- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
gainwardgs #48907 üzenetére
A 2016-os Doom is állat volt, nagyon hasított, szinte lefolyt a képernyőről. Tavaly egy RX 480-on játszottam végig (asszem) full grafikán fHD-n.
-
Köszi.
Egyébként a fent belinkelt képnek az a lényege, hogy az NV az össze shader magot teljesen FP32/INT32 képessé tette. Az Ampere-ben megduplázta az FP32 CUDA magok számát, de csak a fele volt FP32/INT32 képes, a másik fele FP32. Az ADA ugyanígy épült fel, a Blackwellnél lett minden mag FP32/INT32 képes (© Tom's Hardware). Viszont ez szerintem nem azt jelenti, hogy változtak az adatutak, uram bocsá' lefelezte volna őket az NV.
-
-
-
-
válasz
zozimoto #48850 üzenetére
Számold ki, hogy a 6700XT használt piaci árát mennyivel kell kiegészíteni, hogy X% teljesítmény növekedést érj el. Megsúgom, sosem fogja megérni, mert a használtra mindig többet kell ráfizetni arányaiban, mint amennyi plusz teljesítményt kapsz.
Példa: Ha eladom jó esetben 90k-ért a 3060Ti kártyámat, és veszek 200k-ért egy 5060Ti-t, akkor dupla árért kapok +30-35% teljesítményt.
De hát ez ilyen, el kell dönteni, akarsz-e gyorsabb kártyát és meddig akarsz/tudsz elmenni árban.
-
válasz
huskydog17 #48837 üzenetére
Alacsony felbontáson és csak az erősebb kártyák érintettek. Natív 4k-ban helyreáll a rend. De majd javítják.
Busterftw: Nyilván nem 4k a cél, de nem menti itt meg a 3060-at a 12GB memória. Érzésem szerint mire 1080p-n kevés lesz a 8GB, a 3060 GPU-ból fogy el, hiába lenne elég memória rajta.
-
válasz
huskydog17 #48833 üzenetére
"RTX Blackwell széria jelenleg nem teljesít valami jól, még mindig nagyon fékezi valami úgy is, hogy már a 2. game ready driverrel mentek a tesztek."
Ez hogy jött ki? Én nem látom. Az 5060Ti ~30-35%-kal gyorsabb a 3060Ti-től (nekem ez a baseline, mert ez van a gépemben), amit itt is hoz. Max 3-4% maradhatott benne, ha azt hiányolják.
-
válasz
gainwardgs #48830 üzenetére
Egyébként 4k-n szépen látható, hogy fogynak el a 8GB kártyák. Normál esetben a 3080 10GB olyan 50%-kal gyorsabb a 3060Ti-nél, ami fHD-n jön is, de 4k-n több, mint a duplája a 3080.
De mondhatnám az 5060 Ti 8GB-ot is, ami 30%-kal gyorsabb fHD-n a 3060Ti-nél, 4k-n meg még lassabb is, ellenben a 16GB verzió dupla olyan gyors.
Az is látszik, hogy a 12GB miatt kártyájukat jövőbiztosnak gondoló 3060 tulajok tévedtek, mert becsuklik 4k-n a 3060, nem gyorsabb a 8GB-os 3060Ti-nél, és a DLSS sem segít rajta.
-
válasz
gainwardgs #48830 üzenetére
-
válasz
mozsazsolt0 #48820 üzenetére
Jó lenne nézned a 2024Q4 -> 2025Q1 változást is, ott nőtt az eladás. És biztosan nem a f@sza RDNA3-nak köszönhetően. Amúgy ahogy Busterftw mondja, az RDNA4 eladás a 2025Q2-t fogja megdobni, ha tényleg tudtak/tudnak mennyiséget szállítani.
-
válasz
paprobert #48808 üzenetére
A Steamet megbeszéltük.
Az RDNA4 témában nem tudok állást foglalni, majd Jon Peddie megmondja Q2 vége után, hogy miként alakultak a számok. Örülnék egy erős kezdésnek, és ahogy láttam, itt a fórumon vették is a kártyákat, de ez kis merítés, csak benyomást kelt, a tényleges adatra várni kell.
-
-
válasz
Busterftw #48804 üzenetére
A mintavételről semmit nem tudni, az nagy baj. Valamint mindig más és más a user bázis, amit vizsgálnak, tehát a havi változások már csak azért is vannak, mert mindig más userektől kérik be a statot. Ezért van az, hogy (a fenti példával élve) az ATI x600 januárban volt 5,26%-kal jelen, két hónapig semmi, aztán áprilisban meg 12,5% került be a felmérésbe.
Így pedig simán megtörténhet, hogy mondjuk a 9070 tulajok nagy része kimarad a felmérésből, mert őket éppen nem szólítja meg a Hardware Survey.
Szóval amit mondasz, hosszú távon érdemes levonni következtetést a Steam adatokból, és véletlenül egy hiteles statisztika ez a felmérés, mindössze egy random felhasználó bázisról készült pillanatkép.
-
-
-
-
Steam HW survey lecsapott rám, nyilván beküldtem az adataimat, ezzel is növelve a 3060 Ti-k számát!
Aztán megnéztem, és LOL, minden AMD videókártya csökkent, egyedül a 6750 10GB GRE-t láttam nőni. Kíváncsi vagyok, mikor fog megjelenni az RDNA4 eladás a felmérésben.
Szerk: Mármint a februári felmérésben, mert oda vitt a link. Az RDNA4 majd talán most fog megjelenni, az áprilisiban.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Biztos vagyok benne, hogy valami disznóság van a dolog mögött, nem lesznek hirtelen ilyen sz@rok a Rédionok. Arra tudok gondolni, hogy a motorban úgy van kódolva valami, hogy fexik az NV-nek, de keresztbe tesz az AMD-nek. Nem biztos, hogy szándékos, de láttunk már karón varjút, meg terrain alatt hömpölygő óceánt sz@rrá tesszelálva.
-
-
válasz
huskydog17 #48560 üzenetére
Hátha Abu85 tud valami magyarázatot rá.
-
-
-
-
válasz
Alogonomus #48518 üzenetére
Van RT-képes kártyád, nem néztél még meg RT-s AAA játékot?
-
válasz
Alogonomus #48514 üzenetére
Nekem például az RT-s Quake egy bejön, játszom vele időnként. Az eredetivel sosem játszottam, mert nem tetszett se 30 éve, sem azóta bármikor. Na annál egyszerűbb geometriát nehéz mutatni.
-
válasz
Alogonomus #48435 üzenetére
Stalker 2 1080p/Medium mellett 6GB-ot eszik a 8GB-os 3060 Ti memóriájából. Ezt látom, ha fut az Afterburner.
-
válasz
Alogonomus #48385 üzenetére
Egy dolog meglátásom szerint cáfolja az állításodat: soha nem hallottam Intel chip hiányról a covidig ( de akkor meg az egész világ szenvedett). Bármikor bárki meg tudta venni az Intel prociját emlékeim szerint.
-
Lépj hátrébb és gondold végig, hogy az Intel mindig is képes volt az egész világot ellátni a saját platformjával. Voltak évek, amikor már nem volt más alternatíva, mint az AMD, de az is lepkefing volt, uralta a piacot az Intel és ellátta chippel. Tehát képes volt a saját termelő kapacitásával lefedni a teljes piaci igényt (ahogy a fotelemből látom).
-
-
-
-
Én azt vélem belelátni, hogy fel akarnak készülni egy esetleges Kína általi Tajvan anneltálásra. Annak muszáj elébe menni, nem szabad megvárni, hogy bekövetkezzen és utána kapkodni. Pont mostanában volt szó arról, hogy ha az orosz-ukrán konfliktus Trump közbelépésével úgy ér véget, hogy az oroszok megtartják az elfoglalt területeket, akkor Kína is vérszemet kaphat Tajvannal kapcsolatban.
-
-
-
-
-
-
válasz
Alogonomus #48026 üzenetére
Hát ez vásárlóként pont nem érdekli az embert. Azt látja a vevő, hogy az Intel beérte az AMD-t IGP-ben, így aztán végképp semmi nem szól amellett, hogy a jól megszokott márkája helyett mással "kockáztasson".
-
-
válasz
gainwardgs #48011 üzenetére
Pedig a Stalker2-t megjelenéskor tervezem megvenni.
-
válasz
#90868690 #47988 üzenetére
2017 Q3-tól 2018 Q2-ig az amd dvga részesedése 27.2%-ról 36.1%-rá nőtt. Ehhez baromi sok vga-t kellett eladni, sokkal sokkal többet mint az nvidia, ekkora százalékos változáshoz.
Hogy tetszik mondani? 100-ból 27 darabról 36 darabra növelte az AMD az eladásait, míg az NV ugyanakkor 64 darabra csökkent. Hogy adhatott el baromi sokat, többet is, mint az NV, amikor az NV még mindig majdnem kétszer annyit adott el? Nem a usereknél lévő mennyiség nőtt 36%-ra, hanem a folyamatosan mért eladási mennyiség aránya, tehát ha az AMD eladott 3,6 millió darab kártyát egy negyedévben, akkor az NV eladott 6,4 millió darabot. Manapság ott tartunk, hogy 100-ból 90 kártya NV, ami a vásárlókhoz kerül, és csak 10 az AMD.
-
-
-
-
válasz
Alogonomus #47738 üzenetére
Ó, pedig hogy állították itt egyesek, hogy majd az Intel kihúz valami nagy dobást a fiókból. Aztán nagy dobás nem lett, persze le tudott tenni valamit az asztalra, de mostanra látjuk, mi lett. Persze én még nem temetném, mert volt már az Nvidia és az AMD is temetve, aztán itt van még mindkettő.
-
válasz
gejala #47690 üzenetére
De amiket valaki leváltott, azt valaki más megvette és betette a gépébe, nem kerülhetett minden AMD a polcra. Bár nekem is van egy 6600K gépem RX 480-nal, be sem volt kapcsolva egy ideje, csak az NV-s fő gépem használom. Múltkor volt Steam Survey felkérő, csodálkoztam is, mert nagyon régen volt nálam utoljára.
-
Nem. Arról van szó, hogy az ÖSSZES valaha kiadott AMD kártya (HD sorozatok, R sorozat, RX 400/500, Vega, RX 5k/6k/7k) száma a Steam usereknél nem éri el még a Turing kártyák összmennyiségét sem. Ez az, amit nem tudok elhinni, és nem azért, mert szegény AMD.
Nem tudom, így jobban érthető?
Szerk: Csak abban az esetben tudom elfogadni, ha az AMD sosem adott el 10%-nál több kártyát, mert akkor nem is lehet több a usereknél arányaiban. Vagy valamiért a Steam userek az NV kártyákat részeítik előnyben.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Petykemano #47449 üzenetére
Amazonon nagyot megy az AMD!
-
válasz
bertapet11 #47422 üzenetére
Milyen jól látható itt, hogy az AMD egy kategóriával lejjebb tolta az elnevezéseket, azaz a 7800XT igazából a 7700XT, és a 7900-esek az igazi 7800-asok.
-
-
-
-
válasz
Busterftw #47404 üzenetére
Ha elolvasod a cikket, akkor rájössz, hogy az általad említett "betorni a piacra mar meglevo vagy letezo alapokkal" a per szerint ellopott kódokat jelent. Ez minden, csak nem korrekt. Majd a jogászok aztán eldöntik, hogy volt-e lopás vagy sem, de ha igen, akkor az Nvidia csenget a Valeonak. Van miből.
-
-
-
-
válasz
gainwardgs #47355 üzenetére
Ennek valahol vége kell szakadjon, különben nem fogják tudni eladni a játékokat. A piac kis része rendelkezik felső kategóriás kártyával, arra nem lehet építeni.
-
válasz
gainwardgs #47344 üzenetére
Valószínűleg elkerülte a figyelmed a DLSS Performance mode. Ahogy b. kolléga is írja, 540p a renderelt felbontás. Tehát szerinted rendben van, hogy egy 3070 ezt a játékot 540p-ben tudja medium beállításokkal 60 FPS-sel megjeleníteni?
-
válasz
gainwardgs #47342 üzenetére
60 FPS 1080p-n médiumban 3070-en csak DLSS Performance módban van meg? Nem vészes?
-
válasz
huskydog17 #47337 üzenetére
Nem lehet, hogy LOD problémák vannak?
-
válasz
gainwardgs #47327 üzenetére
GameGPU?
-
válasz
MasterDeeJay #47225 üzenetére
De most ennyi idő után kiadnak egy bughalmazt? Még mindig van lejjebb?
-
-
-
RX 580 - RX 5600XT - RX 6600 - RX 7600 teszt
Hogy miért jó az RX 7600.
-
-
-
-
válasz
Busterftw #46884 üzenetére
Valamikor a bányászláz idején, egy b-vel való vitámban már kifejtettem, hogy az AMD kártyák eleve olyan alacsony hashrate-tel jöttek, mint a korlátozott NV kártyák. Ezen már tovább korlátozni bármit felesleges lett volna, ha egyáltalán lehetett volna a gaming teljesítményre negatív hatás nélkül.
De nézheted úgy is, hogy az AMD eleve feloldhatatlan LHR-es kártyákkal jöttek, mert ők bizony love gamers!
-
-
-
válasz
bertapet11 #46845 üzenetére
Ez nem csodavárás, hanem jogos elvárás, hogy végre odaérjenek RT-ben az NV köré a 3. RT-s generációjukkal. Ha nem így lesz, inkább húzzák le az RTG rolót és a használható mérnökeiket adják át az Intelnek.
-
Akkor ez mit is mond ki konkrétan?
(b) NVIDIA Trademark Placement in Applications with the DLSS SDK or NGX SDK. For applications that incorporate the DLSS SDK or NGX SDK or portions thereof,you must attribute the use of the applicable SDK and include the NVIDIA Markson splash screens, in the about box of the application (if present), and incredits for game applications. [link]
3 játékot csekkoltam, 2 esetén (A Plague Tale: Requiem, Alan Wake Remastered) volt NV logó a többi közt az elején, egynél (Alone In The Dark Prologue) nem. Ennek jobban utána kell járni.
Szóval nem, az AMD nem szent, csak (ha a fenti feltétel igaz valamilyen módon) nem akar reklámot csinálni a konkurensének egy saját maga által szponzorált címben. Egy jól implementált FSR a játékban elég jó a felhasználóknak is. Ha trágya módon van megcsinálva, na akkor van baj.
-
HSM-nek igaza van. Az AMD valószínűleg azért nem támogatja az általa szponzorált játékban a DLSS beépítését, mert akkor az általa szponzorált játék a konkurencia logójával kellene induljon.
Fordított esetben semmi gond nincs, mert az AMD (és gondolom az Intel) nem követeli meg a splash screent, így a fejlesztő minden további nélkül beépítheti a másik két upscaling eljárást.
Az NV a saját feltételeivel is képes az AMD-t feltüntetni rossz színben, és mivel erről beszélünk, sikerült is. Zseniális a mi Jensenünk, nemde, Mr. Twelvetrees?
-
Nem az a gond, ha valaki pozitívan nyilatkozik bármelyik gyártóról, hanem az értelmetlen szidalmazás, fikázás, trollkodás. Nekem semmi bajom egyik gyártóval sem, mindtől van otthon cuccom, azok nem ártanak senkinek. A toxikus rajongók, az a probléma.
Egyébként a 4060 vs 7600 véleményemet már megosztottam, láttad is. Egyértelmű, hogy minden drágább, mint lennie kéne, de ahogy alkalmazkodtunk a mining craze idején, majd most is fogunk (vagy nem vásárolunk, hátha...) Az, hogy a sajtó mit ír a 4060-ról, az ő dolguk, én nem nagyon szoktam az értékeléseket elolvasni, csak a teszt eredményeket nézem meg és levonom a konzekvenciákat. Így nem tudnak megvezetni, és ha rosszul döntök, akkor nem próbálom ráfogni a PH-ra vagy akármelyik oldalra.
-
válasz
Petykemano #46757 üzenetére
Ezt hívják kettős mércének. Itt a PH-n nagyon megy az NV javára és az AMD kárára. Csak ezt nem értem, miért kell istenként imádni az egyik gyártót, és démonizálni a másikat.
Én olyan jól elvoltam tízen X évig a PH-n az ilyen csörték nélkül, aztán sajnos felhígult az úri közönség.
Mikor kezdődött ez az egész vajon itt a PH-n?
-
-
Szerintem túlgondoljátok. Az AMD a szükséges minimumot támogatja a szponzorált játékokban, ami minden kártyán működik. Láttunk már rá példát, hogy lehet jól is implementálni, így a legnagyobb probléma, a shimmering megszüntethető.
Az NV meg persze, hogy implementáltatja a DLSS-en kívül legalább az FSR-t, hogy a saját, régebbi kártyáit használók ne legyenek kizárva. Azt nem tudom, hogy mi alapján döntik el, hogy FSR vagy XeSS. Olyan nem tudom, hogy van-e, amikor az FSR kimarad és csak a másik kettő kerül be.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest