- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- lacixtal: Laci XTAL - Emlékproffil
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
válasz
bertapet11 #23188 üzenetére
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a nagyon érdekes a GoW4 kapcsán, hogy ehhez az eredményhez majdnem a 90%-át kellett átírni az UE4 leképezőjének. Szóval alap szinten az csúnyán nincs rendben
, viszont a Microsoft csapata megcsinálta. Az egyetlen baj, hogy ezt biztos nem írják vissza a main branchbe. A korábbi gyakorlattal ellentétben ezt a leképezőt és a hozzá készült struktúrát a Microsoft megtartja magának. Pedig amúgy jó lenne visszaírni, mert az eredeti leképező nem támogatja a multi-GPU-t, míg ez képes rá, noha még nincs engedélyezve.
Érdekesség, hogy nulla GameWorks effekt van benne. Kihajították mind az első rész remake-je után.(#23194) oAcido: Specifikus dolgokkal csak Xbox One-on foglalkozik a Microsoft. SM6.0 viszont jöhet hozzá, mert csak át kell másolni PC-re az Xbox One shadereket.
-
Csupingo
veterán
válasz
A 970 nagyon jól szerepel.
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Úgy fest megérkezett az első rendesen optimalizált DX12 játék, low end kártya is viszi 1080p ultrán, wow
DF is áradozik róla [link]És ezt kinek köszönhetjük?
-
bertapet11
tag
GOW4 teszt
[link] -
válasz
Yutani #23183 üzenetére
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy még mindig jellemzőbb -e, hogy az NVIDIA GPU-i terhelik kevésbé a procit? Illetve ha az elmúlt néhány év architektúráit nézzük mindkét oldalról, miféle sorrendet lehetne felállítani CPU-terhelés tekintetében? Változtat ezen valamit pl. a Catalyst -> Crimson átállás?
-
vader108
tag
válasz
schawo #23175 üzenetére
These are just rough figures, quick calculation from one large outlet alone (www.mindfactory.de)
Disclaimer: cards came out at different times, will have different sales figures, this is from one outlet, etc. It's just a look at the situation as it stands right now from the perspective of one large online seller.rx 480 - 3,560
rx 470 - 225
rx 460 - 50total AMD - 3,835
GTX 1070 - 11,230
GTX 1080 - 5,830
GTX 1060 - 4,265Total Nvidia - 21,325
Ez egy nagy outlet eladási számai augusztus 14-ig... Ennek jobban hiszek mint bárkinek. Ebből nagyjából szerintem levonható a konzekvencia. Sőt ez kb igazolja is a steames statisztikát is. (Akármennyire is rossz nézni, de valós eladási számok a mindfactory.de-nél aug 14-ig)
-
Ren Hoek
veterán
Pug leírta, de ezt egyszerű érettségivel is lehet értelmezni szerintem, nemkell sztochasztikus folyamatok tizenhatra járni az ELTE matekon. (Bár szerintem az érettségi nevetséges fing ehhez)
a lényeg, nagyon közérthetően, az óriási ismeretlen együttfutási tényezők.
Hasonlat, mintha egy Golf Country Club tagjait kérdeznél meg random, milyen autójuk van. Reprezentatív? Nem...
Induljunk ki abból, hogy a PC gamerek nagyon nagyrésze torrentezik, esetleg van Steam-je, de sohasem vett semmit, max pár eurós játékokat. Ami eleve egy olyan bankkártyát feltételez amivel lehet fizetni. Az én BB bank Maestrojával nem tudtam pl játékot venni. Paypal kell...
Ez már igen is brutálisan torzít, hiszen feltételezel egy kereső, bankkártyával és pénzzel rendelkező, réteget. Az ellenkézőjét és ezt sem tudod bizonyítani, de nyilvánvaló, hogy a pénzesebb játékvásárló tulajok megengedhetnek 1070/1080 szintű kártyákat is... és a data sharing korreláció még nincs is benne a képben. Mivel pénzes emberként nem tudsz drága AMD kártyát venni, mert nincs,.ezért NVt fogsz.Bumm. Csóró torrentezőként meg 380/470/480de ez csak.egy askeptusa, miért nem számít baromira ezesetben az elemszám. Lehet 10 millió is, a Steam acc léte már megpecsételi az egészet, és akár egy jól összerakott n=1000 is hitelesebb ennél'.
-
Az elmúlt pár nap statisztikája alapján a topikot zárni kéne, mivel csupa OFF.
-
törölt tag
-
válasz
sixpak #23176 üzenetére
Persze, hogy nem. Mitől lenne, a ph felhasználóbázisa nem mutathatja ugyanazt az eredményt, mint a steam teljes világról származó adatai.
Nem ez lenne a feladat. Hanem azt megkérdezni, hogy kit milyen gyakran kérdez meg a steam, és ő milyen gyakran ad választ. Ha ezt felszorzod a steam 125m felhasználói bázisra, meglesz a steam minta mérete, legalább nagyságrendi pontossággal. Persze ilyet úgyse csinálnak, mert ennyire nem fontos. Mi itt elvitatkozgatunk rajta, de valójában hótt mindegy.
-
Még egy ilyen kis minta alapján, mint a ph felhasználótábora, könnyen felbecsülhető volna a steam minta nagyságrendje, ha valóban kíváncsi volna valaki. Egy egyszerű kérdőív elég volna, ha tényleg kételkedsz az adatok megbízhatóságában.
Jobb híján saját adatok:
Persze az én egymintás statisztikám nem ér, de mivel nem tudok jobbat, most ezt kapod tőlem. Azt tudom, hogy engem kb évente kérdeznek meg, és én le is adom. A megrendezettek száma ez alapján kábé 10m/hó lehet. A válaszadók számát ez alapján becsültem milliósra. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez viszont nem menti fel őket attól, hogy a minta mennyiségét közöljék, ahogy a JPR is állandóan közli, noha nem mindig teszik lehetővé azt, hogy ezt az információt publikusan beleírjuk a hírbe. Ugyanakkor a Steamnek nincs egy fizetős része, ahol ezt az információt elérhetővé teszik. Ha pedig magyaráznunk kell, hogy miért bújnak ki a statisztikára vonatkozó szabályok alól, akkor az már rossz. De ezt pontosan tudnod kell, ebből érettségiztél.
(#23173) schawo: Honnan tudjuk? Ki mondta? Sehol nem közlik a minta méretét.
Hamisítani biztos nem hamisítanak. Egyszerűen csak hiányos az egész, alapvető információk hiányában. De a Steam ezt publikus formában egy marketingeszközként használja, nem tájékoztatásra.
-
A professzionalitás kifogásolható, de az eredmény még nem könnyen megkérdőjelezhető. Azt tudjuk, hogy a minta milliós nagyságrendű, olyan méretű, amivel semmilyen másik kutató cég nem dolgozhat. Persze feltételezhetjük, hogy szándékosan hamisítják az adatokat. Ebben az esetben legjobb, ha a világon semmilyen statisztikát sem hiszünk el, legalábbis Churchill alapján semmiképpen.
-
Egon
nagyúr
válasz
Ren Hoek #23165 üzenetére
Oké, akkor azt vezesd le, hogy a steam statisztika mitől nem reprezentatív, pontosabban a felmérést engedélyezők köre mitől térne el a tényleges eloszlástól (magyarán hogy mitől utasítanák el többen az AMD tulajok közül, mint az nV-sek táborából).
Aki pedig jól összefoglalta a lényeget, az Szaby volt, idézem:Van egy olyan sejtésem ha jobban szerepelne az AMD ezen emberkék részéről sem lenne rendre kifogásolva a hitelessége
Ennyi. Jah, egyébként statisztikából érettségiztem, ha ez számít valamit.
-
válasz
Minden közvéleménykutatás valamilyen egyéb célt is szolgál, nem az olvasók szórakoztatása a cél. Lehet pontosabb felmérést készíteni a steam felhasználók hardveres ellátottságáról? Lehet. Csinált már valaki? Nem. Meg lehet határozni, hogy mennyire pontos az adat? Igen, a steam tudja, más nem. Te sem. Az itt előforduló személyek számottevő része tanult statisztikát, ez nem a bors online. A statisztika annál is bonyolultabb, mint ahogy te kezeled.
(#23168) Malibutomi
Nem hiszem, hogy a bármelyik piacelemző cég készített volna erre irányuló statisztikákat. Ők az értékesítéseket szokták elemezni befektetői elemzés céljából. -
Malibutomi
nagyúr
Uhum. Hat akkor ezen az uton haladva mutasd meg akkor hogy a Steam tenyleg a felmeresbol kesziti a grafikont nem hasrautve. Nem tudod.
Megis azt elfogadod mint pontos felmerest, a neves piackutato cegeket pedig szepen ledegradalod megbizhatatlan kuruzslokka.
Valamiert ahogy fentebb is irtam ezen a topicon kivul a steam felmeres sehol sem szamit komoly infonak, ezzel szemben a piacelemzok adataira sokan epitenek. Biztos veletlen. A tech oldalak (anandtech, stb) is ostobak, hisz eleg lenne a steam-re pillantani, minek fejtegetik hosszasan grafikonokkal a buta piacelemzok adatait.
De ha ilyen megbizhatatlanok, akkor ezentul senki ne linkeljen grafikont ami a market sharet mutatja, meg ne is emlegessuk, mert azok a szamok is mind a kuruzslok adataira tamaszkodnak. Ha ezt igy kijelentjuk akkor mostantol az Nvidia 70%-nak elismert reszesedese egyenlo a nullaval, hisz nem tudni (szerinted) mi alapjan szamoltak.
Honnan tudjuk hogy tenyleg csokken a GPU piac? Lehet csak bekamuztak ezek hasrautve?Kicsit olyan mindenki hulye csak mi vagyunk okosak ez a hozzaallas.
Edit: a kedvedert gondoltam megnezem mennyiert lehet a JPR teljes 80 oldalas reportjat megnezni, de 1500$-t azert nem er nekem hogy letoltsem csak hogy megcafoljak egy internetes vitat.
-
törölt tag
válasz
Nem kell komolyan venni, de figyelmen kívül hagyni sem. A 970 a legnépszerűbb kártya volt az eladási statisztikák alapján - steamen is az még most is ebből van a legtöbb. Q2-ben 2.3x több volt az nVidia részesedése - steamen is ennyi az állás.
Pascal meg Polaris eladási statisztikákat is linkeltek már az első hónapokból az is hasonlót támasztott alá. Nem, nem a teljes piacot méri, nem is állította senkiMarketingnek nem sok köze van inkább az lehetett a cél, hogy a fejlesztőknek legyen némi infójuk a felhasználóbázisról.
Viszont még mindig eléggé vegyes összetételű a felhasználóbázis, nem csak AAA címek, de PC exkluzív indie játékok is vannak - így megbízhatóbb mint pl. egy Origin statisztika lenne ahol csak AAA címeket árulnak. -
Ren Hoek
veterán
válasz
#85552128 #23164 üzenetére
Egyszerűen itt csak arról van szó, hogy aki látott netán tanult valamilyen szinten valszámot, statisztikát esetleg bármilyen sztochasztikus folyamatot, az fogja a fejét a röhögéstől, ha látja, hogy valaki komolyan veszi ezt.
Ez semmi más, csak egy Steam marketing eszköz. Hogy lássuk mennyire f.sza a Steam, mennyi gamerrel...
Pug szerintem jól összefoglalta nagyon.
-
törölt tag
Nem konkrétan neked írtam, de ahányszor szóba kerül ez a statisztika csak kifogások kerülnek elő az AMD gyenge szereplését illetően. Van egy olyan sejtésem ha jobban szerepelne az AMD ezen emberkék részéről sem lenne rendre kifogásolva a hitelessége
Na mármost ha mindkét cég esetében van torzítás - van - akkor hol a gond ? Egyenlő esélyekkel indulnak, tehát logikus, hogy ha az egyik cégnek/kártyának 10x annyi részesedése van (csak példa) akkor az nem pusztán a véletlen műve, hanem közel(ebb) áll a valósághoz...Egyébként ha kiszedjük az Intelt és othert az AMD/nV arány steamen is kb. ugyanazt hozza mint a Q2-es eredmény.
-
smkb
őstag
válasz
Malibutomi #23158 üzenetére
Kérlek ismertesd mely eladási adatokból dolgozik egy piacelemző cég. Mik a JPR forrásai. Nem tudod. Akár hasraütésszerűek is lehetnek a számaik. Nagy zsonglőrködés ám ez piacelemzés harmadik félként, ha nincs direkt saját hiteles értékesítési adatod. Komolyan kérdezem. Honnan, mely adatokból? Ki adja nekik? Elárulom a titkot, senki. De ezt írtam fentebb is. Független harmadik félnek nincsenek pontos értékesítési adatai. Amennyiben az AMD, vagy az NV, vagy a gyártók nem küldik el a JPR-nek, és nyilván nem küldik el mert ez mind üzleti titok, a piacelemző is csak az ilyen olyan publikusan elérhető, vagy megvásárolható adatokból mintavételez és interpolál. A Steam ezzel szemben egy valós direktben saját információs adatbázisból dolgozik, nem mindenféle külső forrásokból. Majd egyszer nézd meg, hogy az egyes piacelemző cégek eredményei közt mekkora eltérések vannak. Az AMD pontosan tudja, az NV pontosan tudja, a JPR meg mond valamit.
-
törölt tag
válasz
100+ millió regisztrált user van steamen, jelenleg 10 millióan vannak online. Szóval nyugodtan kijelenthetjük, hogy a #1 gaming platformról van szó PC-n, még mielőtt lassan lefokoznátok egy garázscégnek...
A statisztika lehetséges hibáit senki nem vitatja, csak ti úgy állítjátok be ezeket mintha csak és kizárólag az AMD tulajokat érintené és "zárná" ki a felmérésből. -
wjbhbdux
veterán
válasz
Azért 700 millióból 150 millió évente már igencsak jó mintavétel, főleg ha azt nézzük hogy minden hónapban másoktól veszik azt, és nem nagyon ugrálnak az eredmények egyik vagy másik gyártó javára hanem tisztán megfigyelhető trendek vannak. Nyilván van kínában kismillió ócska pc 6600gt meg 9600-as atival amiken nyomatják az ottani f2p fosokat, de hát a modern gamereknél alapvető a steam használata, az új kártyák is őket célozzák meg.
-
Malibutomi
nagyúr
A piacelemzok az eladasi adatokbol dolgoznak, nem a PC piac kis szeletenek (gamerek) egy kisebb reszenek (steam hasznalok) abbol is csak az adatgyujtest engedelyezok adatai alapjan.
Sokkal inkabb hiszek hivatalos piacelemzoknek mint ennek. Nem veletlen hogy a sokszor linkelt grafikonok, meg reszesedest elemzo cikkek sem a steam statisztikan alapulnak, hanem az elemzeseken.
Lehet azok sem pontosak, de ez semennyire nem az.(#23154) wjbhbdux
2014-ben 700 milliora becsultek a pc gamerek szamat vilagszerte. A nem gamer pc-ket nem is emlitem.
Szerinted mit mutat a valos keprol a parmillios steam felmeres. -
válasz
wjbhbdux #23154 üzenetére
Csak, hogy kicsit szakmaiak is legyünk, felsorolnék pár "apróbb" torzító tényezőt a Steam survey-jel kapcsolatban, melynek a mértékét nem tudjuk még megsaccolni sem:
- Steam-et használók aránya a teljes bázishoz képest
- A survey-t engedélyezők aránya a teljes Steam-es bázishoz képest
- A survey-t engedélyezők és nem engedélyezők aránya adott saját táboron belül és annak viszonya a "szembenálló" tábor-párok esetében (akár nV/AMD, Intel/AMD, Windows7/Windows10, etc....)Szóval kezdésnek ennyit arról, hogy miért is nem "egészen" valid statisztikai szempontból ez a "statisztika".....
(#23156) smkb
Pont annyira pontos, mint bármely más piackutató és elemző cég adatai.
Neked is ajánlom figyelmedbe a fentieket. Gondolom a statisztika módszertanához nem fűz szoros kapcsolat, hogy ilyen velős kijelentéseket teszel.
pont ugyanolyan arányban nem töltik, töltik az adatokat minden gyártó vásárlói.
Kérlek világosíts fel, hogy ezt mi alapján állítod? Milyen felmérésre alapozod, hogy bármely tábor-pár esetén azonos a data sharing-hez fűződő attitűd a pár két tagja között?
Nincs olyan, hogy kifejezetten az AMD RX 480 vásárlók ignorálják, míg a GTX 1070 vásárlóknak meg izzad a keze, hogy megosszák a gépük komponenseit.
Erre is dobj már valamit, hogy a data sharing attitűd bízonyítottan nem mutat együttjárást egy brand preferenciával sem. I'm waiting.
Mondom, ha nem értesz valamihez, kérlek ne írj emeletes ökörségeket. Thx.
-
smkb
őstag
válasz
Malibutomi #23153 üzenetére
? Pont annyira pontos, mint bármely más piackutató és elemző cég adatai. Ne hogy azt gondold, hogy egy JPR, vagy vagy bármely más piacelemző cég adatai pontosabbak. Egy gyártótól sem kapnak semmiféle szállítási, megrendelési, értékesítési adatokat mert azok nem publikusak, és ilyen típusú üzleti adatokat nem is fog senki megosztani. Ők is kizárólag indirekt módon tudják mérni a piacot, illetve publikusan elérhető céginformációk alapján, illetve tőzsdei cégek esetén kötelezően publikálandó beszámolókból. Ilyen szempontból a Steam még egy egész jó indikátor, mert direktben a játékos piacot méri, és kb pont ugyanolyan arányban nem töltik, töltik az adatokat minden gyártó vásárlói. Nincs olyan, hogy kifejezetten az AMD RX 480 vásárlók ignorálják, míg a GTX 1070 vásárlóknak meg izzad a keze, hogy megosszák a gépük komponenseit.
-
smkb
őstag
válasz
Locutus #23149 üzenetére
Szép... az 1070 1.42% on áll, az 1060 0.9-en, az 1080 0.88-on, míg az RX480/470-ek még az ingerküszöbnyi 0.3%-ot sem érték el, hogy egyáltalán önállóan megjelenhessenek a listában.. a Fury családnak ez egy év alatt sem jött össze. Hát... játékosok nem nagyon veszik az új Polaris családot, az már biztos. Az, hogy az 1060 minimum 3 szor annyi játékos gépben legyen mint egy RX470 vagy 480, 1070 pedig minimum 4 szer annyiban... azért ezek az arányok elég kemények. Az 1070 szereplése meg kifejezetten fájó lehet az AMD-nek, hogy nem tud egy ilyen produktumot az asztalra tenni továbbra sem, mert ontja az extraprofitot az NV-nek, pont úgy ahogy a 970 tette előzőleg (az ellen sem tudott ilyen profitnyomtató terméket indítani). Borzalmasan nagy a különbség a két cég piackutató-elemzői részlege képességei közt.
Jut eszembe, az AMD ARM kalandjáról nagy csönd és homály van... gondolom az a szerveres vonal is totál befuccsolt, nulla az érdeklődő, mint ahogy a teljes ARM szerverüzletág érdektelen a piaci résztvevők számára.
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Malibutomi #23153 üzenetére
mi pontosabb egy 10-15 millió gamer gépről készült felmérésnél?
de ha már nem tartod pontosnak, akkor inkább azt mondhatjuk hogy az AMD irányába fordítja a mérleget, mert a kezdetektől az AMD mellé csomagolták a HL2 kuponokat amik miatt felrakták a Steamet, és azóta is jellemzően több a steames kupon kódjuk, míg nvidia mellé GOG meg Windows store game jár most is.
-
Malibutomi
nagyúr
Jo ez a steam survey.
Szuper pontos. "Sarcasm" -
Laja333
őstag
válasz
Ren Hoek #23141 üzenetére
Csak 40k...
Persze, ha legolcsóbb kártyát szerettem volna, akkor én is megvehettem volna 86k-ért mondjuk az XFX-et, vagy megvárni a Giga-t, etc.
De amiatt az indok miatt, amiért nem tettem, valószínűleg az 1070-ből sem venném az olcsóbbikat.
Néztem anno az 1060-ból is az MSI-t, de akkor pont egy 20-assal volt drágább mint, mint a 480, így egyértelmű volt a választás. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Laja333 #23138 üzenetére
MSI frankó, de elég drága még mindig. Átlag 100K... azért ez erős túlzás. Tekintve, hogy az olcsóbb de ugyan olyan jó 1070-ek, pl Giga, 132-135K már.... és már a stock 1070 is ráver minimum 50%-ot mindenhol a MSI 480-ra..,.de van ahol 70-80%(100%) difi is van.
Ezért max 70-80Kt adnék érte... nyilván ez bullshit, sose lesz ennyiért. Najó, lesz, de várhatjuk... addigra 1070 is filléres kártya lesz.
-
válasz
Laja333 #23138 üzenetére
Nyilván független, persze. Valószínűleg nem volt a legjobb választás a Nitro+, de elsőre nem is tűnt a legrosszabbak sem tesztek alapján. Az MSI biztos jobb, de jó drága is. Akkoriban a 470 gaming x 4GB drágább volt, mint a Giga 1060 WF2, ezért szóba sem jöhetett. Azóta csillapodott az ára, de még mindig sokkal drágább, mint a 470 Nitro+ volt másfél hónapja. Aztán mikor elment a 470, 1060-ból a legolcsóbbat vettem. De a 470-nel ennek ellenére nem a hűtése volt a gond, az élhtő volt. Sajnos a bugrengeteg miatt kellett mennie. Nálam állatorvosi ló volt, minden ismert hibát bemutatott. Vagy lefagyott magától, vagy nekem kellett valamiért újraindítani, mindezt óránként, annyira gyakran jött valami. Idegbajt kaptam már tőle. Pedig én is főleg amds voltam már évtizedek óta (bár azért hébe-hóba volt nv is). De most ezzel a kártyával az amd megrágott, és kiköpött. Majd legközelebb.
-
Laja333
őstag
válasz
schawo #23136 üzenetére
Ugye azt tudod, hogy két koppra húzott venti hangja független a GPU-tól?
Nekem is van viszonyítási alapom, mert volt Sapphire 480 Nitro-m. Annak az üzemi fordulatszáma ~50%-on (2200-2300 RPM körül volt kb) volt olyan hangos, mint a mostani MSI max fordulata.Egyébként az MSI ezt tudja Valley alatt.
Lightos OC, kitolt Power Limit.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Kolbi_30 #23132 üzenetére
Néhány bugtól eltekintve (BSOD sok éve egy bizonyos intervallumban kiadott driverekkel desktopon, zero core HDMI hang elmegy) sosem volt gondom a Radeon kártyákkal az elmúlt 10 évben, mióta ezeket használtam. Nagyon szerettem volna 480-at, de ami 1 hónapja ment a 480 topikjában, eltántorított. Custom kártyákra 220W TDP-t adtak meg a gyártók, azt pedig halkan meghűteni nehéz. Tudom, volt 380 kétféle is.
Viszont ha mára minden rendben a Polarissal és a topik csak arról szól, hogy kihajcsae, akkor örülök.
Nem lettem AMD ellenes, drukkolok a sikerükért, de ez most csak kicsit jött össze nekik. Nagyon remélem, a következő GPU és a Zen hangos siker lesz, és itt nem a hűtés zajáróll beszélek.
Milka 78: Csak nem leszek közellenség...
-
válasz
Laja333 #23130 üzenetére
Á dehogy, a giga wf2 1060-am összemérhetetlenül halkabb, mint a 470 nitro+-om volt. A gigának semmi hangja még koppra húzva sem, a 470 pedig még alap órajelen is hangos volt terhelve. Túlélhető, de hangos. De csak ezért nem cseréltem volna soha. De a cserével megszűnt minden driveres problémám. Nekem volt mindkettő hetekig, közvetlenül tudom összehasonlítani.
-
válasz
Kolbi_30 #23132 üzenetére
Nálam sem volt SOHA, az elmúlt közel 10 évben biztosan nem.
Illetve egy: volt néhány eset, amikor a hűtés nem követte a terhelést, ha külső program volt felrakva, esetemben az AB volt. Csak néztem, hogy mi a franc ez a nyolcvanakárhány fok.
Az nem volt vicces, azóta szoktam rá a monitorozásra.Szerk.: egy 290-ről volt szó és valamikor tavasszal jött elő a probléma...
-
Yutani
nagyúr
válasz
Laja333 #23130 üzenetére
Pont jónak példálódzol a Giga 1060-nal... Mivel nekem az van (az olcsóbb WF2), és ha egy ilyen csendes és problémamentes lenne az RX 480 is, akkor azt vettem volna.
Hidd el, sokáig olvastam, és amikor döntöttem, meghatározó volt, amit ott olvastam. Pedig júniusban úgy adtam el az R9 380-at, hogy abból bizony RX 480 lesz! Sajnos nem, de örömmel olvasom, hogy javul a helyzet szoftveres fronton.
-
Laja333
őstag
válasz
Yutani #23117 üzenetére
Ezek szerint nem olvastad igazán a 480 topikot, csak átfutottad.
Persze fel lehet hozni negatívumként, hogy a userek a még halkabb és hűvösebb beállítást keresik. Csak az kerülte el a figyelmedet, hogy az így kapott beállítások hűvösebb és halkabb 480-at eredményeztek, mint az 1060 topikban fellelhető eredmények. (A Giga 1060-akat már fel sem hozom...)
Akik a 480 topikban ezzel foglalkoznak, azok valószínűleg az 1060 topikban is ezzel foglalkoznának.
A Wattman valóban bugos volt eleinte, de szerencsére orvosolták. Most már én is szívesebben használom azt, mint a 3rd party programot.Egyébként az 1060 topikból kihagytad, hogy 60%-a az volt, hogy valaki a 480-at fikázta. Moderálva is lett a téma.
-
Raggie
őstag
válasz
Yutani #23124 üzenetére
A te álltalad linkelt grafikon jellegében azért hasonló az előzőleg linkelthez. Kicsit el van azon csalva az AMD felé az arány és kevésbé részletes, de a tendenciák megegyeznek.
De tényleg megkérdezném, hogy ki és mi alapján gyártotta az első grafot!
EDIT: a jó grafikonon is a végén eléggé felfelé kunkorodik az AMD és lefelé az nVidia. Tehát akár még igaz is lehet kis jóindulattal, hogy felfelé jön az AMD.
-
törölt tag
válasz
lezso6 #23123 üzenetére
A steam survey soha nem is a negyedéves eladásokat mutatta
De ez a forrás nélküli "jövőbemutató" grafikon aztán tényleg hiteles
Valaki sokat játszhatott a hétvégén a Quantum Breakkel ha már a jövő évit is tudja.
Amúgy meg onnan ahol ők voltak csak felzárkózni vagy végleg eltűnni lehet
-
Venyera7
senior tag
-
Yutani
nagyúr
válasz
wjbhbdux #23109 üzenetére
Ha az ember figyeli a topikokat, akkor a tartalomból is sok kiderül. Az RX 470/480 topikban az a téma, hogy hogyan lehet lecsökkenteni a fogyasztást és így csendesíteni a kártyát, melyik driverrel nem f055a össze magát a rendszer, melyik driverrel nem tűnik el az egérmutató, míg az 1060-ban olyan kérdések vannak, hogy az eleve halk hűtésű kártyák között melyik a leghalkabb és hogy vajon egy i5 kihajtja-e. Nekem ez el is döntötte a kérdést egy hónapja, hogy 480 vagy 1060.
Egyébként meg szívemben AMD-s vagyok, de most Intel/NV a nagy gépem. Egyszerűen nincs időm a VGA és a driverek b*zizására, hogy halk legyen és normálisan működjön a rendszerem. Persze van mellette Athlon II X4 + 3850 CF meg S939 X2 9800GT-vel, de azokat be sem kapcsolom, nincs rá időm.
#23118 Szaby59: Vegyük úgy, hogy ez benne volt a "melyik driverrel nem f055a össze magát a rendszer" tagmondatban.
-
-
wjbhbdux
veterán
magyar felmérés, az elmúlt 4 évben kiadott kártyák topicjainak hozzászólásai alapján
nVidia Titan X (GP102) 285
GTX 1070 / 1080 (GP104) 13 272
GeForce GTX 1060 (GP106) 2 936GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200) 14 880
GeForce GTX 970 / 980 (GM204) 38 173
GeForce GTX 950 / 960 (GM206) 12 758
GeForce GTX 750 / 750 Ti (GM107) 6 629GeForce GTX 780 / GTX 780 Ti / Titan (GK110) 18 525
GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) 31 259
GeForce GTX 660 / 660 Ti (GK106 / GK104) 9 138
Geforce GTX 650 / 650 Ti / 650 Ti Boost 1 382= 149237
Radeon™ RX 470 / 480 7 446
Radeon RX 460 256Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X 38 203
Radeon™ R9 380 / 380X 3 740
R9 280 / R9 280X 18 186Radeon™ HD 7950 / 7970 40 940
HD 7850 / 7870 / 7870 LE (XT) / R7 265 / R9 270 / R9 270X 55 973
HD 7790 / R7 260 / R7 260X 4 056= 168800
ebből látszik hogy hazánkban az AMD a piacvezető, és a prohardver jól teszi hogy AMD elfogultsággal a nagyobb tábort próbálja az olvasói között tartani.
vagy több gond van a driverekkel és arról kérdezgetnek ennyit?
-
válasz
Ren Hoek #23106 üzenetére
Ezt a minta növelésével lehet kompenzálni. Nem 1000 fős mintából származik az információ, hanem sokmilliósból. Emiatt nem kell leképezni. Minél nagyobb a minta, minél nagyobb a mintavételezés aránya, annál kisebb a torzulás. A közvélemény-kutatás 1/10000 helyett, itt kb. 1/20 a mintavétel. Az indexszes szavazástól meg az különbözteti meg, hogy nem bárki nyomhatja meg a gombot, hanem, akit a steam algoritmusa véletlenszerűen kiválasztott.
Olyan meg nincs, hogy gamer társadalom. Vannak apukák, anyukák, gyerekek, nagypapák, és ők játszanak a számítógépen. Ennyi. Semmi társadalmi kapcsolat nincs közöttük. Egyesével vannak, külön külön.
Nv-sek x-elgetik be a gépüket, mert ők tudják mi az a steam (a többi torrentezik, azt se tudja mi az), és vagiznának a rigjükkel... akkor egy torzult nem reprezentatív eredmény jön ki.
Akkor nem. De ez nagyobb bullshit, mint az eredmény, ami kijönne. -
Ren Hoek
veterán
válasz
schawo #23104 üzenetére
Ez nem teljesen korrekt így... ugyanis pont az a lényege, hogy statisztikailag jól reprezentálják a népességet a megkérdezettek. Pl a TV-nézési szokásokat gondosan kiválasztott pl 1000 emberre nézik, fiataltól idősig, férfitől nőig mindenki olyan arányban szerepel benne, ahogy a népességben is...így talán korrelál a valós 10M lakossal. Itt a gamer társadalmat kéne valahogy leképezni 1000 megkérdezettre mondjuk.
...Sarkítva, ha a Steam-en csak a gazdag Nv-sek x-elgetik be a gépüket, mert ők tudják mi az a steam (a többi torrentezik, azt se tudja mi az), és vagiznának a rigjükkel... akkor egy torzult nem reprezentatív eredmény jön ki. Ezért bullshit az egész... ha kötelező lenne mindenkinek, akkor elhinném, így rengeteg minden torzítja.
Csak nevetek, amikor valaki ezt a Steam survey-t komoly érvnek gondolja
... pont mint az AMD VGA közvéleménykutatás, vagy Indexes szavazás.... Ez maximum egy játék, de semmi köze a valós statisztikához...
-
gyiku
nagyúr
válasz
FollowTheORI #23103 üzenetére
ha egyszer duborog az orszag
-
-
Gainka
őstag
Vagy csak több hardver mutogató vett 970-et. Haveri társaságomból 90%-a azt sem tudja mi az a steam. És kb fele fele használ nvidiat meg amd-t. De amd-bol inkább régebbit, nem tudjak mi az az rx csak azt tudjak hogy hd meg hogy radeon.
Öcsémnek van steam-e, de nem volt be írva se a 7750 se a 7790,gtx 760,gtx750 ti sem. És az i5 sem xd.
De ezt még én sem tudtam hogy van, mig nem olvastam itt fórumon hogy steam statisztika.
Kb ennyit a statisztikáról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest