- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Peat;) #22268 üzenetére
Hány PC-only stratégiát fejlesztenek manapság? Régen nagyon sokat csináltak, de ma ez a műfaj eléggé bedőlt. Csak a nagyobb címek maradtak meg, illetve a Stardocknak van akkora anyagi tőkéje, hogy fenn tudják tartani magukat.
A stratégiákra az igény egyébként nem csökkent, de egyértelműen látszik, hogy túl nehéz ilyen játékot fejleszteni, így megcsappant a technológiailag életképes kínálat.
Az UE4-ről ne beszéljünk, mert az eddig egy nagybetűs vicc, amit a PC-nek adott. Tökre mobilra fókuszálnak és ez meg is látszik a rendszeren.Maradjunk annyiban, hogy az AC Unity-t mi sem raktuk ki a kirakatba, ahogy a Fallout 4-et sem. A Witcher 3 pedig épeszű beállításokkal mindenhol jó volt.
Nem arról van szó, hogy mi mire jön ki, hanem arról, hogy a multiplatform fejlesztésnél a PC-s port annyi, hogy átfuttatják a konvertálón és kész. A legtöbb motort eleve úgy fejlesztik, hogy köpje a PC-s kódokat.
Az a baj, hogy az a maradék 20% a lényeg, a technológiai csúcs, a nonpluszultra, amiért hardvert érdemes fejleszteni... -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Laja333 #22288 üzenetére
Gyarilag van egy boost range, amit kb. garantalnak (base-t biztosan) pl.: Base:1650 / Boost: 1715. Ehhez képest hűtéstől és chiptől függően eleve fentebb megy a boost 6-8 lépcsőt, ekkor lesz pl. 1820, majd ezek után jön a user OC amivel 2000-2200 közé lehet lőni. Nem igazàn tudom ez miért is lenne 10-15% viszont azt igen, hogy az AMD-nél lefele fog menni a megadott gyari boost ertekrol es ha a user belenyul, akkor jobb esetben tudja azt tartani mindenhol es jon ra az 5-10% orajel emeles. Igaz, nem aranyos a gyorsulas, de igy is boven elmarad.
-
stratova
veterán
válasz
TTomax #22293 üzenetére
Viszont az is igaz, hogy HBM nélkül jobban elszállt volna a fogyasztása. Gondolom itt a kerékötő az volt hogy egyszerre akartak erős cGPU-t és játékos kártyát. Az akkori dizájnnál pedig 64 ROP volt a maximum (ha jól sejtem a 4 SE okán, szemben az NV-nél alkalmazott 6 GPC-ven, ami 96 ROP-ot tett/tesz lehetővé). Így szűkös lett a back end.
-
TTomax
félisten
válasz
Laja333 #22280 üzenetére
Mert nincs kompetens terméke.Hol volt a 970-980-980Tire a válasz?Hol a 1070-1080ra?Hol a kontra?Na hát ez a gond a kartellal,a 480ra volt válasz a 1060,miért is az nVn kellene bármit is levernem?Mert ők áraznak vastagon?Megteheti,és meg is teszi,épp úgy mint az intel...
(#22278) gyiku
Nem lényeg hogy neked megfelelt,másnak még egy 390X is elég volt 1440pre,de mi egy piacról beszélünk,nem egyéni igényekről.Amikor kijött a FuryX a 980Ti árán azonnal visszavettek ötven dolcsit.Értem én,hogy a FuryXet drága gyártani,de a franc se kért rá HBMet.Jó lett volna az bőven GDDR5el is. -
keIdor
titán
Emlékszel még a Conroe (Intel Core 2 Duo) előtti időkre? Mennyibe is kerültek a két magos AMD-k? Volt amelyik 400-600 ezer forintokat is verdeste. Pedig akkor még az USD, EUR sem volt annyi, mint ma.
Tud az AMD is pofátlan lenni ha van jó hardvere. 10 éve volt is.A másik... Radeon Pro Duo. Annak is nevetséges ára van.
...just to be fair.
-
törölt tag
válasz
Venyera7 #22283 üzenetére
Milyen nyilatkozat van erről, hogy a Fijit 28nm-en akarták kihozni ? Mert az OC dreamről viszont van, méghozzá két héttel a megjelenés előtt. Addigra pedig csak tudták már, hogy több ezer GPU-t 28nm-en gyártottak le és mit fognak bírni (értsd: jó nagy baromságot mondtak, utólag kár kimagyarázni)...
Egyébként a mostani 14nm-es csodák sem annyira jó minőségű chipek és ezek még csak a kis sz*r az alsó-közép gpu-k.Na nem mintha egy kész termék gyengeségeit olyan meg nem erősített kifogásokra kellene alapozni, hogy bocs ez és ez nem jött be, ezt se így akartuk, de azért lécci vegyétek már meg
Főleg, hogy nem az OC hiánya fogja elavulttá tenni a kártyát hanem a 4 GB-os csodaram (egy 480,1060-on több van már ami kategóriákkal lejjebb van) amire várni kellett... -
stratova
veterán
válasz
Venyera7 #22283 üzenetére
Nem véletlenül akarták 28 nm alatt kihozni lássuk be 4096 ALU felettébb sok, több mint ami valaha is engedélyezhető lesz a most 16 nm-en gyártott GP102-ben. Még ha GCN-nél 1 CU helyigénye viszonylag kicsi is, ALU-intenzív folyamatnál ez fűtene rendesen.
Remélhetőleg AMD az új GloFo szerződéssel jól kihasználható mozgásteret kap. Lehet tévedek de nekem úgy rémlik az Apple lapkák esetében a TSMC-nél gyártottak fogyasztása kedvezőbb volt a Samsungnál készült példányokkal szemben igaz az még LPE nem LPP volt. De ezzel a Samsung bukta az A10 gyártását a TSMC-vel szemben, ha nem tévedek.
Látni kellene mit tud kezdeni Vega GP102-vel ha azonos gyártósoron készülnek. Egy jó perf/watt arány a mobil (notebook, dtr) felsőház záloga is.
-
Venyera7
senior tag
válasz
TTomax #22274 üzenetére
Ez mar ki lett targyalva a talalgatos topikban, hogy miert maradt el az OC dream... Nem azert, mert egy csucsra jaratott GPU a fiji. 28nm alatt akartak kihozni, csak valahogy nem jott ossze. Egyebken a mostani jatetkokban szepen ellep a Fury X a 980ti-tol.
Inkabb 10es szeriara igaz a "mindent ki csavarni" allitas.
-
stratova
veterán
válasz
stratova #22281 üzenetére
Egyébként mivel a ref. kártyák között GTX 1060 és RX 470 fogyasztásában igen kicsi a terhelés alatti eltérés, számomra az lenne értelmes magyarázat, hogy a 13,3 méretben az RX 470 belső konkurens lenne amit kétlek mert az asztali változatok között FHD felbontás mellett tesztcsomag függvényében (TPU) 34% kölönbség van, vagy arányaiban jobban kellene visszafogni a GPU-t az asztali variánshoz mérten.
-
stratova
veterán
Szvsz ez a piac szegmentálás látványosabb a mobil GPU-knál. Elég megnézni a friss AW gépet. GTX 1080 (17") GTX 1070 (15"), RX 470 (15" & 17") nyilván utóbbi lesz az olcsóbb variáns. Kicsit fájó pont, hogy a 13,3" méretet megint NV happolta el a GTX 1060-nal. Ennyit számít az eco-pascal s hogy RX 470 s 460 között elég nagy az űr.
Volt már hasonló AW gép csak ott még valamivel közelebb voltak egymáshoz a GPU-k: GTX 980M, GTX 970M, R9 M295X. Ehhez idomult a gépek árazása. Az utolsó csúcskategóriás csata GTX 680M HD 7970M idején volt.Laja333: Ez nem is feltétlenül kartell a fenti példa mutatja, hogy egyes piacokon vagy a teljesítménye vagy/és fogyasztás miatt nem lehet versenyeztetni a két gyártó termékeit azonos körülmények között.
-
gyiku
nagyúr
válasz
TTomax #22277 üzenetére
mondom egy arban voltak, mert 980ti teljesitmenyt kerestem amd oldalon. egy kis tuning jo lett volna, de nekem 1440p-re eddig megfelelt.
a kartellben nem lennek annyira biztos, persze nem lehetetlen. inkabb az van, hogy az nv megcsinalja x evenkent a legnagyobb teljesitmenyu vgat, de nem szegyellos ezert elkerni az arat.
az amd foleg a price/perf mutatokban jeleskedik, olcsobban adja a -10% (mondtamvalamit) kraftot, de igy mar sokkal jobban megeri a penzet a kartya.inkabb az intel es az nv van elszallva az arakkal, az $1600 cpu, meg az $1200 gpu is vicc
-
TTomax
félisten
50dolcsival volt drágább.Annak a vganak sokkal erösebbnek kellett volna lennie,de ha nem jóval olcsóbbnak mint a Ti.Engem az zavar,hogy az amd be van állitva mint jófiu,közben meg kockásra kartellezik egymást az nVvel mint ahogy most is szépen el van osztva a piac.Ezt pedig te meg én fizetjük ki!
-
gyiku
nagyúr
válasz
TTomax #22274 üzenetére
erdekes, en ugy emlekszem, hogy kb egy arban voltak, valamint hozta a ref 980ti-t, jatektol fuggoen nehol verte is.
inkabb azt aruld mar el, hogy miert ekkora voros poszto nalad a fury x? miert faj, hogy letezik?
vagy csak az onigazolas megy azzal, hogy allandoan fikazod, kozben meg veregeted a vallad, hogy defaszacsavo vagy ocsem, hogy titant vettel -
TTomax
félisten
A FuryX drágább volt mint a 980Ti,de sosem volt olyan gyors.Nagyon is jól illik az amds "sosem be váltott igéretek" portfolióba.Itt-ott néha még meg is elözte a ref Ti-t,de a customok ellen már kevés volt.A 4GB VRAM 4GB marad,és az OC dream is elmaradt,mert ki kellett belöle mindent csavarni a Ti ellen.
-
válasz
schawo #22267 üzenetére
nem tudom, te írtad, hogy azok a cégek, amelyek a pc-s játékok 1%áért, és az aaa címek 80%áért felelősek. 1% nekem niche, de a kétszerese is.
szép eredmény az eladás, tényleg. mondjuk ennyit egy football manager is csinál. évente. és még azzal együtt is egy rohadtul niche piac.
-
Peat;)
veterán
Total war elmegy kenyérpirítón értem. Nem egy cím ami pc-ről lett, vagy van folyamatban konzolra portolva az is smafu, azok az online vackok. RPG. Kalandjátékok. Garázsfejlesztések amikből ugyancsak utólag vittek át párat konzolra, unreal 4 motoros dolgok, tudom, kenyérpirító. Abu bele sem merek gondolni mit tud a sütőd.
Egyébként "akad" nem egy játék ami konzolon megy pocsékul. Fallout 4, witcher 3, assassin sorozat stb.
A pc és konzol viszonylata a történelemben most van a legnagyobb átfedésben, gyakorlatilag a legtöbb cím mindenre kijön, nagyon kevés exkluzív nagy játék maradt meg. A játékok 80%-a pc-n jobban élvezhető. A maradék 20% az amin lovagolsz általában. De ebbe is benne van pl a dying light féle öntökönlövéses merénylet.
Süt rólad hogy nem élsz a játékok világában, inkább a tech oldal foglalkoztat. Gamepodos srácokkal nem vágom miért nem lehet kooperálni, elég szegénységi bizonyítvány ez az oldalra nézve.
-
válasz
velizare #22258 üzenetére
Láttál már szimulátort? Most ősszel érkezik a DG Flight Simulator. A világ összes GPU-ja SLI-be fogva is kevés lesz neki pár évig. Az előző, 2006-os kiadású (MS FS X) 10 év után, az 1080-akon már megcsípi a stabil 60 fps-t.
Itt az lesz, hogy mindent letekerek, amit csak bírok, és a 470-nel talán meglesz a stabil 20-25.
-
vader108
tag
Valószínűleg Q1, Q2 elején már tudták a Pascal kijövetelét, ezért kivártak az emberek. Ennek is betudható ez a csökkenés. Aztán ki tudja. (Csak találgatok) Viszont ha Q3-ban hatalmasat ugrik/nagyobb részben kúszik feljebb, akkor ebben az esetben a kivárás/taktikázás volt hatással az eladásokra.
-
Ez így nagyon pongyola. Ez az elemzés az adott negyedév eladásait nézi (azt most hirtelen nem vágom, hogy unit vagy USD alapon, mert az sem mindegy), ráadásul nem is csak a dGPU-kra. Az nVidia nem vesztett 28%-ot, hanem az eladásai csökkentek ennyivel Q/Q. Ez a Q2-ben történtek alapján nem olyan nagy meglepetés - ezzel szemben az, hogy az AMD növelni tudta a sales-t, már sokkal inkább, úgy tűnik, valamit elkezdtek jobban csinálni a piacon. Nagyon kíváncsi leszek a Q3-ra.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
schawo #22253 üzenetére
A játékfejlesztőket a PC-s részesedése eleve nem érdekli. Megcsinálják konzolra és írnak rá egy konvertert. Vagy ha vannak olyan rendesek, mint az ID software, akkor átmásolják a konzolos kódot is az AMD-nek a kiterjesztéseikhez. De ennyi, itt ki is fújt a reálisan figyelembe vehető lehetőségek sora.
Ez sajnos a PC-nek egy nagy problémája, és nem igazán van rá megoldás...
-
válasz
Malibutomi #22251 üzenetére
Attól függ, milyen céllal vizsgáljuk. Egy játékfejlesztő céget átkozottul nem érdekel, hogy hány GPU-t adtak el bányászni.
(#22252) gyiku
Mindenki látja, ezt néztük. És hogy az AMD nyert +4%-ot. Magyarul a GPU piac zsugorodott kib. nagyot. Vagy nem, mert megint csak annyi történt, hogy a belépő GPU piac zsugorodott, és a magasabb kategóriák növekedtek, csak ez a béna elemzés nem ér semmit. -
gyiku
nagyúr
komolyan, csak en latom, hogy az nv vesztett asztali egy laza 28%ot a Q2ben?
vagy ennyire szelektiv a latasotok es miniden rendben van. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
schawo #22248 üzenetére
"Ráadásul fölöslegesen beleveszi a bányászcumókat, amik úgyis kikerülnek a játékospiacról."
Csakhogy a piaci reszesedes nem a jatekos piacrol szol, hanem az eladott/kiszallitott kartyak szamanak aranyarol. Ilyen szempontbol mindegy hogy jatekos, banyasz, vagy akarmilyen gepbe kerul, az eladasig szamit bele.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
keIdor #22244 üzenetére
ilyet en 970G1el is lattam, igaz havi egyszer (79x0 ahogy hallottam lenyegesen problemasabb volt, meg AMD viszonylatban is).
miklosss2012: ez így Hawaiival is mind megvolt, nem véletlenül közös a legboldogabb Hawaii topiklakókban, hogy szinte kivétel nélkül ott figyel a vizesblokk a kártyán.
használtan 150 euro körül mentek errefelé (egyhez ennyiért még FC blokk is volt), gondolkodtam családtagnak beszerezni egyet, aztán úgy döntöttem, hogy nem akarom megszívatni vele meg magamat sem.
970 sokkal élhetőbb kártya volt.
-
törölt tag
válasz
vader108 #22241 üzenetére
Teljesen jól írta. Itt az eredeti cikk.
Illetve nem csak hogy dvga-kra van szűkítve amit írt, hanem asztali dvga-ra:"Nvidia's desktop discrete GPU shipments were down -28.15% from last quarter"
"AMD's shipments of (...) Desktop discrete GPUs increased 4.03% from last quarter"
Szerk: Hopp, közben szerkesztettél...
Szerk2: Ja, közben másfele is olvasgattam és nem frissítettem az oldalt.
-
keIdor
titán
válasz
MiklosSaS #22240 üzenetére
Nálam itt pattant el a cérna. Volt egy VTX és egy Asus 7970-esen. Egyesével, kettesével, váltogatva is képes volt ezt csinálni.
Egyik kártya sem volt hibás, mindkettővel csinálta.
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
keIdor #22239 üzenetére
Ha elmondanám akkor rengeteg Radeon-lovag háborut inditana.
Dióhéjban a 980Ti tuningolva vagy 25-30 %-al gyorsabb mint a tuningolt Furyka X, nem kell annyit piszkálgatni.
Maga a Fury X szép, frankón össze van szerelve olyan mint egy ékszer. De használni már necces, mindig baszkódik valami....vagy melegszik, vagy ugrál az órajek/ kihasználtság, vagy a ventit kell buherálni.
Lehet user errornak mondani, vagy win10-re kenni....de ami érdekes a z az hogy amikor vissza váltottam 980Ti-re minden probléma megszünt pedig az user is meg a win10 is maradt.Nem szeretném nagyon leírni, de ha a Fury X II csak fele ennyire lesz problémás, akkor sem kellene még egyszer.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Technikailag minden platform gyűjt adatokat. Ez benne van az EULA-ban. Ha ez nem tetszik, akkor nyomj erre nemet és nem fog települni a program. A Steam igazából azt kérdezi meg, hogy publikálhatják-e a begyűjtött adataidat. Attól, hogy a nemre nyomsz még be fogják gyűjteni, csak nem rakják ki.
-
keIdor
titán
válasz
#85552128 #22225 üzenetére
Százalékosan ugyanannyi 980Ti tulaj engedhette/nem engedhette a statisztikát, mint Fury széria tulaj.
Azt is tudjuk, hogy a Fury szériát nagyon nem vitték, aki meg vitte az is már eladta egyéb okok miatt.
Nem mondom, hogy száz százalékra pontos ez a statisztika, mert biztos nem, de körülbelül korrekt.
Egyébként sincs másik, szóval nincs se pontosabb, se pontatlanabb, nincs mihez viszonyítani.
Kivétel ez: [link] de ez meg azt is mutatja, mint a képem. [link] -
-
törölt tag
válasz
Habugi #22224 üzenetére
Most lett annyi, hogy feltüntessék külön is.
1080 májusban jelent meg akkor gyűjtött annyit össze, hogy külön kategóriája legyen, de odaírták a 0-t az április mellé is pedig akkor még nem is lehetett senkinek.
Ugyanez van a Fury seriesnél.májusban rakták be az áprilishoz meg beírtak egy 0-t.Hány kártya is van PH-n mondjuk Fury/X/Nanóból egy év alatt ? Hány 980 Ti vagy 1080 ? Na nem is olyan nagy őrültség az... Kevesen vették ez elég nyilvánvaló, most lett kelendőbb, hogy zuhant az ára.
-
Habugi
addikt
Máris ki van segítve..
(#22220) Keldor papa:
Erre magam is gondoltam, mert ugye századokig statol és lehet hogy ezredek mélységében volt de szerintem ebben az esetben pedig még lejjebb szerepelt volna a listán, tekintve hogy százalékos eloszlásra alapszik.
Ebben az esetben viszont tuti nem rovátkázva lenne az április sem vagy nem tudom.(#22221) Szaby59:
Onnantól hogy bekerül? 1080 mint példa?
Tehát egy 2015 júniusi kártya idén áprilisban került be (?!) és még májusban sem volt senkinek?
(#22225) Szaby59:
Srácok.., tudjátok Radeonos szív dobog a mellkasomban, a vér színe is piros (najó ok, a Romulánok vére zöld..
) kvázi védhetném okkal/ok nélkül de ez ebben a formában szerintem egy őrült nagy állatság, teljesen és totálisan valószínűtlen.
-
keIdor
titán
válasz
Habugi #22218 üzenetére
Nagyon kevésnek tűnik nekem is, de az a helyzet, hogy nincs ennél jobb statisztika. Mert más nem csinál, van ez, meg a linkem.
Az nem lehet egyébként, hogy 0.01% alatt volt és ezért nem is jelezte?A 980Ti ellenfele volt a Fury széria mindkét tagja, árban főleg, de ekkora szakadék amúgy szerintem sem lehet. Bár ki tudja...
-
Habugi
addikt
válasz
keIdor #22216 üzenetére
Igen, eszerint a kimutatás szerint soha nem látott sikertörténet de mondom nézd meg, ez év májusában a Steam Survey statja szerint 0% felhasználónak volt Fiji GPU-ja.., és/vagy egyetlen egy Fiji tulaj sem nyomott rá a stathoz való hozzájáruláshoz..
Ugye "series", kvázi Fury + FuryX plusz talán még a Nano is ide/bele van sorolva..
Most őszintén, szerinted ez mennyire valószínű?!
Szerintem egyik forgatókönyv sem stimmel, hogy hol és mi van elkefélve arról fogalmam sincs de ez ebben a formában szerintem köbgyök, nyilván a tévedés jogát fenntartom. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Locutus #22208 üzenetére
Azt már maga a Steam is közli. Eleve megtagadhatod, hogy felmérjék a géped. De a Steam ezt nem a publikus statisztika miatt csinálja, hanem a fejlesztőknek. A publikus statisztikákkal nem akarnak versenyezni. Arra ott vannak a piaci elemzőcégek, sokkal átfogóbb mintákkal, mint amilyet a Steam valaha is tud publikálni. Eleve csak a teljes piac egy töredékét tudják mérni, míg a piaci elemzők a teljes piac nagy részét látják.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Locutus #22201 üzenetére
1. Egy piacelemzo ceg kimutatasa sokkal megbizhatobb mint a vagy engedem vagy nem, vagy jot erzekel vagy nem steam felmeres.
2. A piaci reszesedes a Q2-rol szolt, amikor meg meg sem jelentek a Polarisok, ugyhogy azokhoz nincs is koze.
3. A 100GPU-s banyaszfarmokat keresheted a steam listaban, sok sikert hozza.
-
Habugi
addikt
válasz
Locutus #22201 üzenetére
Megtaláltam, ott van az csak nagyon az alsóházban:
Viszont ugye kizárólag július/augusztus..
Alul egyébként ott figyel a "R9 Fury Series" ami ugye több kártya, töredék számban össz mint a 480 maga, ami meg pláne érthetetlen hogy ezt is csak június óta "számolja", az április & május az "-" és 0% ...
Érteni nem értem, mindenki levonhatja a következtetést mennyire reprezentatív ez a félmérés, ennél azért egy kicsit öregebb kártyák már a Fijik..
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI #22212 üzenetére
A 1060,1070,1080 már ott van, a részesedés számít, aminek bizonyos %-tól kevesebb megy az otherbe.
-
válasz
Locutus #22201 üzenetére
Nem lesz még jövő tavaszig, ha jól emlékszek évente egyszer szokta a Steam frissíteni a hardverleíró adatbázisát az új nevekkel, addig meg az "other" alatt lesznek az új idei kártyák.
(#22213) Szaby59
Hmm... tényleg, akkor változtattak rajta. Régen nagyon sokáig nem látszott a 980Ti meg az R3xx széria sem.
Pedig nem kevés volt, és aztán jött egy éves frissítés az egészre és utána megjelentek külön.(#22214) Habugi
Jah a DirectX listában benne vannak.
-
törölt tag
válasz
Locutus #22201 üzenetére
Ott van külön a DX10/11/12 lebontásban.
A teljesbe azért nem került bele mert nagyon kevés a részesedése a többihez képest.
Annyira reprezentatív mint bármelyik más statisztika, feltételezem nV tulajok között is vannak bőven akik nem küldik be a jelentést...A 1060 viszont meglepően jól teljesít, úgy látszik megérte rögtön a customokkal jönni és nem szívatni a vásárlókat a turbinákkal...
-
Ezzel tehát azt szeretnéd mondani, hogy a statisztika nem reprezentatív?
Még ha a dgpu-t nézi sokaknál, akkor se hiszem, hogy több embernél aktív AMD mellett, mint nvidia mellett. Statisztikailag ez nem változtathat. Ahogy az sem igazán lehet ugye, hogy arányaiban több nvidiás ember engedi, mint ahány amd-s.
Akármilyen módon is gyűjti az infókat a statba, az csak akkor nem lehet reprezentatív, ha az AMD letiltotta az RX-es kártyák külön megjelenítését. De miért tette volna?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
solfilo #22203 üzenetére
Rákérdez időnként, hogy gyűjthet-e adatokat. Ha igent mondsz, akkor elküldi, ha nemet, akkor nem. Ha cserélsz hardvert és nem kérdezi meg, akkor nyilván a régi adataid élnek, tehát bele kell egyezned abba, hogy az új adataiddal frissítsék az adatbázisukat. Ha nem egyezel bele, akkor azok az adataid élnek tovább, amelynél utoljára beleegyeztél. Plusz csak egy GPU-ig elemez, tehát ha aktív az IGP-d, akkor a dGPU-t nem nézi.
Aztán ezeknek az adatoknak a feldolgozása már a Valve-ra tartozik. Némelyik hardvert kiemelik, némelyiket pedig ömlesztve rakják ki egy other pont alatt. Ebbe egyébként a hardvergyártó beleszólhat, tehát ha xy cég azt mondja, hogy xy hardvert nem szeretnék kiemeltetni, akkor a Valve nem fogja kiemelni. A fejlesztők viszont így is megkapják az adatokat, tehát ez csak a publikus listázásra vonatkozik.
-
Habugi
addikt
válasz
solfilo #22203 üzenetére
Nem.., rákérdez hogy gyűjthet-e adatokat amiket aztán elküld ehhez a statisztikához.
Egyetlen ismerősöm sem használja mert állítólag olyan softveres/softverekre vonatkozó adatot/adatokat is elküld melyeket nem szívesen oszt meg az ember de semmi konkrétumot nem ismerek.
Én eddig talán egyetlen egyszer engedtem meg hogy bedobja a vasam a statba, miután friss Win10-re upgradeltem a 7est.(#22205) rupsz:
Detto, a poén az benne, hogy úgy sikerült HD 530at küldenie, hogy BIOS szinten volt lelőve akkor és azóta is az IGP..
-
Augusztusi Steam Videocard Chart
Valaki látja itt a "bestseller" 480-at? Mert én valahogy nem.... de még a 460/470-et se...
Az nvidia új kártyái ott vannak a top5 legnagyobb növekedést mutató kártyák között, de hol az AMD? (ja tudom a kvarcjátékokban)
Csak én érzem úgy, hogy az újabban felröppent 30%-os PC piaci részesedés valami kamu kimutatás lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ÚJ MSI RTX5060 Ventus 2X OC 8Gb GDDR7 bontatlan, számla
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- ASUS RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 PRIME OC Edition - Új, 3 év garancia - Eladó!
- XFX Speedster SWFT210 Radeon RX 6600 8GB Garanciával!
- Szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest