- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Napkollektor - csak úgy
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
lezso6 #37586 üzenetére
Így van.
No, meg ami most nagy változás, hogy eddig a xx60-as GPU mindig saját GPU volt, vágatlan, így olcsón előállítható. Itt viszont azért egy komplett klasszissal magasabb GPU-t vágtak vissza, a TU106 alig kisebb/gyengébb, mint a TU104... Tehát ahogy írod is, ez inkább egy 1060 Ti, vagy 1070 "Light" utód.
Mondjuk nekem RT meg egyebek szempontjából jobb kompromisszumnak tűnik azért egy fullos 2070 vagy 2080, a 2060-nál már azért fájón belevágtak itt-ott a dolgokba.
Igazából szerintem 2060-ra kb. az összes nagyobb csipet meg tudják vágni.
Valószínűleg ez adhatja a létjogosultságát is, hogy erre tudnak mindenfélét tenni majd, ami amúgy mehetne a kukába.
-
válasz
lezso6 #37516 üzenetére
ilyen , ha ez igaz :[link]
"Az Nvidia egyelőre nem osztott meg túl sok információt a kártyával kapcsolatban, annyi biztos, hogy a Founder’s Edition 349 dollárba kerül, míg az egyszerűbb példányok valószínűleg 300 környékén lesznek, ami 50 dollárral több, mint a GTX 1060 idejében."
úgy néz ki a Custom modellek 300$ és csak egy féle verzió érkezik egyenlőre. Ajándék BF5 vagy Anthem lesz hozzá. -
schwartz
addikt
-
válasz
lezso6 #37465 üzenetére
én mindkettő után csalódott lennék, hogy jobban e azt nem tudom. AMD nél most a CPU részleg évek óta nem látott dolgot csinál. ha most nem tudnak nőni pusztán cég megítélésből, akkor soha.Nvidiánál talán ez kevésbé megszokott abban mindképpen igazad van, lehet ezért lennék ott csalódott.
fules
) : Szerintem AMD nőni fog, nvidia stagnál jövő hét szombatra. Fogadjunk mondjuk abba, hogy neked egy napig jensenes háttérképet kell nézned ha AMD nővekszik, nekem meg Lisa-t ha csökken
na jó nem, ez durva lenne -
válasz
lezso6 #37461 üzenetére
pontosan ezért mondtam, hogy AMD ügyesen leakelte a z érkező ryzent.( lehet azt gondolni , hogy véletlenül derült ez ki egy hónapja, de nem) neki nincs processzor részlege ami éppen bejelentette a ryzen 3000 CPU-t
ha nem így történt volna AMD is most 14 dollár körül állna, mint 2017 nyarán.a mostani 17 helyett szerintem.
Kíváncsi leszek a CES után mi fog történni a két cégnélFogadhatnánk valamiben
-
válasz
lezso6 #37458 üzenetére
tehát mi a különbség? ugyan az történt mindkét céggel csak más számokkal de százalékokban nézve nincs különbség.Én pontosan már nem tudom hány komment óta 2 -3évre visszamenőleg beszélek a tőzsdei ármozgásukról. 2016 tól. Szemellenzőt szerintem ti viseltek.AMD 2016 ban 2.77 dolláron állt nvidia pedig 27 dolláron mindkét céggel ugyan az zajlott le kisebb eltérésekkel csak 10x szorzóval Nvidiánál.AMD 2016-és 17 között nőt 6x nagyobbra Nvida pedig 2017 és 2018 között növekedett jelentősen.
Ha nem így gondolta volna akkor nem gyártott volna le ekkora mennyiségű pascalt Erre nem reagáltál ami lényegi kifogásom a váddal szemben és az állításoddal szemben is.
Ha úgy gondolta volna hogy hazugság amit állít akkor nem fektetett volna bele ekkora pénzt és gyártatott volna le ilyen horribilis mennyiségben VGA-t.Persze ettől lehet , hogy pont én tévedek, de akkor értelmetlen lépés lett volna ez a részéről.Mindenképpen hibázott ez tény, tehát igen, ez egy nagy vezetői hiba volt. -
válasz
lezso6 #37453 üzenetére
Mint leírtam már, azért mondhatta azt mert ő is hitt benne hogy uralják a helyzetet,a Turing kiadásával ás a bányászpiac ellátásával.Milliókat fektettek ebbe a hitbe. Ennél világosabban nem tudom leírni már neked az álláspontomat.
970 nél nem mutogattak senkire szerintem.
Semmiben nem másabb a 2 cég ősz óta tartó zuhanása.50 % mindkét részről.csak nvidia remélhetőleg innen visszamászik egy 160-180 körülre. -
válasz
lezso6 #37436 üzenetére
+proci985
Ez a gátlástalan hazudozó meg ezek a kifejezések amitől röhögőgörcsöt szoktam kapni. Ne legyél ennyire álszent és naív, csak használd a fejedet. Azt gondod hogy nem volt mögötte meggyőződés hogy legyártatott x millió dollár értékű terméket , hogy ezt biztos felvásárolja a bányászipar? melléfogott, de ez az egész érv azért fals,mert jelenleg a cég ugyan úgy szenved tőle mint a befektetők. Az egész akkor állná meg a helyét ha nem lenne mögötte legyártott hatalmas mennyiségű termék. De sajnos van egy csomó pascal, amit most nem tudnak eladni. ha azt gondolta volna hogy kamu amit állít, akkor most nem lennének tele a raktárak pascallal. Ezért nem értem az egész okfejtést és a vád alapját sem. Ráadásul tőzsdén ilyenen szarakodni? 2016 ban 32 dollár volt a részvény árfolyam ahhoz képest a mostani 128 is 4x növekedés 2 év alatt. Nevetséges.( ráadásul 8 % növekedése volt 1 hét alatt megint, már 136 $. Erről szól a tőzsde, erről szól évek óta AMD szivárogtatása. nem véletlenül kerültek fel 1 hónapja a Ryzen 3000 leakedjei,
AMD részvények 33 dollárról 16 dolláron állnak most.50 % esés pár hónap alatt. ez egy hatalmas kidurranása volt a Kryptonak. hinni nem itt kell, itt csak bízni lehet. -
válasz
lezso6 #37434 üzenetére
Lehetséges, de ha nem ilyen lenne, már szerintem nem létezne Nvidia, mint ahogy füles is feljebb már írt erről.
sajnos a mai IT világ már tényleg kutya világ,zsugorodó piacon életben maradni nem könnyű, főleg egy olyan cégnek, aki főleg a gamer szegmensből profitál.
Háttérben olyan folyamatok vannak amiket mi nem is látunk. Biztos vagyok benne, még ha ez most ilyen zöld vérű kinyilvánulásnak is tűnik, hogy AMD és Intel kimondva , vagy kimondatlanul egymás támogatói ebben , és ha választaniuk kellene egyértelmű kit golyóznának ki a VGA piacról és hogy osztanák fel a szerepeket. -
válasz
lezso6 #37432 üzenetére
nem, ő valóban arrogáns, az amicióit is sokszor ebből meríti.
Nvidiát előrébb valónak tartja a többi cégnél és le is becsüli sokszor a konkurenciát. DE mint cég CEO ez nem biztos, hogy negatív tulajdonság.
Ráadásul úgy gondlom hisz is a cégben, a lehetőségekben, hosszú távon jók a döntései, még azok is amik rövid távon sokszor nem kecsegtetnek sikerrel. Ez neki az élete, nem csak a pénz, hanem fontosnak tartja a pozícióját a cégnek az iparon belül.( pillanatokon belül megvolt a válasza az önvezető rendszereknél is miután Tesla ellépett tőlük, jön a lVl 5 szintű rendszer náluk, ez ilyen csak azért is bemutatunk nekik filozófia, az mellett hogy a termék jó.
Néha vannak neki olyan őszinte megnyilvánulásai, amiből átjön az, hogy valóban nem lehet egyszerű nekik sem. Nekünk felhasználóknak ez a hozzáállás sokszor jó, lásd 1070 Ti esete a vega 56 kártyával.. Ha AMD most kigurítana egy gyorsabb kártyát 2080Ti nél 3 hónapon belül kint lenne rá a válasz ebben biztos vagyok.
nehezen tudnék elképzelni mást a cég élén ennyi év után, egybeforrt vele. -
törölt tag
válasz
lezso6 #37410 üzenetére
Szerintem a VRAM sávszélesség igénye a játékhelyzettől függően lehet akár ennyire gépigényes, mert a VRAM memóriafelszabaditás erőforrásigényes müvelet. RT és Tensor magok teljesitményének nővelésére és optimalizálára még több tranzisztor kell, mert nem szeretnék driverben rögzitett fixfunkciós táblát, ami gyengébb a hardveres megoldásoknál. Ez nekem a boost turbó órajelek beállitására emlékeztet, ahol az AMD videókártyák minden inditásnál kiértékelik a kártya kondicióit, majd aztán beállitanak ehez mérten egy órajelet. Nvidia pedig rögzitett driveres értékek alapján ad meg órajeleket, de ez a müködés közben történt és váratlan változásokra nem egyből és pontatlan paraméterekkel reagálhat. Battlefield V játékban több fals Raytracing számitásból eredő grafikai hibát látni, a túlzóan fénylő és sőtét felületeken át a hiányzó és eltünedező tükörkép és árnyékokig.
-
-
válasz
lezso6 #37393 üzenetére
Az üzlet az üzlet. Ők mindig is azt nyilatkozták, hogy a crypto helyett továbbra is a gaming szegmensre alapozzák a jövőjét a cégnek.Nem azt mondták, hogy hidegen hagyja őket a bányászat.
Sőt, ilyet is tettek, csak ezek nem jutottak el hozzánk, mert hát csúnya NV:
[link]
Boris elég meghatározó egyénisége Nv nek itt EU ban.
Persze aztán elfogytak az AMD kártyák a boltokból, a minerek megalkották az új szoftveres eljárást hogy a pascal is tudjon megfelelő mennyiségű coint( Altcoin) termelni nekik és akkor már mindegy volt mit visznek. Ettől függetlenül NV javára lehet azt mondani, hogy náluk a szezon alatt is szinte végig lehetett kapni kártyát, az más kérdés milyen áron. Iponban volt olyan 3 hét hogy 1 vagy 2 darab RX / vega kártya ért az üzletben míg Nvidát végig tudtál venni. persze milyen áron, de akkor is.
Az mellet nyilatkozták a gamer szegmensnek, hogy próbálnak kidolgozni valamit arra , hogy megoldják a helyzetet. Még ha csak duma is de mégis valami felénk , gamerek fele.
Egyébként Nv ezt nyilatkozta :
"Bevételi kilátásunk a kriptovaluta-specifikus termékekből körülbelül 100 millió dollár volt, de a tényleges kriptobányász termékbevételünk mindössze 18 millió dollárt tett ki” – áll a közleményben. “Korábban arra számítottunk, hogy a kriptopénz bányászat jelentőségteljesnek ígérkezik az év folyamán, de most már arra számítunk, hogy nem járulunk hozzá további erőforrásokkal a szektorhoz."Ezt idén nyár elején nyilatkozták, amikor még magas volt a bányászláz. Ekkorra már legyártottak egy csomó terméket, ráadásul olyat is amin nem volt monitorkimenet ( ez a 18 millió dolláros bevétel ugye, ezek kifejezetten bányászkarik voltak , főleg Kína vásárolta őket )
Aztán - még ha hülyén is hangzik- azt is sokan nem tudják, hogy jelenleg a bányászoknak nem éri meg RTX re upgradelni, mert ilyen magas az ára- Állítólag ez is szempont volt, mert RTX 30 % kal nagyobb hash-t tudna mint a pascal ,de 50% feláras termék, és így hogy bezuhant a bányászat , kockázat az upgrade. jól is van így. nagyon sok bányász most kivár. -
válasz
lezso6 #37387 üzenetére
Valószínűleg igaz amit leírtál. De szerintem Nv arroganciája vezet arra évek óta, hogy fejlődik az ipar még úgy is, hogy szűkül és úgy is hogy konkurencia nem volt jellemzően ösztökélő tényező.
Mert ha ez nem lenne bennük akkor kb az 1070 TI lenne a csúcskártya ( esetleg az 1080)még mindig és nem fektetnének bele semmibe, lásd Intel.
Ez vezet arra hogy AMD nek mindig kapaszkodnia kell utánunk, mert diktálják az iramot, ( bármilyen furcsa ez ösztönzi pontosan a konkurens cégeket is arra, hogy ne üljenek a seggükön) Ezért szoktam kiakadni mikor AMD fan egy cégként kezeli NV-t és Intelt. NV fejleszt és lép előre, iramot diktál. Ezért is nehezebb a dolga AMD nek ilyen téren.ÍMagamban ilyenkor mosolygok, hogy Nvitól igazából azut várja minden AMd-s - persze most nem pepéről beszélek a 4. dimenzióból) hogy utolérjék végre Nv-t fogyasztás vagy teljesítmény terén.
A cikknek pedig nincs köze szerintem az arroganciához.Ettől függetlenül kapja meg mindenki ami neki jár, ők is. De valljuk be, elég furcsa, kiszámíthatatlan, talán kezelhetetlen volt ez az egész bányászláz betörése ebbe az iparba nem csak NV, hanem AMD számára is. -
válasz
lezso6 #37387 üzenetére
Jellemezheted őket, csak a kifejezések mindegyike megáll mindegyik cégre.
Kapzsiság: emlékszem az athlon64-ek árazására, köszönöm szépen... Az RTX vga-kért kiperkálandó összegek se aprópénz...
Balf.szkodás: nvidia RT 720p-ben a 4k monitorok korában, az intel procikba 2020ig biztosan "bevezetett" spectre-meltdown...
És lehetne még a sort folytatni.
-
válasz
lezso6 #37344 üzenetére
Igen? Nahát.érdekes. Ki gondolta volna hogy ezt fogod írni!ne félj erről lesz cikk szerintem már holnap , majd ott találkozunk
arrogáns és szemétatyavilág.... egy cégről állítani ilyet.
Ami jár az jár, ha büntetés ha bármi ennyi,se több se kevesebb. Ettől egy cég nem "szemét."
és AMD ebből semmit nem profitált természetesen.... -
-
-
válasz
lezso6 #37136 üzenetére
Még annyit akartam írni, csak lejárt a szerkesztési idő, ha már szóba jött Intel, hogy egy olyan dolog történik náluk a tőzsdén amire 2004 óta nem volt példa.
Intel osztalék hozama magasabb, mint a részvény árfolyam. Ilyenkor azt tehetik, hogy vagy nem oszt annyit ki, vagy negatívba oszt, hogy megnyugtassa a befektetőket.( szerintem ezt tették már az utolsó pár osztalékozásnál is)
Persze egy ekkora cég megteheti, meg ott van mögöttük Trump bácsi is, de azért hogy felderítsem pár AMD-s estéjét leírom, hátha nem követik a tőzsdei dolgokat. szóval Intel gondban van( már persze ha ezt lehet annak nevezni egy ilyen giga cégnél) jelenleg tőzsdei szinten és ez is egy lehetőség AMD nek. Ütni kell a vasat.Mondjuk 40 dolcsi merész cél, de ha 30 dollárt el tudják érni bányászat nélkül, az nekik egy hatalmas lépés.
Nvidiánál egyébként még 50 dolláros részvény árfolyam mellett is pozitív a hozamosztalék. Ezért írtam le neked az árukat , hogy ez nagyon számít. -
válasz
lezso6 #37136 üzenetére
Igen NV a kiadott részvények értékének a számából adódóan jobb cég tőzsdei szempontból. . Intel egy giga cég rengeteg részvénnyel, de ezek részvények egyenkénti értéke alulmarad NV hez képest. Az egyik a mennyiség, a másik a minőség. Mindkettő jó megközelítés, ha van nyereség és osztalék, de NV féle a példaértékű tőzsdei szempontból.
AMD nél sok részvény van forgalomba és kevés az osztalék ez a legrosszabb kombó jelenleg. Helyükben már nem adnék el új részvényeket hanem ezek értékét növelném magasabb osztalékkal. Ez egy hosszabb távú folyamat.Ezért írtam, hogy szerintem ők is erre hajtanak most, ami a helyzetükben - szerintem- egy jó megközelítés, csak kockázatos.Ha intel így folytatja akkor egyre kevésbé. Úgy gondolom AMD részvények jövő év végére stabil 40 dollárra felmehetnek, de ehhez mindenképpen kellene kifele osztaniuk pénzt.Ha oszt akkor nagyon sokan fognak longolni AMD részvényeket és ez a cégnek bizony jó az új gen érkezése előtt. -
válasz
lezso6 #37122 üzenetére
Másképp van elosztva a két cég? Tőzsdei részvényárfolyam kiszámítása az az éves nyereség 1 részvényre vetített árfolyama. Tehát az előző évi vagy negyedévi árbevételt elosztod a részvények számával. és ehhez hozzáadódik az osztalék elosztása /részvényre vetítve. Ez adja meg egy új kiadott részvény alap árfolyamát. Ez mellett változik attól is, hogy év közben bocsátanak e ki részvényt hozzá, mert értelemszerűen ha fél évkor adnak ki új részvényeket az 50 % súlyozással beszámítódik. ( ilyenkor már az is siker , ha nem csökken egy részvény árfolyama ami a Turing kiadása előtt megtörtént, rövid ideig újra vehető volt Nv részvény ez is hozzátevődött a leeséshez. Tehát de nagyon is számít mennyi 1 darab részvény ára, mert meghatározza a két cég tőzsdei értékét viszonyításként.
AMD is ennyit esett a saját ligáján belül,50% 3 hónap alatt.Egyébként Nvidiának pontosan 3 éve a pascal kiadásakor volt ennyi a részvény értéke, 129 dollár
-
válasz
lezso6 #37102 üzenetére
Miből gondoldod hogy nem innováció? mer' ződ?
Szerintem ez még nagyobb durranás NV részéről,[link] csak nem igen olvasni itt ilyenekről, mert 4 oldalas driver bemutató kellett helyette inkább a radeonoknak.
GTA6 ban ezt simán elképzelhetőnek tartom, hogy hasznáni fogják. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
lezso6 #37102 üzenetére
machine vision teruleten belul ez egy valos kutatasi irany, ld pl meg itt.
-
HSM
félisten
válasz
lezso6 #36886 üzenetére
Annak a hatékonyságával kapcsolatban vannak kétségeim, de igen, azt is ez a széria hozta be.
(#36885) b.: Most már nem jönnek olyan olcsón a plusz Tflops-ok a gyártástechnológiai fejlődésből, sajnos ezt le kell nyelni.
Erről nem az Rx590 tehet.
Én 4 éve 74 000-ért vettem a vatta új R9 290-em, ma sem kapnék erősebb VGA-t olcsóbban, ez van. -
HSM
félisten
válasz
lezso6 #36879 üzenetére
Annyiból nem tetszik a hasonlat, hogy a G92 már eleve egy komolyabb csip megnyírásából (olcsósításából) jött létre, ugye a híres G80-as, illetve még a 9800GTX+-on is alapból csak 512MB ram volt, ami már masszívan kevés volt, a túltolt órajelekből jövő magas meghibásodási arányról nem is beszélve.
A Polaris 10 legalább egy tisztességes, fejlesztésből, és nem csak olcsósításból létrejött GPU, ami ráadásul sokkal jobban megfelel a mai igényeknek szvsz, mint annak idején a G92.
-
-
HSM
félisten
-
zovifapp111
senior tag
válasz
lezso6 #36586 üzenetére
+1. Ha valaki most szeretne egy jó középkategóriás kártyát, annak inkább ezt érdemesebb venni mint az 580-ast. Nem sokkal több a tudása mint az 580-asnak, de mégis ott van a "több", és nem mellesleg újabb
Mondjuk azért érdemes várni egy kicsit, hátha ennek is lesz valami ennye-bennyéje.
-
-
-
-
Raymond
titán
válasz
lezso6 #36508 üzenetére
Nem kerultek annyiba es az meg a cryptolaz elott volt. Sokaig eltartott az RX480-nak amig lement a MSRP szintre es par hettel az RX580 bevezetese elott pedig ala. Az RX580 pedig mar 300 korul volt. Most ugyanaz latszik, az RX580-nak lementek 250 ala, jon az uj az pedig 300 vagy tobb lesz.
-
Raymond
titán
válasz
lezso6 #36504 üzenetére
"Legalábbis ha le akarják verni az RX 590-t, akkor 10 helyett 7-8 GPC-t kéne csak letiltani."
Itt sokminden fugg az RX590 aratol, mert az AMD mar az RX580-al eljatszotta azt hogy amikor lement az RX480 az eleve bejelentett szintre ($200 4GB es $250 8GB) akkor jott a picit gyorsabb RX580 $300 gyakorlati arszinten. Utanna meg mar kovethetetelen volt az arfejlodes a cryptolaz miatt. Most is siman megcsinalhatjak hogy az uj kartya $300 vagy picivel felette lesz elerheto.
-
-
-
válasz
lezso6 #36134 üzenetére
itt pontosan az jön le, hogy GTX 970 lenyomta a 390 kártyát,[link] a GTX 980 meg a 390 X kártyával konkurált, és hiába volt olcsóbb az MSRP ára a 390 X nek a kiskereskedelembe MSRP áron alig lehetett venni, ha volt is akkor meg 145 K volt a 390X és 150 K volt a GTX 980 ebből as 390 X ijesztően sokat tudott zabálni és nagyon kevés játékban tudott a GTX 980 szintjén lenni.[link] ráadásul NV levitte 500 dollár alá az MSRP árat amikor jött a 390 X azt hiszem 499 dollár lett.
GTX 970 valamivel gyorsabb volt volt és egyforma árú volt de kevesebbet evett mint a 390.
maxwell nagyon erős ellenfél volt és itt az egyik a kínálat csúcsa volt a másiknál a középkategória ami valóban egyfajta marketing erővel bír de azt se felejtsd el amit már léírtam neked, hogy a 390 érkezése és a Maxwell megjelenése között eltelt több mint 1 év és akkor Nv szépen bedurrantotta 500 dollár alá a 980 MSRP árát a 970 nél meg nem volt erre szükség. -
válasz
lezso6 #36126 üzenetére
1060 meg 249- 199 MSRP áron hozta ugyan ezt, vagy kicsit többet, mire lehetett kapni az RX kártyákat. semmilyen kategóriában nem volt jobb terméke AMD nek mint írtam is max néhány játékban jobb, és néha olcsóbb volt. ebben a 970- 1060 -470-480 kategóriába. se fölötte se alatta .
970 kártyát meg kitárgyaltuk már feljebb, a 290 X és a 780 Ti lényegesen drágábbak voltak . mikor jött és hozta a teljesítményüket. Ha most a Vega 64( sőt az 56 is) 100 K lenne újan, akkor lenne kb ott ahol a GTX 970 volt megjelenésekor és biztos vagyok benne , hogy átreformálná a piacot seró peró, hiába kb 1080-1070 teljesítményű " csak"
nagyobb lépések kellenek a piacnyeréshez eza lényege a dolognak. vagy sokkal olcsóbb vagy sokkal gyorsabb, vagy sokkal elöbb megjelenni adott áron adott kategóriában.
Erre vonatkozik a késés. Képzeld el, hogy mosta Vega 56 teljesítménye, 100 K itthon boltban. Nvidia talán meglépi ezt a 2060 kártyával. utána meg vitatkozunk, ha Vega is annyi lesz akkor -
HSM
félisten
válasz
lezso6 #36118 üzenetére
Nekem komolytalan volt a PH tesztben, hogy mindent alacsony meg minimum grafikán mértek, ami szvsz nem túl életszerű, mivel annál azért jócskán erősebb a kártya (kategória), ez pedig szvsz erősen a GF-ok malmára hajtotta a vizet.
Értelmesebb beállítások mellett az van, amit mondtam, ott van szépen a 1050 és 1050Ti között: [link].
Saját tapasztalatom is ez volt, hogy nem volt neki gond medium/high grafika között vinni a játékokat FHD-n élsimítás nélkül. -
válasz
lezso6 #36114 üzenetére
ezzel nem lehet problémád mert nincs jobb termék a konkurenciának adott kategóriában ezt próbálom neked magyarázni jó ideje.Az 1060 pályafutása alatt az rx 580 kb 1,5 éve van jelen ebből az első 1-2 hónapban drágább volt, mint az 1060 utána 4 hónapig alá ment 10 % kal majd jött a bányászláz és most 1-2 hónapja talált vissza megjelenéskori árára. Nincs kettős mérce ez a realitás nincs marketing bullshit ez egy AMD-s hülyeség amiben elhitetitek magatokkal hogy ennek nem így kellene lennie. DE igen ez így helyes. 3 éves kategóriáról vitatkozunk , pedig itt most a Vegá-t kellene hoznotok vagy navi-t vagy mit...
Turingra vissza térve: turingot még az Nvidia fanok is szidják, nézz be az Nv találgatósba vagy éppen a szombat délelőtti ajánlóba. Nem azért megy el a turing mert viszik mint a cukrot, hanem azért mert keveset gyárt belőle NV ,alig jut a gyártókhoz , mert túl nagy és drága GPU. Biztos vagyok benne, még ha nincs is eladási adat , hogy köze nincs a pascal launchoz a Turingnak.
A kollegát meg szapuljátok pedig nem ismerem és nem támogatni akarom, de tök evidens, hogy neheztel AMD re mert előtte AMD kártyái voltak és tőlük akart egy a másik oldalon már középkategóriának számító terméket venni mert 470- 1060 kategória kevés lett neki . Nem tudott mert nem létezett ilyen akkor még.
-
törölt tag
válasz
lezso6 #36114 üzenetére
Szóval ezen gondolatmenetben aki most AMD Ryzen procikat vásáról, az most érzelmi alapon teszi ezt... Vagy csak azért, mert ott az AMD igen jó eredményeket ért el.
AMD fejleszthetett volna a játékosoknak olyan teljesitményre képes videókártyákat, hogy a játékosokat megtartsa AMD oldalon. Most természetesen készül valami félelmetesen jó, de mostanra a PC Gaming vonal nagyon a padlóra került.
-
törölt tag
válasz
lezso6 #36114 üzenetére
AMD-nél akkor mi számitott elég erős videókártyának...? AMD RX 470 és RX 570 között olyan 5-10% teljesitménynövekedés történt, miközben a Polaris 20 fogyasztása nem kicsit megugrott. AMD nem volt nagyon szemét, csak a játékosoknak nem adott értékelhető videókártyákat jó hosszú ideig. A konzolokba és bányászatra jó volt az AMD videókártya, de játékra a legjobb esetben is csak a GTX 1060 6GB szinten volt képes. VEGA 56 és VEGA 64 akkor még csak érkezőfélben volt, de addigra már zöld utat kaptam az új játékokban.
-
HSM
félisten
válasz
lezso6 #36114 üzenetére
Az Rx560 szvsz teljesen jó oda, ahova tervezték, valahol a 1050 és 1050Ti között, nekem pl. tetszett, hogy így olcsóbban kapok korrekt, erős belépő teljesítményű, 4GB-os kártyát. Közepes grafikai beállításokon nagyon szépen elvitt nálam kb mindent.
Nem tudom, miért gondolod gagyinak. Pedig nekem csak egy jobbfajta 896 shaderes verzióm volt. -
Raymond
titán
válasz
lezso6 #36074 üzenetére
Radeon R9 390 vs. GeForce GTX 970: Still Worth Buying?
Published on May 25, 2017
It megnezheted hogy all a dolog 2 evvel a 390 es majdnem 3 evvel a 970 megjelenese utan.
-
válasz
lezso6 #36069 üzenetére
nincs igazad ebben biztos vagyok és nem a zöld fan vérem mondatja ezt velem, hanem a képviselői énem és tapasztalatom. A világ egyik legnagyobb dohányipari cégénél dolgozom, képviselőként több mint 15 éve. a marketing az életem, a piacért harcolunk napi szinten.
Az van hogy azt gondolod, hogy marketing miatt állnak rosszul amúgy minden termékük megfelelő az Nvidia ellen. ÉN meg azt mondom, hogy a marketingjük és a hype vonaluk kihozza ezekből a végletekig túlfeszített termékekből a maximumot, ezekkel a termékekkel lopni lehet piacrészt, nem pedig előrelépni vagy fordítani.
És mielőtt félreértenél azt mondom , hogy mind az 580 mind a Vega 56 ( a 64 szerintem nem annyira ) egy jó kártya. DE egyetlen egy termék ellen harcolnak . Az 580 az 1060 ellen az 1070 hez már nem sok köze van a Vega 56 meg az 1070- esetleg a TI ellen. és ezek mellet sem mindig egyértelműen jobbak, néhol igen néhol nem árban meg eltérés nincs köztük lényeges, sőt 1070 TI és 1070 olcsóbbak mint a Vega 56 nem is kevéssel.
A piac és az élet így működik az álomvilág IT vonal meg így . reálisan és pártatlanul sem ezeket akártyákat vásárolnám, hanem egy GTX 1070 TI-t manapság már és az érkező 2060 remélem a Vega 56 nak állít konkurenciát 300 dollár alatt.amire majd 2019 ben jön válasza AMD nek és 2020 ban majd csodálkozunk, miért nem nőtt a piacrész. mert jelenleg ez a szitu amiről tárgyalunk... -
Egon
nagyúr
válasz
lezso6 #36057 üzenetére
A 970 az kb a 290 és a 290X között volt. Nem vert itt el senki senkit:
Nagyon nevetséges vagy. Az általad linkelt oldalon ez az állítás kizárólag 4K-ra és az elb*szott 5760*1080-as felbontásra igaz , ezek a felbontások pedig nem valók egyik kártyának sem (Proci nyilván véletlenül vett két kártyát az utóbbi felbontáshoz).
A lusták kedvéért: 2560*1600 (??? szerintem ez 1440p akart lenni) felbontáson már a ref 970 teljesen pariban van a 290X-szel (a Strix pedig veri 2%-kal), szóval még az általad preferált felbontáson (ami picit sok ezeknek a kártyáknak; nekem a 1070 sem minden programban elég az 1440p/60 fps-re) sem igaz, hogy a "970 az kb a 290 és a 290X között volt".
1080p-ben, ami az igazi terepe ezeknek a kártyáknak, a ref 970 7%-kal veri a 290X-t, és kemény 12%-kal a sima 290-et. A Strix pedig erre is rápakol még 2%-ot.
Summa summarum: a vörös szemüvegesek többségéhez hasonlóan, a valóságnak csak egy szeletét vagy hajlandó érzékelni; ami nem illik a világképedbe, azt egyszerűen ignorálod. Lehet így is, csak akkor ne csodálkozz a piaci részesedés alakulásán: a világ nagy része sajnos (vagy sokkal inkább szerencsére) nem olvassa Abu hittérítő (a valóság által rendre megcáfolt) dumáját, így nem az itteni kis fals mikrovilágnak megfelelően alakulnak az eladások. -
válasz
lezso6 #36066 üzenetére
nem a marketing, hanem az időeltolódás értsd már meg!Ezek a kártyák válaszként érkeztek egy erősebb gyártó kártyáira amire ráharapott a piac 1 év alatt aki akart váltott rohantak megvenni a 970 kártyát mert leverte a felsőházat a p-- ba olcsón! és éppen hozni tudták őket sokkal nagyobb fogyasztással ! Ahhoz, hogy a piac változzon nem elég az" i'ppen hogy" nem elég ha 10 ből 3-4 játékban gyorsabb 1 év múlva, nem elég ha picit olcsóbb, lásd 580 ami most a legolcsóbb 8 GB 86 K a legolcsóbb 6 GB 1060 meg 89 K ugyan abban a boltban! ezek nem piacfordító tényezők!
A táblázathoz meg megnéztem de ezek szerint vak vagyok vagy nem tudom,de neked kellene megnézni!gyengébbek kedvéért zöld Nvidia- piros Radeon. felül a felbontás....
-
válasz
lezso6 #36057 üzenetére
Milyen hülyeségről beszélsz? és belinkelsz egy olyan oldalt ahol a 970 gyorsabb szinte minden felbontásban mint a 290 és 290 X most erre mit mondjak?Kinek az igazát támasztottad alá?ja hogy 8 K ban és 4 K ban 2 % lemaradása van a 290 X től de FHD 1440P ben meg ennyit ráver rly 970 igazi 8 K és 4K kártya...
Elfelejted azt hogy a 970 ről volt szó és azt mondtam hogy AMD már ott elbukta az érkező Pascal meccset. a 290-290X- 780-780 TI felső kategóriás árral voltak felső kategóriás kártyák erre jött a 970 ami lazán letette 780 Ti és a 290 (X) kártyát középkategóriába fele fogyasztással olcsóbban.Fogalmam sincs mit nem tudsz ezen megérteni. és továbbra sem értem hogy tudod azt a hülyeséget állítani, hogy nem számít, hogy egy kártya mikor és hova jelenik meg. Mondjuk biztos igazad lehet hisz a piaci helyzet téged igazol és értetlenül kell állni és csodálkozni, én meg hülyeséget mondok. wait...
-
do3om
addikt
válasz
lezso6 #36046 üzenetére
Szerintem nem erre gondolt, hanem ezért sikerült ilyen sokat húzni a 480-on hogy 580 legyen
Vagy pl, a mobil piac amitől ezzel elesett. Nem tudtak gyorsabb verziót kiadni, na meg hamarosan jön az 590 amin ha igaz ennyi idő után is szinte alig jutottak előrébb, azért mert eleve határon volt a tartalék nélküli chip.
Aztán el ne felejtsétek a 480 megjelenését!
Jönnek a gyártok és igen jó tuning karikkal, jönnek jönnek jönnek..... hol vannak?
Csak ref volt alig akart valaki beszállni, a ref meg ugye igen jól sikerült
Egyértelműen a 1060 volt a jobb vétel, elérhető volt és olyan gyártótól ami neked tetszett.Szóval a 480 egy elbaszott strat volt mint a többi, valahogy a gyártók nem állnak be úgy az AMD mögé mint az NV esetében, tolják a refet saját címkével és ennyi, vega ugyan ez volt.
-
TTomax
félisten
válasz
lezso6 #36046 üzenetére
Vega,meg a 1080,ugyan...vegyük már észre hogy lassan a középkategória már,már annak se a teteje igazán.A probléma ott van,hogy már 1440pre is néha kevesek ha nem 60Hzes a monitor,4Król ne is beszéljünk.Jön az 590,az aztán nagy fejlesztés lesz megint 10-20%os ugrások,drasztikus elörelépésre lenne már szükség.Aki ezt a teljesítményt kereste az már régen megvehette...
-
válasz
lezso6 #36037 üzenetére
"A 980-ra a 390(X) volt a válasz, melyből a 390 a 980 szintjét hozta sokkal olcsóbban. Az, hogy átnevezés, az részletkérdés"
na látod ezek a gondok, hogy állandóan példálóztok hülyeséggel és ebből vannak a bajok, majd csodálkoztok, hogy miért nem változik a piaci helyzet.
Döntő fontosságú mikor jelenik meg egy termék, ki az első aki adott áron adott teljesítményt hoz. Ezen finomítani lehet pár hónap csúszással, de 1 év már túl sok idő.
A GTX 980 s 970 2014 ősszel jelent meg az R) 390 X meg a 390 meg 2015 ben 1 évre mutatták be és 14 hónapra rá volt kapható.
A 290 és 290 x kártyát még a 970 is elverte, 1 éven át a nyerő és ajánlott kártya nem a 290 és 290 x volt hanem a GTX 970 és 980. ráadásul olcsóbban.1 év alatt aki akart már váltott a piac nagy része döntő többségében már egy típus megjelenése után 1-1,5 évre már az új gent,a pascalt várta. Ekkor AMD kidobott egy végletekig húzott egeket lezabáló kártya családot benne a 390 X kártyával ami szintén 150 K volt, mint a GTX 980 és a valóban hasonló tudású és olcsóbb 390 kártyával, annak volt is értelme talán.Hogyne számítana hogy egy kártya a mikor jelenik meg ? most komolyan? 1 éven át aki akart váltott és megvette amit akart, rá 14 hónapra már az új genre készült mindenki NV nél és a piacon. RX 580 megjelent rá 1 évre hogy a z 1060 a piacon volt és nem sikerült legyőznie, ráadásul igazán olcsóbb se volt soha lényegesen és ez a legfontosabb.Kiadni ugyan olyan áron és ugyan olyan sebességgel nagyobb fogyasztással egy kártyát mert ez GCN és várni a piac fordulását ez számomra érthetetlen. Szerintem életetekben nem dolgoztatok piaci versenyszférában, mint pl én már tizen éve ebben mozgok. Ebben a helyzetben az hogy nem gyorsabb döntően és olcsóbb 10 % kal semmilyen hatással nem lesz egy ilyen telített szegmensben , mint látod ezt igazolja a piac is.
Az hogy ez számotokra érthetetlen tipikus AMD gondolkodás amikor értetlenül álltok és néztek, mikor tök evidens minden ami zajlik és a piac meghatározza hogy egy gyártó jól csinálja amit csinál vagy nem.
Nem a marketing, nem a bullshit.
Felesleges már ezzel a teljesítménnyel hasonló áron hozni kártyát. 100 K alatt most már egy minimum 1070,de inkább az fölötti teljesítményű kártya jelentene piacformáló tényezőt , ebbe beleereszteni mondjuk egy Rx590 kártyát rx 580 + 10 % sebességgel ismét vicc kategória lenne, semmi hatása nem lenne a piacra. -
sakal83
addikt
válasz
lezso6 #36048 üzenetére
A valosagrol nem a tesztekrol. Ipon.hu argrafikont javaslom... Jopar 470 480 es 1060 volt nalam akkor. Es teszteltem oket. Tobbszor is leirtam hogy az amd marketing csapatat paros labbal kellett volna kirugni ezert. Egy jo vgat adtak ki a 470 es 480 szemelyeben de csusztak a customok es el is araztak oket. Mire eszmeltek mar a 1060 tarolt. Meg a 1060 3gb is lefejelte a 470 4gbost. De ez van az amd tonkretette az ATIt. A sok hivo meg vrezett meg mantle meg dx12 meg a tobbi bullshit. Abuval az elen. Mi lett belole? 0. Kozben az amd a banyaszoknak gyartott vgat mert jobban tejelt. Az lenne a legjobb ha be is zarna a vga gyartasat. Hol van mar az 3850 4850 5850 7850 7950es szeria... na azok brutalok voltak ar teljesitmenyben...
Gyakorlatilag nincs vgaja az amdnek fullhdra most. A vega kiserleti vgai out of scope a vasarloknak. Nezd meg a hasznaltpiacon a 1070 es 1080 vs vega 56 64 aranyt. Na az a valosag...
-
sakal83
addikt
válasz
lezso6 #36023 üzenetére
Az hogy a 1060 dragabb volt mint a 480 a megjelenesekor netto ferdites. A 480 volt drahabb mint a 1060 majd 3-4 honapig. Miutan egyertelmuen jobb vetel volt a 1060 az msi levitte a 480 gaming arat 80kra. Na ekkor lett olcsobb egy kicsit a 480. (A giga 86k volt a 1060bol a gainward phoenix 92k). Ez kb 3 honapig volt igy majd jott a banyaszlaz...
Epp a 480 alá arazott az nvidia a 1060al es tarolt. Az amd faszsaga volt hogy amugy egy jo es versenykepes 480at nem tudott futtatni normalisan. Vagy 2 honapig joforman nem is volt a boltokban a megjelenese utan. A customok is ekkor szalingoztak.
En is ekkor partoltam el az amdtol. Nemcsak az ar miatt hanem azert is mert a 480nal nem mukodott a hdmi es dvi kimenet egyszerre ugy hogy visszavegye az orajelet igy a felpassziv hutoje gyakorlatilag nem volt passziv...
-
Petykemano
veterán
válasz
lezso6 #36037 üzenetére
A video mondanivalója pont az, hogy a vásárlók többségének értékszámítását nem az ár/teljesítmény (a megcélzott szinten) befolyásolta legnagyobb mértékben, hanem a marketing. (Ide értve az.egy akolba vagy győztes csapathoz tartozás élményét, egyes paraméterek túlértékelését, mások alulértékelését, termékvásárlás helyett tudattalan vágykielégítést, stb)
-
válasz
lezso6 #36023 üzenetére
leírom akkor még egyszer.
Volt egy GTX 9xx széria amivel nvidia elvitte az egészet már magának AMD től akik akkor átnevezgettek és éppen jóval többet ettek mint a zöld társaik, ráadásul lassabbak is voltak.
Már akkor sem volt válaszuk a 980 Ti re ,de a 980-ra se nagyon 970 re se igazán, ami igazi népkártya lett.Rx 480- és 470 kijött és 5 % -t vert rá a maxwell arany üdvöskéjére az akkor már 2 éve a piacon lévő GTX 970 re a 470 pedig lassabb volt nála de legalább többet evett.
Nvidiánál a 970 fölött még elhelyezkedett további 3 kártya, 2 év alatt ez a kártya már elvitte a vásárlóbázisát, 5 % miatt senki nem cserél kártyát, de akkor jó vétel volt a 480 ez tény. annak aki addig nem cserélt már erre vagy nagyobb teljesítmény szintre 2 év maxwell uralom alatt. 2 év alatt.( közben házon belül jött egy égés de legalább drága Fury is ami aztán sikersztori volt, meg ott volt a 480 a 390 is.)
rá három hónapra jött az 1060 ami az RX 480 239 dolláros árcédulájára ( amiből semmi nem ért el Magyarországra, pár kiemelt bolt kapott néhány darabot) jött a gyorsabb 1060 249 dolláros MSRP vel.
az fölött meg a csillagos ég volt a GTX 1070 -80 vagy a TI alatta meg köpni nem tudott az 1050 TI hez a RX 460)
tehát volt egy RX 470-480 2 év késéssel a maxwellhez képest, se fölé se alá semmi, a pascalhoz képest pedig 1 évre rá kijött egy RX 580 ami szintén nem általánosan gyorsabb mint az 1060, és olcsóbb se volt számottevően a bányász láz alatt meg még kapni sem lehetett és drágább is volt. mai napig egy árban vannak, vagy drágábbak az 580 kártyák nálunk. KI venné ezt aki eddig nem vett 970- 1060- Rx 480 kártyát? nekik megérné erre váltani újra 2017 ben? Ez nem elég a fordításhoz -10 % árelőny vagy + 10 % sebesség, egy olyan kategóriában ami telítve van. Innen az 1080 kategóriára vált az ember.tehát továbbra sem értem, hogy egyetlen kártyától ami nem is gyorsabb általánosan mint a konkurencia ,( manapság már pár dx 12 játékba villant valamit, legyen akkor + 5 %) többet is eszik, és olcsóbb volt ugyan 3 hónapig ,hogy várhatjátok el hogy megfordítaná a piaci helyzetet egy olyan telített kategóriában ahol már Nvidia 3 éve jelen van és siker kártyákat dob piacra ( GTX 970)? csak az miatt mert az rx 480 olcsóbb volt pár hónapig 15 % kal mint a konkurencia és lassabb volt 10 % kal?
Erről beszélek , hogy milyen álom világban éltek hogy egy versenypiaci helyzetben ettől fordulást vártok akár a teljesítmény kategórián belül? érthetetlen számomra. -
válasz
lezso6 #36011 üzenetére
nem akartam belemenni, ki is töröltem. De amúgy előrendeltem, mert Hittem!
abban amit leírtam a vörös oldal fanjaira. Na én is ebben hittem, aq sok előzetes tech bla bla amit nem értettem, pontosan ahogy leírtad. Utána sírtam, mert hitelre vettem és elugrott a munkahelyem, de ez már más téma, fiatal voltam és bohó !
Életem gépvásárlása volt és mivel játékra vettem kizárólag utána még elkeseredettebb lettem, mikor láttam mi folyik ott gyöngyösön ( a játéktesztekben és összehasonlítva Intellel ) . -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
lezso6 #36004 üzenetére
Ha az ütemezést leszámítjuk, akkor kb. igen.
A skalárfeldolgozó igazából implementációs szabadságot biztosít leginkább. A jelenlegi API-kban az AMD azért érzi jól magát, mert benne van ez az egység a hardverbe, így nem kényszerülnek arra, hogy állandóan módosítsanak az implementációkon. Egyszerűen minden programozási eljárás alatt működik a hardver.
Hát, az igazából nem nagy különbség, hogy most vektormotort használ a hardver, vagy különálló streaming ALU-kat. A működési elv így is lényegében ugyanúgy SIMT.
(#36013) t72killer: Nagyon pici az az esély. Ha kiadás előtt nem léptek 4.20-as verzióra, akkor annak valami olyan akadálya van, ami túl drágává teszi a motor frissítését. Sok függ attól, hogy mennyire nyúltak bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Micro Four Thirds
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xbox Classic / Xbox 360
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest