat egy adott brand preferenciával. Vagy bármi konkrétumot, ami alapján ki lehetne jelenteni, hogy a Steam statisztika bizonyítottan nem mutathat egyenletes elosztást (figyelemmel arra is, hogy mekkora mintavétellel dolgozhatnak: nem 2.000, még csak nem is 20.000 felhasználó adatairól van szó). Jah, bizonyítékként nem ph-s ideböfögött vörös szemüveges hozzászólást várok természetesen. Várok türelmesen.Mennyire érdekes, hogy csak az AMD-s fanboyoknak (beleértve egyes házigazdákat is) van bajuk ezzel a statisztikával...
-
törölt tag
válasz
Solymi81 #25156 üzenetére
A gépigények alapján nem a játékok futtatásához legalacsonyabb gépigényt adják meg. Jóval gyengébb procival vagy régebbi hardverekkel is elindulhat az a játék. Szóval ha alacsony részletességnél többet tudsz beállitani az a legtöbb esetben nem a véletlen műve. COD IW játéknak csak a minimális hardverigényét adták meg. Igy az ajánlott gépigények csak találgatás szinten ismertek. Most ezért sokan lázadoztak a fórumokon, mert nem tudták feljebb állitani a grafikai minőséget. Egyeseknél az erősebb, de régebbi hardveren még annyira sem futott jól a játék. Eddig nem ezt szokta meg a játékosok jelentős része, mert egy régebbi vagy új, de olcsóbb konfigon is aránylag játszható volt közepes grafikai beállitáson egy játék. Másik téma...
Amikor én vettem az RX 470 4GB-ot az még erőssen hiánycikk volt még utána hónapokon keresztűl is. Az MSI Gaming meg máskülönben is jóval drágább volt (8GB videómemóriával meg főleg), mint az Asus vagy Gigabyte videókártyák. Most már ennyiből azok a videókártyák is kikerülnének, de jó magas árakon indult az Nvidia és majd az AMD sem fogta vissza magát, csak teljesitményben.
-
jááájjjj... sztíííím
Értem én, hogy sokan nem értenek a statisztikai módszertan alapjaihoz... de akkor is csak Ren Hoek-et tudom ismételni:
-
Solymi81
aktív tag
válasz
Zeratul #25151 üzenetére
Nem akarom én etetni a trollt, de ha egyszer fogalomzavarban vagy valóságismereti zavarban szenved:
"A játékoknak nem a minimális gépigényét kell szem előtt tartani, mert akkor sokan ilyen téves következtetést vontok le belőle. Call of Duty Infinite Warfare minimális gépigényének a valóságtartalma a fórumozok véleménye alapján nem elég egy közepes minőségi szintre sem, hogy még közben elfogadható sebességgel is játszható legyen."
Talán nem a minimálistól kellene elvárni a közepes igényt, hanem az ajánlottól vagy kettő közöttitől.
Az meg már más tészta ha valaki el is hiszi azt, hogy a készítők a mi érdekünknben csak is jól portolnak és optimalizálnak.Amúgy nem is értem, hogy mit várt egy RX470 4GB-os kártyától. Az általa említett simán kipengethető 80-90K-ból már lehetett volna egy GTX1060 6GB / RX480 8GB is.
Mondjuk a konfigja így az RX470-nel mehetne a "Hogyan NE építs konfigot FULLHD-hoz" topicbaA többi témánál is vicces a 4K-t meg i7-et mainstreamnek vizionálni. Max akkor ha valaki folyamatosan olyan körökben mozog ahol ez a mainstream vagy a 9gag-en nézegeti a "beléptem a pcmasterracebe" nevezetű önfényezéseket...
Bocsánat, ha kicsit erős voltam, de ne gondoljuk már azt, hogy mindenkinek a játék az élete meg ha játszik is, akkor meg a maximum kell neki. Vajh miért is fogy annyi konzol?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
FollowTheORI #25152 üzenetére
Azért FreeSync a neve, mert bele kell tervezni a FreeSync-et is a monitorba, hogy egyáltalán hitelesítsék FreeSync 2-re. Emiatt minden FreeSync 2-es HDR kijelző egyben sima FreeSync megoldás is. Ez részben üzleti döntés, mert a FreeSync annyira ismert lett a Samsung és az LG reklámok miatt, hogy tulajdonképpen szinte elkerülhetetlen már, hogy a konkurensek amikor rá/áttérnek a szabvány támogatására, ne fizessenek licencet az AMD-nek a névhasználatért. Másrészt nagyon kedvező, ha az összes FreeSync 2-es HDR kijelzőből kizárják a többi VRR eljárást. A monitorgyártók gyakorlata itt kedvező az AMD-nek. Ők minden buzzwordre ugranak, hogy a HDR kijelzőjük ne HDR-ként legyen reklámozva, hanem FreeSync 2-ként. Ez nekik egy extra technológia(tm) a dobozra és a marketinganyagba a simán HDR-rel reklámozó konkurensekhez képest.
-
Hát szerintem ehhez azért CPU is kell, mert ezek a framerate tartományok, tipikusan úgy csalhatóak elő az újabb játékokban, hogy lentebb kell venned a grafikát és CPU limitesebb lesz az egész, vagy legalábbis arra felé tolja a terhelést. Régebbi játékokban meg azért, mert ugye a GPU lazán viszi, ezért megintcsak a CPU is jobban számít.
Már ha a 120-144+ kell.De tény, hogy GPU is combos kell (sokkal jobban, mint CPU ez igaz), főleg ha ultra-n akar ilyen framrate mellett játszani az ember.
-
-
-
Raggie
őstag
válasz
TTomax #25145 üzenetére
Szerintem attól, mert elkezdték kihasználni a játékok már a 2-3 magnál többet még nem lesz mainstream valami... Majd ha az lesz mindenkinek, akkor lesz mainstream. (egyébként egy i7-es említés se tűnt fel az általad linkelt cikkben az ajánlott vagy mainstream jelzőknél, csak is a high-end-nél)
Az 1070-est meg lehet, hogy kihozzák a legjobb kártyának, de az sem lesz ettől mainstream. Amíg elég egy 7970-es vagy egy 960-as a játékok 90 %-ának a magas részletességgel való futtatására fHD-ben, addig nem fog följebb menni a mainstream jelzés itt sem.
Itt nem arról van szó, hogy az ultra gémer réteg mit tart jónak és a gazdag felső 5-10% mit vesz, hanem, hogy mi a népszerű. És az nem az 1070 szerintem...
-
válasz
keIdor #25146 üzenetére
Haladni kell a korral, itt a HDR.
Egyébként ez csak kiegészíti a FreeSync-et. A magasabb késleltetésű monitor tone mapping helyett a GPU végzi a tone mappinget.
És amit sugallni akarsz, nem állja meg a helyét, a FreeSync nem lett kukázva. Valamint továbbra sem kell a monitorba beépíteni egy gyártó specifikus kütyüt, ami alaposan megdobja a készülék árát, mivel VESA szabványról van szó.
-
keIdor
titán
Hamar kukázták az elsőt.
-
TTomax
félisten
válasz
Raggie #25138 üzenetére
A 1070 az pont annyira "enthusiast",meg hardcore mint a 970,ugyanis egyenesági utódja...Proci fronton is bizony az I5 lassan a belépö,mert már a 6-8magos I7-ek is ki vannak használva,nem tulzás már FHDra sem.Egyre több motor támogatja,söt igényli a nativ 4 magot,és skálázódik 8mag+HTig...
-
válasz
Raggie #25138 üzenetére
Ezt tom elég bénán csinálja, eleve nem lehet i5 felett minden high end...
Ez meg a PC gamer... itt 6600K még a best, vagy mainstream ajánlás... de a high end már a 6800K.
Érdemes e GPU ajánlást is megnézni... [link]
És ez játékosoknak szól, egy alapvetően játékos oldalon.
De még tudnék 2-3 hasonlót linkelni...
-
törölt tag
Mint mindig én is egy adott játékra veszek videókártyát és megcélzom az ajánlott hardverigényben megadott szintet. 2010-ben még a HD6850 1GB elég volt játszani, majd évente jöttek a hardver és videókártya fejlesztések. GCN 1.0, GCN 1.2, GCN 1.3 és közben majd minden megduplázodott a jelenlegi videókártyán. Most megint egy olyan történt meg velem mint a HD7850 és R9 270X váltás után. Elnevezésében és valamennyi teljesitményben is többet nyújtott egy kicsivel, mégis feleslegesnek érezted mert az adott játékban HÚú de nem nyújtott többet (Battlefield 4). Mégis mindig tovább kellett lépdelni ezért a kevésért vagy a driveres támogatás miatt. Mindig valami többet adtak az új videókártya tulajdonságaiban és ez a driverben is visszaköszönt. Energiagazdálkodás és egyéb újitások miatt a régi videókártyával nem mentek jól a dolgok, ezért az új diverhez egy új videókártya kellett. Aztán megint jó voltam egy ideig (majd 1 éven át az R9 380).
R9 380 4GB videókártya után az RX 480 4GB nekem egy "új R9 270X" videókártyának tünik ennyi idő után kiismerve. Elnevezésében és valamennyi teljesitményben is többet nyújtott egy kicsivel, mégis feleslegesnek érezted mert az adott játékban HÚú de nem nyújtott többet (Witcher 3, Crysis 1 és 3). Most majd a következő videókártyám fog megint érezhető javulást okozni nekem.
A VEGA szériában is alkalmaznak GDDR5(X) hagyományos VRAM-ot, és nem minden a HBM1 és HBM2 videómemóriáról és a felső kategóriáról fog szólni.
-
törölt tag
Meg lehet nyugodni, mert egy i5 már csak belépő játékos gépre elég, az i7 meg 4mag/8szál teljesitménnyel most lett a fősodor 2016-tól. Már a 6-8 mag (több mint 12szál) Intelek jelentik a felső kategóriába belépést. A játékoknak nem a minimális gépigényét kell szem előtt tartani, mert akkor sokan ilyen téves következtetést vontok le belőle. Call of Duty Infinite Warfare minimális gépigényének a valóságtartalma a fórumozok véleménye alapján nem elég egy közepes minőségi szintre sem, hogy még közben elfogadható sebességgel is játszható legyen. 8GB RAM, i3 3225, HD7850 2GB/GTX 660, 70GB szabad hely. Minden megadott hardveres tulajdonságra megérkezett a panaszáradat. Kinek-hol volt a gyengébb hardveres teljesitményre kifogása és mentek gépet fejleszteni vagy nem tudtak mgfelelő szinten játszani. Nem full grafikán és magas felbontáson, hanem fullHD-n.
-
Raggie
őstag
válasz
FollowTheORI #25135 üzenetére
Az egyik(ha nem a legjobban) olvasott külföldi PCs oldal CPU és GPU ajánlásai:
LINK
LINK2összefoglalva CPU fronton: már az i5 is high end.
összefoglalva GPU fronton: fHD-ra a legjobb az RX 480.
Az 1070-est csaak az 1440-hez ajánlják, ami szerény személyem szerint(és a linkelt oldal szerint) nem "mainstream", hanem inkább "hardcore" vagy "enthusiast" kategória.Ezekben lehet vitatkozni, csak azért nem annyira arany a kerítés külföldön sem, és attól mert az nVidia most uralkodó a felsőbb kártyák között attól még nem válik az összes többi közép és alsó-közép kategóriává...
-
imi123
őstag
válasz
->Raizen<- #25134 üzenetére
Ugyan már.
Ha Lisa fele akkora lendülettel kampányolna az AMD mellett mint ABU akkor már Jen-Hsun-nak nem futná bőrkabátra ,mert már a Marson is Polaris kártya lenne a zöld emberkék gépében. -
Ren Hoek
veterán
válasz
FollowTheORI #25135 üzenetére
Legtöbb nyugaton dolgozó ismerősöm kb 500K-tól felfelé keres, a mérnökök/IT-sek/R&D/ orvosok meg 700K-1millió Ft < ... Lehet az albérlet is megvan 1000 euró, de ilyen bérek mellett majdnem tökmindegy, hogy 100K, vagy 150K egy VGA. Szóval abszolút elhiszem, hogy mainstream az 1070, de még az i7 6600K is... főleg, hogy az nagyon sokáig elég egy jó hűtővel... Persze ha az ember minimálbér közelében tengődik, és a teljes fizetése az 1070, akkor természetes, hogy nehezen adunk ki ennyit és übernek gondoljuk.
-
válasz
Raggie #25129 üzenetére
A processzor fronton még nem egyértelmű, de mondom, ha olvasgatod rendszeresen a nyugati hw sajtót, érezhető hogy tavaly ezen a téren változás volt. Ahogy jöttek a CPU igényesebb játékok, eltolodott a legtöbb guide is az i7 felé... és ma már ezt tekintik mainstreamnek... néha még van 1-2 hely ahol az 6600K, de sok helyen már 6700K a standard "gamer PC".
A GPU fronton viszont egyértelmű, hogy a 1070 mainstream... szinte az összes ünnepi gépajánlóban ez volt a standard gamer PC. Egyszerűen ez a legjobb vétel.
Mégegyszer mondom én nem a magyar valóságból indulok ki, hanem azokról a piacokról ahova ezeket a termékeket és kategóriákat szánják.
Mellesleg 2017-ben, szerintem már egyértelműen a CPU fronton is megtörténik az eltolódás véglegesen.
Azon meg kár keseregni, hogy de hát régen ez vagy az a "kategória" csak ennyibe meg annyiba került... tudomásul kell venni, hogy ezen a piacon most elég komoly infláció van... évről évre drágább minden hardver. Egyre drágább hobbi... nálunk meg a valuta változások miatt hatványozottan.
Pár évvel ezelőtt kint nyugaton is más árszint volt egy közepes/átlagos gamer PC, mint most. Változnak az idők... aztán vagy alkalmazkodsz vagy megszöksz ugye, és feladod ezt a hobbit. -
-
válasz
keIdor #25128 üzenetére
Nem váltott semmit, csak nincs konkurencia ami letörje az árakat.
Ez nem stratégia, hanem csak a helyzet kihasználása (legalábbis én nem nemvezném stratégiának)... ezt eljátszották a 600-700 széria körül is, csak akkor még jött a 290/290X válasz rá, így kénytelenek voltak visszacsökkenteni az árakat...
Most sajnos nem jött válasz.
-
Raggie
őstag
válasz
FollowTheORI #25127 üzenetére
Meglehetősen nagy csúsztatás és túlzás ez a hozzászólás.
Az i7 mindenhol high-end és a HEDT a csúcs.
Az 1070 olcsóbb kint mint itthon a valutaváltások és az ÁFA miatt, de még így sem mainstream. Legfeljebb ennek szeretnék a webshopok és a boltok kategorizálni, de attól még nem lesz az.Nyugaton sem dobják úgy oda a félmilliókat egy gépre még akkor sem, hogyha inkább megtehetik, mint itt keleten. Szerintem az itten emberek ezt úgy hajtogatják, mint egy mantrát hátha majd ettől egyszer elterjednek itt is a "mainstream" i7-es és 1070-es gépek...
-
keIdor
titán
válasz
Raggie #25112 üzenetére
Ár alapján az, meg tier 2-es GPU-ról beszélünk, a GP104 az.
A Kepler előtti érában, ezek mind az x60-as kártyák voltak, example: GF104 ami a GTX-560, GTX-460 alapja volt.Az hogy az nVidia ügyesen stratégiát váltott, és tier 1 árban adja már jó ideje a tier 2-es GPU-it, attól még az az igazság, hogy ez közép (közép-felső, a 1080 esetében) kategória. Hallgasd ezt végig, ha jó az angolod. Srácnak sok mindenben teljesen igaza van...
-
válasz
Raggie #25112 üzenetére
Ha nem is közép... kinek mi ugye.
De tőlunk nyugatabbra, "mainstream" kategória... csakúgy mint az i7, ma már.
Ami annyit tesz, hogy average joe bemegy és megveszi a gamer pc-jébe/-vel. Tehát tök átlagos/normális dolog.
Semmi képp sem csúcs vagy valami durva drága átlagon felüli dolog.Az i5 meg az ilyen GTX 1060/RX480-ak az ma már inkább csak amolyan "budget" kategória.
Ha szűkös a pénz, vagy számít minden garas, akkor az ajánlott.Érdemes felütni a nyugati sajtó 2016 év végi hw ajánlóit.
Aztán mindenki eldöntheti hogy a nyugati színvonalat tekinti mérvadónak, vagy a saját csóró hazai definícióit használja (ami nem lesz igaz csak helyben, nyilván).
Ez van
-
HSM
félisten
válasz
cyberkind #25122 üzenetére
Sajnos a 120-144Hz-es vagy gyorsabb monitorok még lassabban terjednek, mint a 4K csodák. Pedig lényegesen hasznosabbak szvsz.
Amúgy elég jól ki lehetne ezeket hajtani adaptív sync technikával, 80-120FPS között. Monjduk ehhez prociból is szvsz jóval erősebb kéne, mint a mai középkategória, és API-ból sem árt DX12/Vulcan, szintén a proci korlátok és a DX11 végett.
A 120Hz kihajtása amúgy a FHD 60Hz-hez képest csak dupla erős VGA-t kíván, viszont processzorból szintén dupla erőset. A 4K 60hz más, mert ahhoz elég ugyanaz a proci, mint FHD 60hz-hez, viszont VGA-ból durván 4X olyan erős kell azonos FPS-hez.
-
-
Habugi
addikt
válasz
Ren Hoek #25118 üzenetére
Pedig ez a hamvaiból sem mászik ki..
Játékos bázis valószínűsíthető potenciális TXP tulajok száma nagy-nagy jóindulattal ~5%, valamelyest párhuzamra hozható az erre való igényszinttel is, ami nagyjából egyenlő lesz a 4K kijelző tulajok számával is.
Mean 0%
Median -0%Ámbár amit cyberkind írt az már egy jóval erősebb érv lehet.
-
HSM
félisten
válasz
Ren Hoek #25117 üzenetére
Hatalmas szerencse, hogy durván 24"-ig bőven elég a FHD, 32"-ig pedig az 1440P. ("Szerencsére" elég tökéletlen látószervünk van.) Márpedig azért 32" már elég tisztességes mammut egy íróasztalon. Persze, értem én a luxus igényeket, hogy valaki az ágyban fekve akarja tolni az 50"-os fél autó árán vett óriás vackon fél méterről is tűéles képpel, de szvsz ezt erős túlzás "középkategóriának" beállítani.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Ren Hoek #25117 üzenetére
Csak hogy ne a számat tépjem, kivettem pár random kártyát:
Titan P Perf summary:100% Titan P
76% 1080
63% 1070
47% 390X
18% R7 370 / 950Mean: 60%
(de totál értelmetlen, úgyhogy offoljuk... meg az összes kártya kéne stb...) ... max azt szemlélteti, mennyire elhúzott a csúcskategória...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Habugi #25115 üzenetére
Nem erre gondoltam, csak hoztam egy példát, hogy számtalan középkategória létezik. Felbontásban a 4K persze az élvonal, de akkor a FullHD szinte már belépőszintre degradálódott, pedig még népszerű.
Teljesítményben: középkategória, közép-felső max... ezen nincs mit számolgatni.
Árban: Felső kategória.Ha nem maradt volna le ilyen brutális szinten az AMD, akkor simán lehetne egy egészséges középkategóriás szint az 1070...
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Raggie #25112 üzenetére
Nézd meg mi kell 4K-ra. Erősorrendben az 1080 "elégséges". 1070 oda egy középkategóriás kártya. Erősorrend szerint is "centroid" kb...
Lehet árban nem az, de ez köszönhető annak, hogy már egy jóideje nincs konkurenciája. Max egy közép-felsőt lehet ráerőltetni. Sajnos ezen a szinten vannak most az árak...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#00137984 #25084 üzenetére
"Középkategória ott is lesz és majd egy tipussal még nagyobbat veszek és akkor nem lesz csalódás."
Honnan vagy ilyen biztos ebben? Egyébként a középkategória az 1070 szint. Ha 1080, 1080 Ti ,és Titan P-t vesszük.
Mindegy én továbbra is tartom magamat ahhoz, hogy még nagyon sokáig nem lesz kártya 100-130K között... Ja persze majd a méregdrága HBM2-s Vegát megvágják 100 ezres szintre. Teljesen felesleges álmozodni. Maximum jóval később lehet talán egy olcsóbb chip, mikor már ontják a gyárak a HBM2-t. (Talán nyárra/őszre?)
Szóval ha jó kártyát akarsz, akkor 140K-ra készülj fel. Ne feledjük, hogy 390/390X/FuryX/Fury/Nano idejében sem jött kártya nagyon 140 alatt (talán 390?... de újak méregdrágák voltak.)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Puma K #25103 üzenetére
A Valve alapvetően anonim módon bánik az adataiddal, amelyeket felhasználnak markegingre, illetve megosztanak bizonyos partnereikkel. A Steam HWSurvey az egyetlen olyan pont, ahol az adataid mellé valós felhasználót rendelnek, és emiatt is kérdez rá, hogy részt akarsz-e venni a felmérésben, mert onnantól kezdve már nem leszel anonim. Én pedig nem nagyon szeretném, hogy az immáron felhasználóhoz kötött adataimmal harmadik fél dolgozzon. Ez egyszerűen túlmegy azon a ponton, amit elfogadok. Tanultam, hogy mennyire vissza lehet élni ezekkel. Önmagában az nem zavar, hogy a Valve tudja, de hogy egy harmadik fél, az nem fér bele.
-
Habugi
addikt
Olyan ez a Steam survey itt mint egy alattomos, vírusos eredetű gyomorrontás & hasmenés, amikor már azt hinné az ember h végleg megszabadult tőle akkor újra előkerül és lecsap, többször csíp.
Ciklus vége ciklus eleje..
Több sebből vérzik egyszerre mint John McClane a filmek végére, megbeszéljük de megjön Ábel és..
(#25107) Keldor papa:
Romulán hírszerzési anyag?
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Malibutomi #25095 üzenetére
Mert a 970, 960, 760 kártyák száma fogyatkozott főleg, már cserélik is újra ezeket.
AMD oldalon még csak a 7xxx kártyák futnak kifelé, a Polaris hármas épp arra elég hogy ne legyen látványos a csökkenés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nintendo Switch 2
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest